קפה לא טעים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #41 

udi610 כתב:לדבש - דווקא בגלל שאני משתמש לא יומיומי, אני תמיד מוציא רק את הכמות הנדרשת מן השקית למטחנה (השקית נסגרת א"כ היטב במקרר)
...
אם הבנתי נכון, אתה מאחסן את הקפה במקרר? אתה הורס אותו
קפה מתנהג כמו לחם, מה קורה ללחם שמאחסנים במקרר אתה בטח יודע- מתייבש והופך לדיקט. ויותר גרוע, אתה בכל פעם מוציא מהמקרר, פותח השקית, הקפה סופג לחות מהאויר, ואז אתה מחזיר אותו בחזרה...
הרגל ישראלי מאוד מוזר, לדחוף כל דבר למקרר בשביל "לשמר" אותו...משום מה כולם עושים את זה גם עם קפה.
הדרך לשמור בקרור היא לאחסן בקופסה אטומה לחלוטין, בהקפאה, וכשמוציאים לחכות מספר שעות עד שהקפה חוזר לטמפ' חדר ללא מגע אויר. זה טוב אם קונים כמות גדולה ורוצים לשמור חלק לשימוש עתידי, לכן יש כאלה שרוכשים קילו מחולק לארבע שקיות ופעם בשבוע בערך מפשירים אחת מהן.
בשימוש שוטף, קופסה אטומה ( כמו LOCK&LOCK ) בארון קריר. אני אישית משתמש בקופסאות ואקום מצויינות וקלות לשימוש שרכשתי בעלות סבירה בגולף.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #42 

udi610 כתב:לדבש - דווקא בגלל שאני משתמש לא יומיומי, אני תמיד מוציא רק את הכמות הנדרשת מן השקית למטחנה (השקית נסגרת א"כ היטב במקרר).
הפעם הזו, אחרי שהתייאשתי מלווצה וחשבתי שהפגם בקפה קניתי מאורו חדש (תפוגה 2014), פתחתי את השקית האטומה וכבר על הכמות הראשונה לאחר כוונון דרגת הטחינה הורגשה אותה בעיית טעם כמו עם הלווצה.

ושוב אשאל - האם יכולה להיות בעיה במטחנה, למרות שויזואלית הטחינה נראית בסדר גמור?
...
אתה רק מחזק את מה שאני חושב, לחות גבוהה, קפה היגרופוני, הוצאת מהמקרר, עיבה על עצמו לחות וספג אותה, ואתה מצפה לקפה טעים?!

זה שהטחינה "נראית" בסדר זה אחלה שמחלה... ואיך הזרימה? אתה תיארת מקודם זרימה מהירה ... הלא כן?!
להבנתי, אם הזרימה מהירה אז..... צריך לדקק טחינה...

אין שום בעיה במכונה(אם אתה רוצה אתה יכול לבדוק טמפ' אבל לא נראה לי שזה יקדם אותך לשום מקום, הבעיה לא שם), אין שום בעיה במטחנה, יש בעיה במפעיל. :P
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #43 

לפותח השרשור,
כתבו לך לגבי האחסון השגוי במקרר, אין לי מה להוסיף מעבר לכך.
תהיה נוספת שלא זוכר אם היא זכתה להתייחסות - האם אתה עושה קולינג פלאש בהפעלת המכונה לפני חליטת הקפה?
רשמת כי אתה משתמש בסילביה וצריך לבצע גלישת טמפרטורה על מנת לחלוט בטמפרטורה מיטבית.
נסה להוריד מעט מים מהראש לפני החליטה ואז להכניס את הפורטופילטר ולחלוט, קפה דלוח יכול גם להגרם אם אתה חולט במפרטורה חמה יותר מדי, באדי המים למשל.

נ.ב. אם אתה גר באיזור תל אביב גש עם המכונה לבית העיתונאים (בית הקפה שם שייך ליבואן של הסילביה ושל המאורו שלך) שם בוודאי ישמחו לעזור ולתת הדרכה בהפעלת המכונה. אם לא, רשום איפה אתה גר ואולי מישהו מחברי הפורום ישמח לסייע לך. סרטון בוודאי יעזור לשם מתן עזרה על גבי הפורום.

בהצלחה

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #44 

חבל על הסגנון המתלהם. למרות זאת אני משתדל ללמוד מכולכם.
א. בעיית מפעיל - אותו מפעיל עשה עד לפני חודש קפה הרבה יותר טוב מקפה קודם.
ב. לגבי המקרר - קודם כל כבר בפתיחה של השקית האטומה לפני כל קרור הקפה לא היה טוב! לגבי האיחסון, קבלתי את הייעוץ הזה אצל נני בקיסריה. אבל הפנמתי את ההסברים!
ג. מבצע ייצוב טמפרטורה לפני החליטה והעברת מים ללא קפה לחימום מסנן החליטה לפני החליטה.
ד.שוב, ציינתי שעיקר הבעיה לדעתי הוא שהקפה יוצא דליל ודלוח משהו גם בטחינה עדינה, אז הוא כמעט סתום. גם טחינה גסה יותר אינה משפרת את המצב.

