כיצד מקבלים 2mbit העלאה מבזק בתשתית VDSL2, הזמן שנעשה שינוי פה בשבילנו.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144

שליחה

אבל אתה לא מבין, אם בזק יגידלו ראש ויעלו לך את האפלוד אז הם יצטרכו לתת הסבר ללקוחות העסקיים למה הם עדיין משלמים כל כך הרבה, ויאבדו את ההכנסות שלהם
אני לא שמעתי על שום חוק שמחייב חברה לתת את מה שהם יכולים אז בגלל זה אנחנו רק יכולים לחכות לתחרות מצד חברת החשמל

יש לך תוכנית לגרום לבזק לשנות את דעתם ולהגדיל את האפלוד? אני אשמח לשמוע

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

fighter
אבל אתה לא מבין, אם בזק יגידלו ראש ויעלו לך את האפלוד אז הם יצטרכו לתת הסבר ללקוחות העסקיים למה הם עדיין משלמים כל כך הרבה, ויאבדו את ההכנסות שלהם
...
אני לא עובד בבזק ואוני לא יודעה על מה אתה מדבר. אני פשוט לקוח שפנה לבזק עם שאלה ספציפית ושקיבל מהם תשובה מוזרה.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

תפנה לדובר בזק ותקבל תשובה מוסמכת
זה שיח חרשים

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

want_upload כתב:פניתי לבזק דרך העמוד שצוין בהודעה הראשונה לגבי ה-UPLOAD. נציג בזק חזר אליי ואמר שהם לא נותנים מהירות העלאה יותר 1MBIT לא בגלל שאין ביקוש לזה אלא בגלל שאין להם אפשרות טכנית :mrgreen: . בקשתי ממנו לפרט למה - הוא אמר לי שאותם כרטיסי VDSL שנמצאים בארונות לא מסוגלים לתת UPLOAD של יותר ממגביט 1 :lol: . אני אישית לא כל כך מאמין לזה. אמרתי לו שראיתי אנשים באינטרנט שהקו שלהם מסונכרן על העלאה של יותר ממגה 1. הוא אמר שזה לא יכול להיות והדבר היחיד שיכול להיות זה UPLOAD של 1.5 מגביט בחבילות של 50 ו100 מגביט אבל משתמשים שם בכרטיס VDSL אחר.

חבר''ה, למי שיש VDSL שמסונכרן עם UPLOAD של יותר 2 מהביט, אני מבקש לפרסם צילומי מסך של ממשק מודם באשכול זה.

ועוד משהו: האם באמת יש כזה דבר שכרטיס VDSL לא מסוגל לתת יותר 1MBIT מבחינה טכנית? :D

תודה מראש.
...
זה ידוע שהם עושים את זה מסיבה שיווקית , הם יכולים לספק לך אפלואד לא קטן בכלל ,אצלי התקינו היום כרטיס VDSL ,עם 6740U שהם הביאו לי אני מקבל Attainable Rate של 56396 בDownstream ו31917 בUpstream , זאת אומרת אני יכול לקבל הרבה יותר מה1Mb המסכנים שאני מקבל כרגע.. אבל אם הם יספקו ללקוח פרטי עם קו כמו שלי 20 מגה סימטרי אז איך הם יצדיקו את התשלום של כמה אלפי דולרים על חבילה של 5Mb סימטרי או 10 ?

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868

שליחה

IamEzio כתב:
want_upload כתב:פניתי לבזק דרך העמוד שצוין בהודעה הראשונה לגבי ה-UPLOAD. נציג בזק חזר אליי ואמר שהם לא נותנים מהירות העלאה יותר 1MBIT לא בגלל שאין ביקוש לזה אלא בגלל שאין להם אפשרות טכנית :mrgreen: . בקשתי ממנו לפרט למה - הוא אמר לי שאותם כרטיסי VDSL שנמצאים בארונות לא מסוגלים לתת UPLOAD של יותר ממגביט 1 :lol: . אני אישית לא כל כך מאמין לזה. אמרתי לו שראיתי אנשים באינטרנט שהקו שלהם מסונכרן על העלאה של יותר ממגה 1. הוא אמר שזה לא יכול להיות והדבר היחיד שיכול להיות זה UPLOAD של 1.5 מגביט בחבילות של 50 ו100 מגביט אבל משתמשים שם בכרטיס VDSL אחר.

