טל - מתי הספקת להחליף את הקדימה ?! היה שרשור על זה שפיספסתי ???הוזמן ...אני בהמתנה....
Kef reference 104.2 למול Monitor audio XR8
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9017
- נתן תודות: 1576 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
יפה כתבת ידידיepony כתב:אני נוטה לצדד ביואב בכל הנוגע לכבילה.
לדעתי ומנסיוני, ברגע שעושים מבחן עיוור כמו שצריך, ב-99% מהמקרים לאף אחד אין מושג אם הכבל ש-"משפר את הסאונד" זה ההוא שעלה 300 דולר למטר (שלא לומר 3,000) או זה שנקנה ש-7 ש"ח למטר בהום סנטר...![]()
בכל מקרה, אם יש אנשים שזה עושה להם טוב להוציא עוד כמה מאות ש"ח על כבלים, שיבושם להם - זה לא מאוד שונה מאנשים שלוקחים תרופות הומיאופתיות כדי להרגיש יותר טוב...![]()
![]()
מקרי הקצה שבהם ניתן לעיתים להבחין בפערים שאפשר לשייך לכבילה הם כאשר כל שאר המערכת מתומחרת בדומה לכבלים "האודיופיליים" (כלומר, באופן שערורייתי..!), ולמותר לציין שגם אז לא בהכרח יישמע הבדל, ושגם אם כן, אז הניואנסים בד"כ כל-כך קטנים שבאמת צריך להיות "אודיופיל" (כלומר, פסיכי לגמרי) כדי להצדיק השקעה של אלפי ש"ח ויותר בכבילה בשביל השיפור בעשירית האחוז שמושג בסאונד....
אני נמנעתי מלכתוב בפרוט כי אחרי זה אני מקבל בראש
יש מספיק שרשורים באתר בנושאים האלהRino כתב:laid back?zeev78 כתב:במקרה של VDH הC122 והאח הגדול שלו משפרים את הסאונד בצורה ניכרת על פני הכבלים הזולים יותר ולפעמים גם מכבלים אחרים יקרים יותר כי לא מדובר במדע בדיוני, הם עשויים מכסף וידוע שכסף הוא מוליך מצוין. ה"בעיה" בכבלים האלה היא שהם לא מתאימים למערכות שהסאונד שלהם הוא laid back כי הם בעצמם מוסיפים גוון כזה לסאונד. במערכת עם סאונד בהיר הם מחוללים שינויי דרמטי.Rino כתב:נכון איציק,9000es כתב:Rino
על כל מקרה נושא הכבילה כן בעל משמעות וכן משנה את הסאונד .
רינו בנושא הזה יש לך ניסיון וגם מסקנות ברורות .
שתף אותנו ....
לדעתי כבילה זה רכיב לא פחות משמעותי משאר חלקי המערכת ושילוב נכון יוביל לתוצאה אפילו מעולה,
ומנסיוני האישי , תמיד השתמשתי בכבילה טובה עד שנחשפתי לכבלים של van den hull (בעזרתו האדיבה של איציק)
ומאותו רגע השתנה הרבה , בשילוב עם הרמקולים שלי היתה הנמכה בגבוהים והידוק באס בצורה מדהימה שעד לאותו רגע לא האמתני שכבל יכול לעשות שינוי כלכך גדול ומשמעותי
......
סאונד בהיר??
אתה יכול לפרט בבקשה?
תודה...
istarmini כתב:zeev78 כתב:במקרה של VDH הC122 והאח הגדול שלו משפרים את הסאונד בצורה ניכרת על פני הכבלים הזולים יותר ולפעמים גם מכבלים אחרים יקרים יותר כי לא מדובר במדע בדיוני, הם עשויים מכסף וידוע שכסף הוא מוליך מצוין. ה"בעיה" בכבלים האלה היא שהם לא מתאימים למערכות שהסאונד שלהם הוא laid back כי הם בעצמם מוסיפים גוון כזה לסאונד. במערכת עם סאונד בהיר הם מחוללים שינויי דרמטי.Rino כתב:נכון איציק,9000es כתב:Rino
שתף אותנו ....
