חימום ראשון על הבוקר, כמו שכתבת 40 דקות, אני לא משאיר כל היום דלוק אך מדליק בצהריים ואחר הצהריים ואז מדובר בחימום של 15-20 דקות (וזה כאשר הדוד עוד איננו מבודד משהו שאני מתכוון לעשות) לא הרבה יחסית לדוד גדול.pup26 כתב:כמה זמן עד שהמכונה חמה לעבודה (אני מתכוון ממש חמה לא כשהדוד מגיע לרתיחה).
אצלי זה כ40 דקות...
Fiorenzato piazza san marco G1
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קח בחשבון שאם תבודד את הדוד אולי תצטרך להוריד את הלחץ של הדוד.
הדוד פולט חום בקצב מסוים והוא מחמם את המנוף - אם תבודד את הדוד המנוף יכול להתחמם יותר ממה שתכננו.
הדוד פולט חום בקצב מסוים והוא מחמם את המנוף - אם תבודד את הדוד המנוף יכול להתחמם יותר ממה שתכננו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

אז השאלה היא מה עדיף, משום שכרגע הוא הקפה יוצא מאוד מאוד מדוייק כשהלחץ מכוון על 1.5 ממש שינוי מהותי מאשר קודם,ומה שאתה אומר לגבי הבידוד אכן נכון ומקצועי, אז השאלה תהיה אם לבודד ולהוריד,או להשאיר על 1.5 ובלי בידוד (גם צריכת חשמל ברקע)דבוטאנט כתב:קח בחשבון שאם תבודד את הדוד אולי תצטרך להוריד את הלחץ של הדוד.
הדוד פולט חום בקצב מסוים והוא מחמם את המנוף - אם תבודד את הדוד המנוף יכול להתחמם יותר ממה שתכננו....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם ב 1.5 הקפה יוצא יותר טוב אז אין שאלה, תוסיף בידוד ואז תבדוק אם צריך להוריד. עם בידוד לא יהיה חמום כוסות (אלא אם יש שם חמום נפרד עם גוף חמום למגש)
חשבתי שרק אני שרוט ורואה את הסרטים שלהם...
אני אוהב את זה:
http://www.youtube.com/user/orphanespre ... 6CWzFDHKXM
אני אוהב את זה:
http://www.youtube.com/user/orphanespre ... 6CWzFDHKXM
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

כן, אין ספק שהסרט הזה קצת יותר אסתטי..דבוטאנט כתב:אם ב 1.5 הקפה יוצא יותר טוב אז אין שאלה, תוסיף בידוד ואז תבדוק אם צריך להוריד. עם בידוד לא יהיה חמום כוסות (אלא אם יש שם חמום נפרד עם גוף חמום למגש)
אני אוהב את זה:
http://www.youtube.com/user/orphanespre ... 6CWzFDHKXM...
ואם כבר, אז רציתי לשאול, בעניין לחץ המשאבה, אני מבין שבמכונות מנוף לא ממש מגיגעים ל 9bar, בהתחשב בעובדה שהטחינה מדוייקת למכונה ואותו הדבר לגבי הטמפרטורה והדחיסה כמובן,למה ניתן לצפות בעצם והאם יש משהן במובן של מניםולציות ידניות עם הידית שניתן לעשות(כמו להוריד בשנית באמצע השוט הראשון וכו)?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למה לא 9 בר? הכל תלוי בקפיץ ומגיעים בלי בעיה ל 9 בר.
הנה - בורנייטי אורורה עם מחליף חום:
בגלל שהמנוף שלך יכול להינעל למטה מכנית אז קל לך לעשות פרה-אינפיוז'ן של 10 שניות ואז להרים.
זה צריך להספיק לשוט כפול.
אם הטחינה דקה אז אתה יכול לעשות פליני מוב - להרים את המנוף אחרי 10 שניות ואז להוריד ולהעלות עוד פעם.
זה נקרא גם פרה-אינפיוז'ן אקטיבי שבו למעשה אתה מוריד מים על העוגייה לא רק מלחץ הדוד\רשת אלא גם מהקפיץ ואז חולט.
בגלל שהמנוף שלך יכול להינעל למטה מכנית אז קל לך לעשות פרה-אינפיוז'ן של 10 שניות ואז להרים.
אם הטחינה דקה אז אתה יכול לעשות פליני מוב - להרים את המנוף אחרי 10 שניות ואז להוריד ולהעלות עוד פעם.
זה נקרא גם פרה-אינפיוז'ן אקטיבי שבו למעשה אתה מוריד מים על העוגייה לא רק מלחץ הדוד\רשת אלא גם מהקפיץ ואז חולט.
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

