Kingston SSD - השדרוג המטורף למחשב שלכם
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46451
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
BlkBrd,
אין את זוג המילים שציינת בשום מקום בכתבה.
אנחנו נבצע ביקורות עתידיות על התקני SSD נוספים, אך הדבר תלוי ביצרנים וביבואנים. Kingston הינו יצרן שבחר לשתף איתנו פעולה והכתבה עצמה מראה שהתוצאות לא כאלו רעות. בטוח יש התקני SSD עם תוצאות טובות יותר, אבל המחיר שלהם בהתאם. כאן הצגנו מוצר שגם עולה יחסית זול למתחרים וגם מניב תוצאות טובות יחסית.
אין את זוג המילים שציינת בשום מקום בכתבה.
אנחנו נבצע ביקורות עתידיות על התקני SSD נוספים, אך הדבר תלוי ביצרנים וביבואנים. Kingston הינו יצרן שבחר לשתף איתנו פעולה והכתבה עצמה מראה שהתוצאות לא כאלו רעות. בטוח יש התקני SSD עם תוצאות טובות יותר, אבל המחיר שלהם בהתאם. כאן הצגנו מוצר שגם עולה יחסית זול למתחרים וגם מניב תוצאות טובות יחסית.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
לדעתי SSD בנפח גבוה זה דבר יקר מדי ומיותר, הSSD נועד בעיקר להיות כונן ל OS ואולי כמה תוכנות
אני עברתי לפני כמה חודשים מהאינטל 80G שהיה לי וVERTEX 2 של OCZ בנפח של 60G, מהיר יותר קצת עם בקר טוב יותר...
אני עברתי לפני כמה חודשים מהאינטל 80G שהיה לי וVERTEX 2 של OCZ בנפח של 60G, מהיר יותר קצת עם בקר טוב יותר...
יש חברה מאוד ידועה שיש לי קצת (הרבV) אינסייד אינפורמשיין לגבי פרוייקט ה SSD שלה. נכון לעכשיו הפרוייקט בשלבים של ביטול והתחלה מחדש. הכשלונות הם בביצועים ובאמינות. צר לי מאוד שאני לא יכול לציין את שם החברה, זה היה אומר הכל.קרה נכון, לא בשלה? אתה מודע לעניין יש ארגונים (לא קטנים בלשון המעטה) שיש להם מערך Storage על גבי SSD ? תאמין לי שהחומר של הארגון רגיש (נכון שיש גיבויים אבל הזכרת OS?)...
ניר,nir11 כתב:יש חברה מאוד ידועה שיש לי קצת (הרבV) אינסייד אינפורמשיין לגבי פרוייקט ה SSD שלה. נכון לעכשיו הפרוייקט בשלבים של ביטול והתחלה מחדש. הכשלונות הם בביצועים ובאמינות. צר לי מאוד שאני לא יכול לציין את שם החברה, זה היה אומר הכל.קרה נכון, לא בשלה? אתה מודע לעניין יש ארגונים (לא קטנים בלשון המעטה) שיש להם מערך Storage על גבי SSD ? תאמין לי שהחומר של הארגון רגיש (נכון שיש גיבויים אבל הזכרת OS?)......
האם אתה מעוניין שאני אציג לך את הכמות הכשלונות במערך Storage (לא נזכיר את החברות, אבל הם מאוד מוכרות בשוק) אשר הביצועים\אמינות היו נמוכים? זה לכאן ולכאן אין מוצר מושלם
אני מכיר לא מעט חברות Enterprise אשר SSD תפס אצלהם מקום מאוד מכובד.
אני לא טוען שחברות "רצות" להחליף את המערך שלהם ל - SSD (בעיקר בגלל עלות כספית) אבל להגיד ש - SSD לא בשל קצת מטעה את החברים.
אל תשכח שארגונים עובדים במערכי RAID והתוצאות\פתרונות שהם זקוקים להם קצת שונה מהמשתמש הפשוט.
לצורך הדיון, מחשב נייד? אם אין לך מחשב בסגנון Sager אשר מסוגל להכיל מס' דיסקים ולהפוך אותם ל Raid 0 אין לך פתרון אמיתי לבעיית המהירות של הדיסק, SSD מהווה פתרון אדיר.
אגב, Raptop 10k ב - Raid 0 יעבוד לאט יותר מ - SSD משובח (נמנע מלהזכיר חברות) - מנסיון.
שורה תחתונה לא אומר מה עדיף, רק אומר ש - SSD אכן בשל (אני וחברי לעבודה עם SSD לא מעט זמן ואנחנו לא בדיוק גולשים באינטרנט...)
עוד משהו קטן אשר ימחיש לאנשים שפעם ראשונה שומעים על המושג "SSD" ומרימים גבה לגבי יכולתו והאם הוא באמת מהיר כפי שמציגים אותו
להלן לינק המחשה (יש לשים לב מה קורה לאחר Restart למחשב)
הסירטון נקרא: Why I love my SSD - Windows 7 boot + loading 27 applications in about 1 minute
להלן לינק המחשה (יש לשים לב מה קורה לאחר Restart למחשב)
הסירטון נקרא: Why I love my SSD - Windows 7 boot + loading 27 applications in about 1 minute
אני חי ונושם את עולם האחסון (הארגוני) כבר שנים, החוויות, הנסיון והתובנות שלי שונות.אל תשכח שארגונים עובדים במערכי RAID והתוצאות\פתרונות שהם זקוקים להם קצת שונה מהמשתמש הפשוט.
לצורך הדיון, מחשב נייד? אם אין לך מחשב בסגנון Sager אשר מסוגל להכיל מס' דיסקים ולהפוך אותם ל Raid 0 אין לך פתרון אמיתי לבעיית המהירות של הדיסק, SSD מהווה פתרון אדיר....
כשרוצים באמת ביצועים, לא משתמשים ברפטור אלא בSCSI, SAS או אפילו FC.
ארגונים באמת משתמשים במערכי RAID, אני מכיר מבפנים ארגון שמוכר פתרונות אחסון (SAN), אמנם לא לעסקי ענק, אלא לבינוניים, SSD לא על הפרק בכלל.
נכון שבמחשב נייד SSD מהיר יותר מדיסק 5400, אולי זו באמת הנישה שלהם, אינני יודע, אני פחות חי את העולם הזה.
אגב, בעולם הנטבוקים ה SSD היה בהתחלה ממש באופנה, אבל ירדו מזה לאחרונה. אינני יודע מדוע.
ניר,
שים לב בבקשה למה שכתבתי, לגבי Raptop התכוונתי למחשב ביתי והתכוונתי להשוואה בין Raid 0 ל - SSD.
SAS, SCSI,FC אינם קשורים למה שהצגתי ולא ציינתי מה יותר נכון\יותר טוב\יותר משתלם, אני התייחסתי לנושא "בשל\לא בשל"
מחשבים ניידים מגיעים כמובן גם עם 7,200 אבל לגופו של עניין בוודאי שאין קשר ל - SSD.
אני שמח שאתה חי ונושם את עולם האחסון הארגוני, תתפלא ידיד אבל גם אני לא מעט זמן בתחום וכנראה שהנסיון והתובנות שלנו אולי זהות (בעולם האירגוני).
שים לב בבקשה למה שכתבתי, לגבי Raptop התכוונתי למחשב ביתי והתכוונתי להשוואה בין Raid 0 ל - SSD.
SAS, SCSI,FC אינם קשורים למה שהצגתי ולא ציינתי מה יותר נכון\יותר טוב\יותר משתלם, אני התייחסתי לנושא "בשל\לא בשל"
מחשבים ניידים מגיעים כמובן גם עם 7,200 אבל לגופו של עניין בוודאי שאין קשר ל - SSD.
אני שמח שאתה חי ונושם את עולם האחסון הארגוני, תתפלא ידיד אבל גם אני לא מעט זמן בתחום וכנראה שהנסיון והתובנות שלנו אולי זהות (בעולם האירגוני).
שידרוג מחשב שולחני
עופר היי,
לא מזמן שאלת ,אם אני לא טועה, לגבי העתקת מע' ההפעלה מדיסק "רגיל" ל- SSD
האם הצלחת? או שבסוף ביצעת התקנה נקיה?
לא מזמן שאלת ,אם אני לא טועה, לגבי העתקת מע' ההפעלה מדיסק "רגיל" ל- SSD
האם הצלחת? או שבסוף ביצעת התקנה נקיה?
אגב לגבי SAS, SCSI,FC ותחום ה - Storage
הכתבה הנ"ל תעניין אותך
http://www.computerworld.com/s/article/ ... age_array_
הכתבה הנ"ל תעניין אותך
http://www.computerworld.com/s/article/ ... age_array_
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
- שם מלא: סטיב הרדר
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני חייב לציין שנושא ה SSD בהחלט נכנס גם למערכי איחסון מקצועיים (SAN\NAS )nir11 כתב:אני חי ונושם את עולם האחסון (הארגוני) כבר שנים, החוויות, הנסיון והתובנות שלי שונות.אל תשכח שארגונים עובדים במערכי RAID והתוצאות\פתרונות שהם זקוקים להם קצת שונה מהמשתמש הפשוט.
לצורך הדיון, מחשב נייד? אם אין לך מחשב בסגנון Sager אשר מסוגל להכיל מס' דיסקים ולהפוך אותם ל Raid 0 אין לך פתרון אמיתי לבעיית המהירות של הדיסק, SSD מהווה פתרון אדיר....
כשרוצים באמת ביצועים, לא משתמשים ברפטור אלא בSCSI, SAS או אפילו FC.
ארגונים באמת משתמשים במערכי RAID, אני מכיר מבפנים ארגון שמוכר פתרונות אחסון (SAN), אמנם לא לעסקי ענק, אלא לבינוניים, SSD לא על הפרק בכלל.
נכון שבמחשב נייד SSD מהיר יותר מדיסק 5400, אולי זו באמת הנישה שלהם, אינני יודע, אני פחות חי את העולם הזה.
אגב, בעולם הנטבוקים ה SSD היה בהתחלה ממש באופנה, אבל ירדו מזה לאחרונה. אינני יודע מדוע....
גם אני עוסק בתחום וממש לפני כשעתיים חזרתי מכנס של EMC וכל הליין החדש של הסטוראגים שלהם עובד עם דיסקים SSD, כמובן שאלו לא הדיסקים העיקריים לנפחים הגדולים אלה דיסקים עבור cache שיכול להיות עד ל2TB, כן 2 שזה מטורף עבור ביצועים לסטוראג.
כמובן זה לא מחליף אתזיכרון ה cache הקיים בקונטרולורים של מערכת האיחסון אלא נועד להיות בינו לבין הדיסקים הקיימים בין אם זה SAS FC או SATA או החדשים יותר SAS-NL
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
טלHD כתב:לפי מה שאתה אומר המחיר בארה"ב כ -1,000 ש"ח......ובארץ פי 4 כמעט? בהנחה שהמס על רכיבי מחשב אפסי....זה נראה לי הזוי.dima_vy כתב:כן, הביקורת מאוד מעניינת! בדקתי עכשיו ב-ebay, אפשר לרכוש ב300 דולר כונן של 160GB. על כונן בנפח כזה בדיוק רצה מערכת הפעלה. הבעיה היחידה, שביומיים האחרונים, מאז שסידרתי את ה-NAS שלי לעבודה מושלמת ( http://www.hometheater.co.il/vt135340 ), אני בקושי נוגע במחשב.........
אני חושב שבארץ יותר יקר, אבל לא פי 4. תראה : http://cgi.ebay.com/INTEL-X25-M-160GB-S ... 1c1b494b48
זה עולה 280 דולר + 45 דולר משלוח, לפי שער הדולר 3.4 יוצא 1105 ש"ח, ויש להוסיף על זה מע"מ (שאני לא בטוח שיחייבו, אבל נניח), יצא ביחד איזה 1300 ש"ח. אותו דיסק נמכר בק.ס.פ ב-1650 ש"ח כולל מע"מ ואחריות. וזה ממש לא פי 4:)
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לא כל כך הבנתי את הדיון פה על חוסר צורך בדיסק כזה בשביל סרטים וקבצי דאטא למיניהם. העתקות של דברים כאלה לפעמים דורשות IO לא פחות משימו במערכת ההפעלה ותוכנות. חוץ מזה אני לפעמים מריץ המרות על סרטים. הסרטים יושבים על PARTITION אחר ממערכת ההפעלה אבל פעות ה IO מתבצעת עליו.