שרשור תגובות: מהפכת הסלולר הישיר - המכשירים המובילים מהיבואן לצרכן

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

Giliboy כתב:
nirmv כתב: עוד דבר קטן, אם זה אכן "מבצע", למיטב ידיעתי חברת לידור חייבת על פי חוק לרשום בסוגריים את המחיר הישן לפני המבצע (והמחיר הזה חייב להיות אכן המחיר הקודם האמיתי). אחרת השימוש במילה "מבצע" הוא אסור.

הנה זה רשום גם פה :
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/7912 ... 944AA7.htm
...
למרות שישנו חוק,
הטענה קצת קטנונית..
...
אני לא חושב שזה קטנוני.
החוק לא נחקק סתם. אם כותבים "מבצע" ואין באמת מבצע, הרי מדובר בהטעייה, ואת זה החוק מנסה למנוע. (למען הסר ספק אני כמובן לא טוען שיש פה הטעייה מכוונת, פשוט חוסר תשומת לב לחוק).

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

AviBiton כתב:אתם מפספסים את המטרה לגמרי...
יש פרסומת באתר, יש גוף שמוכר מכשירי סלולר ומפרסם את מחיריו.
אתם יכולים לקנות, ויכולים לא לקנות, לחלקכם זה יקר, לחלקכם זו אחלה עיסקה, אבל למה בכלל להתעכב על זה אם זה לא מעניין אותכם.
האם על כל פירסומת בכל אתר אתם מתעכבים ומנתחים אותה? אם זה טוב לכם, מקליקים על הפרסומת וממשיכים לקנייה או לבירורים, אם לא, ממשיכים הלאה, לא קרה כלום.
...
לא, אתה מפספס את מה שאני חושב שעופר ומרטין מבינים הייטב:
אחד הנכסים העיקריים של אתר מסוג HT הוא האמינות שלו. כשחברים קוראים ביקורות באתר HT (ודומיו), תמיד מנקרת בליבם השאלה - האם זו ביקורת אוביקטיבית, או שיש פה "שיתוף פעולה" עם גורם מסחרי.
לכן אנשים "מתעכבים על זה".

כשאני קורא ביקורת על מסך טלוויזיה של יצרן מסויים, אם אני אתחיל לחשוב שתמורת פרסום הביקורת האתר קיבל מבעל העניין תמורה כזאת או אחרת, אני אתייחס לביקורת הזו ה-ר-ב-ה פחות ברצינות, ולא חסרות דוגמאות ברשת.
אותו דבר לגבי כל מוצר אחר, כמו סטרימרים או גאג'טים אחרים.

זכור לך אולי הרעש שהקימו פה על המקרנים המכויילים (כמדומני).

בוא לא ניתמם.

אם אתם שואלים אותי (ולא בטוח שאתם שואלים אותי....) הבלבול הגדול נובע מכך שהפריים הראשי באתר, זה שמשמש בדרך כלל להצגת הידיעה\ כתבה מרכזית, משמש גם לפרסומות בתשלום. אני חושב ( אם כי לא בדקתי לעומק) שזו לא מקובל באתרי טכנולוגיה, וגם אם כן- זה מבלבל את הקוראים, ובמקרה הרע גורם להם חשוב שגם כתבות אוביקטיבות, הן פרסומות בתשלום.

זה בעייתי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

nir11

כן, כולנו זוכרים את הרעש שאתה עשית על המקרנים המכויילים...

לשאלתך, מרבית האתרים (ע"ע newsgeek) לא מפרסמים למשל אילו מאמרים נכתבו על ידי בעלי עניין ומקבלים עליהם תשלום. זה המודל הכלכלי שלהם.

אצלנו זה ברור לחלוטין - מאמרים כאלה מסומנים בבירור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

