למה בעצם צריכים יותר מ5.1?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #41 

itay123 כתב:
Av1 כתב:"הדיאגרמות והשרטוטים למינהם" יוצאים ומפורסמים מטעם החברות...
לא הכל אפשרי בכל מצב, ולדעתי הרבה מאוד מיותר בייחוד המאזין לא נמצא קרוב למרכז
5.1 עונה על הרוב וכל מה שמעל לזה הוא צעצוע לא מרוסן, שניתן לוותר עליו.
...
שוב, אני לא מסכים (f) (b)
...
בני האדם: כשם שפרצופיהם שונים, דעותיהם שונות.
צריך גם לדעת לא להסכים :wink: (b) (b) (b)
zmls כתב:מה דעתכם על זה????? BOSE - Acoustimass® 10 IV
יש קופון במחיר וןב של 3990 מה אתם אומרים?
...
אתה מחפש מנייה במחיר טוב או תוצאת סאונד?
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #42 

Av1 כתב:
itay123 כתב:
Av1 כתב:"הדיאגרמות והשרטוטים למינהם" יוצאים ומפורסמים מטעם החברות...
לא הכל אפשרי בכל מצב, ולדעתי הרבה מאוד מיותר בייחוד המאזין לא נמצא קרוב למרכז
5.1 עונה על הרוב וכל מה שמעל לזה הוא צעצוע לא מרוסן, שניתן לוותר עליו.
...
שוב, אני לא מסכים (f) (b)
...
בני האדם: כשם שפרצופיהם שונים, דעותיהם שונות.
צריך גם לדעת לא להסכים :wink: (b) (b) (b)
zmls כתב:מה דעתכם על זה????? BOSE - Acoustimass® 10 IV
יש קופון במחיר וןב של 3990 מה אתם אומרים?
...
אתה מחפש מנייה במחיר טוב או תוצאת סאונד?
...
ברור שתוצאת סאונד

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #43 

zmls:

אני לא ממליץ על בוז אישית, אבל לך תקשיב להם ואולי תופתע לטובה (נסה "לאתגר" אותם עם קטעים עשירים בבאסים ו/או עם קטעי מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב ונסה לראות אם הם משחזרים את הסאונד שאתה רגיל לשמוע בצורה טובה...)

AV1:

1) אתה כותב: "לעומת זאת קח מערכת 5.1 דינאמית וחוויתית והיא תתן תוצאה לא פחות טובה מ7.1/9.1/11.1 שלא מתוכננים נכון". ובאותה מידה אני יכול להשיב לך עם משפט עמום בסגנון: "לעומת זאת קח מערכת 7.1/9.1/11.1 דינמית וחוויתית והיא תתן תוצאה לא פחות טובה מ-5.1 שלא מתוכננת נכון".
לא אמרת כלום בזה שאמרת שתכנון לקוי של התצורה יפגע בחוויה - לא על זה מדובר כאן!

2) הדיאגרמות הובאו כדוגמאות בלבד, הן על-ידי, והן ע"י החברות שפירסמו אותן במקור. הן לא תורה מסיני ואין שום סיבה שבעולם לפרש אותן ככאלה!

3) ספציפית לענייננו, בסלון סטנדרטי כאשר הספה קרובה יחסית לקיר האחורי, ואפילו צמודה אליו, עדיין אפשר להינות מ-7.1 בתצורה FRONT HEIGHT במקום SURROUND BACK. כמו-כן, באמצעות שימוש מושכל ברמקולים בי-פולאריים מאחור, אפשר גם להנות מתצורות 7.1/9.1 הכוללות ערוצי SURROUND BACK. כפי שכבר אמרתי לעיל, המכשלה העיקרית בסלון סטנדרטי, ולמעשה בכמעט כל חלל שלא יועד ספציפית לעניין, היא הצבת ערוצי FRONT WIDE.

4) "5.1 עונה על הרוב וכל מה שמעל לזה הוא צעצוע לא מרוסן, שניתן לוותר עליו." - הכללה גורפת ומאוד לא מקצועית. התאכזבתי...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #44 

epony כתב:zmls:

אני לא ממליץ על בוז אישית, אבל לך תקשיב להם ואולי תופתע לטובה (נסה "לאתגר" אותם עם קטעים עשירים בבאסים ו/או עם קטעי מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב ונסה לראות אם הם משחזרים את הסאונד שאתה רגיל לשמוע בצורה טובה...)

