טבעי שהם ירצו למכור את המכונית הרגילה בבית .
אלפי מכוניות יוצעו למכירה , מה יהיה אז?

כן, יחד עם הרכבת התחתית בתל אביב זה יטלטל את השוק..omri617 כתב:ברגע שהחברה הנ"ל מתחילה לפעול ולצבור תאוצה ואנשים ירוצו לקנות את ה-רנו פלוינס החשמלית
טבעי שהם ירצו למכור את המכונית הרגילה בבית .
אלפי מכוניות יוצעו למכירה , מה יהיה אז?...

כן, יחד עם הרכבת התחתית בתל אביב זה יטלטל את השוק.....

לא מדוייק. שווי הנכס בפועל ע"פ השמאות הינו השווי האמיתי. בשמאות יש סעיף שנקרא "מימוש מהיר" שאליו הבנק מתייחס.moco כתב: אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
למשל, השמאי שהבנק שולח למשכנתא, הוא עבור הבנק ולמטרת הגנה על הבנק במקרה שייאלץ למכור מהר. לכן השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה....
אז מה לא נכון, אם כך? זה פחות או יותר מה שאמרתי בלי לדעת את המונח "מימוש מהיר".Nir547 כתב:לא מדוייק. שווי הנכס בפועל ע"פ השמאות הינו השווי האמיתי. בשמאות יש סעיף שנקרא "מימוש מהיר" שאליו הבנק מתייחס.moco כתב: אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
למשל, השמאי שהבנק שולח למשכנתא, הוא עבור הבנק ולמטרת הגנה על הבנק במקרה שייאלץ למכור מהר. לכן השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה....
אגב, חלק מההודעות שנכתבו לעיל אודות הערכת שווי הנכסים שגויות ואף מטעות.
גילוי נאות: אני שמאי מקרקעין....

טענת ש"השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה"moco כתב:אז מה לא נכון, אם כך? זה פחות או יותר מה שאמרתי בלי לדעת את המונח "מימוש מהיר".Nir547 כתב:לא מדוייק. שווי הנכס בפועל ע"פ השמאות הינו השווי האמיתי. בשמאות יש סעיף שנקרא "מימוש מהיר" שאליו הבנק מתייחס.moco כתב: אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
גילוי נאות: אני שמאי מקרקעין.......

לא מעט מהדברים שלך לא מדוייקים לצערי.Nir547 כתב:טענת ש"השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה"moco כתב:אז מה לא נכון, אם כך? זה פחות או יותר מה שאמרתי בלי לדעת את המונח "מימוש מהיר".Nir547 כתב:לא מדוייק. שווי הנכס בפועל ע"פ השמאות הינו השווי האמיתי. בשמאות יש סעיף שנקרא "מימוש מהיר" שאליו הבנק מתייחס.moco כתב: אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
טעות. השווי שניתן ע"י השמאי הוא שוויו ה"אמיתי" של הנכס.
זה שבעלי הנכסים חושבים שמגיע להם תמיד עוד 20% מהערכת השמאי בגלל ששמעו שדוד של השכן מכר בהרבה יותר, דירה קטנה יותר, זה ידוע, ומתפוצץ להם בפרצוף כשהם מנסים למכור, והמחיר מתכנס להערכת השמאות.
בקצרה לעניין הבנק. בשמאות עבור הבנק ישנם 2 סעיפים.
"שווי הנכס" - שווי הנכס במצבו - שווי "אמיתי"
"שווי למימוש מהיר" - במקרה שהלווה לא עומד בהחזרים, מהו המחיר שהבנק ימכור באילוץ. מפחיתים משווי הנכס כ-15% (תלוי באזור, בשטחים מורידים אפילו 25%).
אגב, המחירים ביד 2 תלושים מהמציאות. ההבדלים בין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יכול להגיע גם ל-20%....
אני מתבסס על הרבה מקרים שלי ושל מכרים (ולא מתקופת עליית המחירים האחרונה, דווקא מהמיתון לפני 12 שנה), ועל הערכות לצורכי משכנתא שניתנות לאחר שכבר נסגר המו"מ ואף אולי החוזה. לא קשור למה ביקשו המוכרים.Nir547 כתב:טענת ש"השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה"moco כתב:אז מה לא נכון, אם כך? זה פחות או יותר מה שאמרתי בלי לדעת את המונח "מימוש מהיר".Nir547 כתב:לא מדוייק. שווי הנכס בפועל ע"פ השמאות הינו השווי האמיתי. בשמאות יש סעיף שנקרא "מימוש מהיר" שאליו הבנק מתייחס.moco כתב: אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
טעות. השווי שניתן ע"י השמאי הוא שוויו ה"אמיתי" של הנכס.
זה שבעלי הנכסים חושבים שמגיע להם תמיד עוד 20% מהערכת השמאי בגלל ששמעו שדוד של השכן מכר בהרבה יותר, דירה קטנה יותר, זה ידוע, ומתפוצץ להם בפרצוף כשהם מנסים למכור, והמחיר מתכנס להערכת השמאות.
בקצרה לעניין הבנק. בשמאות עבור הבנק ישנם 2 סעיפים.
"שווי הנכס" - שווי הנכס במצבו - שווי "אמיתי"
"שווי למימוש מהיר" - במקרה שהלווה לא עומד בהחזרים, מהו המחיר שהבנק ימכור באילוץ. מפחיתים משווי הנכס כ-15% (תלוי באזור, בשטחים מורידים אפילו 25%).
אגב, המחירים ביד 2 תלושים מהמציאות. ההבדלים בין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יכול להגיע גם ל-20%....

