בהצלחה בכל ענייני הדירה!!
תכנון נקודות תקשורת ומדיה - דירה בבניה - מבקשת עזרה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
בכיף, שמחתי לעזור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Mongar
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
הי,
רק רציתי לספר על חנות יותר זולה ממדיה גלקסי. צמוד לאזור התעשייה של כפר סבא, במושב נווה ימין, ישנו סיטונאי של מוצרי תקשורת וחשמל בשם "יוסי בנין תקשורת בעמ".
לאחרונה עברתי לדירה חדשה והתחלתי לבנות רשת ביתית. את ברכיבים הראשונים קניתי ממדיה גלאקסי שבאמת זולים אבל אז קיבלתי המלצה מטכנאי של הוט על החנות הנ"ל ובאמת המחירים שם זולים יותר (כמובן שיש דברים שהמחירים דומים אבל עדיין הרוב יותר זול).
אז אם מישהו גר בסביבה אני ממליץ.
תודה
רק רציתי לספר על חנות יותר זולה ממדיה גלקסי. צמוד לאזור התעשייה של כפר סבא, במושב נווה ימין, ישנו סיטונאי של מוצרי תקשורת וחשמל בשם "יוסי בנין תקשורת בעמ".
לאחרונה עברתי לדירה חדשה והתחלתי לבנות רשת ביתית. את ברכיבים הראשונים קניתי ממדיה גלאקסי שבאמת זולים אבל אז קיבלתי המלצה מטכנאי של הוט על החנות הנ"ל ובאמת המחירים שם זולים יותר (כמובן שיש דברים שהמחירים דומים אבל עדיין הרוב יותר זול).
אז אם מישהו גר בסביבה אני ממליץ.
תודה
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
כמה נחמד מצדך...
אלעד
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
הי, עברתי חוויה דומה בחודשים האחרונים של תכנון הבית שאנחנו עוברים אליו. ולראות את התוצאה המוגמרת אחרי הטיח זה עושה הרגשה ממש טובה.
בשביל לחסוך בעלויות ככל שניתן הכנתי מראש את הנקודות שארצה לשים ואת השקעים עצמם אוסיף לבד בהמשך.
בפועל הגדלתי את הקופסאות של הגיוויס מ- 3 מקום ל- 4 ול- 6 מקום וקניתי שקעי חשמל בחנות שכונתית בקריות (10 ש"ח לשקע חשמל רגיל ו- 30 ש"ח לשקע איטלקי, 10 ש"ח לשקעי רשת מסוככים). כבל רשת אקנה ממדיה גאלקסי כי לא מצאתי באף מקום יותר זול.
את נקודות הרשת בבית אני אעביר בצינור של נקודת הטלפון שמוקם מבעוד מועד בנקודה הרצויה.
זהו, עכשיו נותר רק לחכות למעבר בעוד חצי שנה ולהתחיל לעבוד על השיפצורים הסופיים שלי..
בשביל לחסוך בעלויות ככל שניתן הכנתי מראש את הנקודות שארצה לשים ואת השקעים עצמם אוסיף לבד בהמשך.
בפועל הגדלתי את הקופסאות של הגיוויס מ- 3 מקום ל- 4 ול- 6 מקום וקניתי שקעי חשמל בחנות שכונתית בקריות (10 ש"ח לשקע חשמל רגיל ו- 30 ש"ח לשקע איטלקי, 10 ש"ח לשקעי רשת מסוככים). כבל רשת אקנה ממדיה גאלקסי כי לא מצאתי באף מקום יותר זול.
את נקודות הרשת בבית אני אעביר בצינור של נקודת הטלפון שמוקם מבעוד מועד בנקודה הרצויה.
זהו, עכשיו נותר רק לחכות למעבר בעוד חצי שנה ולהתחיל לעבוד על השיפצורים הסופיים שלי..
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- חיים12345
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
i7 כתב:שלום.
אני מנסה לתכנן חיווט עבור מדיה ותקשורת בין חדרים, בדירה שנמצאת בבניה.
