מבחן הרמקולים - חלק א' 1

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
איתמר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254

שליחה

עופר_צפריר כתב:אני נראה לי שהוא כבר סגור על הרמקול... 8)
...
רחוק מזה.
תזכור שאת חלק ה' עוד לא ראית...
איתמר.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

שליחה

טוב, נמתין בסבלנות להחלטה הסופית שלך.
:קפה:

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

איתמר כתב:
Eyal_W כתב:אני ממליץ לא לרכוש ללא האזנה בבית.
...
איל ידידי,
אם תרצה בעתיד לשדרג את הרמקולים שלך, תתחיל לצמצם את הרשימה - כי ישנו מספר לא מבוטל של סוחרים שלא יאפשרו לקחת להאזנה בבית - והאמת ? אני מבין אותם.
עכשיו כולם יהיו פה חכמים ויגידו - "אני לא קונה מסוחר שלא מאפשר האזנה בבית" - אז שיהיה לכם בהצלחה, צמצמתם את מספר האפשרויות שלכם בערך בחצי - וחבל.
...
איתמר אני מבין את הפורבלמטיות עם יבואנים ואסביר לך כיצד מיזערתי את הסיכון
1.לקחתי איתי את כל הציוד מגבר, CDP , כבלים .
2.השתדלתי להאזין בסביבה מבודדת כמה שאפשר ברמת היכולת כמובן
3.בניתי פיינליסטים
4.לקחתי הביתה , מי שלא נתן ירד מהרשימה

אני לא מספיק עשיר כדי להפסיד סכומי כסף לא מבוטלים בגלל מנוטרות כאלו ואחרות של היבואנים (בצדק ושלא בצדק ).

ד"א לגבי השדרוג הבא שלי
אני כבר יודע לאן וישנם שני אפשריות בלבד
1. LIVINGVOICE AVATAR IBX שיש בעיה אחרת עם היבואן בארץ שלא מחזיק מלאי של הסדרה הגבוה ויתכן ואני אצטרך לקחת ריסק (אני יודע שהוא מחושב מאוד )

2.Avantgarde UNO - פה אני צופה בעית הובלה והאזנה בבית

בכל מקרה לפני שתהליך השדרוג יגיע אצטרך להסדיר מספר תנאים מקדימים שלא נמצאים באפשרותי כיום :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

למדתי כי הכל בחיים ענייין של חישוב מזעור סיכונים.

איתמר אני בטוח שתעשה את הצעדים הנכונים ותקבל את ההחלטות הנכונות .
אתה בעל ניסיון .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022

קניית רמקול ללא האזנה

שליחה

לי יצא לרכוש רמקול ללא האזנה . מדובר ברמקול בעלות משמעותית שלמיטב הבנתי לא קיים בארץ (הדגם הספציפי). הקשבתי בחו"ל ארוכות לאותו רמקול וגם לדגם אחד פחות.
לא ניתן לי להאזין לרמקול בחדר בבית.
בכל זאת קניתי את אותו רמקול בצורה "חצי עיוורת" מתוך ידיעה\אמונה\ הבנה שאת רוב הבעיות או אי ההתאמות ביחס בין הרמקול לחדר ניתן לסדר מבחינת טיפול אקוסטי.
לדעתי-אם יש למישהו יכולת לבצע טיפול אקוסטי מגוון בחדר האזנה המיועד, וסכום כסף מיועד לנושא- הסיכון בקניה ללא הקשבה בחדר המיועד -יורדת

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

MartinHSabag כתב:שוב, אני לא מבין מה "חדש" בדגמים החדשים שהם פתאום לא רגישים שכן הטכנולוגיה היא בבסיסה אותו דבר.
מה שנותר לי לנחש הוא שבהעמדה טובה יותר, היית רוכש אותם במקום..... :wink:
...

