שרשור תגובות: אגרת הטלויזיה במאה ה-21...

חדשות ועדכונים של HT Magazine
pop_up
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה

כאחד הפראיירים שמשלם אגרה (וגם עושה מילואים..) הכי מאכזב אותי שאיני יכול לצפות בערוץ 1 ב HD.

אני לא מנוי הוט או יס ולכן למיטב ידיעתי אין לי שום אפשרות לקבל ערוץ1 ב HD (לא עידן DVBT ולא לווין חופשי DVBS).
העובדה שבחרו לתת את שידורי 511 רק לבעלי מינויי הוט/יס מרגיזה, היא פועלת בדיוק בכיוון ההפוך לפתיחה של ערוצים חופשיים שעידן אמור לסמן.
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

צודק במאה אחוז, זו שערורייה שלא הייתה עוברת בשקט במדינות אחרות.

פשוט ביזיון שאין פיקוח על רשות השידור.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

אין קשר לרשות השידור כאן,

את התלונות על זה יש להפנות לרשות השנייה.
היא אחראית על מערך עידן, ברגע שהוא יתמוך ב HD אין מניעה לשדר את ערוץ 1 ב HD

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

כמי שזרק מביתו בחמת זעם את מכשיר הטלויזיה שלוש פעמים בארבע השנים האחרונות לאחר זיפזופ מקרי לערוץ השני בפריים טיים - הרשו נא לי להצטרף למגינים על הערוץ הראשון. אין לי שום כוונה להגן על מבחר השידורים החוזרים או תכניות האירוח של יום שישי (ראיתם את השערוריה הזו עם טל ברמן לאחרונה?) אך זה לא תפקידו של ערוץ ציבורי ואני לא מצפה ממנו לספק לי בידור. תפקידו הוא דיון אמיתי וחף מאינטרסים כלכליים ופוליטיים במציאות ובחברה בה הוא פועל.

ברשות השידור פועלים אנשים משכילים, נעימים ומנוסים בצורה יוצאת דופן. אורן נהרי, גאולה אבן, דויד ויצטום, עודד שחר, עורך מבט שני איתי לנדסברג, יעקב אחי-מאיר ועוד רבים טובים ואחרים שהשכילו ליצור תרבות שידור איכותית ואמינה ביותר, מנומסת ותרבותית שלא היתה מביישת את מסורת ה-BBC. מר טלויזיה - חיים יבין - שלא השכיל לשמר את המסורת הזו והפך ברבות השנים מאיש חדשות מקצועי ואמין לבעל תרבות 'האני' המגלומאנית והמסחרית - התעופף משם לאחר עיקוב ניכר. גם בערוץ הראשון, בעל תרבות הניהול הבולשביקית, דברים זזים בסופו של דבר.

מאז ומעולם בלטו שידורי החדשות והאקטואליה של הערוץ הראשון באיכותם - למרות התקלות - למרות התקציבים הדלים. כיום, זה בולט במיוחד בעיקר על רקע המדמנה הטלויזיונית שמציג הערוץ השני המנוון, חסר המוסר, המעליב, המסחרי ובן זוגו הנגרר אחריו - ערוץ 10 שעושה כמיטב יכולתו שלא לפגר בחוסר הטעם אחרי מתחריו מהרשות השנייה. גועל נפש צרוף.

אין לי הוכחות מדעיות לכך אך לדעתי הרשות השנייה היא אחד הגורמים העיקריים לדרדור רמת השכלתו, עולמו התרבותי והמוסרי, ההשיגיות הירודה ונפילת ערכיו של יותר מדור אחד של ישראלים. אין לנו את הפריוילגיה הזו - אנחנו לא שכנים של הצרפתים והשוויצרים. יש לסגור את הרשות השנייה באופן מיידי - כדי שאני לא אצטרך להגיד 'אמרתי לכם' אחרי המלחמה הבאה.

המעט ששומר עלינו מפני אלה ומפני פוליטקאים מושחתים ובעלי ממון אינטרסנטים, והמציג לנו את המציאות בה אנו חיים על פי דעותיהם של אנשים אמינים, אחראיים ומשכילים הוא הערוץ הראשון. אני, באופן אישי, מוכן להמשיך ולשלם את אגרת רשות השידור (המציקה באנאכרוניסטיות שלה - בפני עצמה - זה נכון) ובלבד שאוכל לפנות לדעותיו של מר נהרי - כשאני רוצה חוות דעת מומחה ולהעיף מבט על העולם דרך עיניו של יעקב אחי-מאיר. בשביל זה קיים הערוץ הראשון. שאלוהים יעזור לנו ביום שלא יהיה קיים יותר.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

