ביקור ראשון והתרשמות אצל חבר הפורום ni-ro
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
אוריאל,
על מה אתה מדבר?
rocco,
עם תוכנת mkvmerge GUI לא ניתן לראות את קצב הנתונים, למרות מה שרשמתי. השתמש ב- tsMuxerGUI.
פסקול Lossy בדרך כלל קיים מעל קבצי mkv, אך זה לא מחייב וניתן לראות זאת בדוגמה שהצגתי. mkv זה רק מעטפת. כותרי Blu-ray ברוב המקרים יכילו פסקול Lossless.
על מה אתה מדבר?
rocco,
עם תוכנת mkvmerge GUI לא ניתן לראות את קצב הנתונים, למרות מה שרשמתי. השתמש ב- tsMuxerGUI.
פסקול Lossy בדרך כלל קיים מעל קבצי mkv, אך זה לא מחייב וניתן לראות זאת בדוגמה שהצגתי. mkv זה רק מעטפת. כותרי Blu-ray ברוב המקרים יכילו פסקול Lossless.
-
- קובץ mkv עם פסקול DTS
-
- קובץ mkv עם פסקול DTS-HD Master Audio
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
ציטוט מהאתר:אוריאל כתב:באתר של DTS תחת הלשונית DTS CORE כתוב שזה אותו דבר...ziv_r כתב:ashk,
אתה מוזמן להציג אסמכתה מהימנה יותר מזאת של אתר DTS.
עדיין לא הבנתי על מה אתה מתווכח....
"dts digital surround also known as the "core "...
COMPATIBILITY AND A BOOST IN QUALITY
DTS-HD encoded content contains a DTS surround sound "core", plus an "extension" that delivers even higher quality. When you play a DTS-HD encoded disc through an older DTS-capable receiver, the DTS-HD extension is simply ignored and only the DTS core is decoded — but not at ordinary quality levels. Your older receiver will play back DTS-HD material with DTS surround audio at twice the data rate of other DVD video surround formats. Meaning? You get immediate compatibility and a boost in quality.
נו באמת! לפחות תלמדו את ה"אסמכתה" שלכם לעומק
[left]
6.2.1 DTS-HD Encoding Options for Content Creators
Thus far, three options have been presented for DTS-HD Audio: Master Audio, High-Resolution Audio and Digital Surround.
Because DTS-HD Audio is based on the core plus extension architecture, there are additional encoding options
available to content creators and audio professionals. The encoding options provide additional audio capabilities and
flexible playback configurations as shown below:
• The DTS core can be encoded with a scalable data rate of 768, 960, 1,152, 1,344 or 1,509 kbps, plus a DTS-HD
Master Audio extension for higher data rates up to 18.0 Mbps for HD DVD and 24.5 Mbps for Blu-ray Disc.
• The DTS core can be encoded with a scalable data rate of 768 kbps or 1,509 kbps, plus a DTS-HD
High Resolution Audio extension for higher data rates up to 3.0 Mbps for HD DVD and 6.0 Mbps for Blu-ray Disc.
• The DTS core can be encoded with a data rate of 768 kbps or 1,509 kbps with 6.1 channel 48 kHz/24 bit
playback, plus a DTS-HD High Resolution Audio extension for higher data rates up to 3.0 Mbps for
HD DVD and 6.0 Mbps for Blu-ray Disc.
• The DTS core can be encoded with a data rate of 768 kbps or 1,509 kbps with 5.1 channels, 96 kHz/24-bit
playback, plus a DTS-HD High Resolution Audio extension for higher data rates up to 3.0 Mbps for
• The DTS core can be encoded at a data rate of 768 kbps or 1,509 kbps with 6.1 channels, 48 kHz/24 bit
playback, plus a DTS-HD Master Audio extension for higher data rates up to 18.0 Mbps for HD DVD and
24.5 Mbps for Blu-ray Disc.
[/left]
[left]
6.2.1 DTS-HD Encoding Options for Content Creators
Thus far, three options have been presented for DTS-HD Audio: Master Audio, High-Resolution Audio and Digital Surround.
Because DTS-HD Audio is based on the core plus extension architecture, there are additional encoding options
available to content creators and audio professionals. The encoding options provide additional audio capabilities and
flexible playback configurations as shown below:
• The DTS core can be encoded with a scalable data rate of 768, 960, 1,152, 1,344 or 1,509 kbps, plus a DTS-HD
Master Audio extension for higher data rates up to 18.0 Mbps for HD DVD and 24.5 Mbps for Blu-ray Disc.
