ששוכבים על הספה לא ניתן לראות תלת מימד אקטיבי ?
ניתן לראות תלת מימד אקטיבי רק בישיבה ?

אין בכלל בעייה עם אקטיבי ואקטיבי לא מוגבל בזויות הצפייה ולכן ניתן לשכב על ספה וכולי, הבעייה יכולה להופיע עם פאסיבי מאחר ומבוסס על קיטוב אור ואיכות הקיטוב היא פונקצייה של זוית הראייה (אומנם בפאסיבי המודרני כמו שיש ב LG הקיטוב מעגלי ולכן לא מושפע בקיצונות כמו בפאסיבי ב IMAX המבוסס על קיטוב אנכי ואופקי ולכן חייב להחזיק את הצוואר ישר)לאתרמית כתב:דבר אחד לא הבנתי
...

המיתוג נעשה בקצב מאוד גבוה, קצב החילוף בין עין ימין ושמאל הוא 120 פעמים בשנייה ובמהירות כזו האינטגרצייה של התמונה נעשית על הרטינה שבעין, הפוקוס של העין לא יכול להשתנות במהירויות כאלה ולכן אינו רלונטי למיתוג. המיתוג לא "משגע" את המוח כי גם כשאתה רואה סרט רגיל התמונה ממותגת על הרישתית שלך בקצב גבוהה ולמוח אין דרך להבחין האם המיתוג הוא כתוצאה מתריס שנסגר לפני העיין או מאור ממותג המגיע אלייך מהמסך.shayze כתב:אני לא מסכים שהעובדה שאקאיבי ממתג כל פעם עין אחת היא לא רלוונטית.
במקרה שלי לדוגמא (שבטח יש עוד כמוני) יש הבדל בין שתי העיניים שאחת רואה יותר טוב מהשני משמעותית, וכנראה השניה גם מבצעת פוקוס איטי יותר (בגלל בעיתה הראיה?). ברגע שמבוצע מיתוג מהיר ביניהן, זה מקשה עלי מאוד.
ובלי קשר, ההבהובים האלה יכולים לשגע את המוח......

יכול להיות. קשה לי לדעת מדוע בדיוק תלת המימד אצל LG הרשים אותי (ואת אבא שלי שהסתובב איתי בתערוכה) כל כך יותר מכל חברה אחרת. אני לא חושב שאפשר לשייך את זה דווקא לנושא הפסיבי/אקטיבי, אבל זה היה באמת פנטסטי. ראיתי בבירור אפקטי תלת מימד ממרחק של כ-20 מטר בטלוויזיות של 40-50 אינץ', וגם בזויות דיי קיצוניות. התלת מימד היה ברור וריאליסטי ונתן את התחושה הזאת של משהו שיוצא מהמסך ונמצא לך ליד האף שאתה יכול לשלוח יד ולגעת בו. היה שם קטע אחד למשל של מישהו שבועט בכדורגל שאמור לצאת מהמסך, וזה לחלוטין נראה כאילו הכדור עף החוצה מהמסך ומעל הראשים של האנשים שהסתובבו בדוכן.androidsmart כתב:אתה צודק, כל התצוגות הם optimized כפי שאמרת, ומכאן שכל חברה בונה את התצוגה שלה כך שלא תחשוף חולשות בטכנולוגיה שלה ומצד שני תבליט חוזקות, הסרטים, תנאי התאורה והצפייה נבחרים כך שלדוגמא חולשה ברזולוצייה אנכית לא תבוא לידי ביטוי במהלך התצוגה. מאחר ו LG היא חברה מצויינת אני משוכנע שהדמו שלה היה מרשים (לצערי או לשמחתי לא הייתי השנה ב CES 2012 כך שלא ראיתי את מה שתארת) ובהחלט לא אתפלא אם היה טוב מזה של המתחרים אך זה עדיין לא אומר שהחולשה המרכזית של 3D פאסיבי (כפי שממומש היום) לא תבוא לידי ביטוי אצל הלקוח בבית למרות שלא אובחנה כלל בתערוכה.psibeast כתב:נכון, אבל איך זה רלוונטי? כל התצוגות בתערוכה של כל החברות היו אמורות להיות optimized לטכנולוגיות שלהן. גם סוני למשל חילקה משקפי תלת מימד בכניסה למתחם שלה, והתצוגה שלה הרשימה אותי הרבה פחות מאשר LG.androidsmart כתב:LG חברה מצויינת ויש הרבה כבוד, אבל קח בחשבון שהתצוגה בתערוכות תמיד מותאמת לטכנולוגייה שאתה רוצה להדגים (ואני מדבר מניסיון של אחד שיצא לו להציג טכנולוגיה ב- CES יותר מפעם אחת)psibeast כתב:ההתרשמות האישית שלי מהביקור ב CES2012 שבו ראינו באותו יום טלוויזיות תלת מימד מכל הטכנולוגיות ומכל החברות, הטלוויזיות הפסיביות של LG השאירו אותנו עם תחושת ה wow הכי גדולה. אני לא יודע לגבי איבוד רזולוציה, ולא הרגשתי בעיית הבהוב עם המשקפיים האקטיביות, אבל האיזור של LG עם המשקפיים הפסיביות, ובמיוחד במסך ה OLED, היה כל כך מרשים שחזרנו אליו במיוחד רק כדי לראות שוב את תלת המימד. אני חייב להודות שלא ספרתי כל כך את LG כשחקן רציני בתחום תלת המימד עד שלא ראיתי את הטלוויזיות החדשות הפסיביות שלהם. ממש התרשמתי.............

