כולן מיישרות קו: פרטנר תשיק חבילת סלולר ללא הגבלה ב-88-98 שקל

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #41 

באותו מחיר אפשר לקבל גלישה ללא הגבלה, כאשר אחרי 3GB המהירות יורדת ל-512kbps (עדיין מהירות שטובה כמעט לכל יישום). אז מה היתרון כאן? שקל אחד פחות?
שוב הפחד הזה לעבור לחברה אחרת?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #42 

pixies כתב:באותו מחיר אפשר לקבל גלישה ללא הגבלה, כאשר אחרי 3GB המהירות יורדת ל-512kbps (עדיין מהירות שטובה כמעט לכל יישום). אז מה היתרון כאן? שקל אחד פחות?
שוב הפחד הזה לעבור לחברה אחרת?
...
זהו, שאני אישית להוט לא אעבור גם אם הם ישלמו לי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #43 

ואם "הוט מובייל" הייתה נקראת "מירס", גם לא היית עובר אליהם?
ויש גם את גולן טלקום...

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #44 

למירס אולי כן הייתי עובר, ולגבי גולן דווקא התחלתי לחשוב לאחרונה, אפילו שאלתי תגובות של אנשים כאן. רק שאף אחד לא הגיב :(

אבל עכשיו, כשאורנג' מציעה משהו עוד יותר זול, אז אני אשקול שוב את הצעד הבא שלי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #45 

לא יודע עד כמה זה משנה לך או אם אתה יודע את זה, אבל הוט מובייל זה בעצם מירס לשעבר (באירפורט סיטי, איפה שאני עובד, יש את הבניין של הנהלת מירס שבו החליפו את הלוגו הירוק של מירס בלוגו האדום של הוט מובייל לפני כמה שבועות...).

לגבי גולן טלקום, אני ועוד מישהו כתבנו בשרשור ההוא שלא נתקלנו בבעיות בהוצאה וקבלה של שיחות לרשתות שונות (טלפון של אשתי). וכפי שכתבתי בשרשור אחר, הניוד לקח יומיים, ובמהלך אותם יומיים יכולנו להשתמש בסים הקודם של אורנג'. הבנתי שהיום זה מאוד השתפר והניוד הוא הרבה יותר מהיר.
לא הייתה שום בעייה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #46 

אני כן מודע לעניין של רכישת מירס ע"י הוט, הייתי בבניין של מירס כמה וכמה פעמים בגלל העבודה שלי. חוץ מזה, עניין עם אורנג' אצלי הוא יותר רגשי, כי שנתיים של חיי השקעתי בחברה הזאת, כשהיא הייתה ממש חדשה, כשאף אחד לא שמע על השם הזה orange, ועבדו בחברה פחות מ-300 איש. למען האמת, הקמת רשת אורנג' הייתה אחת החוויות היפות ביותר בחיים שלי :)

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #47 

ariel-ro כתב:Bonanja
מכיוון שאורנג' לא יכולה להתמודד עם מחיר כזה(ויגידו מה שיגידו כל השונאים למיניהם), יש להם מרכזי שירות ענקיים ובלי סוף אנשי שירות לקוחות, בנוסף למעבדות וכד', כל זה עולה כסף והרבה ממנו.

אני אישית לא עברתי משנאה, עברתי כי יוצא לי יותר זול בגולן.
בסופו של דבר החברות האלה לא אשמות, אנחנו נתנו לזה לקרות והם נצלו את זה, כמו כל עסק שמטרתו להכניס כמה שיותר.
...
ברור כי הגזל מנוהל בשיטת המצליח כאן.
גם אנחנו נתנו לזה לקרות אבל בלית ברירה כי לא היו אלטרנטיבות!
גם המדינה/רגולטור/משרד התקשורת/שרי התקשורת הקודמים שיכלו מזמן לפתוח את השוק לתחרות כפי שיש בעולם.
אם אני לא טועה לחברות אין עלויות לפי דקה שיחה, להם יש תשתית ( "רוחב פס של דקות" ) והעניין הזה של חיובים לפי דקה בסלולרי נועדו "למקסם רווחים".
יש עדיין הרבה מאוד תחומים בארץ שמתנהל בהם עושק ציבורי בחסות המדינה , כל עניין הביטוחי מנהלים/פנסיה שלוקחים מהציבור עשרות אלפי שקלים על דמי ניהול במשך השנים , ללא קשר אם התיק בהפסד או שהשכר שלך נמוך.
עושקים אותנו קרוב ל30% משווי התיק לתקופה של 35 שנה.
גנבים בחסות החוק!!!
http://meravs.com/http:/meravs.com/%D7% ... 7%A6%D7%95

