LinkMattan כתב:אני לא מבין איך אפשר לבוא ללקוח בטענות שרכש במקום זול יותר.
זה החופש שלנו כצרכנים להחליט איפה אנחנו קונים. אין מה לעשות, כמו שכל המכולות השכונתיות של שנות השמונים והתשעים הלכו לעולמם (ועימן גם היחס האישי) והחולפו בסופר מרקטים הזולים והגדולים, כך גם עם חנויות מתמחות. המחיר בסופו של דבר קובע.
אני לא חושב שזה עצוב שכמות החנויות המתמתחות הולכות ומתמעטות, כיוון שיש מקור ידע הרבה יותר טוב ומקיף שמחליף אותן. קוראים לו האינטרנט, ובתוכו נכלל גם האתר הנפלא הזה. התשובות שאנשים מקבלים כאן הם טובות לא פחות (ולעיתים אף יותר) מהחנויות המתמתחות, בעיקר בתחום האובייקטיביות. אז כן, ברור שהדודה שלי שאין לה מושג באינטרנט ובפורומים לא תכנס לכאן, אבל היא תשלח את בעלה/בנה/אחיינה שמבינים והוא כבר יברר.
מבחינתי לקנות רק ממובילי ארגזים עם מחירים הנמוכים ביותר. את הבירורים שלי אני עושה מחוץ לחנות, וכך גם אני ממליץ לכל אחד. זו היופי של הכלכלה הזאת - אני לא חושב שאנחנו צריכים לממן מכיסינו ידע וזמן של אנשי מקצוע, כאשר יש להם תחליף אינטרנטי.
לגבי לקוח שבא להתייעץ ולא רכש בסוף - זה כבר משהו אחר. זה כבר עניין של הגינות. זה כמו לטעום 5 כפיות מהגלידרייה ובסוף לא לקנות דבר. או כמו להגיע 10 אנשים למסעדה הכי עמוסה בחוף, ורק אחד מהם מזמין, ועוד מים מינרליים, רק כדי לשבת בנוח. אישית לא הייתי מרגיש בנוח להגיע לחנות מתמחה ולעקוץ אותם בקנייה מחנות אחרת. המינימום שהייתי עושה הוא לבקש מחיר זהה להצעה הזולה שקיבלתי.
ברור לי שיש כאן הרבה עוסקים בתחום, וחבר'ה מחנויות מתמחות. אשמח לשמוע את דעתם כמובן.
...
שאל 90 אחוזים מהאוכלוסיה, שאנחנו לא נמנים עליה, האם יש סיכוי שיחפשו או יבינו מה כתוב באינטרנט - כמה מהם פונים לאינטרנט לקבלת מידע ?
בסופו של יום אתה תרצה אדם שיהיה איתך ויתן לך את מה שאתה צריך.
לגבי מכולות - ההשוואה אינה נכונה. יש עדיין חנויות מתמחות לאוכל כי הן מחזיקות מה שאין לאחרים. ההבדל בין מכולת לסופר אינו קיים כי מדובר במוצרים שיש להם ערך נמוך מבחינה רגשית - אני לא צריך הכוונה לרכישת קמח, אני לא צריך הכוונה ברכישת קורנפלקס. המחיר בד"כ לא משמעותי עבורי כדי שאתבאס מרכישה לא טובה. זו גם סיבה להעלמותן של המכולות.
המתמחות ? קח מצב שבו אתה לא מבין בכלום, רוצה לקנות - נכנסת למקום שהסביר לך מושגים שנשמעו לך כמו סינית, הדגים לך כמה דברים, ישב איתך והבין מה אתה רוצה. זה לא מוצר שישב בבית ויעלם כמו סוכר, אלא אתה צריך להנות ממנו. אין לך יכולת לתת תמורה בחזרה מעבר לרכישה. כן - אתה יותר ממוזמן להתמקח או לתת סיכוי. אבל כמו שתיארת בצורה מעולה (לדעתי) לבוא לגלידריה ולנסות עשר כפיות ואז להגיד לא מתאים לי, זה לא הוגן.
זה לא אומר שהגלידריה תעלה מחירים ניר, אבל זה אומר שמעט גלידריות יתנו לך לטעום.
ניר - דוגמת הרכב ? תלויה מאוד באיפה אתה קונה. תעשיית הרכבים כמעט לא רלבנטית כי שם ערך הרכישה גבוה מאוד, ויש רגישות להרבה פרמטרים - לא בר השוואה למסך.