שרשור תגובות: השוואה ראש בראש: סילביה מול אוסקר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #41 

תודה רבה על המאמר!
אתם על הכיפאק.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #42 

רק לתת קצת איזון,ובלי שאני מנסה לערער תוצעות השוואה..בCOFEEGEEK סילביה היא מכונה עם הכי הרבה דירוגים(214) וציון יחסית גבוה(8.6).לדוגמה אוסקר מדורגת 31 פעם וציון 8.7...מה שמוריד חזק ציון של סילביה זה מחיר הגבוה מידי..במחיר עד 600$ רק LA SPAZIALE PROF קיבלה ציון יותר טוב......שוב זה רק סטטיסטיקה והיא מראה מה שידענו קודם. סילביה היא מכונה נהדרת לבית.
בארץ מחיר של סילביה לא יורד (קונים גם ככה:) ואוסקר ניתן לרכוש במבצע ומחיר גמיש......במחיר רגיל הבדל הוא די גדול - כ1500שח...
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 13/10/2011 19:20, נערך 4 פעמים בסך הכל.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #43 

gedkoz כתב:אבשה,אתה ,מה לעשות הרבה יותר מטורף מרוקי (בטוב אחינו!!) ,לא היה לה סיכוי מראש נגדך.....אתה צריך לפרק גושים גדולים בהרבה --הפרטה של חברת חשמל,נמלים,רשות שדות תעופה,ריקוזיות בבנקים וחברות סולולר....אין כמוך בפורום(אולי זילבר?)...
...
תאמין לי, מה שאני עושה זה בקטנות לעומת זילבר.
אני כולי בהערצה שאני רואה מישהו מחזיק מכשיר שהוא יותר מורכב ממקדחה או מברגה...

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #44 

יוסיסופר כתב:
כפיר_ש כתב:אבשה כמות הגושים ברוקי ממש מטורפת, אני לא חושב שיש עוד מטחנה שמוציאה כל כך הרבה גושים.

למרות זאת היא סוס עבודה אמין וטוחנת מצוין ...
...
היי היי,אל נא תפגע בזכויותיה הבלעדיות של הגרינטה בכל מה שקשור לגושים,למרות שאני לא רואה בכך בעיה רצינית.
...
תגידו, זה מקרי או שלכל המטחנות המגיישות יש שמות שקשורות לסלעים ואבנים (גרניט, rock)?
בטח למטחנה העברית הראשונה יקראו "חמרה" או משהו כזה...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #45 

גנאדי, רק לשם הדיוק - לאוסקר יש ציון 8.7 :)

לגבי הסילביה - אני מסכים לגמרי. הכל שאלה של עלות/תועלת. מדובר במכונה מעולה שמייצרת קפה מצויין - אבל במחירה הנוכחי, היא מיותרת לגמרי. היא רחוקה מדי מהאסקסו מבחינת מחיר, וקרובה מדי לאוסקר מבחינת מחיר.

אגב, גם הרוקי התייקרה משמעותית בשנים האחרונות. כשאני קניתי אותה היא עלתה פחות מ-1500 ש"ח, נדמה לי שאפילו פחות מ-1400.
במחיר כזה היא מהווה מטחנה מעניינת שאפשר להציע כשדרוג למטחנות 38 מ"מ מבחינת אמינות, איכות ויציבות (הגם שהיא מגיישת).
במחיר של 1800 ש"ח, היא פשוט מיותרת.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

מוסקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #46 

חברים אחלה מאמר ,פשוט כתיבה יפה (Y) ! ! !.
מעבר לכך, כאשר אני ביקשתי את המלצתכם בזמנו לקנית מכונת קפה ראשונה חשבתי אל הגב' סילביה ורוקי.
אתם כתבתם לי בפשטות, למה לא האדון מר אוסקר וכך כמובן שההחלטה נפלה אוסקר + גרניטה.
תודה וחג שמח (f)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #47 