• The DTS core can be encoded with a scalable data rate of 768 kbps or 1,509 kbps, plus a DTS-HD
High Resolution Audio extension for higher data rates up to 3.0 Mbps for HD DVD and 6.0 Mbps for Blu-ray Disc.
• The DTS core can be encoded with a data rate of 768 kbps or 1,509 kbps with 6.1 channel 48 kHz/24 bit
• The DTS core can be encoded with a data rate of 768 kbps or 1,509 kbps with 5.1 channels, 96 kHz/24-bit
• The DTS core can be encoded at a data rate of 768 kbps or 1,509 kbps with 6.1 channels, 48 kHz/24 bit
playback, plus a DTS-HD Master Audio extension for higher data rates up to 18.0 Mbps for HD DVD and
24.5 Mbps for Blu-ray Disc.
[/left]
נשמע כמו אחלה סטאפ, ואחלה מפגש
עזבו רגע את הביטרייט
לא מסתדר לי הרעיון של שימוש ביציאות אנלוגיות של סטרימר, ברמת ציוד כזה... להשקיע הון במערכת ולשמוע דרך הDAC של הסטרימר
אין ספק שבמקרה כזה, עדיף לשמוע את הCORE דרך DAC איכותי, שקיים בפרוססור של הסנפייר.
להשתמש בסטרימר כמקור דיגיטלי זה אחלה, אבל לא חושב שזה נכון לבנות עליו כמקור 7.1 אנלוגי.
עובדתית, נגנים בעלי יציאות 7.1 אנלוגיות וברמה גבוה עולים הרבה יותר מסטרימר, ולא סתם
לגבי מיקום הסאב, חופשי הרבה ניסויי וטעייה
הבאסה שגם סיבוב הסאב עצמו, באותה נקודה בחלל, יכולה להשפיע לא מעט 
בכל מקרה אחלה שירשור

עזבו רגע את הביטרייט
לא מסתדר לי הרעיון של שימוש ביציאות אנלוגיות של סטרימר, ברמת ציוד כזה... להשקיע הון במערכת ולשמוע דרך הDAC של הסטרימר
אין ספק שבמקרה כזה, עדיף לשמוע את הCORE דרך DAC איכותי, שקיים בפרוססור של הסנפייר.
להשתמש בסטרימר כמקור דיגיטלי זה אחלה, אבל לא חושב שזה נכון לבנות עליו כמקור 7.1 אנלוגי.
עובדתית, נגנים בעלי יציאות 7.1 אנלוגיות וברמה גבוה עולים הרבה יותר מסטרימר, ולא סתם
לגבי מיקום הסאב, חופשי הרבה ניסויי וטעייה
בכל מקרה אחלה שירשור
כל מילה זהבgro111 כתב:נשמע כמו אחלה סטאפ, ואחלה מפגש![]()
עזבו רגע את הביטרייט![]()
לא מסתדר לי הרעיון של שימוש ביציאות אנלוגיות של סטרימר, ברמת ציוד כזה... להשקיע הון במערכת ולשמוע דרך הDAC של הסטרימר![]()
עובדתית, נגנים בעלי יציאות 7.1 אנלוגיות וברמה גבוה עולים הרבה יותר מסטרימר, ולא סתם![]()
לגבי מיקום הסאב, חופשי הרבה ניסויי וטעייההבאסה שגם סיבוב הסאב עצמו, באותה נקודה בחלל, יכולה להשפיע לא מעט
בכל מקרה אחלה שירשור
...
- ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
gro111 כתב:
ni-ro:
אני מסכים ב- 100% עם גיא... חלק מהעיניין שרכשתי את ה- sunfire ידעתי שבפלוסים שלו: איכות מדהימה של קומפוננטים והרבה אבל הרבה כוח בוואטים... והנק' הפחות חזקה היא אי-יכולת ניגון פורמטים חדשים...
חלק מהרעיון של המפגש היה להראות לחברים שלדעתי בלבד: עם מער' ברמה איכותית ניתן לשמוע ברמה לא פחותה (ולעיתים טובה יותר) מבפורמט HD והכוונה בהשוואה לרסיברים ברמת DENON ONKYO PIONEER וכו'. לפיכך, נגנו קטעים שמוכרים לאיתי ולי ויכולנו להשוות.
