4+5.1=9.1 השתדרגתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #41 

חחח הוא גרם לי לחפש ולא מצאתי חשבתי שאני מפספס משהו :lol:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #42 

istarmini כתב:
epony כתב:הרגת אותי עם השלט EXIT :lol: :lol: :lol:
...
אבל אין לי שום שלט של exit
:lol: :lol:
...
אז מה זה בצד השמאלי ליד הפוסטר של פינק פלויד? :oops:

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #43 

epony כתב:
istarmini כתב:
...
...
...
סמל של נאון כחול של טאנוי :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #44 

istarmini כתב:
epony כתב:
istarmini כתב:
...
...
...
סמל של נאון כחול של טאנוי :)
...
מספיק קרוב :P

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #45 

שעה. שעה שאני מחפש את היציאה. שלט אקזיט....
ףאחלה יואב, סחתיין
העם דורש..... כל מיני דברים

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #46 

איזה יופי. ממש תענוג.
קנית בסוף את הזרועות שהמלצתי לך מהום סנטר?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #47 

יואב ידידי, תתחדש (b)
יש כאלה שיותר חשוב להם האודיו ופחות הווידאו, ויש כאלה שבדיוק ההפך.
אתה חזק בתמונה בשני התחומים, בהחלט כל הכבוד. מרשים מאוד (Y)

אשמח אם תפנה אותי ללינק המפרט את רשימת הרמקולים שלך. בעיקר מעניינים אותי הקדמיים (ספינת הדגל), הסנטר, והסאב.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #48 

כל הכבוד.
כעוסק בתחום היו לי כמה טיפים עבורך, אבל קראתי טוב טוב את ההודעה ושמתי לב שגם לך הפריעו המיקומים של הרמקולים.
בנוסף הייתי מטפל בצורה כלשהי בחלק הקדמי של החדר, או הכנסת מכשירים בשידה ייעודית על ספייקים או שטיח קד להפרדה מהרצפה. דרך הבלטות יש באונס תמידי של תדר נמוך ובגלל מבנה החדר ומיקום הסאב אני חושב שיש לך הרבה החזרים שאתה לא מודע אליהם...
תנסה להחליף צד לסאב ותראה אם זה מרגיש טוב יותר...

אגב, מערכת ישיבה זה אוסקר 2?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #49 

יואב היקר, תתחדש ותהנה מהשדרוג הרציני (Y) (Y) (Y)
עבורי, ואני בטוח שעבור רבים אחרים, החדר שלך והאהבה שאתה משקיע בו מהווים השראה ומודל לחיקוי . שמחתי לעזור, לייעץ ולהיות אוזן קשבת ואני מחכה בקוצר רוח לביקור הבא אצלך אחרי כל הכיוונים והכיולים.

כרגיל, אני כותב אחרון אז כמעט לא נשאר לי מה להוסיף על מה שכתבו בני ויואב.
עבורי זו הייתה הפעם הראשונה שבצעתי השוואה ראש בראש בין רמקולי אפקטים / סראונד. כמו מבחנים רבים אחרים באתי עם ציפייה והתרגשות מתוצאות המבחן שכן גם אני נמצא בימים אלו בחיפוש אחר רמקול צדדי לקראת המעבר לחדר קולנוע יעודי שנמצא בבניה ממש בימים אלו :P . במבחן, בזמן ההחלפות, הקפדנו מאוד לכוון כל רמקול בנפרד, לתאם עוצמות ולנגן את אותם הקטעים בין הרמקולים השונים.

הקטעים שבחרנו להשוואה הם:

1) Avatar – הקטע בו הגיבור יורד מהחללית ורובוט חולף על פניו והקטע של הקרב מול הזאבים.
2) קונג פו פנדה – הקרב על הגשר והקרב בסוף.
3) Tron – קרב אופנועי האור

את הקטעים שמענו גם ב 7.1 וגם ב 5.1 וחלקם אפילו ב 9.1.

