הרכבת מערכת סטריאו סלונית מבוססת מגבר CLASS T

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #41 

amiti כתב:את זה אני מניח קראת ?

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=310-322
...
בין היתר. יש משהו ספציפי שאתה רוצה שאשים אליו לב?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #42 

חשבתי שאולי פספסת את חוות הדעת באתר הזה.

אם אתה לא בטוח לגבי אף אחד מהמגברים האלה תוותר עליהם ותלך על משהו אחר. אם יש לך תקציב תלך כבר על משהו כזה:

http://www.ebay.com/itm/260848327563
http://www.ebay.com/itm/320845440926
http://www.ebay.com/itm/150371339316

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

אני אסביר מה בדיוק מונע ממני להחליט:
1. לפעמים חברות שונות משתמשות באותו צ'יפ אבל ההספק לערוץ שונה. איך זה קורה ולמה? (ואיך זה שהדייטון אחד עובד רק על 8 אוהם והאחרים לא מוגבלים?)
2. אם כבר מדברים על הספק, מה ההבדל בין watt רגיל לבין watt RMS ומה זה אומר לגבי כשאני בא לבחור רמקולים/מגבר?
3. איך אפשר לנבא בצורה הכי טובה איזה מהמגברים יתן את הסאונד הכי איכותי ומדוייק? (קשה לי קצת עם הנתונים והרכיבים כי אני ממש טירון בכל הקשור לרמקולים ולמגברים, זאת המערכת הראשונה שאני מנסה לבנות).

תודה רבה!

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

1. ההספק המקסימלי נקבע לפי המתח ולפי העמידות של הרכיבים שנבחרו לזרמים גבוהים. כמו שקראת בודאי השבב TK2050 יכול לעבוד גם במתח של 30W ומעלה . במתח המקסימלי הוא מגיע להספק של 50W אבל הספקים הנפוצים ביותר הם במתח של 24V לכן ההספק האמיתי יהיה נמוך יותר. ה-TP22 מגיע עם ספק של 20V לכן ההספק שלו יהיה נמוך קצת יותר מזה של המיוז , למשל , שמסופק עם ספק של 24V. ספק ניתן לקנות גם בנפרד בכל מתח שתרצה , רק צריך לוודא שהרכבים הפנימיים לא מוגבלים.

2. חפש בגוגל או בויקיפדיה :)

3. הסאונד נקבע בעיקר על פי השבב אבל הרכיבים יכול לשפר את רמת הפירוט או את נפח הצליל.

אם אתה משתמש ברמקולים של וורפדייל קח בחשבון שהם 6 אוהם. קראתי שאנשים משתמשים בדייטון 100 גם עם רמקולים בעכבה של 4 אוהם אבל היצרן לא ממליץ על שימוש ברמקול מתחת ל-8 אוהם. עכבות נמוכות יותר גורמות לעומס גדול יותר על הרכיבים במגבר. אני מניח שבעוצמות סבירות לא תהיה בעיה אבל בעצמות גבוהות אתה מסתכן בהרס המגבר או הרמקולים. אגב , העומס הגבוה יותר משמעו זרם חזק יותר , כלומר עצמה גבוהה יותר. רמקולים עם עכבה נמוכה מ-8 אוהם יוציאו יותר עצמה מהמגבר אבל רק אם הוא באמת כשיר למשימה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

תודה רבה!

1. קשה לי מעט להבין מה הכוונה הספק כשמדובר ברמקולים. האם למשל 30W זו עוצמה קבועה של רעש בדציבלים שבכל רמקול בעל אותה עכבה תהיה זהה? האם יש מדד כלשהו שאדע איזה עוצמות יצאו מהרמקולים שלי? זה יעזור לי לקבל תמונה ברורה ואולי לא אצטרך מגבר כל כך עוצמתי...

2. דיברת על כך ש"צריך לוודא שהרכיבים הפנימיים לא מוגבלים". איפה המידע הזה מופיע?

3. המשך לשאלה הקודמת: מכיוון שהדייטון קצת בעייתי מבחינת ההתאמת לעכבות שונות, החלטתי לרדת ממנו. בכל מקרה, אם היצרן מציין שמגבר מסוים יכול לעבוד עם עכבות שונות משמע שהוא יסתדר עם כל העכבות הללו גם בווליום גבוה בלי לגרום נזק כלשהו לרכיבים או לרמקולים?
אגב, מה הדין לגבי רמקולים עם עכבה גבוהה מ-8ohm?

4. לגבי watt RMS ו-watt רגיל: ההסברים לא אמרו לי יותר מדי, כנראה שזה קצת רמה גבוהה בשבילי ובכל מקרה לא נראה לי שזה רלוונטי להתבטות הנוכחית...

5. ראיתי את ה-TP60. הוא נראה סביר מבחינת הרכיבים הפנימיים שלו חוץ מאיזה שני "דודי שמש" גדולים בפנים שאני לא מבין מה הם (אלו שכתוב עליהם 220V). הבנתי שהוא מקבל מתח גבוה מאוד ביחס לשאר המגברים. הוא מבוסס על TA2022 ולפי הנתונים הוא מסוגל לעבוד בהספק גבוה מאוד. האם זה אומר שהוא שבב הטריפאת' עם הביצועים הכי חזקים שקיימים? אפילו יותר מ-TA2050? (אגב, קראתי כמה ביקורות לפיהן בוקעים ממנו כל מיני זמזומים כשהוא פועל...) חוץ מזה, שמתי לב שבמפרט שלו אין התיחסות ל-6ohm...

תודה רבה על העזרה! (Y)

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

המושג נצילות או sensitivity קובע כמה דציבלים מפיק כל וואט של הספק .

המידע לגבי רכיבים פנימיים לא מופיע בשום מקום. מופיעים רק נתוני היצרן לגבי המכשיר והוראות השימוש שלו.

אם אתה פועל על פי ההוראות , המוצר אמור לעבוד. אם היצרן אמין - לא צריכה להיות אי התאמה בין תאור המוצר לבין הביצועים.

ככל שהעכבה גדלה כך יותר קל להניע את הרמקול , המגבר מתאמץ פחות אבל ההספק האפקטיבי שלו קטן.

דודי השמש הם שני שנאים רדיאלים שנחשבים לאיכותיים יותר.

אף פעם לא מצויינת עכבה של 6 אוהם , מציינים את המינימום שזה בדרך כלל 4 אבל לפעמים גם 2 אוהם. אם מצויין 4 אוהם אז גם 6 אוהם מכוסה.

אני לא יודע מה השבב החזק ביותר של טריפאת' אבל גם ta2022 וגם ta3020 חזקים יותר מ-tk2050 (או tp2050)

בנוסף ל-topping tp60 יש גם את HLLY tamp-90

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

תודה רבה! סוף סוף אני מתחיל להבין משהו... :)
amiti כתב:ככל שהעכבה גדלה כך יותר קל להניע את הרמקול, המגבר מתאמץ פחות אבל ההספק האפקטיבי שלו קטן.
...
זה לא אמור להיות הפוך? עכבה זו התנגדות לפי מה שאני זוכר. לכן יותר הגיוני שכאשר יש לרמקול התנגדות גבוהה אז גם צריך להפעיל יותר עוצמה כדי להגביר אותו. לא כך?

המשפט הזה קצת לא מובן לי, מה זה "הספק אפקטיבי" (בתכל'ס, אני לא בדיוק סגור על מה הספק בא למדוד כשמדובר ברמקולים..)?

מה הנצילות ההתחלתית שממנה המגברים ה-TP60 או ה-TP22 יספקו לי עוצמה טובה? (גבוה יותר = טוב יותר?)

מהסתכלות כללית אפשר להבחין שהמגברים של TOPPING נראים הכי טוב..
לגבי איכות הרכיבים אני מבין שאף אחד לא מבטיח לי כלום, אבל אפשר לקרוא לזה "יצרן אמין" שאפשר לסמוך על הנתונים שלו?

תודה רבה! (Y)

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

עכבה זה לא בדיוק התנגדות.רמקול בעל עכבה גבוהה יותר יהיה קל יותר למגבר להניע. ההספק , למשל , של מגבר המיוז (dt50) לרמקול 8 אוהם הוא 50W , לרמקול 4 אוהם הוא 75W .

המגברים נראים טוב אבל תשתדל כמובן למצוא וללמוד מנסיונם של אחרים ברשת.

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

לי יש את המיוז

שליחה #49 

אני משתמש בMUSE מספר חודשים ומאוד מרוצה...הדגם הזה

אני לא יודע אם זה חשוב לך, אבל פיצ'ר חשוב מאוד לי הוא שלט רחוק שאין בדגמים האחרים.
כשאתה מחפש מערכת לסלון, אתה לא רוצה לקום מהכורסא ולהנמיך...תחשוב על זה.

אם תרצה לבוא להתרשם אתה מוזמן, למרות שכמובן הסאונד גם תלוי רמקולים...

אצלי מחובר לאלו

כמו כן אצלי הם מחוברים בחוץ למוזיקה בגינה ונותנים ווליום וסאונד מעולים
אם תאהב את הסאונד אתה יכול לסגור ככה את המערכת שלך ב500 דולר

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

jukin,
דבר ראשון תודה רבה! :)

אני רואה שהנצילות וההתנגדות של הרמקולים שלך תואמים לאלו של Wharfedale Diamond 10.1, זה אומר שאני אקבל אותה עוצמה כמו שלך אם אחבר אותם למגבר זהה בנתוניו?

אם אני זוכר נכון משרשור בעבר, יש לך גם דייטון, לא? החלפת אותו בגלל שאין לו שלט?

amiti,
amiti כתב:עכבה זה לא בדיוק התנגדות.רמקול בעל עכבה גבוהה יותר יהיה קל יותר למגבר להניע. ההספק , למשל , של מגבר המיוז (dt50) לרמקול 8 אוהם הוא 50W , לרמקול 4 אוהם הוא 75W .
...
לפי מה שציינת, ככל שהתנגדות יותר גבוהה כך ההספק נמוך יותר, אז איך יותר קל להניע? נראה לי שאני מפספס משהו מאוד בסיסי....

תודה רבה!

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

כן

שליחה #51 

החלפתי את הדייטון בגלל שאין שלט...המערכת ממוקמת אצלי בחוץ בפרגולה...ואני שוכב בערסל ושומע מוזיקה...אי אפשר בלי שלט...הדייטון עבר לאחותי לפרגולה... :lol:

אם יש לך ברשותך או ברשות חבר רמקולים שאתה חושב לקנות ורוצה לבוא לחבר ולראות איך נשמע דבר איתי

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

מישהו מכיר את הדגם הזה: Audioengine N22 Premium Desktop Audio Amplifier?
דף יצרן. הוא עולה 199$...
מגבר כזה יכול להתחרות באיכות של מגבר טריפאת' כמו TOPPING TP-60 שעולה כמעט אותו דבר?

לגבי ההספק שלו רשום: Power Output: 80W peak total (22W RMS/40W peak per channel), AES. לא מצויין שם לאיזו התנגדות הנתונים מתייחסים....

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

אני לא מכיר אבל למה לא לקחת את המיוז עם השלט ב-200$ שהוא גם חזק יותר וגם בנוי לא רע?
למה לא לקחת את המגברים TP60 או HLLY TAMP-90 ב-220$ שהם הרבה יותר חזקים?

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

זאת בדיוק התלבטות שלי...

ראיתי את האודיו-אינג'ין והבנתי שיש לו גם מצב לאוזניות + יבואן בארץ שיכול לדאוג במידה וצריך אחיות...לכן שאלתי עליו, אם הוא בכלל יכול להשתוות מבחינת איכות לטיפאת'ים...
אני לא יודע כמה אצטרך שלט ולכן המיוז פחות מושך אותי בהשוואה לשתי המפלצות עם ה-80W שקשה לי להחליט איזה מביניהם יתן איכות טובה יותר...

yadler
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #55 

אם זיכרוני אינו מטעה אותי הייתה סקירה על Audioengine N22 Premium Desktop Audio Amplifier
באתר. בכל מקרה תחפש ביקורת על המגבר שהוא מבית טוב, אך על פי הביקורת נכתב שהוא אינו מספיק חזק לסלון.
הוא מיועד להיות מגבר למחשב ובחלל גדול של סלון הוא הולך לאיבוד.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #56 

והמיוז עם השלט כן יחזיק ווליום לסלון?
אם 40W לערוץ של ה-N22 לא מספיק לווליום של סלון אז איך המיוז שמגיע עם שלט כן?

תיקון טעות:

לפי מה שראיתי המיוז מגיע ל-50W עם 8 ohm.
יכול להיות ה-40W של ה-N22 מתיחס ל-4ohm ולכן הווליום שהוא מספק לא מאפשר האזנה בווליום שמתאים לסלון.
(זו רק השערה שלי ואין דרך להבין את זה מהדף יצרן של ה-N22)

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

הקפצה

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #58 

אז מה חברים? ללכת על ה-TP-60 וזהו? :?

Diforce
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #59 

מתעלק על השרשור , מישהו יכול להסביר לי למה בדגם MUSE עם השלט ב 199$ יש סליל ענק באמצע ובדגם הרגיל של ה 50 וואט ב 99$ אין סליל ?

או בכלל ... איך הם כאלה קטנים , אם יש לי מגבר משנות ה 90 של פיונר A400 שמוצהר בערך 60 RMS ב 8 אוהם , שוקל טון וחצי ? קידמה טכנולוגית ?

מצטער על ההתעלקות :) אבל יש לי כרטיס קול מקצועי של TC ELECTRONICS , כך נראה הפאנל האחורי :

http://www.tcelectronic.com/media/Deskt ... ear(1).jpg

אלה חיבורים 1\4 PL אם אני לא טועה ... האם קיים מגבר דומה שיאפשר לי לחבר אותו לכרטיס הנ"ל ?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

הסליל הענק בדגם היקר יותר של מיוז הוא השנאי. בדגם הזול השנאי/ספק חיצוני.

ג'וני , הזמנת כבר מגבר?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”