Kingston SSD - השדרוג המטורף למחשב שלכם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46451
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #41 

BlkBrd,
אין את זוג המילים שציינת בשום מקום בכתבה.

אנחנו נבצע ביקורות עתידיות על התקני SSD נוספים, אך הדבר תלוי ביצרנים וביבואנים. Kingston הינו יצרן שבחר לשתף איתנו פעולה והכתבה עצמה מראה שהתוצאות לא כאלו רעות. בטוח יש התקני SSD עם תוצאות טובות יותר, אבל המחיר שלהם בהתאם. כאן הצגנו מוצר שגם עולה יחסית זול למתחרים וגם מניב תוצאות טובות יחסית.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #42 

לדעתי SSD בנפח גבוה זה דבר יקר מדי ומיותר, הSSD נועד בעיקר להיות כונן ל OS ואולי כמה תוכנות
אני עברתי לפני כמה חודשים מהאינטל 80G שהיה לי וVERTEX 2 של OCZ בנפח של 60G, מהיר יותר קצת עם בקר טוב יותר...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #43 

קרה נכון, לא בשלה? אתה מודע לעניין יש ארגונים (לא קטנים בלשון המעטה) שיש להם מערך Storage על גבי SSD ? תאמין לי שהחומר של הארגון רגיש (נכון שיש גיבויים אבל הזכרת OS?)
...
יש חברה מאוד ידועה שיש לי קצת (הרבV) אינסייד אינפורמשיין לגבי פרוייקט ה SSD שלה. נכון לעכשיו הפרוייקט בשלבים של ביטול והתחלה מחדש. הכשלונות הם בביצועים ובאמינות. צר לי מאוד שאני לא יכול לציין את שם החברה, זה היה אומר הכל.

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #44 

אגב,

יש לא מעט תלונות על סטרימרים שמתחממים ועקב המצב מחפשים את הדיסק הקשיח "האולטימטיבי" - אין ספק שהמחירים יהיו סבירים יותר נושא ההתחממות יחלוף לו באמצעות שידוך SSD

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #45 

nir11 כתב:
קרה נכון, לא בשלה? אתה מודע לעניין יש ארגונים (לא קטנים בלשון המעטה) שיש להם מערך Storage על גבי SSD ? תאמין לי שהחומר של הארגון רגיש (נכון שיש גיבויים אבל הזכרת OS?)
...
יש חברה מאוד ידועה שיש לי קצת (הרבV) אינסייד אינפורמשיין לגבי פרוייקט ה SSD שלה. נכון לעכשיו הפרוייקט בשלבים של ביטול והתחלה מחדש. הכשלונות הם בביצועים ובאמינות. צר לי מאוד שאני לא יכול לציין את שם החברה, זה היה אומר הכל.
...
ניר,

האם אתה מעוניין שאני אציג לך את הכמות הכשלונות במערך Storage (לא נזכיר את החברות, אבל הם מאוד מוכרות בשוק) אשר הביצועים\אמינות היו נמוכים? זה לכאן ולכאן אין מוצר מושלם
אני מכיר לא מעט חברות Enterprise אשר SSD תפס אצלהם מקום מאוד מכובד.

אני לא טוען שחברות "רצות" להחליף את המערך שלהם ל - SSD (בעיקר בגלל עלות כספית) אבל להגיד ש - SSD לא בשל קצת מטעה את החברים.

אל תשכח שארגונים עובדים במערכי RAID והתוצאות\פתרונות שהם זקוקים להם קצת שונה מהמשתמש הפשוט.
לצורך הדיון, מחשב נייד? אם אין לך מחשב בסגנון Sager אשר מסוגל להכיל מס' דיסקים ולהפוך אותם ל Raid 0 אין לך פתרון אמיתי לבעיית המהירות של הדיסק, SSD מהווה פתרון אדיר.

אגב, Raptop 10k ב - Raid 0 יעבוד לאט יותר מ - SSD משובח (נמנע מלהזכיר חברות) - מנסיון.

