מוצרי מזון ישראליים זולים יותר בארה"ב

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

אני לא מבין על מה אתם מתבכיינים. מחירי הקוויאר והפטה כבד אווז לא עלו ואין לי תלונות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497

שליחה

שכחת גם את הוויסקי והקוניאק ..... וקצת כמהין בשביל הסבבה
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

וויסקי אני לא שותה (איכס) וקוניאק וכמהין הם מוצרים צרפתיים שעדיין זולים יותר שם.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Catskinner כתב:אני לא מבין על מה אתם מתבכיינים. מחירי הקוויאר והפטה כבד אווז לא עלו ואין לי תלונות.
...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Catskinner כתב:וויסקי אני לא שותה (איכס) וקוניאק וכמהין הם מוצרים צרפתיים שעדיין זולים יותר שם.
...
זה רק מוכיח שאפילו לאלפיון העליון יש בעיות כמו לנייטיבים , הנה אי אפשר לשתות קוניאק טוב במחיר טוב :lol:
אני אולי אתחיל לרחם עליכם , אחרי שאני אסיים את הרחמים העצמיים שלי

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497

שליחה

אפשר לשתות ערק איילים ו וודקה חמורים לא חייבים Ricard Pernod
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

קראתי בעיון את השרשור והשתדלתי לא להגיב עד עכשיו.
תראו, נכון אנחנו משלמים המון מיסים, לפוליטיקאים לא אכפת מאיתנו גרוע מזה, הם מנצלים אותנו ( ע"ע תרגיל הקוט'ג שקדימה עשו לביבי בכנסת ), והממשלה רק מחפשת דרך לייצר עוד כסף בשביל שתוכל לזרוק למתנחלים\דתיים\חרדים\משרד הביטחון\לשמאלנים\לעצמה\בחר את מה שמתאים לך ביותר כי זה לא ממש העניין.

אבל אף אחד לא אמר את מה שצריך וחשוב שיאמר. הסיבה העיקרית לעליית מחירים היא צריכה בלתי מרוסנת של צרכנים. זה לא קשר לביבי, לא לשטיניץ ולא לנביא מוחמד עליו השלום.

ולפני שכולם קופצים עלי תחשבו רגע.
כמה מכשירי אלקטרוניקה קניתם בשנה האחרונה ? כמה טלפונים החלפתם בארבע השנים האחרונות ? כמה מאיתנו נוסעים ברכב בן פחות מ 3 ? מי מאיתנו בדק בפעם האחרונה כמה אנחנו משלמים על שרותי תקשורת ? ( כבלים\לויין\אינטרנט\טלפון\סלולרי\שרותים סלולריים ). ואני לא אכנס פה כרגע לנושא תוספות השכר בשנה האחרונה שגם הוא יצא משליטה.
אז מה רוצים מהממשלה ? שתסבבסד מוצרי צריכה ? זה לא עובד ככה, אם רוצים סבסוד או פיקוח צריך לקחת בחשבון שזה עובד בשני הכיוונים.
צריך לקחת בחשבון שהממשלה במסגרת אותו פיקוח יכולה להחליט שאזרחי ישראל לא צריכים סלולרי.. היא תמסה את הענף כך שלא יהיה שווה להחזיק טלפון סלולרי. למה ? כי היא יכולה .. ומה לגבי מכוניות ? ועוגות ? ומנוי לבריכה ? וחינוך ? כן כן, גם חינוך זה מוצר שקונים בכסף. על חוגים שמעתם ? איפה עובר הגבול ? האם אתם רוצים שהממשלה ( כל ממשלה ) תחליט בשבילכם מה וכמה לצרוך ? האם אנחנו רוצים לחזור לשנות השבעים ? (המבוגרים ביננו זוכרים את מחיקון הצבע מהטלביזיות.. אתם מבינים, המדינה החליטה למחוק את הצבע משידורים שקנתה בחו"ל כי היא חשבה שזה לא בסדר שלאחד יש טלביזיה צבעונית ולשני לא .. ).

תגידו לי אתם זה נשמע לכם הגיוני ? כולם רוצים את הכי טוב שיש ( דגש כל הכי טוב שיש ולא הכי טוב שהם יכולים להרשות לעצמם ) ואז רצים ובוכים כמו ילדה קטנה שמשכו לה בשיער.

