יש פה למישהו פרוטקציות בצבא לגבי שינוי שיבוץ תפקיד ?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #41 

nerya40,
מצד אחד, אני מסכים עם מי שכתב שהתפקיד הוא מה שאתה עושה ממנו - אם תגיע בראש פתוח (וגדול) ותחליט שאתה עושה את המקסימום, אתה רק תרוויח.
גם מתחום טכנאי בחיל החימוש ניתן להגיע לקצונה, אם אתה מתאים לזה.

בכל אופן, אם הבעיה שלך היא רפואית, אתה לא צריך פרוטקציות. אתה צריך להגיע לועדה רפואית בניסיון לשנות את הפרופיל או את הסעיפים שגרמו לו.
אם יש לך בעיה עם הרמת משקלים / התכופפות (לרוב בעיות גב), תפקיד של טכנאי רק"מ הוא אכן לא בשבילך (וזה בתור מי שהיה לו מעט ניסיון יחסי, בתור נהג נגמ"ש / אכזרית וחימושניק לעת מצוא בגולני).
אני מציע לך להתייעץ בפורום "מתגייסים" בתפוז, יש שם הרבה מאוד חומר שיוכל לעזור לך.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #42 

מה שהכי מדכא זה כל התגובות השליליות שאני שומע על התפקיד. אנשים אומרים לי "תברח כל עוד נפשך בך", וכולם אומרים שזה רק סבל וקשה מאוד.
אז איך אני אמור להיות מאושר ? אנשים אומרים לי שעדיף לסבול בכלא ולשנות תפקיד מאשר ללכת לחיל חימוש כי משם אי אפשר לשנות תפקיד.
הבעיה היא שאני לא רוצה לשבת בכלא, אני לא מהאנשים האלה...
אני כבר אובד עצות. מה אפשר לעשות ?
...
תגיד, אתה חושב שאתה נמצא בשוויץ? שהצבא נמצא פה רק למפגן ראווה? התפקיד הזה חשוב לא פחות מכל תפקיד אחר בצבא ואם אתה לא תרצה לעשות אותו ומישהו אחר לא ירצה לעשות אותו אז מי יעשה אותו? שישביתו את הרכבים הקרביים בגלל חוסר במכונאים? למה שלא תראה את זה באור חיובי ותיקח משהו מהשירות הקרבי (ידע במכונאות, משהו שיחסוך לך הרבה כסף שתדע לעשות תיקונים קטנים וטיפולים ברכב שלך) ותיתן לזה צאנ"ס לא רק בשביל עצמך אלא גם בשביל המדינה?

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #43 

כבר אמרתי לפני שהחייל עושה את התפקיד ואני עומד מאחורי האמירה הזו (זה נכון אגב לא רק לחיילים...).
ולגבי התפקיד. יש לי חבר טוב שהתגייס לצבא בתור מכונאי טנקים בחיל החימוש. אחרי כמעט שנה הוא התקבל לתוכנית שאז היתה די חדשה - קצונה + יציאה ללימודי תואר ראשון, שזה מדהים! ביחידות קרביות אתה צריך להיות סרן לפחות כדי שבכלל יחשבו על להציע לך לצאת ללימודים...
בכל אופן, למה זה קרה דווקא לו? כי הוא הבן אדם הכי חיובי שאני מכיר. לא מקטר אף פעם ומגדיל ראש.

בכל אופן, בהצלחה בצבא!

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #44 

נריה היקר
תתקשר 24 שעות
03-5691000
מרכז הפניות של צה"ל

כמו הרבה חיילים לפניך , בזמנך ועוד הרבה אחריך :D
שלא היו מרוצים מהשיבוץ
התחילו וזרמו איתו ובסוף אף היו מרוצים
תתחיל הכל ייסתדר
בהצלחה (Y)
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #45 

מסכים בהחלט עם הדעה ש"אתה עושה את התפקיד", זה מאוד תלויי בגישה שלך, אם תבוא בגישה שלילית של "איך אני עף מכאן הכי מהר" התפקיד ייראה משעמם, חסר תועלת, והימים יעברו כמו שבועות.