הבניה בעיצומה, ואני מנסה לחשוב על פתרונות כבר כמה שבועות. רק עכשיו הבנתי שיש מומחים שיודעים מעולה מה שאני מנסה להבין לבד ושוברת את הראש...
זו דירת 5 חדרים, והפתרון שהגעתי אליו הוא לעשות ארון מדיה בחדר עבודה ולרכז בו את כל הנקודות והמכשירים.
המכשירים שברשותי: מודם, מודם טלפון, טלפון, מדפסת/פקס, ראוטר (תקן N), ממיר יס מקס HD, מגבר סטריאו, מגבר קולנוע ביתי (לא HD), DVR.
הנקודות שהזמנתי (נכון לעכשיו) מהחשמלאי של הקבלן: נקודת יס, נקודת טלפון, נקודת צינור 50.
על הקיר הניצב בחדר העבודה יישב המחשב הנייח, מרחק של כ-3 מטר.
בין המחשב הנייח לארון מדיה אמשוך 3 כבלים חיצוניים (על הקיר): מחשב—ראוטר, יציאה אופטית—מגבר, USB—מדפסת.
חדר העבודה נמצא בערך במרכז הדירה. מרחק מארון מדיה לטלויזיה בסלון כ-6 מטר.
בין ארון מדיה וטלויזיה בסלון אמשוך כבלים דרך צינור 50 : 2 כבלי רמקולים קדמיים, כבל לרמקול סנטר, HDMI בין ממיר וטלויזיה, עינית מממיר לאזור טלויזיה.
מאחר וקיר חדר העבודה הוא הקיר האחורי בסלון – אוכל לקדוח דרכו ולהעביר כבלים ממגבר לרמקולים אחוריים וסאבוופר.
קיימים בנפרד גם נקודת טלפון ונקודת יס בממד.
נכון לעכשיו לא ביקשתי נקודות תקשורת נוספות בחדרי שינה, בהנחה שאוכל להתחבר לרשת הביתית מכל מחשב נייד או טלויזיה עתידית, ולצפות בתכנים שיאוחסנו על המחשב הנייח.
אודה לאין שיעור על כל חוות דעת לגבי תכנון זה! לא בטוחה שזהו התכנון המיטבי, אך לא מצליחה למצוא פתרון טוב יותר לבד.
דאגתי העיקרית היא שאיני בקיאה מספיק לצפות צורך בנקודות תקשורת בכל חדר (או צינורות תקשורת בין חדרים), או באופן בו אוכל ליצור הכנה לשימושים שיהיו נחוצים מאד בעתיד.
איני בקיאה גם בפתרונות תקשורת ומדיה עכשוויים (או ממשמשים) וסוגי כבלים שיתנו פתרון יעיל ומיטבי לצרכיי.
ישנם ימים ספורים בהם אוכל עדיין לשנות משהו בתכנון נקודות חשמל ותקשורת, לפני שיוצקים בטון לדירה.
אשמח לכל הצעה לשיפור! וגם להצעות באשר לפתרונות שליטה נרחבים יותר לגבי: מיזוג, תאורה, תריסים חשמליים (אחד בסלון ואחד בחדר שינה) מה עליי להכין כבר עכשיו? (לצערי התקציב מוגבל ביותר).
המון תודה מראש!!...
- lasik
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
למיטב הבנתי המרחק האפקטיבי להשחלת כבל HDMI אותו סימנת, מארון מרכז המדיה בחדר העבודה, לטלויזיה, עולה על 10 מטר.
מהתוכנית שצירפת, אורך הסלון 4.7 מטר. את חוצה אותו באלכסון, כלומר כ- 6 -+ מטר אוירי.
חלק מהקבלנים משחילים צנרת דרך התיקרה, כלומר עוד 2.60 מטר כפול 2 = 5.4. מכיוון שהמכשירים צריכים מעט מרחק מהקיר, יוצא לפי החישוב שלי שהכבל עולה על 10 מטר. לחלק מהמכשירים זוהי עשויה להיות בעיה בתקשורת, ואת עשויה להגיע לפתרון HDMI over CAT.