רוצים שהמחירים ירדו ? תפסיקו להשתולל עם הכסף ! תחסכו לימים קשים, ואל תרוצו אחרי כל פריט אופנתי חדש שאתם ממש, אבל ממש חיבים לעצמכם. תפסיקו לבלבל את המוח בפייסבוק ובטוויטר, זה לא ממש עוזר. להיפך, במקום להיות אקטיביים אתם הופכים לפאסיביים. אתם יכולים לעשות אלף פעמים לייק, ולטקבק את עצמכם לדעת. זה משיג בדיוק את התוצאה ההפוכה. אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם מחאה היא לתת לה להתפרץ ואז לכלות את עצמה. כשזה קורה בעולם הוירטואלי זה משרת בדיוק את אותם אלה שמחליפים בית מהכסף שאתם משלמים בסופר על הקוט'ג. החובה החברתית לא נגמרת בפייסבוק. היא אולי מתחילה שם אבל היא חייבת להיות מגובה במעשים מהעולם נו, ההוא, איך קוראים לו ? ה ע ו ל ם ה מ מ ש י. וכן. יש כזה דבר והוא חי ובועט, ויום אחד הוא יתפוצץ לכולנו בפרצוף (כל אחד בזמן שלו עם הפיצוץ הפרטי שלו ).

ובקשה קטנה אחרונה ולאלה שמתכוונים להגיב ולכתוב שגבינה זה לא מותרות.
עשו טובה, חזרו לשעור ראשון במיקרו כלכלה ותנסו להבין את הקשר בין התנהגות צרכנים לעלית מחירים. רק אז תחזרו ( אולי ) ותכתבו ש"זוג צעיר לא צריך לחשוב פעמיים לפני שהוא קונה גבינה לילד שלו". בזמן האחרון אני שומע את המשפט הזה יותר מדי פעמים ..

אז כן, זוג צעיר צריך לחשוב פעמיים ואולי אפילו שלוש פעמים לפני שהוא קונה גבינה לילד שלו. זה בדיוק מה שהופך צרכן טיפש לצרכן נבון.

ותרשו לי לסיים במשפט מהפנתאון הלאומי ( שאף אחד לא זוכר ) :
"משוגעים רדו מהגג" (הורביץ אי שם בשנת 1980 דקה לפני ההיפר-אנפלציה להזכירכם 440% בשנה .. )
חברים, אנחנו שם. זה הרגיש בדיוק ככה !!! כולם ממשיכים לחגוג ( אז זה היה וידאו וטלביזיה צבעונית ) ואף אחד לא מבין כמה המצב הכלכלי הוא שביר.

טוב, אני חייב לעוף, יצא iPAD 799 , אומרים שבאמצעות פסיכוקינזיס הוא יודע להעביר מחאה דרך המוח ישר לפייסבוק. לא צריך לכתוב !!!! זה עובר ישר ! חפשו אותי ב iDigital

ביי,

ובהצלחה לכולנו ( לא שאני ממש מאמין בזה )

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

וואו ליאור

קראתי בעיון את מה שכתבת ואני לא מבין איך זה מסביר את הבסורד הבלתי נתפס שמוצר תוצרת הארץ עולה בארה"ב פחות ממה שהוא עולה בארץ.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

molvy כתב:וואו ליאור

קראתי בעיון את מה שכתבת ואני לא מבין איך זה מסביר את הבסורד הבלתי נתפס שמוצר תוצרת הארץ עולה בארה"ב פחות ממה שהוא עולה בארץ.
...
הפעם אני אקצר ..

1. תחרות בין חברות
2. גודל שוק
3. צרכנות נבונה
הקולנוע שלי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

Lior_M כתב:

...
הפעם אני אקצר ..

1. תחרות בין חברות
2. גודל שוק
3. צרכנות נבונה
...
אנסח את אותו דבר בדוגמה פשוטה:
כשמשווקים את המוצר בארה"ב, הוא צריך להיות בעל מחיר אטרקטיבי יחסית למתחרים שם. את הצרכן האמריקאי לא מעניין כמה זה עולה בישראל.
כשמשווקים את המוצר בישראל, הוא צריך להיות בעל מחיר אטרקטיבי יחסית למתחרים פה. את הצרכן הישראלי לא מעניין כמה זה עולה בארה"ב.

אין כאן שום אבסורד כי המוצרים בישראל לא מתחרים במוצרים בארה"ב. אי אפשר לקנות גבינה בeBay :wink:
משה

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246

שליחה

Lior (Y) (Y) :arrow: לגמרי
GO VEGAN

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

moco כתב:
Lior_M כתב:

...
הפעם אני אקצר ..

1. תחרות בין חברות
2. גודל שוק
3. צרכנות נבונה
...
כשמשווקים את המוצר בארה"ב, הוא צריך להיות בעל מחיר אטרקטיבי יחסית למתחרים שם. את הצרכן האמריקאי לא מעניין כמה זה עולה בישראל.
כשמשווקים את המוצר בישראל, הוא צריך להיות בעל מחיר אטרקטיבי יחסית למתחרים פה. את הצרכן הישראלי לא מעניין כמה זה עולה בארה"ב.