tnsilver

דווקא, התוכנית של טל ברמן היא היחידה בערוץ שווה צפיה.
המעט ששומר עלינו מפני אלה ומפני פוליטקאים מושחתים ובעלי ממון אינטרסנטים, והמציג לנו את המציאות בה אנו חיים על פי דעותיהם של אנשים אמינים, אחראיים ומשכילים הוא הערוץ הראשון.
...
חחח, הרגת אותי מצחוק. הרי הערוץ הראשון כפוף למשרד ראש הממשלה. אם פעם היו מפרידים את זה בכדי להפריד בין פוליטיקה לחדשות, כיום אין כזו הפרדה - המשרד מתקשר ואייטמים יורדים. אם הם לא יורדים אז הכתב מפוטר בסבב הבא. פשוט מאוד ויעיל מאוד. אין הבדל בין חדשות ערוץ 1 לבין החדשות בסוריה, איראן או רוסיה.

יעקוב אחימאיר הוא עלה התאנה היחיד שנותר שם.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

באמת עופר? אתה יכול לנקוב בשמו של כתב אחד שפוטר שם מהסיבות שציינת? זה רציני לחשוב שאדם כמו אורן נהרי נזהר בלשונו בביקורת על משרד ראש הממשלה? דווקא מהמעט שאני מבין - הראש של משרד ראש הממשלה, האדון נתניהו בעצמו חוטף שם על ימין ועל שמאל. אפילו המגישות (נשים) בערוץ הראשון הן כבר לא הזן הזה של יפות ומנומסות וגאולה אבן פשוט מכישה כשצריך... את עודד שחר, אני רואה כמעט כל יום מבקר ללא חת גם את סטנלי פישר, גם את שר האוצר (הזוטר) וגם, ובעיקר את שר האוצר (הבכיר) - בלי לדפוק להם חשבון במילימטר... הערוץ היחידי ששידר את סרטו ( הדי אינפנטילי לטעמי) של הפרובוקטור מיקי רוזנטל על משפחת עופר המקורבת לצלחת 'שיטת השקשוקה' - היכן שודר באופן בלעדי?
מאיפה זה מגיע מה שאמרת?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

היתה נאגלה של פיטורין והתפטרויות.

ינון מגל התפטר סתם?

כמה תזכורות:

קרן נויבך פוטרה מהגשת חדשות

כתבי ערוץ 1 מסבירים איך לשכת ראש הממשלה מנהלת את מחלקת החדשות:
http://www.the7eye.org.il/articles/Page ... board.aspx

בנרצח נערכו שימועים לכמעט כל כתבי ועורכי הערוץ עם הבהרות ברורות שכמעט כולם על תנאי. כך אם בא להם, אפשר לפטר עכשיו כל אחד מהם ללא התראה.

http://megafon-news.co.il/asys/archives/31198

זה יפה שאתה מאמין באינטגריטיות של עובדי הערוץ. אבל כשעבודתם בסכנה וכאשר כל אמצעי התקשורת בצרה - אין ממש מקום אחר לאותם אנשים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב:היתה נאגלה של פיטורין והתפטרויות.

ינון מגל התפטר סתם?

כמה תזכורות:

קרן נויבך פוטרה מהגשת חדשות

כתבי ערוץ 1 מסבירים איך לשכת ראש הממשלה מנהלת את מחלקת החדשות:
http://www.the7eye.org.il/articles/Page ... board.aspx

בנרצח נערכו שימועים לכמעט כל כתבי ועורכי הערוץ עם הבהרות ברורות שכמעט כולם על תנאי. כך אם בא להם, אפשר לפטר עכשיו כל אחד מהם ללא התראה....
...
הפתעת אותי עם נויבך. שכחתי מהסיפור לגמרי ועכשיו שאני נזכר בו אני לא לגמרי סגור אם זו לא היתה החלטה נכונה. הגברת שמאלנית רצינית אפילו בקנה המידה המקובל וה'נסבל' בתקשורת. היא גם לא ממש פוטרה. הועברה מתפקיד כזה לתפקיד אחר. אותו דבר עשו גם ליגאל רביד. אני לא מאמין שינון מגל פורש על רקע לחצים מלשכת רוה"מ - ככל הנראה מדובר באינטרגות פנימיות ויחסים קרובים או רחוקים עם דמויות כאלו ואחרות בהנהלה הישנה. אני מאוד מודאג ממה שקראתי בקישורית שסיפקת אך לחצים כאלה היו קיימים על עובדי הרשות מאז ומתמיד והיו הכי חריפים בתקופת טומי לפיד. אז מה? כל מה שקורה בערוץ הזה חשוף מיד לציבור. אי-אפשר להסתיר את הלכלוך בגוף כזה והחלטות שמתקבלות שם לא אחת מתהפכות על פניהן בעקבות לחץ ציבורי. נכון, לא מדובר באוטופיה - אבל בשורה התחתונה, עד היום, לא שמתי לב למגמות פוליטיות ברורות בערוץ הראשון ואני לא ממש מזהה פחד אצל המגישים הראשיים והמובילים. אני מקווה שזה לא ישתנה.

נ.ב. טל ברמן מבחינתי הוא ג'וקר חסר חוט שידרה שמקפץ ומנתר בין תכניות ראליטי נחותות, היישר לתכניות מדע מתיימרות, ומיד להגשת תכניות מוזיקה ומשם לאירוח ומה לא.- ויש לי הרגשה שהוא עושה לביתו הרבה יותר ממה שהוא עושה כשירות לציבור. אני לא יכול לראות אותו יותר.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Tnsilver

החוט שמקשר בין השרשורים שלך זה שאתה צדקן שלא נותן לעובדות להפריע לך. זה שמאלן אז מותר לפטר אותו וזאתי לא מספיק יפה, לשכת רה״מ לא משפיעה על החדשות אלא שבעצם לא יותר מבעבר.

נכון. החדשות בערוץ תמיד הושפעו מפוליטיקה אבל ההבדל הגדול הוא שכיום זה נעשה מהמקפצה. אין שום חשש לפלוט מהמערכת את מי שלא מדבר בשפה של רה״מ ולא מפרגן כשהוא מקבל הוראה. אם בעבר היתה יכולה להיות ביקורת, ההעברה של האחריות ללשכת רה״מ מוודעת שהפעם הןא לא יפול בגלל חוסר פרגון תקשורתי אם זה לא חדשות קומוניסטיות אז אני לא יודע מה כן.

לגבי טל, אני מניח שהוא לא קולע לטעמך. לפי סגנון הדיון שלך הוא כנראה לא בן 60, פליט של רשות השידור ובוודאי שאינו ימני מספיק בשביל התפקיד שיועד בערוץ 1.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב:החוט שמקשר בין השרשורים שלך זה שאתה צדקן שלא נותן לעובדות להפריע לך. זה שמאלן אז מותר לפטר אותו וזאתי לא מספיק יפה, לשכת רה״מ לא משפיעה על החדשות אלא שבעצם לא יותר מבעבר.

נכון. החדשות בערוץ תמיד הושפעו מפוליטיקה אבל ההבדל הגדול הוא שכיום זה נעשה מהמקפצה. אין שום חשש לפלוט מהמערכת את מי שלא מדבר בשפה של רה״מ ולא מפרגן כשהוא מקבל הוראה. אם בעבר היתה יכולה להיות ביקורת, ההעברה של האחריות ללשכת רה״מ מוודעת שהפעם הןא לא יפול בגלל חוסר פרגון תקשורתי אם זה לא חדשות קומוניסטיות אז אני לא יודע מה כן.

לגבי טל, אני מניח שהוא לא קולע לטעמך. לפי סגנון הדיון שלך הוא כנראה לא בן 60, פליט של רשות השידור ובוודאי שאינו ימני מספיק בשביל התפקיד שיועד בערוץ 1.
...
אתה מאשים אותי בימניות או בזה שאני לא אוהב את הפנים של נויבך? אני גם לא זה וגם מעריך את קרן מאז שהיתה כתבת בגל"ץ. החטא שלה זו פשוט שמאלניות יתר - אין ויכוח בכלל. דעותיה מוכרות. יש גבול שערוץ ממלכתי לא יכול לסבול. אז המציאו 'לא עוברת מסך'. האמת היא שהיא עברה את כל הגבולות האחרים. אתה צודק לגבי כל השאר. לא מוצא חן בעיני לא ההתערבות של הממשלה בערוץ הראשון וגם לא הממשלה בלי הערוץ הראשון, גם לא ראשה וגם לא בוחריה. וטל, התזזיתי, האופורטוניסט, לא משדר את רמת האמינות והנסיון שהייתי מצפה ממארח מראיין בערוץ ממלכתי ביום שישי בערב. מצד שני, גם שמעון פרנס, לא בדיוק היה כוס התה שלי אי אפשר לרצות את כולם. עכשיו תגן קצת על הזכויות שלי פה במקום לרדת עלי כאילו אין לך מספיק מה לשפר כאן.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

תמיד יש מה לשפר, תרבות דיון זה לדעתי צריך להיות הדבר הראשון שאתה צריך לעבוד עליו אצלך.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

לגבי קרן נויבך, הנה השערוריה האחרונה
http://b.walla.co.il/?w=/3050/2551571

ינון מגל עזב בגלל שהוא היה מינוי של ההנהלה הקודמת וההנהלה החדשה התעמרה בו, אי אפשר להאשים אותו בשמאלניות יתר.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כאמור, החדשות בערוץ 1 הן בערך חדשות כמו שישראל היום זה "חדשות"...