AV1:

1) אתה כותב: "לעומת זאת קח מערכת 5.1 דינאמית וחוויתית והיא תתן תוצאה לא פחות טובה מ7.1/9.1/11.1 שלא מתוכננים נכון". ובאותה מידה אני יכול להשיב לך עם משפט עמום בסגנון: "לעומת זאת קח מערכת 7.1/9.1/11.1 דינמית וחוויתית והיא תתן תוצאה לא פחות טובה מ-5.1 שלא מתוכננת נכון".

2) הדיאגרמות הובאו כדוגמאות בלבד, הן על-ידי, והן ע"י החברות שפירסמו אותן במקור. הן לא תורה מסיני ואין שום סיבה שבעולם לפרש אותן ככאלה!

3) ספציפית לענייננו, בסלון סטנדרטי כאשר הספה קרובה יחסית לקיר האחורי, ואפילו צמודה אליו, עדיין אפשר להינות מ-7.1 בתצורה FRONT HEIGHT במקום SURROUND BACK. כמו-כן, באמצעות שימוש מושכל ברמקולים בי-פולאריים מאחור, אפשר גם להנות מתצורות 7.1/9.1 הכוללות ערוצי SURROUND BACK. כפי שכבר אמרתי לעיל, המכשלה העיקרית בסלון סטנדרטי, ולמעשה בכמעט כל חלל שלא יועד ספציפית לעניין, היא הצבת ערוצי FRONT WIDE.

4) "5.1 עונה על הרוב וכל מה שמעל לזה הוא צעצוע לא מרוסן, שניתן לוותר עליו." - הכללה גורפת ומאוד לא מקצועית. התאכזבתי...
...
אני מכיר צעצועים לא מרוסנים שחבל"ז ממב"ז איזה הנאה הם נותנים :lol: :lol: :lol: :lol:

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #45 

istarmini כתב:

AV1:

...
אני מכיר צעצועים לא מרוסנים שחבל"ז ממב"ז איזה הנאה הם נותנים :lol: :lol: :lol: :lol:
...
...
יואב את הסטיות שלך תשאיר לעצמך :lol: :lol: 8O

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #46 

AV1:
הכוונה שלי היא ש 5.1 טוב עונה על הכל וכל מה שמעבר ניתן לוותר עליו

חבל שאתה מפספס דבר מאוד חשוב
אין יותר טוב מהמתכנן להסביר לך למה מיועד המוצר שלו ואיך הוא עובד בצורה הנכונה והטובה ביותר
אתה יכול לקחת זאת משם ולתת לזה כיוונים אישיים אבל המצב האידיאלי מגיע מהמתכנן שיש לו מושג יותר ממך על המוצר שלו.

שכל האפשרויות האחרות יתנו מעט מאוד בתוצאה לעומת ההשקעה כאשר משווים בין 7.1/9.1 מאולץ לעומת 5.1
עדיף להפנות את התקציב של 7.1/9.1 למערכת מבוססת 5.1/5.2 טובים יותר והתוצאה תהיה טובה ומהנה וממצא יותר {וזה מניסיונות רבים}

4) "5.1 עונה על הרוב וכל מה שמעל לזה הוא צעצוע לא מרוסן, שניתן לוותר עליו." - הכללה גורפת ומאוד לא מקצועית. התאכזבתי... התשובות מגיעות מניסיונות רבים ועובדות,
רוב החללים לא מתאימים לריבוי ערוצים שמעל 5.1 ויש עוד עניין של אסטטיקה

...

5.1 שולט ברוב העולם וימשיך כך על אפם וחמתם של חברות האלקטרוניקה שממציאות פורמטים כל שני וחמישי רק בכדי למכור עוד ולהוציא עוד מוצר "חדש"
הן מקדימות אפילו את ההפקות בעולם וחושבות שאם הן ימציאו משהוא כל העולם יאמץ אותו
זו עובדה שרוב הסרטים עד לעידן ה 3D היו בפורמטים של DD כאשר כבר שנים יש DTS / THX
זה שיש זה לא אומר שהשתמשו בו
גם בפורמטים של ה 3D מבחינת הסאונד לא נראה מהפיכה בתחום
אל תשכח שלהפיק סאונד רב ערוצי יותר יקר משמעותית מאשר דו וככל שהפורמט יותר מורכב כך עלות ההפקה עולה
היום רוב האולפנים מעדיפים להשקיע בויזואליות, בגימיקים {3D :?:} ובפרסום עצבני בכדי להביא צופים לאולמות הקולנוע מאשר להביא מאזינים
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #47 