אין כאן שום אבסורד כי המוצרים בישראל לא מתחרים במוצרים בארה"ב. אי אפשר לקנות גבינה בeBay :wink:
...
האבסורד הוא שהמוצר בארץ צריך לעבור לאמריקה, צריך שם להכנס לרשתות , דהיינו מרכז לוגיסטי ו/או התחברות עם מפיץ שדורש עמלות , ואחרי כול זה הוא צריך להלחם על מיקום במדף מה שדורש שם עלויות פרסום יותר גדולות מהארץ , ואחרי כול זה הוא יותר זול שם ? :roll:
משמע מזה שהרשויות לא טרחו ליצור מספיק תחרות שהספקים הגדולים לא יסבסדו את הצרכן האמריקאי על החשבון שלנו

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Lior_M כתב:קראתי בעיון את השרשור והשתדלתי לא להגיב עד עכשיו.
תראו, נכון אנחנו משלמים המון מיסים, לפוליטיקאים לא אכפת מאיתנו גרוע מזה, הם מנצלים אותנו ( ע"ע תרגיל הקוט'ג שקדימה עשו לביבי בכנסת ), והממשלה רק מחפשת דרך לייצר עוד כסף בשביל שתוכל לזרוק למתנחלים\דתיים\חרדים\משרד הביטחון\לשמאלנים\לעצמה\בחר את מה שמתאים לך ביותר כי זה לא ממש העניין.

אבל אף אחד לא אמר את מה שצריך וחשוב שיאמר. הסיבה העיקרית לעליית מחירים היא צריכה בלתי מרוסנת של צרכנים. זה לא קשר לביבי, לא לשטיניץ ולא לנביא מוחמד עליו השלום.

כמה מכשירי אלקטרוניקה קניתם בשנה האחרונה ? כמה טלפונים החלפתם בארבע השנים האחרונות ? כמה מאיתנו נוסעים ברכב בן פחות מ 3 ? מי מאיתנו בדק בפעם האחרונה כמה אנחנו משלמים על שרותי תקשורת ? ( כבלים\לויין\אינטרנט\טלפון\סלולרי\שרותים סלולריים ). ואני לא אכנס פה כרגע לנושא תוספות השכר בשנה האחרונה שגם הוא יצא משליטה.
אז מה רוצים מהממשלה ? שתסבבסד מוצרי צריכה ? זה לא עובד ככה, אם רוצים סבסוד או פיקוח צריך לקחת בחשבון שזה עובד בשני הכיוונים.
צריך לקחת בחשבון שהממשלה במסגרת אותו פיקוח יכולה להחליט שאזרחי ישראל לא צריכים סלולרי.. היא תמסה את הענף כך שלא יהיה שווה להחזיק טלפון סלולרי. למה ? כי היא יכולה .. ומה לגבי מכוניות ? ועוגות ? ומנוי לבריכה ? וחינוך ? כן כן, גם חינוך זה מוצר שקונים בכסף. על חוגים שמעתם ? איפה עובר הגבול ? האם אתם רוצים שהממשלה ( כל ממשלה ) תחליט בשבילכם מה וכמה לצרוך ? האם אנחנו רוצים לחזור לשנות השבעים ? (המבוגרים ביננו זוכרים את מחיקון הצבע מהטלביזיות.. אתם מבינים, המדינה החליטה למחוק את הצבע משידורים שקנתה בחו"ל כי היא חשבה שזה לא בסדר שלאחד יש טלביזיה צבעונית ולשני לא .. ).

תגידו לי אתם זה נשמע לכם הגיוני ? כולם רוצים את הכי טוב שיש ( דגש כל הכי טוב שיש ולא הכי טוב שהם יכולים להרשות לעצמם ) ואז רצים ובוכים כמו ילדה קטנה שמשכו לה בשיער.

רוצים שהמחירים ירדו ? תפסיקו להשתולל עם הכסף ! תחסכו לימים קשים, ואל תרוצו אחרי כל פריט אופנתי חדש שאתם ממש, אבל ממש חיבים לעצמכם. תפסיקו לבלבל את המוח בפייסבוק ובטוויטר, זה לא ממש עוזר. להיפך, במקום להיות אקטיביים אתם הופכים לפאסיביים. אתם יכולים לעשות אלף פעמים לייק, ולטקבק את עצמכם לדעת. זה משיג בדיוק את התוצאה ההפוכה. אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם מחאה היא לתת לה להתפרץ ואז לכלות את עצמה. כשזה קורה בעולם הוירטואלי זה משרת בדיוק את אותם אלה שמחליפים בית מהכסף שאתם משלמים בסופר על הקוט'ג. החובה החברתית לא נגמרת בפייסבוק. היא אולי מתחילה שם אבל היא חייבת להיות מגובה במעשים מהעולם נו, ההוא, איך קוראים לו ? ה ע ו ל ם ה מ מ ש י. וכן. יש כזה דבר והוא חי ובועט, ויום אחד הוא יתפוצץ לכולנו בפרצוף (כל אחד בזמן שלו עם הפיצוץ הפרטי שלו ).

