חברים זקוק לעזרה ...משדרג את הסטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

לדעתי אתה קופץ יותר מדי קדימה כי זה הכי קל. המגבר שלך בכמה רמות מעל הרמקולים.
אני מסכים שקודם כל חובה להקפיד על איכות המקור , בלי זה לא יעזור שום דבר.
אחר כך אתה צריך לעצור ולחשוב טוב טוב מה אתה עושה עם הרמקולים כי אם אני זוכר נכון , יש לך סט 5.1 שלהם ולקנות עכשיו 2 רמקולים קדמיים יכול " לעלות לך " בסאונד בק"ב ...
בתכלס לדעתי אתה צריך (לפי סדר עדיפות):
1.מקור טוב
2.להחליף את הבמה הקדמית (קדמיים + סנטר)
3.לחשוב על פרה + 2 מונובלוקים לקדמיים.

מאחר והתקציב שאתה מדבר עליו לא קרוב לאפשר את זה אני במקומך הייתי מתחיל ממקור טוב , זה לא צריך להיות יותר מדי סיפור .
אחר כך להתחיל לחסוך לרמקולים . לטעמי בלי מקור ורמקולים אחרים החיפוש אחרי הגברה חדשה פשוט מיותר.

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386

שליחה

bossgt6 כתב:קיקו

1 - מנסיון אני אומר לך , לא משנה במה תבחר כדאי לך טוב טוב לשמוע כל מגבר בבית שלך על הסט אפ שלך ולפעמים שניים במכה .

הביקורות שאתה קורא על יבש לא תמיד חופפות על רטוב

2 - סבלנות

איזה מהמגברים יתנו תמורה יותר טובה לכסף וישרתו אותי בעתיד גם כשאשדרג את הרמקולים
...
3 - הייתי מנסה את הקמברידג' אודיו 851A , הוא גם אמור להספיק לך לשדרוג עתידי
...
בוס...תמיד טוב שאתה בתמונה ...
לא חשבתי אחרת אנ י ארכוש רק את מה שישמע הכי טוב אצלי בבית ...
סבלנות יש והרבה ..אפילו חשבתי לעצור הכל ולחכות לתקציב גדול יותר ...
אני לא נעול על כלום וזה מה שטוב במיקרה שלי ...
תודה ידידי

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוריאל כתב:לדעתי אתה קופץ יותר מדי קדימה כי זה הכי קל. המגבר שלך בכמה רמות מעל הרמקולים.
אני מסכים שקודם כל חובה להקפיד על איכות המקור , בלי זה לא יעזור שום דבר.
אחר כך אתה צריך לעצור ולחשוב טוב טוב מה אתה עושה עם הרמקולים כי אם אני זוכר נכון , יש לך סט 5.1 שלהם ולקנות עכשיו 2 רמקולים קדמיים יכול " לעלות לך " בסאונד בק"ב ...
בתכלס לדעתי אתה צריך (לפי סדר עדיפות):
1.מקור טוב
2.להחליף את הבמה הקדמית (קדמיים + סנטר)
3.לחשוב על פרה + 2 מונובלוקים לקדמיים.

מאחר והתקציב שאתה מדבר עליו לא קרוב לאפשר את זה אני במקומך הייתי מתחיל ממקור טוב , זה לא צריך להיות יותר מדי סיפור .
אחר כך להתחיל לחסוך לרמקולים . לטעמי בלי מקור ורמקולים אחרים החיפוש אחרי הגברה חדשה פשוט מיותר.
...
אוריאל ..טוב לשמוע ממך ...
אני בהחלט לא ממהר לבצע שינוי ללא בדיקה מעמיקה ..יתכן שהצדק איתך ועם אחרים שאומרים לרכוש כרגע מקור איכותי או DAC גם זו אפשרות שאני לא פוסל דווקא יש את כמה אופציות שעולות על הפרק ..אבל משום מה יש לי את התחושה שה 683 מסוגלים ליותר עם הגברה איכותית ובשילוב של DAC ממוצע :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:
דבר נוסף וחשוב שיש לקחת בחשבון שאולי עדיף לחכות קצת שהתקציב יגדל משמעותית ?
תודה לך ולכל העוזרים .. (f)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497

שליחה

kiko11 כתב
בוס...תמיד טוב שאתה בתמונה ...
לא חשבתי אחרת אנ י ארכוש רק את מה שישמע הכי טוב אצלי בבית ...
סבלנות יש והרבה ..אפילו חשבתי לעצור הכל ולחכות לתקציב גדול יותר ...
אני לא נעול על כלום וזה מה שטוב במיקרה שלי ...
תודה ידידי
...
כיף לשמוע (b)