לשיקולך.
מהתוכנית שצירפת, אורך הסלון 4.7 מטר. את חוצה אותו באלכסון, כלומר כ- 6 -+ מטר אוירי.
חלק מהקבלנים משחילים צנרת דרך התיקרה, כלומר עוד 2.60 מטר כפול 2 = 5.4. מכיוון שהמכשירים צריכים מעט מרחק מהקיר, יוצא לפי החישוב שלי שהכבל עולה על 10 מטר. לחלק מהמכשירים זוהי עשויה להיות בעיה בתקשורת, ואת עשויה להגיע לפתרון HDMI over CAT.
לשיקולך.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
lasik,
קראת רק את ההודעה הראשונה בשרשור?
מדובר בשרשור בן כמעט שנה שהוקפץ בהודעה חסרת תוכן (אחת מעליך).
קראת רק את ההודעה הראשונה בשרשור?
מדובר בשרשור בן כמעט שנה שהוקפץ בהודעה חסרת תוכן (אחת מעליך).
- lasik
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
צודק,
אז אולי הגברת שבינתיים בטח איכלסה את הדירה, תספר מה נגמר בסיפור?

אז אולי הגברת שבינתיים בטח איכלסה את הדירה, תספר מה נגמר בסיפור?
מוצרים חדשים בהזדמנות!
-
i7
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
הי.
אני הגברת שזכתה לעצות המחכימות ביותר שיכולתי לאחל לעצמי, אך עדיין לא נכנסתי לדירה, וזה יקח עוד חצי שנה בערך.
בינתיים אפשר לראות צילום של מרכז התקשורת שממוקם בחדר העבודה, כפי שזה נראה כיום:
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/ ... G_2249.jpg[/img2]
עשיתי בפועל בדיוק את כל מה שעליו מדובר בפוסט באופן תיאורטי.
רוצה להגיש תודה שוב על כל העצות המועילות ובמיוחד ל-PIXIES, שגם נתן עצות מדהימות וגם קרוי על שם הלהקה האהובה עליי!
אשוב עם תמונות מדויקות כשהכל יהיה במקום.
אני הגברת שזכתה לעצות המחכימות ביותר שיכולתי לאחל לעצמי, אך עדיין לא נכנסתי לדירה, וזה יקח עוד חצי שנה בערך.
בינתיים אפשר לראות צילום של מרכז התקשורת שממוקם בחדר העבודה, כפי שזה נראה כיום:
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/ ... G_2249.jpg[/img2]
עשיתי בפועל בדיוק את כל מה שעליו מדובר בפוסט באופן תיאורטי.
רוצה להגיש תודה שוב על כל העצות המועילות ובמיוחד ל-PIXIES, שגם נתן עצות מדהימות וגם קרוי על שם הלהקה האהובה עליי!
אשוב עם תמונות מדויקות כשהכל יהיה במקום.
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
לדעתי זה יצא טוב מאוד.
הגימור יהיה עם ארון תקשורת חיצוני גברתi7 ?
http://technation.themarker.com/communication/1.1764732
כמה הערות לגבי התקנה של משרד התקשורת לגבי התקנת שקע אינטרננט בכל חדר ומרכזיה בארון תקשורת:
התקנה הזו יצאה לפני שנתיים וחייבה בבניה החדשה נקודת תקשורת עם חוטCUT5 בכל חדר,וארון ריכוז ראשי.
-בפועל שורר כאוס מוחלט וקבלן החשמל\תקשורת מכיו קופסא 55 עם חוט נילון למשיכה.
-הארון תחת הטיח קטן מאוד ולא מכיל שקע חשמל1 או יותר לחבור הנתב,סוויטש ומודם שדורשים חשמל.
-האשמה תלויה גם באדריכל המתכנן שלא יצר גומחא או נישה סמויה לכבילה הזאת,ונותן לקבלן החשמל והלקוח להתמודד עם המצב המכוער של הגימור,בארון פלסטיק,צפופ שהדלת שלו והצירים נשברים מהר.
-אי אכיפת התקנה בידי המדינה,גורמת להוצאות מיותרות ומנופחות לרוכשי הדירות שגם ככה קורסים עם תשומות עלית הבניה.
הטרוף של 400-600 שקל לנקודה ,או צנרת ריקה נוספת בתשלום בשל כך ,רק לרעת הצרכן,
וצערי אף גוף לא מטפל או נותן חסות לצרכן העשוק והמבולבל.
http://www.itco.org.il/UserFiles/File/T ... 20Inon.pdf
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
היי I7,
תודה על העדכון והתמונה. נראה מעולה, ולדעתי את הולכת ליהנות מאוד במעונך החדש.
המון בהצלחה בהמשך!!
תודה על העדכון והתמונה. נראה מעולה, ולדעתי את הולכת ליהנות מאוד במעונך החדש.
המון בהצלחה בהמשך!!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
i7
-
- חבר פעיל

זורו44 - תודה על הקישורים האינפורמטיביים!
מעל כל הפתחים יהיה ארון תקשורת (בתקווה מנגר אם ישאר משהו בתקציב).
כמו-כן, כרגע כל החוטים יוצאים משלושה פתחים, אך בסוף התהליך הם יהיו מסודרים בין כל חמשת הפתחים.
לגבי מחירים מופרזים של קבלני חשמל ופדיחות של קבלנים - DONT GET ME STARTED.
הו וול, לפחות PIXIES חושב שנראה מעולה, אז אני מבסוטה
מעל כל הפתחים יהיה ארון תקשורת (בתקווה מנגר אם ישאר משהו בתקציב).
כמו-כן, כרגע כל החוטים יוצאים משלושה פתחים, אך בסוף התהליך הם יהיו מסודרים בין כל חמשת הפתחים.
לגבי מחירים מופרזים של קבלני חשמל ופדיחות של קבלנים - DONT GET ME STARTED.
הו וול, לפחות PIXIES חושב שנראה מעולה, אז אני מבסוטה
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

נשמח לתמונות מעודכנות,ותחשיב עלויות שגבה הקבלן .
לא לשכוח שהמחוקק דורש מהקבלן רשת ביתית בכל דירה חדשה,ללא תוספת מחיר.
כמו שהקבלן מחויב על 3 שקעי חשמל,טלויזיה,טלפון בכל חדר.ולא חוטי משיכה מנילון,
אלא גימור עם שקע רשת מחווט .
לא לשכוח שהמחוקק דורש מהקבלן רשת ביתית בכל דירה חדשה,ללא תוספת מחיר.
כמו שהקבלן מחויב על 3 שקעי חשמל,טלויזיה,טלפון בכל חדר.ולא חוטי משיכה מנילון,
אלא גימור עם שקע רשת מחווט .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

החוק מחייב רשת בכל חדר
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

החוק מחייב רשת ביתית לללא תשלום נוסף
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
מה אומרת תקנת 1907??
בבקשה:
"רשתות בזק בחצרי לקוח:כבילה גנרית לבנייני מגורים"
תקציר התקן
תקן זה מגדיר כבילה(א)גנרית לבתי מגורים.בית מגורים עשוי לכלול בניין אחד או יותר או עשוי להיות חלק מבניין הכולל יותר במית מגורים אחד. תקן זה מגדיר כבילה גנרית עבור שלושה סוגים של יישומים: - טכנולוגיות מידע ותקשורת )(ICT(ב;) - טכנולוגיות שידורי רדיו וטלוויזיה ותקשורת )(BCT)ג;) - פיקוד,בקרה ותקשורת בבניינים )(CCCB(ד;) תקן זה מגדיר כבילה העשויה מאחד או יותר מהטיפוסים שלהלן: - כבילה מאוזנת; - כבילה קואקסיאלית (משותפת-ציר;9 - כבלי סיבים אופטיים. התקן קובע את הדרישות עבור התכן והתצורה של הכבילה הגנרית בהתייחס להיבטים אלה: א) מבנה וטופולוגיה; ב) תצורה מינימלית; ג) דרישות ביצועים עבור מקטעים וערוצים קבועים; ד) צפיפות ומיקום של נקודות החיבור; ה) מנשקים לציוד ייעודי-ליישום ולרשתות חיצוניות; ו) קיום לצד שירותים אחרים בבניין. אם כי דרישות לגבי בטיחות (חשמל,אש וכדומה) ותאימות אלקטרומגנטית אינן נכללות בתחום תקן זה,אלא נידונות בתקנים אחרים ומוגדרות בתקנות שונות,המידע המובא בתקן זה עשוי לסייע בעמידה בדרישות אלה.
החוק מחייב מובילים לתשתיות תקשורת (צינורות לארון תקשורת) לכל התשתיות כגון: B, C, BC, CC, T, אך לא מחייב את הקבלן לבצע כבילה בפועל אלא אך ורק בזק וכבלים
בבקשה:
"רשתות בזק בחצרי לקוח:כבילה גנרית לבנייני מגורים"
תקציר התקן
תקן זה מגדיר כבילה(א)גנרית לבתי מגורים.בית מגורים עשוי לכלול בניין אחד או יותר או עשוי להיות חלק מבניין הכולל יותר במית מגורים אחד. תקן זה מגדיר כבילה גנרית עבור שלושה סוגים של יישומים: - טכנולוגיות מידע ותקשורת )(ICT(ב;) - טכנולוגיות שידורי רדיו וטלוויזיה ותקשורת )(BCT)ג;) - פיקוד,בקרה ותקשורת בבניינים )(CCCB(ד;) תקן זה מגדיר כבילה העשויה מאחד או יותר מהטיפוסים שלהלן: - כבילה מאוזנת; - כבילה קואקסיאלית (משותפת-ציר;9 - כבלי סיבים אופטיים. התקן קובע את הדרישות עבור התכן והתצורה של הכבילה הגנרית בהתייחס להיבטים אלה: א) מבנה וטופולוגיה; ב) תצורה מינימלית; ג) דרישות ביצועים עבור מקטעים וערוצים קבועים; ד) צפיפות ומיקום של נקודות החיבור; ה) מנשקים לציוד ייעודי-ליישום ולרשתות חיצוניות; ו) קיום לצד שירותים אחרים בבניין. אם כי דרישות לגבי בטיחות (חשמל,אש וכדומה) ותאימות אלקטרומגנטית אינן נכללות בתחום תקן זה,אלא נידונות בתקנים אחרים ומוגדרות בתקנות שונות,המידע המובא בתקן זה עשוי לסייע בעמידה בדרישות אלה.
החוק מחייב מובילים לתשתיות תקשורת (צינורות לארון תקשורת) לכל התשתיות כגון: B, C, BC, CC, T, אך לא מחייב את הקבלן לבצע כבילה בפועל אלא אך ורק בזק וכבלים
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

שורה תחתונה,הצרכן הישראלי ב2013 ,יאלץ להוציא מכיסו על תשתיות רשת
מה ההבדל בין חוק לתקן?לחוק חייבים לציית,התקן זה רק המלצה ,אפשר גם לא ליישם.
לדעתי יש פה כאוס,אני לא חושב שהלקוח מקבל את מה שהחוק קבע.
שקע חשמל בארון תקשורת?=לא מקבל ומשלם לחברת בניה על זה בתור תוספת.
נקודת רשת או יותר בכל חדר מחווטת?מקבל תיבה עם חוט משיכה.
בפועל ארון התקשורת שהקבלן בדירה חדשה לא מתאים לצרכים המינימלים של הקונה,אין שקע חשמל בארון,ויש רק חוטי משיכה מנילון מכל חדר מגורים ,לארון תקשורת המצוקמק,שאולי מתאים לבזק\כבלים.
