לי דווקא נראה שלקנות בארץ במחירים הקיימים היום זה יותר הזוי....oferlaor כתב:כפי שכתבתי בשרשרור אחר, זה הזוי לרכוש ממיר מתח בעוצמות האלה, זה בזבזן הספק לא קטן, זה יכול אחרי זמן מה להתחיל ולזמזם וזה לא הכי בטיחותי.
השבוע התקלקל לי הרסיבר אחרי כמה שנים תחת אחריות. מה בדיוק עושים במקרה זה? לשלוח אותו לתיקון בחו״ל לא פרקטי... בקיצור זה היה הופך לסוג כבד במיוחד של עציץ....
כדאיות יבוא אישי של - רמקולים \ TV \ מגבר
- zionc
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 555
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78962
- שם מלא: עפר לאור
במקרה שלי זה השתלם. ה מכשיר יקר במהותו.
הרי מאפשרים גם רכישת רכב ביבוא אישי ושם לא צריך שום התאמות מתח. הרווח שלך יותר גבוה שם. אני מניח שגם את הרכב שלך רכשת ככה?
הרי מאפשרים גם רכישת רכב ביבוא אישי ושם לא צריך שום התאמות מתח. הרווח שלך יותר גבוה שם. אני מניח שגם את הרכב שלך רכשת ככה?
- zionc
-
- חבר פעיל במיוחד

אני מקבל רכב מהעבודה...oferlaor כתב:במקרה שלי זה השתלם. ה מכשיר יקר במהותו.
הרי מאפשרים גם רכישת רכב ביבוא אישי ושם לא צריך שום התאמות מתח. הרווח שלך יותר גבוה שם. אני מניח שגם את הרכב שלך רכשת ככה?...
אבל אם הייתי צריך לקנות רכב אז לבטח הייתי בודק ברצינות את הנושא של יבוא אישי שכיום תופס תאוצה מאוד גדולה וכנראה שבדומה ליבוא האישי של מוצרי אלקטרוניקה די בצדק.
ציון
- itsik123
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 684
תגידו, למה זה ביזבוז כאשר משתמשים בממיר מתח של 1500 וואט לדוגמא ?oferlaor כתב:כפי שכתבתי בשרשרור אחר, זה הזוי לרכוש ממיר מתח בעוצמות האלה, זה בזבזן הספק לא קטן, זה יכול אחרי זמן מה להתחיל ולזמזם וזה לא הכי בטיחותי.
השבוע התקלקל לי הרסיבר אחרי כמה שנים תחת אחריות. מה בדיוק עושים במקרה זה? לשלוח אותו לתיקון בחו״ל לא פרקטי... בקיצור זה היה הופך לסוג כבד במיוחד של עציץ....
הרי צריכת החשמל היא לפי כמות הזרם שאני צורך באותו רגע ? נכון ?
אם הרסיבר ב STANDBY אז הצריכה אמורה להיות נמוכה, הם הוא בפעולה אז בהתאם .
- Almogc
-
- מורעל האתר

- תגובות: 2444
בפועל זה נכון אבל שנאים של 1,500w כדוגמת 220v -> 110v לא חסכוניים במיוחד.itsik123 כתב:תגידו, למה זה ביזבוז כאשר משתמשים בממיר מתח של 1500 וואט לדוגמא ?oferlaor כתב:כפי שכתבתי בשרשרור אחר, זה הזוי לרכוש ממיר מתח בעוצמות האלה, זה בזבזן הספק לא קטן, זה יכול אחרי זמן מה להתחיל ולזמזם וזה לא הכי בטיחותי.
אם הרסיבר ב STANDBY אז הצריכה אמורה להיות נמוכה, הם הוא בפעולה אז בהתאם ....
לצורך העניין, חיברתי את השנאי לשקע חשמל ללא שום צרכן מה שנקרא Stand Alone...
הוא היה מאוד חם ואני עדין - זה רק מראה עד כמה הוא בזבזן.