יבואני הרכב בחסות המדינה לוקחים עשרות אחוזים על קניית רכב חדש
והרשימה עוד ארוכה
לעניין אנשי השירות , ללא צל של ספק חלק מהם יפוטר.
החברות הגדולות יבינו מהר מאוד שללא התייעלות העסק שלהן ירוויח הרבה פחות.
השוק השתנה בעקבות הנגישות לאינטרנט של יותר ויותר אנשים , יותר ידע אישי=פחות צורך באנשי שירות.
כך שחוץ מלקוחות בורחים הם יצטרכו להתאים עצמם למהפכת הידע שעוברת להם מתחת לאף.

ככל שיהיו להם פחות חבילות אטרקטיביות, יותר לקוחות יעזבו.
בארץ עדיין הרבה מאוד טרנדים עוברים מפה לאוזן, כמו האיפון כך אנשים יעברו למתחרים הזולים שמספקים תמורה לא פחות טובה למחיר.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #48 

אני מסכים עם pixies. לא הצלחתי להבין מדוע לא לעבור לחברות החדשות? שנים של עושק, מחירים אטרקטיבים של המתחרים.. מה עוד? למה לא לעבור?
העלויות הגבוהות ב-3 החברות הקיימות הן לא בגלל השירות וכוח האדם. זה ברור שיש פה עלות, אבל בעלי השליטה הם הבעיה והם הסיבה לחשבונות המטורפים עד עכשיו!

שימו לב לכתבת הראיון עם מנכ"ל פרטנר לשעבר, שפורסמה לפני חודש: http://www.themarker.com/hitech/1.1710959
"נוחי דנקנר קבע את הכללים החדשים כשרכש את סלקום בתחילת 2005 - ועד לסוף אותה שנה משך ממנה 3.4 מיליארד שקלים בדיווידנד והדגים לשוק את פוטנציאל התזרים שמבטיחות חברות אלה למי שלא חושש לרוקן אותן ממזומנים...... עם השתלטויותיהם של אילן בן דב ושאול אלוביץ' ב-2009 על פרטנר ובזק, ניתן האות לחליבה הגדולה"
...
ואז בלי בושת פנים אומר:
"אם יש מישהו שמסתכל על העניין הזה מבחינה לאומית, הוא צריך למצוא פתרון ל-6,000 העובדים שייפלטו לשוק"
...
טייקונים וריכוזיות הן הבעיה שלנו (והממשלה שלא מטפלת בהם). לפחות אנחנו כלקוחות צריכים לעשות משהו למען עצמנו.
לירן

