כשאלוהים ושליחיו חצו את הגבול

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #41 

truejoker כתב: אני במקומך הייתי קורא את הטקסט הזה עוד פעם , ובמשקפיים של לראות את הטוב שבו , ןמבין מה הפסדת בזלזל שלך בו
...
ג'וקר אני לא זילזלתי בטקסט . אני פשוט הייתי בשוק מהדרך בה רבנית הכט מעבירה שיעורים למי שרוצה להתחתן.
סרט איימה.. היא לא הראתה את היופי שבדת ,היא לא סיפרה לי מה יקרה אם נכניס את אלוהים לביתנו ונישמור נידה וכד' ,היא אמרה רק מה יקרה אם לא נעשה את זה.
למה סרטי זוועה ולא את היופי שבדת??
truejoker כתב: היא לבטח לא התכוונה שתהיה אש בינכם :[/quote]
"אם לא תכניסו איש-ואישה את אלוהים לביתכם ,אש תעלה בקירבכם וישרף ביתכם"
איך אתה מפרש את זה? כמו שמשה פירש את הגדי ואמו?
בסה'כ אני מסתדרת עם עשרת הדיברות (Y)
...
GO VEGAN

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #42 

יש לך מצב אולי לשנות אייקון? זה פשוט עושה לי בחילה(ברצינות).
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

Re: Attitude

שליחה #43 

Eff כתב:
truejoker כתב: אני במקומך הייתי קורא את הטקסט הזה עוד פעם , ובמשקפיים של לראות את הטוב שבו , ןמבין מה הפסדת בזלזל שלך בו
...
ג'וקר אני לא זילזלתי בטקסט . אני פשוט הייתי בשוק מהדרך בה רבנית הכט מעבירה שיעורים למי שרוצה להתחתן.
סרט איימה.. היא לא הראתה את היופי שבדת ,היא לא סיפרה לי מה יקרה אם נכניס את אלוהים לביתנו ונישמור נידה וכד' ,היא אמרה רק מה יקרה אם לא נעשה את זה.
למה סרטי זוועה ולא את היופי שבדת??
truejoker כתב: היא לבטח לא התכוונה שתהיה אש בינכם :[/quote]
"אם לא תכניסו איש-ואישה את אלוהים לביתכם ,אש תעלה בקירבכם וישרף ביתכם"
איך אתה מפרש את זה? כמו שמשה פירש את הגדי ואמו?
בסה'כ אני מסתדרת עם עשרת הדיברות (Y)
...
"אם לא תכניסו איש ואשה את אלוקים בינכם, אש תעלה בקירבכם וישרף ביתכם "
אפשר לפרש את זה כפשוטו , ואפשר גם לפרש את זה כמו הכוונה שאחרי זה , אש ביהדות זה מחלוקת, וכשמדברים על נישואין , אז ישנה אמרה שאומרת משהו כזה : כשזוג מתגרש גם אלוקים כביכול מזיל דמעה "
היהדות היא (בצורתה הטהורה) בית ספר לנישואין מוצלחים , אם עושים זאת כמו שצריך ועובדים על הנישואין , אזי הביית (המשפחה) תתקיים , אם לא , אזי "ניפגש על מדרגות הרבנות " שזה אש והריסת הביית
...

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

eff תודה!!!

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

זה באמת לא משנה מה הגברת הכט אמרה או כל דמות אחרת, היהדות היא דת שמאוד מבוססת על ביקורת, מישהו אמר משהו לא נכון, או באופן לא נכון, אז פשוט לא שומעים, או אפילו מתווכחים, יהודי יכול להגיד הכל ולשאול הכל, לא מתקבל אז לא.

אגב היום אנשים מפחדים לדבר או לחשוב על רבנים ודמויות דתיות, כי אולי יבוא שד, או "אש" ויזיק למדבר/חושב, ולא היא, אם יש דבר אחד בטוח זה שאלוהים אוהב אמת, ואת מחפשי האמת.

ישנה מסכת שלמה שנקראת "הוריות", שמדברת על זה שחכם אחד חושב אחרת משאר החכמים, אמנם אסור יהיה לו להורות הלכה כמו שהוא חושב לכלל הציבור, אבל מצד עצמו חייב לנהוג לפי הבנתו, ולשכנע את שאר החכמים שיבינו את דעתו, ויותר מזה, הוא יכול ללמד את הקהל הרחב את דעתו, ומלבד שיגיד להם שהרוב חולק עליו, וחייבים להישמע לרוב.

אז המסכנה היא לדעתי לא רק על ""רבנית כזו או אחרת"" אלה על כל התפישה.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים

שליחה #46 

ufffnick כתב:
תנסה לראות דת/שיטת משטר/ כול דבר קבוצתי שהוא
...
ההבדל בין דת לשיטת משטר הוא זהות השופט. בעוד שבשיטות משטר או כל קבוצה שהיא עלי אדמות האוכף והשופט את מפר כללי המקום הוא אדם בשר ודם, בדת השופט איננו ארצי. וללא תקשורת ישירה אליו לקבלת זהות השליח, אין לו נציג עלי אדמות.
אם תשים לב, קיבלנו 10 דיברות. זהו. כל שאר החוקים שנכתבו בזמן מסעות המדבר הן פרשנויות, הלכות ודקויות. בעיקר לשאלות כמו מתי רצח מוגדר כרצח? מה היא השבת ואיך שומרים עליה? וכד'.

אגב, כל שיטות הממשל היום מושתתות של אמות מוסר שמקורן ביהדות (מגילת כורש). רק עם פרשנות ודקויות המתאימים למקום ולרוח הזמן. בין אם זה שלטון דיקטטורי, איסלאמי קיצוני ובין אם דמוקרטיה קתולית מערבית.

כתבתי בפתיחת דבריי בפוסט הראשון שיכול מאוד להיות שדבריי מקוממים ואולי קצת מפשטים מידי. אין לי בעיה עם חוסר הסכמה.
...
משפט עברי אומר בדיוק את ההפך. הדיין דן לפי ההלכה ולא על פי דין שמים.

על פי המסורת התקבלו 10 דיברות אבל בתורה יש עוד הרבה מאד חוקים. כל השאר זה הלכות שנפסקו על ידי "חכמים" שבעצם מהוות את הפיכת החוקים לפקודות.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #47 

זה מזכיר לי משפט מסרט או תוכנית שראיתי. שאלו מישהו אם הוא דתי.
הוא אמר שהוא מחשיב את עצמו רוחני ולא דתי.
אז שאלו אותו מה ההבדל, והוא הסביר שרוחני מחפש משמעות במה שהוא עושה ואילו דתי מחפש הצדקה למה שהוא עושה.
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #48 

ronen61 כתב:זה מזכיר לי משפט מסרט או תוכנית שראיתי. שאלו מישהו אם הוא דתי.
הוא אמר שהוא מחשיב את עצמו רוחני ולא דתי.
אז שאלו אותו מה ההבדל, והוא הסביר שרוחני מחפש משמעות במה שהוא עושה ואילו דתי מחפש הצדקה למה שהוא עושה.
...
לענ"ד הפירוש שלו לא נכון . מה שהוא מבקש זה להיות רוחני ללא ציות , הדתי מבקש להיות רוחני תוך ציות , בהבנה שאם אתה לא משלם על דבר , הוא לא שווה דבר , והמבין יבין :lol:

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #49 

yanivol כתב:
משפט עברי אומר בדיוק את ההפך. הדיין דן לפי ההלכה ולא על פי דין שמים.

על פי המסורת התקבלו 10 דיברות אבל בתורה יש עוד הרבה מאד חוקים. כל השאר זה הלכות שנפסקו על ידי "חכמים" שבעצם מהוות את הפיכת החוקים לפקודות.
...
ההיפך?
זה בדיוק מה שטענתי.
בתורה אכן יש הרבה חוקים, שאם תקרא אותם תמצא שהם ראשית האבולוציה ההילכתית לפרשנויות ודקויות המתאימים לרוח אותה תקופה. דיני עבדים למשל, זו דוגמא מצויינת לחוקים מאוד מודרניים וחברתיים לאותה תקופה. היום, ברוב מדינות המערב עבדות אסורה בחוק על אף שיש מכבסת מילים כבדה בנושא (עובדי קבלן, עובדים זרים וכד').
מכשהפסיקו לעדכן את החוקים לרוח הזמן ופנו לדרכה של הנצרות (איסורים בפקודה, החמרה לשם החמרה והפחדה), היהדות איבדה דרכה ויותר גרוע מכך - את העומק הערכי שלה.
הכוונה, הנתינה וקדושת התא המשפחתי פינו מקומם למסכת איסורים והפחדות תוך בידול ודריסת השונה.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #50 

הרשות נתונה לאדם לעשות הכל השם הוא הצופה בהתנהגות יצוריו אלה שלא הולכים בדרך הרגילה פשוט לא משעממים אותו.....
כל אדם שיעשה מה שטוב לא
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”