פורד פוקוס החדשה - מה דעתכם?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #41 

בנוגע למכירת הרכב, לדעתי הרכב הכי שיהיה לך הכי קל למכור זה דווקא הרכב שהוא לא שגרתי ולא קיים באלפים.
פוקוס 1600 אוטומטית(רובוטי או לא זה לא משנה) יהיה הכי קשר למכור כי יש את הרכב הזה בלי סוף על הכבישים בייחוד מציי הליסינג, ולכן אין סיכוי למכור אותו במשהו שקרוב למחירון.
לעומת זאת 1600 ידני אין הרבה על הכביש והביקוש קטן יותר, אבל בגלל שזהו סוג של "נישה" תמיד יהיו את אלה שיחפשו את הרכב, והם דווקא כן ירצו לתת מחיר שיותר קרוב למחיר המחירון של הרכב מהסיבה הפשוטה שאין להם עוד אופציות.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #42 

ariel-ro כתב:בנוגע למכירת הרכב, לדעתי הרכב הכי שיהיה לך הכי קל למכור זה דווקא הרכב שהוא לא שגרתי ולא קיים באלפים.
פוקוס 1600 אוטומטית(רובוטי או לא זה לא משנה) יהיה הכי קשר למכור כי יש את הרכב הזה בלי סוף על הכבישים בייחוד מציי הליסינג, ולכן אין סיכוי למכור אותו במשהו שקרוב למחירון.
לעומת זאת 1600 ידני אין הרבה על הכביש והביקוש קטן יותר, אבל בגלל שזהו סוג של "נישה" תמיד יהיו את אלה שיחפשו את הרכב, והם דווקא כן ירצו לתת מחיר שיותר קרוב למחיר המחירון של הרכב מהסיבה הפשוטה שאין להם עוד אופציות.
...
הנחות יסוד מוטעות.

רכב פופולרי נהנה מהיצע רכבים גדול יותר אך גם מביקוש גדול יותר = יותר רוכשים פוטנציאליים. לרכב נישה = מעט ביקוש ולכן מעט היצע וגם מעט רוכשים פוטנציאליים. למעשה, אין הבדל בין השניים. רכבים במצב טוב עם מעט קילומטר ימכרו היטב וההיפך.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #43 

erezsolan
יש גם רכבי ליסינג במצב מצויין(מנסיון), אבל המחירון הבסיסי שלהם מתחיל בכ-10% פחות אז איך אתה כלקוח פרטי יכול להתחרות עם זה?
בנוסף לרכבי נישה תמיד יהיו קונים, אבל לאלפי(אם לא עשרות אלפי) רכבים "רגילים" לא בטוח שיהיו קונים כי שוק המשומשים מלא כ"כ ברכבים שיש יותר היצע מביקוש. (זהו המצב בפועל)

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3861
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #44 

אחרי שדיברתי עםcavi (Y)
וניפגשנו בחברה על הדרך ,
רכשתי היום פורד פוקוס ספורט , אמור לקבל תוך שבועיים .....
מחיר ~128K
ההתלבטות היתה בינה לבין שברולט קרוז לבין היואנדאי 30i 35i
And the meek shall inherit the earth
...

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #45 

FIRE_WIRE כתב:אחרי שדיברתי עםcavi (Y)
וניפגשנו בחברה על הדרך ,
רכשתי היום פורד פוקוס ספורט , אמור לקבל תוך שבועיים .....
מחיר ~128K
ההתלבטות היתה בינה לבין שברולט קרוז לבין היואנדאי 30i 35i
...
תתחדש. מבין השלישיה הזאת, אין לי ספק שעשית בחירה מעולה.
סע לאט ובזהירות!

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #46 

גם אני כרגע בהתלבטות בין הפוקוס 2000 (3450 שווי מס) לבין הרנו פלואנס, מנוע 1600 (3120 שווי מס) אבל רכב מרווח בהרבה, מה אתם חושבים?

n-007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #47 

אל תהסס לקנות רכב ידני. קנה מה שכיף לך לנהוג בו. אין שום בעיה למכור רכב ידני עם הוא שמור( מנסיון אישי בהחלט) .ההפך הוא הנכון . יש נהירה גדולה לרכבים ידנים זה זול בקניה ,זול יותר בתצרוכת דלק והכי חשוב מהנה בנהיגה. פוקוס מכונית נהדרת.
הידעת שיש גם קורולה ידנית? תתחדש

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #48 

לא מזמן ראיתי את טבלת רכישת הרכבים של השנה עד כה. פורד פוקוס מכרה כ 10000 יחידות!!!! סתם לצורך השוואה, המקום השני עם 4000 - 5000. פחות מחצי!!!
איך אומרות הפרסומות, 10000 איש לא טועים :-)

קונצרן VAG הוא אובר רייטד בטירוף. קנית רכב כזה, אתה יכול להיות רגוע לגבי המכירה. יש לו שוק מטורף!!! לדעתי, ממש לא בצדק. במחירים של רכבי VAG אתה יכול לקנות רכבים אחרים מדגמים אחרים שהם יותר חזקים ויותר מאובזרים. פלצנות לשמה.