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #49 

liranmishani וsheva23
עשו לי טובה, תפסיקו להאשים את ה"טייקונים" והממשלה ותתחילו להאשים את העם האידיוט שאתה חי בו.
כל אדם, ואתם נכללים פה, כל עוד הוא יכול למקסם רווחים הוא יעשה את זה, וזה לא משנה על חשבון מי זה בא.
חברת סלולר זה עסק שכל מטרתו היא להרוויח, כל השנים הללו העם היה מטומטם ולא אמר כלום אז הם הרשו לעצמם לעלות מחירים.
למה אתה חושב שזול בארה"ב? כי אין "טייקונים"? כי הממשלה מפקחת עליהם? תשכח מזה.
האמריקאים ברגע שמעלים להם מחירים(לא העלאה של עשרות דולרים, גם העלאה מאוד נמוכה) הם יסעו 10ק"מ למקום אחר שמוכר את המוצר רק בגלל שהעלו להם את המחיר, העלות של הדלק בנסיעה הזאת היא לא משנה להם בכלל, אצלם העלאת מחירים גוררת מרד צרכנים אמיתי. (ולא מחאה מטופשת ששלמה ארצי וריטה מופיעים שם)
הבעיה של העם הזה שהוא נהנה לשבת בבית, לבכות לממשלה ולהאשים את כל העולם ואשתו במקום שהוא יקום ויגיד עכשיו כולם מתנתקים מפלאפון ועוברים לסלקום ואורנג', או אומר שכולם לא קונים דלק מפז, אתה לא חושב שבאותה השנייה שזה היה מתחיל לקרות המחירים לא היו צונחים דרסטית?
אבל מה, לנו לא נוח לנסוע עוד 2 ק"מ לתחנת הדלק הבאה או להרים טלפון לחבר הסלולר ולהתנתק, ואנחנו מגבים את זה בתירוצים קלושים שהשיחה עולה כסף וה2 ק"מ האלה עולים לנו כסף לדלק(למרות שבראייה טיפה קדימה זה משתלם), אז בסופו של דבר לא עושים כלום.
מאוד קל להאשים אחרים. (n)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #50 

במעבר לגולן טלקום אפילו דלק לא צריך לבזבז. רק לשבת מול המחשב ולהזמין, ולאחר כמה ימים לרדת במדרגות אל תא הדואר ולקחת את הסים...

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #51 

pixies כתב:במעבר לגולן טלקום אפילו דלק לא צריך לבזבז. רק לשבת מול המחשב ולהזמין, ולאחר כמה ימים לרדת במדרגות אל תא הדואר ולקחת את הסים...
...
צעד הראשון כבר עשיתי - קו ראשון הוזמן :)

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים

שליחה #52 

ARIEL יש לי סוד לגלות לך. בארצות הברית המון דברים יותר יקרים מבמקומות אחרים בדיוק בגלל חוסר תחרות. למשל --- תקשורת!
חבילות סלולר יקרות יותר, שירותי טלויזיה יקרים יותר, טלפון ביתי יקר יותר, אינטרנט ביתי יקר יותר וכו' וכו'. שלא לדבר על זה שחלק גדול מהסיבה שזול יותר מאמריקה (למשל מזון) זה בגלל שהאיכות הרבה פחות חשובה להם. תבדוק פעם מה ההבדל בין צ'יקן נאגטס במקדונלדס בין ארה"ב למקומות אחרים בעולם (מעבר לאמוניה, יש גם 60 אחוז תירס, למשל). אמריקה ארץ מדהימה אבל גם שם יש בעיות והאמריקאים לא מושלמים.

במצב בו יש כשל שוק גדול האחריות היא של הממשלה והממונה על הגבלים עסקיים. העובדה הפשוטה היא שהם פתרו את הבעיה בשוק הסלולר - סימן שהבעיה לא הייתה צרכנית מלכתחילה. יש דברים שהבעיה היא באמת בקרב הצרכנים (למשל מוצרי מזון מסויימים שלשחקנים קטנים יש נוכחות קטנה בגלל שלא קונים מספיק מהמותגים שלהם) אבל בהמון דברים בארץ לצרכנים אין שום יכולת להגיד דבר בנושא. למשל תקשורת, כלי רכב, בנקים וכו' שמאופיינים במונופולים וקרטלים.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #53 

ariel-ro, אתה טועה ובגדול.
flsh הסביר בצורה מצויינת את המצב.

עד עכשיו חברה אחת הייתה מדווחת על עליית מחירים, שעות ספורות אחרי זה ה"מתחרות" ישרו קו. על מה אתה מדבר בכלל? איזו אופציה הייתה??

