שרשור תגובות: אפל נגד סמסונג: המשפט הסתיים
- yaronkle
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
חברה, אפל העתיקה ושיפרה טכנולוגיות שהיו קיימות לפני כן.
איפשרו לה לרשום פטנטים על טכנולוגיות שהוצגו בעבר.
כנ"ל לגבי ה- trade dress. הם לא המציאו מכשירים מלבניים עם מסך מגע.
איפשרו לה לרשום פטנטים על טכנולוגיות שהוצגו בעבר.
כנ"ל לגבי ה- trade dress. הם לא המציאו מכשירים מלבניים עם מסך מגע.
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
לפי מה שאני מבין מהTrade Dress הכוונה למראה הכללי של המוצר ,לא אם המכשיר הוא מרובע או עגול .. ויש מספיק מכשירים בשוק שלא מזכירים בשום צורה את האייפון ,מכשירים ממגוון של חברות כמו HTC וSony ericsson וגם מוטורולה שאפל תובעת על פטנטים שונים אבל לא על העיצוב של המכשיר .
וגם לסמסונג יש את מכשירי הNexus של גוגל שלא דומים לאייפון בשום צורה .. הגיעה הזמן שסמסונג "תקבל על הראש" בגלל העיצובים של חלק מהכשירים שלה ..
וגם לסמסונג יש את מכשירי הNexus של גוגל שלא דומים לאייפון בשום צורה .. הגיעה הזמן שסמסונג "תקבל על הראש" בגלל העיצובים של חלק מהכשירים שלה ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- leo212
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 477
שניכם מפספסים פה משהו מאוד חשוב - במערכת הפטנטים יש שני הגבלים מהותיים שאמורים היו למנוע את המצב הזה:zork17 כתב:למה יום עצוב? לדעתי זה לטובת הצרכנים.liranmishani כתב:יום עצוב מאוד.
מהצד המשפטי אפל צודקים, זה מה שקובע.
מהצד ההגיוני אפל דופקת בצורה שיטתית את כולם. גם את החברות המתחרות (שזה על פניו מובן ולגיטימי) וגם אותנו הצרכנים.
כמו במשפטים אחרים שאנו מכירים מארצנו, בית המשפט לא באמת מוציא צדק. הוא פשוט עובד על פי החוקים, הכוח והיכולת הניתנים לו.
אותו הדבר גם פה. אפל רשמה פטנטים בסיסיים ומגוחכים על כל דבר שרק יכלה. היא עשתה בשכל. מי שאשם בסאגה המגוחכת הזו היא מערכת הפטנטים האמריקאית שפועלתה נוגדת בדיוק את מטרת קיומה. עורכי הדין של אפל עשו צחוק ממנה וניצלו אותה חזק מאוד.
הייתי מקווה שהאמריקאים יתעוררו שם ויבינו איזה קרקס עשו מהם בתחום הפטנטים, אבל סיפורי ההרג והרציחות השכם וערב שם, לא הצליחו לשנות חוקים ודפוסי מכירה של נשקים, שמשמעותן חיים ומוות, על אחת כמה וכמה לא ישתנו חוקי הפטנטים. ולא יוכנסו בהם בינה.
מי שאכל אותה כאן לאורך כל הדרך זה רק אנחנו הצרכנים. אני אצביע ברגליים. עם אפל אני גמרתי....
ראית איך נראו הטלפונים של סמסונג לפני ואיך נראו אחרי? אפל השקיעה שנים בפיתוח האייפון וסמסונג באה ותוך כמה חודשים הביאה טלפון דומה. הייתי רוצה לראות איך אתה היית מרגיש אם מישהו היה עושה את זה למוצר שלך?
לדעתי זו חובתה של אפל למשקיעים שלה ולעובדים שלה לתבוע את סמסונג.
ברור שהם העתיקו ועכשיו כשהם צריכים לשלם זה ישפיע על ההתנהגות שלהם בעתיד - וזה לטובת הצרכנים כי זה יכריח אותם לחשוב ולבוא עם מוצר קצת שונה, כמו שמיקרוסופט עשו.