זאת בדיוק הבעייה של צפייה ב 3D, ואני אנסה להסביר, נניח שאתה מביט על תפוח הנמצא על שולחן לפנייך, העיניים שלך מתכווננות כך שתמונת התפוח תיפול בדיוק במרכז הרישתית, התהליך נקרא vergence (בתרגום חופשי התכנסות זהו מונח מדעי ולא מצאתי לו תרגום בעברית) מיד בהמשך כל עיין מפקסת את התמונה כך שמתקבלת תמונה מאוחדת וחדה במוח, תהליך זה נקרא accommodation כלומר התאמה. באופן רגיל התהליך הזה מתרחש ללא שום בעייה מאחר והעיניים מתכנסות ומתאמות לאותו מרחק מהתפוח.oferlaor כתב:אין בעיה של מיקוד עיניים מכיוון שבניגוד לתלת מימד בעולם האמיתי - אתה תמיד ממוקד על המסך....

כרגיל אתה מדבר גבוהות, אבל מטעה את האנשים.androidsmart כתב:אין בכלל בעייה עם אקטיבי ואקטיבי לא מוגבל בזויות הצפייה ולכן ניתן לשכב על ספה וכולי, הבעייה יכולה להופיע עם פאסיבי מאחר ומבוסס על קיטוב אור ואיכות הקיטוב היא פונקצייה של זוית הראייה (אומנם בפאסיבי המודרני כמו שיש ב LG הקיטוב מעגלי ולכן לא מושפע בקיצונות כמו בפאסיבי ב IMAX המבוסס על קיטוב אנכי ואופקי ולכן חייב להחזיק את הצוואר ישר)לאתרמית כתב:דבר אחד לא הבנתי
......

יש לך טושיבה 4K כולל כניסה 4Kshayze כתב:קודם שתמכר טלוויזיה FHD או 4K פאסיבית. ואז תוכל לקנות אותה......

אומרים, מבחינה מדעית, שאם תאכל כל יום שן שום אחת, תהיה בריא יותר.androidsmart כתב:אני חושב שהדיון מעניין ופורה ואני מציע להשאר ברמה העניינית ולהשאיר תחושות ורגשות מחוץ לדיון, הרי ברור שמי שיקרא את התגובות האינטליגנטיות ברובן של המשתתפים בשירשור, ישכיל, ילמד ולבסוף יקח את החלטתו לאחר שיבקר בחנויות ואצל חברים וילך אחרי נטיות ליבו. אני מבחינתי מדבר ברמה ההנדסית ומשתדל להיות ענייני, בבקשה לא לכעוס![]()
...