AV1 הרשה לי להתייחס לעוד דבר שכתבת או שמכך נשמעו הדברים.
דברת על מרכוז ועוד ב-SWEETSPOT, ועוד התייחסת לזה בסראוונד ב-5.1, קצת הזוי :?
דווקה עם BACKים על אחת כמה וכמה, עניין המרכוז (גם לא ב-sweetspot) הוא קריטי, וניתן להנות משדה סראוונד 360 מעלות גם כאשר אתה נמצא במקום מרוחק מה-SWEET עם מרכוז נהדר מאחור, ופריסה טובה יותר לצדדים...זה עובדתי וזה פועל בשטח... (Y)

היו אצלי כבר מעל 50 איש (מרביתם מהפורום) ומרביתם אנשים "מקצועניים ויודעים דבר אחד או שניים על אך מערכת קולנוע צריכה להשמע, והשאר חובבים יודעי דבר, שמעו את הקולנוע אצלי שהוא ב-SETUP 9.1 מכוייל פאשיסטי (קיצוני לכיוון ה"נכון יותר כמה שניתן" :wink: )
ואתה יודע מה, דווקה על הבמה האחורית, 99% מהם, הכי התייחסו והיו פעורי פה 8O מגודל הבמה מאחור, עד כמה היא מופרדת לחלוטין ועד כמה היא דינאמית ותלת מימדית...אז מה 50 איש טועים :מבולבל:

אני לא בא לסתור את דברייך, רק מראה לך כיוון אחר, ומצב שעובדתית זה פאקיינג עובד 8)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #48 

5.1 שולט ברוב העולם וימשיך כך על אפם וחמתם של חברות האלקטרוניקה שממציאות פורמטים כל שני וחמישי רק בכדי למכור עוד ולהוציא עוד מוצר "חדש"
זו עובדה שרוב הסרטים עד לעידן ה 3D היו בפורמטים של DD כאשר כבר שנים יש DTS / THX
אל תשכח שלהפיק סאונד רב ערוצי יותר יקר משמעותית מאשר דו וככל שהפורמט יותר מורכב כך עלות ההפקה עולה
היום רוב האולפנים מעדיפים להשקיע בויזואליות, בגימיקים {3D :?:} ובפרסום עצבני בכדי להביא צופים לאולמות הקולנוע מאשר להביא מאזינים
...
[/quote]

5.1 בקולנוע זה לא 5.1 בבית... :!:
תוספת הרמקולים/ערוצים או אך שלא ניקרא להם בסיטואציה ביתית באים בכדי לדמות סיטואציה קולנועית עם ריבוי רמקולים ושדה היקפי רחב ועתיר אינפורמציה.

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #49 

itay123 כתב: 5.1 בקולנוע זה לא 5.1 בבית... :!:
תוספת הרמקולים/ערוצים או אך שלא ניקרא להם בסיטואציה ביתית באים בכדי לדמות סיטואציה קולנועית עם ריבוי רמקולים ושדה היקפי רחב ועתיר אינפורמציה.
...
אני בכל השרשור הזה מדבר על בית
והכל בא לדמות מצב חי כאשר ההתרחשות קוראת סביב המאזין כאילו הוא חי את הסרט שזה כל הרעיון של קולנוע ביתי אקטיבי {סראונד / 3D}
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #50 

אני מבסוט מפתיחת השרשור. כנראה זה כן דיון חזק ואמיתי.
רק מעניין שהרבה מהאריות פה באתר לא משתתפים!!
מי יכול להמליץ לי בצפון על חנות טובה ללכת ולשמוע ??!??!?!
תודה מראש
פותח השרשור :D :D :D :D :D

