מה קורה בשוק הרכב יד שניה ???

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #41 

ברגע שהחברה הנ"ל מתחילה לפעול ולצבור תאוצה ואנשים ירוצו לקנות את ה-רנו פלוינס החשמלית
טבעי שהם ירצו למכור את המכונית הרגילה בבית .
אלפי מכוניות יוצעו למכירה , מה יהיה אז? :?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #42 

אוהה כן. איך לא חשבתי על זה שהרנו פלואנס החשמלית תכבוש את כל השוק ותדחוק החוצה את יתר הדגמים הנמכרים בארץ. טוב, לפחות זה יעשה את החיים פשוטים יותר לגבי המחירון שיצטרך להתמודד רק עם דגם אחד ויחיד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #43 

omri617,
המכונית של בטר פלייס לא תהיה זולה, גם לאחר המיסוי הנמוך עליה.
גם אם נלך על התרחיש הכי אופטימי מבחינת בטר פלייס, אז זה פשוט יהיה עוד דגם של מכונית חדשה.
שוק היד שנייה לא בנוי מקונים של מכוניות חדשות :wink:
משה

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7650
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

Re: מעניין אותי מה יקרה למחירים של רכבים משומשים לאחר כניסת Better Place...

שליחה #44 

omri617 כתב:ברגע שהחברה הנ"ל מתחילה לפעול ולצבור תאוצה ואנשים ירוצו לקנות את ה-רנו פלוינס החשמלית
טבעי שהם ירצו למכור את המכונית הרגילה בבית .
אלפי מכוניות יוצעו למכירה , מה יהיה אז? :?
...
כן, יחד עם הרכבת התחתית בתל אביב זה יטלטל את השוק..

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #45 

כן, יחד עם הרכבת התחתית בתל אביב זה יטלטל את השוק..
...
:D

רק נקודה מעניינת לגבי בטר פלייס - לפחות בשנים הראשונות המודל העסקי שלהם קצת שונה - הם ימכרו לציי רכב (למשל חברות הייטק גדולות), וישימו להם נקודות הטענה בחניה.
מאחר ומרבית הרכבים חונים כל היום, זה עונה על לא מעט סימני שאלה תפעוליים.
בנוסף, ארגונים כאלה יכולים להכריח את העובדים לעבור למכונית חשמלית, ולא לאפשר ליסינג "רגיל" למעט חריגגים (אנשי שטח למשל שמסתובבים כל היום וזקוקים לתדלוק תכוף).
ערן

kobbi פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

חלפו פחות משבועיים ו...

שליחה #46 

הרכב נמכר.
מחיר מחירון יצחק לוי.

שמחתי לראות כי הנושא עניין.

שמחתי שלא הקשבתי לאישתי שטענה כי אף אחד לא ישלם 63000 ש"ח על רכב 2004.

ולסיכום מבחינתי - צריך רק קונה אחד, אם יש לכם משהו טוב ביד ואין כמותו בלוח אזי סיכוי טוב שתקבלו את המגיע לכם.
לילה טוב.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #47 

צודק

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #48 

moco כתב: אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
למשל, השמאי שהבנק שולח למשכנתא, הוא עבור הבנק ולמטרת הגנה על הבנק במקרה שייאלץ למכור מהר. לכן השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה.
...
לא מדוייק. שווי הנכס בפועל ע"פ השמאות הינו השווי האמיתי. בשמאות יש סעיף שנקרא "מימוש מהיר" שאליו הבנק מתייחס.
אגב, חלק מההודעות שנכתבו לעיל אודות הערכת שווי הנכסים שגויות ואף מטעות.
גילוי נאות: אני שמאי מקרקעין.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #49 

Nir547 כתב:
moco כתב: אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
למשל, השמאי שהבנק שולח למשכנתא, הוא עבור הבנק ולמטרת הגנה על הבנק במקרה שייאלץ למכור מהר. לכן השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה.
...
לא מדוייק. שווי הנכס בפועל ע"פ השמאות הינו השווי האמיתי. בשמאות יש סעיף שנקרא "מימוש מהיר" שאליו הבנק מתייחס.
...
אז מה לא נכון, אם כך? זה פחות או יותר מה שאמרתי בלי לדעת את המונח "מימוש מהיר".
משה