יש לי חבר שלקח את ה 2000 בליסינג. מרוצה עד הגג. מבחינת האיבזור הבנתי שאין שני לו. אם אתה אחד שמחפש להגיע מנקודה A לנקודה B והכוח לא מעניין אותך, אין שום סיבה שתלך על ה 2000.

לגבי ידני או לא ידני, לא בקיא עד כמה זה יפגע במכירה. נתנו פה כמה וכמה טענות שכולן נשמעות לי הגיוניות.

בהצלחה בכל מה שתבחר

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים

שליחה #49 

cavi,
מה נשמע?

האם נפלה החלטה?
האם אתה נוהג בה כבר?
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #50 

אם כבר השירשור הוקפץ, אני חייב לספר שבשבת בערב בא אלי חבר עם הפוקוס ואין ספק שמבחינת שיכלולים יש לה הרבה מה להציע. מה שאני רציתי בעיקר לחוות זה איך הרכב מחנה לבד וזה בהחלט חוויה מצחיקה. אמנם הוא שולט רק בהגה (לא בדוושת הדלק ולא בגיר) אבל עדיין עושה עבודה מצויינת.
חוץ מזה, לפי מה שהבנתי ממנו (הרכב ליסינג) יש לא מעט בעיות. הרכב רועד לו המון וזה ממש מציק.

בהצלחה בכל אופן

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

kingikra כתב:אם כבר השירשור הוקפץ, אני חייב לספר שבשבת בערב בא אלי חבר עם הפוקוס ואין ספק שמבחינת שיכלולים יש לה הרבה מה להציע. מה שאני רציתי בעיקר לחוות זה איך הרכב מחנה לבד וזה בהחלט חוויה מצחיקה. אמנם הוא שולט רק בהגה (לא בדוושת הדלק ולא בגיר) אבל עדיין עושה עבודה מצויינת.
חוץ מזה, לפי מה שהבנתי ממנו (הרכב ליסינג) יש לא מעט בעיות. הרכב רועד לו המון וזה ממש מציק.

בהצלחה בכל אופן
...
חנייה אוטומטית יש רק כאופציה מעבר לתשלום על גרסת הטיטניום היקרה (ב-10,000 ש"ח יותר מגרסת ה-trend העמוסה לעייפה), שלמיטב ידיעתי קיימת רק במנועי 2 ליטר וה-EcoBoost היקר, כך שאני מבין שחברך אינו מצויד במנוע הליסינג השכיח (1.6 ליטר 125 כ"ס).

בכל מקרה המערכת מסוגלת לחנות רק במקום הארוך ב-20% מהרכב, קרי כמטר יותר מהרכב, או 5.5 מטרים סה"כ.
חנייה כזו לא תמצא בת"א, אלא אם חנה שם קודם שברולט טראוורס (5.2 מ' ;-) ).

איזה בעיות היו לו?
רעידות ב-PowerShift בעיר מדווחות כמעט בכל מבחן דרכים, אחת מהדרכים שמשפרות את הבעיה היא נהיגה בעיר במצב ספורט.
מעניין אם ישפרו זאת ע"י עדכוני תכנה, כמו שהעלימו (לכאורה) הרבה בעיות בדור השני והיבש של ה-DSG של VAG.
אבי ורון

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #52 

varon כתב: חנייה אוטומטית יש רק כאופציה מעבר לתשלום על גרסת הטיטניום היקרה (ב-10,000 ש"ח יותר מגרסת ה-trend העמוסה לעייפה), שלמיטב ידיעתי קיימת רק במנועי 2 ליטר וה-EcoBoost היקר, כך שאני מבין שחברך אינו מצויד במנוע הליסינג השכיח (1.6 ליטר 125 כ"ס).
...
אכן כך
varon כתב: בכל מקרה המערכת מסוגלת לחנות רק במקום הארוך ב-20% מהרכב, קרי כמטר יותר מהרכב, או 5.5 מטרים סה"כ.
...
הוא טוען שהוא מוצא. אתה בטוח לגבי ה 20%? ביום שבת מצאנו גם חניות שהוא לא נכנס במכה אחת. התוכנה ביקשה שנשלב להילוך קדמי ואז שוב לאחורי וחוזר חלילה עד שנכנסנו למקום החניה הקטן.
varon כתב: איזה בעיות היו לו?
רעידות ב-PowerShift בעיר מדווחות כמעט בכל מבחן דרכים, אחת מהדרכים שמשפרות את הבעיה היא נהיגה בעיר במצב ספורט.
מעניין אם ישפרו זאת ע"י עדכוני תכנה, כמו שהעלימו (לכאורה) הרבה בעיות בדור השני והיבש של ה-DSG של VAG.
...
לא חקרתי אותו לגבי הבעיה. בעבר הוא סיפר לי שזה רק במהירויות של 100 ומעלה.