עשו טובה, חזרו לשעור ראשון במיקרו כלכלה ותנסו להבין את הקשר בין התנהגות צרכנים לעלית מחירים. רק אז תחזרו ( אולי ) ותכתבו ש"זוג צעיר לא צריך לחשוב פעמיים לפני שהוא קונה גבינה לילד שלו". בזמן האחרון אני שומע את המשפט הזה יותר מדי פעמים ..

אז כן, זוג צעיר צריך לחשוב פעמיים ואולי אפילו שלוש פעמים לפני שהוא קונה גבינה לילד שלו. זה בדיוק מה שהופך צרכן טיפש לצרכן נבון.

"משוגעים רדו מהגג" (הורביץ אי שם בשנת 1980 דקה לפני ההיפר-אנפלציה להזכירכם 440% בשנה .. )
חברים, אנחנו שם. זה הרגיש בדיוק ככה !!! כולם ממשיכים לחגוג ( אז זה היה וידאו וטלביזיה צבעונית ) ואף אחד לא מבין כמה המצב הכלכלי הוא שביר.

טוב, אני חייב לעוף, יצא iPAD 799 , אומרים שבאמצעות פסיכוקינזיס הוא יודע להעביר מחאה דרך המוח ישר לפייסבוק. לא צריך לכתוב !!!! זה עובר ישר ! חפשו אותי ב iDigital

ביי,

ליאור
...
רק שאלה אחת , היכן אתה חי ? במדינה טוטאליטרית או סמי דמוקרטית ? כי לי נראה מהפוסט שלך שחזרנו לימים החשוכים של כלכלה ריכוזית נוסח ברית המועצות , וכולנו יודעים למה נפל המשטר שם

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אף אחד לא מסבסד את הצרכנים האמריקאיים.
משווקים את המוצרים הללו שם כדי להרויח.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

בארץ יש קרטליזציה, או בלשון עדינה יותר - תאום מדיניות מחירים - בין החברות הגדולות. זה נכון גם לגבי הבנקים, טלפוניה, אינטרנט, דלק ובעצם רוב השרותים והמוצרים שאנו צורכים ולא רק גבינה ומוצרי חלב.

זה מה שקורה כשיש ממשלה אימפוטנטית ופקידי ציבור הדואגים יותר לג'וב הבא שלהם בשוק הפרטי מאשר להשקיע בלבצע את העבודה שלשמה הם מונו או נבחרו וזה גם אשמת הציבור שבכל פעם שיש לו הזדמנות להדיח את הנבחרים הם בוחרים לשכוח ולוותר על המחדלים של המועמדים בגלל שיקולים בטחוניים לכאורה.

אני אישית לא חושב שמדיניות החוץ והבטחון של ישראל השתנתה כשהתחלפו ממשלות ומפלגות כי לדעתי זו מדיניות שאינה תלויה בהחלטות שלנו אלא בתגובה לאירועים שהם הרבה יותר גדולים מאיתנו ומחוץ לשליטתנו ולכן בפעם הבאה שיהיו בחירות אני מציע לכם להתחיל לחשוב במה בחירותו של מועמד כזה או אחר תעזור לכם בבסיס האישי הפרטני והאגואיסטי. מבטיח לכם שלא משנה מה תבחרו, חוץ ובטחון יישארו בדיוק אותו הדבר.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

truejoker כתב:
Lior_M כתב:קראתי בעיון את השרשור והשתדלתי לא להגיב עד עכשיו.

ביי,

ליאור
...
רק שאלה אחת , היכן אתה חי ? במדינה טוטאליטרית או סמי דמוקרטית ? כי לי נראה מהפוסט שלך שחזרנו לימים החשוכים של כלכלה ריכוזית נוסח ברית המועצות , וכולנו יודעים למה נפל המשטר שם
...
ידידי,
לא הבנת את הפוסט שלי.
אני טוען שלא ניתן בכלכלה של היום לפקח על מוצרים. זה פשוט לא יעבוד. מה שאני אומר אולי לא פופולרי אבל במקום להאשים את הממשלה אנחנו צריכים להאשים את עצמנו. עליית מחירים יכולה לנבוע ממספר גורמים, בסופו של דבר יש שני גורמים עיקריים.
1. תוספות שכר בלתי מבוקרות
2. התנהגות צרכנים.

לצערי שני התנאים האלו מתקיימים היום במשק הישראלי וזה מה שדוחף את המחירים למעלה.
מה חשבת ? שהעובדים הסוציאלים יקבלו 22% תוספת בשכר והמחירים ישארו אותו הדבר ?
שהמורים יקבלו עוד 50% והמחירים ישארו אותו דבר ? שבמגזר הציבורי יחגגו עם תוספת של 10.5% בשכר והגבינה תעלה אותו דבר ? למה ?
בוא נחשוב לרגע, אם לכולם יהיה מליון שקל בבנק ( מתנה מהממשלה ) נראה לך שמיליון שקל יהיו שווים מליון שקל ?