מה שתארת זה שאתה צופה ב 3D בשכיבה על ספה מקבילה לטלויזייה כאשר הראש שלך ניצב לטלויזייה!!! וואללה, הבאת פה צורת צפייה איזוטרית מאוד כדי להוכיח את הנקודה שלך. במקרה המיוחד שלך, חייבים לקנות לקנות פאסיבי או פלזמה.integral כתב:בשביל מה זווית אנכית אם לא בשביל לשכב? ואם לשכב אז לא נשים את הראש על כרית? ואם הספה מקבילה לטלוויזיה (כמו שאני אוהב לראות למשל) אז המשקפיים והראש בהטיה מול הטלוויזיה ובמקרה הקיצוני בניצב לטלוויזיה. הבעיה עם הסמסונג היא ההחשכה המהותית שמתקבלת כבר בזווית של 45 מעלות. כפי שממחיש כמובן הוידיאו מיוטיוב. אצלי למשל אין בעיה של זווית אנכית שכן מראש הטלוויזיה מותקנת בגובה כזה שגם מהספות בשכיבה יש זווית צפיה מתונה יחסית.
בנוסף, אם כבר ילדים ומספר צופים, והם גם יושבים על הריצפה, הרי הם לא יושבים בטור ואז באה לידי ביטוי הזווית האופקית מול הטלוויזיה שם לפאסיבי אין שום בעיה אבל לאקטיבי בהחלט יכולה להיות ככל שהצופים פרוסים יותר. בזווית האנכית אפשר לטפל בקלות ע"י מתקן עם הטיה אנכית, אבל מה תעשה במקרה של הפריסה האופקית? תחתוך את הטלוויזיה באמצע ותטה כל חצי לכיוון אחר?
דרך אגב, סוני דווקא השתפרו מהותית לפי הביקורות האחרונות השנה בתחום.
בפלזמה יש בעיה אחרת. למשל לך צפה בתלת בפלזמה בתנאי יום. המשקפיים לא תורמים הרבה לעוצמת התאורה שגם ככה בעייתית.
אני לא חושב שהדיון מעניין ופורה. הסיבה היא שמכלכתחילה אתה מנסה נואשות בשל סיבה כזאת או אחרת ל"הוכיח" שתלת אקטיבי עדיף ולשם כך אתה משתמש בכל תיאוריה מופרכת ככל שתהיה תוך כדי ניסיון פתטי להפריך את יתרונות הפאסיבי ולכפות את דעתך על אחרים. דיון פורה מנסה ללבן את היתרונות והחסרונות של כל אלטרנטיבה וזה לא מה שקורה פה....

בהמשך למה שאמרתי קודם, זו דוגמא להערה מאוד לא אינטלגנטיתעמישי כתב:אומרים, מבחינה מדעית, שאם תאכל כל יום שן שום אחת, תהיה בריא יותר.androidsmart כתב:אני חושב שהדיון מעניין ופורה ואני מציע להשאר ברמה העניינית ולהשאיר תחושות ורגשות מחוץ לדיון, הרי ברור שמי שיקרא את התגובות האינטליגנטיות ברובן של המשתתפים בשירשור, ישכיל, ילמד ולבסוף יקח את החלטתו לאחר שיבקר בחנויות ואצל חברים וילך אחרי נטיות ליבו. אני מבחינתי מדבר ברמה ההנדסית ומשתדל להיות ענייני, בבקשה לא לכעוס![]()
...
ואומרים, מבחינה מדעית, שאם תשתה כל ערב כוס יין אדום, תהיה בריא יותר.
ואומרים, מבחינה מדעית, שכף שמן זית בבוקר תחולל פלאים בקיבה.
ואומרים לצחצח שיניים אחרי כל ארוחה, ולאכול המון ירקות, ולא לאכול בשר אדום,
ואומרים שניסאן הוא הרכב היפני הטוב ביותר, ושלסמארטפונים יש קרינה שיכולה לבשל לך את המוח.
מה מכל אלה אתה עושה? מבחינה מדעית כמובן....