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

kingikra כתב:
varon כתב: בכל מקרה המערכת מסוגלת לחנות רק במקום הארוך ב-20% מהרכב, קרי כמטר יותר מהרכב, או 5.5 מטרים סה"כ.
...
הוא טוען שהוא מוצא. אתה בטוח לגבי ה 20%? ביום שבת מצאנו גם חניות שהוא לא נכנס במכה אחת. התוכנה ביקשה שנשלב להילוך קדמי ואז שוב לאחורי וחוזר חלילה עד שנכנסנו למקום החניה הקטן.
...
כך לפי הצהרת היצרן.

טוב, גם שברולט טארוורס מוצאים חנייה (אחרי המון סיבובים) בת"א :lol:
אבי ורון

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #54 

בכל מה שנוגע לרכב תמיד יש מיליון דעות וזה ברור כי לכל אחד רכב שונה ושמתנהג אחרת.
אני אנסה לתת תשובה קצת יותר רצינית/מקצועית
הרכבים הטובים ביותר מבחינת תקלות , טיפולים וכו' הם יפניים, נקודה.
לגבי נוחות נסיעה כל סוג זה אחרת ויש לשים לב למשל למזדה 3 שהוא רכב ליסינג מובהק שנוחות הנסיעה בו היא לא כל כך ולעומתו מזדה 6 למשל שזה עולם אחר. (אני יודע , ההבדל בכסף גדול).
קבוצת פולקסווגן מבחינת אמינות לא מתקרבת ליפניות אבל מבחינת הנדסת אנוש אין מה להשוות.
הטיפולים יקרים בטירוף.
לגבי אירופאיות הדעות די חלוקות, לאופל יש רכבים מעולים אבל הישראלים לא אוהבים אותם כך שמבחינת מכירה השוק לא סלחני. לדעתי ממולץ מאוד לשקול רכישה כי אנחנו קונים רכב להיום ולא לכמה שיעלה כשנרצה למכור.
לא לגעת, מדגיש! לא לגעת בגיר רובוטי, נסיון לא מוצלח לחסוך בדלק , לא נוח.
צרפתיות: כלל אחזקה יקרה, הרכב שלך יכול להיות מוצלח מאוד או נפילה גדולה, תלוי במזל.
ציטרואן בגדול טובה יותר מפיג'ו.
הרכבים המפתיעים לטובה ובדרך כלל אף אחד לא שם לב אליהם זה סקודה . בכלל יש לשים לב לנהגי המוניות. הם לא טועים.
רכב נוסף זה סיאט. מדהים כמה המחיר זול יחסית וכמה הוא טוב. למעשה אם תשים גולף ליד סיאט כשמכסה המנוע פתוח לא תראה הבדלים. גם בנושא התקלות יש פחות מגולף אבל עדיין יותר מהיפניות.
שמרתי לסוף את הקוראניות (יונדאי, קיה) שזה די מפתיע כמה הם השתלטו על השוק והם מכוניות לא רעות בכלל וכדאי לבדוק.
שברולט, רנו לא שוות התייחסות...
אגב, רכב קונים לא לפי גיר ידני או אוטומטי, זה אחר כך, קודם כל לפי נוחות ישיבה וזה אחרי נסיעה ארוכה, לפחות עד ירושלים וחזרה.
מקווה שקצת נתתי מושג. מי שרוצה יותר פירוט שיפנה אלי בפרטי
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #55 

לא מסכים לגבי גיר רובוטי. לא יודע על אילו רכבים נסעת אבל אני מרוצה מאוד מה DSG. זה עניין של טעם.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #56 

הוא התכוון לא לגעת בגיר רובוטי חוץ מה DSG :) ....מסכים - גם אני נהנה ממנו (בינתיים...טפו...טפו...טפו...).

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #57 

גיר רובוטי הכוונה כמו זה של טויוטה.
לא נכנסתי לסוגים השונים מכיוון שההסברים כמו שציינתי הם רק כלליים והסבר מפורט יותר בפרטי.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”