האייפון שומר תיעוד רציף של מיקום המשתמש ללא ידיעתו...
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
די ברור לי למה המידע הזה נשמר.
האייפד שלי מזהה מיקום למרות שהוא חסר gps. הדיוק שלו מדהים וכל הידע שיש לו זה הaccess point שלי.
די ברור שאפל ממפים את המיקום של כל נקודת גישה ו cell tower ולכן נחוץ כל הקשרים בין cell towers.
אפשרות נוספת היא שהם מנסים ללמוד את ההתנהגות של המעבר הגיאוגרפי בין cell towers. כבר ידוע שאם יודעים מיקום גיאוגרפי והתנהגות אופיינית ניתן למפות ל cell tower טובים יותר ולשפר איכות קליטה ולהפחית את המקרים של נפילת שיחות.
מה שלא ברור זה מדוע המידע נשמר. לא ברור מדוע המידע נשמר ברזולוציה כזו ולמה זה נעשה על משתמשים רגילים.
סנאטור אל פרנקן (לשעבר מ snl...) שלח מכתב לאפל עם בקשה דחופה להבהרה. להערכתי יערך לחברה שימוע ויש סיכוי גדול שאפל בבעיה רגולטורית חמורה במיוחד עם הסיפור הזה.
כל היצרנים יאלצו מעתה לשים הרבה יותר תשומת לב לנושא זה. גוגל הסתבכה עם street view וזה חמור פי כמה וכמה.
חוץ מבעיות רגולטוריות אני מצפה לתביעה אזרחית יקרה על ידי נפגעים מהסיפור הזה.
האייפד שלי מזהה מיקום למרות שהוא חסר gps. הדיוק שלו מדהים וכל הידע שיש לו זה הaccess point שלי.
די ברור שאפל ממפים את המיקום של כל נקודת גישה ו cell tower ולכן נחוץ כל הקשרים בין cell towers.
אפשרות נוספת היא שהם מנסים ללמוד את ההתנהגות של המעבר הגיאוגרפי בין cell towers. כבר ידוע שאם יודעים מיקום גיאוגרפי והתנהגות אופיינית ניתן למפות ל cell tower טובים יותר ולשפר איכות קליטה ולהפחית את המקרים של נפילת שיחות.
מה שלא ברור זה מדוע המידע נשמר. לא ברור מדוע המידע נשמר ברזולוציה כזו ולמה זה נעשה על משתמשים רגילים.
סנאטור אל פרנקן (לשעבר מ snl...) שלח מכתב לאפל עם בקשה דחופה להבהרה. להערכתי יערך לחברה שימוע ויש סיכוי גדול שאפל בבעיה רגולטורית חמורה במיוחד עם הסיפור הזה.
כל היצרנים יאלצו מעתה לשים הרבה יותר תשומת לב לנושא זה. גוגל הסתבכה עם street view וזה חמור פי כמה וכמה.
חוץ מבעיות רגולטוריות אני מצפה לתביעה אזרחית יקרה על ידי נפגעים מהסיפור הזה.
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
באמת הנושא של המיקום הוא בכי הגיוני , לפי מה שהבנתי נשמרים בקובץ הזה מידע על הcell tower וגם מידע על רשת הWifi שאליה אתה מחובר
זה שאפל הסתבכה זה כבר ידוע מראש , דיי מפתיע שאחרי הסיפור עם הStreet view הם סיכנו את עצמם ועשו משהו לאכול כך שונה ..
זה שאפל הסתבכה זה כבר ידוע מראש , דיי מפתיע שאחרי הסיפור עם הStreet view הם סיכנו את עצמם ועשו משהו לאכול כך שונה ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- elan22
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
אמנם לקח לי קצת זמן אבל בסוף הצלחתי לייצר את הקובץ הזה לבד בPC ולהמיר אותו לפורמט KML שגוגל קורא.oferlaor כתב:מעצבן שהם עשו רק גירסא למק...
למי שמעניין אותו לראות איפה היה:
להוריד את התוכנה מהאתר: http://code.google.com/p/iphonebackupbrowser/ . בתוך התוכנה צריך לבחור את המכשיר הרצוי ואז בשורה הראשונה של הSYSTEM צריך לחפש בחלון את התחתון את הקובץ consolidated.db
דאבל קליק עליו יביא אותנו לקובץ עם השם המוצפן בספרית הגיבוי. רצוי להעתיק אותו למיקום נפרד כדי שלא נצטרך לחפש אותו כל פעם.
בעזרת איזושהיא תוכנת SQLITE (אני השתמשתי בתוסף פיירפוקס בשם SQLITE MANAGER) צריך לשמור את הטבלה בשם CellLocations לקובץ CSV.
מורידים את קובץ האקסל הבא שמכיל קוד VB:
http://www.processtrends.com/Files/MapExcelData.zip
כשפותחים אותו צריך לגשת ללשונית ה-KML_details ולהגדיר לאן רוצים לשמור את הקובץ שיווצר ואז בלשונית הdata צריך להדביק את נתוני המיקום לשתי העמודות הראשונות ולמלא סתם מידע בשאר העמודות.
כל מה שנשאר עכשיו זה ללחוץ על הכפתור לייצר את קובץ הKML ולטעון אותו בגוגל ארץ.
בהצלחה
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2183
אני לא מבין למה אתם כל כך מתרגזים.
זו סך הכל הכנה לפיצ'ר עתידי ב-iOS 5.
Teleport.
זו סך הכל הכנה לפיצ'ר עתידי ב-iOS 5.
Teleport.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
אני מקבל את ההודעה הבאה.elan22 כתב:אמנם לקח לי קצת זמן אבל בסוף הצלחתי לייצר את הקובץ הזה לבד בPC ולהמיר אותו לפורמט KML שגוגל קורא.oferlaor כתב:מעצבן שהם עשו רק גירסא למק...
למי שמעניין אותו לראות איפה היה:
להוריד את התוכנה מהאתר: http://code.google.com/p/iphonebackupbrowser/ . בתוך התוכנה צריך לבחור את המכשיר הרצוי ואז בשורה הראשונה של הSYSTEM צריך לחפש בחלון את התחתון את הקובץ consolidated.db
דאבל קליק עליו יביא אותנו לקובץ עם השם המוצפן בספרית הגיבוי. רצוי להעתיק אותו למיקום נפרד כדי שלא נצטרך לחפש אותו כל פעם.
בעזרת איזושהיא תוכנת SQLITE (אני השתמשתי בתוסף פיירפוקס בשם SQLITE MANAGER) צריך לשמור את הטבלה בשם CellLocations לקובץ CSV.
מורידים את קובץ האקסל הבא שמכיל קוד VB:
http://www.processtrends.com/Files/MapExcelData.zip
כשפותחים אותו צריך לגשת ללשונית ה-KML_details ולהגדיר לאן רוצים לשמור את הקובץ שיווצר ואז בלשונית הdata צריך להדביק את נתוני המיקום לשתי העמודות הראשונות ולמלא סתם מידע בשאר העמודות.
כל מה שנשאר עכשיו זה ללחוץ על הכפתור לייצר את קובץ הKML ולטעון אותו בגוגל ארץ.
בהצלחה...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
אלעד
- drorar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 652
כל הנושא הזה מלא בחוסר אחריות וזלזול בלקוחות שלך. במקומות שלצרכנים יש אופי אפל תקבל מכה קשה מאוד.
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

גם חברת הסלולר יודעת איפה אתה נמצא , גם כשאתה מתקשר מהבית יודעים איפה אתה נמצא (ואתה נתת לה את המיקום שלך .. ) זה שזה זלזול בלקוחות וחוסר אחריות זה נכון אבל באמת שהמכה של אפל לא תיהיה מהלקוחות ... לרוב הלקוחות לא אכפת בכלל ורוב הלקוחות אפילו לא קוראים חדשות ..
- drorar
-
- חבר פעיל במיוחד

חברות הסלולר יודעות איפה אתה נמצא, אבל הן לא מספרות את זה לאף אחד בלי אישור חתום שלך. יחי ההבדל.
- nati-va
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2077
מה לא מובן שהמידע לא מגיע לאפל?drorar כתב:חברות הסלולר יודעות איפה אתה נמצא, אבל הן לא מספרות את זה לאף אחד בלי אישור חתום שלך. יחי ההבדל....
הקובץ נשמר באופן מקומי במחשב וזהו.
לא מבין את כל הסערה הזאת- אוטוטו יצא עידכון גרסה, יתקנו את זה ושלום על ישראל.
מי שרוצה פרטיות ואנונימיות שלא ישתמש כלל בטכנולגיה- חברות האשראי מתעדות הכל, רשתות חברתיות, גוגל, חברות האינטרנט יודעות בדיוק לאיזה אתרים אתה נכנס, חברות הסלולר, שירותי ענן למינהם- כולם יודעים מידע כזה או אחר עליך.
אין מה לעשות נגד זה, באמת ביג דיל שיש לי במכשיר קובץ שמתעד על יד אילו אנטנות הייתי- כל עוד זה נשמר באופן מקומי זה לא מעניין.
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
1. אתה לא באמת יודע שהמידע הזה לא מגיע לאפל, המחשב שלך מחובר לאינטרנט, האייפון שלך מחובר לאינטרנט (ומקיים קשר רציף עם השרתים של אפל כל הזמן). יכול מאוד להיות שאחד מהם מוציא את המידע מהקובץ הנ"ל לאפל.nati-va כתב:מה לא מובן שהמידע לא מגיע לאפל?drorar כתב:חברות הסלולר יודעות איפה אתה נמצא, אבל הן לא מספרות את זה לאף אחד בלי אישור חתום שלך. יחי ההבדל....
הקובץ נשמר באופן מקומי במחשב וזהו.
לא מבין את כל הסערה הזאת- אוטוטו יצא עידכון גרסה, יתקנו את זה ושלום על ישראל.
מי שרוצה פרטיות ואנונימיות שלא ישתמש כלל בטכנולגיה- חברות האשראי מתעדות הכל, רשתות חברתיות, גוגל, חברות האינטרנט יודעות בדיוק לאיזה אתרים אתה נכנס, חברות הסלולר, שירותי ענן למינהם- כולם יודעים מידע כזה או אחר עליך.
אין מה לעשות נגד זה, באמת ביג דיל שיש לי במכשיר קובץ שמתעד על יד אילו אנטנות הייתי- כל עוד זה נשמר באופן מקומי זה לא מעניין.
...
2. הקובץ הנ"ל גם חשוף לכל תוכנה אחרת שמותקנת על המכשיר שלך. המשמעות היא שאני יכול לכתוב אפליקציה נורא נחמדה שמשמיעה קולות של פלוצים, אבל ברקע, בלי שהיוזר מודע לכך בכלל, היא מעבירה את כל ההסטוריה של תנועותיו לשרתים שלי. ברגע שהמידע אצלי- אני יכול לעשות איתו המון דברים (ורובם המוחלט לאוו דווקא עולה בקנה אחד עם הרצון של היוזר).
3. אמרו חכמים ממני: אקדח שנמצא על הבמה במערכה הראשונה - סופו שיהרוג מישהו במערכה השלישית. אותו כנ"ל כאן: אם אף אחד לא עושה שימוש במידע (לדבריך: אין שימוש במידע הזה והוא סתם יושב על המחשב) אז לא היה צריך לאסוף אותו מלכתחילה. עצם העובדה שהמידע הזה נאסף לאורך כל גרסאות iOS (ולא רק גרסא 4 וצפונה) מראה שמישהו באפל חושב שהמידע הזה יכניס לו כסף, והרבה.
You are never fully dressed without a smile
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

שום אפלקציה , לפחות כזאת שנמצאת באפ סטור ,לא יכולה לגשת לנתונים האלו
- drorar
-
- חבר פעיל במיוחד

גם לא אפליקציית סמיילים מגניבים לפייסבוק שהורדת לPC שלך?
גם לא אנגרי בירדז מהאינסטולוס?
גם לא אנגרי בירדז מהאינסטולוס?
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

האפלקציות בiOS כמו בOS X רצות בSandbox עד כמה שאני יודע אין להם גישה למערכת הקבצים ,רק אפלקציות מערכת כמו האפלקציות שאתה מוריד מהסידיה יכולות לגשת למערכת הקבצים של המכשיר .
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
במקרה הזה, אתה לא יודע טוב. החל מ-iOS4, הקובץ הנ"ל נשמר בהרשאות שמרשות לכל אפליקציה לקרוא אותו.IamEzio כתב:האפלקציות בiOS כמו בOS X רצות בSandbox עד כמה שאני יודע אין להם גישה למערכת הקבצים ,רק אפלקציות מערכת כמו האפלקציות שאתה מוריד מהסידיה יכולות לגשת למערכת הקבצים של המכשיר ....
You are never fully dressed without a smile
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

תיקיית הRoot זה מיקום שכול אפליקציה יכולה לקרוא 
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
צודק. חוץ משני קבוצות , הישראלים וFUNBOYS של אפלdrorar כתב:כל הנושא הזה מלא בחוסר אחריות וזלזול בלקוחות שלך. במקומות שלצרכנים יש אופי אפל תקבל מכה קשה מאוד....
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
אתה מתכווין הפאנבוייס של אפל לא קוראים חדשות ? כי ממילא כולם נגדכם ?IamEzio כתב:גם חברת הסלולר יודעת איפה אתה נמצא , גם כשאתה מתקשר מהבית יודעים איפה אתה נמצא (ואתה נתת לה את המיקום שלך .. ) זה שזה זלזול בלקוחות וחוסר אחריות זה נכון אבל באמת שהמכה של אפל לא תיהיה מהלקוחות ... לרוב הלקוחות לא אכפת בכלל ורוב הלקוחות אפילו לא קוראים חדשות .....
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

נגדכם ? אתה מתייחס לכול מי שחושב שאפל זה לא *** של חברה בתור פאנבוי טיפש , או בתור חבר באיזה כת ..
אני חושב שעוד לא ראית מזה פאנבוי של אנדרואיד ,או חבר בכת ה"GooFanAKAApple Hater" שהוקמה בBGR בזמן האחרון .
אני חושב שעוד לא ראית מזה פאנבוי של אנדרואיד ,או חבר בכת ה"GooFanAKAApple Hater" שהוקמה בBGR בזמן האחרון .
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
מישהו יכול לומר לי היכן ניתן למצא את הקובץ שבו הנתונים נשמרים ?
אני רוצה לדעת איפה הייתי שלשום ?
אני רוצה לדעת איפה הייתי שלשום ?
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

אתה צריך לסנכרן את האיפון עם מחשב שמריץ OS X ,או מכשיר שעבר JB כדי לגשת לקובץ הזה.