חדשנות זה טוב לכולם!...
1. prior art - הגבלה שאמורה למנוע הוצאת פטנט על משהו שכבר קיים בשוק. סמסונג הציגה במשפט ראיות שפטנט הbounce back כבר מומש הרבה לפני שיצא האייפון
2. obviousness - הגבלה שאמורה למנוע הוצאת פטנט על משהו ברור מאליו. אפל הוציאה פטנטים עליו דברים ברורים מאליהם כמו pinch to zoom, משהו שהילד שלי בגיל שנתיים גילה שאפשר לעשות באייפון.
העובדים במשרד הפטנטים פישלו וחבר המושבעים אמור היה להחליט על פסילה של הפטנטים - אך בפזיזותם (רק 21 שעות של דיון) החליטו שהפטנטים תקפים וסמסונג הפרה אותם. בפסק הדין נפלו גם טעויות סמנטיות רבות כמו חישוב שגוי של סכום הפיצוי והכנסת מכשירים שלא הפרו את הפטנט לחישוב (חישוב שתוקן מיד לאחר מכן כאשר הסבו את תשומת לבם לטעות). הדבר מעיד על פזיזות ובמשפט כזה עם השלכות על כל החדשנות והיצירה בטכנולוגיה בעולם, זה ממש זלזול וביזיון. אני מקווה שהערעור של סמסונג יגרום להם לחשוב שוב...
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
leo212,
הערה אחת - סעיף ה"ברור מאליו" הוא קצת בעייתי.
יפה שהבן שלך גילה שאפשר לצבוט כדי להגדיל (ולהקטין) תמונות, אבל עובדה שהמימוש הראשון של זה היה באייפון... אז זה כנראה לא כ"כ ברור מאליו (לפחות ליצרנים).
זה בדיוק מה שייחד את אפל ומערכת ההפעלה של האייפון וגרם לחדירה של הסמארטפונים לשוק - הנגישות וה"איך לא חשבו על זה קודם" (או "איך לא יישמו את זה בצורה כ"כ נגישה קודם?").
הערה אחת - סעיף ה"ברור מאליו" הוא קצת בעייתי.
יפה שהבן שלך גילה שאפשר לצבוט כדי להגדיל (ולהקטין) תמונות, אבל עובדה שהמימוש הראשון של זה היה באייפון... אז זה כנראה לא כ"כ ברור מאליו (לפחות ליצרנים).
זה בדיוק מה שייחד את אפל ומערכת ההפעלה של האייפון וגרם לחדירה של הסמארטפונים לשוק - הנגישות וה"איך לא חשבו על זה קודם" (או "איך לא יישמו את זה בצורה כ"כ נגישה קודם?").
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
עולם המחשבים בנוי רובו ככולו על העתקות ואבולוציה של רעיונות וממשקים. נכון שסמסונג קצת הגזימה עם ההעתקה (מהלך שלדעתי השתלם לה גם אחרי תשלום הקנס), אך אפל לא יכולה לקבל מונופול על pinch and zoom למשל, מדובר ברעיון מוצלח ביותר ולכן ההעתקה שלו היא בלתי נמנעת.
חייבים לאסור פטנטים בממשק משתמש ובאלגוריתם תוכנתי, וגם בחומרה להגביל משמעותית, אחרת עולם המחשוב לא יוכל לנשום.
חייבים לאסור פטנטים בממשק משתמש ובאלגוריתם תוכנתי, וגם בחומרה להגביל משמעותית, אחרת עולם המחשוב לא יוכל לנשום.
- iDVDi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 273
דרך אגב, אפל באמת שילמה לזירוקס על השימוש בממשק הגראפי...
יאיר במילרע. לא מילעיל
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
מה שקיים היום הוא שחברות הענק מבקשות פטנט על כל שטות, בשיטת מצליח, על מנת שאחר-כך יהיה להן כוח במשא ומתן בהסכמי פטנטים צולבים עם חברות ענק מקבילות. בתוך כך לחברות קטנות אין שום סיכוי כי אין להן כוח במשא ומתן והן נאלצות לשלם פרימיום גבוה מדי בכדי להציג איזושהי חדשנות.
