טוב, לא רוצה להכניס ראש בין האדונים המכובדים שכתבו מעלי ורק אתרום מנסיוני הדל כחובב מוסיקה
כשרציתי לקנות את הרמקולים הראשונים שלי הגעתי לפיוז בגבעתיים למבחני האזנה לרמקולים עם דיסק שהכרתי ישר והפוך (DIRE STRAITS)
השמיעו לי שורה מכובדת של רמקולים בהתאם לעומק הכיס שהייתי מוכן להציע (רמז עד 3000 ש"ח) החל ממדפיים, משומשים, חדשים וכלה ברצפתיים
הרמקולים כולם שודכו לאותו מקור (CD) ואותו מגבר (שניהם CAMBRIDGE)
כאשר מצאתי את הצליל שאהבתי ברמקולים ביקשתי לשמוע הבדלים בין מגברים
בהבנה הראשונה שהייתה לי מבחינה לוגית הנחתי שהגברה זה אומר - נכנס X יוצא X כפול ההספק של המגבר
לא באמת האמנתי ב"וודו שמן נחשים אודיופילי" שמגבר ק"ב משמיע מוזיקה אחרת ממגבר סטריאו
המוכר החביב לקח מגבר ק"ב פיוניר מעולה (לא יודע איזה אבל יקר) מחדר הסינמה ליד והשווה אותו עם מגבר משומש סטריאופוני טהור של ימאהה
מה אגיד לכם, תוך 20 שניות אמרתי לו - שהבנתי בדיוק את ההבדל והוא בר שמיעה אפילו עם הרמקולים שלי ב 3000 ש"ח (QUADRAL למעוניינים) ואפילו עם האוזניים הלא אודיופיליות שלי שחיפשו להוכיח לו שהוא טועה ויסביר לי בדיוק על מי הוא עובד

ניסיתי להתעקש בנוגע לכך שסטריאו וק"ב הוא פשוט הבדל במספר הערוצים - והוכיח לי שוב המוכר כי טעות בידי (לקח רסיבר משומש פרולוג'יק שזה בעצם 4 ערוצי סטריאו והשווה עם הק"ב החדיש - ושוב הבדל !
הבמה, הנפח, הבאס, הפירוט - הכל היה שונה לגמרי !
עכשיו אתם יכולים להמשיך להתנצח - היות ולדעתי, ההבדל בהגברה הוא משמעותי, מקור גרוע פשוט לא מאפשר לבודד את המשתנה של ק"ב מול סטריאו ולכן כשמשווים צריך מקור איכותי. אחרי שתבודדו את המשתנה של מקור גרוע, תוכלו לשמוע את ההבדלים בין מגבר סטריאו לק"ב.
לדעתי זה עניין אובייקטיבי לגמרי ומי שלא הצליח לשמוע כנראה לא מכיר את השיר שהוא שומע בכדי לעמוד על ההבדלים או לחילופין אוזניו צריכות ניקוי
לידע הכללי - מבחינה אלקטרונית, רוב הק"ב בנויים פשוט עם רכיבים פחות "מאסיביים" על כל ערוץ הגברה (טרנזיסטורים, קבלים ונתיבי הולכה), כמובן שיש יוצאים מהכלל, וראיתי מגבר של NAD לק"ב ברמה גבוהה והא מכיל פשוט שכפול של מעגל הסטריאו ממגבר סטריאו ייעודי שלהם לכלל ערוצי הק"ב.
בהצלחה