חבר''ה, למי שיש VDSL שמסונכרן עם UPLOAD של יותר 2 מהביט, אני מבקש לפרסם צילומי מסך של ממשק מודם באשכול זה.

ועוד משהו: האם באמת יש כזה דבר שכרטיס VDSL לא מסוגל לתת יותר 1MBIT מבחינה טכנית? :D

תודה מראש.
...
זה ידוע שהם עושים את זה מסיבה שיווקית , הם יכולים לספק לך אפלואד לא קטן בכלל ,אצלי התקינו היום כרטיס VDSL ,עם 6740U שהם הביאו לי אני מקבל Attainable Rate של 56396 בDownstream ו31917 בUpstream , זאת אומרת אני יכול לקבל הרבה יותר מה1Mb המסכנים שאני מקבל כרגע.. אבל אם הם יספקו ללקוח פרטי עם קו כמו שלי 20 מגה סימטרי אז איך הם יצדיקו את התשלום של כמה אלפי דולרים על חבילה של 5Mb סימטרי או 10 ?
...

אני משתגע מהבזק האלה , פשוט בא לי לבכות מהם.
כשאני ביקשתי העברה לפורט VDSL , הם טענו שיש בעיות סינכרון ושהקו שלי לא משהו,
כרגע אני על 15 מגה עם 6740U שהוצאתי מהם , וNoise שבע בDownload ו12 בUpload.

אז איך הם יכולים להבטיח 100 מגה , כשבקושי 20 הם מספקים ללקוח בפריפריה ?

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

בעזרת מילות הקסם "בכפוף למגבלות טכנולוגיות" ;)

מבטיחים? אז מבטיחים.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045

שליחה

תודה מראש.
...
היו לי מספר בעיות בקו הVDSL שלי עם הקצב היוצא ובזמן הבדיקות הם העלו לי את הקצב היוצא להרבה יותר מ1.5M.....

אני לא יודע אם הקו שלי עדין מוגדר בבדיקה או בגלל משהוא אחר אבל אני עדין עם יותר מ1.5M :lol:
אני מניח שמתי שהוא בזק יורידו לי שוב את המהירות אבל טכנית אין להם בעיה ליותר

ירון

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

mrgadgets כתב:
IamEzio כתב:

תודה מראש.
...
...

אני משתגע מהבזק האלה , פשוט בא לי לבכות מהם.
כשאני ביקשתי העברה לפורט VDSL , הם טענו שיש בעיות סינכרון ושהקו שלי לא משהו,
כרגע אני על 15 מגה עם 6740U שהוצאתי מהם , וNoise שבע בDownload ו12 בUpload.

אז איך הם יכולים להבטיח 100 מגה , כשבקושי 20 הם מספקים ללקוח בפריפריה ?
...
בזק באמת חבורה של חובבנים.