- itsik123
-
- חבר פעיל במיוחד

הבנתי, ההנחה שאם הוא חם אז הוא צורך,Almogc כתב:בפועל זה נכון אבל שנאים של 1,500w כדוגמת 220v -> 110v לא חסכוניים במיוחד.itsik123 כתב:תגידו, למה זה ביזבוז כאשר משתמשים בממיר מתח של 1500 וואט לדוגמא ?oferlaor כתב:כפי שכתבתי בשרשרור אחר, זה הזוי לרכוש ממיר מתח בעוצמות האלה, זה בזבזן הספק לא קטן, זה יכול אחרי זמן מה להתחיל ולזמזם וזה לא הכי בטיחותי.
הוא היה מאוד חם ואני עדין - זה רק מראה עד כמה הוא בזבזן....
האם ידוע לך כמה בערך אמורה להיות הצריכה של השנאי במצב Stand Alone ?
האם זה עשרות וואטים או מאות ?
אגב גם הממיר של HOT או YES וממירי ה DTT תמיד חמים, האם החום של השנאי באותו סדר גודל ?
- Almogc
-
- מורעל האתר

- תגובות: 2444
חום = אנרגיה = בזבוז כסף
אין לי מושג לגבי רמת הבזבוז, זה נתון שלא בדקתי ולמען האמת מסקרן לבדוק.
לגבי החום של השנאי שציינתי, הוא חם ברמות שאתה לא מכיר (אני מניח...).
אין קשר לשום מכשיר חשמלי שיש לך בבית זה בטוח...
אין לי מושג לגבי רמת הבזבוז, זה נתון שלא בדקתי ולמען האמת מסקרן לבדוק.
לגבי החום של השנאי שציינתי, הוא חם ברמות שאתה לא מכיר (אני מניח...).
אין קשר לשום מכשיר חשמלי שיש לך בבית זה בטוח...
- zionc
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לזה פתרון פשוט...Almogc כתב:בפועל זה נכון אבל שנאים של 1,500w כדוגמת 220v -> 110v לא חסכוניים במיוחד.itsik123 כתב:תגידו, למה זה ביזבוז כאשר משתמשים בממיר מתח של 1500 וואט לדוגמא ?oferlaor כתב:כפי שכתבתי בשרשרור אחר, זה הזוי לרכוש ממיר מתח בעוצמות האלה, זה בזבזן הספק לא קטן, זה יכול אחרי זמן מה להתחיל ולזמזם וזה לא הכי בטיחותי.
הוא היה מאוד חם ואני עדין - זה רק מראה עד כמה הוא בזבזן....
אם אתה קונה ממיר מתח מסיק איכותי שיש לו גם כפתור ON/OFF אתה יכול לכבות אותו כאשר הוא לא בשימוש....
גם חוסך חשמל וגם מונע התחממות יתר של הממיר.
ציון
- oferlaor
-
- מנהל

משהו באמת ידליק ויכבה את הרסיבר שלו עם מתג חיצוני?
ואיך זה בדיוק פותר את בעיית הזמזום?
ואיך זה בדיוק פותר את בעיית הזמזום?
- itsik123
-
- חבר פעיל במיוחד

אחרי שהתרגלתי לשלט של הרמוני אין סיכוי שאני יקנה משהו שאני צריך לקום עבורו ולהדליק אותו,
אבל אם יש מפסק שנשלט ע"י אינפרה רד (IR) זה יכול לפתור את הבעיה , יש דבר כזה ?
לגבי הזמזום זו בעיה נפוצה ? או שהסיכוי לזה שזה יקרה קטן ?
אבל אם יש מפסק שנשלט ע"י אינפרה רד (IR) זה יכול לפתור את הבעיה , יש דבר כזה ?
לגבי הזמזום זו בעיה נפוצה ? או שהסיכוי לזה שזה יקרה קטן ?
- zionc
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא אוהב את הצליל הציני של דבריך.oferlaor כתב:משהו באמת ידליק ויכבה את הרסיבר שלו עם מתג חיצוני?