אומנם, ההחלפה בין הרמקולים לוקחת זמן, וכידוע, זיכרון שמיעתי הנו קצר ביותר. לכן, יכול להיות שבמבחן A/B עם ממתג הייתי מבחין ביותר הבדלים אבל אם להיות כנה, בגדול, כמעט כל הרמקולים עשו את העבודה ויצרו תחושה של סאונד היקפי משובח ואם היה הבדל הוא היה די זניח. אם אני ממש מתאמץ ומחפש הבדלים, הייתה לי תחושה ששני המוניטורים היו טיפה יותר מפורטים.

המבחן הבא שעשינו היה ניסיון לזהות הבדלים בין Bi polar ל Di polar. כאן ממש הייתי בטוח שאני שומע הבדלים עד שהמבחן הפך להיות "עיוור" ולא הצלחתי לזהות שום הבדל. ...קצת מאכזב לגלות כמה המוח והעין אחראים למה שאנחנו בטוחים שאנחנו שומעים... :מבולבל:

לסיכום, בדיעבד אפשר לומר שבסך הכול מדובר ברמקול אפקטים אז למה שיהיו הבדלים משמעוותים אבל ראבק, בכל זאת ציפיתי מרמקול של 13,000 ₪ שישמע שונה לחלוטין מאחיו הקטן שעולה 3000 ₪ (הכוונה היא לרמקולים של מוניטור אודיו)

אם זו התוצאה אז למה יואב לא קנה את הכי זול? לדעתי משתי סיבות:
האחת כי יואב, ואני חושב שגם בני, זיהו יותר הבדלים ממני והרמקול המדובר נשמע להם משתלב טוב יותר עם האחוריים לעומת המתחרים
הסיבה השנייה היא, שלמרות הכול, הגודל כן קובע והרמקול של Atlantic נראה כמו רמקול מדפי ומתאים לחלל החדר ולרמקולים האחרים.
למען הכנות, גם אני החלטתי שלמרות כול האמור לעיל אני מתכוון לרכוש את הרמקול היקר של מוניטור אודיו. למה? כי הוא גדול, יפה ומרשים וחדש ובא לי עליו אפילו אם אין הבדל משמעותי...
תמונה אחת שווה אלף מילים
 תמונה אחת שווה אלף מילים

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #50 

bariko כתב:יואב ידידי, תתחדש (b)
יש כאלה שיותר חשוב להם האודיו ופחות הווידאו, ויש כאלה שבדיוק ההפך.
אתה חזק בתמונה בשני התחומים, בהחלט כל הכבוד. מרשים מאוד (Y)

אשמח אם תפנה אותי ללינק המפרט את רשימת הרמקולים שלך. בעיקר מעניינים אותי הקדמיים (ספינת הדגל), הסנטר, והסאב.
...
היי אבי

הרמקולים הקידמיים שלי הם של טאנוי מסדרת הדפיינישן. D700 לזוג קידמיים ו D750 לסנטר. הלואי ואלו היו ספינות הדגל. :) על אחת מספינות הדגל שלהם אני עדין מפנתז. אולי בהמשך הדרך אצליח לארגן אותה אצלי בחדר אבל קודם צריך לארגן איזה 100K ש"ח ברכישה מחו"ל או 150K ש"ח לרכישה בארץ :( ואפילו והספינה תגיע עדין יש למה לשאוף :lol:

הסאב הוא של חברת SVS דגם PC13 .הנ"ל, כפי שראית, בצורת גליל ומפציץ חבל"ז :lol:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #51 

Arieldr כתב: למען הכנות, גם אני החלטתי שלמרות כול האמור לעיל אני מתכוון לרכוש את הרמקול היקר של מוניטור אודיו. למה? כי הוא גדול, יפה ומרשים וחדש ובא לי עליו אפילו אם אין הבדל משמעותי...
...
:lol: (Y)

