שלום ולא להתראות - ebay...

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #41 

eyalgro כתב:
fLy כתב:eyalgro

אינני נגדך, רק מנסה להראות לך את הצד שמנגד (f)

קראתי בעיון והבנתי לחלוטין את כל השירשור, לידיעתך, הכוכבים אינם חסרי משמעות והם חלק בלתי נפרד משיקלול הפידבק הכללי, כנראה שזו הסיבה להשעיה ולא סעיף הfeedback הבסיסי.
דורון.
...
עדיין, תמוה בעיניי שאחרים היו מסכימים שיכתיבו להם אילו פידבקים לתת...

אני פשוט לא מקבל את זה...

מדוע מאפשרים בכלל לתת ציונים נמוכים, אם אחרי זה מענישים אותי על כך ???

איפה ההגיון פה ?
...
מענישים אותך לא בגלל ציון נמוך אחד או שניים, אלא על רצף של ציונים נמוכים שפוגעים בספקים.
כפי שכתבו לך, עדיין לא הפנמת שלעיתים מזיזים חלק מעלות המוצר לעלות השילוח, בכדי להראות יותר זולים בחיפושי המוצרים.
אתה צריך לשקול את המחיר הכולל - מתאים או לא מתאים. ולא להיות כמו ישראלי ממוצע - לשלם ואז לצעוק חמס כמה דפקו אותך.
פשוט תסתכל על המחיר הכולל.

זה בדיוק כמו שהמון מוכרים ישראלים, הפסיכו למכור לישראלים.
למה ? כי נניח המשלוח 10$ לכל העולם. אז הישראלי החוכמולוג אומר - היי, אני גם בישראל, אז תן לי הנחה על המשלוח. כמובן שהקונה שוכח שמחיר המשלוח הזה מכסה עלויות מעמ כאשר שולחים לקונה ישראלי.
הישראלי יציע אפילו לבוא לקחת לבד, אפילו שהדלק יעלה לו 100 שח, רק שיורידו לו את ה 10$ משלוח.

בקיצור - לא היית בסדר, ואתה נענש על זה. כי הציונים הנמוכים שלך פוגעים בספקים על לא עוול בכפם...

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 538 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #42 

mayeast

תחסוך לך אנרגיות...eyalgro בקטע של 'לא להבין למה זה קרה' ולגרום לנו לראות שהוא צדיק ושebay דיקטטורה סטאלינית המגרשת קונים אשר לא 'מתיישרים עם הזרם' :lol:
זה לא הצליח לו מול ebay וכנראה שגם לא יצליח פה :roll:
דורון.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #43 

eyalgro

בתור מוכר באיביי כבר 7 שנים אני יכול להגיד לך שאם "הרובוטים" של איביי שמו את עיניהם עליך יש סיבה.

המנגנון של אייבי, בנוגע למוכרים סוררים, כ"כ יעיל שזה מדהים אותי.
הם מזהים מוכר כושל מרחוק... יותר מזה, ברגע שמוכר טוב מתחיל להתדרדר הם עולים עליו תוך שבוע שבועיים.

אותו הדבר לגבייך, וזה דיי פשוט.
ברגע שאתה מדרג מוכרים נמוך מהממוצע, באופן שיטתי, לאורך זמן... אתה מקבל בום.

איביי זו לא דיקטטורה אבל צריך לשמור על הגונות לשני הצצדדים

בלי קשר לפידבק אין לך זכות להלין על מחיר השילוח.
לא מתאים אל תקנה! אל תהיה חוצפן.
מאיפה לך שיקוליו של המוכר? אולי הוא רוצה לשלוח לישראל בשירות הכי טוב בלבד כי השירות הזול עולה לו בפידבק שלילי?
אגב, נקודה למחשבה, איביי נלחמים בתופעת מחיר השילוח הגבוה באופן יומי מכיוון שזה אינטרס שלהם.
עמלת המכירה המשתנה מחושבת ממחיר המוצר ולא ממחיר השילוח ולכן הטריק הזה ידוע להם ואם הם היו חושבים שהטיעון שלך מוצדק ממזמן היו מגבים אותך כי זה אינטרס כלכלי שלהם.

בניתוח מהיר של המצב אני מניח שהגבת באימפולסיביות, לפעמים בקטנוניות ואף נקמנות (אני אראה לו מזה מחיר יקר...)
שוב פעם, בתור מוכר, אתה אפילו לא מודע לאלפית מהנזק שאתה גורם למוכרים בדירוג הכוכבים.
זו בושה שאתה פוגע לאנשים ככה בהכנסה בלי לחשוב פעמיים... וזה מה שעושה, ישירות פוגע בכיס ובמכירות באותו היום והלאה עד התיקון.
תאמין לי שלאיביי יש את האלגוריתמים הכי מתקדמים לזיהוי פעולות שאינם בתום לב... וכנראה שכך פעלת.

אגב, המצב פה הוא לא כמו שאתה מתאר אותו.
יותר נכון לתאר את זה שאיביי לא כ"כ רוצים אותך כלקוח ומזהירים אותך לפני שסוגרים לך את החשבון...

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #44 

אם היית קונה משהו ממני והיית עושה לי קטע כזה הייתי ממש מתעצבן!!!!!!!!!!!!!!!
הקניה שלך היא הסכמה למחיר המוצר ומחיר המשלוח , ופתאום אתה בא ומזמבר את המוכר בפידבק שלילי , כמו אלה שמקללים מישהו מאחורי הגב אחרי שהקטטה נגמרה והאחרון הולך!
אתה מבין שהרבה מוכרים היו מעדיפים לא למכור לך מאשר לקבל פידבק כזה?
אתה מבין שבסוף אתה מראה את הפרצוף של הישראלי המכוער למוכרים בכל חורי העולם?
שמי שנדפק בעתיד זה אנחנו שרוצים לקנות מוצרים מאותם 600 מוכרים ובעקבות החוויות הטראומטיות שעברו איתך לא ישלחו לארץ .

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #45 

שבועיים? היו צריכים להעיף אותך לצמיתות (n) התקנון שלהם מאוד ברור, הסכמת לקניה שלא בתום לב, ואז נותן פידבק שלילי ומתווכח על מחיר, לך לקנות באתר אחר.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #46 

אולי תתן לינק לפרופיל שלך שאנשים יראו את הפידבקים שהשארת ויוכלו לדעת האם באמת זה היה מוגזזם או שאתה באמת סתם מדרג נמוך כל מוכר בגלל שלא נראה לך המחיר, שזה באמת דפוק כי הרי הסכמתת לקנות, אם זה לא היה משתלם לך למה קנית ? זה באמת משנה אם המוצר יהיה בחינם והמשלוח 10$ או הפוך ? תסתכל על המחיר הכולל ולא על מחיר המשלוח, נראה לך מחיר טוב ? תקנה, לא נראה לך אל תקנה, בחיים לא ענייןן אותי מה עלות המשלוח אלא המחיר הכולל של המוצר + משלוח + מיסים... זה ממה לא משנה לי איזה אחוז מהמחיר ילך לכל קטגוריה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #47 

eyalgro,
הבעיה המהותית עם הגישה שלך (כפי שכבר כתבו), וזה לא קשור כרגע למעקב האוטומטי של איביי, היא שצורת הפעולה שלך היא פוגענית - אתה לא נותן למוכרים אפשרות להתגונן, אלא מחליט מראש לקנות ולהתלונן על המחיר.
זה לא שלא ידעת מה מחיר המשלוח, אלא בחרת להסכים ואז לרוץ להתלונן.
אני יכול להשוות את זה למישהו שיילך לקנות מוצר בחנות פיזית, לא יאהב את המחיר אבל במקום לצאת מהחנות (או לנסות לדבר עם המוכר ולקבל הנחה) יקנה את המוצר, יחזור הביתה וישים את המוצר שם (כדי לסגור את העסקה) ואז יחזור לחנות ויעמוד מולה עם שלט - "המוכרים בחנות נבזים וגנבים, אל תקנו פה" כדי להרחיק לקוחות.
זה נראה לך הגיוני?

לגבי המעקב של איביי - אתה קורא לזה צפון קוריאה, אבל אתה שוכח שאיביי כעסק מתבסס על עמלות מוכרים.
אם מוכרים יתרחקו משימוש בפלטפורמה בגלל לקוחות שמזיקים להם - איביי יפסידו, והאינטרס שלהם הוא לשמור לא רק על הקונים (מדיניות ה- Buyer protection המקיפה) אלא גם על המוכרים.

smulikon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #48 

בלתי נסבלים הקונים שרוצים לתקן את העולם.
אתה קונה מוצר במחיר מסויים, ומתלונן אחר כך בציון נמוך על מחיר, ומחיר משלוח?! למה נראה לך הגיוני?!
מה הוא מצפה שימכרו לך במחירי עלות?!
אומנם הסיפור שלך די חריג מבחינת איביי, אבל בתור מוכר- טוב שכך!
כבר היו לי קונים שרק רוצים לנצל את המערכת על מנת לסחוט עוד ועוד.
שלום ולא להתראות חבר!

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #49 

קראתי את כל הדפים, ואני באמת מנסה להבין את הרציונל לרכוש מוצר ואז להתלונן.
הגיון בסיסי אין כאן אפילו...