זה סיכום התגובות שאני קורא כאן:
1. לא כדאי שיהיו מפרסמים באתר הזה כי זה הורס את האמינות שלו
2. לא כדאי לכתוב שזה מבצע, זה צריך להיות פרסומת.
3. המוצר חייב להיות מחברה שאנחנו פיזית ביקרנו אצלה בחנות והמחיר חייב להיות נמוך מכל המחירים בזאפ ובאינטרנט בכלל.
4. בשביל מה לקנות, "חבר יכול להביא לכם מחנות בארה"ב מוחבא בתוך הגרב". אם המחיר גבוה מהמחיר הזה, אל תאפשרו פרסום של זה.
5. פרסום חייב להיות רק בבאנרים, אם זה אירוע, או מבצע או כל דבר, אסור שזה יופיע כמאמר.
6. איך מפעילים את החוסם פרסום בבאנרים עוד פעם?
7. ממילא האתר מכור מראש. לאפל. כלומר, לגוגל. כלומר, לפנסוניק, בעצם לפיוניר, או לאפסון.
8. המכשירים שהצעתם ממילא לא טובים
9. חייבים לפרסם עם כל באנר גם צילום של תעודת יושר, צילום של תעודת זהות של המפרסם, ולוודא מי היבואן ואיפה הוא גר, לבדוק במשרד התמ"ת שהחברה באמת יבאה את המוצרים ולראות אותם בעיניים. במקרה ונעשה את זה כמובן שזה יחשב כשיתוף פעולה, ולכן אסור שמבצע כזה יפורסם באתר.
10. אם הפרסום מופיע רק באתר הזה, סימן שמשהו לא כשר - אנחנו צריכים לדאוג להתקשר לאתרים אחרים ולוודא שגם הם יפרסמו את המבצע.

באמת, אתם עושים לי המון חשק ותענוג אין קץ.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626

שליחה

אם לומר בקצרה:
אם זה פרסום שמפנה לאתר המפרסם, ושיעשה שם מה שבא לו זאת אפשרות אחת ואז לאתר אין שום מחויבות כלל על כלום.
אם האתר הזה מפרסם מוצר או שירות, ומשמש כתשתית העיקרית למכירה (ע"ע טופס הזמנה), הוא צריך גם לספק את כל המידע הרלוונטי למכירה ואם אין לו אותו, צריך לפנות למפרסם שזה ימסור לו אותו או יוסיף בעצמו.

ובכלל, מדובר פה באשכול תגובות. לגיטימי לשאול שאלות ולהביע טענות ואפילו לקבל תשובות.
בינתיים כל מה שראיתי במקום תשובות ענייניות, זה התנצחויות ותלונות.

ואפילו קישור לאתר המפרסם/יבואן לא הצלחתי למצוא, גם לא בגוגל...אז לפני תעודת יושר, נתחיל בזה.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

עופר,
אתה חוזר ומדגיש שהאתר שלכם הוא אתר פרטי.
אולי במקום לתקוף כל מי שמבקר את ההתנהלות שלכם, פשוט תחסום כל חבר באתר שלא עושה לך טוב בבטן.
או שאולי תחליף חתימה למשהו שלועג להתבטאות של אותו חבר.
אתה הרי לא חייב הסברים לאף אחד. :roll:
No place like home.......... Theater

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס

שליחה

נראה לי שהטונים פה עלו קלות.

נשמע לי מוגזם לשנות את מבנה האתר והכתבות (דבר שלוקח זמן = כסף) רק בשביל להציג פרסומות.
המטרה של הפרסומות היא לממן את האתר - שרתים, תוכנות וכו'.
כשיש פרסומת לחברת אלקטרוניקה כלשהי/חנות/יבואן, ברור לכולם שאין המשמעות שעופר אישית ממליץ לכם לקנות את המוצרים. לכל היותר בעלי האתר חשבו שהנושא מתאים (לא תמצאו פרסומות לטמפונים כאן) וזהו.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

לכל המתלהמים, בתור מי שהיה בשלושת הכובעים - קורא, כתב, ועוסק בתחום, תסלחו לי מאוד - אבל או שאתם מזלזלים באינטליגנציה של הקוראים או שאתם מזלזלים בעצמכם, או שאתם מחפשים בציציות על מה להתלהם.

אחד לX מופיעה ידיעה - בשלב א' - מופיע דגל אדום ברור, שזה הודעה פרסומית.
בכניסה לידיעה - שוב מופיע אותו דגל אדום - המציין כי מדובר בתוכן פרסומי.
ובשלב האחרון - כשאתה קורא את הידיעה - זה ברור לחלוטין שזה פרסומי.

תגידו לי, אם יש אירוע מכירות בחנות Y, זה כן בסדר? ואם זה מפגש של חברי הפורום אז אולי כן.
בחייאת, אנחנו לא מנתחים חולים. בסה"כ באים להנות וללמוד.

מה שבאמת אפשר להתלונן עליו (אני מתכוון באופן כללי אבל אתן דוגמה מהידיעה הזו) , אלו המחירים, תנאים לא ברורים, לינקים חסרים וכו'.

ואם שוב אסכם - לא צריך לזלזל באינטיליגנציה של הקוראים...

*ודוגמה לקוראים מגזים אוטו - אולי נתקשר למשפחת פרומצ'נקו (העורך) ונגיד להם שהמדור הפרסומי מטעה, ואני חושב שהם ממליצים על המחירים, ועל המוצרים המופיעים שם?