שורה תחתונה:
flsh כתב:במצב בו יש כשל שוק גדול האחריות היא של הממשלה והממונה על הגבלים עסקיים. העובדה הפשוטה היא שהם פתרו את הבעיה בשוק הסלולר - סימן שהבעיה לא הייתה צרכנית מלכתחילה.
...
לירן

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #54 

אריאל חבל שאתה מתעלם מהתמונה האמיתית.
בימינו סלולרי הוא מוצר חובה. אתה חייב את זה כדי לנהל חיים שוטפים בעידן של ימינו.
אתה מדבר על לסוע כמה ק"מ כדי להשיג עיסקה יותר טובה? בסלולר עד לפני כמה חודשים זה היה בלתי אפשרי. גם אם תקיף את הארץ.
אם אתה חושב שזה היה מקרי ש-3 חברות גבו מחירים די דומים ושהשוק באופן "מקרי" גם התחלק בערך ל-3 שלישים...ובמקביל חולקו דיווידנדים במיליארדי שקלים..אז אתה טועה ובגדול. ההוכחה לכך היא שרגולציה גרמה פשוט לפיצוץ. רואים כמה שהשוק הזה היה צמא לתיקון.
ושלא תהיינה לך אשליות. כל שוק בארץ (חוק מהיי-טק) נגוע בחוסר תחרותיות. מה שאומר שבכל ענף אתה משלם הרבה יותר ממה שצריך. הרווח העודף (הרנטה) גבוה בהרבה מהמצב הנורמלי.
רק שתבין. חברת פרי הצרפתית הציעה כבר לפני 15 שנים חבילה שכוללת טלוויזיה רב-ערוצית, אינטרנט, קו טלפון במחיר של 25 אירו בחודש. כן. לפני 15 שנים!
מוכרים לנו את הלוקש הזה שאנחנו מתקדמים עם כלכלה מתקדמת. בתכלס - ביום טוב אנחנו מדינה בינונית מאוד (שוב - למעט היי טק).
מילה של אקסטרימיסט.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #55 

אריאל בנוסף למה שנאמר פה
אני דווקא אסכים עם חלק מהדברים שאמרת, אכן במנטליות הישראלית יש בעיה שאנשים אוהבים את החיים הטובים, גם כאלה שאין להם.
ללכת למסעדות יתר על המידה, לקנות חבילת סלולריות עם אינטרנט (גם אם לא חייבים), למלא עגלות במצרכים מיותרים ועוד הרבה....
ואם תנסה לקחת לישראלי את ההרגלים הללו , הוא לא יוותר עליהם בקלות גם אם זה אומר להיכנס לחובות - תרבות ה"יהיה בסדר".

עכשיו מי אם לא חברות הסלולר (או בעליהן) , מכירים טוב יותר את המנטליות הישראלית (לאיזה ישראלי יש כח לנבור בתקנונים ובספרי הלימוד כדי להבין שבמהלך 35 שנים עד הפנסיה עושקים אותו בדמי ניהול בצורה מבוקרת וסבלנית , אגורה פה ואגורה שם עד שהחסכון שלו מתקזז ב30% ??)
כמה ישראלים מוכנים לקנות רכב חדש ולשלם עשרות אחוזים במקום להצביע ברגליים?

הממשלה שלנו, הטייקונים , כולם באו מתוך העם ויודעים את נקודות התורפה שלו טוב מאוד ..... אז אם מישהו שיכול להוביל לשינוי בדרך הכי יעילה וצודקת זה הממשלה. זה אפילו לא עניין של להאשים , אנחנו עדיין לא איראן ועם התנהלות נכונה חלקית אפשר להביא פה תוצאות יפות במידה ופותחים את השוק לתחרות.

אתה מציע רק את שיטת ההצבעה ברגליים, אבל איפה יעבור הגבול? שאנשים ישבתו רעב כמו האסירים הבטחוניים? לא ידברו בטלפון, לא יגלשו באינטרנט, לא יסעו ברכבים , לא יפקידו את הכסף בבנק , לא יפרישו כספים לפנסיה .....
בשביל זה יש שרים כמו כחלון שמהווה דוגמא לרפורמות שכן ניתן לבצע ועובדה ששרי התקשורת הקודמים כשלו לעשות כן.
גם אם כחלון בעל אינטרס ורוצה לצבור כח, שיהיה לבריאות , שכל השרים יהיו עם המטרות האלה אבל יזיזו משהו על הדרך....
מחירי הפירות בארץ גבוהים בעשרות אחוזים ביחס למחיר אותו מוכר החקלאי לרשתות השיווק, איפה הפיקוח על זה? יש צרכנים שאין להם כח להתווכח על 2 שקלים נוספים, זו תפקידה של הממשלה לראות לטווח הרחוק ולעזור לאוכלוסיות החלשות יותר.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #56 

sheva23, תענוג לקרוא את דבריך (Y)
מסכים מאה אחוז.
לירן

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #57 

flsh
מודה, לא ידעתי.
אבל אתה מסכים איתי שזאת התרבות? אתה מסכים איתי שאם הכל היה זול פה אז אם הטלפונים היו יקרים זה היה פחות מפריע? (לדוג' הדלק, אם הייתי מצביע ברגליים ונוסע עוד טיפה המחיר היה יורד, ואם היית בכלל לא קונה תנובה המחיר היה יורד)

Oferot
לא, לרגע אני לא חושב שזה מקרי ואני מסכים לחלוטין עם sheva23 שהם יודעים את נק' התורפה שלנו ולכן הם מעלים מחירים ועושים את זה, אבל אני לחלוטין לא מאשים פה את החברות הללו, כן זה יוצא מהכיס שלי אבל מה שאני אומר הוא שזאת כל מטרתם כעסק וזה לא מעניין אותי הסכומים שהם מכניסים על חשבוני אתה צריך להבין.
וההתערבות של הממשלה הייתה נוראית לדעתי, אז כן הכל טוב ויפה אבל אתה תצטרך לממן מכיסך את העובדים שיחתמו בלשכה ואתה תצטרך לממן מכיסך את חוסר ההשקעות של המשקיעים הזרים בארץ(וכן זה מתחיל לקרות, וזה גרוע מאוד).
בנוסף לכך שהממשלה במקום להוריד מיסים במקומות אחרים(ויש הרבה איפה להוריד, אני לרגע לא חושב שלא) היא מפנה את האש כלפי החברות הגדולות וגורמת לעם לעשות עליהום עליהם ופחות על הממשלה.

sheva23
אני לרגע לא אמרתי להיות בלי טלפון או משהו כזה, אבל בהחלט אפשרי למשך חודש מחיינו לעבור לחברת סלולרי אחרת למשל, אפשר "להחרים" ספקית אינטרנט אחרת ולעבור לשניה, אפשר לא לקנות תנובה ולקנות רק טרה וכד', הבנת את הנק'.
אף אחד מהמקרים הנ"ל לא גורמים לך להיות בלי טלפון או בלי אוכל או בלי דלק, הם סה"כ גורמים לך לשנות את ההרגלים שלך טיפה ולעשות 4 שיחות טלפון כדי לעשות את המעברים. (וכן, אני יודע מה זה לעשות את כל אחד מהדברים הללו וזה בכלל לא מסובך)
אני חושב שלא נדרשים כ"כ הרבה מעברים כאלה כדי לשנות, זה סה"כ לשנות את התפיסה ולהראות שאנחנו לא פראיירים יותר.
בנוגע לשכבות החלשות, נכון שזה לא תפקידם בשביל זה יש את מעמד הביניים שטוענים שהוא נשחק לחלוטין, שהוא יצביע ברגלים ויישנה.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

אם אנחנו מתמתקדים בסלולר, אז אל תשכח שעד עכשיו היו חסמים של מעבר.
קודם כל לא היה ניוד. אי אפשר היה לשמור על המספר שלך ולעבור איתו לחברה אחרת. זה משהו שהוא מאוד מאוד קריטי עבור אנשים.
בנוסף היינו כבולים עם כל מיני חוזים שאי אפשר לפרוץ ללא "קנסות". (טוב שזה היה רק קנסות ולא האשימו אותנו בבגידה...).
ולבסוף, אחרי כל החסמים הללו היינו עוברים בשמחה לחברה אחרת עם אותם מחירים ואותם שטיקים כמו שבחברה אותה עזבנו.