טוב שאתה לא נעול על כלום , ואל תבוא עם דעות קדומות , כל מכשיר מתנהג אחרת בסטים שונים , יצא לי לשמוע אצלי מגברים שזכו בביקורות מעלפות
ולבסוף אתה רואה שזה לא רחוק ממגבר אחר שלא קיבל עשירית מתשומת הלב , שגם עולה חצי מהמגבר המהולל לדוגמא , וכל זאת תוכל ללמוד ולהבחין רק על הסט שלך , כך יהיה לך יותר קל להיות ממוקד

אני מבין שאתה מחפש מגבר שיכלול HT Bypass וכיוון שאתה גם בכיוון של דאק או מקור איכותי

אז יהיה נחמד שהמגבר יכלול גם XLR IN
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לדעתי האישית יש המון דעות קדומות נגד רסיברים שאנשים ממהרים לשלוף בלי הרבה ידע אמיתי.
השילוב בין אונקיו לבין b&w בדרך כלל נחשב כמוצלח.לדעתי האישית רמת האלקטרוניקה והבניה של ה3008 גבוהה מאוד ובטח שהיא גבוהה מספיק בשביל
להוציא כל מה שניתן (כלכלית) מה683.
אני מבין ששמעת סטריאו מעולה אצל אנשים אחרים אבל קודם כל חשוב שתשווה את התנאים שהם קודם כל הרמקולים ואחר כך חלל ההאזנה.
לדעתי אתה פשוט הולך לזרוק כסף וחבל.
אני אשמח מאוד שמישהו יראה כאן מידע טכני שיסביר למה ה3008 לא עושה עבודה מספיק טובה , בהיעדר מידע כזה אני נאלץ להגיד לך לשדעתי אתה בדרך
לקנות חתול בשק

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אם הוא יביא את המגברים אליו הוא יוכל כמובן להשוות אותם לרסיבר שלו , לכן לא תהיה פה רכישה בסגנון חתול בשק

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

bossgt6 כתב:אם הוא יביא את המגברים אליו הוא יוכל כמובן להשוות אותם לרסיבר שלו , לכן לא תהיה פה רכישה בסגנון חתול בשק
...
הבעיה שלו לא תהיה להביא את המגברים אליו אלא להתעלם מדעות קדומות שרסיבר לא נשמע טוב כמו מגבר ושאפשר להוציא יותר מהרמקולים האלה באמצעות הגברה.

לדעתי האישית , מבחינת האיזון (הפיננסי) בין רכיבים במערכת הגברה לא צריכה לעלות יותר מ50% מערך הרמקולים ולכן עבור רמקולים כמו ה683 אין צורך בהגברה שעולה יותר מ5000 ש"ח . כמובן שזו "נוסחא" מאוד כללית ויש (כמו בכל כלל) יוצאים מהכלל אבל עדיין להכפיל את הסכום הזה פי2.5 זה לטעמי פשוט מיותר .לכולם נוח להמליץ על מגברים חלומיים שעולים המון אך מעט מאוד מאנשים האמיצים כאן היו באמת קונים מגבר שעולה כ"כ הרבה כסף ומשדכים אותו לרמקולים הנ"ל.

אגב , שלא ישתמע מכאן שיש לי משהו נגד b&w , אני עצמי מחזיק ב604 בבית ואני מאוד אוהב אותם ,אני פשוט מנסה לחסוך כאב מיותר מהכיס שלך ובעיקר מהלב שלך.

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוריאל כתב:לדעתי האישית יש המון דעות קדומות נגד רסיברים שאנשים ממהרים לשלוף בלי הרבה ידע אמיתי.
השילוב בין אונקיו לבין b&w בדרך כלל נחשב כמוצלח.לדעתי האישית רמת האלקטרוניקה והבניה של ה3008 גבוהה מאוד ובטח שהיא גבוהה מספיק בשביל
להוציא כל מה שניתן (כלכלית) מה683.
אני מבין ששמעת סטריאו מעולה אצל אנשים אחרים אבל קודם כל חשוב שתשווה את התנאים שהם קודם כל הרמקולים ואחר כך חלל ההאזנה.
לדעתי אתה פשוט הולך לזרוק כסף וחבל.
אני אשמח מאוד שמישהו יראה כאן מידע טכני שיסביר למה ה3008 לא עושה עבודה מספיק טובה , בהיעדר מידע כזה אני נאלץ להגיד לך לשדעתי אתה בדרך
לקנות חתול בשק
...
ידידי אני לא מבין על סמך מה אתה אומר את זה הרי הבהרתי שלא ארכוש שום דבר רק אחרי שאשמע אותו אצלי וכך אדע אם ההשקעה שווה את התוצאה ..אם השינוי שיתן לי מגבר איכותי יהיה שולי לא ארכוש אותו .....יחד עם זאת מי כמוך יודע שלא משנה איזה רסיבר יש לך אונקיו פיונר זה עדיין לא זה ..וגם זכור לי את ההיטלבטות שלך לגבי איזה רסיבר לרכוש מול ההגברה שלך ובסוף החלטת להישאר עם הגברה יעודית של סטראו ולרכוש את האונקיו 809.תקן אותי אם אני טועה ידידי
בידידות (f)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אוריאל

לכן כתבתי שלא מה ישנה מה ירכוש , יעשה זאת אך ורק לאחר בדיקה אצלו בבית , לאחר מכן יחליט כרצונו , זה יכול להיות גם ביד שנייה או שלישית
אני לא התייחסתי לתקציב , אלא באופן כללי

את זה אני אוהב ודי מסכים איתך
אני פשוט מנסה לחסוך כאב מיותר מהכיס שלך ובעיקר מהלב שלך.
...

(Y)

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252

שליחה

אני מניח שהצלחנו לבלבל אותך אבל אין ברירה ... לומדים לאט לאט ולומדים מטעויות.

לגבי מקורות : אני מכיר את הטיעון לגבי חשיבות המקור. הוא אפילו נשמע מאד הגיוני. אבל אני לא התעצלתי ובמשך זמן רב בדקתי אצלי, על המערכת ה"בינונית מינוס" שלי שורה ארוכה של נגנים וממירים במחירים שבין 1,000 ל 20,000 ש"ח - וההבדלים היו מינוריים לטעמי. נכון שבהדגמות מסויימות כן שמעתי הבדלים בין נגנים. נכון שיש נגנים עם צליל יחודי ושונה - למשל נגני NOS כמו הNAIM משנות ה 90. אבל מבחינתי מבחינת האיכות וכל הפרמטרים שחשובים לי הנגנים הזולים - ובמיוחד הממירים הזולים - נתנו פייט ליקרים פי כמה.

בהגברה וברמקולים זה לא כך. שם אתה שומע את הכסף שאתה מכניס. מגבר של 2,000 ש"ח לא יישמע כמו זה של 20,000. גם פה יש יוצאים מין הכלל עם VFM פנטסטי - לטעמי מגברים כמו הקיימברידג' 840, אקספוז'ר 2010 , מגברי מנורות מסויימים ועוד (וגם הפרה+פאואר הסיני שבו אני משתמש) לא נופלים מהרבה מגברים יקרים בהרבה.

רמקול כמו הדאלי הליקון הוא רמקול על. הוא מצדיק את הכסף שלו. וכך גם אחרים ברמת המחיר הנ"ל. עם קצת סבלנות, רמקולים של 30,000 ומעלה מופיעים בלוחות, ב 20 או 15K, ואז שווה לחטוף אותם.

אני חוזר - מתוך סיכון לחטוף עגבניות רקובות : ממיר טוב (פלוס מחשב כמובן) ב2-3K, מגבר טוב (בין 8 ל12K), עם כבלים "סבירים" , כאשר ישודכו לרמקולים טובים וטובים מאד, יתנו תוצאה מעולה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

אני חוזר - מתוך סיכון לחטוף עגבניות רקובות :[/quote]

אף אחד לא יזרוק עגבניות, כל אחד יכול להביע את דעתו בנושא אבל חשוב להבהיר לקוראים שיש חילוקי דעות ואין דעה חד משמעית. חבל שהנושא יתפרש בצורה אחרת וכתוצאה מכך יגרום לאנשים לעשות טעויות, לכל אחד יש את הטעם ואת התקציב שלו.
ממיר טוב (פלוס מחשב כמובן) ב2-3K, מגבר טוב (בין 8 ל12K), עם כבלים "סבירים" , כאשר ישודכו לרמקולים טובים וטובים מאד, יתנו תוצאה מעולה.
...
. השאלה היא לא אם ישמעו מעולה או לא, השאלה היא עד כמה מגבר שעולה בין 8 ל12K עם רמקולים ברמת high end ישמעו יותר מ"מעולה" עם נגן (איכותי) שעולה כפול ממה שציינתה אם לא יותר. מאחורי כל סט אפ HIGHEND אמיתי ששמעתי (לשמחתי כי ככה יש לי על מה לחלום ולצערי כי מדובר בחלום רחוק) עמד DAC או נגן מאוד יוקרתי, אף פעם לא ראיתי שחסכו בכל הקשור לערך של המקור בצורה כל שהיא ולמעשה הכבילה בין ההגברה למקור עלתה יותר מ3K אבל זה כבר מוגזם במקרה הזה.
...

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

"ידידי אני לא מבין על סמך מה אתה אומר את זה הרי הבהרתי שלא ארכוש שום דבר רק אחרי שאשמע אותו אצלי וכך אדע אם ההשקעה שווה את התוצאה ..אם השינוי שיתן לי מגבר איכותי יהיה שולי לא ארכוש אותו .....יחד עם זאת מי כמוך יודע שלא משנה איזה רסיבר יש לך אונקיו פיונר זה עדיין לא זה ..וגם זכור לי את ההיטלבטות שלך לגבי איזה רסיבר לרכוש מול ההגברה שלך ובסוף החלטת להישאר עם הגברה יעודית של סטראו ולרכוש את האונקיו 809.תקן אותי אם אני טועה ידידי
בידידות "

אתה אכן צודק , אין כמו הגברה ייעודית לסטריאו אבל כמובן הכל עניין של כסף , אם אתה זוכר בזמנו גם אמרתי לך שה3008 הוא יותר מדי בשביל ה683 והכוונה היא לא שהוא לא מוסיף אלא שאם נניח (רק לצורך הדוגמא)שקיים יחס ישר בין כמות הכסף שאתה משקיע לבין התמורה שאתה מקבל (שיפור בצליל - עד כמה שזה מדיד בכלל....) אז כאשר אתה משקיע יותר מ50% ממחיר הרמקולים בהגברה היחס הזה כבר לא ישר בכלל כלומר אתה מקבל משמעותית פחות עבור כל שקל שאתה משלם , בסופו של יום יש גבול ממה שאפשר להוציא מרמקול ברמת ביינים וזה ממש לא ישנה אם נחבר לו מגבר ב20000 ש"ח או ב150000 ש"ח מכיוון שבאיזשהוא שלב אתה כבר ממצה את כל הפוטנציאל של הרמקול ואין לאן להתקדם.
לדעתי עבור שיפור משמעותי בצליל שלך השלב הבא שלך צריך להיות רמקולים ולאו דווקא הגברה ולא בגלל שמגבר סטריאו לא מוסיף , אלא פשוט בגלל שבמצב הקיים ההגברה שיש לך היא די והותר ואפשר להוציא יותר מהכסף שלך בעזרת השקעה ברמקולים אחרים.
אני מציע לך שתנסה לבדוק את ה683+מגבר סטריאו ייעודי אל מול האונקיו שלך עם רמקולים אחרים שעולים בערך פי 2 מהרמקולים שלך.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

אוריאל כתב:"ידידי אני לא מבין על סמך מה אתה אומר את זה הרי הבהרתי שלא ארכוש שום דבר רק אחרי שאשמע אותו אצלי וכך אדע אם ההשקעה שווה את התוצאה ..אם השינוי שיתן לי מגבר איכותי יהיה שולי לא ארכוש אותו .....יחד עם זאת מי כמוך יודע שלא משנה איזה רסיבר יש לך אונקיו פיונר זה עדיין לא זה ..וגם זכור לי את ההיטלבטות שלך לגבי איזה רסיבר לרכוש מול ההגברה שלך ובסוף החלטת להישאר עם הגברה יעודית של סטראו ולרכוש את האונקיו 809.תקן אותי אם אני טועה ידידי
בידידות "

אתה אכן צודק , אין כמו הגברה ייעודית לסטריאו אבל כמובן הכל עניין של כסף , אם אתה זוכר בזמנו גם אמרתי לך שה3008 הוא יותר מדי בשביל ה683 והכוונה היא לא שהוא לא מוסיף אלא שאם נניח (רק לצורך הדוגמא)שקיים יחס ישר בין כמות הכסף שאתה משקיע לבין התמורה שאתה מקבל (שיפור בצליל - עד כמה שזה מדיד בכלל....) אז כאשר אתה משקיע יותר מ50% ממחיר הרמקולים בהגברה היחס הזה כבר לא ישר בכלל כלומר אתה מקבל משמעותית פחות עבור כל שקל שאתה משלם , בסופו של יום יש גבול ממה שאפשר להוציא מרמקול ברמת ביינים וזה ממש לא ישנה אם נחבר לו מגבר ב20000 ש"ח או ב150000 ש"ח מכיוון שבאיזשהוא שלב אתה כבר ממצה את כל הפוטנציאל של הרמקול ואין לאן להתקדם.
לדעתי עבור שיפור משמעותי בצליל שלך השלב הבא שלך צריך להיות רמקולים ולאו דווקא הגברה ולא בגלל שמגבר סטריאו לא מוסיף , אלא פשוט בגלל שבמצב הקיים ההגברה שיש לך היא די והותר ואפשר להוציא יותר מהכסף שלך בעזרת השקעה ברמקולים אחרים.
אני מציע לך שתנסה לבדוק את ה683+מגבר סטריאו ייעודי אל מול האונקיו שלך עם רמקולים אחרים שעולים בערך פי 2 מהרמקולים שלך.
...
+1 (Y)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן

שליחה

גם לדעתי עדיף להשקיע במקור איכותי (מחשב יעודי + ברווז)
בכל זאת תעשה את ההשוואה בין להוסיף מקור איכותי לבין מגבר חדש
בהצלחה (Y)

udico
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה

שלום לכולם, אני וקיקו הלכנו ביחד לשמוע את ה gamut ומאוד התרשמנו ממנו....
אמרו כאן שהסטרימר מקור לא טוב ואפילו לא מתקרב לרמת כניסה של מקור טוב ולכן צריך dac איכותי, מכאן יש לי שאלה, בוא לא נשכח שהסטרימר מחובר לרסיבר ב hdmi ומכאן מובן שהוא שומע דרך הdac של הרסיבר שלדעתי הוא ברמה איכותית, בכל זאת אנחנו מדברים כאן על אונקיו 3008 שהוא רסיבר ברמה גבוהה ופה השאלה האם בכל זאת עדיף dac כאן שיחובר לסטרימר ולרסיבר כלומר שיתווך בניהם, ואם כן באיזה רמת מחיר השקעה הוא צריך פה dac האם dac m1 של musical fidelity עדיף על ה dac של הרסיבר? סתם לדוגמא....
תודה ואחלה שרשור (Y)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

udico כתב:שלום לכולם, אני וקיקו הלכנו ביחד לשמוע את ה gamut ומאוד התרשמנו ממנו....
אמרו כאן שהסטרימר מקור לא טוב ואפילו לא מתקרב לרמת כניסה של מקור טוב ולכן צריך dac איכותי, מכאן יש לי שאלה, בוא לא נשכח שהסטרימר מחובר לרסיבר ב hdmi ומכאן מובן שהוא שומע דרך הdac של הרסיבר שלדעתי הוא ברמה איכותית, בכל זאת אנחנו מדברים כאן על אונקיו 3008 שהוא רסיבר ברמה גבוהה ופה השאלה האם בכל זאת עדיף dac כאן שיחובר לסטרימר ולרסיבר כלומר שיתווך בניהם, ואם כן באיזה רמת מחיר השקעה הוא צריך פה dac האם dac m1 של musical fidelity עדיף על ה dac של הרסיבר? סתם לדוגמא....
תודה ואחלה שרשור (Y)
...
אין תחליף לDAC יעודי כפי שהנסיון מלמד ואני משער שהסיבה לכך היא חיסכון בעלות הרכיבים של הרסיבר, הכל יחסי לעלות של הרסיבר כמובן אבל גם במקרה הזה שמדובר ברסיבר איכותי אפילו הVDAC כפי שכבר ציינתי יתן סאונד יותר טוב בכל פרמטר. לא שמעתי את הM1 אבל נראה שמדובר בDAC יותר איכותי ואפשר לצפות לשיפור יותר משמעותי.

udico
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה

אוקי קודם כל תודה על תשובתך ,במידה והוא מתכוון ללכת יותר בכיוון של שיפור המקור שזאת אומרת ל DAC איכותי מה היית מציע?
אני די מבולבל אפילו בקטע שאם הולכים על שיפור מקור אז נוצרת שאלה של על מה יותר כדאי להשקיע
אופציה ראשונה היא להכין מחשב יעודי למוזיקה ולחבר לו כרטיס קול ברמה גבוהה כמו הכרטיס קול הזה Asus Xonar HDAV1.3 7.1 PCI-E
קישור - http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Ca ... V13_Deluxe