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

moco כתב:
Nir547 כתב:
...
...
...
טענת ש"השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה"
טעות. השווי שניתן ע"י השמאי הוא שוויו ה"אמיתי" של הנכס.
זה שבעלי הנכסים חושבים שמגיע להם תמיד עוד 20% מהערכת השמאי בגלל ששמעו שדוד של השכן מכר בהרבה יותר, דירה קטנה יותר, זה ידוע, ומתפוצץ להם בפרצוף כשהם מנסים למכור, והמחיר מתכנס להערכת השמאות.
בקצרה לעניין הבנק. בשמאות עבור הבנק ישנם 2 סעיפים.
"שווי הנכס" - שווי הנכס במצבו - שווי "אמיתי"
"שווי למימוש מהיר" - במקרה שהלווה לא עומד בהחזרים, מהו המחיר שהבנק ימכור באילוץ. מפחיתים משווי הנכס כ-15% (תלוי באזור, בשטחים מורידים אפילו 25%).
אגב, המחירים ביד 2 תלושים מהמציאות. ההבדלים בין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יכול להגיע גם ל-20%.

Sanchez
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #51 

Nir547 כתב:
moco כתב:
Nir547 כתב:
...
...
...
זה שבעלי הנכסים חושבים שמגיע להם תמיד עוד 20% מהערכת השמאי בגלל ששמעו שדוד של השכן מכר בהרבה יותר, דירה קטנה יותר, זה ידוע, ומתפוצץ להם בפרצוף כשהם מנסים למכור, והמחיר מתכנס להערכת השמאות.
"שווי למימוש מהיר" - במקרה שהלווה לא עומד בהחזרים, מהו המחיר שהבנק ימכור באילוץ. מפחיתים משווי הנכס כ-15% (תלוי באזור, בשטחים מורידים אפילו 25%).
אגב, המחירים ביד 2 תלושים מהמציאות. ההבדלים בין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יכול להגיע גם ל-20%.
...
לא מעט מהדברים שלך לא מדוייקים לצערי.
הבנקים מאלצים את השמאים (שעובדים דרכם) לנקוב במחירים נמוכים יותר.
יש לכך לא מעט סיבות. אני בטוח שאתה יודע את כולן...

אני לפני כ-4 שנים מכרתי דירה. הקונים שלי קנו את הדירה ללא משכנתא ולכן לא היה מעורב שמאי. באותה סמיכות זמנים, שכנים שלנו גם כן מכרו דירה במחיר מאוד דומה לשלנו (דירתם הייתה זהה לשלנו).
אחרי כשלושה חודשים קיבלתי טלפון משכנה נוספת, שגרה בדירת גן בבניין שלי. הדירה שלה הייתה יקרה משלי ב 20% לפחות. היא סיפרה לי שרצתה למחזר משכנתא ולכן הבנק חייב אותה בשמאות. השמאות שקיבלה הייתה נמוכה ב 10% מהמחיר שאני קיבלתי על הדירה. כשפנתה לבנק ולחברת השמאים, שניהם ביקשו לראות העתקים של חוזים שלי ושל השכנה. כמובן ששלחנו לה העתקים, אך משם אין לי מושג איך הסיפור התגלגל.
לסיכום...
הרבה פעמים השמאים מנותקים מהמציאות, או במלים אחרות מגנים על אינטרס הבנק.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #52 

Nir547 כתב:
moco כתב:
Nir547 כתב:
...
...
...
...
אני מתבסס על הרבה מקרים שלי ושל מכרים (ולא מתקופת עליית המחירים האחרונה, דווקא מהמיתון לפני 12 שנה), ועל הערכות לצורכי משכנתא שניתנות לאחר שכבר נסגר המו"מ ואף אולי החוזה. לא קשור למה ביקשו המוכרים.
תמיד, אבל תמיד, השמאות הייתה נמוכה מהמחיר שנסגר בפועל.
לא זכור לי שהיו כתובים שני מספרים במה שאני ראיתי , ייתכן שפשוט רשמו את המחיר למימוש מהיר.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #53 

Sanchez כתב: הרבה פעמים השמאים מנותקים מהמציאות, או במלים אחרות מגנים על אינטרס הבנק.
...
זה דווקא לגיטימי לחלוטין.
הם נשלחים מטעם הבנק ולמען הבנק.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #54 

Nir547 כתב: אגב, המחירים ביד 2 תלושים מהמציאות. ההבדלים בין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יכול להגיע גם ל-20%.
...
המשפט הזה לא מבהיר לי מדוע המחירים ביד שניה מנותקים מהמציאות. לי דווקא נראה שאם הפרשי המחירים נעים בין 0 ל 20 אחוז (המילה "עד" כוללת גם 0 עד כמה שידוע לי), אז זה בסך הכל תוצאה של מו"מ ואינו שונה בהרבה מכל מו"מ מסחרי אחר שבו המחיר הסופי משתנה בעמדת הפתיחה בעקבות כישורי ניהול המו"מ של הצדדים ומצבו של הנכס הספציפי.

אם אתה עומד מאחורי הקביעה שמנסיונך הסטיה המירבית היא 20% ובהנחה שהתפלגות הסטיה עוקבת אחרי פיזור אוכלוסיה תיקני אז סטיית התקן היא הרבה יותר קטנה והמחיר ביד שניה דווקא כן משקף יפה מאוד את מצב השוק.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #55 

אענה לשניכם.
Sanchez, תלוי על איזה שמאי אתה נופל. יש שמאים שמתחשבים בלקוח ומנסים לעזור, ויש כאלו שלא.
בודדים המקרים ש"פיצצתי" עסקאות. אתה מקבל לידיך חוזה והשווי שנקבע גבוה משמעותית מהמחיר הריאלי. במקרה הזה אתה חשוף לתביעה אם תאשר את העסקה והלווה לא יעמוד בהחזרים. מה שגרוע יותר שברוב המקרים מדובר בכלל בחוזה פיקטיבי, ועוד לא דיברתי על חריגות בנייה, אם קיימות.
moco, "תמיד" זה אומר 100% מהעסקאות שבוצעו, השמאים בצורה זו או אחרת "פיצצו" את העסקה. לא הייתי מקצין.
אני לא חושב שיש לי או לעמיתי לתחום מטרה מוצהרת לדפוק עסקאות.
אתם צריכים להבין דבר בסיסי אחד. הסיכון בתחום הזה הוא מטורף.
למעשה, כל לווה שלוקח הלוואה של מיליון ש"ח מתחתן עם השמאי ועם הבנק עד לסיום תשלום ההלוואה.
אנחנו, כביכול, אלו שמאשרים את העסקה.
אקצין ואומר, אם שמאי זה או אחר מחליט לדפוק עסקאות, סתם כי בא לו, שיחליף מקצוע.
ניר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #56 

nir547,
לא ברור לי מה כוונתך.
קודם כל שאמרתי "תמיד", התכוונתי לכל המקרים שידוע לי עליהם, בוודאי לא לכל המקרים בכלל.
שנית, במקרים הללו לא התפוצצה שום עסקה. הערכת השמאי הייתה פחותה מהמחיר בפועל, אך עדיין מספקת עבור המשכנתא הרלוונטית.

ממה שכתבת אני רק יכול עוד יותר להשתכנע שלשמאי יש אינטרס לתת הערכה נמוכה יותר (כל עוד זה לא מפוצץ את העסקה) כדי להוריד גם את הסיכון שלו עצמו ולא רק של הבנק.
משה

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #57 

Catskinner כתב:
Nir547 כתב: אגב, המחירים ביד 2 תלושים מהמציאות. ההבדלים בין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יכול להגיע גם ל-20%.
...
המשפט הזה לא מבהיר לי מדוע המחירים ביד שניה מנותקים מהמציאות. לי דווקא נראה שאם הפרשי המחירים נעים בין 0 ל 20 אחוז (המילה "עד" כוללת גם 0 עד כמה שידוע לי), אז זה בסך הכל תוצאה של מו"מ ואינו שונה בהרבה מכל מו"מ מסחרי אחר שבו המחיר הסופי משתנה בעמדת הפתיחה בעקבות כישורי ניהול המו"מ של הצדדים ומצבו של הנכס הספציפי.

אם אתה עומד מאחורי הקביעה שמנסיונך הסטיה המירבית היא 20% ובהנחה שהתפלגות הסטיה עוקבת אחרי פיזור אוכלוסיה תיקני אז סטיית התקן היא הרבה יותר קטנה והמחיר ביד שניה דווקא כן משקף יפה מאוד את מצב השוק.
...
עד ימי יד 2 היה "מס' אצבע" שקובע הפחתה של כ-10% בגין המחיר המבוקש. היום המצב השתנה מאוד.
בד"כ, ההבדלים ביד 2 בין המחיר המבוקש לבין מחיר הסגירה בפועל, הינו לפחות כ15% ולעיתים גם 20%, באזורים היקרים. עד היום לא יצא לי או לעמיתי לתחום לראות עסקאות שנסגרות סביב המחיר המבוקש, כך שמה שנכתב בחלקה השני של ההודעה, לא מדוייק.
כישורי המו"מ היום השתנו. כבר היום יש בלימה במחירי הדירות בחלק מהאזורים בי-ם ומרבית הקונים לא מוכנים לשלם את המחיר המוצע, למרות ה"היצע הקשיח".
לדעתי, יד 2 הוא בין הקטליזטורים העיקריים לניפוח מחירי הדירות.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

moco כתב:nir547,
לא ברור לי מה כוונתך.
קודם כל שאמרתי "תמיד", התכוונתי לכל המקרים שידוע לי עליהם, בוודאי לא לכל המקרים בכלל.
שנית, במקרים הללו לא התפוצצה שום עסקה. הערכת השמאי הייתה פחותה מהמחיר בפועל, אך עדיין מספקת עבור המשכנתא הרלוונטית.

ממה שכתבת אני רק יכול עוד יותר להשתכנע שלשמאי יש אינטרס לתת הערכה נמוכה יותר (כל עוד זה לא מפוצץ את העסקה) כדי להוריד גם את הסיכון שלו עצמו ולא רק של הבנק.
...
מניסיוני, ברוב המקרים, כאשר השמאות נמוכה ממחיר החוזה, הלווה נאלץ או לפוצץ את העסקה או לעבור בנק...
זה גם מאוד תלוי באחוזי המימון שהבנק הקצה ללווה.
לי, למשל, אין אינטרס לתת הערכות נמוכות מהחוזה. רק במקרים קיצוניים שלא היתה לי ברירה עשיתי זאת.
נכון, אנחנו "שומרים" על הבנק, אך מצד שני, גם הלווה הוא לא רק מס' ת"ז.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #59 

או. קי. , אני חושב שבכל המקרים שאני הייתי עד להם, היה מדובר באחוזי מימון של עד 50%, כך שלא הייתה סכנה לקבלת המשכנתא מכך שהערכת השמאי הייתה 10-20 % פחות מהמחיר האמיתי.

אני שמח שהלווה הוא לא רק ת.ז., אך עדיין הוא לא צד לעסקה שבין הבנק לשמאי. השמאי הוא יועץ של הבנק , לא של לווה.
ברור כמובן שגם למנוע יותר מידי עסקאות זה נוגד גם את אינטרס הבנק, שבסופו של דבר מתפרנס ממתן הלוואות ולא מסירוב לתת אותן.
משה

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #60 

moco כתב:או. קי. , אני חושב שבכל המקרים שאני הייתי עד להם, היה מדובר באחוזי מימון של עד 50%, כך שלא הייתה סכנה לקבלת המשכנתא מכך שהערכת השמאי הייתה 10-20 % פחות מהמחיר האמיתי.

אני שמח שהלווה הוא לא רק ת.ז., אך עדיין הוא לא צד לעסקה שבין הבנק לשמאי. השמאי הוא יועץ של הבנק , לא של לווה.
ברור כמובן שגם למנוע יותר מידי עסקאות זה נוגד גם את אינטרס הבנק, שבסופו של דבר מתפרנס ממתן הלוואות ולא מסירוב לתת אותן.
...
תראה, לבנק יש מספיק רשתות הגנה במקרה של נפילה של הלווה, שלא כמו בארה"ב.
כמו שאמרתי, ברגע שהלווה מסתבך, הבנק לא יתייחס לשווי הנכס בפועל אלא למימוש המהיר. בשוק היום, גם דירות מכינוסי נכסים נמכרים מעל לשווי השוק, כך שהבנק לא חשוף.
הבעיה תהיה, אם בכלל תהיה, כאשר תתפוצץ כאן "בועת נדל"ן".
לא יודע אם היא קיימת או לא, אך מה שאני יודע ורואה, המצב היום במדינה הוא על הפנים, אחרי שנשחט מעמד הביניים והזוגות הצעירים איבדו תקווה לרכוש קורת גג ולא להתנייד כל שנה לדירות בשכירות.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”