ואיך זה בדיוק פותר את בעיית הזמזום?...
לא אמרתי להדליק ולכבות את הרסיבר עם מתג חיצוני....
רק את הממיר !
כאשר המערכת לא בשימוש ויש הרבה זמן כזה.... מכבים את הממיר.
לגבי בעית הזימזום, אתה עושה הכללה... אני למשל עובד עם ממיר מתח איכותי כבר 12 שנה ואין לי שום זימזום !!
מעבר לזה אני לא אמרתי לרגע שהמצב הוא מושלם, אבל לדעתי היתרונות עולים על החיסרונות כי החיסכון הוא עצום.
אפילו אתה, שפה אתה מנסה בכול כוחך להציג את נושא היבוא כמאוד בעיתי ולא כידאי, עשית יבוא אישי בטענה שזה השתלם כי המכשיר היה יקר במהותו....
ואני שואל מה זה בדיוק משתלם?
מזה בדיוק יקר במהותו ?!
אתה יודע, אומרים דין מאה כדין פורטה....מה שעבורך נראה כלא משתלם עבור משהו אחר נראה מאוד מאוד משתלם !
יש אנשים שעבורם 100 שקל זה כסף גדול ויש כאלה 10,000 שקל זה דמי כיס....
כל מה שאני אומר, וגם אתה אמרת את זה שכול אחד צריך לעשות את מאזן הרווח וההפסד ולהחליט אם זה משתלם עבורו....וע"מ שכולם יוכלו לעשות את החשבון שלהם הם צריכים להיות מודעים היטב ליתרונות שכוללים חיסכון של כמעט 50% מהמחיר בארץ והחיסרונות שכוללים, חוסר אחריות, עבודה עם ממיר מתח, וכו'
ציון
נערך לאחרונה על ידי zionc ב 09/11/2011 18:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
אני מאמין (ומקווה) שהתכוונת לרשום 50% ולא 50$....כל מה שאני אומר, וגם אתה אמרת את זה שכול אחד צריך לעשות את מאזן הרווח וההפסד ולהחליט אם זה משתלם עבורו....וע"מ שכולם יוכלו לעשות את החשבון שלהם הם צריכים להיות מודעים היטב ליתרונות שכוללים חיסכון של כמעט 50$ מהמחיר בארץ והחיסרונות שכוללים, חוסר אחריות, עבודה עם ממיר מתח, וכו'
ציון...
- popcornic
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
לגבי הזמזום של הממיר יש דעות לכאן ולכאן - כמעט כמספר המגיבים עצמם. אתה יכול לבדוק ב-Amazon ולראות שיש כאלה שכותבים שהממיר שקט מאוד ויש כאלה שעל אותו ממיר כותבים שיש זמזום. כנראה אין חכם כבעל נסיון ותלוי כמובן מה המרחק מהממיר ומה השימוש הרצוי - אם אתה לבד בחדר קטן עם רמקולים ואתה רוצה לשמוע מוזיקה איכותית ללא פשרות אז אולי האפשרות לזימזום מהממיר תגרום לך לוותר. כל אחד עם הצרכים שלו והדרישות שלו.
לגבי הספק הממיר וצריכת החשמל שלו - ממיר של 1500Watt יזין מערכת שמספקת 650Watt (תודה ציון על ההבהרות! עזרת לי מאוד) ואת הסאב שלה, ואפשר גם להוסיף עוד איזה מכשיר לפי הצורך. זה בסה"כ פי שניים בקושי מההספק המקורי של המערכת כך שצריכת החשמל הנוספת היא כ-600Watt. לפי תעריף חברת חשמל המחיר הנוכחי הוא 54.44 אג' לקוט"ש כך שנשלם על הממיר עוד כ-30 אג' לשעת עבודה שלו (או כ-8 ש"ח ל-24 שעות רצופות).
לדעתי החודש הזה הוא כנראה הטוב ביותר בשנה לבצע בו קניות בארה"ב בגלל Black Friday. ב-25 בנובמבר וקצת לפני גם מחירי כל המוצרים בארה"ב ירדו בצורה משמעותית. למשל המערכת Onkyo HT-S7409 שאני משתמש בה בחלומות שלי כבר כמה ימים ירדה פתאום ב-$31 ל-$611. רק הרסיבר של המערכת נמכר בארץ החל מ-₪4,665! ואני יכול לקנות אותה הכל כולל הכל בכ-₪3000. אני מעריך שעד ה-25 לחודש המחיר ירד עוד יותר.
ציון - אם אני לא מתכוון לחבר 5 רמקולים אלא 2 או 3 לדעתך אני עדיין צריך ממיר של 1500Watt?
לגבי הספק הממיר וצריכת החשמל שלו - ממיר של 1500Watt יזין מערכת שמספקת 650Watt (תודה ציון על ההבהרות! עזרת לי מאוד) ואת הסאב שלה, ואפשר גם להוסיף עוד איזה מכשיר לפי הצורך. זה בסה"כ פי שניים בקושי מההספק המקורי של המערכת כך שצריכת החשמל הנוספת היא כ-600Watt. לפי תעריף חברת חשמל המחיר הנוכחי הוא 54.44 אג' לקוט"ש כך שנשלם על הממיר עוד כ-30 אג' לשעת עבודה שלו (או כ-8 ש"ח ל-24 שעות רצופות).
לדעתי החודש הזה הוא כנראה הטוב ביותר בשנה לבצע בו קניות בארה"ב בגלל Black Friday. ב-25 בנובמבר וקצת לפני גם מחירי כל המוצרים בארה"ב ירדו בצורה משמעותית. למשל המערכת Onkyo HT-S7409 שאני משתמש בה בחלומות שלי כבר כמה ימים ירדה פתאום ב-$31 ל-$611. רק הרסיבר של המערכת נמכר בארץ החל מ-₪4,665! ואני יכול לקנות אותה הכל כולל הכל בכ-₪3000. אני מעריך שעד ה-25 לחודש המחיר ירד עוד יותר.
ציון - אם אני לא מתכוון לחבר 5 רמקולים אלא 2 או 3 לדעתך אני עדיין צריך ממיר של 1500Watt?
- ntk
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
לי אין שום זמזום, ולא רק שאין לי שום זמזום שהרסיבר מכובה השנאי בכלל לא חם, ככה שממש לא נראה לי שצורך משהו, ויש לי שנאי של 2000W
- zionc
-
- חבר פעיל במיוחד

תודהקרמריקה כתב:אני מאמין (ומקווה) שהתכוונת לרשום 50% ולא 50$....כל מה שאני אומר, וגם אתה אמרת את זה שכול אחד צריך לעשות את מאזן הרווח וההפסד ולהחליט אם זה משתלם עבורו....וע"מ שכולם יוכלו לעשות את החשבון שלהם הם צריכים להיות מודעים היטב ליתרונות שכוללים חיסכון של כמעט 50$ מהמחיר בארץ והחיסרונות שכוללים, חוסר אחריות, עבודה עם ממיר מתח, וכו'
ציון......
תוקן
- zionc
-
- חבר פעיל במיוחד

שמח שעזרתי.... העונג כולו שלי.popcornic כתב:לגבי הזמזום של הממיר יש דעות לכאן ולכאן - כמעט כמספר המגיבים עצמם. אתה יכול לבדוק ב-Amazon ולראות שיש כאלה שכותבים שהממיר שקט מאוד ויש כאלה שעל אותו ממיר כותבים שיש זמזום. כנראה אין חכם כבעל נסיון ותלוי כמובן מה המרחק מהממיר ומה השימוש הרצוי - אם אתה לבד בחדר קטן עם רמקולים ואתה רוצה לשמוע מוזיקה איכותית ללא פשרות אז אולי האפשרות לזימזום מהממיר תגרום לך לוותר. כל אחד עם הצרכים שלו והדרישות שלו.
ציון - אם אני לא מתכוון לחבר 5 רמקולים אלא 2 או 3 לדעתך אני עדיין צריך ממיר של 1500Watt?...
ההמלצה הכללית היא שממיר המתח יהיה בערך פי 1.5 עד פי 2 מההספק המקסימלי.
זה לא ממש משנה כמה רמקולים אתה מחבר כי הרסיבר מספיק חכם לזהות מה מחובר אליו והוא מנווט את הכוח בהתאם. כך שגם ב-2 רמקולים עדיין ההספק של הרסיבר יכול הלגיע למקסימום במצבים מסיומים
.
אם לוקחים בחשבון שאתה גם צריך לחבר סאב על אותו ממיר ואפילו שוקל לחבר מכשיר נוסף אז הייתי ממליץ ללכת על ה 1500W במיוחד שההפרש במחיר הוא ממש זניח.
ציון
- oferlaor
-
- מנהל

zionc כתב: אני לא אוהב את הצליל הציני של דבריך.
לא אמרתי להדליק ולכבות את הרסיבר עם מתג חיצוני.... רק את הממיר !
כאשר המערכת לא בשימוש ויש הרבה זמן כזה.... מכבים את הממיר.
תהיה רציני ואני אהיה ציני.
אתה בעצמך מכבה ככה את המערכת? אני לא מכיר אף אחד שעושה דבר כזה.
יש כאן שני דברים:לגבי בעית הזימזום, אתה עושה הכללה... אני למשל עובד עם ממיר מתח איכותי כבר 12 שנה ואין לי שום זימזום !!...
1. לא כל ממיר יזמזם, אבל לי יצאו שניים מזמזמים (אחד קטן ואחד גדול). זה תלוי מאוד בתנאים שבו זה אוחסן, יוצר וכו'. בגדול מדובר בגוש ברזל עם סליל מאוד גדול שמתוח עליו. קשה מאוד להגיע לדיוקים מאוד גבוהים ולמנוע מהגוש הזה לזוז בתוך השדה המגנטי שנוצר. אם יש חומר הבידוד מספיק טוב, זה ימנע זמזום. אם לא, זה יזמזם. כדאי לזכור שגם אם זה לא מזמזם עכשיו, זה יכול לזמזם בעתיד.
2. מי שרוכש רסיבר בכלל, ורסיבר HIGH END בפרט, מפתיע אותי מאוד הפשרות האלה. הרי הטרנספורמטורים הללו יכולים (לפחות כך לטענת אודיופילים) לחנוק את הצליל. אין לי מושג אם זה נכון או לא (מבחינתי הספק זה הספק), אבל שילוב הגורמים מנע ממני לפחות מאפילו לחשוב בכיוון הזה.
יש מוצרים רבים שהייתי שוקל לייבא אישית, אבל מוצר סופר כבד, מתוחכם, יקר, אודיופילי ועם נטיה לא פשוטה לקלקולים - זה הקנדידט האחרון שהייתי שוקל.
החסכון עצום בכמעט כל דבר ביחס לארה"ב. אני מנסה להציג את הצד השני של המטבע - אתה מאוד חד כיווני ולכן אני מרגיש שאני נאלץ לאתגר אותך - כי לצערי אתה לא מציג את כל התמונה.מעבר לזה אני לא אמרתי לרגע שהמצב הוא מושלם, אבל לדעתי היתרונות עולים על החיסרונות כי החיסכון הוא עצום....
מסכים 100%. אני רק חושב שחשוב להציג תמונה מאוזנת יותר - כזו שמציגה את היתרונות הברורים, אל מול החסרונות. צד אחד של התמונה לא מספר את כל הסיפור כולו.כל מה שאני אומר, וגם אתה אמרת את זה שכול אחד צריך לעשות את מאזן הרווח וההפסד ולהחליט אם זה משתלם עבורו....וע"מ שכולם יוכלו לעשות את החשבון שלהם הם צריכים להיות מודעים היטב ליתרונות שכוללים חיסכון של כמעט 50% מהמחיר בארץ והחיסרונות שכוללים, חוסר אחריות, עבודה עם ממיר מתח, וכו'.........
- zionc
-
- חבר פעיל במיוחד

כן אני מכבה את הממיר כאשר המערכת שלי לא בשימוש....מעבר לזה הממיר שלי לא מתחמם לחלוטין גם שהרסיבר בשימוש מסיבי וגם כאשר הממיר דלוק והרסיבר מכובה.... הכול שאלה איזה ממיר יש לך....oferlaor כתב:
תהיה רציני ואני אהיה ציני.
אתה בעצמך מכבה ככה את המערכת? אני לא מכיר אף אחד שעושה דבר כזה....
לצערי הממירים שמוכרים בארץ לא מספיק טובים !
אין לי בעיה להתמודד עם האתגר שלך...כי בשורה התחתונה כל בר דעת מבין שההיתרונות עולים על החסרונות..
החסכון עצום בכמעט כל דבר ביחס לארה"ב. אני מנסה להציג את הצד השני של המטבע - אתה מאוד חד כיווני ולכן אני מרגיש שאני נאלץ לאתגר אותך - כי לצערי אתה לא מציג את כל התמונה....
מעבר לזה אני משתדל להציג את כול התמונה וזה די ברור שאין אחריות ושצריך ממיר מתח לשדעתי ממש לא בעייתי.
ושוב כל אחד הוא אדון לעצמו והוא חייב לשקול את כול היבטים לפני שהוא עושה יבוא אישי....
מה שדי ברור זה שמי שנחשף לנושא של היבוא אישי לא חוזר לקנות בארץ כול כך מהר והתופעה הולכת ומתרחבת וזה מתחיל להציק ליבואנים ולעוסקים בתחום .... אולי זה ישנה משהו בארץ אבל אני די הספק !
- oferlaor
-
- מנהל

ציון
יש לי כמה בעיות עם מה שכתבת.
1. לדבריך אני כנראה לא בר דעת כי בעבר ייבאתי לא מעט ציוד (וממשיך לייבא) אבל שברים כמו רסיבר ומסך לא הייתי חולם לרכוש בלי אחריות מקומית סבירה וזה השתלם לי בגדול כבר כמה פעמים (פעם אחרונה השבוע עם הרסיבר שלי).
2. אני חושב שכל אחד צריך לקחת את הסיכון שלו. רק כשיש בעיה תמיד אלה שרכשו בחו״ל פתאום מתרגזים למה בארץ לא מכבדים אחריות בינ״ל או שהתיקון כ״כ יקר.
3. באתר כמו שלנו שבו מוכרים הרבה ציוד, כדאי לזכור שלכמעט כל דבר יש resale value חוץ ממוצרים שמראש לא הותאמו לשימוש בישראל. היה לי נגן dvd עם יציאת sdi והיה מאוד קשה למכור אותו רק בגלל השטות הזו.
4. אני מבין שאתה מתלהב מהרווח המידי בכסף אבל צריך לבדוק את זה לכל אורך חיי המוצר. אז נכון, אני יודע שאני משלם פרמיום על מוצרים כאלה. אבל כשהם יקרים ובעייתיים (עניין סובייקטיבי) איי מוותר. מצד שני אני לא חולם אפילו לרכוש אייפון בארץ, כך שכנראה זה לא חד משמעי כפי שאתה מציג את זה.
1. לדבריך אני כנראה לא בר דעת כי בעבר ייבאתי לא מעט ציוד (וממשיך לייבא) אבל שברים כמו רסיבר ומסך לא הייתי חולם לרכוש בלי אחריות מקומית סבירה וזה השתלם לי בגדול כבר כמה פעמים (פעם אחרונה השבוע עם הרסיבר שלי).
2. אני חושב שכל אחד צריך לקחת את הסיכון שלו. רק כשיש בעיה תמיד אלה שרכשו בחו״ל פתאום מתרגזים למה בארץ לא מכבדים אחריות בינ״ל או שהתיקון כ״כ יקר.
3. באתר כמו שלנו שבו מוכרים הרבה ציוד, כדאי לזכור שלכמעט כל דבר יש resale value חוץ ממוצרים שמראש לא הותאמו לשימוש בישראל. היה לי נגן dvd עם יציאת sdi והיה מאוד קשה למכור אותו רק בגלל השטות הזו.
4. אני מבין שאתה מתלהב מהרווח המידי בכסף אבל צריך לבדוק את זה לכל אורך חיי המוצר. אז נכון, אני יודע שאני משלם פרמיום על מוצרים כאלה. אבל כשהם יקרים ובעייתיים (עניין סובייקטיבי) איי מוותר. מצד שני אני לא חולם אפילו לרכוש אייפון בארץ, כך שכנראה זה לא חד משמעי כפי שאתה מציג את זה.
- zionc
-
- חבר פעיל במיוחד

אני חושב שאתה טועה בגדול כלפי....אתה מדבר אלי כאילו אני איזה נער מתגבר בגיל 16 שמתלהב מכול דבר...הלואי הייתי בן 16 שמתלהב מרווח רגעי ומידי..... אבל אני לא !oferlaor כתב:ציון
4. אני מבין שאתה מתלהב מהרווח המידי בכסף אבל צריך לבדוק את זה לכל אורך חיי המוצר. אז נכון, אני יודע שאני משלם פרמיום על מוצרים כאלה. אבל כשהם יקרים ובעייתיים (עניין סובייקטיבי) איי מוותר. מצד שני אני לא חולם אפילו לרכוש אייפון בארץ, כך שכנראה זה לא חד משמעי כפי שאתה מציג את זה....
זה ברור שזה לא חד משמעי, כתבתי את זה כמה וכמה פעמים, זה עניין מאוד סוביקטיבי ומשתנה מאדם לאדם...
אני אישית לא מצליח להבין אתה הגיון לרכוש אייפון בחול ולחסוך כמה מאוד שקלים בלבד (בהנחה שאתה משלם מיסים כחוק !) לאבד אחריות למוצר שיש לו הרבה יותר סיכוי להתקלקל ולא לרכוש רסיבר ששם החיסכון מגיע לאלפי שקלים ולעיתים גם לעשרות אלפים שהסיכוי שהוא יתקלקל הרבה יותר נמוך....
אני אדם מאוד פרקטי כאשר אני מחליט לרכוש משהו בחו"ל אז אני גם משלים מראש עם כול החיסרונות שבדבר ומודע לחלוטין שאין אחריות, לעולם לא תשמע אותי מתלונן על זה שקניתי בחו"ל ועכשיו אין לי אחריות....נראה לי שזה ממש לא לעניין וגם לא רלוונטי כי מה יעזור לי שאני התלונן או אוכל את הלב שלי על חלב שכבר נשפך ?!
מעבר לזה, מנסיוני רב השנים, לעולם לא השתמשתי באחריות של מוצר חשמלי שקניתי בארץ או שקניתי בחו"ל. גם כבר שהיו לי מקרים שרציתי להשתמש באחריות התברר ליש האחריות לא מכסה את הבעיה הספציפית.
בדרך כלל מוצרים לא מתקלקלים שהם בתקופת האחריות אלה רק לאחר שאחריות עלהם פגה.
היה לי מקרה מאוד מעצבן שמדיח כלים התקלקל בדיוק ביום שבו פג תוקף האחריות
בשורה התחתונה אני לא מחזיק מנושא האחריות כמשהו שבגללו צריך לשלם את המחירים שדורשים בארץ.
לגבי מחירה של מוצרי יד שניה, כאשר אתה קונה בחו"ל לא "כואב לך הלב" להחליף מוצר מסויים בחדש ואת הישן לתרום או להעביר בחינם לחבר או קרוב משפחה כי את החיסכון עשית כבר בקניה של המוצר וגם בקניה של המוצר החדש ככה שעבורי נושא המחירה של מוצרים משומשים לא ממש מעניין.
ציון