המשפט הזה לא מבהיר לי מדוע המחירים ביד שניה מנותקים מהמציאות. לי דווקא נראה שאם הפרשי המחירים נעים בין 0 ל 20 אחוז (המילה "עד" כוללת גם 0 עד כמה שידוע לי), אז זה בסך הכל תוצאה של מו"מ ואינו שונה בהרבה מכל מו"מ מסחרי אחר שבו המחיר הסופי משתנה בעמדת הפתיחה בעקבות כישורי ניהול המו"מ של הצדדים ומצבו של הנכס הספציפי.Nir547 כתב: אגב, המחירים ביד 2 תלושים מהמציאות. ההבדלים בין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יכול להגיע גם ל-20%....

עד ימי יד 2 היה "מס' אצבע" שקובע הפחתה של כ-10% בגין המחיר המבוקש. היום המצב השתנה מאוד.Catskinner כתב:המשפט הזה לא מבהיר לי מדוע המחירים ביד שניה מנותקים מהמציאות. לי דווקא נראה שאם הפרשי המחירים נעים בין 0 ל 20 אחוז (המילה "עד" כוללת גם 0 עד כמה שידוע לי), אז זה בסך הכל תוצאה של מו"מ ואינו שונה בהרבה מכל מו"מ מסחרי אחר שבו המחיר הסופי משתנה בעמדת הפתיחה בעקבות כישורי ניהול המו"מ של הצדדים ומצבו של הנכס הספציפי.Nir547 כתב: אגב, המחירים ביד 2 תלושים מהמציאות. ההבדלים בין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יכול להגיע גם ל-20%....
אם אתה עומד מאחורי הקביעה שמנסיונך הסטיה המירבית היא 20% ובהנחה שהתפלגות הסטיה עוקבת אחרי פיזור אוכלוסיה תיקני אז סטיית התקן היא הרבה יותר קטנה והמחיר ביד שניה דווקא כן משקף יפה מאוד את מצב השוק....

מניסיוני, ברוב המקרים, כאשר השמאות נמוכה ממחיר החוזה, הלווה נאלץ או לפוצץ את העסקה או לעבור בנק...moco כתב:nir547,
לא ברור לי מה כוונתך.
קודם כל שאמרתי "תמיד", התכוונתי לכל המקרים שידוע לי עליהם, בוודאי לא לכל המקרים בכלל.
שנית, במקרים הללו לא התפוצצה שום עסקה. הערכת השמאי הייתה פחותה מהמחיר בפועל, אך עדיין מספקת עבור המשכנתא הרלוונטית.
ממה שכתבת אני רק יכול עוד יותר להשתכנע שלשמאי יש אינטרס לתת הערכה נמוכה יותר (כל עוד זה לא מפוצץ את העסקה) כדי להוריד גם את הסיכון שלו עצמו ולא רק של הבנק....

תראה, לבנק יש מספיק רשתות הגנה במקרה של נפילה של הלווה, שלא כמו בארה"ב.moco כתב:או. קי. , אני חושב שבכל המקרים שאני הייתי עד להם, היה מדובר באחוזי מימון של עד 50%, כך שלא הייתה סכנה לקבלת המשכנתא מכך שהערכת השמאי הייתה 10-20 % פחות מהמחיר האמיתי.
אני שמח שהלווה הוא לא רק ת.ז., אך עדיין הוא לא צד לעסקה שבין הבנק לשמאי. השמאי הוא יועץ של הבנק , לא של לווה.
ברור כמובן שגם למנוע יותר מידי עסקאות זה נוגד גם את אינטרס הבנק, שבסופו של דבר מתפרנס ממתן הלוואות ולא מסירוב לתת אותן....