זה הפך להיות מנטרה
כל שרשור התחדשתי (בעיקר של istarmini ( 9000es וחבורתו מתחילים כביכול בברכה, ואז דואגים לעקיצות כדי לחמם את השרשור ,ולגרור אותו למקומות שונים עד נעילתו
רוצים לברך ולשאול שאלות לעניין? בבקשה.
רוצים להתווכח למי יותר גדול, מי יותר טוב וכו' ? תפתחו שרשור ייעודי לזה.
אין קשר ,חוץ מהשם, בין ההורן לבין הרמקולים המדוברים פה בתקופה האחרונה. כן קארמי לא קארמי קישקוש בלבוש. שורה תחתונה סאונד זוועה לאוזני.
...
בורות וחוסר ידע. ההורן של הרמקולים האילו מבוסס בהחלט על אותה הטכנולוגיה המקורית שפותחה ע"י פול הורן. הרכיבים המטאל-קרמיים הם בדיוק מה שכתבתי, רמקולים בעלי רכיבם קרמיים נחשבים למעולים אבל בלתי אפשרי לפוצץ איתם, הרכיבים פשוט נישברים. לכן קליפש שילבה רכיבים קרמיים עם מטאלים.
ולגבי ותק ומוניטין......נראה לך שבאמת אפשר לעבוד על כל כך הרבה אנשים יותר משבעים שנה...........
...
לא מענין אותי קארמי ,מטאלי וכו.. . מה שמענין אותי זה מה אני שומע מצידי שיהיו אלמנטים מנייר כסף.
לא עובדים פה על אחד איך הגעת לזה?
הרמקול ידוע כקודח. יש שאוהבים ויש שלא . אני לא ( לאחר ששמעתי דגמים שלהם ,כן?) אתה כן ולכן יש לך רמקולים של b&w לא ?
...
אכן, יש לאהוב ויש לאהוב הכי.......
...
יש לך מזל שההכי אלו ה b&w .
שתי החברות הללו נמצאות משני צידי המתרס ,מבחינת גוון הסאונד ,לא מבין איך אתה אוהב את הקליפש ,כל עוד אתה אוהב הכי את ה b& w ?
אני שואל ברצינות ללא שמץ של ציניות איך זה מסתדר אצלך באוזן?
...
סליחה, פיספסתי את השאלה שלך.
הקביעה שלך ששתי החברות נימצאות משני צידי המיתרס מוטעית. עובדה שגם איציק שקל לרכוש B&W ואהב מאוד את הסאונד שלהם.
הבחירה נפלה עקב היעוד של איציק לעומת היעוד שלי לרמקולים. לי חשוב קודם כל מוסיקה לאיציק קודם כל סרטים.
...
רגע תן לי להבין אתה טוען ש B&W וקליפש הם פחות או יותר בעלי אותו גוון סאונד ?
במידה והתשובה שלך חיובית, האמת, אין לי מה לומר לך יותר בנדון. שיבושם לך .
המנטרה הזו ,של רמקולים לקולנוע ורמקולים למוזיקה ,לא יודע מי המציא אותה אבל לדעתי היא טעות מיסודה. רמקול טוב שיודע להתמודד נכון עם כל טווח התדרים יהיה טוב, לדעתי ומנסיוני, גם למוזיקה וגם לקולנוע ביתי.
אין קשר ,חוץ מהשם, בין ההורן לבין הרמקולים המדוברים פה בתקופה האחרונה. כן קארמי לא קארמי קישקוש בלבוש. שורה תחתונה סאונד זוועה לאוזני.
...
בורות וחוסר ידע. ההורן של הרמקולים האילו מבוסס בהחלט על אותה הטכנולוגיה המקורית שפותחה ע"י פול הורן. הרכיבים המטאל-קרמיים הם בדיוק מה שכתבתי, רמקולים בעלי רכיבם קרמיים נחשבים למעולים אבל בלתי אפשרי לפוצץ איתם, הרכיבים פשוט נישברים. לכן קליפש שילבה רכיבים קרמיים עם מטאלים.
ולגבי ותק ומוניטין......נראה לך שבאמת אפשר לעבוד על כל כך הרבה אנשים יותר משבעים שנה...........
...
לא מענין אותי קארמי ,מטאלי וכו.. . מה שמענין אותי זה מה אני שומע מצידי שיהיו אלמנטים מנייר כסף.
לא עובדים פה על אחד איך הגעת לזה?
הרמקול ידוע כקודח. יש שאוהבים ויש שלא . אני לא ( לאחר ששמעתי דגמים שלהם ,כן?) אתה כן ולכן יש לך רמקולים של b&w לא ?
...
אכן, יש לאהוב ויש לאהוב הכי.......
...
יש לך מזל שההכי אלו ה b&w .
שתי החברות הללו נמצאות משני צידי המתרס ,מבחינת גוון הסאונד ,לא מבין איך אתה אוהב את הקליפש ,כל עוד אתה אוהב הכי את ה b& w ?
אני שואל ברצינות ללא שמץ של ציניות איך זה מסתדר אצלך באוזן?
...
סליחה, פיספסתי את השאלה שלך.
הקביעה שלך ששתי החברות נימצאות משני צידי המיתרס מוטעית. עובדה שגם איציק שקל לרכוש B&W ואהב מאוד את הסאונד שלהם.
הבחירה נפלה עקב היעוד של איציק לעומת היעוד שלי לרמקולים. לי חשוב קודם כל מוסיקה לאיציק קודם כל סרטים.
...
רגע תן לי להבין אתה טוען ש B&W וקליפש הם פחות או יותר בעלי אותו גוון סאונד ?
במידה והתשובה שלך חיובית, האמת, אין לי מה לומר לך יותר בנדון. שיבושם לך .
המנטרה הזו ,של רמקולים לקולנוע ורמקולים למוזיקה ,לא יודע מי המציא אותה אבל לדעתי היא טעות מיסודה. רמקול טוב שיודע להתמודד נכון עם כל טווח התדרים יהיה טוב, לדעתי ומנסיוני, גם למוזיקה וגם לקולנוע ביתי.
...
לדעתי אין שום קשר בין שני הרמקולים לא בגוון הסאונד ולא באיכות הבניה
את היסטוריה של פרדיים וקליפש אני מכיר היטב, לא יודע מהיכן שלפת את צביעת האלמנטים אך זה לא חשוב כרגע.
היכן ראית חוסר פירגון? הוספתי הודעה: תתחדש ותהנה, זה בשבילך חוסר פירגון?
לענייננו, זה שחברת קליפש הוקמה הרבה שנים לפני פרדיים אינה עושה אותה לטובה יותר, גם הMusical Fidelityהוקמה בשנות השמונים אז המגברים שלה נחותים מחברות ותיקות יותר?
הרמקולים של פרדיים נחשבים לרמקולים מפורטים ואיכותיים בהרבה מהקליפש ואת זה אתה גם יכול לקרוא בהרבה אתרים ברשת.
גם אני חייתי את רוב שנות השמונים בארה"ב ואפילו היתה לי את הזכות לעבוד חצי שנה בחנות אודיו בסן פרנסיסקו.
בהזדמנות זו אני מברך אותך על חזרתך, אך אני רק רוצה להעיר שאפשר לכתוב גם בצורה שאינה פוגעת.
...
הרמקולים של פרדיים נחשבים לרמקולים מפורטים ואיכותיים בהרבה מהקליפש
...
טעות חמורה!
אנא הבא סימוכין לקביעתך.
...
The Paradigm Reference Series speakers are in a different and better league than the Klipsch
בדיוק מה שאני ויואב אמרנו רק באנגלית ויש עוד הרבה, אני פשוט באמצע העבודה ואין לי זמן להתעסק בלהוכיח משהו.
באמת חוכמה גדולה מצדך לקחת רמקולים שעולים 15K$ ולהשוות אותם לרמקולים שעולים 2.5K$, תשווה תפוחים לתפוחים, הרמקולים הנ"ל הם לקולנוע ביתי נטו ואילו הפרדיים הם רמקולים יותר מוזיקליים, חוץ מזה הפרדיים סטודיו 100יקרים יותר ב 1K$.
ביקורות של חבר'ה אמריקאים גורמות לי לעיתים לגיחוך, האמריקאים ידועים בזה שהם אוהבים את הסאונד החזק והבומי (קליפש,סרווין וגה,ריטמיק,SVS ) מי כמוני יודע זאת טוב יותר, בכדי למתן רמקולים כמו הקליפש למוסיקה רצוי להשתמש במגברים חמים (אנגליים)
זה הסימוכין שלך? ציטוט של איזה מישהו מפורום כלשהו באנגלית קלוקלת? נו באמת, תקעת קביעה מפוצצת, הבא לה סימוכין מקצועיים או המנע בעתיד מקביעות כאילו. לא מקצועי ולא לעניין!
istarmini
החיים לא כל כך פשוטים זה לא "בעלי אותו גוון של סאונד" או "משני צידי המיתרס" יש גם אמצע. ברור שמדובר ברמקול שמיועד לק"ב של קליפש מול ה-B&W של סדרת ה-800 שלי גוון הסאונד יהיה שונה, אז מה? לחריימה ולגפילטע-פיש יש את אותו גוון הטעם? ממש לא אבל אני מת על שניהם
ה-B&W שלי נישמעים טוב יותר במוסיקה אבל מתאימים פחות לסרטים.
ולגבי הקביעה שלך:
...
שתי סיבות מדוע לדעתי הקביעה שלך לא נכונה:
1) זה נכון בעולם אידיאלי בו יש לך רמקולים יקרים ללא הגבלת תקציב, רמקולים אילו ישמיעו מה שהם נידרשים ללא פשרות אך כשאתה יורד בתקציב עליך להתפשר. היכן להתפשר? או! זה כל העניין. ברמקולים המכוונים יותר לק"ב, אתה מתפשר במוסיקליות ועידון ולרמקולים המיועדים למוסיקה אתה מתפשר קצת בדינאמיות וביוכלת לפמפם. דרך אגב, כנ"ל גם בסגנונות של מוסיקה. רמקול יקר מאוד ישמע פיצוץ בכל סגנון אבל ככל שאתה יורד בתקציב נכון יהיה עבורך למצוא רמקול שמתאים יותר לסגנון המוסיקה שלך.
2) רמקולים שמיועדים למוסיקה אמורים להישמע נעימים לאוזן, מדויקים ויחסית נטרלים. יש יותר לכאן ויש יותר לשם אבל רמקולים לק"ב בהגדרה יהיו אמורים להקצין בסאונד ולהישמע יותר קר ויבש.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
זה הסימוכין שלך? ציטוט של איזה מישהו מפורום כלשהו באנגלית קלוקלת? נו באמת, תקעת קביעה מפוצצת, הבא לה סימוכין מקצועיים או המנע בעתיד מקביעות כאילו. לא מקצועי ולא לעניין!
istarmini
החיים לא כל כך פשוטים זה לא "בעלי אותו גוון של סאונד" או "משני צידי המיתרס" יש גם אמצע. ברור שמדובר ברמקול שמיועד לק"ב של קליפש מול ה-B&W של סדרת ה-800 שלי גוון הסאונד יהיה שונה, אז מה? לחריימה ולגפילטע-פיש יש את אותו גוון הטעם? ממש לא אבל אני מת על שניהם
ה-B&W שלי נישמעים טוב יותר במוסיקה אבל מתאימים פחות לסרטים.
ולגבי הקביעה שלך:
...
1) זה נכון בעולם אידיאלי בו יש לך רמקולים יקרים ללא הגבלת תקציב, רמקולים אילו ישמיעו מה שהם נידרשים ללא פשרות אך כשאתה יורד בתקציב עליך להתפשר. היכן להתפשר? או! זה כל העניין. ברמקולים המכוונים יותר לק"ב, אתה מתפשר במוסיקליות ועידון ולרמקולים המיועדים למוסיקה אתה מתפשר קצת בדינאמיות וביוכלת לפמפם. דרך אגב, כנ"ל גם בסגנונות של מוסיקה. רמקול יקר מאוד ישמע פיצוץ בכל סגנון אבל ככל שאתה יורד בתקציב נכון יהיה עבורך למצוא רמקול שמתאים יותר לסגנון המוסיקה שלך.
2) רמקולים שמיועדים למוסיקה אמורים להישמע נעימים לאוזן, מדויקים ויחסית נטרלים. יש יותר לכאן ויש יותר לשם אבל רמקולים לק"ב בהגדרה יהיו אמורים להקצין בסאונד ולהישמע יותר קר ויבש.
...
רמקולים שמיועדים למוסיקה אמורים להישמע נעימים לאוזן, מדויקים ויחסית נטרלים. יש יותר לכאן ויש יותר לשם אבל רמקולים לק"ב בהגדרה יהיו אמורים להקצין בסאונד ולהישמע יותר קר ויבש.
...
מה לעשות שאני לא מסכים איתך. גם שאני צופה בסרט אני רוצה שהסאונד יהיה לי נעים באוזן. לא מחפש הקצנות , כפי שהקליפש נותנים.
רוצה נעים באוזן כל הזמן. אבל זה רק אני זכותך וזכותו של איציק, לאהוב הקצנות בקולנוע.
לגבי ההבדלים בין החברות גם פה אתה טועה בגדול לטעמי. מדובר בשתי קצוות שונים. האחד לא נעים לאוזן והשני רגוע משמעותית. אין פה שום אמצע.
ממה ששמעתי במקומות שונים, קליפש לדעתי יכול לתפקד טוב בשני מישורים, האחד כנשק של צה"ל בפיזור הפגנות והשני לאנשים
שתדר השמיעה שלהם נמוך, 12KHz נגיד
דנליאור, אני לא מבין מאיפה הרעיון הזה שיש רמקול למוזיקה ויש רמקול לקולנוע ביתי, כמו שאני לא מבין שיש סאב למוזיקה וסאב לסרטים
מוצר טוב אמור לתפקד טוב בכל התחומים, נקודה. רוצה לבוא ולהתרשם?
בהחלט זכותך לא להסכים. אני רק יכול לכתוב מה מקובל בשוק ומה עומד מאחורי היעוד של סוגי הרמקולים אבל זכותך המלאה לומר שאתה מעדיף לראות סרט במערכת יותר מוסיקאלית.
אתה לא לבד, יש לי חבר שרואה סרטים בסטריאו במערכת של שני רמקולים היי אנד שיועדו למוסיקה קלאסית עם הגברת מנורות מתוקה והוא מתמוגג כמה הסרט נשמע לו חלק ומתוק.
Balance כתב:ממה ששמעתי במקומות שונים, קליפש לדעתי יכול לתפקד טוב בשני מישורים, האחד כנשק של צה"ל בפיזור הפגנות והשני לאנשים
שתדר השמיעה שלהם נמוך, 12KHz נגיד
דנליאור, אני לא מבין מאיפה הרעיון הזה שיש רמקול למוזיקה ויש רמקול לקולנוע ביתי, כמו שאני לא מבין שיש סאב למוזיקה וסאב לסרטים
מוצר טוב אמור לתפקד טוב בכל התחומים, נקודה. רוצה לבוא ולהתרשם?
...
אני יודע שאתה לא מבין, לכן אני פה על מנת להסביר לך , הנה ההסבר שלי שוב:
...
אכן, מוצר טוב אמור לתפקד בכל התחומים. נקודה אבל אנחנו לא רוצים רק ש"יתפקד" אנחנו רוצים ביצועים גבוהים, אפילו פנומנלים וזה כל העניין. גם אם המערכת שלך נישמעת אחלה בשני המקרים, מערכת יעודית לק"ב ביתי תישמע טוב ממנה בסרטים וזו הבטחה. אם תספר לי מה המערכת שלך כוללת אשמח לחוות דעה היכן היא ממוקמת והיכן תוכל להווכח בטענתי.
רק יצאת מהנפטלין וכבר מתנשא? תחזור לכוך שבו ישנת ואל תחלק ציונים לאף אחד, מבין לא מבין
זה שזה "ההסבר שלך" לא הופך אותו לנכון צא ולמד ואז תחזור, בעצם אל תחזור
Balance כתב:רק יצאת מהנפטלין וכבר מתנשא? תחזור לכוך שבו ישנת ואל תחלק ציונים לאף אחד, מבין לא מבין
זה שזה "ההסבר שלך" לא הופך אותו לנכון צא ולמד ואז תחזור, בעצם אל תחזור
...
לא נראה לי שהוא מתנשא, הוא רק מבין "קצת" יותר ממך.
את רגשי הנחיתות שלך תקח למקום אחר.
שתי החברות הללו נמצאות משני צידי המתרס ,מבחינת גוון הסאונד
רמקול טוב שיודע להתמודד נכון עם כל טווח התדרים יהיה טוב, לדעתי ומנסיוני, גם למוזיקה וגם לקולנוע ביתי.
...
אפשר בקלות להתאהב בשני סוגים שונים של רמקולים , אני מחפש רמקולים הרבה זמן ואתמול ישבתי שעות להאזין למתמודדים פוטנציאלים לאחר שכבר צמצמתי אפשרויות , והגעתי להאזנה בין שני רמקולים שמצאו חן בעיני מאוד האחד Zingali Zero Otto השני WLM La Scala את שניהם שמעתי לפני כן אבל לא באותו חדר אך הפעם זה היה באותה החנות
שניהם מאוד רכים בגבוהים שלהם והלה סקאלה אפילו היה יותר פתוח לאזני ומפורט , בחלק התחתון הזינגאלי יודע להכות יופי ונשמע שהוא יורד עמוק יותר { ויצאתי עם עוד מספר תובנות מהשוואה ביניהם אך לא אפרט כעת } , בקיצור ננעלתי על הסקאלה ואז איזה לקוח החזיר לחנות רמקול לאחר בדיקה
שנקרא ELAC FS 248
זה אחיו הקטן יותר
חיברנו וזה היה מדהים , הוא כל כך שונה מהלה סקאלה הוא סופר דינאמי מהיר הסאונד עשיר ומתפרץ החוצה ,באס עם פאנצ' כמו ימנית של טייסון לפנים הרמקול תוסס חי ובועט, הם היו ממש שונים אבל הוא גם ממכר .
שניהם שווים מבחינת המחיר , שניהם מציגים טווח די דומה על הנייר , ושניהם מדהימים במוסיקה , אבל מה - הוא אמר לי מיד אם אתה גם בקטע של ק''ב אין לך בכלל מה לחשוב בין שניהם ה ELAC קטלני , לדעתי הוא גם טוב יותר מקליפש לק''ב , ושתבין הוא מדהים במוסיקה , עכשיו אני ממש בדילמה , מצד אחד חבל ששמעתי אותו , מצד שני טוב לשמוע כמה שיותר אבל ההתחבטות הופכת קשה יותר
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away