צ'ימבלי או וויאלדי מיני ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

יש סופר דומובר עם מיכל ויש ecm ואניטה ועוד רבות טובות אחרות כמו בזרה מיטיקה או ג'וליה.

לדעתי האלקטרה מוציאה קפה קצת יותר טוב עם טעמים עדינים יותר מעין גוון קצת אחר לקפה.

הפער לא גדול אך יש לה יתרון קטן.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

חם.. חשבתי שאתה מעדיף מראה תעשייתי... בין המכונות E61 עם מיכל , בעיניי Rocket ובזארה (ג'וליה)מעניינות יותר מאחרות...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

קרמריקה כתב:כהערה כללית לשרשור, אני חייב לומר - נתונים על הנייר זה טוב ויפה, אבל בסופו של דבר מה שקובע זו התוצאה בכוס... את התוצאה בכוס קשה מאוד מאוד לנחש לפי נתונים על הנייר.
...
(Y) על כל מילה.

ועוד נקודה אחת: בדיוק כמו בתחום האודיו (רמקולים) לכל אדם יש את הטעם שלו בקפה. בניגוד למסכי פלזמה, למשל, ששם אפשר למדוד ביצועים באופן מדויק ע"י מכשירים, ברמקולים קשה מאוד להעביר ביקורת. אפשר למדוד היענות לתדרים, אבל זה לא אומר שום דבר על הצליל.

באותו האופן, דיון טכנולוגי על מחליפי חום ו-OPV הוא לטעמי חשוב מאוד ותומך, אבל הוא לא יכול להחליף דיון חשוב הרבה יותר והוא טעם הקפה שבכוס. אפשר להתווכח על "טעים לי" או "לא טעים לי" (למרות שזה קשה, טעם וריח וכיו"ב, אבל בכל זאת אפשרי) - אבל לדעתי זו חייבת להיות השאלה הראשונה שכל אחד שרוצה לרכוש ציוד קפה צריך לשאול את עצמו.

דורון - קרמריקה צודק ואכן טעמתי צ'ימבלי בחיבור ישיר (אצל היבואן, כמו שאתה טעמת). לא יצא לי לטעום אותה עם מיכל מים.

אני מוכרח להודות שאני לא כ"כ מבין את השיקולים שלך ולכן קשה לי לנסות ולכוון.
מדוע ויואלדי כן וסופר דומובר לא?
מה לגבי סופר דומובר דאבל בויילר, למשל? היא לא רלוונטית? ואם לא - אז למה?

לגבי הסמיאוטומטיקה - קודם כל, אני לא מוצא שום תימוכין לקרוא לה לא אמינה. לא שמעתי ולא קראתי בחו"ל סיפורי זוועות עליה. אני מכיר מכונה אחת כזו שעברה כנראה התעללות, והיא בעייתית. אבל זה יקרה לכל מכונת קפה שלא תתוחזק כראוי.

שנית, מדובר במכונה שמיוצרת הרבה מאוד שנים (מאז שנות ה-70) באותה תצורה, פחות או יותר. אם היו לה בעיות אמינות כבר היינו שומעים על כך - בדיוק כמו אלפא רומאו, למשל.

ובכל אופן - לאח שלי יש כזו בבית כבר שנה וחצי בערך. לא עשתה שום בעיה, מכונה מעולה ומייצרת קפה משובח לגמרי. זה אולי לא מעיד על הרוב, אבל במקרה הפרטי הזה המכונה ללא רבב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

doronv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה

מוטי בוקר טוב
סופר דומבר לא מתאימה לי לאור בעיות האמינות כפי שפורסמו בפורום וסיפור אחר שאני נכיר באופן אישי - לא מישהו שכותב בפורום.
ייתכן ובעיות האמינות היו קטנות וייתכן ונפתרו בקלות ואמנם זו לא קבוצת מדגם מספיק גדולה שניתן להלמד ממנה אבל לי זה לא גורם להרגשה בטוחה.
מעבר לכך הגימור שלה אינו מתאים למחיר שלה ולדעתי הלא מלומדת הוא ברמה נמוכה לא רק בהשוואה לצ'מבלי אלא גם בהשואה ל -ecm שראיתי.
לגבי הוויאלדי, למרות שאינה נפוצה במחוזות הפורום הרי שבבדיקה גם באתרים בחול וגם מהעובדה כי בארה"ב היא משווקת עם שנתיים אחריות אני למד כי היא די אמינה.
לגבי האלקטרה לא נראה לי שהיא בשבילי ללא כל קשר לזה שהיא אמינה מהסיבות שכתבתי לעיל.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474

שליחה

לגבי הויוואלדי, חפש את גונן שמשום מה לא כותב בתקופה האחרונה. הוא רכש מיני ויויאלדי מהיבואן בארץ ומהודעותיו נראה היה שהוא מאוד מרוצה. מחיר היבואן דומה למחירה בקנייה ישירה מחו"ל. הדפנות הצדדיות שלה פלסטיקיות ויש כאלו שהמראה שלה לא קוסם להם.

לגבי הסמיאוטומטיקה (גילוי נאות - יש לי כזאת), הרושם שלי היא שהיא מכונה פשוטה למדי ולא צפויות לגביה בעיות אמינות משום פשטותה. עם זאת, הקפה שהיא מפיקה הוא מצויין והיא סלחנית למדי בהקשר לעובי טחינה וגם לאי ביצוע של קולינג פלאש... אפשר להתגבר באמצעים פשוטים (שאולי אינם אלגנטיים) על החסרונות: במקום מגש העודפים הקטן - כלי קיבול למי הקולינג פלאש וחימום מקדים לכוסות המונחות על השיש לידה משום שהיא תופסת מעט מאוד מקום על השיש (הבסיס הוא בקוטר של 25 ס"מ בלבד). רכישה ישירות מחו"ל עשוייה להוזיל מאוד את העלות ביחס למחיר היבואן בארץ.

בהצלחה

amirya2009
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51

שליחה

כן מוטי זה אני שקניתי מסוחר את הסמיאוטומתיקה אבל היא תקינה לחלוטין אני משווה אותה לבריקולטה שיש ברשותי
והיא עולה עליה בהרבה באיכות הקפה למרות שמכונה לא רעה בכלל

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

מה עם ה GS3? לא קנית בסוף?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

amirya2009 כתב:כן מוטי זה אני שקניתי מסוחר את הסמיאוטומתיקה אבל היא תקינה לחלוטין אני משווה אותה לבריקולטה שיש ברשותי
והיא עולה עליה בהרבה באיכות הקפה למרות שמכונה לא רעה בכלל
...
קשה להבין מהודעתך מי מהמכונות עולה על מי. אני מבין שיש לך את שתיהן, האם ניקנו כחדשות ויש לך קנה מידה להשוואה כזו (אין בעיות של אבנית או לכלוך מצטבר וכו')? בכל מקרה, אם תוכל לפרט באיזה אופן הקפה שונה בשתיהן, זה יהיה נחמד.

לפי ביקורות באתרים מובילים בחול, צפוי שהקפה של הסמיאוטומטיקה יהיה עדיף על זה של הבריקולטה אך אני מניח מהודעתך הקודמת שהמסקנה שלך היא הפוכה.

אם יש לך את הסמיאוטומטיקה זמן רב אשמח לדעת את התרשמותך לגבי אמינותה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

הי אמיר :)
מה שלומך?

אני מבין שאתה מעדיף את הבריקולטה.
כמובן שמדובר בטעם וריח, אבל אם בכל זאת יש לדעתך פער לטובת הבריקולטה, אז משהו בדרך לא תקין אולי.
יתכן והסמי שלך לא בסדר, או שמשהו בהפעלה שלה לא עובד.

הייתי מצפה שבמקרה הכי גרוע תספר שאין הבדל בקפה, לא שהסמי פחות טובה מהבריקולטה.

כמעט בכל מקום אנשים שמשתמשים בסמי ומשווים אותה, מספרים שהיא נופלת במיוחד בסעיף הנוחות (מיכל ניקוז קטן, ידית הקצפה קבועה וכו') ולא בטעם הקפה.

אשמח אם תפרט וננסה להבין מדוע יש שוני כזה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

למה אתם מעמידים אותו במגננה ו"מאשימים" אותו שהבריקולטה מוציאה קפה יותר טוב?
למה הוא צריך להסביר ולהבהיר למה בריקולטה יותר טובה?
מישהו בכלל יודע להסביר? לא נראה לי.
חוצמזה שזה טעם וריח - לא חייבים ליישר קו עם זה שסמיאוטמטיקה היא מלכת המכונות.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

צריך לעשות ראש בראש עם e61 ולהחליט.

ב hb נתנו לה ציון גבוה מ e61 וזה גם מתיישר מטעימות של המכונה ומהשוואה על פי זכרון.

ברור שקודם כל זה עניין של טעם וריח אבל התהיות במקום כי לאנשים היתה חוויה אחרת מהסמיאוטומטיקה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

ועוד משהו להשוואה:
לפי הום בריסטה, הציון הגבוה ניתן לה בעיקר בזכות הצטיינותה בסינגלים ולא בכפולים. יתכן שאתם גם משווים בסינגלים, בהם (שוב, לפי הום בריסטה) קל להוציא אספרסו מעולה ממנה אבל יחסית קשה במכונות אחרות ואילו בכפולים המצב שונה, ויתכן שאפילו הפוך.

על דבר אחד אין ספק, הייתי מאוד מאוד מעוניין להיות נוכח בשוט אאוט בין צימבלי (דגם מיכל), ויואלדי, סמיאוטומטיקה וE61 עם מפעיל מנוסה לכל מכונה (ואני חושב שבין החברים כאן, אנחנו יכולים למצוא בקלות מפעיל מעולה עבור כל אחת מהן).. אז נוכל לבדוק סינגלים, כפולים ושאר ירקות.. ואולי אחרי יומיים גם נצליח להרדם...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

דבוטאנט, למה אתה נלחץ?
מוזר, זה נראה כאילו לקחת את זה אישית... :)

אף אחד לא מאשים. זה פשוט מוזר לי מאוד שהוא כ"כ מעדיף את הבריקולטה ומעניין אותי להבין למה.
הבחור הוא היחיד כאן שטעם ראש-בראש, אז מעניין לשמוע אותו.

קרמריקה - אני איתך שם (Y)
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 21/12/2011 20:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יאללה מתי משווים?

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 156
שם מלא: גלעד מוסקוביץ

שליחה

תגידו מתי נח לכם
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

לא נלחץ... זה לי זה נראה הגיוני שמכונה שיותר יציבה בטמפרטורה ובלחץ תוציא שוט יותר טוב עם מפעיל מנוסה.
הסמיאוטומטיקה לא יציבה בשום דבר ובזכות הראש שלה מה שלא תעשה ייצא שוט טוב כי מתישהו תוך כדי חליטה הקפה ייחלט באופטימום.
אבל - אם אתה מנוסה אתה יכול להריץ את כל השוט באופטימום וזה בריקולטה כמו E61 אחרות מסוגלת לעשות.
אישית הייתי הולך על סמיאוטומטיקה בגלל המראה שלה.
הגישה של קרמריקה נכונה - תביא מפעיל מנוסה מאוד בכל מכונה ואז נוכל לבדוק.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נו אז יאללה בואו נענה להזמנה של גלעד ונעשה ראש בראש עם צ'ימבלי, סמיאוטומטיקה ו e61

אפשר להביא מטחנות מהבית כדי לא להעמיס על גלעד.

קפה אני יכול לקלות אותה תערובת כפול 4 או 5 ויהיה לנו קילו ורבע להשוואה, אחר כך נתקזז.

כיבוד עליי (כדאי לכם) .

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אני מהמר שהמנצחת בהשוואה היא ה MCAL

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735

שליחה

יאללה מתי משווים?
...

:lol:

חבר`ה, המתינו כמה חודשים, פורפבור...

אני בתחילת טיפול הגדלה שרכשתי באינטרנט....

:( :) :roll:

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קרמריקה כתב:ועוד משהו להשוואה:
לפי הום בריסטה, הציון הגבוה ניתן לה בעיקר בזכות הצטיינותה בסינגלים ולא בכפולים. יתכן שאתם גם משווים בסינגלים, בהם (שוב, לפי הום בריסטה) קל להוציא אספרסו מעולה ממנה אבל יחסית קשה במכונות אחרות ואילו בכפולים המצב שונה, ויתכן שאפילו הפוך.

על דבר אחד אין ספק, הייתי מאוד מאוד מעוניין להיות נוכח בשוט אאוט בין צימבלי (דגם מיכל), ויואלדי, סמיאוטומטיקה וE61 עם מפעיל מנוסה לכל מכונה (ואני חושב שבין החברים כאן, אנחנו יכולים למצוא בקלות מפעיל מעולה עבור כל אחת מהן).. אז נוכל לבדוק סינגלים, כפולים ושאר ירקות.. ואולי אחרי יומיים גם נצליח להרדם...
...
לגבי סינגלים מול כפולים בסמיאוטומטיקה, קראתי פעם פוסט של גים שולמן שנכתב זמן רב לאחר הבחינה המדוקדת שלו את הסמיאוטומטיקה בהום בריטה (כיום יש לו שתיים כאלו בבית...). אם אני זוכר נכון את טענתו, הוא אמר שלאחר נסיון רב הוא הגיע למסקנה כי בכפולים צריך להשאיר מספיק רווח מעל העוגייה ואז אין הבדל ביניהם והכפולים טובים במידה שווה כמו הבודדים. אנסה לחפש את הפוסט הזה...

לגבי ההשואות, אשמח להיות נוכח ולסייע, אם זקוקים למכונה אני מאמין שאוכל להביא את שלי. אוכל גם להגיע עם ה- K3 שלי.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”