שבוע שעבר התקשרו עם "המבצע" שלהם כי נגמר הבאנדל ..אז שידרגנו ל20 ,את הנתב הם הביאו כבר ביום שישי ,את הקו הם שידרגו ביום ראשון ,כהדלקתי את המחשב בערך בצהריים ,פתאום אני רואה שאין חיבור לDSL ,אחרי נסיון להחליף כבלים ולעשות איפוס התקשרתי לבזק ואחרי המתנה ,הנציגה ענתה ואז כשהסברתי לה את הבעיה היא מעבירה אותי לנציג אחר כי מסתבר שיש נציגים שונים לADSL ולVDSL :hammer: ,בקיצור אחרי בערך 20 דקות שהוא מנסה לסדר את הבעיה ,הוא מצליח והכל עובד .
אחרי כמה שעות שגלשתי במהירות של 20 מגה ללא בעיות ,עזבתי את המחשב לחצי שעה וכשחזרתי ,התחלתי להוריד משהו ואני רואה שמהירות ההורדה נמוכה יחסית ,נכנסתי לדף ההגדרות של הנתב ומה הפלא,הנתב מחובר לADSL2+ ואני מקבל 16Mbps ,שוב מתקשר לבזק ..ושוב מחכה עד שהם יענו ..איך לא גם לחכות עד שהם יעבירו אותי נציג אחרי כי המערכת שלהם לא יכולה לעשות את זה לבד לפי מהירות האינטרנט של הקו (n) ,אחרי 10-20 דקות הנציג הצליח לסדר את ההגדרות במערכת ועכשיו הנתב מסתנכרן בVDSL2 אבל מה ... הנתב לא מצליח להתחבר לספק :ויכוח: , הוא עוד פעם מנסה לעשות כול מני דברים ,ואז הוא אומר שצריך לאפס את הנתב כי ההגדרות של הPPPOE השתנו (למרות שזה עבד מצוין קודם לכן ,בקיצור הוא איפס את הנתב הגדיר את ההגדרות של הרשת מחדש ,ומשם אמרתי לו תודה רבה את השאר אני כבר יגדיר לבד ... ) ומאז הכל עובד .. .

מה שכן אני פשוט לא מצליח להבין איך אחרי שנה שהם משווקים את ה"רשת החדשה שלהם" ,ואת חבילת ה"במקרה הטוב 60" הם עדיין לא סידרו את ה"מערכת" שלהם כמו שצריך והלקוח צריך לדבר איתם שעתיים אחרי השדרוג רק כדי שהאינטנט יעבוד כמו שצריך (W)

נ.ב: אני גר בבאר שבע ..
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 01/09/2011 19:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אל תטרח להבין,ולו משום שלתקן ולסדר דברים במערכות גדולות כמו בזק\הוט\וכו' - עולה כסף - עסקים לא אוהבים "לבזבז" כסף לטובת הצרכן :roll:

Class889 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081

שליחה

l33cher כתב:אל תטרח להבין,ולו משום שלתקן ולסדר דברים במערכות גדולות כמו בזק\הוט\וכו' - עולה כסף - עסקים לא אוהבים "לבזבז" כסף לטובת הצרכן :roll:
...
(Y)
אתה לא רוצה לדעת איזה סרטים לי עושים כרגע.
ולחברים שלי.
כולה רצינו לשדרג מהירות.
ל2 חברים שיש להם קו שיכול לתת מהירות סנכרון של לפחות 75 אומרים להם שהם בכלל לא יכולים לקבל 50.
ולי כל פעם שאני משדרג מהירות תמיד יש לי בעיות מהירות ב@1 אבל ב@2 תמיד תקין.
בקיצר הם באמת חובבנים כמו שקודמי אמר.

Adir88
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344

שליחה

יש ויש. תלוי על איזה נציג נפלת.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

אני לא האשמתי את הנציגים ,אבל כשקורה אצלי שפעמיים ביום אחד משהו משתמש עם ההגדרות של הקו מצד בזק ,אני מאשים את המערכת שלהם שמתפקדת כמו לוח אם ששוכח את הBIOS כל פעם מחדש.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Class889 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Adir88 כתב:יש ויש. תלוי על איזה נציג נפלת.
...
אתה לא רוצה לדעת כמה נציגים עברתי אחי....
אבל שמתי לב לתבנית, שדווקא נציגים שאמרו שהם בכירים ולהם יש אפשרות לשנות דברים מבלי להתקשר להפעלה, הם בכלל מעפנים ולא מקשיבים למה שאני מסבר להם והם עם הראש בקיר.
לעומת זאת עם נציגים פשוטים רק איתם אתה מצליח לפתור את הדברים.
נשמע מצחיק אבל זה עובדות בשטח.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אותי מעניין דבר אחר,וסליחה על הסטייה מנושא השרשור.

למה מתייחסים לעבודות התשתית NGN כאילו זה סוד ממשלתי?

למה לא יכולים לומר ללקוח שגר בעיר מסוימת,באלו שכונות עובדים כרגע,או מה הבאות בתור - שיהיה לו שמץ של מושג אם זה יגיע אליו בזמן הקרוב?

או שכל פעם בוחרים שכונה רנדומלית,בעיר אחרת בארץ,ו"טוחנים תתחת" עד שמסיימים שם?

הם לא טענו בעבר שעד סוף 2011 (או 2012,לא זוכר) הם יכסו 3/4 מהארץ? (נראה לי שבקטע הזה,הUFI כבר הגיע לכל חור נידח בארץ..)

Class889 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני לא יודע מה לגביי בזק, אבל אני כן יודע לגביי הוט.

הוט "כל" השידרוג שלהם הוא רק שדרוג של תוכנות ברחובות בCMTS.
הם לא היו צריכים לבנות ארונות תקשורת ולפרוס סיבים בכלל. פשוט עידכנו את הציוד שיש להם לתמיכה בDOCSIS 3.0 במקום 1.1.
לכן השידרוג אצלהם אף הסתיים מהר יותר ממה שהם אמרו שיקח.
כי סה"כ מה שזה עושה זה BONDING, לא מעבר לזה.
וגם כל מי שמחובר ב12 מגה בכלל לא מתחבר בDOCSIS 3, רק מי שבמהירות של 32+ מתחבר באמת לDOCSIS 3.
בכל אופן השדרוג שלהם היה פשוט מאוד, לעומת בזק שהוא פריסה של סיבים עד לMSAN .
למה הם פועלים לפי השיטה הזאת? אין לי מושג.
הקטע היותר מוזר שיש מקומות עם NGN אבל בלי VDSL, זה יעני חצי עבודה בכלל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

כן ..זה המצב שהיה פה עד לפני שבוע ...רק בשובע שעבר הם הודיעו שהם "שידרגו את התשתית" ואפשר להתחבר ל20 מגה ומעלה..

Adir88
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344

שליחה

הוט לא מהווים היום שום תחרות לבזק במהירויות גבוהות. לפחות לא במה שהם מציעים כרגע.
(ותפסיקו לבלבל את המוח על טכנולוגיה יותר טובה, זה לא מעניין אף אחד כל עוד אין תמחור ריאלי לחבילות האלה)

בקשר לבזק. אני מאמין שהם לא לפרסמים את זה כדי שלקוחות לא ינטשו להוט.
סתם דוגמה אם מישהו יודע שהוא הולך להיתקע עוד שנה עם 5 מגה. כנראה שהוא יעדיף לעבור להוט ולקבל 12.
ככה פשוט בזק מורחים את הלקוחות בתשובה של "אנחנו עושים מאמצים, אוטוטו נגיע גם אליכם..."

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Adir88 כתב: (ותפסיקו לבלבל את המוח על טכנולוגיה יותר טובה, זה לא מעניין אף אחד כל עוד אין תמחור ריאלי לחבילות האלה)
...
אז זהו,שאין תמחור,ואין חבילות מעל 12 מגה :lol:

מילא היה עדיין את ה 16/32/64,עוד הייתה "כאילו" תחרות בינם לבזק,אבל 12 כברירת מחדל ו-"זה מה יש" ?

הצחקתם את עופר ברוורס.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

זאת באמת החלטה מוזרה של הוט ... לבזק יש חבילות של 5,8,10,15,20,30,50 ואת ה"במקרה הטוב60-70" , כשהוט יש 12 ו100 (כמובן במחיר מוגזם)..

Class889 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יש למישהו מושג למה הם ביטלו את החבילות האלה?

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”