מהיכרות עמוקה עם בה"ד 20 (חימוש) מהצד הלוגיסטי, בתור אחד שראה את ההתנהלות מהצד, יש בבסיס ת"ש טוב מאוד (נכון ללפני 3 שנים, ולפי הבנתי זה רק השתפר), המדריכים והסגל הזוטר והבכיר הם אנשים באמת זהב. החיל והבה"ד קיבלו שם ממש רע בדיוק בגלל גישה כמו שלך. הרבה מאוד קורסיסטים באים בגישה הזו וזה מה שיוצא.

המלצה שלי - לך לקורס שבו שובצת, תראה שאתה טוב ותשאר להדריך. משם אתה יכול להתקדם לכל מיני תפקידים בבסיס, לא רק במחלקה שלך. אם תרצה לגוון או לקבל תפקיד יותר ניהולי צא לקצונה.

נ.ב.
טיפ : תתרחק מהפלאפל בפיתייה :wink:
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #46 

נריה,

ניתן לשנות את השיבוץ. אם אינך שלם עם התפקיד, לאחר שכתבת מכתב למפקד הבקו"מ, קום בבוקר וסע לבקו"מ עם אחד ההורים. לפני כן תברר טלפונית כי מפקד הבקו"ם נמצא במשרדו אותו היום. גש ללשכת מפקד הבקו"ם עם הוריך, ובקש לשוחח עימו. אסור לו לסרב לקיים שיחה. הצבא מאד רגיש היום למלשבי"ם.
מקסימום הוא יבקש כי תמתין בחוץ עד להתפנותו. תתעד את תוכן השיחה, מכיוון שתוכל לעשות בתוכנה שימוש בהמשך.

תספר לו על הבעיה הגופנית שלא מאפשרת, לטענתך, לקיים התפקיד, תאר את הכישורים שיש לך ותבקש שיבוץ חוזר.

בניגוד למתואר מעלה, השירות בצבא זה לא הסרט "ספיחס", ולא כל מי שמנסה לקבל שיבוץ אחר הוא משתמט או ג'ובניק בפוטנציה.

במידה ולא צלחה השיחה שביצעת עם מפקד בקו"מ או סגנו, הוריך יוכלו לפנות לקצינת פניות הציבור עם תיעוד השיחה עם מפקד הבקו"מ:
טלפון03-5699000
פקס 03-5699400
טלפון 24 שעות ביממה 03-5691000 פקס 03-5699400

שים לב: החל מתאריך 28.03.2007 רשאים גם צעירים העומדים לפני גיוס (מיועדים לשירות ביטחון - מלש"בים), לפנות אל נציבות קבילות החיילים בקבילות הקשורות להליך גיוסם

ת"ד 7052 , ת"א 64734 דואר צבאי: 01008 פקס03-6977135

ייעוץ טלפוני:

יש אפשרות לשוחח עם קצין בנציבות ולהתייעץ, אם הנושא עליו מלינים מהווה עילה לקבילה ואם הוא מצוי בתחום סמכות טיפולו של הנציב.
לשם כך עומד לרשותך קו פתוח כמפורט:

טלפון אזרחי: 03-6977374
טלפון מטכ"לי: 0399-7433
בכל יום בין השעות 17.30 : 20.00
יום ו' בין השעות 8.00 : 13.00

מעבר לשעות הפעילות ניתן להתקשר ולהשאיר הודעה במשיבון בציון פרטים מלאים וטלפונים אליהם ניתןלהתקשר חזרה
http://nakhal.idf.il/1116-he/Nakhal.aspx

שורה תחתונה,
אל תלך בשיטת הכלא והסירוב, כי אז תסומן כחסר פוטנציאל ויתיחסו אליך ביד קשה.
במידה ואינך משקר, תגיד האמת ותסביר למה לדעתך אינך יכול לבצע התפקיד ששובצת אליו. הצבא יותר פתוח כיום לרצונות החיילים מבעבר. ריבוי מקרי ההשתמטות וההתאבדות של חיילים בצבא הביא אותו לשקול בכובד ראש מקרים בהם מועמדים לשירות מגיעים עם הוריהם לשיחה עם מפקד הבקו"מ או להגיש קבילה\תלונה.

בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #47 

נראה לי הרוב שהגיבו פה שכחו בכלל מה זה לשרת בצבא.
לגטימי מאוד מה שהוא מבקש.
זה ממש לא נכון שהוא עצמו עושה את התפקיד, יכול להיות שהסביבה שלו תבאס לו תשירות ויכול להיות שיהיה לו מפקד בלתי נסבל.
לפי דעתי חשוב שמי שמתגייס ילך לתפקיד שהוא רוצה, ככה הרצון שלו לתרומה יהיה גדול יותר בכל תפקיד, אם הוא לא יגיע לתפקיד שהוא מיועד מבחינת הצבא אז מישהו אחר יסתום את החור.
הצבא כל הזמן שולח אנשים לתפקידים שבכלל לא מתאימים להם רק כדי לסתום חורים.

רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #48 

לשון וניסוח הכותרת מלמד על נאיביות,חוסר ניסיון.
אבל לבקש פרוטקציה בריש גלי,זה שיא

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #49 

DorM כתב: הצבא כל הזמן שולח אנשים לתפקידים שבכלל לא מתאימים להם רק כדי לסתום חורים.
...
הצבא זה לא עבודה, לא תמיד מסווגים אותך לפי כישורים. לצבא יש צרכים והם במקום הראשון. אם צריך יותר מכונאים אז יגוייסו יותר מכונאים, אם צריך יותר פקידות אז יגוייסו יותר פקידות. אם כל אחד יגוייס לאן שהוא מתאים ורוצה ולא לאן שהוא נדרש הצבא מזמן היה מתפרק ולא היינו כאן היום.
מה לעשות, יש תפקידים "פחות טובים", ומישהו חייב לאייש אותם (בלי קשר לתפקיד הנדון).

באופן כללי, לבקש פרוטקציות בפורום ציבורי זה לא לעניין. גם אם הבן של הרמטכ"ל פעיל בפורום הוא לא יעזור לזר מוחלט. זה כל הרעיון בפרוטקציה - צריך קשרים.
מה שהיה צריך לשאול זה אם יש דרך לשנות שיבוץ, לא אם מישהו יכול לעזור בפרוטקציה.
לדעתי פרוטקציה זה לגיטימי, במקרה שיש לך כזו. כך עובד העולם. אבל זו לא הצורה.

את עצתי לבחור במקרה הספציפי נתתי כבר בתגובה הקודמת.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

אם לא היה קשרים שהתגייסתי, לא הייתי מסיים את הצבא כנראה והייתי מאוד בעייתי.
למזלי עזרו לי בכל ההתחלה שלי בצבא דבר שעזר לי מאוד בהמשך.
ולא מדובר בשינוי תפקיד.

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #51 

אני הייתי נלחם ומעלה את הפרופיל ל72 לפחות והולך לשריון/נמ/תותחנים. יש לי חברים בתותחנים ונמ והם מבסוטים.
אם יש אופציה לך לחי"ר, ממש עלא כיפאק. אני חירניק בהווה ומבסוט מזה

רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

הג'ובניקים יצטרכו להזיע יותר: בוטלה טירונות 01

שליחה #52 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4260978,00.html
הג'ובניקים יצטרכו להזיע יותר: בוטלה טירונות 01

לא עוד שבועיים: מעתה, כל החיילים בצבא שמוגדרים בתפקיד עורפי או תומך לחימה יעברו טירונות רובאי 02 שתימשך כחודש. על הפרק: מסע של שלושה ק"מ, שני לילות שדאות ופזצטות

יואב זיתון פורסם: 27.07.12, 12:08

מערך המתגייסים הגדול בצה"ל - מגל, שאחראי על טירונות החיילים העורפיים, רושם בימים אלו מהפכה: מחזורי הגיוס החדשים לטירונות הבסיסית לא יעברו יותר טירונות ברובאי 01, ומעתה כל החיילים בצבא שמוגדרים בתפקיד עורפי או תומך לחימה, יעברו טירונות אחידה ברמת רובאי 02, שתימשך כחודש ימים
ההחלטה התקבלה לאחר עבודת מטה בצבא בראשות סגן הרמטכ"ל אלוף יאיר נוה, שבסיומה הוחלט על השינוי המסיבי. המשמעות בשטח: טירון שמתגייס לתפקיד של ג'ובניק בקריה, עם יציאות יומיות וקל"ב (קרוב לבית), וקיווה, שכבעבר, יעבור טירונות קלה למשך שבועיים יצטרך להזיע יותר. בטירונות 02 צפוי לו מסע של כשלושה קילומטרים לשטח, לפחות שני לילות של שדאות שכוללים שינה בשטח באוהל מחלקתי, זחילות אינדיאניות, פזצטות, ירי של 60 כדורים במטווחים במקצים שונים, צביעת פנים ועוד.

יצוין כי המהפכה תתקשר לעשרות אלפי חיילים בשנה (מערך מגל אחראי על הטירונות של 60-70% מחיילי צה"ל), שיעברו את הטירונות האחידה ותהיה לדוגמה רלבנטית לחימושניק שמשרת בגדוד חי"ר בתעסוקה מבצעית באיו"ש ולמש"ק משמעת בצריפין. "עד כה החלוקה הייתה חצי חצי בהיקפי שני סוגי הטירונויות", הסביר ל-ynet מפקד מערך מגל, אלוף-משנה חי מימון. "לא מדובר בעלויות גבוהות בעקבות השינוי, ומצד שני נקבל עולם ומלואו, חיילים יוכלו להגן על עצמם טוב יותר ויהיו מוכנים טוב יותר לתפקידם ביחידות השונות".
נערי מקא"ם יוחרגו
השינוי שיכלול באופן טבעי גם את הטירוניות, לא צפוי לעשות חיים קלים גם למי שינסה להוציא פטור. לדברי מימון, "מי שיוציא פטור משינה בשטח, יישאר עם חבריו בשטח עד השעה 12:00 ורק אז יעלה לישון בבסיס, מי שיקבל הקלה רפואית מזחילה, יכרע. זו חוויה עצומה ומעצימה". מימון ציין עוד כי היחידים שייתכן ויוחרגו הן האוכלוסיות המיוחדות כגון נערי מקא"ם (מרכז קידום אוכלוסיות מיוחדות). טירונות המתנדבים, שכוללת כמה מאות חיילים בשנה, תמשיך במתכונתה הבסיסית באורך שבוע

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #53 

DorM כתב:
נראה לי הרוב שהגיבו פה שכחו בכלל מה זה לשרת בצבא
...
DorM, נראה לי שלכתוב כזה דבר בלי להכיר את חברי הפורום זה קצת מתנשא.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #54 

roeitag כתב:DorM כתב:
נראה לי הרוב שהגיבו פה שכחו בכלל מה זה לשרת בצבא
...
DorM, נראה לי שלכתוב כזה דבר בלי להכיר את חברי הפורום זה קצת מתנשא.
...
אני מכיר פחות או יותר את חברי הפורום, ואם נעשה בדיקה מי סיים צבא אחרון נראה לי אני יהיה בין הראשונים אם לא הראשון.
אני משוחרר שנתיים עוד פחות מחודש.
נראה לי שהרבה פה היו בקרבי ולכן אומרים שהחייל עצמו עושה את השירות.
בג'וב על כל הסוגים והתפקידים זה לא ככה, זה תלוי בהרבה משתנים, בין היתר בסביבה בבסיס, באוכלוסיה בבסיס ובמפקדים.

בעניין למקודם בעניין התפקידים :
לא לכל אחד מתאים להיות איש אחזקה של טנק, יכול להיות יהיה עדיף לו להיות תפקיד שקשור למשרד, זה עדיין לא תפקיד כמו שהוא רוצה, זה עדיין סתימת חורים אבל זה תפקיד שהוא יתן בו יותר.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #55 

אני לא הייתי קרבי (והייתי מאוד רחוק מזה) ואני עדיין אומר שהחייל עושה את התפקיד. יכול להיות שיש תפקידים שאני לא מכיר שהם סבל צרוף ואין מה לעשות אבל ברוב המקומות, גם בג'וב, אם אתה בא בגישה נכונה זה עושה את ההבדל. אני ראיתי אנשים שקיבלו תפקיד מעולה ובכו בלי סוף, בשבילם זה היה תפקיד זוועתי ולצידם שירתו אנשים מאושרים. ולעומת זאת ראיתי אנשים בתפקידים שעל-פניהם נראים זוועתיים אבל הם היו שם מבסוטים.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #56 

רוביןהוד כתב:לשון וניסוח הכותרת מלמד על נאיביות,חוסר ניסיון.
אבל לבקש פרוטקציה בריש גלי,זה שיא
...
לפעמים אצל צעירים המשמעות המילונית של המילה לא תואמת את המשמעות ביום יום.
לתפישתי הוא ביקש עזרה ולא חיפש פרוטקציה ואכן הוא קיבל אותה בפוסטים פה עם מגוון רחב של אפשרויות כולל טלפונים ובעלי תפקידים אליהם הוא יכול לפנות.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”