או כרטיס כזה http://asia.creative.com/products/produ ... stby=usage
עם ספק כוח ברמה ומארז יפה
***הכוונה שלי כאן שהיא ששני כרטיסי הקול האלו ברמה גבוהה והאם נראה לך שה DAC שלהם ברמה גבוהה ומספיק איכותי כך שמהכרטיס אפשר לחבר ישירות לרסיבר ב RCA ובכבלים טובים ואיכותיים כמובן

אופציה שנייה היא ללכת על DAC איכותי ואפילו עם יציאות XLR (שאם בעתיד הוא ירצה לחבר אותו למגבר עם כניסות XLR)שיחובר לסטרימר והסטרימר מקבל את ה DATA דרך הרשת מהמחשב

מה יותר עדיף במידה והולכים פה על שיפור המקור?
אני וקיקו כבר העברנו שעות של שיחות טלפוניות על כך ועדיין מבולבלים ותמיד טוב להתייעץ עם אנשים בעלי ידע ונסיון בתחום

תודה

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252

שליחה

אני חוזר ואומר (עקשן מה לעשות) : קח ממיר טוב , במחיר של 2,500-3,000 ש"ח, תחבר למחשב, ותקבל מקור באיכות פסנסטית ,שבשביל לעלות עליו תצטרך להוציא 20,000 וצפונה. פשוט תנסה ותראה. דוגמאות :
ארקאם R-DAC
פורוטק GT 40
הגל H2
בלדליוס USB DAC
WIRE4SOUND מיקרו
V-DAC
דאקמגי'ק פלוס
אודיולאב M-DAC
HRT MUSICSTREAMER

ועוד ועוד .... להמשיך ? הנקודה הובנה. לא שמעתי את כולם. חלקם. יש המון ביקורות ברשת. בהנחה שיש לך מחשב (אם רוצים מחשב יעודי צריך לחשוב על עוד 2000 ש"ח), כל אלה יעשו את העבודה, וצריך לראות מי יתאים לך יותר מכולם.

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

חברים...השרשור מקבל תפנית חיובית והופך להיות מעניין וחשוב ..
לגבי נושא הDAC אני מבין שכל DAC יעודי ברמת כניסה וההלאה עדיף על הDAC של הרסיבר ...אז אם כך יש לי שאלה ..
יש לי CD של Marantz דגם 53 אומנם ישן אבל איכותי מאוד ואני מניח שהDAC שלו איכותי לפחות כמו DACברמת כניסה והוא מחובר בכניסה אנלוגית לרסיבר ..וכשאני שומע דרכו אני לא חש בשום הבדל ויתרה מכך יש קטעים שנשמעים יותר טוב עם הרסיבר האם הDAC של ה CD גרוע או שה DAC של הרסיבר טוב ?
האם השנוי במקור יהווה את השינוי הבולט בכל המערכת ?
תודה לעוזרים

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

קיקו, אני חושב שהדבר הטוב ביותר שתוכל לעשות הוא לקחת דאק ולהתרשם מההבדל. יכול להגיד לך שקיפיקיפוד, שמחזיק בימאהה 3900, עשה ניסיונות עם כמה דאקים עד שהגיע למסקנה שהוא חייב להחליף גם הגברה כדי להגיע לתוצאה שמספקת אותו. הוא מחזיק כרגע את הפיצ'טרי נובה - מגבר משולב דאק. אני מחזיק את האונקיו 875, וגם אני הגעתי למסקנה שהוא פשוט לא מספיק טוב למוזיקה. לא ברמת הדאק ולא ברמת ההגברה.

מכל הרשימה שברקצ נתן לי יצא לשמוע רק את הבלדליוס. לפני כן החזקתי ב-ואלאב דאק ובמרידיאן דאק 263. שניהם באיזור המחיר של 1000 ש"ח. בעיני שניהם יותר טובים מהדאק הפנימי של אונקיו.

או, בקיצור, לך ותתנסה מעשית. כדי להגיע לתוצאה טובה בסטריאו, לא יהיה לך מנוס מאשר להכניס דאק והגברה ייעודיים. אח"כ, במקרה הצורך, גם רמקולים. אבל את החלק על הרמקולים אני מסייג, כי לא יצא לי לשמוע אותם.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”