בתכלס RAID-0 וגם 5-6 עולים בכל אופן על CACHING, (רייד זה תמיד יותר מכונן אחד- באותו גודל פיזי).
ברייד 0 כל כונן נוסף שאתה מוסיף(2 ומעלה) מכפיל לך באופן כמעט יחסי את מהירויות העתקה והכתיבה. ובמתקדמים (5,6,50,60) גם מוסיף שרידות של 1-2 דיסקים למקרה שהם מתקלקלים, המערך נשמר ורק מחליפים לדיסקים חדשים והוא יבנה לך בעצמו את הקבצים שנעלמו כביכול. (שרידות דיסקים והמערך, לא גיבוי חומר..)
לדוגמא כונן 2TB WD BLACK קורא וכותב בערך בין 110-130, כל כונן שאני יצרף למערך הרייד 0 יכפיל פלוס מינוס את המהירויות של הבודד ויהפוך את שניהם לאחד של TB4 במהירות 260 בערך, תראה באנצ'ים של דיסקים ברייד וכל הסוגים למיניהם, זה יתן לך אינדיקציה קצת יותר טובה למה לצפות, או איזה רייד בשבילך...
2 דיסקים 260MB
3 390MB, הבנת את העיקרון....
CHACHING: מנסה בצורה חכמה ללמוד איזה קבצים אתה משתמש הכי הרבה ולהעלות אותם ל SSD, ויש לו מגבלה של מקום לביצוע התהליך.
טכנית זה לא באמת כזה מפלצת ביצועים ביחס למחיר הכבד (כונן ב 1000 שקל זה ממש לא זול ל 128) ובכלל ביחס לביצועים ולמקצועיות של הרייד. (בעבודה רציפה ואינטסיבית של ההארדיסק או בהעברת קבצים פשוטה, תוכל לראות את ההבדלים בביצועים בין קאש' ל RAID). המקס של ה OCZ זה 250MB.
וזה לא על כל ההארד דיסק, רק על המקומות שהוא חושב ומחשב שאתה משתמש בהם.
כבר עדיףRAID-0 2*2TB שיאיצו את כל הכונן וגם יתנו לך מהירויות כתיבה וקריאה יותר טובות.
אתה יכול להתחיל מ 2 דיסקים זהים בגודלם RAID0 ולראות מהירויות של 260MB קבוע ( או לדוגמא SSD שיש לי פה יעלה בRAID 0 לבערך 850MB)...
2*2TB זאת התחלה טובה ואתה יכול להשתמש ברייד און בורד( כל עוד זה 2 דיסקים) , זה גם הפיתרון הכי זול, והרבה יותר אמין ומהיר מה OCZ CACHE.
מעל ל 2 דיסקים אני כבר ממליץ לחשוב על בקר רייד ופה כבר מתחילים המחירים להעלות, זה מתחיל מ 800 שקל, וגם תזכור שלקנות מערך הארדיסקים רציני, זה לא כזה זול. (רוב האנשים שראיתי שמריצים מערכים כאלה עם בקר רייד לרוב עם RAID-5,6,50,60 ומינימום של 4-6 דיסקים, לשרידות יותר גבוהה של המערך, לנפח יותר גדול/זה מראה לך את כל הדיסקים כאחד, והמהירויות בכל הוספת הארדיסק פשוט שווה את זה ( במילא כבר יש לי פה 2 של 2 בעתיד שאני יוסיף עוד 4-6TB לשרת הביתי, זאת בערך יהיה המערך). 1000 שקל לכרטיס רציני זה לא צחוק, זה כמו לקנות עכשיו 2TB WD BLACK , אבל לטווח הארוך לדעתי זה שווה.
הפיתרון הזה בכללי הרבה יותר רציני, מקצועי, ולטווח הארוך (שרידות ומהירויות טיסה).
ב RAID שיש על הלוח אם, אני לא בטוח אם יש תמיכה ב CACHE או שלא (אם כן זה רק Z68).
בבקרים הייעודיים הרציניים, מתחיל מ 800 שקל, יש בכמה מהם אפשרות של הוספת SSD CACHE למערך הרייד. (להוסיף לכוננים המכניים שכבר משתגעים מהמהירות SSD CACHE, זה בכלל הזיות מהירות