אהלן מרטין,
הם עשו כניראה טוב את שעורי הבית. מתוך מה שקראתי (טרם הספיקותי...) השינויים די רציניים בהשוואה לדגמים הקודמים. יש יותר שטח יעיל לממברנות כתוצאה מהקטנת החורים בלוח המתכת מלפנים. הבס כניראה מתואם טוב יותר לאלקטרטסטט. הוא בס אקטיבי ולפי מה שראיתי בצילום של חתך בתיבת הרמקול הוא מיסוג טרנסמישנליין ולא (כפי שכתוב באתר שלהם) בס רפלקס. יכול ליהיות שזה מקל מעט במיקום הבס (?)
למרות כל השינויים עדין ממליצים על מטר וחצי מהקיר האחורי וחדר גדול מ 30 מ"ר. אפשר לנסות גם יותר צפוף ומן הסתם גם אז יהיו תוצאות טובות מאוד אבל להעמיד אלקטרוסטטים במקום האדאלי זה עבודה כימעט סיזיפית של הרבה זמן. עבודה מהנה בכל אופן.

.

איתמר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Eyal_W כתב: איתמר אני מבין את הפורבלמטיות עם יבואנים ואסביר לך כיצד מיזערתי את הסיכון
1.לקחתי איתי את כל הציוד מגבר, CDP , כבלים .
2.השתדלתי להאזין בסביבה מבודדת כמה שאפשר ברמת היכולת כמובן
3.בניתי פיינליסטים
4.לקחתי הביתה , מי שלא נתן ירד מהרשימה
...
ואם לאחר שלב 3 גילית שאף אחד מהסוחרים לא מאפשר האזנה בבית - אז מה היית עושה ?
מתפשר על רמקול שאהבת פחות ?
איתמר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

היי ramkol,

1. גם בקודמים היו סאבים אקטיביים, אבל אכן TRANSMISSION LINE מקל על מיקום מהסיבה שכמות האויר שיוצאת מהפורט שם לא כזה גדול.
2. לגבי הפאנלים, שוב, מדובר ברמקול שהוא די-פולארי בהגדרה, כלומר, יורה קדימה ואחורה, ההשפעה של הקיר האחורי דרמטית מאוד.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844

שליחה

איתמר,

אף פעם לא אהבתי רמקולים אלקטרוסטטים של מרטין לוגאן (למעט ה-CLS והמונוליט 3), כמו שאני אוהב את הסאמיט והוונטאג'. מחלקת השיווק של החברה בחרה בצעד גאוני והקטינה את גודל (ובעיקר את גובה) הרמקולים. האינטגרציה בין הוופר לפנל האלקטרוסטטי טובה בהרבה מאשר בעבר. הבס הרבה יותר מדוייק, מהודק, מהיר ומוזיקאלי, מאשר בדגמים קודמים. אני מקווה שבדגמים הבאים הם יוסיפו שלט למגבר של הסאבוופר וצג קטן, כך שיהיה ניתן לכוון בכל שיר את הבס (כמו ברמקולים של גרייפון).
לזכותו של שמי משיח, שהוא מתמחר את מוצריו ביחס נמוך למחירם בחו"ל ולתמחור של יבואנים אחרים. מצד שני, הוא לא נוהג להשאיל ציוד הביתה (מחוסר זמן- מהנדס אקוסטיקה עסוק, ובעיקר חוסר סבלנות) ומזמין אליו להאזנה במשרד בטירת הכרמל, כמה פעמים שרוצים.
עיקר הבעיה של רוב הרמקולים היא התאמה לחדר בתדרים 20-200 הרץ. הבס אקטיבי והווסת מאחורה, מקלים על ההתאמה של הוונטאג' לחדר. כפי שכבר נכתב פה, רמקולים אלקטרוסטטים צריכים נדל"ן של לפחות 80 ס"מ מהחלק האחורי שלהם, כדי להשמע במיטבם (חוקי פיזיקה של רמקול דיפולי). בדוק אם המגבר שלך לא מתנתק/מתחמם בעוצמות גבוהות לאורך זמן (ההתנגדות של הרמקול יורדת לקצת מעל 1 אום בתדרים מסויימים). כך בחשבון שליחידות אלקטרוסטטיות יש בלאי מואץ במקום קרוב לים.
לסיכום, לדעתי הוונטאג' הם רמקולים טובים מאוד וקניה מומלצת.

תומר
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347

שליחה

תומר,

רמקול דינמי רגיל לא צריך 80 ס"מ (ואף יותר) כדי להישמע במיטבו?

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

itzo כתב:תומר,

רמקול דינמי רגיל לא צריך 80 ס"מ (ואף יותר) כדי להישמע במיטבו?
...
שאלת שאלה מכשילה :wink:

רמקול דינאמי שימוקם 50 ס"מ מהקיר האחורי יתן תוצאה יותר קרובה לאופטימום שלו מאשר אלקטרוסטטי (הקרנה אחורית).

איתמר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

tomertsin כתב:איתמר,

אף פעם לא אהבתי רמקולים אלקטרוסטטים של מרטין לוגאן (למעט ה-CLS והמונוליט 3), כמו שאני אוהב את הסאמיט והוונטאג'. מחלקת השיווק של החברה בחרה בצעד גאוני והקטינה את גודל (ובעיקר את גובה) הרמקולים. האינטגרציה בין הוופר לפנל האלקטרוסטטי טובה בהרבה מאשר בעבר. הבס הרבה יותר מדוייק, מהודק, מהיר ומוזיקאלי, מאשר בדגמים קודמים. אני מקווה שבדגמים הבאים הם יוסיפו שלט למגבר של הסאבוופר וצג קטן, כך שיהיה ניתן לכוון בכל שיר את הבס (כמו ברמקולים של גרייפון).
לזכותו של שמי משיח, שהוא מתמחר את מוצריו ביחס נמוך למחירם בחו"ל ולתמחור של יבואנים אחרים. מצד שני, הוא לא נוהג להשאיל ציוד הביתה (מחוסר זמן- מהנדס אקוסטיקה עסוק, ובעיקר חוסר סבלנות) ומזמין אליו להאזנה במשרד בטירת הכרמל, כמה פעמים שרוצים.
עיקר הבעיה של רוב הרמקולים היא התאמה לחדר בתדרים 20-200 הרץ. הבס אקטיבי והווסת מאחורה, מקלים על ההתאמה של הוונטאג' לחדר. כפי שכבר נכתב פה, רמקולים אלקטרוסטטים צריכים נדל"ן של לפחות 80 ס"מ מהחלק האחורי שלהם, כדי להשמע במיטבם (חוקי פיזיקה של רמקול דיפולי). בדוק אם המגבר שלך לא מתנתק/מתחמם בעוצמות גבוהות לאורך זמן (ההתנגדות של הרמקול יורדת לקצת מעל 1 אום בתדרים מסויימים). כך בחשבון שליחידות אלקטרוסטטיות יש בלאי מואץ במקום קרוב לים.
לסיכום, לדעתי הוונטאג' הם רמקולים טובים מאוד וקניה מומלצת.

תומר
...
תודה תומר.
80 ס"מ מהקיר האחורי לא יהוו בעיה.
מיקום הדירה רחוק מהים (רעננה).
המגבר שלי התמודד יפה מאוד עם ה-Vantage, ואיני שומע מוסיקה בעצמת גבוהות - כך שלא תהיה בעיה.
לא יצא לי לשמוע רמקולים של מרטין לוגאן לפני ההאזנה ל-Vantage, אבל חבר קרוב שלי שמע בזמנו (לפני 15-20 שנה) את ה-CLS וטען שזו היתה חוויה מדהימה, הוא גם כמעט רכש אותם, אבל לצערו הרמקול דרש מרחב מחייה מאוד גדול.
איתמר.