אותו הדבר מהכיוון של התנהגות צרכנים.. אנשים אין להם שקל על התחת ( מתלוננים על המחיר של הגבינה כן ? .. ) אבל לא יחשבו פעמיים לפני שיקנו טלביזיה בגודל 58 אינטש ( ועוד אחת קטנה בחדר שינה - רק 42 אינטש ) רכב חדש ( ועוד אחד חדש פחות ), שני מקררים ( אחד לבקבוקי השתיה ) וארבעה סלולריים כי צריך לתת גם לילד ואם אפשר אז הכי משוכלל. או בקיצור, זורקים את הכסף שאין להם על מוצרים שבכיף אפשר היה לוותר עליהם. אז למה שהכסף יהיה שווה משהו ?
הכי קל להאשים אחרים ( ביבי, ציפי, שטייניץ, ישי, כולם רשעים גמורים ), אבל איפה האחריות שלנו ? הריי לא יכול להיות שאנחנו רק סטטיסטים בכל הסיפור הזה נכון ?

דרך אגב הזכרת את רוסיה, אז ..
ברוסיה היה פיקוח על מחירי מוצרים.. אפילו הדוק למדי. לאזרחים דווקא היה כסף רק שהחנויות היו ריקות.. לא היו מוצרים כי אף אחד לא רצה לייצר אותם זה פשוט לא היה שווה..(כי היה פיקוח .. ואי אפשר היה להתאים את המחירים לרמת המחיה ) אז התפתח שוק שחור של מוצרי ייבוא. זה לא היה חוקי ואנשים נכנסו לכלא. המדינה היתה חייבת לייצר מוצרי צריכה בסיסיים בשביל להלחם בשוק השחור.. ובשביל למלא את החנויות כי באמת שלא היה כלום. אז היא התחילה לייצר בעצמה עד ש.. נכון, נגמר לה הכסף.. ואז היא התחילה למכור את נכסיה ( הפרטה .. ) בסוף לא נשארו לא המדינה ולא הנכסים.. רק אוליגרכים עם מטוסים פרטיים וקבוצות כדורגל ..

ליאור
הקולנוע שלי

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

[quote="moco"][quote="Lior_M"][quote="molvy"]וואו ליאור

קראתי בעיון את מה שכתבת ואני לא מבין איך זה מסביר את הבסורד הבלתי נתפס שמוצר [u][b]תוצרת הארץ [/b][/u]עולה בארה"ב [b][u]פחות [/u][/b]ממה שהוא עולה בארץ.[/quote]

הפעם אני אקצר ..

1. תחרות בין חברות
2. גודל שוק
3. צרכנות נבונה[/quote]

אין כאן שום אבסורד כי המוצרים בישראל לא מתחרים במוצרים בארה"ב. אי אפשר לקנות גבינה בeBay :wink:[/quote]

אני לא מסכים בכלל עם הסוף של התגובה. לצרכן הישראלי מאוד אכפת כמה עולה X באמריקה. אף פעם לא שמעת "הייתי באמריקה וקניתי X וזה עלה Y שזה Z פחות מבארץ"? אני שמעתי את זה מיליון פעמים ואני לא מבוגר במיוחד. אני מסכים עם כל מה שכתבת עד המשפט שלצרכן הישראלי לא אכפת - להפך, אכפת ותמיד היה אכפת. זה חלק מהמאפיין של הישראלי בחו"ל. אני לא מדבר רק על האתר הזה אלא על כלל הציבור.

