אין כמו משטרת ישראל!!!
אני כבר מזמן הבנתי שהפתרון לזה הוא לסגת להרים או למדבר (גליל או נגב). כמו עם החרדים, גם במקרה הזה הרוב השפוי (אנחנו רוב? אני מקווה שעדיין כן) מנהל מה שנקרא בצה"ל - נסג"ש - נסיגה והשהייה. בינתיים אחנו בורחים למקומות שעדיין נשארו שפויים - מובלעות בדרום וצפון הארץ. שמים גדרות מסביב לישובים, ועדות קבלה בתור ש"ג ורבש"צ בתור משטרה. אני מציע לכם לוותר על ערי המרכז - הן כבר מזמן נכבשו ע"י חלאות. תנו להם לצעוק, למנגל, לשים מוזיקה ולדקור בלי הפרעות (דילול טבעי...) ותתבצרו במקומות שעדיין שפויים במדינה.
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
תנאי השירות במשטרה, בעיקר בשנים הראשונות מרחיקות אנשים ולהתגייס למשטרה.
לפני כמה שנים לא הצליחו למלא תקנים שנפתחו בגלל שרוב המועמדים לגיוס לא עמדו בתנאי הסף, וחלק גדול מאלו שכן עמדו בתנאי הסף לא עברו את המיונים הראשוניים.
לצערנו, איכות האוכלוסיה שכן מתגייסת למשטרה בסופו של דבר (ואני לא מדבר על חבלה ימ"מ וכו'...) היא לא טובה בלשן המעטה.
אגב,
עיריית חיפה מפעילה סיירת ביטחון שחלק תפקידה זה לטפל באירועים מהסוג שפורסם בתחילת הפוסט. חלק מהניידות כוללות שוטר בנוסף לסייר.
יש חמ"ל שתפקידו זה לנהל את האירועים האלו. זמן התגובה של הסיירת הזאת מהיר בהרבה משל המשטרה. (17 דקות ממוצע בשנה שעברה).
לפני כמה שנים לא הצליחו למלא תקנים שנפתחו בגלל שרוב המועמדים לגיוס לא עמדו בתנאי הסף, וחלק גדול מאלו שכן עמדו בתנאי הסף לא עברו את המיונים הראשוניים.
לצערנו, איכות האוכלוסיה שכן מתגייסת למשטרה בסופו של דבר (ואני לא מדבר על חבלה ימ"מ וכו'...) היא לא טובה בלשן המעטה.
אגב,
עיריית חיפה מפעילה סיירת ביטחון שחלק תפקידה זה לטפל באירועים מהסוג שפורסם בתחילת הפוסט. חלק מהניידות כוללות שוטר בנוסף לסייר.
יש חמ"ל שתפקידו זה לנהל את האירועים האלו. זמן התגובה של הסיירת הזאת מהיר בהרבה משל המשטרה. (17 דקות ממוצע בשנה שעברה).
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
גנבת את הרעיון מאיזה סרט הוליוודי? כי זה ממש נשמע כמו עולם בפני אפוקליפסה!אני כבר מזמן הבנתי שהפתרון לזה הוא לסגת להרים או למדבר (גליל או נגב). כמו עם החרדים, גם במקרה הזה הרוב השפוי (אנחנו רוב? אני מקווה שעדיין כן) מנהל מה שנקרא בצה"ל - נסג"ש - נסיגה והשהייה. בינתיים אחנו בורחים למקומות שעדיין נשארו שפויים - מובלעות בדרום וצפון הארץ. שמים גדרות מסביב לישובים, ועדות קבלה בתור ש"ג ורבש"צ בתור משטרה. אני מציע לכם לוותר על ערי המרכז - הן כבר מזמן נכבשו ע"י חלאות. תנו להם לצעוק, למנגל, לשים מוזיקה ולדקור בלי הפרעות (דילול טבעי...) ותתבצרו במקומות שעדיין שפויים במדינה....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
מצמרר לקרא את ההודעה המקורית של השרשור, שנשלחה יממה לפני הרצח בבאר שבע.
חבל שהבן אדם ירד להעיר להם לבד. כל הגברים בשכונה שם היו מתאגדים 20-30 אנשים ויורדים לשם עם מקלות ביד ואומרים להם שלא יעיזו לחזור עוד פעם או שישברו להם את כל העצמות, יש סיכוי טוב שהערסים המסריחים האלה היו בורחים משם כי ככה זה איתם, הם גיבורים גדולים רק כשהם כמה מול אחד.