טיפול בכזה דבר מסורבל אינו פשוט כמו ללכת לסופר ולקנות קוטג' של חברה א' במקום של חברה ב'. אז ההשוואה אינה נכונה...
אפילו בשרשור הזה ישנם אנשים שישארו באורנג' (כל אחד מסיבותיו) ולא ייתנו צאנס לחברה חדשה שנכנסה לשוק למרות שהיא זו שהביאה את הבשורה וגרמה לירידת מחירים ולמרות ששנים אכלו קש מהחברות הותיקות. והשאלה היא למה? למה אנחנו לא מסוגלים לעזור לעצמנו?..

התשובה לכך היא כנראה שאנחנו מורגלים לכך כחברה. חוסר אמונה, חוסר מוטיבציה, אולי ייאוש.. אלה דברים שבעיקר המדינה צריכה לטפל בהם ולחנך גם את האוכלוסיה לתרבות קניה נכונה ולעידוד התחרות וצרכנות נבונה.
אז פה אנחנו כמה אנשים מנסים לשנות גישה ועל גבי הפורום להסביר ולעודד את זה שהשינוי צריך לבוא גם מאיתנו, עכשיו, אחרי שהממשלה התערבה.
לירן

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #59 

אריאל - ככה או ככה אתה משלם את המשכורת שלהם - אם כחלק ממס או כחשבון סלולר מנופח יתר על המידה (תקרא לזה מס סלולרי).
ההתערבות היתה במקום. עיתוני ההון שלטון למיניהם הולכים לתרץ את הירידה בהשקעות בגלל חיזוק הרגולציה - אבל אל תתן לזה להטעות אותך. הירידה בהשקעות בעולם יורדות באופן כללי. וזה יגיע גם לישראל אנחנו לא חסינים לכלום. חשוב להבין שזה חלק מתהליך גלובלי ולא בגלל מעשה א או ב.
באופן כללי - כשיש השקעות והבורסה עולה זה לא משקף משק בריא. וכשהוא יורד זה לא משקף משק חולה.
לפי התיאוריה שלך - בוא נמזג את אורנג', פל'אפון וסלקום - למנופול אחד גדול, כוחני ומשוגע. הם יעלו מחירים בטרוף - כי הם יוכלו. כל המשקיעים ישקיעו בהם בטרוף כי איזה סיכוי יש להשקעה כזאת לא להצליח?....ואז יגידו לך שיש הרבה השקעות ומעולה. המניה של חברה כזאת תמשוך את כל הבורסה למעלה וכולם יהיו מבסוטים. חוץ ממך שתשלם מס סלולרי מטורף.

בשוק הקודם היה קשה מאוד להתחרות בגלל שכל חברה כבלה אותך אליה. ולא היה שווה לך בכלל לעבור ולהתחייב לעוד כמה שנים טובות.
אל תשכח שכל השינויים (של ביטול התחייבות, חוק זיקה וכו) הם חלק מאותה רפורמה.

מה שברור הוא שהממשלה אשמה בכך שהנושא החזיק במשך לפחות 10 שנים בלא מפריע. אבל עדיין השנאה לחברות הגדולות הוא מובן.
אין פה שנאת עשירים - אל תשלה את עצמך. יש שנאה למונופולים ולמי שמשמר אותם. שנאה לחברות שעושקות את המשק במשאבים, פטורים למינהם וכו. זה מובן. וטוב שכך.
מילה של אקסטרימיסט.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים

שליחה #60 

אתם חושבים שכולם יעברו לספקיות החדשות ברגע? זה לא יקרה. זה יקח זמן. אנשים לא נשארים בישנות מתוך הרגל אלא כי הם לא בשלב שזה חשוב להם. יום יגיע, בן אדם יסתכל בחשבון שלו ויראה שהוא משלם 170 שקלים בחודש על פחות ממה שאפשר לקבל ב90 שקלים וירצה לעבור. ואז הוא יראה שמדובר ב80 שקלים בחודש, שהם 960 שקלים בשנה ויגיד לעצמו שזה חסכון גדול וששווה לעבור.