אבל בואו נשים את הקלפים על השולחן - דלק, חשמל, מים וכו' - באמריקה מים מינרלים זה מי ברז (לא, אין חוכמות פה - זה מים עם כלור ששמים בבקבוק), חשמל עולה פי כמה יותר, דלק עולה פחות רק כי הכלכלה האמריקאית במשך עשרות שנים (דור X, בייבי בומרס) הייתה החלום האמריקני של לגור בפרבר 40 דקות-שעה וחצי נסיעה מהעבודה. תעלה את מחירי הדלק ואזורים שלמים יהיו אזורי רפאים או שיהיו לך המון מובטלים כי לא יהיו מספיק דירות בערים האמריקניות. לאמריקה יש המון ערי רפאים כבר עכשיו והמצב שלה לא טוב.
באמריקה יש 3 מפעילות סלולריות (אחת נקנתה על ידי AT&T לא מזמן - TMOBILE), משלמים הרבה יותר על דור 3 שבארץ אנשים היו מתפוצצים מצחוק אם הם היו רואים (250 קילוביט הורדה ,תגידו תודה על 50 קילוביט העלאה), אין קליטה ברוב המדינה, משלמים על כל SMS שנכנס לטלפון (כלומר אם אני שולח לך SMS, אני משלם על זה וגם אתה), אין קליטה במנהרות עד היום, הטלפונים עולים יותר כסף בגלל שאין החזר חודשי אלא סבסוד ראשוני + לשלם יותר על פחות דקות מבארץ. טלויזיה באמריקה? תגידו תודה אם יש שתי מפעילות באזור שלך כי ברוב המקומות יש רק אחת ולשלם 150 דולר באמריקה על 400 ערוצים כשרובם משדרים את אותו הדבר בדיוק זה בשגרה.
רוצים להקים תחרות אזורית? כנראה שספקית אינטרנט שם תשיג מונופול על האזור כשמתחרה ינסה לקום אלא אם החברה שנכנסת כבר ענקית בעצמה.
באירופה מרוויחים יותר מפה וגם משלמים משמעותית יותר מיסים. בלי התחכמויות למיניהן ומשחקים של מיסים ישירים ועקיפים - המע"מ שם יותר גבוה, אגרות רשות השידור יותר גבוהות איפה שיש, הדלק הרבה יותר יקר (7.25 זה יקר? נסו 8.8 ברוב מדינות אירופה), מס ההכנסה באירופה משמעותית יותר גבוה, הרבה מוצרים שם משמעותית יותר יקרים (לכו לבורגרקינג באירופה ותזמינו וופר שלפני הסגירה עלה בארץ 35~ שקלים ותגלו שאתם תשלמו 50 בכמה מדינות ובשוויץ אפילו תשלמו 66!! שקלים) ניסיתם להזמין דונרקבאב (שווארמה טורקית) באירופה? חצי מנה עולה יותר מלאפה בארץ. אלא אם לאפה עולה כבר יותר מ35 שקלים בארץ.

לכל אזור יש את החולי שלו. כל המשחקים האלה נהדרים אבל הסיבה האמיתית שיותר יקר פה זה בסך הכל תחרות. בארץ יש מודעות אדירה למים אז אין משחקים של מי ברז כמים מינרלים. לפעמים יראו שלא מדובר במים מינרלים באופן זמני בגלל זיהום (מי עדן לפני כמה שנים אם אני זוכר נכון - אולי נביעות) אבל זה יהיה לזמן מאוד קצר. באמריקה לא אכפת להם אז משלמים פי כמה יותר על אותם המים שמגיעים מהברז. שווארמה עולה הרבה פחות כי יש פי מאה יותר מקומות לקנייה בארץ מאשר בגרמניה. משחקי וידיאו זה גם דבר נהדר לדבר עליו אבל חוץ מאנגליה וצפון אמריקה האמת היא שבארץ יותר זול משאר העולם המפותח והלא מפותח. כנל למוצרי אפל. כנל לחומרת מחשבים למיניה וכו' וכו'.
קולה עולה יותר בארץ, מים עולים פחות - נכון, מעצבן שרק המים עולים פחות ולא גם וגם, אבל מצד שני זה קח ותן.
באירופה חשמל ודלק עולים יותר מבארץ וגז עולה פי כמה יותר (שילוב של גז שאחנו משיגים מאוד בזול ואירופה שמקבלת גז בעיקר ממונופול רוסיה ומשלמת הון עתק על הגז), מדרגות מס ההכנסה הרבה יותר יקרות ונקודת התחלת המיסים הרבה יותר נמוכה באירופה מאשר בארץ. באירופה מטר על מטר תל אביב עולה הרבה פחות מערים מבוקשות - ראיתם מחירים בסקנדינביה? פריז? לונדון? בלונדון תשלמו יותר מבתל אביב על 76 מטר רבוע (הדירות הקטנות באירופה הן באנגליה).

העובדה היא, שאם תטוסו לאירופה כמה פה יחשבו בטעות שהם כולם עשירים שנוהגים בפרארי אבל האמת היא שהם נוסעים באותן המכוניות. וזה בגלל שהם (חלקם) מרוויחים קצת יותר, אבל משלמים מס יותר גבוה.