אני לדוג' עד ה- SF הייתי בעלים של DENON 4308 ובכלל חשבתי להשתמש בו כ- PRE ורק במגבר של SF אבל קבלתי הצעה שאי אפשר היה לסרב לה לפיכך ביצעתי את השדרוג (ולא לפני ששני הקומפוננטים היו אצלי לבדיקה והשוואה מדוקדקת בבית).
חברים תודה רבה על העזרה וההבנה בנושא CORE לא CORE... והכי אני שמח שכבר 4 דפים השירשור ועדיין תרבות הכתיבה טובה ומעניין לקרוא.
ישר כוח
בברכה,
NI-RO
ni-ro:
אני מסכים ב- 100% עם גיא... חלק מהעיניין שרכשתי את ה- sunfire ידעתי שבפלוסים שלו: איכות מדהימה של קומפוננטים והרבה אבל הרבה כוח בוואטים... והנק' הפחות חזקה היא אי-יכולת ניגון פורמטים חדשים...
חלק מהרעיון של המפגש היה להראות לחברים שלדעתי בלבד: עם מער' ברמה איכותית ניתן לשמוע ברמה לא פחותה (ולעיתים טובה יותר) מבפורמט HD והכוונה בהשוואה לרסיברים ברמת DENON ONKYO PIONEER וכו'. לפיכך, נגנו קטעים שמוכרים לאיתי ולי ויכולנו להשוות.
אני לדוג' עד ה- SF הייתי בעלים של DENON 4308 ובכלל חשבתי להשתמש בו כ- PRE ורק במגבר של SF אבל קבלתי הצעה שאי אפשר היה לסרב לה לפיכך ביצעתי את השדרוג (ולא לפני ששני הקומפוננטים היו אצלי לבדיקה והשוואה מדוקדקת בבית).
חברים תודה רבה על העזרה וההבנה בנושא CORE לא CORE... והכי אני שמח שכבר 4 דפים השירשור ועדיין תרבות הכתיבה טובה ומעניין לקרוא.
ישר כוח
בברכה,
NI-RO
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
איתי תותח על
ni-ro ניראה שיש לך מערכת מצויינת
אני אשמח בהזדמנות לבוא, אני יודע אני חייב לעוד הרבה אנשים
אגב אבנתי שהגורו היה אצלך וכייל לך את המערכת.
נו אך התוצאות?
ונשמח אם תשתף אותנו (אילו שאין להם מושג ירוק אך מכוונים, כמוני למשל
)
באיזה מקומות הוא נגע, אולי זה יעזור לאנשים פה שגם הם במצב כמו שלי.
ni-ro ניראה שיש לך מערכת מצויינת
אני אשמח בהזדמנות לבוא, אני יודע אני חייב לעוד הרבה אנשים
אגב אבנתי שהגורו היה אצלך וכייל לך את המערכת.
נו אך התוצאות?
ונשמח אם תשתף אותנו (אילו שאין להם מושג ירוק אך מכוונים, כמוני למשל
באיזה מקומות הוא נגע, אולי זה יעזור לאנשים פה שגם הם במצב כמו שלי.
- ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מסכים עם כל מילהאיתי תותח על...
תודה ובשמחה, אני מתכוון לארח שוב, אזמין אותך לסשיין הבאni-ro ניראה שיש לך מערכת מצויינת
אני אשמח בהזדמנות לבוא, אני יודע אני חייב לעוד הרבה אנשים...
אכן הרוויח בכבוד את הכינוי= גורואגב אבנתי שהגורו היה אצלך וכייל לך את המערכת.
נו אך התוצאות?
ונשמח אם תשתף אותנו (אילו שאין להם מושג ירוק אך מכוונים, כמוני למשל )
באיזה מקומות הוא נגע, אולי זה יעזור לאנשים פה שגם הם במצב כמו שלי....
לגבי הכיול, מטרת המפגש היתה להראות למס' חברים שבמערכת שהיא יחסית hi-hend השמיעה בפורמטים ישנים יחסית DTS ו- DD לא נופלים מרסיבריים עמנגנים BD, כך שהכיול היה added value ולצערי לא סיימנו מה שההתחלנו.