משום מה זה ברור לי שהידיעות לחוד, והמדור הפרסומי לחוד.

מצד אחד - היה עדיף שכל הפרסום באתר יהיה של מוצרים וחברות שאינם קשורים בתכני האתר - כך היה ברור שאין משוא פנים, מצד שני - מישהו באמת היה מסתכל על הפרסומות? ואז הערך שלהן היה שולי...

ובאותו הנושא - תחשבו שההתלהמות הזאת - גם מדירה את המפרסמים מלפרסם, ולהציע הצעות לחברי הפורום (אם המבצעים אטרקטיביים או לא זו שאלה אחרת).

יצא קצת ארוך :)

Jacob55
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שליחה

פולק-אתה גם מפרסם באתר הזה במקרה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

חברים, אם לא שמתם לב - המודל העסקי של האתר הזה הוא פרסום...

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מנהלי האתר צריכים ללכת על חבל דק, מצד אחד להרוויח מפרסום, אך מצד שני לא לעצבן את הקוראים (צריך שיהיה למי לפרסם). לא תמיד זו משימה פשוטה, הגדולים ביותר מתקשים בה, ראו גוגל, פייסבוק וכו'.
אנחנו מבינים שאין ארוחות חינם ושצריך לסבול את הפרסומות כחלק מהאתר, אבל אם הקוראים מתעצבנים, לפי דעתי בכל אופן, צריך להתייחס לכך ברצינות ולא לנפנף אותם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

תגדיר "קוראים".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

nirmv

יש קוראים שהעובדה שיש לאתר עדיין מפרסמים זה מספיק בשביל לעצבן אותם.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

oferlaor כתב:nirmv

יש קוראים שהעובדה שיש לאתר עדיין מפרסמים זה מספיק בשביל לעצבן אותם.
...
סבבה עופר, תעשה את השיקולים שלך זה לא ענייני.
לפחות אני שמח שהביקורת שלי נלקחה ברצינות.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

חברה אני לעיתים לא מאמין שאנשים רציניים כותבים את התגובות האלו.

אם אינכם מאמינים למנהלי האתר שהם שקופים ולא משוחדים אז ביחרו לכם אתר אחר שיתן לכם מה שהאתר הזה נותן.... נכון אין אתר כזה ולכן בואו נבין את המודל העיסקי של האתר ונפרגן לפירסומות כי בעזרתם יש באתר הזה את התוכן שכולנו אוהבים ולכן אנחנו מבלים פה מידי פעם מי יותר ומי פחות.

ולכל אלו המסתכלים בציציות ומלינים על האופן בו שעשה הפירסום אני חושב שאתם מיתממים הרבה יותר מאשר אתם מתלוננים ולדעתי יש בהתנצחויות שלכם הרבה שעמום והרבה חוסר פרגון מאשר ישרה ונסיון לתקן.

ומי שבאמת חשב שזו כתבה ולא פרסומת ... כל מה שיש לי להגיד זה שאין לי מה להגיד!!

ו

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Itay_Pollak כתב:תגדיר "קוראים".
...
קוראים הם אלה שבסופו של יום מקליקים על הבאנרים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

nirmv

אין לנו בעיה להפנים ביקורת בונה, הוכחנו את זה אין סוף פעמים.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

ואני לא יודע למה יש לי את ההרגשה שאם המבצע היה מפרסם שהמכשירים במחירים של מחצית ממה שהם פרסמו לא היו כל כך הרבה טענות על הפרסומת אלא כולם היו מהללים את המבצע ורצים לקנות במחירים הכל כך טובים.

אבל בגלל שהמחירים לא מתאימים לקוראים מסויימים הם מתנפלים על מנהלי האתר ומתרעמים.

מעט ישרה לא הזיקה לאף אחד

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

Jacob55 כתב:פולק-אתה גם מפרסם באתר הזה במקרה?
...
לא. הוא לא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס

שליחה

אנשים הגזמתם עם האנטי.
אם שכחתם מה זה פרסומות מציקות, כנסו ל-Ynet או לגלובס או לתפוז ועוד ותראו מה זה פרסומות מעצבנות.
אף פרסומת באתר לא קופצת, משתלטת על המסך או מפעילה לכם את הרמקולים ללא ידיעתם.
הפרסומת הזו דרשה מהקוראים להקליק על המאמר בשביל להכנס לפרסומת!
זו הפרסומת הכי פחות פולשנית שזכור לי באתר כלשהו בשנים האחרונות.

חזור אל “סלולר”