שאלה בסיסית לגבי NAS

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #41 

dima_vy כתב:מה שמצחיק, שרוב האנשים שפותחים דיון על NAS באים עם דרישה כאילו באמת הולכים להריץ oracle בבית, וחס וחלילה הוא יפול לרגע בודד, וחס וחלילה יאבד ביט אחד של מידע. אבל לרוב מדובר בסרטים, סדרות וכד'. את התמונות ומסמכים מרבית האנשים גם כך שומרים במספר מקומות...
...
לכן אני ממליץ על UNRAID אשר בנוי עבור משתמשים ביתיים שרוצים אחסון ל MULTIMEDIA שלהם אם אפשרות להשתמש בחומרה/כונננים קיימים בבית.
התקנה בסיסית מאד פשוטה - תוספות קצת יותר מסובך כרגע למרות שזה משתפר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #42 

לי יש NAS עם שני דיסקים שמוגדרים jbod וזהו, עובד מצויין, ועושה בדיוק את מה שנדרש

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #43 

dima_vy כתב:מה שמצחיק, שרוב האנשים שפותחים דיון על NAS באים עם דרישה כאילו באמת הולכים להריץ oracle בבית, וחס וחלילה הוא יפול לרגע בודד, וחס וחלילה יאבד ביט אחד של מידע. אבל לרוב מדובר בסרטים, סדרות וכד'. את התמונות ומסמכים מרבית האנשים גם כך שומרים במספר מקומות...
...
(Y)

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #44 

nir11 כתב: תקשיב, RAID זה לא משהו שקשור למערכת הפעלה. RAID5 זה משהו שפוגע בביצועים, ולא משנה עם מה תממש אותו, הוא תמיד יהיה נחות לעומת RAID0. כמו כן מימוש חומרתי של RAID יתן כמובן ביצועים טובים בהרבה משימוש ב RAID של מערכת ההפעלה. אתה משתמש בהאצת תוכנה גם לכרטיס מסך?
לגבי RAID 0, אולי זה מצחיק אותך, אבל משתמשים בו לא מעט. לי יש הרבה מידע שאפשר לשחזר בקלות, וזה בסביבה שהביצועים בה חשובים מאוד. זה אומר RAID0 על 6 דיסקים. לא מדובר על שימוש ביתי. כל מי שחשובים לו ביצועים, יעדיף אותו, תוך הבנת הבעייתיות.
ואני לא אמרתי מילה על זה שRIAD זה גיבוי, נהפוך הוא.
...
רייד 5 נחות מרייד 0 למרות שבפועל רייד0 לא אמור להיחשב בכלל כרייד בגלל שאין לו יתירות (כל הרעיון של רייד)
למי שלא אכפת מהשרידות מידע יכול ומוזמן להשתמש ברייד 0
nir11 כתב:RAID5 נחות בביצועים. שימוש ביתי, או כל שימוש אחר, זה נשאר נכון.
עייפתי מהויכוח העקר הזה.
זה נותן בשביל מספיק ביצועים לצרכים? סבבה, לך על זה.
...
טרחתי לבדוק מספיק את הרייד 5 שנותן לי הבקר של הלוח שלי ICH10 הוא אולי נחות מול הPERC שלי אבל לא איטי במיוחד, סה"כ איטי יותר מרייד0 לאותה כמות של קשיחים

sma פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 316
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #45 

אז אם הבנתי נכון, הפתרון הטוב מבחינתי הוא RAID5 שייתן מקסימום ביצועים (קריאה בלבד כי כתיבה לא קריטי מבחינתי) ומקסימום שרידות לכלל החומר.
בנוסף, אני אחפש פתרון גיבוי לענן עם אוטומציה בסיסית רק של מסמכים חשובים (מישהו מכיר משהו מומלץ?).
אני מבין שלא ניתן או כדאי להרים מערכת כזו על סתם מחשב win7 שמשמש גם לשימושים רגילים ועדיף לבנות מכונה פשוטה עם מ"ה UNRAID או FREENAS.
הבנתי נכון?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #46 

בגדול? כן...

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #47 

nir11, לא סגרנו את הנושא הזה כבר באשכול הקודם? :lol:
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”