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #52 

JEXY כתב:כל הכבוד.
כעוסק בתחום היו לי כמה טיפים עבורך, אבל קראתי טוב טוב את ההודעה ושמתי לב שגם לך הפריעו המיקומים של הרמקולים.
בנוסף הייתי מטפל בצורה כלשהי בחלק הקדמי של החדר, או הכנסת מכשירים בשידה ייעודית על ספייקים או שטיח קד להפרדה מהרצפה. דרך הבלטות יש באונס תמידי של תדר נמוך ובגלל מבנה החדר ומיקום הסאב אני חושב שיש לך הרבה החזרים שאתה לא מודע אליהם...
תנסה להחליף צד לסאב ותראה אם זה מרגיש טוב יותר...

אגב, מערכת ישיבה זה אוסקר 2?
...
תשמע לגבי ההחזרים אני לא ממש מאלו שחושבים שציוד S.S מושפע מהחזרים מהריצפה . הרמקולים הקידמיים,הסנטר והסאב יושבים על משטחי אורלקס. הסיבה שהם יושבים על המשטחים הללו היא ,שחשבתי שזה יעזור למתן את התדרים הנמוכים מלהגיע לשכן. בתכלס לא עזר אבל הם נשארו במקומם. לפני כמה ימים נתתי שני משטחים לחבר פורום לבדיקה אצלו בבית. לטענתו היה שיפור עצום בתדרים הנמוכים אז אולי בכל זאת זה עושה עבודה. :)

הסאב שלי , בעזרתם של חברי, :) ביקר במספר מיקומים בחדר. המיקום הנוכחי הוא הטוב ביותר ומערכת האודסי עושה יופי של עבודה. אף פעם אין מושלם אבל התוצאה טובה מאוד.

הכורסאות שלי הן של חברת עידן
http://idanktv.com/קטלוג/7/8/
אצלי כמובן הצבע שחור ולא רכשתי את המקרר שבין שני הכורסאות. :)

לגבי השידה למיקום הציוד תראה ,סחורה של איקאה אני לא מכניס בשום פנים ואופן כי מנסיוני מדובר בסוג ז שלא מחזיק הרבה זמן.
האופציה השניה היא בניית שידה איכותית ע"י נגר. הבעיה כרגע היא העלות :( בסוף הכל יגיע. מעבר לזה אני יכול להגיד לך, שבתכלס, זה לא נראה כל כך רע איך שזה ממוקם כרגע. :)

לא הבנתי למה התכוונת שקראת את מה שכתבתי לגבי מיקום הרמקולים?

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #53 

kingikra כתב:איזה יופי. ממש תענוג.
קנית בסוף את הזרועות שהמלצתי לך מהום סנטר?
...
בהום סנטר לא היה את הדגם הזה. היה להם את הדגם הקטן יותר.
רכשתי בחנות בכ"ס. (Y)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #54 

יואב,
"ספינת הדגל" התכוונתי שהקדמיים אמורים להיות הרמקולים המובילים, הכי משמעותיים במערכת של כל משתמש.
לכן מן הסתם הם גם אמורים להיות הרכיב האיכותי ביותר.
קצת נדיר שמישהו מחזיק נניח רמקולים אחוריים, ברמת איכות גבוהה יותר מהקדמיים שלו.

אבל בסדר, כעת יש לך לפחות, מה לשאוף לקראת השדרוג הבא. :wink:

לגבי הסאב, אין מילים.
תן לו בענבים.... :D

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #55 

BARIKO,

מסכים לגבי זה שהקדמיים צריכים להיות יותר איכותיים מהאחוריים אבל הכי איכותיים במערכת? גם אם המערכת היא אך ורק לקולנוע בייתי? לא מסכים. כבר אמרתי בעבר שהסנטר והסאב הכי חשובים ואני משוכנע בכך יותר ויותר כל יום.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #56 

קינג, אתה מוזמן לעיין בדיון המאלף שהיה פה בשבוע שעבר על הביקור אצל רן מויאל, שיום בהיר אחד ויתר על הסנטר לחלוטין (להגנתו יש לומר שיש לו זוג קדמיים מהמשובחים ביותר שקיימים בעולם!), ומאז הוא לא מסתכל לאחור...

הדיון הנ"ל הוביל אותי לתובנה שהסנטר לא צריך להיות "הכי טוב", אלא "טוב מספיק" (בסופו של יום הוא מנפק בעיקר דיאלוגים, ואלה לא דורשים טווח תדרים גדול מדי...), ומתואם ברמה גבוהה עם הרמקולים הקדמיים לטובת אחידות מקסימלית בבמה הקדמית (למרות שגם עם זה יש ויכוח, ואיתי123 יגיד לך שעם הפרוססורים ומערכות הכיול האוטומטי של ימינו גם ההתאמה הזאת כבר הרבה פחות קריטית...)

לגבי תפקידו של הסאב בכוח, כאן אנחנו כבר מסכימים לחלוטין... 8)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #57 

תשמע, אם מוותרים על סנטר אז הרסיבר מנתב את כל הדאטא של הסנטר לקדמיים. אם הם איכותיים מאוד אני מאמין שזה יכול להשמע טוב מאוד. אם כבר כן הוספת סנטר, הוא חיי בלהיות איכותי. אני לא מסכים שהוא מוציא בעיקר מלל. הוא מוציא את המלל + כל דבר שקורה מקדימה. גם דברים שהקדמיים לא מוציאים.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #58 

חברים אסור לכם להסיק מסקנות גורפות מהדיווח של רן מהסיבה הפשוטה, שאין לכם את הקידמיים שלו. אתם צריכים להבין שמדובר ברמקולים מאוד מאוד איכותיים ומושקעים ומה שנכון אצלו בחדר, בשימוש ברמקולים שלו ,לא אומר שיהיה נכון אצלכם בחדר בשימוש בציוד שלכם.

אצל רן אפילו בישיבה מהצד יש האומרים שהדיבור נשמע כאילו מגיע מהאמצע. חברים זה לא קורה עם כל רמקולים ולכן לא הייתי מותר על הסנטר כל כך מהר. הסנטר הוא חשוב ולא לחינם יש לו ערוץ ,שמקודד אך ורק בשבילו. חשוב לדאוג שהוא יהיה מאותה הסידרה על מנת לא לקבל גוון סאונד שונה. מי שלא יכול לדאוג לזה ,מסיבות שונות ,אולי עדיף לו לותר מאשר לשמוע משאית בצד ימין מיני מיונר באמצע ושוב משאית בצד שמאל :lol: :lol:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #59 

אצל רן זה שילוב של חלל גדול, מקום לרמקולים, איכות מדהימה של הרמקולים, גודל מסך.
ואכן חיסרון הסנטר אינו מורגש.
לשם ההגינות בדיון יש לציין שלא שמענו עם סנטר.
לשם כך יש לנו את עדותו של רן שויתר על סנטר מרשים ואני בטוח שאם היה רואה לנכון לא היה מהסס לצרף סנטר לחבורה.

לגבי זהות בין הקדמיים לבין הסנטר, אז זה יותר מהדוגמא שנתן יואב.
כאשר השלישה הקדמית זהה יש תחושת פיזור יותר אחידה בחלל.
קשה לי להסביר את זה אחרת מאשר גל אחיד שמגיע לצופה / מאזין.
כאשר הרמקולים שונים זה מזה יש איזה שוני באוויר, לא משהו שניתן לתקן ב עוצמות הרמקול ולדעתי גם לא ב eq של הרסיבר.
העם דורש..... כל מיני דברים

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #60 

לצערי שני הקדמיים שלי זה שני אנרג'י שקניתי בארה"ב לפני 15 שנה. כשחיפשתי סנטר, לא מצאתי אנרג'י. בתכלס, הכי קל זה לקנות את כל הרמקולים ביחד ואז זה מאוד פשוט לשמור על אחידות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”