ברור גם למה. אי אפשר לשמור על עצמאות של גוף חדשותי שתקציבו ומנהליו נקבעים על ידי פוליטיקאי, בוודאי שלא רהמ"ש.

ואגב, אין לי מושג אם קרן נויבך שמאלנית או לא. גרוע מזה, אין לי מושג (וגם לא ממש אכפת לי) אם עיתונאים אחרים הם ימנים או שמאלנים. הייתי מצפה לסוג של איזון בכל גופי המדיה. לא שווה בשווה, אבל גם לא עלה תאנה.

בערוץ 1 לא נותרו עלי תאנה כמעט (יעקוב אחימאיר הוא כנראה העלה האחרון).

mama105
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה

tnsilver, אני מסכים עם כל מילה שכתבת (Y)

cool_man
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה

כחלק מבירורים וחיפושים ברחבי גוגל מצאתי את הפתרון הפשוט לאגרה למי שממש לא רוצה לשלם..
פשוט מאוד קונים מסך מחשב גדול, 28 אינצ 32 כמה שרוצים, כניראה שצריך לחפש כאלה אבל אני מניח שאפשרי למצוא
ואז לא צריך שום מקלט טלויזיה שום כרטיס טלויזיה, הכל באינטרנט.
לא חסרים ערוצים שאפשר לראות אותם דרך האינטרנט (גם את ערוץ 2 לדעתי אפשר)
ועל האינטרנט אין אגרה (ובתקווה גם לא יהיה כמו בצרפת) וזהו אתם פותרים את הבעיה

התשלום על האגרה הבנתי זה אם יש אפשרות איכשהו בבית לקלוט את האותות של הטלויזיה. מסך מחשב אין לו אפשרות כזאת.. מה יש לו USB אולי... :S גם לא.. HDMI DVI דברים כאלה.. אז הוא לא יכול לקלוט טלויזיה ואי אפשר לחבר אליו בשום צורה YES או משו בסגנון.. כרטיס טלויזיה במחשב אין.. אז גם סבבה
זהו נשאר רק השימוש באינטרנט וצפייה ישירה של תכנים...

תופס או לא תופס?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

ממיר dtt יעבוד גם עם מסכים כאלה, ברוב המקרים. מה שאומר שגם מסכים כאלה בקרוב יכוסו על ידי החוק.

החוק הנוכחי בעייתי. הוא מכסה מסכים שלא קולטים טלויזיה ולא מכסה מסכים שכן קולטים...

צריך לחשוב על פיתרון חוקי אלטרנטיבי.

cool_man
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אי אפשר להוציא גם את זה?
איזה חיבור יש לזה...
לא אפשרי למצוא טלויזיה עם הרבה חיבורים ולהשאיר לה בסוף חיבור HDMI או DVI או משו כזה?

אני מדבר על לעשות שה"טלויזיה" תיהיה רק מסך, שהיא תוכל להתחבר רק לכרטיס מסך במחשב

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626

שליחה

ממירי DTT יכולים להתחבר גם ב HDMI.

פתרון החקיקה צריך להשתנות במקום מקלט טלוויזיה, מקלט DTT, צלחת לווין, או ממיר של הוט. זה מכסה את המקרים הרלוונטיים.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

cool_man
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אז מה אתם בתכלס אומרים...?
שאם אני לא משתמש בהוט / יס ולא רוצה לקלוט טלויזיה לא רוצה לראות טלויזיה..
אני רוצה רק מחשב + אינטרנט + מסך גדול
אז אין לי דרך לעשות את השילוב הזה בלי לשלם את האגרה הזאת? עזבו שינויים בחוק, במצב שעכשיו..
כי אני לא רואה כל סיבה שאני צריך לשלם את האגרה הזאת אם אני לא משתמש בשירות הזה בשום צורה. אני סך הכל גולש באינטרנט או רואה סרט ורוצה להיות עם מסך גדול, ולא עם מסך 22 אינצ' \=

ודרך אגב... אז מה אם ממירי DDT יכולים להתחבר לHDMI.. אם אין לי ממיר בבית ואני לא נמצא באף חברת כבלים, אז זה סתם מסך עם חיבור כזה.. לא? גם במסך 22 אינצ שיש לי עכשיו יש לי חיבור HDMI אבל זה לא אומר שאני מחבר א ותו לממיר כלשהו (כי אין לי)

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626

שליחה

זה כמו האבסורד שיש לך מסך טלוויזיה מקולקל בבית, ועדיין אתה צריך לשלם אגרה...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

חזור אל “חדשות HT”