אריאל, זאת תרבות עולמית. באמריקה יש אנשים שיקנו באשראי סחורה ב10 דולר (לא להתבלבל בין אשראי לכרטיס אשראי בארץ, כי כרטיס אשראי בארץ בדרך כלל לא יתן לכם להתחיל לשלם רק בעוד כמה חודשים שזה כל הקטע באשראי). זה לא נראה לך הזוי לגמרי שבשביל 10 דולר אתה מבצע דחיית תשלום ובסוף משלם 12 דולר או יותר רק כי התעצלת להוציא DEBIT CARD או להוציא מזומן?

ולגבי דלק בארץ, שוב זה עניין של רגולציה. זה נכון שיש תחנות DISCOUNT (אני משתדל תמיד למלא בהן) וזה נכון שאפשר למלא לבד (אני תמיד ממלא לבד), אבל לפעמים כשאני מחפש דלק בFULL TANK (אפליקציה שימושית, ממליץ בחום) אני רואה שברדיוס של 5 קילומטרים, ובטח שבדרך שהיא המסלול שלי, כל המחירים זהים. ואז אני חייב לשאול את עצמי אם בכלל שווה לי לבזבז ליטר\שני ליטר דלק בשביל למלא דלק ב30 אגורות פחות לליטר ולחסוך 12 שקלים, או שאני לא ארצה לבזבז עוד חצי שעה על מילוי דלק ופשוט אסע הביתה כי חלק מהשיקול שלי זה שכבר ממש לא בא לי לנהוג ובא לי לנוח בבית ושבנקודה מסויימת זה אפילו לא ישתלם לי כי הבזבוז דלק לתחנה וחזרה יעלה יותר מהחיסכון.
למה ברדיוס של 5 קילומטרים הכל זה רק דלק סונול ופז? כי הסכמים של בעלי תחנות עם החברות הגדולות כובלים מאוד ובגלל שלבנות תחנה חדשה זה סיוט שלוקח בערך 16 שנים (לפי כתבה באחד העיתונים הכלכליים בארץ). אז איפה הכשל פה? כשברוב המקרים, כשאני צריך דלק, אין לי אלטרנטיבה כי זה כבר יעלה לי יותר לנסוע עד לתחנה הזולה מבחינת חסכון?
איפה המהלך הצרכני פה? גם אם כולנו ניסע לתחנות דיסקאונט, הן לא יכולות לפתוח תחנות חדשות כי הרגולציה דואגת שזה יהיה בלתי אפשרי. תחנות שקמות עכשיו הן תחנות שביקשו היתרים עליהן לפני יותר מ10 שנים!
ואתה חושב שאם כולנו נתדלק בTEN זה יגרום לפז להוריד מחירים? אולי בתחנות הצמודות לתחנה של TEN, אבל פז יודעת מעולה שלTEN יש מספיק דלק לX רכבים ויש 30X רכבים שצריכים דלק. לTEN אין את היכולת להתחרות בפז גם אם היא רוצה בלי קשר לכמה הצרכנים יגידו שהם מוכנים לספוג את הכל בשביל עקרונות ולתדלק רק בTEN כי הרגולציה אומרת שלפז מותר להיות גדולה מידי, וגם הגדולות האחרות יודעות שהן לא צריכות להתחרות בגלל שכניסת מתחרים כמעט בלתי אפשרית.

מדברים על דלק יקר מידי? אפשר להוריד בקלות ב20-30 אגורות את הדלק, בלי קשר לעלות ובלי קשר למיסים, אם לחברות תהיה תחרות. TEN מצליחה לעשות את זה וגם הרבה קטנות אחרות. זה לא כי הן פועלות להפסיד... אבל לצרכן אין כוח פה. זה עניין רגולטרי נטו שהממשלה חייבת לסדר.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”