אבל אולי זה אני.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

חברייה, אתם טוחנים אוויר :)
אחרי 600 רכישות(לכאורה) הוא לא למד...תחשבו כמה postים צריך כאן בשביל שיחלחל לו...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #51 

fLy,
יש באיביי משתמש בשם eyalgro, מישראל, עם 600+ רכישות.
יכול להיות שזה הוא, אז כנראה זה באמת המצב... והוא פשוט לא מבין למה לא מסכימים איתו.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115
נתן תודות: 574 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #52 

ואחרי זה לא מבינים למה אנחנו מחזיקים בתדמית כה לקויה מול המוכרים מחו"ל... ממש לא לעניין אם לא מתאים לך אל תקנה, אתה גם קונה וגם מתלונן.. בדיחת היום אם לא השנה.. ואתה עוד מצפה שאיביי יעודדו פגיעה במוכרים שלהם? תגיד תודה שלא נבעטת מהאתר - הלקוח לא תמיד צודק ולפעמים הוא גם מקלקל כמו במקרה שלך לרבים אחרים (n)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #53 

ציונים נמוכים צריך לתת למוכרים שעושים בעיות או לא אמינים. לא הגיוני לתת ציון נמוך למחיר - מחיר ידוע מראש!

הציון קריטי לאבחון מוכרים גרועים ואם לא הולכים לפי שיטות המדידה של איביי אז בעצם מקלקלים להם את האומדן.

מה שהיו עושים אנשים זה מייצרים משתמש פיקטיבי, רוכשים ממתחרים ונותנים ציונים גרועים. לכן איביי צריכה להוריד אנשים כאלה מהרייטינג. אם הם היו חכמים, הם לא היו מקפיאים את המשתמש אלא מורידים אותו מהסטטיסטיקה בכלל...

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

שמעתי פה כבר כמה פעמים על אנשים שדיווחו על מוכרים שסירבו למכור להם, לישראל...לא הבנתי מדוע שמוכר יסרב למכור אם מעוניינים לשלם לו את כל המחיר שביקש כולו...עכשיו אני מבין...

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #55 

shlomiassaf כתב:eyalgro

בתור מוכר באיביי כבר 7 שנים אני יכול להגיד לך שאם "הרובוטים" של איביי שמו את עיניהם עליך יש סיבה.

המנגנון של אייבי, בנוגע למוכרים סוררים, כ"כ יעיל שזה מדהים אותי.
הם מזהים מוכר כושל מרחוק... יותר מזה, ברגע שמוכר טוב מתחיל להתדרדר הם עולים עליו תוך שבוע שבועיים.

אותו הדבר לגבייך, וזה דיי פשוט.
ברגע שאתה מדרג מוכרים נמוך מהממוצע, באופן שיטתי, לאורך זמן... אתה מקבל בום.

איביי זו לא דיקטטורה אבל צריך לשמור על הגונות לשני הצצדדים

בלי קשר לפידבק אין לך זכות להלין על מחיר השילוח.
לא מתאים אל תקנה! אל תהיה חוצפן.
מאיפה לך שיקוליו של המוכר? אולי הוא רוצה לשלוח לישראל בשירות הכי טוב בלבד כי השירות הזול עולה לו בפידבק שלילי?
אגב, נקודה למחשבה, איביי נלחמים בתופעת מחיר השילוח הגבוה באופן יומי מכיוון שזה אינטרס שלהם.
עמלת המכירה המשתנה מחושבת ממחיר המוצר ולא ממחיר השילוח ולכן הטריק הזה ידוע להם ואם הם היו חושבים שהטיעון שלך מוצדק ממזמן היו מגבים אותך כי זה אינטרס כלכלי שלהם.

בניתוח מהיר של המצב אני מניח שהגבת באימפולסיביות, לפעמים בקטנוניות ואף נקמנות (אני אראה לו מזה מחיר יקר...)
שוב פעם, בתור מוכר, אתה אפילו לא מודע לאלפית מהנזק שאתה גורם למוכרים בדירוג הכוכבים.
זו בושה שאתה פוגע לאנשים ככה בהכנסה בלי לחשוב פעמיים... וזה מה שעושה, ישירות פוגע בכיס ובמכירות באותו היום והלאה עד התיקון.
תאמין לי שלאיביי יש את האלגוריתמים הכי מתקדמים לזיהוי פעולות שאינם בתום לב... וכנראה שכך פעלת.

אגב, המצב פה הוא לא כמו שאתה מתאר אותו.
יותר נכון לתאר את זה שאיביי לא כ"כ רוצים אותך כלקוח ומזהירים אותך לפני שסוגרים לך את החשבון...
...
אני לא סגור על זה, אבל הבנתי שדווקא בשנה האחרונה השתנו הכללים, ואיביי גובה גם עמלה ממחיר המשלוח.

אני משתמש באיביי גם מדי פעם, מכיר את הפלוסים והמינוסים ולוקח הכל בחשבון.
מבחינתי כל עוד המוצר הגיע ובזמן סביר (בד"כ תוך יום מקבלים כבר tracking אז ברור שזה לא באחריות המוכר) המוכר יקבל ציון טוב.

אם בחישוב מראש יוצא מחיר לא סביר למוצר+משלוח אני לא קונה, ואז אין בכלל מה לתת ציון נמוך למוכר.
השיטה של מוצר זול ומשלוח יקר ידועה כבר שנים, אפילו בכל הפליירים שיש בעיתונים.
רק מי שלא מנוסה באיביי יכול ליפול לזה

לאיביי יש המון כללים וחוקים כמו מדינה קטנה שגובה מיסים גבוהים.
חלקם מיטיבים עם קונים וחלקם עם מוכרים, תעשה חשבון בכל פעם אם שווה לך לקנות שם

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #56 

fLy כתב:שמעתי פה כבר כמה פעמים על אנשים שדיווחו על מוכרים שסירבו למכור להם, לישראל...לא הבנתי מדוע שמוכר יסרב למכור אם מעוניינים לשלם לו את כל המחיר שביקש כולו...עכשיו אני מבין...
...
קרה לי גם.
יותר מזה - המוכר היה מוכן למכור לי אבל לא במסגרת איביי. הוא רצה שאעביר לו את הכסף בpaypal והוא ישלח לי קבלה בדוא"ל.
הוא הבהיר לי שמנסיון שלו המשלוח עלול לקחת יותר מחודש ושישראלים משאירים פידבק רע בגלל זה ושזו הסיבה היחידה שהוא לא מוכן למכור לישראלים במסגרת איביי.

עצוב.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

wallalon כתב:
אני משתמש באיביי גם מדי פעם, מכיר את הפלוסים והמינוסים ולוקח הכל בחשבון.
מבחינתי כל עוד המוצר הגיע ובזמן סביר (בד"כ תוך יום מקבלים כבר tracking אז ברור שזה לא באחריות המוכר) המוכר יקבל ציון טוב.
...
יש גם מוכרים שלא מדביקים TRACKING NUMBER , ויש כאלה ששולחים ללא מספק מעקב (דברים קטנים)

שים לב איזה הודעה קיבלתי השבוע ממוכר סיני מאוד אמין, שכן מצמיד TRACKING NUMBER אבל עבר חודש ו4 ימים מרגע ההזמנה ואין זכר למוצר. (ראו לציין שהזמנתי ממנו שבוע אחרי ההזמנה המדוברת ודווקא ההזמנה המאוחרת כן הגיעה)

Our shipping agent told us that due to some political reasons, recently CHINA CUSTOMS and CHINA POST have strengthened the inspection of outbound parcels, resulting in a large number of parcels retention, greatly extending the arrival time of parcels, especially parcels destined for the Middle East and Europe.

כבר תקופה של כמה חודשים שההזמנות מסין מאוד מתעקבות. מינימום חודש, ככה שזה לא תלוי במוכרים.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #58 

סוף סוף הסבר.
שי

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #59 

כיום יש באיביי רוכשים רבים שמטרתם היא לפגוע במוכרים ולכן כיום מוכר יכול להתלונן לאיביי על לקוח שנתן פידבק שלילי ללא הצדקה,וכאשר עולה שיותר ממוכר אחד מתלונן על קונה זהה אז הם מתחילים לברר.
בתור מוכר באיביי קיבלתי פידבק שלילי לאחר שבוע שהחבילה נשלחה...ונאמר שם שהמוצר לא הגיע , שאני מוכר גרוע ושאני לא עונה למיילים.
חשוב לי לציין שהמוצר נשלח 12 שעות אחרי סגירת המכירה והגיע 10 ימים לאחר מכן כאשר התקנון מאפשר 14 ימי עסקים .
לאחר מספר ימים קיבלתי מייל ממוכר אחר ששאל האם נפגעתי מהקונה הנ"ל כי ישנם נפגעים רבים.
ישנם כללים בסיסיים בכל מכירה ופידבק שלילי ניתן לתת רק למי שלא עומד בכללים באשמתו.
מחיר משלוח זה לא אפשרות ,וגם משלוח שלא הגיע לאחר מספר קטן של ימים זה לא אפשרות.
אם איביי פוגעת במקונהכנראה שאותו קונה פגע במוכרים רבים

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

CLAUDIA אני משער שכן ענית למיילים, והוכחת לEBAY ע"י מספר מעקב ששלחת את החבילה בזמן, עם כן, מה EBAY עשו בנידון המקרה שלך?
או שפשוט הגבת בCOMMENT לFEEDBACK השלילי?
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”