בכך נוצר מצב אבסורדי שבו חוק הפטנטים פועל בדיוק נגד המטרה הראשונית שלו, ודורס את החלש והקטן במקום להגן עליו.
היום אתה לא יכול לכתוב שורת קוד בבית שלך בלי עורך דין צמוד. אבסורד!
בכך נוצר מצב אבסורדי שבו חוק הפטנטים פועל בדיוק נגד המטרה הראשונית שלו, ודורס את החלש והקטן במקום להגן עליו.
היום אתה לא יכול לכתוב שורת קוד בבית שלך בלי עורך דין צמוד. אבסורד!
נערך לאחרונה על ידי nirmv ב 25/08/2012 22:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yaronkle
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
IamEzio,
פספסת את הפואנטה. ברור שיש מכשירים שאינם דומים לאייפון ואם רוצים יכולים להמציא עיצוב שונה.
הבעיה היא שכמעת כל מכשיר מלבני עם פינות מעוגלות יכול להפר את ה- trade dress של אפל בעקבות המשפט הזה.
כמו שהטלוויזיות היום דומות כך גם מכשירים סלולריים.
בסופו של דבר יש גבול לכמות העיצובים.
אגב, כפתור ההדלקה של סמסונג בצד ולא למעלה. כפתור home מלבני ולא עגול. המכשירים של סמסונג גדולים ב- 0.5 אינץ, מסגרת מתכת כהה ולא מבריקה, יש 3 כפתורים במכשיר סמסונג, גב המכשיר לא שטוח אלא עם סנטר, כשמדליקים את המכשיר רואים סמסונג ולא תפוח...
מה שמצחיק הוא שה- samsung tab לא מפר את ה- trade dress של ה- ipad.
משהוא שכתבתי בשרשור אחר בנושא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 57#1730757
פספסת את הפואנטה. ברור שיש מכשירים שאינם דומים לאייפון ואם רוצים יכולים להמציא עיצוב שונה.
הבעיה היא שכמעת כל מכשיר מלבני עם פינות מעוגלות יכול להפר את ה- trade dress של אפל בעקבות המשפט הזה.
כמו שהטלוויזיות היום דומות כך גם מכשירים סלולריים.
בסופו של דבר יש גבול לכמות העיצובים.
אגב, כפתור ההדלקה של סמסונג בצד ולא למעלה. כפתור home מלבני ולא עגול. המכשירים של סמסונג גדולים ב- 0.5 אינץ, מסגרת מתכת כהה ולא מבריקה, יש 3 כפתורים במכשיר סמסונג, גב המכשיר לא שטוח אלא עם סנטר, כשמדליקים את המכשיר רואים סמסונג ולא תפוח...
מה שמצחיק הוא שה- samsung tab לא מפר את ה- trade dress של ה- ipad.
משהוא שכתבתי בשרשור אחר בנושא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 57#1730757
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 26/08/2012 8:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- eladgrs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 215
אני רואה את זה אחרת...
כאשר חברה אמריקאית תובעת חברה קוריאנית והמושבעים אמריקאים....
אז למה מצפים ?
אז למה מצפים ?
- Asafc
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 817
אתה באמת מאמין בזה או שאתה משקר לעצמך?IamEzio כתב:אז בשורה התחתונה , אנדרואיד נותן לך גמישות רבה יותר ואפשרויות רבות יותר ,אבל כדי לממש את הפוטנציאל המלא של מערכת ההפעלה אתה עדיין צריך לעשות ROOT ולקבל הרשאות מערכת , דבר שגם באייפון אתה יכול לעשות ולקבל בדיוק את אותה "הפתיחות" כמו באנדרואיד אחרי ROOT ....
- BreezeNET
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
לא קראתי את כל השירשור...
מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק סמסונג העתיקה? לא הבנתי מה דומה בממשק של סמסונג לאפל?(תמיד חוזרים על המשפט הזה שהממשק דומה)
מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק סמסונג העתיקה? לא הבנתי מה דומה בממשק של סמסונג לאפל?(תמיד חוזרים על המשפט הזה שהממשק דומה)
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
כל כך הרבה שטויות וחוסר אמיתות יש פה, ברמה שאין לי אפילו חשק להתייחס
הקטע הוא שהאייפוניסטים לא מבינים שהם נדפקו בדיוק כמונו בסיפור הזה (נעזוב רגע האם יש או אין הצדקה לתביעה). משעשע לראות שהם נמצאים איתנו בדיוק באותה הסירה, אבל חלקם חושבים שזה מהלך חיובי ממנו רק ירויחו הוא במקרה הרע לפחות לא יושפעו ממנו.
טוב נו...איך אומרים צרת רבים חצי נחמה. ניפגש שאפל תהיה חברה של טריליון דולר!
הקטע הוא שהאייפוניסטים לא מבינים שהם נדפקו בדיוק כמונו בסיפור הזה (נעזוב רגע האם יש או אין הצדקה לתביעה). משעשע לראות שהם נמצאים איתנו בדיוק באותה הסירה, אבל חלקם חושבים שזה מהלך חיובי ממנו רק ירויחו הוא במקרה הרע לפחות לא יושפעו ממנו.
טוב נו...איך אומרים צרת רבים חצי נחמה. ניפגש שאפל תהיה חברה של טריליון דולר!
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78954
- שם מלא: עפר לאור
אני חושב שהתוצאה של המשפט תגרום רק לדברים רעים. זה יעודד תביעות, פטנטים נוספים -זה ימנע פיתוחים חשובים ויגרום למחירים לעלות.
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

eladgrs כתב:אני רואה את זה אחרת...
אז למה מצפים ?...
במשפט של סמסונג נגד אפל בקוריאה נמצא ששתיהן הפרו פטנטים אחת של השנייה ,ככה שהתוצאה לא צריכה להיות ידועה רק לפי המיקום של המשפט עצמו והמוצא של החברות/חבר המושעים ..
Asafc כתב:אתה באמת מאמין בזה או שאתה משקר לעצמך?IamEzio כתב:אז בשורה התחתונה , אנדרואיד נותן לך גמישות רבה יותר ואפשרויות רבות יותר ,אבל כדי לממש את הפוטנציאל המלא של מערכת ההפעלה אתה עדיין צריך לעשות ROOT ולקבל הרשאות מערכת , דבר שגם באייפון אתה יכול לעשות ולקבל בדיוק את אותה "הפתיחות" כמו באנדרואיד אחרי ROOT .......
אולי קצת הגזמנתי ,אבל אם להתעלם רגע מהקוד הפתוח וכל מה שמבסביב ,אז נכון שאנדרואיד היא מערכת הפעלה בקוד פתוח וכו' ,אבל בסופו של יום גם עליה יש הגבלות , כל מכשיר שתקנה מחברה מכובדת לא יגיע עם ROOT לא כך ? כשאין לך הרשאות מערכת זאת אומרת שאתה לא יכול לממש את הפוטנציאל המלא של מערכת ההפעלה ואתה לא מסוגל להריץ ישומים ולעשות שינויים מסויימים ,כשמערכת ההפעלה נועלת אותך מלעשות פעולה מסויימת זה כבר מצביעה שהיא לא פתוחה וחופשית כמו שגוגל מנסה לפרסם , אז נכון במקור היא מערכת הפעלה מאוד פתוחה אבל אתה מקבל אותה "סגורה" , ,רק שפה מערכת ההפעלה הרבה יותר גמישה מבחינת הדברים שהיא מאפשרת להריץ על ידי המשתמש ולא רק על ידי מה שנמצא באפסטור , אבל בסופו של יום גם עליה יש הגבלות מסויימת שאתה עדיין צריך למצוא דרכים לעקוף וכאן נכנס הROOT למשחק , בiOS הסיפור דומה , אחרי שאתה עוקף את ההגבלות על ידי JailBreak שזה המקביל של ROOT בiOS אתה גם מקבל את האפשרות לעשות איזה שינויים שאתה רוצה..
- Asafc
-
- חבר פעיל במיוחד

היא אומנם לא פתוחה כמו שהיא אמורה להיות על פי הגדרה אבל בפתוחה הכוונה ל"ניתנת לקוסטומיזציה רבה", מה שבלתי אפשרי אצל אפל.
החל מהחלפת לאנצ'ר דרך החלפת מסך הנעילה ועד לשימוש במחשב ללא תוכנה ייעודית. רוב מכשירי האנדרואיד אגב, הם ללא רוט.
החוסר ברוט לא מגביל אותך בשום דבר, זה כמו שתקנה רכב ותגיד "למה הם שמו לי מנוע 1800 סמ"ק? אני רוצה 2500 סמ"ק". אתה יכול לעשות מה שבא לך עם ה1800 כי זה מה שמכרו לך. רוצה מעבר? אתה יכול, אבל האחריות תוסר, ובצדק.
לעומת זאת החוסר בJB במוצרי IOS הוא יותר בכיוון של "למה אין לי רוורס ויש לי רק נסיעה קדימה??"
אין מה להשוות JB לROOT.
החל מהחלפת לאנצ'ר דרך החלפת מסך הנעילה ועד לשימוש במחשב ללא תוכנה ייעודית. רוב מכשירי האנדרואיד אגב, הם ללא רוט.
החוסר ברוט לא מגביל אותך בשום דבר, זה כמו שתקנה רכב ותגיד "למה הם שמו לי מנוע 1800 סמ"ק? אני רוצה 2500 סמ"ק". אתה יכול לעשות מה שבא לך עם ה1800 כי זה מה שמכרו לך. רוצה מעבר? אתה יכול, אבל האחריות תוסר, ובצדק.
לעומת זאת החוסר בJB במוצרי IOS הוא יותר בכיוון של "למה אין לי רוורס ויש לי רק נסיעה קדימה??"
אין מה להשוות JB לROOT.
- Gili_Regev
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
כמי שנמנה על המחנה של אפל,osherov כתב: הקטע הוא שהאייפוניסטים לא מבינים שהם נדפקו בדיוק כמונו בסיפור הזה (נעזוב רגע האם יש או אין הצדקה לתביעה). משעשע לראות שהם נמצאים איתנו בדיוק באותה הסירה, אבל חלקם חושבים שזה מהלך חיובי ממנו רק ירויחו הוא במקרה הרע לפחות לא יושפעו ממנו....
אי אפשר היה שלא להעלות חיוך קטנטן ברגע הראשון לקריאת ההחלטה.
אבל בדיוק אחרי שתי שניות אתה תופס את הראש, ומבין שאת המחיר כולם ישלמו..
יחד עם זאת, אריה, החוק הוא כזה שחייב את אפל לתבוע.
אי אפשר לבוא אליהם בטענות.
החוק דפוק? שנו את החוק..
עד אז, אפל היתה צריכה לעשות בדיוק את מה שעשתה.
תסתכלו על המניה ותבינו..
לא שיש סיכוי סביר, אבל לא הייתי מתנגד שבערכאה הבאה בית המשפט יחזור בו מההחלטה..
...
- Sexter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1197
מעולם לא קניתי מוצר של אפל, ואני מעולם לא מתכוון לקנות. נצחון של חברה כמו אפל הוא על אותו משקל כמו נצחון של SOPA.. חבל מאד שבגלל הטמטום במערכת המשפט המריקאית שבמאה ה 21 עדיין שמה את החוק בידי 12 קופים, אנו בקרוב נקבל גרסת DOWNGRADE מסורסת ל JB.. בל מקרה, בשביל זה יש קוד פתוח ו AOSP..
[behave]הערה מיותרת לחלוטין - מרטין [/behave]
[behave]הערה מיותרת לחלוטין - מרטין [/behave]
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

אני אישית לא רואה איך ההשוואה למכונית ללא הילוך אחורי בדיוק מתאימה פה, כשאתה קונה מכשיר של אפל אתה רוכש חלק מהEcosystem ,אתה רוכש מכשיר עם פי'צרים : א',ב' וג' ומכשיר הזה אתה מקבל כל מה שאתה צריך .. אתה יכול לשלוח הודעות/להתקשר ,לגלוש באינטרנט, לשמוע מוזיקה ולראות סרטים וכמובן להוריד אפלקציות בעזרת האפסטור .. ככה שאני לא רואה איך המכונית ללא רוורס בדיוק קשורה למצב שקיים פה ..Asafc כתב:היא אומנם לא פתוחה כמו שהיא אמורה להיות על פי הגדרה אבל בפתוחה הכוונה ל"ניתנת לקוסטומיזציה רבה", מה שבלתי אפשרי אצל אפל.
אין מה להשוות JB לROOT....
מה שיש פה זה מערכת הפעלה בקוד סגור בדיוק כמו Mac OS X או Windows רק שפה אין את הפיצ'רים , זה לא שאפל שמה לאנצ'ר ואמרה לך "אסור לך לשנות אותו וגם אם תרצה לא תוכל" ,מראש מערכת ההפעלה מגיעה עם DOCK סטטי וקבוע שלא משנה כמה תרצה הוא לא יעלם ,לא אסרו לך להעלים אותו ,פשוט מראש לא נתנו לך את הכלים לשנות את המאפיינים שלו וכאן נכנס הJailBreak ובו אנשים מכינים את הכלים לשנות אותו וגם להעלים אותו אם תרצה למשל
באנדרואיד כמובן מראש יש לך Launcher שעליו אתה יכול להתקין Launcher חלופי וכו' .. ועדיין המטרה של JailBreak וROOT היא אותה המטרה ,לאפשר למשתמש לעשות שינויים שלא מאופשרים במקור ,בלי קשר לזה שמבחינת גמישות אנדרואיד גמישה הרבה יותר במקור .
אני משער שלצד השיקולים שקשורים לאבטחה וכו' אי אפשר לשכוח על רצון השליטה של אפל בפלטפורמה וזה לגיטימי, אפל רוצה חווית משתמש אחידה , במצב כזה כל מכשיר 4S שתקח יעבוד באותה המהירות וכל אייפון 4 יעבוד באותה המהירות ,אני לא חושב שאפל שונאת את הלקוחות שלה ובגלל זה היא עושה את מה שהיא עושה ,כל חברה עובדת לפי דעה מסויימת ולפי "חזון" מסויים ..
ובכל אחת מהשיטות יש חסרונות ויתרונות , ואני משער שיש מספיק חסרונות ויתרונות לכל אחת מהגישות כדי לכתוב כמה ספרים לא קצרים , באייפון בגלל שמערכת ההפעלה יותר "סגורה" ופחות גמישה ויש לאפל שליטה טובה יותר בפלטפורמה המערכת מאובטחת יותר ,ואני לא חושב שבעניין הזה אפשר להתווכח .. מצד שני יש עוד עניין שעליו אי אפשר להתווכח הוא זה שאנדרואיד גמישה הרבה יותר מהקופסא בהשוואה למכשיר iOS שגם הוא לא עבר שום שינויים ..
אישית ,למרות שבכל מקום ישר כשרואים בן אדם מחזיק אייפון כזה או אחר בלי להסס קוראים לו "הפאנבוי הכי גדול של אפל" וכל מה שהוא אומר הוא בכלל לא רלוונטי , אני ממש לא רואה את עצמי ככזה ,להפך ,אני מאוד אוהב את מכשירי האנדרואיד השונים , אצלי בבית יש Xoom(שאני חייב לציין שהוא לא טאבלט האנדרואיד הכי מוצלח,בעיקר בגלל המסך הנוראי ומעבד הTegra 2 למרות שבהחלט ICS הביא שיפור משמעותי ) וGalaxy SII(שפשוט מכשיר מוצלח מכל בחינה ועם ICS טוב עוד יותר) שנקנו בהמלצתי , ובקרוב יצתרף עוד אחד (לא אצלי לצערי
ל"Sexter" יפה שזאת התגובה שלך ,תגובה מאוד תרבותית אני חייב לציין ,אף אחד לא מכריח אותך לקנות מוצר של אפל או של כל חברה X או Y , לאפל לפי החוק יש את הזכות לתבוע את אפל, אם יש לך משהו נגד מערכת המשפט של ארצות הבירת כדי שתפנה אליהם ולא בתגובות ילדותיות , מה שגם שאני לא מבין איך בדיוק אפל פגעו בך שאתה מאחל כאלו דברים למנכ"ל של החברה ..
- Asafc
-
- חבר פעיל במיוחד

יש משפט שאומר "אם אתה רואה קיצונים רק בצד השני - סימן שאתה הקיצוני בצד שלך", אני בחיי לא קראתי למישהו פאנבוי של אפל רק עקב העובדה שיש לו אייפון. קראתי לאנשים כאלו חסרי דעה, חסרי עמוד שדרה, חלשי אופי, מיינסטרימים וכו' אבל אף פעם לא פאנבוי 
להגיד "זה לא שאפל שמה לאנצ'ר ואמרה לך "אסור לך לשנות אותו וגם אם תרצה לא תוכל"", למה לא? זה בדיוק מה שקורה.
המערכת של אפל היא סגורה ואטומה. רמת המשחק עם המערכת היא מזערית עד אפסית. אני מזלזל באנשים שרוכשים את המכשירים האלו מסיבה אחת - הם יקרים בצורה מפחידה. אייפון 4S עולה היום יותר מSIII והם בכלל לא באותה הליגה ולא ניתנים להשוואה.
אני חושב שהאייפון הוא מכשיר פורץ דרך ומצויין להרבה אנשים בכל הקטגוריות מלבד בקטגורית המחיר וזה למה אני ממליץ לאנשים על מכשירים אחרים.
לגבי טאבלטים - אני לא חושב שיש היום טאבלט אנדרואיד שמתקרב לאייפד, לצערי אנדרואיד עדיין חלשה מאוד בתחום הזה ולא נראה שיהיה שינוי בזמן הקרוב.
להגיד "זה לא שאפל שמה לאנצ'ר ואמרה לך "אסור לך לשנות אותו וגם אם תרצה לא תוכל"", למה לא? זה בדיוק מה שקורה.
המערכת של אפל היא סגורה ואטומה. רמת המשחק עם המערכת היא מזערית עד אפסית. אני מזלזל באנשים שרוכשים את המכשירים האלו מסיבה אחת - הם יקרים בצורה מפחידה. אייפון 4S עולה היום יותר מSIII והם בכלל לא באותה הליגה ולא ניתנים להשוואה.
אני חושב שהאייפון הוא מכשיר פורץ דרך ומצויין להרבה אנשים בכל הקטגוריות מלבד בקטגורית המחיר וזה למה אני ממליץ לאנשים על מכשירים אחרים.
לגבי טאבלטים - אני לא חושב שיש היום טאבלט אנדרואיד שמתקרב לאייפד, לצערי אנדרואיד עדיין חלשה מאוד בתחום הזה ולא נראה שיהיה שינוי בזמן הקרוב.
- ra
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2437
IamEzio
התמיכה שלך במוצרי אפל או ראייתך אותם כעדיפים
לא כדעתי אבל זה לגיטימי והויכוח אין סופי
ואין מה להתווכח על יתרונות פתיחות ועד כמה יש פתיחות
אבל כמה מהמגיבים שנצמדו לנושא השירשור כבר העירו
שהמשמעות לכולנו קשה
וזה הדבר המרכזי
וכמו שגילי כתב זה לא דרבי