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #51 

(Y) (Y) (Y) סוף סוף שירשור ענייני

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #52 

Av1 כתב: הכוונה שלי היא ש 5.1 טוב עונה על הכל וכל מה שמעבר ניתן לוותר עליו
...
וכפי שציינתי לעיל בפרוטרוט, לעניות דעתי אתה מכליל בצורה מאוד לא אחראית, וגם טועה.
Av1 כתב:חבל שאתה מפספס דבר מאוד חשוב
אין יותר טוב מהמתכנן להסביר לך למה מיועד המוצר שלו ואיך הוא עובד בצורה הנכונה והטובה ביותר
אתה יכול לקחת זאת משם ולתת לזה כיוונים אישיים אבל המצב האידיאלי מגיע מהמתכנן שיש לו מושג יותר ממך על המוצר שלו.
...
חבל שאתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שהדיאגרמות האלה הן נסיון כללי למהחשה בלבד. זה כמו שתתבע את הקבלן על זה שהוא נטע עצים אחרים בכניסה לחניה מאלה שהופיעו בהדמיות התלת-מימדיות בחומר השיווקי שלו שפורסם לפני ארבע שנים כששילמת על דירה "על הנייר"...
אתה מוזמן לחקור קצת יותר לעומק מהם אומר "המתכנן שיש לו יותר מושג" בבלוג של אודיסי למשל.

אני יכול לפצוח פה גם במונולוג סוער על כך שרק במקרים בודדים "המתכנן" יודע יותר טוב מהצרכן מה הצרכן באמת רוצה וצריך, ושבסופו של דבר הטכנולוגיה אינה כלי בידי היוצר, אלא כלי בידי המשתמש, כך שעם כל הכבוד ל-"המלצות היצרן", השימושים הכי מתקדמים ומוצלחים לכמעט כל טכנולוגיה מגיעים מהשטח ולא מהמעבדה...
Av1 כתב:שכל האפשרויות האחרות יתנו מעט מאוד בתוצאה לעומת ההשקעה כאשר משווים בין 7.1/9.1 מאולץ לעומת 5.1
עדיף להפנות את התקציב של 7.1/9.1 למערכת מבוססת 5.1/5.2 טובים יותר והתוצאה תהיה טובה ומהנה וממצא יותר {וזה מניסיונות רבים}
...
אתה חוזר על עצמך... החלטת ש-7.1/9.1 זה פתרון "מאולץ" ואתה הולך לרוץ עם הדעה האישית הלא מבוססת הזאת עד אינסוף.
מה שכן, בנושא העלויות אין ספק שהמעבר ל-7.1 ומעלה דורש שיקול דעת, מחשבה תחילה ותקציב מתאים. אז אני אבהיר שאני לא אומר ש-7.1 "תמיד יותר טוב" מ-5.1, אלא שזה תלוי בתקציב ובנתוני החדר (אבל באמת שחשבתי שזה מובן מאליו ואני גם די בטוח שכל הדברים הללו נאמרו בתחילת הדיון...)
Av1 כתב:רוב החללים לא מתאימים לריבוי ערוצים שמעל 5.1 ויש עוד עניין של אסטטיקה
...
אתה שוב מכליל:
1) מה זה "רוב החללים"?
2) מה בנוגע למערכות כיול מתקדמות שקיימות בכמעט כל רסיבר שתומך ב-7.1 ומעלה?
3) בעניין האסתטיקה כבר נגענו, שכחת? על רמקולים שקועים שמעת?
Av1 כתב:5.1 שולט ברוב העולם וימשיך כך על אפם וחמתם של חברות האלקטרוניקה שממציאות פורמטים כל שני וחמישי רק בכדי למכור עוד ולהוציא עוד מוצר "חדש"
...
אולפנים קונים ציוד הפקה מאוד יקר לכמה שנים טובות, ולא מתמכרים להחלפות מפה לשם. למיטב ידיעתי היה מעבר ברור ולא קטן בכלל מ-DD ל-DTS ו-SDDS (שיותר טוב משני האחרונים ומיועד הרבה יותר לקולנועים מאשר לבית) לאורך השנים.
אתה אומר שהפקת סראונד רב-ערוצי יקרה משמעותית מהפקת סראונד דו-ערוצי, אבל קשה לי להאמין שיש סרט אחד בעשור האחרון ואף מעבר לכך שיצא בקידוד דו-ערוצי. ואם כבר כולם משקיעים בסראונד רב-ערוצי, אז באמת שאין שום סיבה שלא לעבור לפורמטים מתקדמים יותר עם הזמן...
בכלל, אתה באמת חושב שעלות ההשקעה בסאונד היא הבעיה פה? ואתה באמת חושב שיש קשר בין עלויות ההשקעה בסאונד למיליארדים שאולפנים השקיעו בהפקות 3D ואפקטים ויזואליים?! מה הקשר???

למרות ש-zmls חושב שהדיון פה "חזק ואמיתי", אני חושב שדווקא עלינו על שרטון לא קטן... מצד אחד יש לך מספר אנשים שמביאים סימוכין לטענות שלהם, ומצד שני יש לך בחור אחד שיוצא בהצהרות בומבסטיות ומשתמש ב-"פירוטכניקה" בשביל להגיד פחות או יותר את אותו הדבר שוב ושוב ללא שום סימוכין.
לצערי, לא נראה לי שתצא הכרעה מהדיון "החזק" הזה. AV1 מקובע בעמדותיו וחוזר עליהן ללא הרף, ושוכח כמה חוקים בתרבות הדיון בדרך (לא מתבסס על עובדות, "צועק" תוך שימוש בבולד ובפונט מוגדל וכד'...)

הדבר הכי טוב שכל אחד שקורא את הדברים האלה יכול לעשות עכשיו זה להקשיב לחז"לינו שאמרו "צא ולמד". תקראו כמה פוסטים מהבלוג של אודיסי בעמצכם, תארגנו לעצמכם ביקור אצל איתי, יואב וחברי פורום אחרים שיש להם מערכות 7.1/9.1, נסו למצוא אולמות תצוגה שהשקיעו בסט-אפ מרובה רמקולים, ותסיקו מסקנות בעצמכם...

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #53 

epony

שמעתי לא מעט מערכות שונות בחיי ברמות מחירים שונות ואני מכיר ויודע טוב מאוד מה קיים מבחינות טכנולוגיות
למרות הכל, כאחד שראה ומכיר ויודע כמעט הכל, אני מצאתי לנכון לא להמליץ ללקוחותיי אשר מחפשים פרקטיות ויעילות להשקיע מעבר ל 5.1 פרט לאילו שמייעדים חדר קולנוע ותקציב שלא יפגע מכך ובשאר חלקי המערכת והכנת החלל.

אני לא אשנה את דעתך ואתה לא את שלי המבוססת על ניסיון וידע
איני מוצא הצדקה בכל תחום ודבר בלהוציא הרבה בשביל לקבל מעט {פרט לעזרה, מצוות/ אהבה/ בריאות/ יהלומים}
יכול להיות שלדעתך זה חילול הקודש שעוסק בתחום כותב דברים כאילו, אבל אני בכל תגובותי כתבתי שזו דעתי
אינך מחוייב להצדיק/ להסכים איתם {ראה דוגמה לחילוק דעות שהיה ביני לבין itay123 שהסתיים בכבוד.}

חג שמח
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #54 

AV1,

בשום שלב לא תקפתי אותך אישית ואני לא מתכוון לעשות את זה עכשיו. אתה אומר שדעתך מבוססת על נסיון וידע, אבל מלבד המוניטין המאוד מכובד שלך, לא הבאת לשולחן שום עובדה או הוכחה שתתמוך בטענות שלך. אני מכבד את דעתך, אבל אני רשאי לדעתי ואני לא חייב לקבל את דבריך כתורה מסיני...

אני מאוד מעריך את זה שכעוסק בתחום אתה כותב כנגד השקעה בריבוי ערוצים, אבל זה עוד לא הופך אותך לצדיק, כי באותה נשימה אתה מדבר על השקעה במערכת 5.1 איכותית וברור לכל שמדובר בהשקעה לא פחות גדולה.

גם אני סייגתי את דברי כמתבקש, אבל אני גם נמנעתי מהכללות גורפות ואני מציע לך לשקול שוב חלק מהדברים שאמרת כי יכול להיות שהם הובנו לא נכון או אף הוצאו מהקשרם עקב ניסוח בעייתי. אני לא מתיימר לדעת "כמעט הכל" כפי שאתה מעיד על עצמך, אבל אני כן מתיימר לפתוח את הראש שלי לדעותיהם של אחרים, כל עוד הן מבוססות על עובדות מוצקות וטיעונים משכנעים.

בכל מקרה, הבעיה שלי היא כאמור לא עם הדעות שלך, אלא עם הדרך שבה אתה מציג אותן, ואם הייתי חריף בדברי, הרי זה בדיוק מכיוון שאתה עוסק בתחום, וחושב היה לי שאנשים לא "יסתנוורו" מהתווית הזאת - לדידי, לא יצאת ידי חובתך כדי לבסס את עמדותיך,אבל כאמור זה לא אומר שאינך רשאי להחזיק בדעות אלה או להביע אותן. המטרה בביקורת שלי על דעות אלה אינה חס וחלילה סתימת פיות, אלא ביסוס עובדות אובייקטיביות אל מול טענות סובייקטיביות.

חג שמח! (f)

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #55 

frankym כתב:(Y) (Y) (Y) סוף סוף שירשור ענייני
...
אז למה מוכר את הרמקולים? :lol:

zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #56 

Av1 כתב:epony

שמעתי לא מעט מערכות שונות בחיי ברמות מחירים שונות ואני מכיר ויודע טוב מאוד מה קיים מבחינות טכנולוגיות
למרות הכל, כאחד שראה ומכיר ויודע כמעט הכל, אני מצאתי לנכון לא להמליץ ללקוחותיי אשר מחפשים פרקטיות ויעילות להשקיע מעבר ל 5.1 פרט לאילו שמייעדים חדר קולנוע ותקציב שלא יפגע מכך ובשאר חלקי המערכת והכנת החלל.

אני לא אשנה את דעתך ואתה לא את שלי המבוססת על ניסיון וידע
איני מוצא הצדקה בכל תחום ודבר בלהוציא הרבה בשביל לקבל מעט {פרט לעזרה, מצוות/ אהבה/ בריאות/ יהלומים}
יכול להיות שלדעתך זה חילול הקודש שעוסק בתחום כותב דברים כאילו, אבל אני בכל תגובותי כתבתי שזו דעתי
אינך מחוייב להצדיק/ להסכים איתם {ראה דוגמה לחילוק דעות שהיה ביני לבין itay123 שהסתיים בכבוד.}

חג שמח
...
על זה בדיוק אני מדבר בשביל מה להשקיע אם אין לך חדר יעודי לקולנוע.
בסלון סטנדרטי מספיק 5.1 ועכשיו אחרי כך כך הרבה דיונים
אני מתלבט האם כדאי לקחת את ההארמן קרדון הישן שלי AVR65 (אמרו שהוא טוב)
לתקן אותו ולהשתמש בו?!?!?!

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #57 

איתי איך אתה מסדר את הרמקולים ב 9.1

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #58 

zmls כתב:על זה בדיוק אני מדבר בשביל מה להשקיע אם אין לך חדר יעודי לקולנוע.
בסלון סטנדרטי מספיק 5.1 ועכשיו אחרי כך כך הרבה דיונים
אני מתלבט האם כדאי לקחת את ההארמן קרדון הישן שלי AVR65 (אמרו שהוא טוב)
לתקן אותו ולהשתמש בו?!?!?!
...
באותו אופן אפשר לשאול בשביל מה להשקיע ב-5.1 אם אין לך חדר ייעודי לקולנוע?
זה תלוי מן הסתם בגודל ההשקעה ובתוצאות שהיא מניבה - אין ספק שהקפיצה מסטריאו ל-5.1 היא משמעותית מאוד גם בהשקעה מינימלית, אבל המעבר ל-7.1 ומעלה גם הוא מאוד מספק, אינו בהכרח דורש השקעה אדירה (הכל יחסי...) ובהחלט ניתן לביצוע גם בחדר שלא יועד לכך מלכתחילה.

לגבי ה-AVR65, מדובר למיטב הבנתי על מכשיר עם ותק של 12 שנה..! הרבה מים זרמו בנהר בעשור וקצת האחרונים בתחום ה-A/V, ואני חושב שכדאי לשקול שדרוג... השאלה היא כמובן מה התקציב שלך, מה עוד יש לך, ומה הצרכים שלך?

נ.ב. אתה יודע שזה שאתה קונה רסיבר שתומך ב-7.1 ומעלה לא אומר שאתה חייב לחבר אליו את כל הרמקולים האלה... ;)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #59 

frankym כתב:איתי איך אתה מסדר את הרמקולים ב 9.1
...
מה נשמע פרנקי... (f) :)

בעקרון כך: (Y)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #60 

איזה יופי איתי

שאלה - ניסית להטות את הרמקולים קמעה מטה ?

היכן מיקמת את הרמקול הלבן המקביל הצידי ?

מה המרחק של המסך מהקיר ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”