זקוק לעזרה בבחירת מגבר קטן Class-T (עד 1000 ש"ח)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #41 

Catskinner כתב:בוודאי שיש אלטרנטיבות, אבל מגברים טרנזיסטורים טובים לסטיריאו מתחילים במחיר שהוא כל התקציב שהצבת לעצמך עבור מגבר+רמקולים. לשם השוואה ה Cambridge Audio Azur 340 חדש עולה מעל ל 2000 ש"ח ועם רמקולים מתאימים אני בכלל לא בטוח שה T-Amp פחות טוב ממנו.
...
רק כדי שאבין, T-AMP בשילוב עם רמקולים גדולים סוחב טוב עד ווליום מסויים ורק אז יש עיוותים בסאונד?
כי יכול להיות שהוא יפתור לי את הבעיה...

ובשביל ההשכלה הכללית, מה ההבדל בין Class D Amplifier ל- Class T Amplifier?

תודה רבה!!!!

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #42 

Jonny123 כתב:
Catskinner כתב:בוודאי שיש אלטרנטיבות, אבל מגברים טרנזיסטורים טובים לסטיריאו מתחילים במחיר שהוא כל התקציב שהצבת לעצמך עבור מגבר+רמקולים. לשם השוואה ה Cambridge Audio Azur 340 חדש עולה מעל ל 2000 ש"ח ועם רמקולים מתאימים אני בכלל לא בטוח שה T-Amp פחות טוב ממנו.
...
רק כדי שאבין, T-AMP בשילוב עם רמקולים גדולים סוחב טוב עד ווליום מסויים ורק אז יש עיוותים בסאונד?
כי יכול להיות שהוא יפתור לי את הבעיה...

ובשביל ההשכלה הכללית, מה ההבדל בין Class D Amplifier ל- Class T Amplifier?

תודה רבה!!!!
...
זה פחות "רמקולים גדולים" ויותר כמה הם קלים/ קשים לדחיפה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #43 

Jonny123,
אוקיי - שלילת ה"יד שניה" אכן מסביר את העניין.

Catskinner,
אני מסכים באופן כללי לגבי ה T-amp ואכן מאוד נהניתי ממנו (כפי שציינתי אפילו בכמה ביקורות), אבל כפי שכתבתי - אם בוחרים בכל זאת בשוק היד השניה, עם הצליל ה Tannoy לצרכי מוזיקה קשה להתמודד בתקציבים האלו, לטעמי.
משודכים עם מגבר יד שניה עם בשר התוצאה לדעתי תהיה טובה יותר מאשר עם T-amp ורמקולים חדשים (כהגדרת הלקוח) באותו התקציב - אבל אין מה לדון בזה אם הוא אינו מעוניין במוצרים ישנים :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #44 

כל מגבר נכנס לעיוותים כשהוא עובר סף הגברה כלשהוא. זה נכון לגבי מגברי מנורות, טרנזיסטורים, היברידיים ודיגיטליים כאחד. בגלל ההספק הנמוך מאוד של מגברי T-Amp קל יחסית להגיע לאותו סף כשמחוברים אליו רמקולים לא נצילים ועם עיכבה לא יציבה.

בנוגע לרמקולים, אז כפי שאמרו לך זה פחות שאלה של גודל ויותר שאלה של מה הרמקול מסוגל לעשות עם האנרגיה החשמלית שהוא מקבל מהמגבר.

נצילות של רמקולים היא אחד המדדים הקיימים כדי לבחון את היעילות של הרמקול, כלומר כמה מהאנרגיה החשמלית שנכנסת ברמקול מומרת לגלי קול. זה נמדד בדציבלים וככל שהמספר גבוה יותר זה אומר שהרמקול יעיל יותר. או בלשון של עולם האודיו - נציל יותר. מגבר T-Amp מעדיף רמקולים מאוד נצילים המתחילים ב 90dB ומעלה. רמקול עם נצילות של 86dB למשל לא נחשב לשידוך טוב עבור מגבר T-Amp.

הפרמטר השני הוא יציבות העיכבה החשמלית וזה נמדד באוהמים. בדרך כלל מציינים עיכבה ממוצעת או כזו שנמדדה בנקודה ספציפית בתחום היענות התדר. בכל הרמקולים יש תופעה של העיכבה שמשתנה דינמית תוך השמעת מוזיקה ובהתאם לתחום התדרים וככל שהיא יורדת יותר נמוך כך גם נוצר עומס על המגבר. אם תקרא את הביקורת הראשונה של מרטין על ה T-Amp הראשון תוכל לראות שאצלו יציבות העיכבה חיפתה על חוסר הניצולת של הרמקול.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

נראה לי שזה היורש החדש של ה-T-AMP
לינק
ביקורת עליו
גם המחיר שלו מאוד נמוך בהשוואה למגברים בסדר הגודל שלו.