אחרי כל זה נשוב לנושא המרכזי של השרשור - הסיבה שבמבה עולה בארץ יותר היא כי במבה היא החטיף הכי נמכר בארץ. זה בתרבות שלנו. במבה שעולה שקל תמכור כמו במבה שעולה חמישה שקלים - ולמה זה? כי כולנו גדלנו על במבה. כולנו אוהבים במבה. הילדים והאחים הקטנים והאחיינים שלנו אוהבים במבה. אמא ואבא שלנו אוהבים במבה. במבה בישראל זה כמו תפוצ'יפס באנגליה - חטיף שמגדיר את המדינה. לא משנה כמה זה יעלה, כל עוד זה במטבעות ולא שטרות, זה ימכור וימכור המון. אין דרך להוריד את המחיר של הבמבה. הבעיה היא שחטיפים פחות פופולרים עולים בהתאם לבמבה ופה יש לנו הצמדה של חטיף לא פופולרי למחיר של חטיף מאוד פופולרי ועל זה צריך להלחם. אם המחיר של חטיף אחר שהוא לא במבה יעלה פחות בהפרש מספיק גדול, אולי הפופולריות של במבה תרד (יותר סביר שהחטיף הזה יקח פופולריות של חטיפים אחרים שהם לא במבה). יותר הגיוני גם שבמקרה כזה תתחיל להיות תחרות מחירים על החטיפים הפחות פופולרים. אולי אם יתחילו שם, ההפרש בין במבה לאחרים יגדל מספיק שגם ישתלם להוריד את הבמבה. אבל באמריקה במבה זה חטיף של מדינה אחרת שחוץ ממהגרים מאותה מדינה (ישראלים), כמה יהודים שביקרו בארץ ואהבו ועוד טיפה אנשים, זה חטיף לא מוכר ולא מצליח. בדרום קליפורניה תמצא במבה. בניו יורק תמצא במבה. בסיאטל? כנראה שלא כי אין שם יהודים וישראלים בכמות גדולה.
אם באורח פלא במבה תתחיל להצליח באמריקה, היא תעבור מיתוג מחדש לחטיף פרימיום ותעלה כמו בארץ אם לא יותר. זה פשוט עניין של כמה קהל הלקוחות שלך נאמן. במקרה של במבה בארץ? בצורה אבסולוטית. אם אני רוצה במבה, לא אכפת לי אם היא תעלה 10 שקלים - אני אקנה אותה. אני מת על הטעם שלה. אני פשוט לא אוכל אחרי זה ארוחה מסודרת אם כסף הוא בעיה. חטיף כמו כיפלי? אולי אם הוא יעלה שקל וחצי אני אקנה. זה נחמד אבל זה לא במבה.

ואין פה שום סבסוד מהארץ לאמריקה. מישהו פה באמת חושב שהיצור של שקית במבה עולה יותר מכמה אגורות בודדות? כולל הכל הם כנראה עושים גם באמריקה רווח מאוד יפה. פשוט הרווח מהארץ הרבה יותר יפה. אם היה פה סבסוד אסם לא הייתה נכנסת לאמריקה. עסק לא נכנס למקום שאין בו כסף (נסו להסביר את זה לחבר הדירקטוריון שלכם, נראה איך ילך לכם) - יכול להיות שבארץ אסם מוכרת 40 מיליון שקיות במבה ברווח של 4 וחצי שקלים ובאמריקה היא מוכרת 5 מיליון שקיות במבה ברווח של שקל וחצי - אבל סבסוד אין ולא יהיה. עסק לא מסבסד - אין רווח, יוצאים מהשוק ועל הדרך מפטרים את מי שאחראי לכניסה לשוק הלא רווחי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

flsh,
אני לא חושב שאתה לא מסכים איתי. אני התנסחתי בצורה לא ברורה מספיק.
כשכתבתי "את הצרכן הישראלי לא מעניין כמה זה עולה בארה"ב", לא התכוונתי שזה לא "מעורר עיניין". ודאי שכן והשרשור הזה עצמו הוא הוכחה שזה מעורר עיניין.
הכוונה שלי היא: "כשלקוח ישראלי נכנס לחנות, אז המחיר בארה"ב לא רלוונטי לגבי שיקולי הקנייה". הרי אין לו אלטרנטיבה לקפוץ באותו רגע לארה"ב ולקנות שם.
זה נכון גם אם הוא מאוד מתעניין במחירים בארה"ב ויודע מה הם.
משה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

moco כתב:flsh,
אני לא חושב שאתה לא מסכים איתי. אני התנסחתי בצורה לא ברורה מספיק.
כשכתבתי "את הצרכן הישראלי לא מעניין כמה זה עולה בארה"ב", לא התכוונתי שזה לא "מעורר עיניין". ודאי שכן והשרשור הזה עצמו הוא הוכחה שזה מעורר עיניין.
הכוונה שלי היא: "כשלקוח ישראלי נכנס לחנות, אז המחיר בארה"ב לא רלוונטי לגבי שיקולי הקנייה". הרי אין לו אלטרנטיבה לקפוץ באותו רגע לארה"ב ולקנות שם.
זה נכון גם אם הוא מאוד מתעניין במחירים בארה"ב ויודע מה הם.
...
בדיוק,
זה מעניין אבל זה לא רלוונטי.

fish
אתה לא יכול להשוות תפוחים עם אבטיחים. אתה צריך איזה שהוא עוגן.
להגיד שמוצר X עולה יותר או פחות במדינה אחרת זה כמו להגיד שלי ולך שמות משפחה שונים.
זה נכון ואולי יוצר עניין אבל לא רלוונטי.
אם כבר רוצים לבצע השוואה צריך לבדוק את זה במונחים של כוח קניה.
כמה הצרכן הממוצע האמריקאי מוציא מהשכר הפנוי שלו על מוצר X וכמה צרכן ממוצע ישראלי מוציא משכרו הפנוי על אותו מוצר. אתה תופתע לגלות שההבדלים לא כל כך גדולים ..