לדעתי כבילה זה רכיב לא פחות משמעותי משאר חלקי המערכת ושילוב נכון יוביל לתוצאה אפילו מעולה,
ומנסיוני האישי , תמיד השתמשתי בכבילה טובה עד שנחשפתי לכבלים של van den hull (בעזרתו האדיבה של איציק)
ומאותו רגע השתנה הרבה , בשילוב עם הרמקולים שלי היתה הנמכה בגבוהים והידוק באס בצורה מדהימה שעד לאותו רגע לא האמתני שכבל יכול לעשות שינוי כלכך גדול ומשמעותי
......
תמיד כדאי להוסיף את צמד המילים לדעתי ומנסיוני.![]()
מה שאתה מתארי פה, מנסיוני, זה מדע בדיוני....
תורת החשמל זה מדע בדיוני
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
כן...zeev78 כתב:יש מספיק שרשורים באתר בנושאים האלהRino כתב:laid back?zeev78 כתב:במקרה של VDH הC122 והאח הגדול שלו משפרים את הסאונד בצורה ניכרת על פני הכבלים הזולים יותר ולפעמים גם מכבלים אחרים יקרים יותר כי לא מדובר במדע בדיוני, הם עשויים מכסף וידוע שכסף הוא מוליך מצוין. ה"בעיה" בכבלים האלה היא שהם לא מתאימים למערכות שהסאונד שלהם הוא laid back כי הם בעצמם מוסיפים גוון כזה לסאונד. במערכת עם סאונד בהיר הם מחוללים שינויי דרמטי.Rino כתב:נכון איציק,9000es כתב:Rino
שתף אותנו ....
......
סאונד בהיר??
אתה יכול לפרט בבקשה?
תודה......
לא ציפיתי לתשובה אחרת ממך...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

התורה לא אבל זה שאתה מצליח לשמוע אותה ללא ספק כןתורת החשמל זה מדע בדיוני ? לך תקנה טרנזיסטור ותעזוב אותי בשקט....
יאללה אני פורש בשיא.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
גם אני חושב שכבילה לא ממש משנה את האיכות של הצליל ואם מדברים טיפה על חשמל אז ידוע שבמערכת טורית הרכיב כלל המערכת לא יכולה להיות טובה יותר מהרכיב הכי רע.
נסו לפרק רמקול ולאראות איזה כבלים מוליכים מהבננות לתוך הקרוסאובר ומשם לאלמנטים ותזדעזעו מאיכות הכבילה הפנימית ברמקול וכלל המערכת הטורית של הכבילה נקבעת ככול הנראה על ידי הכבלים הפנימיים בתוך הרמקול.
חברה לדעתי פשוט חבל על הכסף שמבוזבז על כבילה אודיופילית.
נסו לפרק רמקול ולאראות איזה כבלים מוליכים מהבננות לתוך הקרוסאובר ומשם לאלמנטים ותזדעזעו מאיכות הכבילה הפנימית ברמקול וכלל המערכת הטורית של הכבילה נקבעת ככול הנראה על ידי הכבלים הפנימיים בתוך הרמקול.
חברה לדעתי פשוט חבל על הכסף שמבוזבז על כבילה אודיופילית.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

עכשיו יגידו לך לך תקנה טרנזיסטור , אתה מבין ?molvy כתב:גם אני חושב שכבילה לא ממש משנה את האיכות של הצליל ואם מדברים טיפה על חשמל אז ידוע שבמערכת טורית הרכיב כלל המערכת לא יכולה להיות טובה יותר מהרכיב הכי רע.
חברה לדעתי פשוט חבל על הכסף שמבוזבז על כבילה אודיופילית....
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
אכן כן, ישנם כאלה שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לא פיספסת...בקרוב אפתח שירשורavihuli כתב:טל - מתי הספקת להחליף את הקדימה ?! היה שרשור על זה שפיספסתי ???הוזמן ...אני בהמתנה.......
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
דעתי בעניין הכבלים ידועה, יחד עם זאת לא צריך לקטול יצרנים או אנשים שחושבים שיש משמעות לכבלים.סו לפרק רמקול ולאראות איזה כבלים מוליכים מהבננות לתוך הקרוסאובר ומשם לאלמנטים ותזדעזעו מאיכות הכבילה הפנימית ברמקול וכלל המערכת הטורית של הכבילה נקבעת ככול הנראה על ידי הכבלים הפנימיים בתוך הרמקול....
יצרנים מובילים משתמשים בחוטי נחושת טובים מאוד בעלי חתך מתאים, חשוב לזכור שאורך הכבל הוא פקטור משמעותי והחוטים בתוך הרמקולים הם קצרים מאוד יחסית לחוטים החיצוניים. ישנם גם יצרנים בתחום ה-Hi-End שמשתמשים בחוטי כסף ו/או חוטים שיוצרו ע"י יצרני חוטים מובילים במיוחד לדגם רמקול זה או אחר. כמובן שאם נפתח רמקול מיצרן מדבקה או משהו פשוט נראה חוטים של "טרנסיסטור" , מקווה שלא יתבעו אותי על פלגיאת.
אחת הבעיות העיקריות בקניית חוטים לרמקולים בחנויות לא מתמחות כמו הום-סנטר זה איכות חוטים נמוכה שמורכבים לא מנחושת מלאה וגם לא בעלי כמות גידים מספקת. רוב השיפור ( אם קיים) בחוטים טובים נובע ממבנה החוט הנכון כיוון שיש את תופעת ה-Skineffect וכמות גידים רבה בעלי עובי דק ככל הניתן שמשלבים בכבל בודד תתן מענה יפה והולכה טובה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
יפה אמרת אבל הסיכום לא מדוייק...למרות שנשמע הגיוני.shigidar כתב:דעתי בעניין הכבלים ידועה, יחד עם זאת לא צריך לקטול יצרנים או אנשים שחושבים שיש משמעות לכבלים.סו לפרק רמקול ולאראות איזה כבלים מוליכים מהבננות לתוך הקרוסאובר ומשם לאלמנטים ותזדעזעו מאיכות הכבילה הפנימית ברמקול וכלל המערכת הטורית של הכבילה נקבעת ככול הנראה על ידי הכבלים הפנימיים בתוך הרמקול....
יצרנים מובילים משתמשים בחוטי נחושת טובים מאוד בעלי חתך מתאים, חשוב לזכור שאורך הכבל הוא פקטור משמעותי והחוטים בתוך הרמקולים הם קצרים מאוד יחסית לחוטים החיצוניים. ישנם גם יצרנים בתחום ה-Hi-End שמשתמשים בחוטי כסף ו/או חוטים שיוצרו ע"י יצרני חוטים מובילים במיוחד לדגם רמקול זה או אחר. כמובן שאם נפתח רמקול מיצרן מדבקה או משהו פשוט נראה חוטים של "טרנסיסטור" , מקווה שלא יתבעו אותי על פלגיאת.
אחת הבעיות העיקריות בקניית חוטים לרמקולים בחנויות לא מתמחות כמו הום-סנטר זה איכות חוטים נמוכה שמורכבים לא מנחושת מלאה וגם לא בעלי כמות גידים מספקת. רוב השיפור ( אם קיים) בחוטים טובים נובע ממבנה החוט הנכון כיוון שיש את תופעת ה-Skineffect וכמות גידים רבה בעלי עובי דק ככל הניתן שמשלבים בכבל בודד תתן מענה יפה והולכה טובה....
למשל כבלים אלה שזכו לפרסים רבים בשל איכותם מול מחירם הנמוך , דקים יחסית, רק 2.5 מ'מ ועם מעט גידים.
http://www.whathifi.com/review/chord-co ... ver-screen
http://www.techradar.com/reviews/audio- ... 794/review http://www.techradar.com/reviews/audio- ... 794/review
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
2.5 מ"מ בריבוע זה לא "רק" זה מספיק למרבית הרמקולים הביתיים, כנס לאתר היצרן של הקישורים ותראה שכתוב "multi-strand oxygen free copper conductors" מילת המפתח זה מולטי סטרנד ...
יפה אמרת אבל הסיכום לא מדוייק...למרות שנשמע הגיוני.
למשל כבלים אלה שזכו לפרסים רבים בשל איכותם מול מחירם הנמוך , דקים יחסית, רק 2.5 מ'מ ועם מעט גידים.
http://www.whathifi.com/review/chord-co ... ver-screen
http://www.techradar.com/reviews/audio- ... 794/review http://www.techradar.com/reviews/audio- ... 794/review...
istarmini כתב:עכשיו יגידו לך לך תקנה טרנזיסטור , אתה מבין ?molvy כתב:גם אני חושב שכבילה לא ממש משנה את האיכות של הצליל ואם מדברים טיפה על חשמל אז ידוע שבמערכת טורית הרכיב כלל המערכת לא יכולה להיות טובה יותר מהרכיב הכי רע.
חברה לדעתי פשוט חבל על הכסף שמבוזבז על כבילה אודיופילית....
...
יגידו לו שהוא צודק ושיעשה מה שטוב לו. אני, בניגוד לדעות שלך, לא קובע מה טוב לאחרים ואם אתה לא שומע הבדלים בכבילה או שלא שומע הבדלים בין מערכת שעולה 500 שקל למערכת עם כבילה נורמלית שעולה 5000 שקל אז המשפט לך תקנה טרנזיסטור ותעזוב אותי בשקט הוא לא עלבון, בכלל לא, להפך, אני מקנא בך, אתה חוסך לעצמך הרבה מאוד כסף.
Rino זה היה ברור ובגלל זה גם לא תקבל תשובה אחרת, חבל על המאמץ, איך אומרים "איש איש באמונתו יחיה".כן...
לא ציפיתי לתשובה אחרת ממך......
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 16/07/2012 8:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
תלויי באיזה מערכת מדובר ומה השווי שלה. ברור שאי אפשר לשמוע הבדלים בסט אפים שכוללים הגברה+רמקולים, דיודי ועל הדרך איזה מכונת קפה ב200 דולר, משהו שלצערי רץ חזק בזמן האחרון פה בפורמים (אם אין כסף אז עדיף לחסוך) אבל שמדובר בסט אפ טוב שאין בו צוואר בקבוק תוכל להרגיש את ההבדלים בתנאי שהכבל שווה את המחיר שלו והוא לא סתם עוד כבל מ"הום סנטר" עם כיסויי יפה. נדמה לי שכבר כתבתי את זה פעם אבל אני אחזור על זה שוב, הפירמות שאני חושב שכדאי לעשות השוואה בינם לכבלים הפשוטים בסט אפ המתאים הם JPS, VDH,MIT, AUDIO QUEST, יכול להיות שיש עוד פירמות ברמה טובה אבל אני מתייחס רק למה ששמעתי.epony כתב:אני נוטה לצדד ביואב בכל הנוגע לכבילה.
לדעתי ומנסיוני, ברגע שעושים מבחן עיוור כמו שצריך, ב-99% מהמקרים לאף אחד אין מושג אם הכבל ש-"משפר את הסאונד" זה ההוא שעלה 300 דולר למטר (שלא לומר 3,000) או זה שנקנה ש-7 ש"ח למטר בהום סנטר...![]()
בכל מקרה, אם יש אנשים שזה עושה להם טוב להוציא עוד כמה מאות ש"ח על כבלים, שיבושם להם - זה לא מאוד שונה מאנשים שלוקחים תרופות הומיאופתיות כדי להרגיש יותר טוב...![]()
![]()
מקרי הקצה שבהם ניתן לעיתים להבחין בפערים שאפשר לשייך לכבילה הם כאשר כל שאר המערכת מתומחרת בדומה לכבלים "האודיופיליים" (כלומר, באופן שערורייתי..!), ולמותר לציין שגם אז לא בהכרח יישמע הבדל, ושגם אם כן, אז הניואנסים בד"כ כל-כך קטנים שבאמת צריך להיות "אודיופיל" (כלומר, פסיכי לגמרי) כדי להצדיק השקעה של אלפי ש"ח ויותר בכבילה בשביל השיפור בעשירית האחוז שמושג בסאונד....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נערך