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

איתמר כתב: 80 ס"מ מהקיר האחורי לא יהוו בעיה.
מיקום הדירה רחוק מהים (רעננה).
המגבר שלי התמודד יפה מאוד עם ה-Vantage, ואיני שומע מוסיקה בעצמת גבוהות - כך שלא תהיה בעיה.
לא יצא לי לשמוע רמקולים של מרטין לוגאן לפני ההאזנה ל-Vantage
...
איתמר,

אם המרטין לוגאן לא ימצא חן בעניך (אחרי שתרכוש אותו), תמיד תוכל להמשיך לזה...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

לא יצא לי אף פעם לשמוע גווארינארי
מעניין איך תחום התדרים הנמוך שלו
האם ניתן להרגיש שזהו רמקול מדפי ???

אחד מהרמקולים שיותר מסקרנים אותי

פרטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אייל,
לא שמעתי את הדגם החדש, אבל את הדגם הישן שמעתי כמה וכמה פעמים על כמה מערכות.
זהו מדפי טוב, אבל כמו כל הסונוסים לטעמי, צבוע.
אז כדי להיות פוליטקלי קוררקט - לטעמי, הצבע שהרמקול הזה נותן לא לטעמי לעומת הצבע שהרמקולי שלי נותן.... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Eyal_W כתב:לא יצא לי אף פעם לשמוע גווארינארי
מעניין איך תחום התדרים הנמוך שלו
האם ניתן להרגיש שזהו רמקול מדפי ???

אחד מהרמקולים שיותר מסקרנים אותי
...
הגווארינרי החדש, כמו גם הקודם, נשמע כמו רמקול מדפי מצוין. הוא משחזר תדרים מ- 50 הרץ. הקודם תוכנן ע"י פרנקו סרבלין (הבעלים), החדש ע"י קבוצת תכנון. החדש הרבה יותר מדוייק, דינאמי וכמובן- עם פחות צבע.

תומר

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

tomertsin כתב:
הגווארינרי החדש, כמו גם הקודם, נשמע כמו רמקול מדפי מצוין. הוא משחזר תדרים מ- 50 הרץ. הקודם תוכנן ע"י פרנקו סרבלין (הבעלים), החדש ע"י קבוצת תכנון. החדש הרבה יותר מדוייק, דינאמי וכמובן- עם פחות צבע.

תומר
...
אם הבנתי נכון הוא סובל מבעית באס ו 50 הרץ זה לא יותר מידי נמוך זה בממוצע 10 הרץ גבוה יותר מרוב המדפיים .
אני דווקא מתפלא מהמחיר של הרהיט היקר הזה

פרטים

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

שליחה

Eyal_W כתב:
tomertsin כתב:

תומר
...
אם הבנתי נכון הוא סובל מבעית באס ו 50 הרץ זה לא יותר מידי נמוך זה בממוצע 10 הרץ גבוה יותר מרוב המדפיים .
אני דווקא מתפלא מהמחיר של הרהיט היקר הזה[/quote

אם הבנת נכון הוא לא סובל מכלום
זה אנחנו שסובלים שהוא לא אצלנו בסלון.....
...
052-4200610

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

il62 כתב:
Eyal_W כתב:
tomertsin כתב:

תומר
...
אני דווקא מתפלא מהמחיר של הרהיט היקר הזה[/quote

אם הבנת נכון הוא לא סובל מכלום
זה אנחנו שסובלים שהוא לא אצלנו בסלון.....
...
(Y) :lol:
...

פרטים

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

איתמר
רציתי לוודא כי ראית שמוצע למכירה Martin Logan Aeon i
10000 בלבד (מחיר הקרן ) :D

פרטים

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Eyal_W כתב:
אני דווקא מתפלא מהמחיר של הרהיט היקר הזה
...
אין חוקים לכמה נמוך צריך/יכול "לרדת" רמקול מדפי. היה לי רמקול מדפי ש"ירד" עד 27 הרץ ואחר ל-29 הרץ.

תומר

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”