קירור על השיש - מהפך!
כן, וגם משפרת כמעט כל תערובת
הבעיה היא הקליה, היא שונה ומהירה יותר ובחום נמוך יותר ולכן זו בעיה לערבב רובוסטה בתערובת אותה קולים בבאטש אחד.
מצד שני, לקלות 30-50 גרם בלבד זו בעיה. אפשר לנסות לערבב עם זן בעל פרופיל קליה דומה.
הבעיה היא הקליה, היא שונה ומהירה יותר ובחום נמוך יותר ולכן זו בעיה לערבב רובוסטה בתערובת אותה קולים בבאטש אחד.
מצד שני, לקלות 30-50 גרם בלבד זו בעיה. אפשר לנסות לערבב עם זן בעל פרופיל קליה דומה.
what's next?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קרמה זה ברור. אבל איך 10% רובוסטה שמתיישנת פחות משפיעה על טריות של 90% עראביקה שמתיישנת יותר?דבוטאנט כתב:כי רובוסטה מתיישנת פחות ומוציאה יותר קרמה...
מה זה, התיישנות פסיכולוגית?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
10% משפיעים.
אם 10% רובוסטה מתיישנים פחות אז תמיד תהיה לך יותר קרמה.
זה עדיין יהרוס קפה קלוי טרי - גם 10% יכולים להיות מרים מדי.
זה עוזר לקפה להחזיק חודש חודשיים בשקית.
אם 10% רובוסטה מתיישנים פחות אז תמיד תהיה לך יותר קרמה.
זה עדיין יהרוס קפה קלוי טרי - גם 10% יכולים להיות מרים מדי.
זה עוזר לקפה להחזיק חודש חודשיים בשקית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דבוטאנט, אני לא כ"כ בטוח אם אתה רציני או מסתלבט כאן...
90% מהתערובת מתיישנת מהר, ואתה טוען שה-10% שמתיישנים יותר לאט יתנו לי קרמה ולכן זה טוב?
אז תהיה לי קרמה עם קפה בלי גוף וחמצמץ מרוב שהוא ישן?
לא הבנתי איך 10% רובוסטה "עוזר לקפה להחזיק חודש חודשיים בשקית".
אלא אם הרובוסטה משחררת חומרים כימיים מעכבי התיישנות (היא לא) או שהיא משדרת פסיכולוגית ל-90% ערביקה "תהיי חזקה, מותק, כבר מגיעים, לא להתיישן לבאבא, באבא שומר עליך" (היא לא) אז לא ברור לי איך זה עובד הקסם הזה...
90% מהתערובת מתיישנת מהר, ואתה טוען שה-10% שמתיישנים יותר לאט יתנו לי קרמה ולכן זה טוב?
אז תהיה לי קרמה עם קפה בלי גוף וחמצמץ מרוב שהוא ישן?
לא הבנתי איך 10% רובוסטה "עוזר לקפה להחזיק חודש חודשיים בשקית".
אלא אם הרובוסטה משחררת חומרים כימיים מעכבי התיישנות (היא לא) או שהיא משדרת פסיכולוגית ל-90% ערביקה "תהיי חזקה, מותק, כבר מגיעים, לא להתיישן לבאבא, באבא שומר עליך" (היא לא) אז לא ברור לי איך זה עובד הקסם הזה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
עכשיו התור שלך לבלבל בין פרקטיקה לתיאוריה...
תערובת 100% ערביקה לא נשמרת טוב בשקית ורובוסטה אפילו 10% כן...
תערובת 100% ערביקה לא נשמרת טוב בשקית ורובוסטה אפילו 10% כן...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
דיווח חם (קר) מהשטח
לפני הקליה החצי שבועית (שהסתיימה לפני מספר דקות), הכנתי תבנית וכמובן את המסננת. את התבנית פשוט הנחתי על המרצפות הקרות שבמרפסת והתחלתי בקליה. ברגע שרציתי לעצור, הרמתי החביתוש מהאש, פתחתי אותו ורצתי לרחוב שם שפכתי את התכולה למסננת מגובה רב ככל האפשר ככה שהמוץ יתפזר וייפרד מהקפה (עבד אבל לא במאה אחוז) . מעניין מה חשב מי שראה אותי רץ ככה החוצה עם כלי הזוי מעלה עשן מונף באויר....
בקיצור חזרתי למרפסת והעברתי הקפה לתבנית. הקפה התקרר מהר מאוד, אני מעריך שתוך דקה = פחות מקירור בעזרת מאוורר!
הסיבה היא שכל הפולים כאחד נגעו במתכת הקרה והיא שאבה מהם את החום, כלומר שטח התבנית חשוב.
רעיון - לקרר בתוך תבנית מאבן או סיר חימר, שישמש גם ככלי האחסון/אוורור עד להעברה לכלי אטום. פשוט לשפוך את הקפה לכלי הזה ולהשאיר על השיש. העיקר פה הוא חלק תחתון שטוח ורחב ככל האפשר (אחרת הפולים יערמו ולא יתקררו)
בקיצור חזרתי למרפסת והעברתי הקפה לתבנית. הקפה התקרר מהר מאוד, אני מעריך שתוך דקה = פחות מקירור בעזרת מאוורר!
הסיבה היא שכל הפולים כאחד נגעו במתכת הקרה והיא שאבה מהם את החום, כלומר שטח התבנית חשוב.
רעיון - לקרר בתוך תבנית מאבן או סיר חימר, שישמש גם ככלי האחסון/אוורור עד להעברה לכלי אטום. פשוט לשפוך את הקפה לכלי הזה ולהשאיר על השיש. העיקר פה הוא חלק תחתון שטוח ורחב ככל האפשר (אחרת הפולים יערמו ולא יתקררו)