חבל שהבן אדם ירד להעיר להם לבד. כל הגברים בשכונה שם היו מתאגדים 20-30 אנשים ויורדים לשם עם מקלות ביד ואומרים להם שלא יעיזו לחזור עוד פעם או שישברו להם את כל העצמות, יש סיכוי טוב שהערסים המסריחים האלה היו בורחים משם כי ככה זה איתם, הם גיבורים גדולים רק כשהם כמה מול אחד.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
נניח שאתם נוכחים בתחילתו של אירוע פלילי ומתקשרים למוקדנית-למשל אירוע שבו נשלפים סכינים או אקדחים!
אתה מתקשר ואז באה השאלה הזו:מי אדוני???????מי אתה????טוב אז בזמן שהסברתי לאהבלה מי אני אחד כבר
נורה ושניים נדקרו וחמישה ברחו!בכל מקרה החקירה בעיצומה ואני עדיין ממשיך לתאר בפני המוקדנית מי אני!!!!

אתה מתקשר ואז באה השאלה הזו:מי אדוני???????מי אתה????טוב אז בזמן שהסברתי לאהבלה מי אני אחד כבר
נורה ושניים נדקרו וחמישה ברחו!בכל מקרה החקירה בעיצומה ואני עדיין ממשיך לתאר בפני המוקדנית מי אני!!!!
אמן מייסר
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
לא בהכרח היה עוזר. תלוי מול מי יש לך עסק. ערס אמיתי היה חוזר עם רימון וגם מפנצ'ר את כל הגלגלים בשכונה.mulder כתב:מצמרר לקרא את ההודעה המקורית של השרשור, שנשלחה יממה לפני הרצח בבאר שבע.
חבל שהבן אדם ירד להעיר להם לבד. כל הגברים בשכונה שם היו מתאגדים 20-30 אנשים ויורדים לשם עם מקלות ביד ואומרים להם שלא יעיזו לחזור עוד פעם או שישברו להם את כל העצמות, יש סיכוי טוב שהערסים המסריחים האלה היו בורחים משם כי ככה זה איתם, הם גיבורים גדולים רק כשהם כמה מול אחד....
לא מומלץ לפגוע להם באגו .
יודע למה?
כי עבריין אמיתי , נולד לזה ואלה החיים שהוא מכיר. ברגע שמישהו נורמטיבי מנסה לפגוע באגו של עבריין, זה מתחיל להיות אישי וחייו של הנורמטיבי יהפכו לסיוט שהוא יצטער על היום שהוא התחיל את עם האדם הלא נכון.
היום לא כזה פשוט להתמודד עם הפושעים הללו , ואין פתרונות קסם בדמות של "תלונה למשטרה" .
לכן תמיד כדאי לחשוב כמה פעמים לפני שנכנסים לויכוח עם אדם ברחוב, אף פעם אתה לא יכול לדעת מול מי יש לך עסק
עד כמה הפתיל שלו לאותו רגע קצר
עד כמה בכלל הברגים אצלו בראש פועלים על הגיון , אלה לא בדיוק אנשים שחושבים האם כדאי להם לרצוח באותו רגע או רק לפגוע זמנית. תלוי ב"קריז" .
בדיוק היום בידיעות אחרונות העלו כתבה על 7 הנרצחים האחרונים ללא סיבה. ביניהם היה הרוצח על ויכוח בחנייה
הרוצחים של הבחור שטייל עם הכלב ועוד ....
לרובם ככולם יש מכנה משותף אחד, לחשוב פעמיים לפני שפותחים את הפה. גם עם הערסים הללו יש דרך לדבר, לא תמיד זה מצליח אבל חצי מהרציחות יכלו להמנע את היו בוחרים מילים בצורה נכונה.
מתסכל, עצוב אבל זה העולם. לא רק בארץ (בארץ פשוט שומעים כל סיפור קטן, בחו"ל מימדי הפשע עצומים בהרבה אפילו פר אדם)
מה המשטרה יכולה לעשות בעניין....זה כבר עניין של סדר עדיפויות. לשים כח אדם מקצועי יותר במוקד 100, לא בטוח שיעזור כל עוד הניידות מחפפות בסיורים.
להתייחס ברצינות לכל קריאה על רעש של שכן שמפריעה לו מערכת קולנוע ביתית או ילדים שצועקים מעל הדציבלים הרצויים בגינה בלילה....זה יחזיק אולי לתקופה מסויימת עד שהרעש התקשורתי יעבור, אבל אז שוב יחזרו לסורם.
יכולים לעבות אולי את מערך הסיורים, השאלה כמה זה יעזור באמת. הרי ההבדל בין ויכוח שמתפתח לדקירה עצמה/או לירי זה משהו שלוקח בדיוק כמה שניות. אני לא מכיר שום יחידה בעולם שתדע להגיע בכמה שניות מרגע הצעקות לדקירה.
הטוקבקיסטים מדברים על שינויים בענישה, מערכת משפט שנותנת לצעירים האלה עונשים קלים...אולי שם כדאי להתמקד יותר....
מה שבטוח לפתור את זה לגמרי בלתי אפשרי. לצמצם באחוזים בודדים אולי?!
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
כאחד שהתנדב בעבר הלא רחוק בחמלקת התנועה של המשמר האזרחי אני יכול לומר לכם שיש הבדל גדול בין המתנדבים לשוטרים הסדירים. הבעיה שלמתנדבים אין את הסמכויות שיש לשוטרים אז אותנו שולחים לכוון תנועה מסביב לבמה של יום העצמאות או לרשום דוחות לכאלה שלא עוצרים עצירה מלאה בעצור למרות שהם לא עשו שום עברה שמסכנת אותם או את אלו שנוסעים.
כאשר מגיעים מתנדבים לבקש הנמכת הרעש די שמים עלינו קצוץ וכשמבקשים את הסדירים להגיע אז בהכבה מיקרים המרעישים הם סוג של חברים של השוטרים ואז הכול נקבר מתחת לבירוקרטיה.
אם היו שולחים שוטרים מתחנה מעט יותר רחוקה ממקום האירוע האירוע היה מטופל הרבה יותר טוב בלי משוא פנים.
כאשר מגיעים מתנדבים לבקש הנמכת הרעש די שמים עלינו קצוץ וכשמבקשים את הסדירים להגיע אז בהכבה מיקרים המרעישים הם סוג של חברים של השוטרים ואז הכול נקבר מתחת לבירוקרטיה.
אם היו שולחים שוטרים מתחנה מעט יותר רחוקה ממקום האירוע האירוע היה מטופל הרבה יותר טוב בלי משוא פנים.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
כולם מכירים את הסיפור על ההוא שהתקשר לדווח על גנב אצלו בחצר והמוקדנית אמרה שאין לה עכשיו ניידות אבל דקה אחר כך שהוא התקשר לומר שהוא הרג את הפורץ תוך דקה היו אצלו ארבע ניידות.
אולי זה סיפור מצוץ מהאצבע אבל השוטרים בניידות נותנים את הדחיפות שלהם לכל מיני ארועים כך שלמוקד הם מדווחים שהם לא פנויים למרות שאין להם מה לעשות בגלל שהמקרים ששולחים אותם אליהם לא ממש מעניינים אותך אבל שהם שומעים על משהו מעניין הם ישר פנויים ומגיעים במהירות (אם זה עם סירונת אז על אחת כמה וכמה) למקום.
כך שהמצב האמיתי אינו רחוק מהמצב המסופר באגדת העם
אולי זה סיפור מצוץ מהאצבע אבל השוטרים בניידות נותנים את הדחיפות שלהם לכל מיני ארועים כך שלמוקד הם מדווחים שהם לא פנויים למרות שאין להם מה לעשות בגלל שהמקרים ששולחים אותם אליהם לא ממש מעניינים אותך אבל שהם שומעים על משהו מעניין הם ישר פנויים ומגיעים במהירות (אם זה עם סירונת אז על אחת כמה וכמה) למקום.
כך שהמצב האמיתי אינו רחוק מהמצב המסופר באגדת העם
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
רוצים מקרה שידוע לי אישית?סיפור אמיתי!!!!!ידיד שלי שירת כשוטר במשטרת באר שבע,משהו כמו לפני 20-25 שנה,
לטעמם של כמה 'אישים' מהעולם העליון הוא עשה עבודה יותר מדי טובה והגיעו איומים למשטרת באר שבע,
הם לא התרשמו שם במשטרה והעבירו את השוטר מתפקידו לעיר אחרת,רחוק משם,לצפת-נכון שאירןע זה מעלה
כל מיני סימני שאלה??????????????????????????????????????????????????????????
לטעמם של כמה 'אישים' מהעולם העליון הוא עשה עבודה יותר מדי טובה והגיעו איומים למשטרת באר שבע,
הם לא התרשמו שם במשטרה והעבירו את השוטר מתפקידו לעיר אחרת,רחוק משם,לצפת-נכון שאירןע זה מעלה
כל מיני סימני שאלה??????????????????????????????????????????????????????????
אמן מייסר
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לא.toxin כתב:אולי מערכת ענישה אכזרית כמו בערב הסעודית היה גורם לכל הערסים קצת להירגע....
זה כבר מאוחר,הסכינאות זה לא מאתמול,זה התחיל כבר לפני עשרות שנים,תחילה מועדונים נסגרו בגלל סכינאות,עכשיו זה מתחת לכל בית עם פארק וספסלים.הנרגילה והוודקה מהווה חלק בלתי נפרד מחבורות הנוער
והסכין שולטת.
מאוחר-אין מה לעשות,הערסים זה חלק בלתי נפרד מהמדינה ,אנחנו יצרנו את הגולם הזה,עכשיו זה קם על יוצרו,
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אין דבר כזה שאין מה לעשות. אף אחד פה לא צריך לחיות בתחושה שאם הוא רק מעיר למישהו יש סיכוי שיחטוף סכין.זורו44 כתב:לא.toxin כתב:אולי מערכת ענישה אכזרית כמו בערב הסעודית היה גורם לכל הערסים קצת להירגע....
זה כבר מאוחר,הסכינאות זה לא מאתמול,זה התחיל כבר לפני עשרות שנים,תחילה מועדונים נסגרו בגלל סכינאות,עכשיו זה מתחת לכל בית עם פארק וספסלים.הנרגילה והוודקה מהווה חלק בלתי נפרד מחבורות הנוער
והסכין שולטת.
מאוחר-אין מה לעשות,הערסים זה חלק בלתי נפרד מהמדינה ,אנחנו יצרנו את הגולם הזה,עכשיו זה קם על יוצרו,...
- אם ההורים הדפוקים לא יודעים/רוצים לחנך את הבהמות שלהם אז שירגישו דרך הכיס עם קנסות אסטרונומיים בתור התחלה ומצידי שילכו גם לכלא בשלב הבא.
- אותו דבר בדיוק לגבי כל בעלי חנויות האלכוהול - בלי תירוצים. מכרת בלי לבקש ת"ז - פאק יו. שלם קנס עתק או שב בכלא.
- יותר שוטרי סיור בסופש במיוחד במקומות המועדים. אם החולרות מתחצפים לשוטרים - קנס להורים.
- מצלמות בפארקים ובשכונות.
וזה רק אני, אני לא מומחה. אני בטוח שאם רוצים אז אפשר. די נמאס, כל יום בן אדם אחר נרצח פה על שטויות, לאן הגענו???
איך שאני מחנה עכשיו מתחת למשרד ,מעיר לי בעל מזדה לידי שעדיף לי לא להתנחל שם גם בלילה.בקיצור המקום הפנוי מיועד אליו ולאורחיו.אין שום סימון או כיתוב.
כששאלתי למה,התשובה שלו היתה משתמעת עם פרוש אחד,יפוצץ לי את הרכב עם פטיש.
אני לא בקשרי עבודה או מסחר עם המאיים,אבל על המשרד ים שלו מופיע שלוט של עורך דין.
כששאלתי למה,התשובה שלו היתה משתמעת עם פרוש אחד,יפוצץ לי את הרכב עם פטיש.
אני לא בקשרי עבודה או מסחר עם המאיים,אבל על המשרד ים שלו מופיע שלוט של עורך דין.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
כאן יש מאמר מעניין עם עצות פרקטיות "מה אפשר לעשות":
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000746162
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000746162
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לקחת דוגמא מדוד סם?Itsik_G כתב:כאן יש מאמר מעניין עם עצות פרקטיות "מה אפשר לעשות":
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000746162...
לא מתאים,שם בכלל סכינים יצאו מהמודה רק נשק חם בסגנון המערב הפרוע, גם בבתי הספר היסודיים ובקולג
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4878
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
זו תסמונת עתיקה של חפיפניקיות.
כשמחפפים בלכידה, עצירה וענישה של פשעים ”קטנים” כמו גניבה, שוד, תקיפה, איומים וכד׳, מגלגלים כדור שלג במורד מאוד תלול של רצח כל יום.
אגב, אנחנו מאוד חזק בכיוון להפוך לארה”ב, שם האלימות הן של האזרח והן של המשטרה יצאו מכלל שליטה ופרופורציה.
כשמחפפים בלכידה, עצירה וענישה של פשעים ”קטנים” כמו גניבה, שוד, תקיפה, איומים וכד׳, מגלגלים כדור שלג במורד מאוד תלול של רצח כל יום.
אגב, אנחנו מאוד חזק בכיוון להפוך לארה”ב, שם האלימות הן של האזרח והן של המשטרה יצאו מכלל שליטה ופרופורציה.
אתה כ"כ צודק.mulder כתב:אין דבר כזה שאין מה לעשות. אף אחד פה לא צריך לחיות בתחושה שאם הוא רק מעיר למישהו יש סיכוי שיחטוף סכין.זורו44 כתב:לא.toxin כתב:אולי מערכת ענישה אכזרית כמו בערב הסעודית היה גורם לכל הערסים קצת להירגע....
והסכין שולטת.
מאוחר-אין מה לעשות,הערסים זה חלק בלתי נפרד מהמדינה ,אנחנו יצרנו את הגולם הזה,עכשיו זה קם על יוצרו,...
- אם ההורים הדפוקים לא יודעים/רוצים לחנך את הבהמות שלהם אז שירגישו דרך הכיס עם קנסות אסטרונומיים בתור התחלה ומצידי שילכו גם לכלא בשלב הבא.
- אותו דבר בדיוק לגבי כל בעלי חנויות האלכוהול - בלי תירוצים. מכרת בלי לבקש ת"ז - פאק יו. שלם קנס עתק או שב בכלא.
- יותר שוטרי סיור בסופש במיוחד במקומות המועדים. אם החולרות מתחצפים לשוטרים - קנס להורים.
- מצלמות בפארקים ובשכונות.
וזה רק אני, אני לא מומחה. אני בטוח שאם רוצים אז אפשר. די נמאס, כל יום בן אדם אחר נרצח פה על שטויות, לאן הגענו???...
אני משרת כרגע במילואים במקום שיכול לבעור בין רגע, בחופשת סופ"ש הייתי עד לתגרה במסעדה תמימה, בשעות הבוקר ולצערי אשתי והילדים היו נוכחים.
חוץ להבריח את אשתי והילדים לא היה יותר מדי מה לעשות, הנערים פיצצו אחד את השני ואחד מהם גם חיפש סכין כדי להשלים את המלאכה. המשטרה ואמבולנס הגיעו אחרי 25 דקות.
אני חוזר לשירות בלב כבד מאוד, האם בשביל הערסים הקטנים הללו התנדבנו ליחידות מובחרות לפני שנים? וממשיכים לטחון מילואים יותר מ-10 שנים, עברנו את חומת מגן ומלחמת לבנון ה-2 ...
אולי כמו שאשתי אומרת, אין סיבה לשמור עליהם? עדיף לתת לסורים לשטוף את המדינה הזו.
פיתרון שעולה לי בראש:
1. אחריות שילוחית - ילד עד גיל 18 שנעצר על משהו, הוריו עומדים למשפט יחד עימו.
2. בן אדם שנתפס עם סכין = ניסיון לרצח.
3. גיוס כוח אדם נורמלי וצעיר למשטרה, אולי להעביר קצינים צעירים לתפקיד במשטרה במקום תפקיד רוחב.. לא צריך להיות גנרל גדול כדי להבין שביום שישי-שבת צריך להגביר כוננות. להעמיד שוטרים ליד חופים אחה"צ ( אחרי שהבירות והשמש עלו למוח). ששוטרים יצאו הביתה ביום א.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אתה קצת מפליא אותי.mulder כתב:מצמרר לקרא את ההודעה המקורית של השרשור, שנשלחה יממה לפני הרצח בבאר שבע.
חבל שהבן אדם ירד להעיר להם לבד. כל הגברים בשכונה שם היו מתאגדים 20-30 אנשים ויורדים לשם עם מקלות ביד ואומרים להם שלא יעיזו לחזור עוד פעם או שישברו להם את כל העצמות, יש סיכוי טוב שהערסים המסריחים האלה היו בורחים משם כי ככה זה איתם, הם גיבורים גדולים רק כשהם כמה מול אחד....
הפתרון שלך לאלימות הוא על ידי אלימות ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי