בחירת מקרן קולנוע ביתי מארה"ב - 850HD, PRO8200 או 8530?
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
מעולה. מחכים לתמונות של החדר
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 203
אני חושש שאין מה לטפח ציפיות מוגזמות בעניין...ride כתב:מעולה. מחכים לתמונות של החדר...
זה בית שכור והמקום היחידי שמעשי מהבחינה הזו זה חדר במרתף בגודל 3x3.5 מטר עם תיקרה של 2.10 מטר.
זו גם הסיבה שאין לי כוונה להשקיע יותר מדי על החדר.
אשקיע מה שצריך כדי לקבל חווייה טובה ולא "לסרס" את המקרן אבל במגבלות.
- avilior
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
התירוץ נחמד אבל לא יעזור לך - רוצים לראות תמונותtmpusr כתב:אני חושש שאין מה לטפח ציפיות מוגזמות בעניין...ride כתב:מעולה. מחכים לתמונות של החדר...
זה בית שכור והמקום היחידי שמעשי מהבחינה הזו זה חדר במרתף בגודל 3x3.5 מטר עם תיקרה של 2.10 מטר.
זו גם הסיבה שאין לי כוונה להשקיע יותר מדי על החדר.
אשקיע מה שצריך כדי לקבל חווייה טובה ולא "לסרס" את המקרן אבל במגבלות....
לקרוא את כל השרשור הזה בלי תמונות בסוף זה כבר גובל בחוסר אחריות........
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

קצת מבאס יהיה לשים תמונות של חדר מאולתר ותקציבי מאוד כשרואים מה מרימים פה אנשים...
קצת סבלנות... מקווה להגיע לזה בשבוע-שבועיים הקרובים.
קצת סבלנות... מקווה להגיע לזה בשבוע-שבועיים הקרובים.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

ה-8350 הגיע - שלב בניית חדר הקולנוע החל. אשמח לעצה מהמומחים כאן.
טוב... הגיע השלב של בניית חדר הקולנוע הביתי
אני אעלה אולי שרטוט בהמשך, אבל כמה נתונים בסיסיים:
* מימדים 3.5 על 3 מטרים, גובה 2.10 מטרים.
* הקיר עליו יוקרן כבר צבוע לבן אבל חשבתי לשפר צביעה ואולי להסיף מסגרת שחורה.
גודלו יוצא 2.8 מטר לרוחב על 2 מטר לגובה מה שמאפשר תמונה של 120-130 אינטש כמעט.
* בקיר הנגדי (איפה שישב המקרן) יש חלון קטן צמוד לתקרה (מרתף) שאטמתי לחלוטין. זה החלון היחיד.
* על הרצפה אשים שטיח בגודל 2.40 על 3 מטר שיגיע כמעט עד קיר המסך.
* כדי לקבל גודל תמונה מקסימלית אני חייב להצמיד את המקרן לקיר הנגדי.
* בגלל התקרה הנמוכה ובגלל שאני נתצכוון לנייד את המקרן לא פעם אני לא אתקין על התקרה.
- אפשרות אחת - המקרן יונח על כוננית TV במרכז הקיר הנגדי למסך - נוח מאוד מבחינת חיבורים (חשמל/רשת/מחשב) אבל די "תקוע" מבחינת סידור הספות/פופים/פינות רביצה כי זה חדר קטן. גם החום נפלט ישר על הצופים ויהיו הסתרות כל פעם שמישהו יקום לקחת בירה...
- אפשרות שניה היא לשים מדף גבוה (~40 ס"מ מהתקרה) בקיר הנגדי עליו ישב המקרן.
ה-LS האדיר של ה-8350 כבר יסדר את מיקום התמונה.
הבעיה היא הרבה יותר עבודה, כל החיווט גלוי בגובה העיניים וכל מי שמעל 1.60 נמצא בסכנה לפציעת ראש כשהוא קם לקחת בירה...
זה גם מקרן ענק! בקירוב 50 על 40 ס"מ! צריך חתיכת מדף!
שאלות:
(1) באיזה צבע/סוג כדאי לצבוע את הקיר להקרנה ומה לגבי המסגרת השחורה?
(2) מלבד השטיח, איך עוד למנוע בעיות סאונד (אקו) בחדר?
(3) יש פתרון זול ופשוט למניעת החזרים מהקירות/תקרה בחדר כל כך קטן? אני יכול לצבוע את כולו אבל שחור או אפור כהה זה מכוער ומדכא בטירוף (וגם הרבה עבודה).
(4) מה אתם אומרים לגבי מיקום המקרן? עוד רעיונות?
ושאלה כללית יותר - מה לגבי ריהוט החדר? זכרו שאני ממש לא מתכוון להתפרע כאן והתקציב מאוד במשורה...
אם זה רק היה סרטים יש לי מזרון ענק 2x1.8 מטר ויחד עם כמה כריות/פופים זה היה מספיק אני מניח.
העניין הוא שאני מתכוון להוריד לשם מחשב גיימינג (far cry 3 על 130 אינטש!) ולפעמים גם ירצו לשבת שם עם כוס קפה ועוגה, פופקורן וכדומה. צריך משהו בורגני יותר...
בעיה נוספת היא שהכניסה למרתף די צרה והגישה לחדר עם הרבה "פניות" אז אי אפשר להוריד לשם ספות ארוכות וכדומה. אולי איזה סוג של ריהוט גן אבל שנוח לשבת עליו לאורך זמן...
לא יודע מה המחירים, אהל אולי שילובים כאלה:
http://www.matanot4u.com/%D7%A1%D7%A4%D ... %9C%D7%94/
http://www.chill-shop.co.il//index.php? ... t&p_id=110
תודה מראש לכולם!
אני אעלה אולי שרטוט בהמשך, אבל כמה נתונים בסיסיים:
* מימדים 3.5 על 3 מטרים, גובה 2.10 מטרים.
* הקיר עליו יוקרן כבר צבוע לבן אבל חשבתי לשפר צביעה ואולי להסיף מסגרת שחורה.
גודלו יוצא 2.8 מטר לרוחב על 2 מטר לגובה מה שמאפשר תמונה של 120-130 אינטש כמעט.
* בקיר הנגדי (איפה שישב המקרן) יש חלון קטן צמוד לתקרה (מרתף) שאטמתי לחלוטין. זה החלון היחיד.
* על הרצפה אשים שטיח בגודל 2.40 על 3 מטר שיגיע כמעט עד קיר המסך.
* כדי לקבל גודל תמונה מקסימלית אני חייב להצמיד את המקרן לקיר הנגדי.
* בגלל התקרה הנמוכה ובגלל שאני נתצכוון לנייד את המקרן לא פעם אני לא אתקין על התקרה.
- אפשרות אחת - המקרן יונח על כוננית TV במרכז הקיר הנגדי למסך - נוח מאוד מבחינת חיבורים (חשמל/רשת/מחשב) אבל די "תקוע" מבחינת סידור הספות/פופים/פינות רביצה כי זה חדר קטן. גם החום נפלט ישר על הצופים ויהיו הסתרות כל פעם שמישהו יקום לקחת בירה...
- אפשרות שניה היא לשים מדף גבוה (~40 ס"מ מהתקרה) בקיר הנגדי עליו ישב המקרן.
ה-LS האדיר של ה-8350 כבר יסדר את מיקום התמונה.
הבעיה היא הרבה יותר עבודה, כל החיווט גלוי בגובה העיניים וכל מי שמעל 1.60 נמצא בסכנה לפציעת ראש כשהוא קם לקחת בירה...
זה גם מקרן ענק! בקירוב 50 על 40 ס"מ! צריך חתיכת מדף!
שאלות:
(3) יש פתרון זול ופשוט למניעת החזרים מהקירות/תקרה בחדר כל כך קטן? אני יכול לצבוע את כולו אבל שחור או אפור כהה זה מכוער ומדכא בטירוף (וגם הרבה עבודה).
ושאלה כללית יותר - מה לגבי ריהוט החדר? זכרו שאני ממש לא מתכוון להתפרע כאן והתקציב מאוד במשורה...
אם זה רק היה סרטים יש לי מזרון ענק 2x1.8 מטר ויחד עם כמה כריות/פופים זה היה מספיק אני מניח.
העניין הוא שאני מתכוון להוריד לשם מחשב גיימינג (far cry 3 על 130 אינטש!) ולפעמים גם ירצו לשבת שם עם כוס קפה ועוגה, פופקורן וכדומה. צריך משהו בורגני יותר...
בעיה נוספת היא שהכניסה למרתף די צרה והגישה לחדר עם הרבה "פניות" אז אי אפשר להוריד לשם ספות ארוכות וכדומה. אולי איזה סוג של ריהוט גן אבל שנוח לשבת עליו לאורך זמן...
לא יודע מה המחירים, אהל אולי שילובים כאלה:
http://www.matanot4u.com/%D7%A1%D7%A4%D ... %9C%D7%94/
http://www.chill-shop.co.il//index.php? ... t&p_id=110
תודה מראש לכולם!
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

בדקתי כאן:
http://www.epson.com/alf_upload/landing ... alculator/
ככל הנראה אוכל להגיע מקסימום ל-106-110 אינטש בגלל מרחק ההקרנה...
מצד שני, גם בצפיה מ~3 מטר אז זה כנראה די והותר.
http://www.epson.com/alf_upload/landing ... alculator/
ככל הנראה אוכל להגיע מקסימום ל-106-110 אינטש בגלל מרחק ההקרנה...
מצד שני, גם בצפיה מ~3 מטר אז זה כנראה די והותר.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

טוב, סיימתי לפנות את החדר מכל מה שהיה מאוחסן בו, ניקיתי ושמתי שטיח.
בינתיים עוד לא החלטתי על אופן ההתקנה, מערכת האודיו והמחשב עוד בחדר אחר ועוד אין לי ריהוט לחדר.
לגבי מסך אחליט רק אחרי שהכל יהיה גמור - בינתיים הקרנה על הקיר נותנת תוצאות טובות בהחלט.
בינתיים שמתי את המקרן על שידת TV קטנה + Xtreamer ורמקול JBL נייד חביב מאוד.
על תקן ריהוט משמש ריהוט הגן שלי שלא בשימוש עכשיו (חורף).
מפה מתחילים...
בינתיים עוד לא החלטתי על אופן ההתקנה, מערכת האודיו והמחשב עוד בחדר אחר ועוד אין לי ריהוט לחדר.
לגבי מסך אחליט רק אחרי שהכל יהיה גמור - בינתיים הקרנה על הקיר נותנת תוצאות טובות בהחלט.
בינתיים שמתי את המקרן על שידת TV קטנה + Xtreamer ורמקול JBL נייד חביב מאוד.
על תקן ריהוט משמש ריהוט הגן שלי שלא בשימוש עכשיו (חורף).
מפה מתחילים...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- avilior
-
- חבר ותיק

יפה, תתחדש 
- avilior
-
- חבר ותיק

Re: ה-8350 הגיע - שלב בניית חדר הקולנוע החל. אשמח לעצה מהמומחים כאן.
1. מומלץ בצבע כהה, יש כמה דוגמאות באתר, תסתכל בשרשור התמונות בפורום ק"בtmpusr כתב: שאלות:
אם זה רק היה סרטים יש לי מזרון ענק 2x1.8 מטר ויחד עם כמה כריות/פופים זה היה מספיק אני מניח....
2. וילון/תריס על החלון וכמה שיותר ריהוט בחדר - בלי תמונות זכוכית
3. כהה לא חייב להיות מכוער, כאמור תסתכל בתמונות ותראה שאפשר להגיע לתוצאה יפה
4. המיקום המומלץ הוא כמובן תלוי על התקרה מעל הצופה
5. ולגבי ריהוט - האידיאלי זה כורסאות טלוויזיה, אבל מאחר ואתה מחפש משהו דל תקציב הייתי הולך על ניצול כל השטח וקונה ספה גדולה מקיר לקיר. בטוח שיש כאלה שיכנסו לתקציב, זה גם יפה וגם פרקטיף
בהצלחה
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

1. אלך לראות... הקירות בצבע כהה אבל שטח ההקרנה עצמו? להשאיר לבן?
2. וילון לחלון זה פשוט וקל... הוא כבר אטום לחלוטין לאור מבחוץ.
3. OK
4. כפי שציינתי, לא רוצה לתלות אותו מהתקרה כי אני מנייד אותו די הרבה. צריך גם זרוע סופר קצרה...
אני חושב שמדף לאורך שפת החלון התחתית יעשה את העבודה (עליו יונח המקרן).
5. בגלל המיקום במרתף אין מצב להכניס ריהוט "גדול". גם את מה שבתמונה בקושי הכנסתי...
חייב להיות משהו מודולרי - בגלל זה חשבתי על פופי ישיבה...
2. וילון לחלון זה פשוט וקל... הוא כבר אטום לחלוטין לאור מבחוץ.
3. OK
4. כפי שציינתי, לא רוצה לתלות אותו מהתקרה כי אני מנייד אותו די הרבה. צריך גם זרוע סופר קצרה...
אני חושב שמדף לאורך שפת החלון התחתית יעשה את העבודה (עליו יונח המקרן).
5. בגלל המיקום במרתף אין מצב להכניס ריהוט "גדול". גם את מה שבתמונה בקושי הכנסתי...
חייב להיות משהו מודולרי - בגלל זה חשבתי על פופי ישיבה...
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

עוד מנפלאות ה-lens shift האדיר של ה-8350!
בדקתי שוב ואפשר בקלות למקם את המקרן על מדף פינתי בכל אחד מצדי החלון ועדיין התמונה נשארת באותו מקום ללא כל עיוותים. 15 שניות כיול! כל כך מרוצה מהבחירה הזו
צריך מדף פינתי בגובה 25 ס"מ מתחת לתקרה באורך 50-60 ס"מ ועומק של 42 ס"מ. סביר בהחלט.
אם אקח ספת שזלונג כמו שמתואר לעיל היא "תסגור" יפה את כל רוחב החדר - אסטתי ומאפשר להשתרע מול המסך בכיף.
הספה היא 2.60 מטר ורוחב החדר 2.72 מטר...
עולה 1500-2000 ש"ח לדגם פשוט ומגיעה בשני חלקים אז אני מאמין שתעבור בדלת עם קצת משחק (70 ס"מ רוחב).
פופים הרבה פחות נוחים ועולים ~650 ש"ח כל אחד. צריך לפחות ארבעה...
עם הדום זה כבר ~1000 ש"ח על אחד
בדקתי שוב ואפשר בקלות למקם את המקרן על מדף פינתי בכל אחד מצדי החלון ועדיין התמונה נשארת באותו מקום ללא כל עיוותים. 15 שניות כיול! כל כך מרוצה מהבחירה הזו
צריך מדף פינתי בגובה 25 ס"מ מתחת לתקרה באורך 50-60 ס"מ ועומק של 42 ס"מ. סביר בהחלט.
אם אקח ספת שזלונג כמו שמתואר לעיל היא "תסגור" יפה את כל רוחב החדר - אסטתי ומאפשר להשתרע מול המסך בכיף.
הספה היא 2.60 מטר ורוחב החדר 2.72 מטר...
עולה 1500-2000 ש"ח לדגם פשוט ומגיעה בשני חלקים אז אני מאמין שתעבור בדלת עם קצת משחק (70 ס"מ רוחב).
פופים הרבה פחות נוחים ועולים ~650 ש"ח כל אחד. צריך לפחות ארבעה...
עם הדום זה כבר ~1000 ש"ח על אחד
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

תודה!avilior כתב:1. מומלץ בצבע כהה, יש כמה דוגמאות באתר, תסתכל בשרשור התמונות בפורום ק"בtmpusr כתב: שאלות:
(1) באיזה צבע/סוג כדאי לצבוע את הקיר להקרנה ומה לגבי המסגרת השחורה?...
...
תוכל אולי לתת קישור לשרשור המדובר? לא איתרתי אותו בחיפוש ראשוני...
- bezzat
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 383
בבקשהtmpusr כתב:תודה!avilior כתב:1. מומלץ בצבע כהה, יש כמה דוגמאות באתר, תסתכל בשרשור התמונות בפורום ק"בtmpusr כתב: שאלות:
(1) באיזה צבע/סוג כדאי לצבוע את הקיר להקרנה ומה לגבי המסגרת השחורה?...
...
תוכל אולי לתת קישור לשרשור המדובר? לא איתרתי אותו בחיפוש ראשוני......
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
מדף 7 http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=90.
הצבע המדובר זה 8326A של נירלט.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה - מעורר השראה אבל יקר מאוד!
ממה שאני מבין בינתיים, האפשרות התקציבית ביותר היא לצבוע את כל החדר באפור כהה (שחור נראה לי too much) ואת איזור ההקרנה להשאיר לבן-מט או להשתמש בפלטת גבס בגודל המתאים (~100 אינטש ביחס 16:9).
אני יודע שגבולות שחורים למסך ההקרנה זה כמעט MUST אבל אני עוד לא בטוח סופית לגבי מיקום שטח ההקרנה והאספקט אז כנראה אשאיר בינתיים את כל הקיר לבן-מט.
תודה
ממה שאני מבין בינתיים, האפשרות התקציבית ביותר היא לצבוע את כל החדר באפור כהה (שחור נראה לי too much) ואת איזור ההקרנה להשאיר לבן-מט או להשתמש בפלטת גבס בגודל המתאים (~100 אינטש ביחס 16:9).
אני יודע שגבולות שחורים למסך ההקרנה זה כמעט MUST אבל אני עוד לא בטוח סופית לגבי מיקום שטח ההקרנה והאספקט אז כנראה אשאיר בינתיים את כל הקיר לבן-מט.
תודה
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

טוב - ביררתי את עניין הצבע...
אני צריך פח של 5 ליטר לכיסוי התקרה וכל הקירות מלבד הקדמי עליו מקרינים - יוצא 240 ש"ח באייס + 70 ש"ח ל"חומר מקשר" לצבע הסיד בתקרה.
מה דעתכם על טיח-פנים בגוון דומה אבל מעט מחוספס? יש לזה יתרון מבחינת החזרים של אור/קול בהשוואה לקיר חלק?!
אסטטית זה נראה לי הרבה יותר יפה אבל גם עולה כפול...
פשוט כרגע יש לי די הרבה אקו והחזרי אור מהקירות ואני מחפש פיתרון זול ופשוט למימוש.
מה עושים לגבי משטח ההקרנה? צובעים את הקיר באותו גוון (אפור כהה) מלבד שטח ההקרנה (כלומר, נשאר "חור" של 100' בלבן באמצע)?
תודה.
אני צריך פח של 5 ליטר לכיסוי התקרה וכל הקירות מלבד הקדמי עליו מקרינים - יוצא 240 ש"ח באייס + 70 ש"ח ל"חומר מקשר" לצבע הסיד בתקרה.
מה דעתכם על טיח-פנים בגוון דומה אבל מעט מחוספס? יש לזה יתרון מבחינת החזרים של אור/קול בהשוואה לקיר חלק?!
אסטטית זה נראה לי הרבה יותר יפה אבל גם עולה כפול...
פשוט כרגע יש לי די הרבה אקו והחזרי אור מהקירות ואני מחפש פיתרון זול ופשוט למימוש.
מה עושים לגבי משטח ההקרנה? צובעים את הקיר באותו גוון (אפור כהה) מלבד שטח ההקרנה (כלומר, נשאר "חור" של 100' בלבן באמצע)?
תודה.
- Yuval11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
- שם מלא: Yuval11
פופים לא עולים 650 שקלים....אולי אם אתה קונה בH.STERN
ביפו ברחוב אילת יש חנות שמוכרים בה פופים בפחות מ200 שקלים...אני פשוט לא זוכר אם זה 120 או 180 וזה הפרש גדול במחיר הזה , אבל עדיין לא 650 שקלים.
ביפו ברחוב אילת יש חנות שמוכרים בה פופים בפחות מ200 שקלים...אני פשוט לא זוכר אם זה 120 או 180 וזה הפרש גדול במחיר הזה , אבל עדיין לא 650 שקלים.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

פוף רגיל אתה צודק אבל לכורסת פוף כמו בתמונה - זה המחיר.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

נשמע לכם ריאלי לשים מדף לאורך כל הקיר האחורי (270x50 ס"מ בגובה ~1.80 מטר, הגבול התחתון של החלון בתמונה למעלה) ולשים עליו את המקרן, המחשב ורמקולים?
פשוט מדובר בחדר קטן מאוד (3.5x3 מטר) ואני רוצה גם לחסוך מקום וגם להמנע מלמתוח חוטים וכבלים בכל מקום.
אם הכל יהיה למעלה זה ישאיר חדר פנוי ממכשירים וכבלים.
מצד שני, מדובר במשקל כולל של ~25 ק"ג על המדף וכל הבלאגן בגובה העיניים....
פשוט מדובר בחדר קטן מאוד (3.5x3 מטר) ואני רוצה גם לחסוך מקום וגם להמנע מלמתוח חוטים וכבלים בכל מקום.
אם הכל יהיה למעלה זה ישאיר חדר פנוי ממכשירים וכבלים.
מצד שני, מדובר במשקל כולל של ~25 ק"ג על המדף וכל הבלאגן בגובה העיניים....
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

תשמעו, ה-8350 הזה פשוט אדיר!
היום הקרנתי על 160 (!) אינטש אצל חבר וזו חווייה פשוט אחרת לגמרי!
בסלון חשוך ממרחק של ~5 מטר כם במצב CINEMA החסכוני המקרן נתן תמונה מצויינת ועשירה בפרטים ואם לא הייתה מגבלה פיזית של שטח הקרנה על הקיר הייתי יכול לפתוח אפילו יותר.
עם סלון מואר למחצה (כי צריך לראות לאיזה כוס למזוג את הבירה) במצב DYNAMIC עדיין רואים טוב מאוד יחסית לתנאי התאורה במחיר של סטורציית צבעים בהחלט מתקבלת על הדעת. אפשר לכייל אותה ולקבל תוצאה טובה יותר. שימושי ומהנה בהחלט גם אם לא אידאלי.
ה-lens shift שוב הוכיח את עצמו בענק במיקום המקרן כמעט ללא מגבלה. תענוג אמיתי.
מה שכן - זה מקרן ענק וכבד ולא ממש נוח לנייד אותו מבית לבית.
היום הקרנתי על 160 (!) אינטש אצל חבר וזו חווייה פשוט אחרת לגמרי!
בסלון חשוך ממרחק של ~5 מטר כם במצב CINEMA החסכוני המקרן נתן תמונה מצויינת ועשירה בפרטים ואם לא הייתה מגבלה פיזית של שטח הקרנה על הקיר הייתי יכול לפתוח אפילו יותר.
עם סלון מואר למחצה (כי צריך לראות לאיזה כוס למזוג את הבירה) במצב DYNAMIC עדיין רואים טוב מאוד יחסית לתנאי התאורה במחיר של סטורציית צבעים בהחלט מתקבלת על הדעת. אפשר לכייל אותה ולקבל תוצאה טובה יותר. שימושי ומהנה בהחלט גם אם לא אידאלי.
ה-lens shift שוב הוכיח את עצמו בענק במיקום המקרן כמעט ללא מגבלה. תענוג אמיתי.
מה שכן - זה מקרן ענק וכבד ולא ממש נוח לנייד אותו מבית לבית.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

^
צפיה על 160' עשתה לי תיאבון ופתאום 100 אינטש נראה פיצפון...
יש לי מקום אבל לא קיר מתאים - יש לכם רעיון אין בונים מסגרת של 3.5 על 2 מטר יחסית בזול?
* ממה המסגרת? עץ? אלומיניום?
* איזה בד מתאים?
* פתרונות אחרים?
עוד צריך איך לחבר את זה לקיר - זה לא יכול להיות קבוע כי זה חוסם את הסלון/מרפסת. אולי משהו דמוי צירים של דלת בחלק העליון של המסך שעולה כלפי מעלה ונתפס לוו בתקרה כשהוא סגור (ואז הוא בעצם חלק מהתקרה).
נשמע הזוי אבל אין לי רעיון אחר במחיר קרוב לשפוי:
צפיה על 160' עשתה לי תיאבון ופתאום 100 אינטש נראה פיצפון...
יש לי מקום אבל לא קיר מתאים - יש לכם רעיון אין בונים מסגרת של 3.5 על 2 מטר יחסית בזול?
* ממה המסגרת? עץ? אלומיניום?
* איזה בד מתאים?
* פתרונות אחרים?
עוד צריך איך לחבר את זה לקיר - זה לא יכול להיות קבוע כי זה חוסם את הסלון/מרפסת. אולי משהו דמוי צירים של דלת בחלק העליון של המסך שעולה כלפי מעלה ונתפס לוו בתקרה כשהוא סגור (ואז הוא בעצם חלק מהתקרה).
נשמע הזוי אבל אין לי רעיון אחר במחיר קרוב לשפוי: