חברים, בלי שום קשר לתמחור הגבוה, חשוב שתשימו לב למה שרן כותב כאן לגבי פינות מוארות. זו מחלה ארורה של הטכנולוגיה. הפורומים מלאים בקונים מאוכזבים ואם אין לכם מישהו שיבדוק עבורכם את המקרן לפני קנייה, אתם יכולים בהחלט ליפול על אחד עם בעיות כאלה !לעומת זאת, מנגנון התנועה שלו יהיה נחות מחלקם, יתכן והוא יסבול מפינות מוארות (שאלה של מזל) ותלת המימד שלו לא יהיה ברמת הפנסוניק/אפסון בכל האמור לבעיות האינהרנטיות של הטכנולוגיה , אולם הוא יציג תמונה טובה מהם משמעותית בכל הקשור לאיכות התמונה....
צפייה ממושכת ב-Epson 9000, ה- Sony 30ES וה-Panasonic 7000. מסקנות
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- Almogc
-
- מורעל האתר

- תגובות: 2444
כמה שאני קורא ומנסה להבין אני לא מצליח.
הצרכן קונה מוצר בעלות של 20K והוא מסתמך על "מזל"? אולי אני מגזים ואולי לא אך על פי הבנתי המכשירים יוצאים בסטיות לא קטנות מהמפעל.
אי לכך, עליי לבדוק 4 מכשירים מאותו דגם ולבחור את המקרן שסובל הכי פחות מבעיות?
הצרכן קונה מוצר בעלות של 20K והוא מסתמך על "מזל"? אולי אני מגזים ואולי לא אך על פי הבנתי המכשירים יוצאים בסטיות לא קטנות מהמפעל.
אי לכך, עליי לבדוק 4 מכשירים מאותו דגם ולבחור את המקרן שסובל הכי פחות מבעיות?
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

Almogc,
בדיוק ככה, וזו הסיבה שאני לפחות חששתי לקנות את ה JVC למרות שמדובר במקרן מעולה (במידה וקיבלת אחד תקין לחלוטין)
בדיוק ככה, וזו הסיבה שאני לפחות חששתי לקנות את ה JVC למרות שמדובר במקרן מעולה (במידה וקיבלת אחד תקין לחלוטין)
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
נכון אלמוג.
רק עניין קטן. אף אחד לא יתן לך לבדוק 4 יחידות שונות....
אתה יכול ליפול על סוני 30 עם פינות מוארות. אתה יכול ליפול של אפסון 9000 עם convergence לא מוצלח או פנסוניק 7000 עם חוסר אחידות הארה.
או פשוט ללכת על DLP שלא יסבול מהתופעות האמורות....אבל יהיו לו בעיות אחרות...גלגל הצבעים לדוגמא.
חשוב רק לומר שאותן "בעיות" שתוארו בעיקר מפריעים לאחוזון מאוד קטן של רוכשים , כך שזו לא ממש בעיה בכל הקשור למכירת המוצרים.
רן
רק עניין קטן. אף אחד לא יתן לך לבדוק 4 יחידות שונות....
אתה יכול ליפול על סוני 30 עם פינות מוארות. אתה יכול ליפול של אפסון 9000 עם convergence לא מוצלח או פנסוניק 7000 עם חוסר אחידות הארה.
או פשוט ללכת על DLP שלא יסבול מהתופעות האמורות....אבל יהיו לו בעיות אחרות...גלגל הצבעים לדוגמא.
חשוב רק לומר שאותן "בעיות" שתוארו בעיקר מפריעים לאחוזון מאוד קטן של רוכשים , כך שזו לא ממש בעיה בכל הקשור למכירת המוצרים.
רן
- Almogc
-
- מורעל האתר

- תגובות: 2444
אני בשלב זה רחוק מרכישת מקרן אבל אין לי ספק שאני אכן אעשה מהלך וארכוש אחד בעתיד.
העובדה הזאת מאוד מטרידה (אותי לפחות...).
כמובן שאף ספק לא יתן לי לבדוק 4 מכשירים בבית מאותו דגם - כאן הבעיה, גם אם הוא היה נותן לי, צריך זמן, סבלנות וכו'
עצם המחשבה שרכשת מוצר ב - 20K וייתכן שלא קיבלת את מלוא הפוטנציאל שניתן לקבל מאותו דגם כבר מבאסת אותך
העובדה הזאת מאוד מטרידה (אותי לפחות...).
כמובן שאף ספק לא יתן לי לבדוק 4 מכשירים בבית מאותו דגם - כאן הבעיה, גם אם הוא היה נותן לי, צריך זמן, סבלנות וכו'
עצם המחשבה שרכשת מוצר ב - 20K וייתכן שלא קיבלת את מלוא הפוטנציאל שניתן לקבל מאותו דגם כבר מבאסת אותך
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
ממש ככה
רולטת מקרנים
זה הזוי.
עכשיו שאלה, ברצינות.
רן, אני יודע כמה הבנה יש לך בנושא ואיזו עין חדה יש לך.
אתה מאמין אלו תופעות שרוב האנשים ישימו לב אלייהן?
כי אם כן, איך יוצר מוצר כזה?
זה כמו שרמקולים יזמזמו אחד לכמה יחידות
רולטת מקרנים
זה הזוי.
עכשיו שאלה, ברצינות.
רן, אני יודע כמה הבנה יש לך בנושא ואיזו עין חדה יש לך.
אתה מאמין אלו תופעות שרוב האנשים ישימו לב אלייהן?
כי אם כן, איך יוצר מוצר כזה?
זה כמו שרמקולים יזמזמו אחד לכמה יחידות
העם דורש..... כל מיני דברים
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

אני מתקשה להאמין שתשים לב לתופעות הללו, כי לא תדע איך לחפש אותן.
לעומת זאת, אם אראה לך איך "להבחין" בבעיות השונות, אתה תוכל להבחין בהן מאותו שלב דיי בקלות..מצד שני..עדיף שלא...זה סתם יהרוס לך את החוויה ....
.
Ignorance is bliss
רן
לעומת זאת, אם אראה לך איך "להבחין" בבעיות השונות, אתה תוכל להבחין בהן מאותו שלב דיי בקלות..מצד שני..עדיף שלא...זה סתם יהרוס לך את החוויה ....
Ignorance is bliss
רן
- sandman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 58
שאלה לרן - עכשיו שבחרנו מקרן, מה עם מסך תואם?
אחרי הרבה התלבטויות נראה לי שאנחנו באופן אישי מעדיפים את הסוני, כי לנו אופי התמונה, שבסוני הוא הכי טבעי וסינמטי, בניגוד לתמונה ההיפר-ריאליסטית של חברות אחרות, הוא הכי חשוב. כמו שרן משתגע מהפינות המוארות, אנחנו משתגעים מסוג התמונה של המקרנים האחרים. אבל באמת משתגעים... מקווה רק שלא נשתגע מהפינות המוארות...
ואין ספק שהביקורות של רן חידדו את ההבנה שלנו שכנראה הסוני הוא באמת בשבילנו.
תודה רבה רבה לך
אז עכשיו שאלה-
אנחנו צריכים לבחור מסך, כי זה המקרן הראשון שלנו, ואין לנו מושג על מה כדאי ללכת.
שמענו אנשים שאומרים שלסוני המסך האפור מתאים יותר כי הוא משפר את השחור שלהם.
אנחנו צריכים מסך גודל סטנדרטי, סביב 100 אינץ', זוית צפיה רחבה יחסית (נשב גם קצת מעבר לקצה המסך), בחדר עם מעט תאורה אמביינטית שאין לנו דרך להחשיך. וכמובן המסך יתלה מהתקרה באמצע החדר, לא ליד קיר. והמקרן יתלה מהתקרה.
אנחנו לא יודעים אם כדאי עם מותחנים, בלי מותחנים (האם מותחנים באמת שווים את הכסף? מה קורה אם הם מתקלקלים?), איזה gain, לבן או אפור.
ולסבך את כל זה ראינו שהחברות מציעות מסכים שמותאמים ל-aspect ratio מסויים. למשך ראינו שאדיאו מפרסמים מסכים מולטיפורמט, ביפורמט וכו'.
help...
ואין ספק שהביקורות של רן חידדו את ההבנה שלנו שכנראה הסוני הוא באמת בשבילנו.
תודה רבה רבה לך
אז עכשיו שאלה-
אנחנו צריכים לבחור מסך, כי זה המקרן הראשון שלנו, ואין לנו מושג על מה כדאי ללכת.
שמענו אנשים שאומרים שלסוני המסך האפור מתאים יותר כי הוא משפר את השחור שלהם.
אנחנו צריכים מסך גודל סטנדרטי, סביב 100 אינץ', זוית צפיה רחבה יחסית (נשב גם קצת מעבר לקצה המסך), בחדר עם מעט תאורה אמביינטית שאין לנו דרך להחשיך. וכמובן המסך יתלה מהתקרה באמצע החדר, לא ליד קיר. והמקרן יתלה מהתקרה.
אנחנו לא יודעים אם כדאי עם מותחנים, בלי מותחנים (האם מותחנים באמת שווים את הכסף? מה קורה אם הם מתקלקלים?), איזה gain, לבן או אפור.
ולסבך את כל זה ראינו שהחברות מציעות מסכים שמותאמים ל-aspect ratio מסויים. למשך ראינו שאדיאו מפרסמים מסכים מולטיפורמט, ביפורמט וכו'.
help...
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

sandman,
סתם שאלה, אתה ראית את המקרנים אצל רן, או אתה מסתמך רק על הכתוב ?
סתם שאלה, אתה ראית את המקרנים אצל רן, או אתה מסתמך רק על הכתוב ?
- sandman
-
- חבר פעיל

לא ראיתי אצל רן, אבל ראיתי בהדגמה בחנות ואת הסוני גם בבית של מישהו.
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

סבבה 
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
יופי רן,
חבר טוב אתה
עכשיו אתה סופית לא מוזמן אליי
חבר טוב אתה
עכשיו אתה סופית לא מוזמן אליי
העם דורש..... כל מיני דברים
- Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2621
במסכי LCD ישנן פיונות מוארות/עננות וזה נגרם בדר"כ על ידי תזוזה או הרכבה חובבנית של הפילטרים.
מה גורם לתופעה זו במקרנים?
מה גורם לתופעה זו במקרנים?
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
וריאציה בתהליך היצור של הפנלים.Balance כתב:במסכי LCD ישנן פיונות מוארות/עננות וזה נגרם בדר"כ על ידי תזוזה או הרכבה חובבנית של הפילטרים.
מה גורם לתופעה זו במקרנים?...
- frankym
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
OPV הגיע לאוזניי שמועה שאתה תותח לא קטן בכל הקשור למקרנים !!!
- Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2621
לא ממש הבנתי, תוכל להסביר?opv כתב:וריאציה בתהליך היצור של הפנלים.Balance כתב:במסכי LCD ישנן פיונות מוארות/עננות וזה נגרם בדר"כ על ידי תזוזה או הרכבה חובבנית של הפילטרים.
מה גורם לתופעה זו במקרנים?......
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

הוא לא תותח קטן, הבחור פצצת אטוםfrankym כתב:OPV הגיע לאוזניי שמועה שאתה תותח לא קטן בכל הקשור למקרנים !!!...
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

Sandman,
קשה לי באמת ממש לעזור בתחום המסכים כי מדובר בעולם ומלואו, המקסימום שאני אוכל לעשות זה להמליץ לך על כיוון שאני הייתי בוחר אם הייתי הולך על הסוני (בחירה מעולה אגב).
לא הייתי בוחר מסך במיוחד למקרן ספציפי כי כפי שתלמד בהמשך, ככל שתאהב את המקרן החדש שלך..ואתה תאהב...אתה תרצה להשתדרג..לראות טוב יותר...אם לא שנה הבאה אז שנה לאחר מכן...לכן צריך לבחור מסך ניטרלי שבראש ובראשונה לא יזיק למקרן הנוכחי ויהווה בחירה טובה גם למקרנים הבאים בתור.
רמות השחור היום מספיק טובות, כך שהמסכים האפורים כבר הפכו להיות קצת מיותרים במיוחד לאור העובדה שאתה מאבד איתם לא מעט הארה....הארה לה תיזדקק בתלת מימד. פתרון טוב יותר "לקבל שחור" הוא שימוש ב- ND פילטר לדוג'.
לגבי aspect ratio זו כבר בחירה אישית. אני השתמשתי ב- 16:9 במשך כ-12 שנה ובשנתיים האחרונות אני משתמש ב- 2.35:1 ואין סיכוי שבעולם שאחזור ל-16:9.
לגבי מתיחה.
גלילה יכול ליצור פתרון מבחינת התקנה אבל בלא מעט מקרים תיתקל בקפלים מעצבנים על המסך, האידיאל הוא מסך מתוח על הקיר , כמו תמונה גדולה.
לאחר שתבחר באספק שתרצה (תקרא על זה קצת) ובסוג המסך....הייתי הולך על מסך לבן עם גיין של 1.3 של da-lite, draper או של carada להם יש גיין של 1.4
רן.
קשה לי באמת ממש לעזור בתחום המסכים כי מדובר בעולם ומלואו, המקסימום שאני אוכל לעשות זה להמליץ לך על כיוון שאני הייתי בוחר אם הייתי הולך על הסוני (בחירה מעולה אגב).
לא הייתי בוחר מסך במיוחד למקרן ספציפי כי כפי שתלמד בהמשך, ככל שתאהב את המקרן החדש שלך..ואתה תאהב...אתה תרצה להשתדרג..לראות טוב יותר...אם לא שנה הבאה אז שנה לאחר מכן...לכן צריך לבחור מסך ניטרלי שבראש ובראשונה לא יזיק למקרן הנוכחי ויהווה בחירה טובה גם למקרנים הבאים בתור.
רמות השחור היום מספיק טובות, כך שהמסכים האפורים כבר הפכו להיות קצת מיותרים במיוחד לאור העובדה שאתה מאבד איתם לא מעט הארה....הארה לה תיזדקק בתלת מימד. פתרון טוב יותר "לקבל שחור" הוא שימוש ב- ND פילטר לדוג'.
לגבי aspect ratio זו כבר בחירה אישית. אני השתמשתי ב- 16:9 במשך כ-12 שנה ובשנתיים האחרונות אני משתמש ב- 2.35:1 ואין סיכוי שבעולם שאחזור ל-16:9.
לגבי מתיחה.
גלילה יכול ליצור פתרון מבחינת התקנה אבל בלא מעט מקרים תיתקל בקפלים מעצבנים על המסך, האידיאל הוא מסך מתוח על הקיר , כמו תמונה גדולה.
לאחר שתבחר באספק שתרצה (תקרא על זה קצת) ובסוג המסך....הייתי הולך על מסך לבן עם גיין של 1.3 של da-lite, draper או של carada להם יש גיין של 1.4
רן.
- sandman
-
- חבר פעיל

רן - תודה רבה על העצות.
הבעיה שלנו עם מסך מתוח על הקיר היא שאין לנו קיר... לכן זה יאלץ להיות מסך גלילה מהתקרה באמצע חדר, ובגלל זה נראה לנו שאין לנו ברירה אלא ללכת על מותחנים כי אחרת כל משב אויר יזיז את המסך. אם רק היה לנו חדר מיותר בבית שהיינו יכולים להפוך לחדר קולנוע... אבל לצערנו המקרן הולך להיות מותקן בסלון בעל גיאומטריה קצת בעייתית.
טוב לדעת שמסך לבן יהיה טוב לנו, ועל הגיין גם סבבה לשמוע
מדבריך אפשר להסיק שלא היית הולך על אדיאו? כי יש לנו אופציה להשיג אדיאו במחיר ממש טוב. ונראה ממש נחמד האופציה שלהם למסך מולטיפורמט שמאפשר לבחור כמה aspect ratios שונים לפי הצורך.
הבעיה שלנו עם מסך מתוח על הקיר היא שאין לנו קיר... לכן זה יאלץ להיות מסך גלילה מהתקרה באמצע חדר, ובגלל זה נראה לנו שאין לנו ברירה אלא ללכת על מותחנים כי אחרת כל משב אויר יזיז את המסך. אם רק היה לנו חדר מיותר בבית שהיינו יכולים להפוך לחדר קולנוע... אבל לצערנו המקרן הולך להיות מותקן בסלון בעל גיאומטריה קצת בעייתית.
טוב לדעת שמסך לבן יהיה טוב לנו, ועל הגיין גם סבבה לשמוע
מדבריך אפשר להסיק שלא היית הולך על אדיאו? כי יש לנו אופציה להשיג אדיאו במחיר ממש טוב. ונראה ממש נחמד האופציה שלהם למסך מולטיפורמט שמאפשר לבחור כמה aspect ratios שונים לפי הצורך.
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
רן מה הרעיון במסך 2:35?
איך סרטי 16:9 "נכנסים" בזה? אתה מקטין אותם, המקרן? איך?
איך סרטי 16:9 "נכנסים" בזה? אתה מקטין אותם, המקרן? איך?