Av1 כתב:
הכוונה שלי היא ש 5.1 טוב עונה על הכל וכל מה שמעבר ניתן לוותר עליו
...
וכפי שציינתי לעיל בפרוטרוט, לעניות דעתי אתה מכליל בצורה מאוד לא אחראית, וגם טועה.
Av1 כתב:חבל שאתה מפספס דבר מאוד חשוב
אין יותר טוב מהמתכנן להסביר לך למה מיועד המוצר שלו ואיך הוא עובד בצורה הנכונה והטובה ביותר
אתה יכול לקחת זאת משם ולתת לזה כיוונים אישיים אבל המצב האידיאלי מגיע מהמתכנן שיש לו מושג יותר ממך על המוצר שלו.
...
חבל שאתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שהדיאגרמות האלה הן נסיון כללי למהחשה בלבד. זה כמו שתתבע את הקבלן על זה שהוא נטע עצים אחרים בכניסה לחניה מאלה שהופיעו בהדמיות התלת-מימדיות בחומר השיווקי שלו שפורסם לפני ארבע שנים כששילמת על דירה "על הנייר"...
אתה מוזמן לחקור קצת יותר לעומק מהם אומר "המתכנן שיש לו יותר מושג" בבלוג של אודיסי למשל.
אני יכול לפצוח פה גם במונולוג סוער על כך שרק במקרים בודדים "המתכנן" יודע יותר טוב מהצרכן מה הצרכן באמת רוצה וצריך, ושבסופו של דבר הטכנולוגיה אינה כלי בידי היוצר, אלא כלי בידי המשתמש, כך שעם כל הכבוד ל-"המלצות היצרן", השימושים הכי מתקדמים ומוצלחים לכמעט כל טכנולוגיה מגיעים מהשטח ולא מהמעבדה...
Av1 כתב:שכל האפשרויות האחרות יתנו מעט מאוד בתוצאה לעומת ההשקעה כאשר משווים בין 7.1/9.1 מאולץ לעומת 5.1
עדיף להפנות את התקציב של 7.1/9.1 למערכת מבוססת 5.1/5.2 טובים יותר והתוצאה תהיה טובה ומהנה וממצא יותר {וזה מניסיונות רבים}
...
אתה חוזר על עצמך... החלטת ש-7.1/9.1 זה פתרון "מאולץ" ואתה הולך לרוץ עם הדעה האישית הלא מבוססת הזאת עד אינסוף.
מה שכן, בנושא העלויות אין ספק שהמעבר ל-7.1 ומעלה דורש שיקול דעת, מחשבה תחילה ותקציב מתאים. אז אני אבהיר שאני לא אומר ש-7.1 "תמיד יותר טוב" מ-5.1, אלא שזה תלוי בתקציב ובנתוני החדר (אבל באמת שחשבתי שזה מובן מאליו ואני גם די בטוח שכל הדברים הללו נאמרו בתחילת הדיון...)
Av1 כתב:רוב החללים לא מתאימים לריבוי ערוצים שמעל 5.1 ויש עוד עניין של אסטטיקה
...
אתה שוב מכליל:
1) מה זה "רוב החללים"?
2) מה בנוגע למערכות כיול מתקדמות שקיימות בכמעט כל רסיבר שתומך ב-7.1 ומעלה?
3) בעניין האסתטיקה כבר נגענו, שכחת? על רמקולים שקועים שמעת?
Av1 כתב:5.1 שולט ברוב העולם וימשיך כך על אפם וחמתם של חברות האלקטרוניקה שממציאות פורמטים כל שני וחמישי רק בכדי למכור עוד ולהוציא עוד מוצר "חדש"
הן מקדימות אפילו את ההפקות בעולם וחושבות שאם הן ימציאו משהוא כל העולם יאמץ אותו
זו עובדה שרוב הסרטים עד לעידן ה 3D היו בפורמטים של DD כאשר כבר שנים יש DTS / THX
זה שיש זה לא אומר שהשתמשו בו
גם בפורמטים של ה 3D מבחינת הסאונד לא נראה מהפיכה בתחום
אל תשכח שלהפיק סאונד רב ערוצי
יותר יקר משמעותית מאשר דו וככל שהפורמט יותר מורכב כך עלות ההפקה עולה
היום רוב האולפנים מעדיפים להשקיע בויזואליות, בגימיקים {3D

} ובפרסום עצבני בכדי להביא
צופים לאולמות הקולנוע מאשר להביא מאזינים
...
אולפנים קונים ציוד הפקה מאוד יקר לכמה שנים טובות, ולא מתמכרים להחלפות מפה לשם. למיטב ידיעתי היה מעבר ברור ולא קטן בכלל מ-DD ל-DTS ו-SDDS (שיותר טוב משני האחרונים ומיועד הרבה יותר לקולנועים מאשר לבית) לאורך השנים.
אתה אומר שהפקת סראונד רב-ערוצי יקרה משמעותית מהפקת סראונד דו-ערוצי, אבל קשה לי להאמין שיש סרט אחד בעשור האחרון ואף מעבר לכך שיצא בקידוד דו-ערוצי. ואם כבר כולם משקיעים בסראונד רב-ערוצי, אז באמת שאין שום סיבה שלא לעבור לפורמטים מתקדמים יותר עם הזמן...
בכלל, אתה באמת חושב שעלות ההשקעה בסאונד היא הבעיה פה? ואתה באמת חושב שיש קשר בין עלויות ההשקעה בסאונד למיליארדים שאולפנים השקיעו בהפקות 3D ואפקטים ויזואליים?! מה הקשר???
למרות ש-zmls חושב שהדיון פה "חזק ואמיתי", אני חושב שדווקא עלינו על שרטון לא קטן... מצד אחד יש לך מספר אנשים שמביאים סימוכין לטענות שלהם, ומצד שני יש לך בחור אחד שיוצא בהצהרות בומבסטיות ומשתמש ב-"פירוטכניקה" בשביל להגיד פחות או יותר את אותו הדבר שוב ושוב ללא שום סימוכין.
לצערי, לא נראה לי שתצא הכרעה מהדיון "החזק" הזה. AV1 מקובע בעמדותיו וחוזר עליהן ללא הרף, ושוכח כמה חוקים בתרבות הדיון בדרך (לא מתבסס על עובדות, "צועק" תוך שימוש בבולד ובפונט מוגדל וכד'...)
הדבר הכי טוב שכל אחד שקורא את הדברים האלה יכול לעשות עכשיו זה להקשיב לחז"לינו שאמרו "צא ולמד". תקראו כמה פוסטים מהבלוג של אודיסי בעמצכם, תארגנו לעצמכם ביקור אצל איתי, יואב וחברי פורום אחרים שיש להם מערכות 7.1/9.1, נסו למצוא אולמות תצוגה שהשקיעו בסט-אפ מרובה רמקולים, ותסיקו מסקנות בעצמכם...