pop_up כתב:רק הערה קטנה: אין טעם במבחן עיוור אחרי שבוצע מבחן שאינו עיוור, זה כלל בסיסי שתקף לכל מבחן עיוור!
...
זה תלוי באיזה מבחן אנחנו רוצים לבצע. במקרה הזה ביצענו מבחן לא באמת סטטיסטי (בסה"כ כוס אחת... 50% סיכוי לניחוש נכון). מעבר לכך, גם אם היינו חוזרים עליו ומנחשים נכון 10/10, עדיין כל מה שהראינו זה שיש הבדל בין הכוסות. אי אפשר להסיק מכאן, באופן מדעי, איזו כוס עדיפה, כי ברגע שניחשנו ידענו באיזו מכונה מדובר. למעשה, ביצענו מבחן ABX שלקחתי איתי מעולם הסטריאו, כשבודקים רמקולים, למשל.

לו היינו רוצים לעשות מבחן עיוור אמיתי, היינו צריכים לתכנן אותו מראש.
עדיף היה לעשות double blind, ואם אפשר גם בלי לטעום את המכונות מראש, אלא רק לשתות עשרה זוגות של כוסות, ולהחליט בכל זוג איזו כוס טעימה יותר.

אבל המטרה לא היתה לבצע מבחן עיוור אלא פשוט לבחון את המכונות.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 13/10/2011 19:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #48 

כפיר_ש כתב:אם נשפוט לפי המקרה של האלקטרה סמיאוטומטיקה שאין לה opv ומנצחת e61 זה כנראה לא יתן שיפור דרמטי...
כנראה שלתכנון הראש של המכונה יש משקל גבוה יותר על איכות הקפה.
בגלל זה e61 סינגל בוילר תהיה תמיד עדיפה על סילביה אפילו עם pid.
...
אי אפשר לשפוט לפי המקרה של הסימאוטומטיקה כי יש לה ראש שונה מכל מכונה אחרת כולל E61.
זאת המכונה היחידה שמוציאה קפה טוב ללא OPV בגל שהמים עוברים שם כמה דרגות פיזור ברשתות (זה משהו שאין ב E61)
חד משמעי OPV משפר איכות קפה - גם באוסקר ו BENK שהתקין כזה העיד על זה.
אם תשים pre infusion בראש מסיבי עם סינגל בוילר PID תקבל קפה יותר מ E61.
אין ל E61 איזה יתרון מיוחד (בשנת 60 היה לו יתרון ) ורואים את זה המכונות כמו לה מרצוקו, לה ספאציאלה ואחרות (כולל הדאבל בוילר של איבגי).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #49 

רק לשם הבהרה:
סילביה עם מטחנה חדשה ניתן להשיג ב-3,500 ש,ח.
http://caffeolle.co.il/
לא מכיר הצעה לאוסקר עם מטחנה במחיר גבוה רק במאות שקלים ,אבל אם מישהו מכיר, שיועיל בטובו לגלות מאיפה.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #50 

רק עכשיו הזדמן לי לקרוא.
יופי של השוואה. הכתיבה וההסברים מאוד ברורים גם לקורא ולחובב הקפה המתחיל. אני חושב שעבור החובב המתלבט לגבי מכונה ראשונה או שנייה עשיתם פה שירות אדיר!
כל הכבוד לכם, וכל הכבוד גם לאורי מקסטלו על האירוח והנכונות לתרום לעניין.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

מבצע נהדר לסט של סילביה! גראף מטחנה שיכולה לספק משתמש ביתי ממוצע...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #52 

מיץ_פטל כתב:רק עכשיו הזדמן לי לקרוא.
יופי של השוואה. הכתיבה וההסברים מאוד ברורים גם לקורא ולחובב הקפה המתחיל. אני חושב שעבור החובב המתלבט לגבי מכונה ראשונה או שנייה עשיתם פה שירות אדיר!
כל הכבוד לכם, וכל הכבוד גם לאורי מקסטלו על האירוח והנכונות לתרום לעניין.
...
קח בחשבון את המבחן במגבלות שלו - כפיר בדק את המכונות בלי הכרה מוקדמת עם אף אחת מהן.
אם המבחן היה בין 2 מפעילים מיומנים בכל מכונה (לפחות שנה עם כל אחת) היו אולי תוצאות אחרות אבל זה היה גם מבחן אחר.
זה יותר מבחן מהיר של ראש בראש ונראה מה יוצא.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #53 

דבוטאנט, אתה מטיל ספק (ורפש) בלי שום סיבה מוצדקת.
עם כל הכבוד, ויש כבוד, לא מדובר כאן בדוקטורט בקפה והידע לא מצוי בידי הגדולים בתורה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #54 

עופר לא ברור לי לאן ההערה שלך מכוונת, האם לנסיוני בהכנת הקפה (אני חושב שיש לי קצת, מה דעתך ?) או שוב לתיאוריה על הנייר לגבי עריכת מבחני השוואה.

לא זכור לי שקראתי מבחני השוואה על מוצרים באתרים שונים כאשר הבוחנים שערכו את ההשוואות הפעילו את המכונות לפחות שנה, אחרת למה אתה מאמץ בקלות מסקנות של מבחנים מ HB ? למה אתה לא מטיל ספק כשהם מסיקים מסקנות נחרצות לגבי מכונה כלשהי ?
הרי גם שם מדובר על התרשמות של אדם X ממספר שעות של הפעלה של המכונה המדוברת ללא היכרות מוקדמת ומה שמסייע לאותו אדם הוא נסיונו בתחום הקפה והאינטואיציה שלו (שדיי מבוססת על ניסיון בפועל).

חוץ מזה כמה יצליח משתמש שמפעיל אותה מכונה שנה ויותר להוציא ממנה ? כמה יותר ? עוד 10%, 20% ? אתה חושב שזה מה שהיה מסייע לסילביה לנצח בכלל ?

ההבדל בין המכונות *תהומי*, לא מדובר על נצחון בנקודות אלא בנוקאאוט של האוסקר וגם אם היה מפעיל מיומן יותר ממני שמכיר את הסילביה שנים רבות אז התוצאה היתה משתפרת מעט אך עדיין אין שום סיכוי שהסילביה היתה מתקרבת לקפה שקיבלנו מהאוסקר.
אגב אם נחיל את הטענה שלך גם על האוסקר אז ייתכן שהפער אף היה גדל לטובתה.

אני חושב שהמבחן משרת היטב את ציבור הרוכשים הפוטנציאלי של המכונות הללו ואני דבק בעמדתי שההילה סביב הסילביה מוגזמת והמכונה רחוקה מהליגה של המכונות המקצועיות שהאוסקר מהווה סף כניסה אליה.

סילביה חדשה בפחות מ 2500 שקל הייתה בהחלט קניה טובה, ב 3500 אי אפשר בכלל להמליץ עליה ולבטח היא אינה שום שדרוג מהותי על פני אסקסו/גאג'יה קלאסיק וכו'.

כיוןן שרק אחד מאיתנו נכח בהשוואה וחווה את ההבדלים בכוס בינה לבין האוסקר וגם אפילו מול E61 אני חושב שאני קצת יודע על מה אני מדבר.

שיהיה חג שמח.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

אנחנו פה קצת מארבבים ומתלהמים.. כתוצעה של מבחן השוואה ברור שאוסקר מפיקה קפה יותר טוב מסילביה(יותר טוב חד משמעי!), אבל לא נשכח שאפילו גאג'יה קלסיק עולה כאן 2600-2800 :!: ...פה דובר אל סט של סילביה וגראף ב3500 :!: גם אסקסו דרים עולה 3000-3300 והיא בטח לא יותר טובה מסילביה...כשה נעשה השוואות מסילביה ומתה נדע במדויק מה הבדל בין סינגלים במחיר 2000-3000 שח...אוסקר בכול זות מכונה שונה בתחליט.... :wink:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #56 

כפיר_ש כתב:כיוןן שרק אחד מאיתנו נכח בהשוואה וחווה את ההבדלים בכוס בינה לבין האוסקר וגם אפילו מול E61 אני חושב שאני קצת יודע על מה אני מדבר.
...
(Y) לגמרי

גנאדי, לגבי המחיר: אני משתדל להמנע מלהכנס לנושא הזה, אבל אני רק אומר ש:
- סילביה+מטחנה ב-3500 ש"ח יהיה קשה להשיג
- הגראף הזו לא ראויה להתייחסות, לטעמי. היא מורידה את איכות הסט. אם כבר אז בוא נדבר על i-Mini, מינימום
- אני חוזר ואומר (מתוך ידע ולא מתוך ניחושים) שהפער בין סילביה לאוסקר הוא מאות שקלים בלבד

בדיוק כמו בנושא המבחן, כך גם בנושא המחיר.
יש תיאוריה+מקלדת ויש פרקטיקה+רגליים... :)

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שלום לכולם

שליחה #57 

תודה על המאמר,מיבחנים על אמת תמיד מעניינים.
*האם היה נסיון לטחון עבור כל מכונה בהתאם לצרכיה?
סתם סקרנות מה היה זמן החליטה בשתי המכונות מלחיצה ללחיצה.
תודה

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #58 

לפי מה שהבנתי מעופר כל מה שהוא התכוון הוא שהאוסקר יותר סלחנית מהסילביה...ומכאן שעם מפעיל שמכיר טוב יותר את השטיקים של הסילביה יוכל אולי לצמצם קצת את הפער.
אני עדיין מאמין שהאוסקר בכל מקרה תהיה טובה יותר פשוט בגלל היציבות שלה בחליטה ביחס לסילביה למרות היעדר OPV... כנראה שבר לפה בר לשם זה פחות חשוב ממעלה לפה מעלה לשם :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #59 

כפיר ומוטי - תהיו רציניים,הפורום שלנו קצת יותר מקצועי מזה.
זה לא באמת רציני לקרוא את מדריך הגלישה לטמפרטורה ולפיו להפעיל סילביה...
זה מאמר נחמד ברמה של חברים מדברים על סילביה ואוסקר אבל זה ממש לא מבחן רציני ומעמיק ובטח לא השוואה לשם השוואה.
כל עוד לא היתה לכם סילביה אין לכם על מה לדבר על להוציא ממנה שוט טוב.
זה לא אישי נגד כפיר או מוטי אבל בחייכם - אתה לא בכיוון של להוציא ממכונה כזאת שוט טוב במפגש של שעה שעתיים...
סילביה זאת מכונה שצריך פז"מ רציני עליה להוציא קפה טוב וכמו שאמרתי ראש בראש לא מעמיק מול הויביאמה הוצאתי סינגל יותר טוב.
זה כן דורש התמקצעות - בגלל שלא היתה לכם סינגל בוילר אתם לא מבינים את זה.
זה בדיוק מה שאתה כל הזמן אומר מוטי - פרקטיקה פרקטיקה.
אם קראת בתיאוריה מסמך של איך להפעיל סילביה אתה רחוק שנות אור מלהוציא ממנה באמת שוט טוב.
ההתמחות שלכם היא במחליף חום ולכן הוצאתם שוט יותר טוב.
מחר אני אוציא מאמר על פונטה ווקיו ואני אתן לך אותה לשבוע שלם - לא תוציא שוט טוב אפילו שהמאמר שלי יהיה מאוד מפורט.
צריך פרקטיקה
אני די בטוח שאם היה מישהו עם סילביה בעבר או בהווה הוא היה משאיר אבק לאוסקר הזאת.
מחליף חום או לא - התכנון שלה לא משהו בכלל.

אם אנחנו כפורום באמת רוצים לעשות השוואה מעמיקה אז צריך מקצועני אוסקר וסילביה.
זה לא פוסל את המאמר הזה אבל אבל צריך לתייג אותו כמפגש בזק ולא כמעמיק.
וכן חשוב לפרט את הפז"מ שלכם (כמו שעושים בהומבריסטה) לכפיר היתה כרומקס, אניטה ואלקטרה.
למוטי גאג'ה לשבוע ומאז אניטה אז אין מה לעשות - אין לכם ניסיון בסינגל בוילר ולא בסילביה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #60 

רק כדי לסבר את האוזן - במכונות שלקחנו לסקירה רק אחרי שבוע הצלחתי להוציא שוטים סבירים ורק אחרי קילו קפה התחלתי להרגיש את המכונה.
הסילביה לא בליגה של אסקסו או גאג'ה היא כמה רמות מעל וזה מניסיון פרקטי ולא תיאורטי.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”