ufffnick כתב:truejoker
תגדיר "טוב יותר".
להבנתי מגברי היי אנד נחשבים "טובים יותר" כי הם נותנים ביצועים טובים על סקאלת הספק גבוהה וארוכה יותר, לא בהכרח הביצועים שלהם טובים יותר על אותה סקאלה שבהם ה- T AMP נותן את שיא הביצועים (אני בטוח שיש כאלה שכן), מה שמאפשר גמישות גבוהה יותר בבחירת הרמקולים באותם מגברי היי אנד.
אז השאלה שאמורה להישאל היא מה זה "טוב יותר", ואילו ביצועים המשתמש דורש מהמערכת.
מי שמחפש תמיכה באיכות גבוהה, ריבוי ערוצים והספקים גבוהים - יצטרך להוציא הרבה מהכיס.
אבל לא כל אחד מחפש את זה,
מוסיקה בשני ערוצים, באיכות טובה ובווליום של דיבור (60dB-80dB) לא בהכרח תדרוש מגבר של יותר מ- 20W (תלוי בנצילות של הרמקולים), אך עם מגבלה בבחירת הרמקולים.
...
בא נתחיל מזה שמגברים טובים מאוד שומעים אותם , ןמי ששמע המון מערכות היי אנד ופיתח כישורי אבחנה , יוכל לומר לך מי המגבר היותר טוב , גם בלי לדעת את מחירו
מגברים טרנזיסטוריים יתנו הספק יותר טוב , אבל גם איכות שמע יותר טובה , גם במגברים לרכב שכולם פועלים על פולסים שרצים על מתח (אאל"ט , אני מבין את הטכנולוגיה אבל אני לא זוכר את שמה ), שזו טכנולוגיה שאמורה להיות ירודה , ודי שיוויונית , יש יצרנים שבהחלט בולטים מעל כול השאר , ושומעים את זה בבירור
ולגבי עוצמת שמע , למעשה אם הרמקול שלך קל להנעה אתה לא תצטרך יותר מ10W כדי לגרום לעצמך בעיות שמיעה , השאלה היא לא העוצמה של המגבר, אלא איך הוא מוציא ואתה
תראה אנו נכנס כאן לוויכוח שיש לי כבר שנים כאן עם כולם , ואני לא חושב שניתן להכריע אותו כי אתה וכולם לא תקבלו את מה שאני אומר , ואני מאידך לא אקבל את דעתכם , אבל מבחינתי אין דין שווה ל40W של מגבר X ל40W של מגבר Y
מרטין ניסה פעם להשוות את זה לקילו נוצות מול קילו ברזל , אני לא מקבל את האנלוגיה הזו