שורה תחתונה לא אומר מה עדיף, רק אומר ש - SSD אכן בשל (אני וחברי לעבודה עם SSD לא מעט זמן ואנחנו לא בדיוק גולשים באינטרנט...)

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #46 

עוד משהו קטן אשר ימחיש לאנשים שפעם ראשונה שומעים על המושג "SSD" ומרימים גבה לגבי יכולתו והאם הוא באמת מהיר כפי שמציגים אותו
להלן לינק המחשה (יש לשים לב מה קורה לאחר Restart למחשב)

הסירטון נקרא: Why I love my SSD - Windows 7 boot + loading 27 applications in about 1 minute

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

אל תשכח שארגונים עובדים במערכי RAID והתוצאות\פתרונות שהם זקוקים להם קצת שונה מהמשתמש הפשוט.
לצורך הדיון, מחשב נייד? אם אין לך מחשב בסגנון Sager אשר מסוגל להכיל מס' דיסקים ולהפוך אותם ל Raid 0 אין לך פתרון אמיתי לבעיית המהירות של הדיסק, SSD מהווה פתרון אדיר.
...
אני חי ונושם את עולם האחסון (הארגוני) כבר שנים, החוויות, הנסיון והתובנות שלי שונות.
כשרוצים באמת ביצועים, לא משתמשים ברפטור אלא בSCSI, SAS או אפילו FC.
ארגונים באמת משתמשים במערכי RAID, אני מכיר מבפנים ארגון שמוכר פתרונות אחסון (SAN), אמנם לא לעסקי ענק, אלא לבינוניים, SSD לא על הפרק בכלל.

נכון שבמחשב נייד SSD מהיר יותר מדיסק 5400, אולי זו באמת הנישה שלהם, אינני יודע, אני פחות חי את העולם הזה.
אגב, בעולם הנטבוקים ה SSD היה בהתחלה ממש באופנה, אבל ירדו מזה לאחרונה. אינני יודע מדוע.

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #48 

ניר,

שים לב בבקשה למה שכתבתי, לגבי Raptop התכוונתי למחשב ביתי והתכוונתי להשוואה בין Raid 0 ל - SSD.
SAS, SCSI,FC אינם קשורים למה שהצגתי ולא ציינתי מה יותר נכון\יותר טוב\יותר משתלם, אני התייחסתי לנושא "בשל\לא בשל"
מחשבים ניידים מגיעים כמובן גם עם 7,200 אבל לגופו של עניין בוודאי שאין קשר ל - SSD.

אני שמח שאתה חי ונושם את עולם האחסון הארגוני, תתפלא ידיד אבל גם אני לא מעט זמן בתחום וכנראה שהנסיון והתובנות שלנו אולי זהות (בעולם האירגוני).

liranh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שידרוג מחשב שולחני

שליחה #49 

עופר היי,
לא מזמן שאלת ,אם אני לא טועה, לגבי העתקת מע' ההפעלה מדיסק "רגיל" ל- SSD
האם הצלחת? או שבסוף ביצעת התקנה נקיה?

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #50 

אגב לגבי SAS, SCSI,FC ותחום ה - Storage

הכתבה הנ"ל תעניין אותך :wink:

http://www.computerworld.com/s/article/ ... age_array_

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #51 

liranh
יש די ויותר מדריכים להעתקה והגדרה מחדש של מערכת ההפעלה מHDD רגיל לSSD, כן... העתקה בלבד לא תעשה את העבודה כמו שצריך
אבל העדיפות תמיד היא התקנה נקיה מ0

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #52 

עופר,

שהתכוונת שהייתה לך בעיה עם חיבור ה - SSD.

האם ניסיתי לעבוד עם הציוד הנ"ל:
SATA TO USB
 SATA TO USB

steveh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
שם מלא: סטיב הרדר
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #53 

nir11 כתב:
...
אני חי ונושם את עולם האחסון (הארגוני) כבר שנים, החוויות, הנסיון והתובנות שלי שונות.
כשרוצים באמת ביצועים, לא משתמשים ברפטור אלא בSCSI, SAS או אפילו FC.
ארגונים באמת משתמשים במערכי RAID, אני מכיר מבפנים ארגון שמוכר פתרונות אחסון (SAN), אמנם לא לעסקי ענק, אלא לבינוניים, SSD לא על הפרק בכלל.