לא הבנתי את הפיסקה הראשונה, הרי הקפיץ בא כמו שהוא בלי אפשרות למודיפיקציות אז האם יש משהו שצריך לעשות בקפיץ כדי לכייל אותו על 9בר? או שמדובר בתנועה ידנית? כן, אני עושה פרה אינפיוזן משך 10 שניות ומכיר את הפליני מושן,אבל לאחר שאני עוזב את הידית והיא נכנסם לתחום הואקום-לחץ אני מציץ בשעון והוא מורה על 4 בר, אני מניח שאני מפספס משהו (הקפה אגב יוצא מדהים בכל פרמטר ובשעה ש jens מ kafekulur berlin דיבר על 1.1 בר, רם אבגי המליץ לי על 1.5 בגלל הצילינדר הארוך והיציבות הטרמית. יש לך המון ידע.דבוטאנט כתב:למה לא 9 בר? הכל תלוי בקפיץ ומגיעים בלי בעיה ל 9 בר.
זה נקרא גם פרה-אינפיוז'ן אקטיבי שבו למעשה אתה מוריד מים על העוגייה לא רק מלחץ הדוד\רשת אלא גם
מהקפיץ ואז חולט....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לחץ = כח ליחידת שטח.
כח של קפיץ נקבע לפי הקבוע שלו והדרך שלו.
המפעל אמור לתכנן את הקפיץ והבוכנה ללחץ נכון לחליטה - לשנות משהו תצטרך להחליף קפיץ או לשחק עם המהלך שלו בבוכנה = מיותר.
במכונות מנוף כל הלחץ מופעל במקביל על כל העוגייה (שלא כמו במשאבות) זה יוצא ככה שגם עם מכונת מנוף ידנית ללא קפיץ גם אם תפעיל ידנית לחץ גבוה עדיין לא תקבל קפה בעייתי כמו במשאבה - בקיצור הלחץ של הקפיץ לא יפריע לך לקבל אחלה קפה.
כח של קפיץ נקבע לפי הקבוע שלו והדרך שלו.
המפעל אמור לתכנן את הקפיץ והבוכנה ללחץ נכון לחליטה - לשנות משהו תצטרך להחליף קפיץ או לשחק עם המהלך שלו בבוכנה = מיותר.
במכונות מנוף כל הלחץ מופעל במקביל על כל העוגייה (שלא כמו במשאבות) זה יוצא ככה שגם עם מכונת מנוף ידנית ללא קפיץ גם אם תפעיל ידנית לחץ גבוה עדיין לא תקבל קפה בעייתי כמו במשאבה - בקיצור הלחץ של הקפיץ לא יפריע לך לקבל אחלה קפה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יכול להיות שבאורורה הפרה אינפיוז'ן הוא בלחץ הרשת - לא כמו בלה סן מרקו בלינק שלך שבה יש OPV לפני המנוף לזמן הפרה-אינפיוז'ן.
אם כבר מדברים על מכונות איטלקיות - צריך לדעת גם לבטא נכון מילים באיטלקית:
אם כבר מדברים על מכונות איטלקיות - צריך לדעת גם לבטא נכון מילים באיטלקית: