מחפש המלצה לכונן SSD בשביל מערכת הפעלה בלבד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #41 

Frosti7
בתכלס RAID-0 וגם 5-6 עולים בכל אופן על CACHING, (רייד זה תמיד יותר מכונן אחד- באותו גודל פיזי).
ברייד 0 כל כונן נוסף שאתה מוסיף(2 ומעלה) מכפיל לך באופן כמעט יחסי את מהירויות העתקה והכתיבה. ובמתקדמים (5,6,50,60) גם מוסיף שרידות של 1-2 דיסקים למקרה שהם מתקלקלים, המערך נשמר ורק מחליפים לדיסקים חדשים והוא יבנה לך בעצמו את הקבצים שנעלמו כביכול. (שרידות דיסקים והמערך, לא גיבוי חומר..)
לדוגמא כונן 2TB WD BLACK קורא וכותב בערך בין 110-130, כל כונן שאני יצרף למערך הרייד 0 יכפיל פלוס מינוס את המהירויות של הבודד ויהפוך את שניהם לאחד של TB4 במהירות 260 בערך, תראה באנצ'ים של דיסקים ברייד וכל הסוגים למיניהם, זה יתן לך אינדיקציה קצת יותר טובה למה לצפות, או איזה רייד בשבילך...
2 דיסקים 260MB
3 390MB, הבנת את העיקרון....
CHACHING: מנסה בצורה חכמה ללמוד איזה קבצים אתה משתמש הכי הרבה ולהעלות אותם ל SSD, ויש לו מגבלה של מקום לביצוע התהליך.
טכנית זה לא באמת כזה מפלצת ביצועים ביחס למחיר הכבד (כונן ב 1000 שקל זה ממש לא זול ל 128) ובכלל ביחס לביצועים ולמקצועיות של הרייד. (בעבודה רציפה ואינטסיבית של ההארדיסק או בהעברת קבצים פשוטה, תוכל לראות את ההבדלים בביצועים בין קאש' ל RAID). המקס של ה OCZ זה 250MB.
וזה לא על כל ההארד דיסק, רק על המקומות שהוא חושב ומחשב שאתה משתמש בהם.
כבר עדיףRAID-0 2*2TB שיאיצו את כל הכונן וגם יתנו לך מהירויות כתיבה וקריאה יותר טובות.

אתה יכול להתחיל מ 2 דיסקים זהים בגודלם RAID0 ולראות מהירויות של 260MB קבוע ( או לדוגמא SSD שיש לי פה יעלה בRAID 0 לבערך 850MB)...
2*2TB זאת התחלה טובה ואתה יכול להשתמש ברייד און בורד( כל עוד זה 2 דיסקים) , זה גם הפיתרון הכי זול, והרבה יותר אמין ומהיר מה OCZ CACHE.
מעל ל 2 דיסקים אני כבר ממליץ לחשוב על בקר רייד ופה כבר מתחילים המחירים להעלות, זה מתחיל מ 800 שקל, וגם תזכור שלקנות מערך הארדיסקים רציני, זה לא כזה זול. (רוב האנשים שראיתי שמריצים מערכים כאלה עם בקר רייד לרוב עם RAID-5,6,50,60 ומינימום של 4-6 דיסקים, לשרידות יותר גבוהה של המערך, לנפח יותר גדול/זה מראה לך את כל הדיסקים כאחד, והמהירויות בכל הוספת הארדיסק פשוט שווה את זה ( במילא כבר יש לי פה 2 של 2 בעתיד שאני יוסיף עוד 4-6TB לשרת הביתי, זאת בערך יהיה המערך). 1000 שקל לכרטיס רציני זה לא צחוק, זה כמו לקנות עכשיו 2TB WD BLACK , אבל לטווח הארוך לדעתי זה שווה.

הפיתרון הזה בכללי הרבה יותר רציני, מקצועי, ולטווח הארוך (שרידות ומהירויות טיסה).
ב RAID שיש על הלוח אם, אני לא בטוח אם יש תמיכה ב CACHE או שלא (אם כן זה רק Z68).
בבקרים הייעודיים הרציניים, מתחיל מ 800 שקל, יש בכמה מהם אפשרות של הוספת SSD CACHE למערך הרייד. (להוסיף לכוננים המכניים שכבר משתגעים מהמהירות SSD CACHE, זה בכלל הזיות מהירות :wink: ). ושם בכלל הירח הם הגבול.

Nissan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

RAID 0

שליחה #42 

רק קח בחשבון שב-RAID 0 אם דיסק אחד מתקלקל,אתה מאבד את המידע על כל הדיסקים[/b]
Who turned off the lights ?

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #43 

כבר עדיףRAID-0 2*2TB שיאיצו את כל הכונן וגם יתנו לך מהירויות כתיבה וקריאה יותר טובות.
...
חפרתי קצת ברשת, והרושם הכללי הוא שבהעברת קבצים הRAID 0 עם 2*TB2 יהיה מהיר יותר מהSSD המדובר,
אבח הAcess time עדיין יהיה מהיר יותר בSSD, ולכן העלאת ווינדוס כנראה תהייה מהירה יותר בSSD
2*2TB זאת התחלה טובה ואתה יכול להשתמש ברייד און בורד( כל עוד זה 2 דיסקים) , זה גם הפיתרון הכי זול, והרבה יותר אמין ומהיר מה OCZ CACHE.
...
אם במצב RAID 0, כפי שנכתב פה, דיסק אחד נדפק=הורס את כל המידע, אז הסיכון פה הוא כפול יחסית לHDD יחיד,
אני לא בטוח שזה אמין יותר מSSD CACHE
מעל ל 2 דיסקים אני כבר ממליץ לחשוב על בקר רייד ופה כבר מתחילים המחירים להעלות, זה מתחיל מ 800 שקל, וגם תזכור שלקנות מערך הארדיסקים רציני, זה לא כזה זול. (רוב האנשים שראיתי שמריצים מערכים כאלה עם בקר רייד לרוב עם RAID-5,6,50,60 ומינימום של 4-6 דיסקים
...
אני אוהב שהPC שלי שקט, 2 HD זה נראה לי הגבול,
וגם כן הAAM שלי הוא על 128, למרות שזה פוגע הרבה בביצועים אני עדיין מעדיף שקט, לכן 4 דיסקים לא ריאלי...
ותודה על התגובה המפורטת!

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4892
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #44 

תראו, העיקרון די פשוט.
SSD נותן יתרון מאוד משמעותי בפרמטרים הבאים ביחס למחיר שלו:
מהירות כתיבה וקריאה
זמן גישה
צריכת חשמל (בשיא ובהמתנה)

כונן מכאני נותן את יתרון הנפח ביחס למחיר שלו.

אמינות? נראה לי שדי דומה.

לכן השימוש של כל אחד מהם יהיה למטרה שונה.
אתה יכול לשים גם 10 כוננים מכאניים בRAID0 ותקבל מהירות קריאה כתיבה גבוהות מאוד,
אבל זמן הגישה יהיה איטי כך שה- SSD כנראה כבר ישיים את המשימה עד שהמערך יתעורר (בהנחה שזו משימה פשוטה ויומיומית של מערכת ההפעלה, כמו גישה לקבצים קטנים).
RAID0 מצויין אם אתה מעביר המון מידע שהיתירות שלו לא רלוונטית, לא נראה לי שזה טוב מספיק למערכת הפעלה.
צריך לזכור שצריכת האנרגיה של מערך כזה היא ממש לא משתלמת עבור מערכת הפעלה.
מי שמחזיק מחשב דולק 24/7 יגלה צריכה מאוד גבוהה של המחשב גם במצב המתנה.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #45 

Frosti7
1.כמו שאמרתי, כונן למערכת ההפעלה אני ממליץ על SSD כמו פה אצלי, עולה הכי מהר.
כונן גיבויים וכל שאר הדברים, כונן רשת, שרת סרטים, כמו שכתבת ואמרתי- מהירות העברה ברשת או מכונן לכונן תהיה הרבה יותר מהירה ברייד ביחס לכונן קאש', ואתה לא צריך זמן גישה מהיר, בשביל העתקות, או סטרים.
2.כן, אם כונן אחד הולך גם כל המידע הולך במערך, ויש בזה סיכון כאילו כפול . אבל אם מלכתחילה אתה לא מגבה את החומר שלך בדיסק חיצוני אז גם שנדפק לך כונן אחד, הולך לך כל החומר. (פשוט תגבה תמיד בחיצוני או במחשב אחר את הקבצים החשובים וגם במקרים הכי קשים, הכל יחזור לקדמותו.)
גם למערכים הכי רציניים וגדולים בעולם יש גיבויים בבניין עצמו, בעיר אחרת, במדינה אחרת, וביבשת שונה למקרה של נפילת החומר וצורך בשיחזור!
כל עוד אתה נשאר עם 2 ואתה רוצה רייד תישאר עם הקונטרולר על הלוח אם, אין למה להשקיע.
ובסופו של דבר, תעשה מה שמתאים ונוח לך :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”