נכון שבמחשב נייד SSD מהיר יותר מדיסק 5400, אולי זו באמת הנישה שלהם, אינני יודע, אני פחות חי את העולם הזה.
אגב, בעולם הנטבוקים ה SSD היה בהתחלה ממש באופנה, אבל ירדו מזה לאחרונה. אינני יודע מדוע.
...
אני חייב לציין שנושא ה SSD בהחלט נכנס גם למערכי איחסון מקצועיים (SAN\NAS )
גם אני עוסק בתחום וממש לפני כשעתיים חזרתי מכנס של EMC וכל הליין החדש של הסטוראגים שלהם עובד עם דיסקים SSD, כמובן שאלו לא הדיסקים העיקריים לנפחים הגדולים אלה דיסקים עבור cache שיכול להיות עד ל2TB, כן 2 שזה מטורף עבור ביצועים לסטוראג.
כמובן זה לא מחליף אתזיכרון ה cache הקיים בקונטרולורים של מערכת האיחסון אלא נועד להיות בינו לבין הדיסקים הקיימים בין אם זה SAS FC או SATA או החדשים יותר SAS-NL

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #54 

סקירה מאלפת...
פשוט מדהים לאן אנחנו מתקדמים...
כן זה נכנס ל wishlist... :lol:
גיא, אני ואתה ודי!

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #55 

טלHD כתב:
dima_vy כתב:כן, הביקורת מאוד מעניינת! בדקתי עכשיו ב-ebay, אפשר לרכוש ב300 דולר כונן של 160GB. על כונן בנפח כזה בדיוק רצה מערכת הפעלה. הבעיה היחידה, שביומיים האחרונים, מאז שסידרתי את ה-NAS שלי לעבודה מושלמת ( http://www.hometheater.co.il/vt135340 ), אני בקושי נוגע במחשב...
...
לפי מה שאתה אומר המחיר בארה"ב כ -1,000 ש"ח......ובארץ פי 4 כמעט? בהנחה שהמס על רכיבי מחשב אפסי....זה נראה לי הזוי.
...

אני חושב שבארץ יותר יקר, אבל לא פי 4. תראה : http://cgi.ebay.com/INTEL-X25-M-160GB-S ... 1c1b494b48
זה עולה 280 דולר + 45 דולר משלוח, לפי שער הדולר 3.4 יוצא 1105 ש"ח, ויש להוסיף על זה מע"מ (שאני לא בטוח שיחייבו, אבל נניח), יצא ביחד איזה 1300 ש"ח. אותו דיסק נמכר בק.ס.פ ב-1650 ש"ח כולל מע"מ ואחריות. וזה ממש לא פי 4:)

7ariel7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #56 

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #57 

עופר,

האם יש אפשרות לRAID 0 בתצורה של שני SSD?
האם בתצורה כזו אתה צופה להכפלת הביצועים שקשורים לHDD?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #58 

אין בעיה לעשות RAID0 מ SSD, ובאופטימום זה יכפיל ביצועים. זה גם מקטין את השרידות לחצי ממה שהיא הייתה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #59 

לא כל כך הבנתי את הדיון פה על חוסר צורך בדיסק כזה בשביל סרטים וקבצי דאטא למיניהם. העתקות של דברים כאלה לפעמים דורשות IO לא פחות משימו במערכת ההפעלה ותוכנות. חוץ מזה אני לפעמים מריץ המרות על סרטים. הסרטים יושבים על PARTITION אחר ממערכת ההפעלה אבל פעות ה IO מתבצעת עליו.

gilos
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #60 

מאמר מושקע ומרתק.
שאפו לך עופר 8)
השאלה היא, אם הקיט הזה יספיק לשדרוג המחשב לתווך ארוך או שמא עוד קצת פחות מיממה נצטרך לשדרג למשהו אחר על-מנת להאיץ שוב את הביצועים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”