ליאור
הקולנוע שלי

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

משה, להבהיר - אמנם התחלתי עם התגובה שלך אבל היא הייתה מבחינתי פלטפורמה בשביל להביע עמדה מנוגדת למה שליאור כתב.
הוא אמר שאנשים צורכים ללא שליטה כמו צרכנים טיפשים - אני לא חושב ככה. אני חושב שברגע שתיתן לישראלי אופציה לקניות בחו"ל הוא מאוד מתעניין.

בן אדם רוצה אייפד, הוא לא יקנה בגלל שבאמריקה זה זול ב200 שקלים? אם טסים לאמריקה מחכים, ואם לא?
רק רציתי להראות שאנשים כן קונים במחירים האלה מסיבה מסויימת. לאנשים קשה לפעמים להבין אבל המחיר של מוצר בראש ובראשונה נועד למקסם רווחים. אם יש נאמנות למותג המחיר שלו יעלה - כך בדיוק נוצר הרעיון של מותג. רוצים קולה זולה, תשלמו X. רוצים קוקה קולה? זה כבר יעלה לכם 10X. זה כל הקטע במותג - משלמים הון עתק בפרסום ושיווק לאורך שנים בשביל ליצור נאמנות בשביל שאותו מוצר בדיוק שעולה 2 אגורות לייצור יימכר ב15 שקלים במקום בשלושה שקלים. זה המצב עם במבה וביסלי. לקחו את שני החטיפים הכי ישראלים בעולם והוציאו אותם לשוק שהם לא מקום ראשון ושני, אלא מקום אלף ואלף ואחד - מן הסתם המחיר יהיה זול. בשני דולר אף אחד לא יקנה שקית במבה באמריקה, בארץ כן.
יקרה אותו דבר עם חומוס אחלה\צבר ואחרים, יקרה בול אותו הדבר אם תקחו את כל הסלטים הטורקים למיניהם. קח מוצר עם נאמנות גדולה ותוציא לו את הנאמנות ופתאום המחיר צונח.
אותו הדבר בדיוק יקרה בין ישראל לארצות הברית בכיוון ההפוך - שם יש נאמנות אדירה לספקיות הסלולריות מכמה סיבות - אחת מהן בן השאר היא *** של פריסה. בארץ כל המדינה פרוסה על ידי שלוש מפעילות וכולן ברמה גבוה ואפשר לשמור על מספר כשעוברים מפעילה והתוצאה היא שאנחנו ציבור לא נאמן למותג סלולרי. בשביל זה יש לך פה מחירים נמוכים בהרבה יחסית לחמדנות של המנכלים ובעלי המניות הישראלים.
בסקנדינביה משלמים פחות בגלל סבסוד אדיר ובגלל שהם מצאו דרך נהדרות לייצר עוד הרבה לקוחות (חברה אחת בכמה מדינות), בגרמניה לעומת זאת תגידו תודה לדור 3 סוג ז ולהיות משועבדים לחברות לנצח וכו' וכו'.
אותו הדבר יקרה פה עם טלויזיה - מספיק שיכנס מותג אחד שבא ואומר שבגלל שאין לו נאמנות הוא הולך לספק חבילה מצומצמת של ספורט 5, ערוץ הילדים, 10, 22, 11, 33, 99 ושאר החובה והכל במחיר של 50 שקלים לחודש - שזה מאות אחוזים יותר ממה שמשלמים ליס והוט מבחינת ערוצים אבל מוריד את כל מה שלא מעניין אותנו והתוצאה היא מחיר זול יותר - אנשים יעופו מהוט ויס לחברה החדשה. הבעיה היא שיס והוט הן דואופול שמשווה מחירים, טכנולוגיות (לאחת ממיר HD לא מקליט ולשניה אחת שרק מקליט... נו באמת זה מסריח מתיאום) וערוצים. אם יבוא מישהו שהוא לא חלק מהקרטל הזה ויתן לאנשים =רק= את מה שרוצים, גם פה תראו שינוי. פה זה שוק בלי נאמנות אבל עם קרטל אז זאת בעיה. גם בסלולרי יש קרטל אבל יש לנו שר מעולה שנלחם בזה.

המחיר של במבה הוא תוצאה של נאמנות. כל תחליף לבמבה וביסלי נכשל עד היום. במוצרים אחרים אפשר להוריד מחירים אם מישהו מוכן לעשות חברה שתרוויח "רק" 30 אחוז בשנה ממה שקרטלים מרוויחים היום. שזה כנראה עדיין יותר גבוה ממה שכולנו נרוויח כל החיים.

חזור אל “ללא קשר”