לנושא הכיול- לדעתי איתי יכול להסביר זאת טוב יותר כי אני בור בנושא (איתי ממש לא האמין שכל מה ששמענו היה plug and play
בגדול, ההתרשמות שלי : 1). שאיתי מקצועי מאוד במה שהוא עושה (הכיול יכול לקחת גם מס שעות ועד חצי יום), הכיול כולל מס' רב של קטעי referance מסרטים, כולל ניתוק רמקולים וכיוונם אחד, אחד עד לקבלת הרמוניה מושלמת.
2). הכיול עובד
אני אגב שהשקעתי לא מעט בציוד האודיו שלי כמובן שמוכן לשלם לכיול (כמו כן גם לטיפול אקוסטי + חשמל בגבול הסביר שאני עושה אצלי בימים אלו).
חיממת את ליבי על הבוקר...ni-ro כתב:מסכים עם כל מילהאיתי תותח על...והכי חשוב, אחלה בנאדם (ללא קשר להבנה, למסירות ולידע בנושא ק"ב)
תודה ובשמחה, אני מתכוון לארח שוב, אזמין אותך לסשיין הבאni-ro ניראה שיש לך מערכת מצויינת
אני אשמח בהזדמנות לבוא, אני יודע אני חייב לעוד הרבה אנשים...![]()
![]()
אכן הרוויח בכבוד את הכינוי= גורואגב אבנתי שהגורו היה אצלך וכייל לך את המערכת.
נו אך התוצאות?
ונשמח אם תשתף אותנו (אילו שאין להם מושג ירוק אך מכוונים, כמוני למשל )
באיזה מקומות הוא נגע, אולי זה יעזור לאנשים פה שגם הם במצב כמו שלי....
לגבי הכיול, מטרת המפגש היתה להראות למס' חברים שבמערכת שהיא יחסית hi-hend השמיעה בפורמטים ישנים יחסית DTS ו- DD לא נופלים מרסיבריים עמנגנים BD, כך שהכיול היה added value ולצערי לא סיימנו מה שההתחלנו.
לנושא הכיול- לדעתי איתי יכול להסביר זאת טוב יותר כי אני בור בנושא (איתי ממש לא האמין שכל מה ששמענו היה plug and play
בגדול, ההתרשמות שלי : 1). שאיתי מקצועי מאוד במה שהוא עושה (הכיול יכול לקחת גם מס שעות ועד חצי יום), הכיול כולל מס' רב של קטעי referance מסרטים, כולל ניתוק רמקולים וכיוונם אחד, אחד עד לקבלת הרמוניה מושלמת.
2). הכיול עובד![]()
אני לדוג' רק מלראות את הציוד של איתי ובסלון שלו יכולתי לדעת שללא כיול מקצועי זה ממש לא היה נשמע כפי שזה נשמע (אגב- מדהים!!!!) וגם אצלי, במעט שאיתי התעסק, התוצאות היו ממש טובות ואני מחכה בקוצר רוח שאיתי יסיים את מה שהתחיל.
אני אגב שהשקעתי לא מעט בציוד האודיו שלי כמובן שמוכן לשלם לכיול (כמו כן גם לטיפול אקוסטי + חשמל בגבול הסביר שאני עושה אצלי בימים אלו)....
אכן, המשחק היה בעיקרו מציאת ה-crossים הנכונים של הרמקולים והסאב...
כאשר בודדנו לחלוטין את הסאב עם הקדמיים, (הקדמיים היו היחידים שניגנו ללא cross ושינוי של הפרוססור), חוגת העוצמה של הסאב החלה לזוז עד שהתמזגה טוב בחלל, לאחר מכן חוגת ה-cross בסאב, שהוחלט שע"פ האקוסטיקה, ומיקומו של הסאב, הסאב מגיב בצורה הכי טובה (מדוייקת ונקייה, ללא boomים מיותרים) כאשר הוא נמצא באיזור ה-75....
הקדמיים לאחר מכן הוגדרו על 50 כשילוב מנצח עם הסאב, כאשר הסאב השלים אותם יפה מאוד ונתן ירידה נאמנה לתחום התחתון, הסנטר הוכנס והוגדר על 60 והשתלב מצויין עם הקדמיים ולאחר מכן הסראוונד...
זה היה על קצה המזלג...יש עוד כמה פרמטרים שצריך לבחון...ולראות כמובן אם הcrossים החדשים עובדים טוב במוזיקה כמו בקולנוע..עד שמגיעים לאידיאל.
כיול הוא עסק לא פשוט, צריך הרבה סבלנות, ניגון קטעים ספציפיים שמצליחים להעניק במה אחידה, התייחסות לחלל ועוד...