אךלא לצרכים המינמלים של כל צרכן\רוכש דירה.
זה עינין של פרוש החוק ,האכיפה וכמה הצרכן נבון לקבל את מה שהמחוקק קבע לטובתו.
לדעתי יש פה כאוס,אני לא חושב שהלקוח מקבל את מה שהחוק קבע.
שקע חשמל בארון תקשורת?=לא מקבל ומשלם לחברת בניה על זה בתור תוספת.
נקודת רשת או יותר בכל חדר מחווטת?מקבל תיבה עם חוט משיכה.
בפועל ארון התקשורת שהקבלן בדירה חדשה לא מתאים לצרכים המינימלים של הקונה,אין שקע חשמל בארון,ויש רק חוטי משיכה מנילון מכל חדר מגורים ,לארון תקשורת המצוקמק,שאולי מתאים לבזק\כבלים.
אךלא לצרכים המינמלים של כל צרכן\רוכש דירה.
זה עינין של פרוש החוק ,האכיפה וכמה הצרכן נבון לקבל את מה שהמחוקק קבע לטובתו.
-
i7
-
- חבר פעיל

שוב שלום לכל המומחים,
אלו תמונות עדכניות מהדירה. מאמינה שנעבור להתגורר בה בעוד כחודש.
זהו מרכז התקשורת בחדר העבודה, שיש בו חצי קיר פתוח לסלון:
[img2=550x737]http://img.photobucket.com/albums/v234/jensmindismydrug/IMG_3485_zps2933551d.jpg[/img2]
כפי שניתן לראות, ובדיוק כפי שהומלץ לי, העברתי סט של "2 כבלי CAT6, כבל טלויזיה וכבל טלפון" (את כל הכבלים רכשתי במדיה גלקסי) ממרכז התקשורת לכל חדר בבית וגם למטבח (מעל האי). הצינור לסלון הוא של 50 והצינורות לחדרים הם של 32.
זהו פתח הצינור 50 בסלון:
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/jensmindismydrug/IMG_3330_zps5918256e.jpg[/img2]
זו דוגמה לפתח הצינור 32 באחד החדרים:
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/jensmindismydrug/IMG_3350_zpsd3b83988.jpg[/img2]
אפשר לראות שבעוד שרוב הדברים בדירה התקדמו מאד, נותרו צינורות התקשורת והמדיה בעזובתם.
הגיעה השעה שבה אני צריכה להחליט איך לסגור את כל הצינורות – עם אילו מודולים או חיבורים או רק מסגרות...
החשמלאי של הקבלן הציע לסגור מודולים במרכז התקשורת באופן הזה:
[img2=550x737]http://img.photobucket.com/albums/v234/jensmindismydrug/IMG_3484_zpsb8c70d55.jpg[/img2]
ובנוסף הציע לסגור בסלון עם מסגרת שניידר ללא מודולים, ובחדרים עם קופסת שניידר של 4 מודולים (טלפון, טלויזיה, 2 רשת) [במחיר של 200 ש' לכל קופסה כזו....]
בנוסף, הוא מתכוון להשאיר את כבלי התקשורת לא מחוברים בקופסה משום שאינו יודע לחברם.
מאחר וכבל הטלפון נמצא שם רק כדי לאפשר משיכה של כבלים עתידיים איני רואה טעם למודול עבורו. [אם כי החשמלאי טוען שבמקרה זה אין טעם בכלל בכבל טלפון משום שהחוטים סבוכים בתוך הצינור וצריך יהיה למשוך את כל החוטים בבת אחת.]
כרגע אני זקוקה לעצה טובה לגבי האופן בו עליי להתקדם.
מאחר ועברו חודשים רבים מאז התייעצתי לאחרונה – אולי נחוץ איזה עדכון טכנולוגי לפתרון הבעיה.
האם למישהו יש ידע עדכני או רעיון יצירתי לגבי האופן בו כדאי לסגור את הצינורות?
האם מישהו יודע מי כן מחבר כבלי רשת (אין לי מושג למה חשמלאי לא יודע לעשות זאת..)?
המון תודה על כל עצה או רעיון!
אלו תמונות עדכניות מהדירה. מאמינה שנעבור להתגורר בה בעוד כחודש.
זהו מרכז התקשורת בחדר העבודה, שיש בו חצי קיר פתוח לסלון:
[img2=550x737]http://img.photobucket.com/albums/v234/jensmindismydrug/IMG_3485_zps2933551d.jpg[/img2]
כפי שניתן לראות, ובדיוק כפי שהומלץ לי, העברתי סט של "2 כבלי CAT6, כבל טלויזיה וכבל טלפון" (את כל הכבלים רכשתי במדיה גלקסי) ממרכז התקשורת לכל חדר בבית וגם למטבח (מעל האי). הצינור לסלון הוא של 50 והצינורות לחדרים הם של 32.
זהו פתח הצינור 50 בסלון:
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/jensmindismydrug/IMG_3330_zps5918256e.jpg[/img2]
זו דוגמה לפתח הצינור 32 באחד החדרים:
[img2=550x410]http://img.photobucket.com/albums/v234/jensmindismydrug/IMG_3350_zpsd3b83988.jpg[/img2]
אפשר לראות שבעוד שרוב הדברים בדירה התקדמו מאד, נותרו צינורות התקשורת והמדיה בעזובתם.
הגיעה השעה שבה אני צריכה להחליט איך לסגור את כל הצינורות – עם אילו מודולים או חיבורים או רק מסגרות...
החשמלאי של הקבלן הציע לסגור מודולים במרכז התקשורת באופן הזה:
[img2=550x737]http://img.photobucket.com/albums/v234/jensmindismydrug/IMG_3484_zpsb8c70d55.jpg[/img2]
ובנוסף הציע לסגור בסלון עם מסגרת שניידר ללא מודולים, ובחדרים עם קופסת שניידר של 4 מודולים (טלפון, טלויזיה, 2 רשת) [במחיר של 200 ש' לכל קופסה כזו....]
בנוסף, הוא מתכוון להשאיר את כבלי התקשורת לא מחוברים בקופסה משום שאינו יודע לחברם.
מאחר וכבל הטלפון נמצא שם רק כדי לאפשר משיכה של כבלים עתידיים איני רואה טעם למודול עבורו. [אם כי החשמלאי טוען שבמקרה זה אין טעם בכלל בכבל טלפון משום שהחוטים סבוכים בתוך הצינור וצריך יהיה למשוך את כל החוטים בבת אחת.]
כרגע אני זקוקה לעצה טובה לגבי האופן בו עליי להתקדם.
מאחר ועברו חודשים רבים מאז התייעצתי לאחרונה – אולי נחוץ איזה עדכון טכנולוגי לפתרון הבעיה.
האם למישהו יש ידע עדכני או רעיון יצירתי לגבי האופן בו כדאי לסגור את הצינורות?
האם מישהו יודע מי כן מחבר כבלי רשת (אין לי מושג למה חשמלאי לא יודע לעשות זאת..)?
המון תודה על כל עצה או רעיון!
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
שניידר מאוד יקר, לא כולם עובדים איתם.
אני ממליץ על מודולים משולבים של ADA או המודולים החדשים של ניסקו או עם הלקאסי ביותר זה גוויס סיסטם.
אם את רוצה מראה יוקרתי גוויס קורוס יעלה יותר יקר אך לא כמו שניידר.
הנה דוגמה מלקוח שיש לו ריכוז תקשורת דומה לשלך:
אני ממליץ על מודולים משולבים של ADA או המודולים החדשים של ניסקו או עם הלקאסי ביותר זה גוויס סיסטם.
אם את רוצה מראה יוקרתי גוויס קורוס יעלה יותר יקר אך לא כמו שניידר.
הנה דוגמה מלקוח שיש לו ריכוז תקשורת דומה לשלך: