המלצות למכונת קפה מקצועית
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ללא שובר וואקום הדוד לא יגיע לטמפרטורה נכונה עד שלא תנקז ממנו את האויר ידנית דרך הסטימר (זה מה ששובר וואקום עושה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
Re: Submachine gun VS Mp5 (כן זה קשור למכונות קפה, תיכף תבינו)
בהמשך למה שכתבת רציתי לשאול אותך ואת השאר - מקציף חלב חיצוני משהו בסגנון הזה לא יכול לעשות את העבודה ולחסוך את הצורך במכונה יקרה רק עקב נושא ההקצפה בו זמנית ?Engineer כתב:היי Maoz,
רציתי להגיד בקטנה, שלדעתי, הרוב כאן, מציעים לך מכונות ומטחנות מצוינות אך לא זולות. ובאמת אין ספק שהן ישרתו אותך כיאה שנים רבות.
אך מכיוון שהנך לא בטוח לגבי איזו מכונה תתאים לך- אחת כזו או אחת אחרת, אני פשוט הייתי שם את כספי (וכן, אני משוחד) במכונת הסילביה או במכונות עם סביבת מחיר דומה. יש דילים טובים של 3.5K על סילביה +מטחנה, ובהנחה שיש ברשותך 5-6K זה ישאיר לך קצת מזומן בעו"ש, ושמחה בלב.
נותר לך לחשוב- האמת באמת שווה להשקיע 5-6 על מכונות של ה"כבדים" שיקציפו ויחלטו בו זמנית (כמה זה באמת משנה לך, פונקציית ה- "בו זמנית" ? ) במקום ללכת על מוצר כניסה איכותי שייתן לך נקודת מבט לגבי עולם מכונות הקפה.
לשם ההשוואה, אם יש לך מזומן לרכוש רכב (והוא הראשון שתקנה בחייך) , ואין לך מושג באיזה רכב לבחור, למה ללכת על המרצדס היקר, אוכל הדלק, אם גברת מאזדה 3 החדשה תיתן לך את אותה העבודה (ואולי קצת פחות יוקרה - אפשר לחשוב..)
האם בשביל להרוג זבוב (להכין קפה ) אתה באמת זקוק ל SUB MACHINE GUN כשאתה יכול להסתפק ב MP-5 ? (תסלחו לי על ההשוואה, חח ).
רק אם תקציבך הבטחוני מאפשר, לך על זה (במקרה שיש תקציב, הייתי הולך על אקספובר ולא אוסקר).
מעכשיו, הכל בידך. קח את הזמן לאט לאט , כדי להחליט נכון.
...
http://www.jlhufford.com/ProductDetails ... 00-frother
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
קודם כל המכונות האלו לא יקרות רק כי הם נותנות את האפשרות לחלוט
ולהקציף בו זמנית, יש עוד מכלולים שמשפרים את איכות הקפה לעומת מכונות זולות.
חוץ מזה כל המקציפים החשמליים למינהם לא נותנים את אותו חלב קרמי איכותו שאפשר
לקבל ע"י שימוש בקיטור.
לקבל ע"י שימוש בקיטור.
האמת שהן כן יקרות רק בגלל זה... תבדוק את הויביאמה דומוברshlomyga כתב:קודם כל המכונות האלו לא יקרות רק כי הם נותנות את האפשרות לחלוט
לקבל ע"י שימוש בקיטור....
עוד כמה שאלות
עוד כמה שאלות(כן אני מציק כבר)
אני רוצה לדעת בערך לכמה כוסות חלב אפשר להקציף עם האקספובר וכמה עם האוסקר.
מה אצטרך לקנות לאקספובר חוץ מהמכונה?
מה זה אומר ראש E61 תואם?
מה אני צריך עוד לדעת?
מה זה אומר ראש E61 תואם?
מה אני צריך עוד לדעת?
קצת יותר, דבר עם רוני
מה דעתכם על זאת -
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=742&nav=mn
הערכה שלי, כולל משלוחה וקיזוז מס יצא 3500 שח
ניתן למצוא אותה בארץ אצל קדמה במחיר משמעותית גבוה יותר, אבל שווה לדבר עם אלון בכל מקרה אם המכונה עושה רושם טוב
מה דעתכם על זאת -
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=742&nav=mn
הערכה שלי, כולל משלוחה וקיזוז מס יצא 3500 שח
ניתן למצוא אותה בארץ אצל קדמה במחיר משמעותית גבוה יותר, אבל שווה לדבר עם אלון בכל מקרה אם המכונה עושה רושם טוב
what's next?
Re: Submachine gun VS Mp5 (כן זה קשור למכונות קפה, תיכף תבינו)
bossgt6 כתב:בהמשך למה שכתבת רציתי לשאול אותך ואת השאר - מקציף חלב חיצוני משהו בסגנון הזה לא יכול לעשות את העבודה ולחסוך את הצורך במכויכנה יקרה רק עקב נושא ההקצפה בו זמנית ?Engineer כתב:היי Maoz,
רציתי להגיד בקטנה, שלדעתי, הרוב כאן, מציעים לך מכונות ומטחנות מצוינות אך לא זולות. ובאמת אין ספק שהן ישרתו אותך כיאה שנים רבות.
אך מכיוון שהנך לא בטוח לגבי איזו מכונה תתאים לך- אחת כזו או אחת אחרת, אני פשוט הייתי שם את כספי (וכן, אני משוחד) במכונת הסילביה או במכונות עם סביבת מחיר דומה. יש דילים טובים של 3.5K על סילביה +מטחנה, ובהנחה שיש ברשותך 5-6K זה ישאיר לך קצת מזומן בעו"ש, ושמחה בלב.
נותר לך לחשוב- האמת באמת שווה להשקיע 5-6 על מכונות של ה"כבדים" שיקציפו ויחלטו בו זמנית (כמה זה באמת משנה לך, פונקציית ה- "בו זמנית" ? ) במקום ללכת על מוצר כניסה איכותי שייתן לך נקודת מבט לגבי עולם מכונות הקפה.
לשם ההשוואה, אם יש לך מזומן לרכוש רכב (והוא הראשון שתקנה בחייך) , ואין לך מושג באיזה רכב לבחור, למה ללכת על המרצדס היקר, אוכל הדלק, אם גברת מאזדה 3 החדשה תיתן לך את אותה העבודה (ואולי קצת פחות יוקרה - אפשר לחשוב..)
האם בשביל להרוג זבוב (להכין קפה ) אתה באמת זקוק ל SUB MACHINE GUN כשאתה יכול להסתפק ב MP-5 ? (תסלחו לי על ההשוואה, חח ).
רק אם תקציבך הבטחוני מאפשר, לך על זה (במקרה שיש תקציב, הייתי הולך על אקספובר ולא אוסקר).
מעכשיו, הכל בידך. קח את הזמן לאט לאט , כדי להחליט נכון.
...
http://www.jlhufford.com/ProductDetails ... 00-frother...
bossgt6,
במקרה נפלת (באופן חיובי כמובן) עליי, שאני חובב גדול של מכונות אוטומטיות להקצפת חלב.
ברור לך שכל העניין של הקפה וההקצפה, מכיל כאן הרבה מרכיבים וביניהם איכות הקצפה וקפה, אך לא פחות חשוב מזה:
יש כאן הרבה עניין של מיתוג, פירמה, "לספר לחברה", מכונה שתיראה יפה ויקרה כדי להרשים את הזולת... ולשם כך יש לפתוח את הכיס לא מעט.. (אפשר להיעזר גם בתופרת.. )
אני מניח שהבנת למה אני מתכוון..
אז, כידוע לך, הכל מתחיל בעומק הכיס, וממשיך במידת ההתלהבות, מידת ההתעסקות, כמה אתה באמת "פיינשמייקר" בנושא הקפה, וכמה אתה רוצה להרשים את החברה,
אה כן, וכמה איכותי אתה רוצה שהקפה יהיה (או יותר נכון- עד כמה אתה מסוגל להרגיש את ההבדל בין מכונה של 4K למכונה של 6K).
אז בהמשך לשאלתך, וכמובן זאת רק דעתי,
כן, אפשר להשתמש גם במקציף חלב אוטומטי ( הדורש ניקיון לאחר כל שימוש, זה החיסרון ), ולהשתמש במקינטה, או במכונת קפה שחולטת טוב (שיש לה מקציף גרוע), וכך תוכלי להקציף ולחלוט בו זמנית, ובכך - לחסוך קצת.
הכל אפשרי, בהתאם לכיס ולמידת ההתאמה של החך שלך עם הקפה (אה, ושכחתי לציין את המקום שיש לך על השיש במטבח- זה גם שיקול ,חח ).
כל שנותר הוא לנסות, לטעום, לשמוע חוויות ולבסוף להחליט, לאן יזרמו השקלים וכמה. אצל כל אחד זה אינדיבידואלי.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
לפי מה שחבר שלי קרא בפורומים מקומיים {פינלנד } הוא אמר לי שהמקציף הזה די טוב .
אי לא מחפש פוזה ולהרשים חברה {השארתי אותם בישראל } לא בלקסיקון שלי אבל לפי מה שאני מבין ראש E61 ,
OPV אלו הן דרישות המינימום לקפה טוב מבחינת טעם ?
אי לא מחפש פוזה ולהרשים חברה {השארתי אותם בישראל } לא בלקסיקון שלי אבל לפי מה שאני מבין ראש E61 ,
OPV אלו הן דרישות המינימום לקפה טוב מבחינת טעם ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
ראש E61 ושסתום OPV מתכוונן מאפשרים לך לדקדק\להיות עקבי הרבה פחות בתהליך הכנת השוט מבחינת עובי טחינה, כמות קפה, טימפור וכולי ועדיין לקבל תוצאות מעולות בכוס בהשוואה למכונות כמו האוסקר או הסילביה בתצורתן המקורית
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

Re: עוד כמה שאלות
כמה כוסות קפה אתה רוצה להקציף? אתה מחפש מכונה מסחרית לגמרי או ביתית? בשתיהן תוכל להקציף מה שצריך לבית.Maoz כתב:עוד כמה שאלות(כן אני מציק כבר)
מה זה אומר ראש E61 תואם?
מה אני צריך עוד לדעת?...
אקספובר כמו כל מכונה אחרת תצריך מטחנה וכאן כבר תיקח קומפאק K3 מרוני גם כן.
E61 אמיתי כבר אין מאמצע שנות ה60 אז שלא יבלבלו אותך בסיסמאות. באקספובר יש ברז חשמלי מובנה ולכן זה כבר לא דומה ל E61 עם הידית שהיה בשנות ה 60. בתכלס זה לא מעניין אותך (לדעתי) הראש בנוי כמו רב המכונות המסחריות שיש להן תואם E61 עם ברז חשמלי.
אתה צריך לדעת שיהיה בסדר... לך לראות את המכונות. אני אישית הייתי הולך על אקספובר אבל קנייה זה משהו אישי ולא יזיק לך לראות גם ולהתרשם.
תגובה
אוקי, אחרי שקראתי שוב את כל ההודעות בנושא הזה
חפשתי עוד בפורום ובאינטרנט וגם שאלתי את אנשי הפורום בפרטי על המכונה(יש פה כמה שיש להם).
ההחלטה היא ללכת על המוכנה הזאת(לא ברור עוד אם זאת הרגילה או האלקטרונית) ולא על האוסקר.
אומנם אני אצטרך להוסיף 500 שקל בערך אבל אין ספק שיש פה יתרונות ברורים.
תודה רבה לכולם! אני אעדכן ואפתח נושא חדש כאשר אקנה אותה.
חפשתי עוד בפורום ובאינטרנט וגם שאלתי את אנשי הפורום בפרטי על המכונה(יש פה כמה שיש להם).
ההחלטה היא ללכת על המוכנה הזאת(לא ברור עוד אם זאת הרגילה או האלקטרונית) ולא על האוסקר.
אומנם אני אצטרך להוסיף 500 שקל בערך אבל אין ספק שיש פה יתרונות ברורים.
תודה רבה לכולם! אני אעדכן ואפתח נושא חדש כאשר אקנה אותה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

leva זה ראש E61 עם מתג הפעלה מכני ולא חשמלי.