דרוש ייעוץ:חנות לא מוכנה להשלים עסקה שנעשתה דרך האתר מכיוון שהמחיר היה שגוי
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
אני לא יודע מה בדיוק אומר החוק מעבר למה שכבר נאמר פה אך קשה לי להאמין שהוא מאפשר לנצל כל טעות תמימה ואני בטוח שהוא מטיל אחריות מסוימת גם על הצרכן שצריך לוודא פעמיים כשהוא רואה מחיר נמוך בצורה מחשידה. זה לא המקרה.
אני חושב שבסופו של דבר תגובת החנות היא נכונה ואילו מלכתחילה צורת הפניה שלהם היתה אדיבה יותר והיו מציעים פיצוי כלשהו אני באופן אישי הייתי מסיים את העניין בזה ואכן כך גם נהגתי בעבר כשעברתי סיפור דומה עם חנות אחרת. מה שצריך להבין הוא שהמחיר המוצג הוא מחייב ולא ניתן לסתור אותו בתואנות כלשהן גם אם מוצדקות, אחרת חנויות רבות היו מציגות מחירים נמוכים כדי למשוך לקוחות ולשבות אותם. למעשה גם שמעתי על חנות כלשהי שנמצאת בהליכים משפטיים בדיוק מהסיבה הזאת.
בכל הנוגע לזאפ, זה רק מוכיח כמה הם קטנים ומה הם באמת שווים. מי שמקבל כסף מבעל אינטרס לא יכול לבקר אותו בצורה אמינה בדיוק כפי שאף אחד לא מתייחס ברצינות למחקרים שנערכו במימון חברות תרופות ו"במקרה" תומכים במוצרים שלהם.
אני חושב שבסופו של דבר תגובת החנות היא נכונה ואילו מלכתחילה צורת הפניה שלהם היתה אדיבה יותר והיו מציעים פיצוי כלשהו אני באופן אישי הייתי מסיים את העניין בזה ואכן כך גם נהגתי בעבר כשעברתי סיפור דומה עם חנות אחרת. מה שצריך להבין הוא שהמחיר המוצג הוא מחייב ולא ניתן לסתור אותו בתואנות כלשהן גם אם מוצדקות, אחרת חנויות רבות היו מציגות מחירים נמוכים כדי למשוך לקוחות ולשבות אותם. למעשה גם שמעתי על חנות כלשהי שנמצאת בהליכים משפטיים בדיוק מהסיבה הזאת.
בכל הנוגע לזאפ, זה רק מוכיח כמה הם קטנים ומה הם באמת שווים. מי שמקבל כסף מבעל אינטרס לא יכול לבקר אותו בצורה אמינה בדיוק כפי שאף אחד לא מתייחס ברצינות למחקרים שנערכו במימון חברות תרופות ו"במקרה" תומכים במוצרים שלהם.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78973
- שם מלא: עפר לאור
B2k
אתה רשאי להביע את דעתך אבל אתה לא חושב שהשפה שאתה משתמש היא קיצונית? פרייאר? צרכן גרוע? חוצפן?
אני רואה מישהו עם דעה ליגיטימית לחלוטין. זכותו לא להסכים איתך מבלי שתקרא לו בשמות ותתקיף אותו.
באותה מידה אתה רשאי לדעתך שהוא טועה.
אתה רשאי להביע את דעתך אבל אתה לא חושב שהשפה שאתה משתמש היא קיצונית? פרייאר? צרכן גרוע? חוצפן?
אני רואה מישהו עם דעה ליגיטימית לחלוטין. זכותו לא להסכים איתך מבלי שתקרא לו בשמות ותתקיף אותו.
באותה מידה אתה רשאי לדעתך שהוא טועה.
- b2k
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4709
כשמשהו כותב " בכדי לנצל את העסק ככל שניתן" ו "זאת חזירות" זה בסדר?oferlaor כתב:B2k
באותה מידה אתה רשאי לדעתך שהוא טועה....
סה"כ אדם ביקש לקנות אוזיות בחנות במחיר שהציעו לו. ותראה במה מאשימים אותו פה.
- oferlaor
-
- מנהל

שוב, דעה ליגיטימית, אבל למה לקרוא לאנשים בכינויים?
נראה לי שיש כאן אחלה סולם בשביל שני הצדדים.
נקווה שהבחור יקבל את מה שהציעו וזהו. נראה לי פייר, לא?
נראה לי שיש כאן אחלה סולם בשביל שני הצדדים.
נקווה שהבחור יקבל את מה שהציעו וזהו. נראה לי פייר, לא?
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4626
לילה טוב B2K.
אל תקח את הדברים כל כך קשה בסה"כ אני טוען שטעויות יכולות להתרחש גם לנו כצרכנים וגם לעוסקים בתחום.
מה שאני אומר זה שלא צריך להיות "חזירים" וחשוב גם להבין את הצד השני.
הצעת החנות נדיבה וראויה, אין כאן פגיעה ממשית בלקוח.
ישנה גם התנצלות על ההתנהלות הראשונית של החנות וגם זה ראוי לציון.
אל תקח את הדברים כל כך קשה בסה"כ אני טוען שטעויות יכולות להתרחש גם לנו כצרכנים וגם לעוסקים בתחום.
מה שאני אומר זה שלא צריך להיות "חזירים" וחשוב גם להבין את הצד השני.
הצעת החנות נדיבה וראויה, אין כאן פגיעה ממשית בלקוח.
ישנה גם התנצלות על ההתנהלות הראשונית של החנות וגם זה ראוי לציון.
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
הבעיה העיקרית היא התגובה הראשונית של החנות.b2k כתב:כשמשהו כותב " בכדי לנצל את העסק ככל שניתן" ו "זאת חזירות" זה בסדר?oferlaor כתב:B2k
באותה מידה אתה רשאי לדעתך שהוא טועה....
סה"כ אדם ביקש לקנות אוזיות בחנות במחיר שהציעו לו. ותראה במה מאשימים אותו פה....
יש לא מעט מן ההיגיון במה שקובי כותב.
גם אני, לו היו מבין שמדובר בטעות שנעשתה בתום לב, חושב שהייתי מוותר.
וזה לא עושה אותי "פראייר" גם בצד השני ישנם אנשים וגם הם עושים טעויות.
מאמין שאם מי שכתב את ההודעה מטעם החנות כאן היה הראשון לדבר עם הלקוח, להתנצל ולהסביר, גם הוא עשוי היה לוותר להם.
ולפעמים וויתור הוא התעלות ולא תמיד עושה אותך "פראייר".
נערך לאחרונה על ידי ronensud ב 30/12/2011 0:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4626
תודה ronensud חשבתי שאני כאן לבד..... 
- oferlaor
-
- מנהל

רונן
מסכים לחלוטין, לפעמים דרוש מנהל עם עוצמת נפש בשביל להודות בטעות וכל הכבוד לזוהר על כך. יותר מדי פעמים אני נתקל בנעילת עקבים מטעם חברות ויפה לראות שהם מקבלים אחריות ומטפלים בלקוח כמו שצריך.
מסכים לחלוטין, לפעמים דרוש מנהל עם עוצמת נפש בשביל להודות בטעות וכל הכבוד לזוהר על כך. יותר מדי פעמים אני נתקל בנעילת עקבים מטעם חברות ויפה לראות שהם מקבלים אחריות ומטפלים בלקוח כמו שצריך.
- amira
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
השאלה היא האם ללא האתר הזה וההדים שהשרשור הנ"ל מייצר היה מנהל החנות מוצא את תעצומות הנפש
אני לא מכיר לא את החנות ולא את בעליה אבל, למרות זאת, אני אישית מסופק...
אני לא מכיר לא את החנות ולא את בעליה אבל, למרות זאת, אני אישית מסופק...
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken
i once thought i was wrong
but i was mistaken
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9075
רק חבל שלקיחת האחריות מתבצעת לאחר "הוצאת המיץ" לצרכן הקצה או לאחר שזה פרסם ברבים את השתלשלות האירועים. גם לי קרה מקרה דומה לפני 12 שנה שקניתי את הרסיבר הקודם שלי ברשת האינטרנט באחת מרשתות החשמל הגדולות. הפער בין המחיר שהם רצו לעומת המחיר שקניתי עמד על 1000 ש"ח ובסוף הגענו להבנה של 500 לכל צד.oferlaor כתב:רונן
מסכים לחלוטין, לפעמים דרוש מנהל עם עוצמת נפש בשביל להודות בטעות וכל הכבוד לזוהר על כך. יותר מדי פעמים אני נתקל בנעילת עקבים מטעם חברות ויפה לראות שהם מקבלים אחריות ומטפלים בלקוח כמו שצריך....
בזמנו לא הייתה מודעות רבה לנושא חוק הגנת הצרכן כפי שזו קיימת היום לנושא הקנייה באינטרנט.
ולנושא השרשור - תארו לכם את האפקט האדיר !!! שחנות זו הייתה מקבלת אם פותח השרור היה רושם היפוטתית:
"שירות מצוין שקיבלתי בארמגדון - רכשתי 2 זוגות אוזניות במחיר מוזל ביותר עקב טעות בפרסום והחנות עמדה מאחורי הטעות, לקחה בעלות ואחריות מלאה למרות ההפסד הכספי. כל הכבוד על השירות המצוין שלא רואים תדיר ביום יום. אני יצאתי לקוח מרוצה ואף אשוב לקנות מהם גם במחירים שהם יקרים יותר לעומת חנויות אחרות. זה דוגמא לשירות שעליו אני מוכן לשלם !!!
ארמגדון - תודה רבה, הרווחתם לקוח נאמן...
ככה היה לנו שרשור ב"נימה חיובית" שגורר תגובות חיוביות לעומת מה שהיה לנו פה: שרשור שנפתח בנימה שלילית ונגמר בנימה חיובית יחסית אבל עם טעם מר בפה...
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
תגובה יותר מראויה של ארמגדון. אם אכן חשקה נפשך באוזניות - רכוש זוג אחד במחיר המוצע. נעשה כאן צעד יפה.
לאופיס דיפו היה פרסום שגוי על כרטיס זכרון לפני שנה וקצת. מי שביקש לרכוש במחיר המוצע קיבל. אולם למחרת כבר המחיר לא כובד והם גובו על ידי התמ"ת. זה קורה וזה יקרה. יש עוד מקרה עם דל לגבי מסכים, אינני זוכר את הפרטים במדויק אולם גם שם הרעיון היה דומה.
לאופיס דיפו היה פרסום שגוי על כרטיס זכרון לפני שנה וקצת. מי שביקש לרכוש במחיר המוצע קיבל. אולם למחרת כבר המחיר לא כובד והם גובו על ידי התמ"ת. זה קורה וזה יקרה. יש עוד מקרה עם דל לגבי מסכים, אינני זוכר את הפרטים במדויק אולם גם שם הרעיון היה דומה.
Vocare Ad Regnum
- anin17
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 136
אני מתבייש.
בעלי העסקים הקטנים מעסיקים 50% מכלל העובדים במשק, לוקחים על עצמם סיכונים אדירים, נלחמים בפקידות הממשלתית ובגופים מונופוליסטים וזאת על מנת לנסות להתפרנס בכבוד.
בא לקוח, טוען שעשה בדיקת מחירים בחו"ל (כ-350$) ומוצא בארץ את המוצר במחיר של 650 ש"ח. תסכימו איתי שהאדם הסביר (או הצרכן הנבון כפי שנכתב במקור) היה מבין מיד שמדובר בטעות, ופה עומדות בפניו 4 אפשרויות:
1. להודיע לחנות על טעות במחיר.
2. לא לעשות כלום.
3. לקנות יחידה על מנת להשתמש בה בתחבורה ציבורית כפי שטען.
4. לקנות 2 יחידות ולהרוויח כפליים.
הדרך שנבחרה והודאותיו של הלקוח מצביעים לפי דעתי על כך שמי שביקש להתקשר בחוזה עשה זאת שלא בתום לב, עקב ניצול טעות ומתוך מטרה לעשות עושר שלא בצדק.
והגרוע מכל עוד לפנינו - פגיעה ברבים במוניטין וכתוצאה מכך בהכנסותיו של בעל העסק! וכל זאת בשביל רווח של כמה מאות שקלים.
בעלי העסקים הקטנים מעסיקים 50% מכלל העובדים במשק, לוקחים על עצמם סיכונים אדירים, נלחמים בפקידות הממשלתית ובגופים מונופוליסטים וזאת על מנת לנסות להתפרנס בכבוד.
בא לקוח, טוען שעשה בדיקת מחירים בחו"ל (כ-350$) ומוצא בארץ את המוצר במחיר של 650 ש"ח. תסכימו איתי שהאדם הסביר (או הצרכן הנבון כפי שנכתב במקור) היה מבין מיד שמדובר בטעות, ופה עומדות בפניו 4 אפשרויות:
2. לא לעשות כלום.
הדרך שנבחרה והודאותיו של הלקוח מצביעים לפי דעתי על כך שמי שביקש להתקשר בחוזה עשה זאת שלא בתום לב, עקב ניצול טעות ומתוך מטרה לעשות עושר שלא בצדק.
והגרוע מכל עוד לפנינו - פגיעה ברבים במוניטין וכתוצאה מכך בהכנסותיו של בעל העסק! וכל זאת בשביל רווח של כמה מאות שקלים.
-
Liquid
-
- חבר פעיל

- תגובות: 68
שלום רב לך,anin17 כתב:אני מתבייש.
2. לא לעשות כלום.
והגרוע מכל עוד לפנינו - פגיעה ברבים במוניטין וכתוצאה מכך בהכנסותיו של בעל העסק! וכל זאת בשביל רווח של כמה מאות שקלים....
רק על מנת להבהיר את הדברים, רכשתי עבורי יחידה אחת בלבד את היחידה השנייה רכשתי עבור חבר שהיה איתי בזמן ביצוע העסקה.
לא ניסיתי לנצל פה טעות ו"לעשות עושר שלא כצדק" כפי שאתה טוען. והאשמותייך אינן מוצאות חן בעיני.
הפגיעה במוניטין לדעתי היא בגלל ההתנהלות הראשונית של החנות שבמקום לטפל בבעיה אותו נציג בחר לצעוק, להשמיץ ולאיים.
אני סמוך ובטוח כי אם הטיפול הראשוני בי היה ע"י הנציג שענה לדיון זה לא היינו נגררים למקום שאנו בו כעת וכל הדבר היה יכול להיפתר על הצד הטוב ביותר.
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
Liquid,
אתה יכול בבקשה לעדכן אותנו לגבי זה שהכל נפתר ורכשת את המוצר במחיר הזול
אתה יכול בבקשה לעדכן אותנו לגבי זה שהכל נפתר ורכשת את המוצר במחיר הזול
- null
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
אותו המחדל קרה לי בדיוק
למרות שאני בדכ לא נוטה להגיב ראיתי את השרשור ואת התגובות האינפורמטיביות שלכם וחשבתי שאולי תוכלו לעזור.
לי קרה אותו המקרה רק שאני לא פרסמתי את הנושא עד היום.
לאחר שדיברתי עם מספר נציגים בחנות, יצר עימי קשר מנהל החנות אשר פנה, בהעדר הגדרה אחרת לסחיטה רגשית ממש.
הוא הבהיר לי כי לא יוכל לתת לי את האוזניות במחיר שפורסם היות שאז יאלץ להוריד את הפרש העלות הנוספת של 400 ש"ח ממשכורתו של העובד (!) שהעלה לאתר את המחיר המוטעה.
הוא אף הגדיל והוסיף, ונתן לי את שם העובד ופירט לי את משכורתו החודשית כדי להדגיש את מידת הנזק הכספי שיגרם לאותו העובד שבסך הכל טעה טעות תמימה.
מותר לו לעשות דבר שכזה על פי החוק?
אני חייבת להגיד שסוג זה של סחיטה רגשית רק מעודד אותי להלחם על זכויותי ואולם לא הייתי רוצה שזה יבוא על חשבונו של אדם אחר...
לאחר שדיברתי עם מספר נציגים בחנות, יצר עימי קשר מנהל החנות אשר פנה, בהעדר הגדרה אחרת לסחיטה רגשית ממש.
הוא הבהיר לי כי לא יוכל לתת לי את האוזניות במחיר שפורסם היות שאז יאלץ להוריד את הפרש העלות הנוספת של 400 ש"ח ממשכורתו של העובד (!) שהעלה לאתר את המחיר המוטעה.
הוא אף הגדיל והוסיף, ונתן לי את שם העובד ופירט לי את משכורתו החודשית כדי להדגיש את מידת הנזק הכספי שיגרם לאותו העובד שבסך הכל טעה טעות תמימה.
אני חייבת להגיד שסוג זה של סחיטה רגשית רק מעודד אותי להלחם על זכויותי ואולם לא הייתי רוצה שזה יבוא על חשבונו של אדם אחר...
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
מתי זה קרה?
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
null,
קרה לי אותו הדבר עם שירות של חברת הגז (בדיקה תקופתית). נקבע לי ביקור טכנאי ליום מסוים. יצאתי מהעבודה מוקדם, הטכנאי לא הגיע כלל.
למחרת דיברתי עם המוקד והסתבר שמדובר בטכנאי חיצוני. הוא יצר איתי קשר ומסתבר שבטופס ההזמנה הוזנה ע"י המזכירה שלו (שהתקשרה אלי לתיאום הבדיקה) נכתב מס' דירה לא נכון.
למחרת הוא הגיע, ביצע את הבדיקה, ולאחר מכן דיברתי עם חברת הגז ודרשתי פיצוי על בסיס חוק הטכנאים (נדמה לי שזה היה צריך להיות 600 ש"ח). כמה דק' לאחר מכן מתקשר אלי הטכנאי, ומסביר לי שהמזכירה היא אחותו הגרושה עם ילדים ואם הוא יצטרך לשלם לי זה יהיה על חשבונה, וגם ככה שולי הרווח שלו מאוד נמוכים וכו' וכו'.
זה ממש הכעיס אותי (למה - הזמן שלי לא שווה כסף?) אבל היה לי ממש רע לדרוש את זה בכל זאת (למרות שזו זכותי)... בסוף יצאתי אולי מוסרי, אבל חלש אופי.
קרה לי אותו הדבר עם שירות של חברת הגז (בדיקה תקופתית). נקבע לי ביקור טכנאי ליום מסוים. יצאתי מהעבודה מוקדם, הטכנאי לא הגיע כלל.
למחרת דיברתי עם המוקד והסתבר שמדובר בטכנאי חיצוני. הוא יצר איתי קשר ומסתבר שבטופס ההזמנה הוזנה ע"י המזכירה שלו (שהתקשרה אלי לתיאום הבדיקה) נכתב מס' דירה לא נכון.
למחרת הוא הגיע, ביצע את הבדיקה, ולאחר מכן דיברתי עם חברת הגז ודרשתי פיצוי על בסיס חוק הטכנאים (נדמה לי שזה היה צריך להיות 600 ש"ח). כמה דק' לאחר מכן מתקשר אלי הטכנאי, ומסביר לי שהמזכירה היא אחותו הגרושה עם ילדים ואם הוא יצטרך לשלם לי זה יהיה על חשבונה, וגם ככה שולי הרווח שלו מאוד נמוכים וכו' וכו'.
זה ממש הכעיס אותי (למה - הזמן שלי לא שווה כסף?) אבל היה לי ממש רע לדרוש את זה בכל זאת (למרות שזו זכותי)... בסוף יצאתי אולי מוסרי, אבל חלש אופי.
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
+1osherov כתב:Liquid,
אתה יכול בבקשה לעדכן אותנו לגבי זה שהכל נפתר ורכשת את המוצר במחיר הזול...
עשינו הדים - הדעות מעכשיו ירוצו לכאן ולכאן, אנא עדכן מה נסגר. נשמח לשמוע סוף טוב.
אגב - גם ספיגת הפרש על זוג אחד זה יפה. אני מבין את מצבך והייתי בו בעבר (מוצר אחר והמון המון עצבים) אולם לי לא הציעו כזה פיצוי, לפחות יש לך משהו ללכת איתו.
-
Liquid
-
- חבר פעיל

מצטער על חוסר הפעילות מצידי, נפלאות השפעת.TANDBERG כתב:+1osherov כתב:Liquid,
אתה יכול בבקשה לעדכן אותנו לגבי זה שהכל נפתר ורכשת את המוצר במחיר הזול...
עשינו הדים - הדעות מעכשיו ירוצו לכאן ולכאן, אנא עדכן מה נסגר. נשמח לשמוע סוף טוב.
אגב - גם ספיגת הפרש על זוג אחד זה יפה. אני מבין את מצבך והייתי בו בעבר (מוצר אחר והמון המון עצבים) אולם לי לא הציעו כזה פיצוי, לפחות יש לך משהו ללכת איתו....
מנהל החנות מהפורום (לא הבחור שהציג עצמו כמנהל בפעם הראשונה) יצר איתי קשר טלפוני.
הוא דיבר איתי בנעימות, הצטער והסביר לי את הדברים והציע לי לקבל זוג אחד בלבד במחיר שבו רכשתי.
למרות אי הנעימות שחוויתי על כך שהייתי צריך להסביר לחבר שרכש איתי מדוע אני מקבל את האוזניות והוא לא החלטתי להניח לנושא לטובת החנות ולטובת כאבי הראש שפוקדים אותי כרגע בגלל השפעת.
נערך לאחרונה על ידי Liquid ב 02/01/2012 15:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Liquid
-
- חבר פעיל

נראה לי שקיבלת את תשובתך:amira כתב:השאלה היא האם ללא האתר הזה וההדים שהשרשור הנ"ל מייצר היה מנהל החנות מוצא את תעצומות הנפש![]()
אני לא מכיר לא את החנות ולא את בעליה אבל, למרות זאת, אני אישית מסופק......
null כתב:למרות שאני בדכ לא נוטה להגיב ראיתי את השרשור ואת התגובות האינפורמטיביות שלכם וחשבתי שאולי תוכלו לעזור.
אני חייבת להגיד שסוג זה של סחיטה רגשית רק מעודד אותי להלחם על זכויותי ואולם לא הייתי רוצה שזה יבוא על חשבונו של אדם אחר......