לעניות דעתי, ובכ"ז יש לי ניסיון, הבעיה היא של הקפה או הטחינה אבל לא נראה לי שיש תמיכה להשערה הזו.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #45 

udi610 כתב:חבל על הסגנון המתלהם.
...
איפה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #46 

אם אתה חושד במטחנה אז תנסה מטחנה אחרת - איפה אתה גר?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #47 

דבוטאנט כתב:אם אתה חושד במטחנה אז תנסה מטחנה אחרת - איפה אתה גר?
...
חיפה.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #48 

אודי אני ממשיך להחזיק בדעה שמדובר בקפה. אם תרצה אני אשלח לך בדואר קפה מקלייה שלי בסופ"ש.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #49 

אני מטבעון, אם אתה מעוניין בעזרה אז בשמחה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #50 

פירקת את המטחנה, ניקית ובדקת?
המטחנות האלו ברובן פלסטיק כולל הבסיס שלהן. אולי משהו נשבר שם והיא לא יציבה בפנים.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #51 

danimili כתב:אודי אני ממשיך להחזיק בדעה שמדובר בקפה. אם תרצה אני אשלח לך בדואר קפה מקלייה שלי בסופ"ש.
...
תודה רבה אבל אולי תחכה לסרט שאכין בסופ"ש.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #52 

דבוטאנט כתב:פירקת את המטחנה, ניקית ובדקת?
המטחנות האלו ברובן פלסטיק כולל הבסיס שלהן. אולי משהו נשבר שם והיא לא יציבה בפנים.
...
לא פירקתי את הסכינים, אם לזה הכוונה. החלק הפלסטי נוקה לפני מספר שימושים. איני טכנאי ואני יכול לקלקל. ואם יש בעיה היא מאוד עדינה כי לכאורה (ויזואלית) היא טוחנת כהלכה כמו בעבר. אולי אפנה ל"אמיגו" שמכרו לי אותה.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #53 

יוסיסופר כתב:אני מטבעון, אם אתה מעוניין בעזרה אז בשמחה.
...
כן, למה לא? תודה רבה.
אנא שלח לי דוא"ל אל [email protected]

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #54 

על סגנון מתלהם וחיות אחרות

כשמופיע האימוטיקון: :P יש להניח כי הכותב היה מחויך וכתב את הדברים בבדיחות דעת מה...
במידה והיה מופיע האמוטיקון : :x / 8O / :evil: או ריבוי סמני קריאנ (!!!!!!!1 ) או הכותה היה ציני עד שיקוצים משתמש בלשון פתלתלת ומסיים הנאצות כדת משה בישראל, כנראה שהכותב בהחלט התלהם

בכל אופן יש לשמור על פרופורציות, הכותב הנל הוא אימבציל מוכך!!!!!!1 :lol:
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #55 

עוד אפשרות לסיבה לטעם רע..

מתוך הנחה שהמכונה תקינה והמים בטמפ' נכונה (כדאי לבדוק אם אינם קרים מידי או לא מספיק חמים), בהנחה שהמטחנה החדשה יחסית ואגב מטחנה טובה מאוד, מכוונת נכון ותקינה, צריך לראות איך הזרימה אם היא מהירה, שקופה ,בהירה מהרגיל, מה הצבע של הנוזל בכוס, יש להריח את הנוזל ולאפיין אותו, עם יש לו ריח חמצמץ ועבש או ריח שאינו נעים,זרוק את שקיות הקפה לפח.להריח את הפולים ולראות אם אין להם ריח לוואי שמזכיר מעט בצל מטוגן מיובש כזה של אוסם, יכול להיות אגב ששתי השקיות קפה פגומות, במידה ויש ריח בצלי או עבש או חסר אופי אופיני לקפה.... לזרוק את השקית!.
ישנה עוד אפשרות וזו שאיבת שארי חלב מצינורית ההקצפה אל הדוד. הדבר לא אמור להשפיע על אופי זרימה או קרמה או צבע הנוזל, תהייה לזה השפעה מאוד קיצונית על הטעם ועל הריח, אתה תדע אם תוציא מים מן הדוד תן להם להתקרר ותטעם, אם יש להם טעם וריח של משהו חמוץ מגעיל שמזכיר קצת קיא.... אני מניח שאתה מבין...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #56 

אפשר להניח - אבל תניח שאולי לא מכירים אותך, אפילו אם מכירים וצוחקים לפעמים הצד השני לא צחוק. אפילו אתה נעלבת מצחוק שלי פעם (קבל התנצלות)
חוצמזה כל האייקונים האלה של אלונהסקי רק מביאים את הקריז לעיניים

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #57 

בדקתי את טמפרטורת המים - הפעלתי חליטה (ללא קפה) פעמיים על ריק לחמם את כף החליטה ובפעם השלישית מדדתי את טמפרטורת המים היוצאים ממנה (ישירות הכנסתי את התרמומטר לתוך הזרם המים הנופלים לספל). קבלתי 94-95 מעלות. הזרם היה טוב כרגיל. נראה לי בסדר, לא?

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #58 

udi610 כתב:בדקתי את טמפרטורת המים - הפעלתי חליטה (ללא קפה) פעמיים על ריק לחמם את כף החליטה ובפעם השלישית מדדתי את טמפרטורת המים היוצאים ממנה (ישירות הכנסתי את התרמומטר לתוך הזרם המים הנופלים לספל). קבלתי 94-95 מעלות. הזרם היה טוב כרגיל. נראה לי בסדר, לא?
...
טמפ' תקינה.
יהיו כאלו שיגידו חם מידי אבל אם זה מייד לאחר הכבות נורת החיווי אז זו הטמפ' שצריכה להיות... בכל אופן טמפ' גבוהה היה מפיק קפה שרוף עם קרמה בהירה עם שוליים כהים מאוד ולא זרימה מהירה עם קרמה שנעלמת מהר וטעם דלוח כמו שאתה מתאר.

אני חוזר למה שאני חושב ומאמין, כיוון טחינה לא נכון וקפה שספוג לחות ואיבד את תכונותיו.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #59 

אלונהסקי,,חיק חיק חיק, לקח לי כמה שניות לקלוט, ממש נוסטלגיה מתפוז :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :x :roll: :wink: :o :o :D (U)
what's next?

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #60 

לא הצלחתי לצרף סרטון WMV בגודל 31 מ"ב. מה נדרש לעשות כדי לפרסמו?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”