sufgi123 כתב:ארז_וחני כתב:ומנין לך שרוב הציבור "לא רוצה לשמוע ולא רוצה לראות"?
...
נו באמת, אל תתמם לי ...
נתתי את מצעד בגאווה רק בתור דוגמה. זה שהם הולכים במסלול קבוע מראש ושיש להם אישור של המשטרה, לא משנה את העובדה שהם מפריעים לציבור רחב שגר / מטייל באזור.
גם למנגל,לשים מוזיקה,לצעוק,לקלל וכו' עדיין מותרים במסגרת החוק.
דוגמה נוספת? חילוניים שנוסעים בשבת מפריעים לחרדים. למה זה לגיטימי?
בדיוק כמו שערסים משמיעים מוסיקה בווליום גבוה ומפריעים את מנוחת הצד האחר, כך גם חילוניים שנוסעים בשבת מפריעים את שלוותם של שומרי השבת.
...
לא מתמם.
באמת לא יודע שהדוגמא שנתת (מצעד הגאווה) מפריעה לרוב הציבור.
יש לך איזה סקר או משהו שתומך במה שאתה אומר?
בעניין חילוניים ודתיים - בתור חילוני גמור אני יכול לאמר לך שלא מפריע לי שיש אזורים או כבישים שנסגרים לתנועה בשבת כי הם בקרבת בית כנסת או בקרבת ריכוזי אוכלוסיה דתית.
זה בסדר גמור מבחינתי ואפילו צודק.
אני אגיד לך אפילו יותר מזה - מי שנכנס לשכונה דתית , מאה שערים לצורך הדוגמא, צריך לכבד את מנהג המקום ולא ללכת בבגדים חשופים.
מה שלא ברור לי זה מדוע יש דתיים שבוחרים לגור במקומות חילוניים ואז מתלוננים על חילול שבת?
ומה בין כל זה לבין התנהגות בהמית של חוסר התחשבות ברשות הכלל?
הזכרת את עניין החוק - אוי לנו שהחוק הפך להיות הנורמה להתנהגות.
בגלל זה אנשים נדחפים בתור - למה יש חוק נגד זה?
בגלל זה אנשים אוכלים בסרטים באופן וולגרי , כל האולם צריך לשמוע שמישהו "טוחן" פופקורן כאילו לא אכל שבוע ימים - למה יש חוק נגד זה? לאכול בפה סגור ? בשוויץ, חביבי, לא פה...
בגלל זה אנשים מרשים לעצמם לחתוך בכביש, למרות שזה בניגוד לחוק, למה "מה תעשה לי"? תתלונן במשטרה ? יצחקו עליך בפרצוף ויגידו לך שזה מילה שלך מול מילה שלו.
בגלל זה אנשים מרשים לעצמם "לעצור רק לרגע" באמצע הכביש כי צריך לקנות סיגריות/פיצוחים/אבטיח - למה יש חוק נגד זה? יש אבל לך תמצא שוטר ותביא אותו בזמן...אז מה אם זה מפריע לאחרים? זה מה שמתאים לי עכשיו.
אגב, יש חוק נגד רעש וקללות אבל הא פשוט לא נאכף...
ארז