אני לא מבין למה לא מוציאים לשוק כמות יותר נכבדת של מגברים כאלה? למה צריכים לחפש אותם בנרות..?!
כבר עברו כמה שנים מאז פריצת הדרך של ה- T-AMP.. זה נצח במונחים של טכנולוגיה... לדעתי החברות המובילות היו צריכות כבר מזמן להציף את השוק במגברים כאלה...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #46 

הודעה לשיפור ההבנה:

אתה מכיר הרבה עסקים שיסכימו לוותר על מכירה של מוצר ב 10 שקלים ובתמורה למכור את אותה כמות של מוצרים אבל בשקל אחד בודד? זה המצב בשוק האודיו הסטיריאופוני - אין הרבה לקוחות, מי שנשאר הוא פלח מצומצם המגדיר את עצמו כאנין טעם ולכן הורדת מחירים לא תצמיח את השוק ועדיף למכור מוצרים יקרים ממוצרים זולים.

אגב, אותו שוק משתף פעולה מרצון עם בעלי העסקים. הם רוצים לראות בבית ציוד מהודר ולא צ'קמוק בשקל, יש פה שיקולי רכישה שהם הרבה מעבר למחיר או לאיכות הצליל.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #47 

וניתן לראות את זה הלכה למעשה, שאלתי על מגבר כח באודיו יוקרתי ואמרו לי ש emotiva זה לא מתאים לפורום הזה...

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

Catskinner כתב:הודעה לשיפור ההבנה:

אתה מכיר הרבה עסקים שיסכימו לוותר על מכירה של מוצר ב 10 שקלים ובתמורה למכור את אותה כמות של מוצרים אבל בשקל אחד בודד? זה המצב בשוק האודיו הסטיריאופוני - אין הרבה לקוחות, מי שנשאר הוא פלח מצומצם המגדיר את עצמו כאנין טעם ולכן הורדת מחירים לא תצמיח את השוק ועדיף למכור מוצרים יקרים ממוצרים זולים.
אגב, אותו שוק משתף פעולה מרצון עם בעלי העסקים. הם רוצים לראות בבית ציוד מהודר ולא צ'קמוק בשקל, יש פה שיקולי רכישה שהם הרבה מעבר למחיר או לאיכות הצליל.
...
העניין עם שיקולי המכירה מובן.
אני לא מבין למה אי אפשר לייצר מגברים דיגיטליים ולעשות אותם איכותיים יותר ומהודרים יותר? זה עדיין ישאיר את המחיר שלהם נמוך מדי?
הרי כל הקטע זה לקחת טכנולוגיה חדשה ומשופרת, להפוך אותה למובילה ולתמחר אותה בהתאם, לא?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #49 

אני לא הולך להתווכח אתכם אבל אני רק רוצה לשאול , אתם באמת מאמינים שמגברים יקרים יותר לא טובים יותר ? דהיינו כולם משלמים מחיר רק כדי להגביר את בטחונם בקניה/גאוות הבעלות/וכו' וכו'?
לבוא ולומר שרק T AMP וכול היקרים יותר הם לא נחשבים , או לחשוב שאמוטיבה שייכת להיי אנד , לדעתי לפחות זה פשוט נסיון הפוך להפוך משהו שהוא לא היי אנד להיי אנד רק שהוא זול
אני הראשון שהולך עם VFM (ולא מה שחושבים כאן על זה :lol: ), אבל לבוא ולנסות לומר שמגברים יקרים רק בגלל שהרוכשים רוצים יקר , זה בדיוק טפשי כמו לומר שהTAMP לא שווה כי הוא זול . כלומר שני הטיעונים הם באותה רמת טפשות רק בכיוונים הפוכים

מגברים יקרים נקנים כי הם יותר טובים PER SE . זה שיש מידי פעם בפעם הבלחה של משהו מצויין במחיר נמוך , לא משנה את המציאות הזו .
וזה שיש לימונים בעסק של ההי אנד , לא אומר עדיין שאמוטיבה היא היי אנד

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #50 

truejoker, זו לא תהייה הפעם הראשונה שבה מכוונים את רצון הלקוחות לפלח מסויים של מוצרים ומשכנעים אותם שזה מה שהם צריכים ורוצים.

אני באמת לא צריך לספר לך על אסטרטגיית תימחור ומדוע ברוב המקרים אין לה שום קשר לעלות המוצר או לטיב שלו ולכן חבל על כל הוויכוח. במקום זאת אני מציע לך לחפש ולקרוא את הסיפור על פקעות הצבעוני בהולנד במאה ה 17 לפני שתקרא לטיעון כזה או אחר בכינו של "טיעון טפשי" . אחר כך נסה להסביר מה לא בסדר בהנחת היסוד שלך.

djyorgan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #51 

אני קניתי רסיבר של ימהה מתצוגה בסניף של בסט ביי והוא כולל אחריות ב 900 שח
לפי דעתי זה הפיתרון הכי טוב בשבילך

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #52 

truejoker
תגדיר "טוב יותר".
להבנתי מגברי היי אנד נחשבים "טובים יותר" כי הם נותנים ביצועים טובים על סקאלת הספק גבוהה וארוכה יותר, לא בהכרח הביצועים שלהם טובים יותר על אותה סקאלה שבהם ה- T AMP נותן את שיא הביצועים (אני בטוח שיש כאלה שכן), מה שמאפשר גמישות גבוהה יותר בבחירת הרמקולים באותם מגברי היי אנד.
אז השאלה שאמורה להישאל היא מה זה "טוב יותר", ואילו ביצועים המשתמש דורש מהמערכת.
מי שמחפש תמיכה באיכות גבוהה, ריבוי ערוצים והספקים גבוהים - יצטרך להוציא הרבה מהכיס.
אבל לא כל אחד מחפש את זה,
מוסיקה בשני ערוצים, באיכות טובה ובווליום של דיבור (60dB-80dB) לא בהכרח תדרוש מגבר של יותר מ- 20W (תלוי בנצילות של הרמקולים), אך עם מגבלה בבחירת הרמקולים.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

Catskinner כתב:truejoker, זו לא תהייה הפעם הראשונה שבה מכוונים את רצון הלקוחות לפלח מסויים של מוצרים ומשכנעים אותם שזה מה שהם צריכים ורוצים.

אני באמת לא צריך לספר לך על אסטרטגיית תימחור ומדוע ברוב המקרים אין לה שום קשר לעלות המוצר או לטיב שלו ולכן חבל על כל הוויכוח. במקום זאת אני מציע לך לחפש ולקרוא את הסיפור על פקעות הצבעוני בהולנד במאה ה 17 לפני שתקרא לטיעון כזה או אחר בכינו של "טיעון טפשי" . אחר כך נסה להסביר מה לא בסדר בהנחת היסוד שלך.
...
אל תקח את פקעות הצבעוני כי זה קשור יותר לבורסות (זה היה המקצוע שלי כך שאני יודע :lol: )
ואני מסכים שיש יצרנים שלא יכולים להצדיק עצמם ולכן הם שמים תג מחיר גדול , ואחרי שהשוק מתרגל הוא חושב שזה היי אנד , זה בהחלט עובד על כולם (מה שנקרא בשפה מקצועית , תג המחיר שמאפס אותו אצל הצרכן )

כול הדברים האלו נכונים , אבל עדיין אתה לא יכול לקחת איכות אמיתית גבוהה ולא לשלם עליה מחיר גבוה , וכול הנסיונות לומר שניתן ליצור איכות היי אנד במחיר של TAMP , זהים בעיני לאלכימאים שרצו לומר שהם יעשו זהב מעופרת .

איכות אמיתית גבוהה , אינה יכולה להמכר המחיר קטן ,זו עובדת חיים
להבדיל בין דבר איכותי אמיתי ובין דברים שיש להם הילת איכות רק בגלל תמחור , זה בהחלט קשה לאנשים מסויימים .
אני רק יכול לומר לאלו שלא ממש מצליחים בזה, שזה בהחלט דבר נרכש :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #54 

ufffnick כתב:truejoker
תגדיר "טוב יותר".
להבנתי מגברי היי אנד נחשבים "טובים יותר" כי הם נותנים ביצועים טובים על סקאלת הספק גבוהה וארוכה יותר, לא בהכרח הביצועים שלהם טובים יותר על אותה סקאלה שבהם ה- T AMP נותן את שיא הביצועים (אני בטוח שיש כאלה שכן), מה שמאפשר גמישות גבוהה יותר בבחירת הרמקולים באותם מגברי היי אנד.
אז השאלה שאמורה להישאל היא מה זה "טוב יותר", ואילו ביצועים המשתמש דורש מהמערכת.
מי שמחפש תמיכה באיכות גבוהה, ריבוי ערוצים והספקים גבוהים - יצטרך להוציא הרבה מהכיס.
אבל לא כל אחד מחפש את זה,
מוסיקה בשני ערוצים, באיכות טובה ובווליום של דיבור (60dB-80dB) לא בהכרח תדרוש מגבר של יותר מ- 20W (תלוי בנצילות של הרמקולים), אך עם מגבלה בבחירת הרמקולים.
...
בא נתחיל מזה שמגברים טובים מאוד שומעים אותם , ןמי ששמע המון מערכות היי אנד ופיתח כישורי אבחנה , יוכל לומר לך מי המגבר היותר טוב , גם בלי לדעת את מחירו
מגברים טרנזיסטוריים יתנו הספק יותר טוב , אבל גם איכות שמע יותר טובה , גם במגברים לרכב שכולם פועלים על פולסים שרצים על מתח (אאל"ט , אני מבין את הטכנולוגיה אבל אני לא זוכר את שמה ), שזו טכנולוגיה שאמורה להיות ירודה , ודי שיוויונית , יש יצרנים שבהחלט בולטים מעל כול השאר , ושומעים את זה בבירור

ולגבי עוצמת שמע , למעשה אם הרמקול שלך קל להנעה אתה לא תצטרך יותר מ10W כדי לגרום לעצמך בעיות שמיעה , השאלה היא לא העוצמה של המגבר, אלא איך הוא מוציא ואתה

תראה אנו נכנס כאן לוויכוח שיש לי כבר שנים כאן עם כולם , ואני לא חושב שניתן להכריע אותו כי אתה וכולם לא תקבלו את מה שאני אומר , ואני מאידך לא אקבל את דעתכם , אבל מבחינתי אין דין שווה ל40W של מגבר X ל40W של מגבר Y
מרטין ניסה פעם להשוות את זה לקילו נוצות מול קילו ברזל , אני לא מקבל את האנלוגיה הזו

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #55 

אני לא מבין איפה אנחנו לא מסכימים...
מגבר של 40W אחד יכול מאוד להיות שונה ממגבר 40W אחר,
מהסיבה הפשוטה שהדיסטורשן שלהם כנראה לא יהיה זהה באותה העוצמה וכן,
תחום התדרים האפקטיבי לא יהיה זהה (יותר יקר - לרוב תחום הרבה יותר גדול),
אחד מהם יכול בהחלט להישמע טוב יותר מהשני אם בהספק אידיאלי של 40W הוא יתן דיסטורשן הרבה יותר נמוך בתחום תדרים גדול יותר.
הוא כנראה יהיה יקר יותר וכדי להרגיש בהבדל הזה בין שני המגברים תצטרך רמקולים ממש אבל ממש טובים.
וזו בדיוק הנקודה,
יכול מאוד להיות שיהיו לך שני מגברים, האחד יקר והשני זול,
היקר יתן טווח עוצמה גדול יותר (נגיד אפקטיביות אידיאלית עד 100W), בעוד הזול עד 20W,
אך עם דיסטורשן זהה, ותחום התדרים של הזול יהיה קטן יותר (נגיד 20-20K בזול ו- 10-100K ביקר).
עבור רמקול נתון שנותן עבודה בתחום התדרים 20-20K והספק גבוהה - אם תעבוד בשני המגברים על 20W,
ההבדלים בינהם יהיו מינוריים.
כשהמצב המתואר הוא גם הדרישה שלך מהמערכת - אין טעם לקנות את היקר.
או כמו שכבר אמרו לי כאן - תשדרג את הרמקולים, ואולי אז תהיה סיבה ללכת ליקר יותר.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #56 

ואוו תודה רבה חבר'ה! החכמתי מאוד מהדיון הזה!!!
זה חיזק אצלי את ההבנה שהצורך שלי הוא באמת מגבר קטן וזול עם הספק גדול יותר מ-T-AMP הסטנדרטי.

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

רמקולים...

שליחה #57 

יש אפשרות אם מישהו יודע לקבל רשימה או מספר דגמים של רמקולים איכותיים לא גדולים מידי ונצילים שיתאימו?
חשבתי לדוגמא על Q acoustics 2010 אבל אני רואה שהנצילות 88...אם למישהו יש דוגמאות לרמקולים שהולכים טוב עם ה T-amps...הבנתי שהQ1 טובים....עוד?

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #58 

tannoy mx2

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #59 

truejoker, הטעות שלך היא שבבסיס אתה חושב שהשוק מתנהג באופן רציונלי והשחקנים שבו מפעילים שיקולים הגיוניים. היינו שנינו נוכחים במספיק דיונים בפורומים כדי לדעת שבתחום האודיו זה לא עובד ככה. למזלנו אתה יכול לבדוק זאת בעצמך ועולה יעלה לך 500 שקלים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #60 

jukin, ה KLIPSCH RB51 אמורים להיות שידוך טוב בזכות הנצילות המצויינת שלהם ותחום ההיענות הדי רחב יחסית לרמקול מדפי. זה כמובן יעבוד טוב רק עבור מי שאוהב את האופי הדי מיוחד של יחידות הטוויטר שלהם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”