אקספלורר 9, פיירפוקס 4 וכרום 10 יצאו!
- LiorDrZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
אני התקנתי את הגירסה העברית של FF4 וגם סבלתי מהפונט התנכ"י. עשיתי Uninstall מלא \ שדרוג וזה לא עזר. שיחקתי עם כל הקידודים של השפות ועם ההגדרות וכלום לא עזר. בסוף הייתי צריך לשחזר הכל מההתחלה ולחזור ל 3.6 בצער רב.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
כנ"ל, וליתר בטחון, הנה הסקרינשוטufffnick כתב:fighterקוד: בחירת הכל
Proportional: Serif Serif: Times new roman sans serif: Ariel monospace: Courier New...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
משה
- moco
-
- גורו

בתור משתמש כבד של הפיצ'ר הזה (סתאם, התקנתי FF4 רק אתמול אבל זה באמת אחלה פיצ'ר)ufffnick כתב:אז תשתמש בפיצ'ר של group your tabs.moco כתב:בעייה: לא רואים את הtitle ב title bar .
למשל, אני פותח כמה שרשורים פה באתר, ולא יכול לראות מי זה מי.
הטקסט על הטאבים קצר מידי להוות תחליף. יש גם טולטיפ עם טקסט מלא על הטאבים אך זה ניג'וס.
בכרום אותו סיפור אבל אני רגיל לגלוש באתר בFF....
אתה יכול ליצור קבוצות של טאבים על פי איזה קטגוריה שבא לך במין שולחן עבודה בתוך הFF.
זה לא תוסף אלא מגיע כברירת מחדל.
ע"י שירטוט מלבן על אותו שלחן העבודה אתה יכול ליצור קבוצה חדשה של טאבים.
למי שלא מבין הנה דוגמא מהטיוב....
לא הצלחתי להבין איך זה בדיוק פותר או קשור לבעייה שהעלתי.
משה
- moco
-
- גורו

לדעתי הפיצ'ר שוס של הFF4 זה הפיצ'רון המאוד שימושי של הapp tabs.
(טוב, השוס העיקרי זה כמובן המהירות, אבל זה יש גם בכרום, וapp tabs נראה לי המצאה חדשה - או שאני לא יודע ממי הם העתיקו)
(טוב, השוס העיקרי זה כמובן המהירות, אבל זה יש גם בכרום, וapp tabs נראה לי המצאה חדשה - או שאני לא יודע ממי הם העתיקו)
משה
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
פשוט תבנה קבוצה של HT, וכל החלונות הפתוחים הקשורים לזה יהיו שם,בתור משתמש כבד של הפיצ'ר הזה (סתאם, התקנתי FF4 רק אתמול אבל זה באמת אחלה פיצ'ר)
לא הצלחתי להבין איך זה בדיוק פותר או קשור לבעייה שהעלתי....
כך גם אורך השורה של הכותרת בטאב יהיה ארוך יותר ויאפשר לך להבדיל בינהם (אלא אם אתה פותח עשרות שירשורים במקביל...)
לא רק ה- app tabs, גם הסינכרון (שהיה בעבר כ- add on) יציאה לא רעה בכלל,
לא צריך לסחוב מחשב לשום מקום
- moco
-
- גורו

אה, בשביל להאריך את הטאביםufffnick כתב:פשוט תבנה קבוצה של HT, וכל החלונות הפתוחים הקשורים לזה יהיו שם,בתור משתמש כבד של הפיצ'ר הזה (סתאם, התקנתי FF4 רק אתמול אבל זה באמת אחלה פיצ'ר)
לא הצלחתי להבין איך זה בדיוק פותר או קשור לבעייה שהעלתי....
כך גם אורך השורה של הכותרת בטאב יהיה ארוך יותר ויאפשר לך להבדיל בינהם (אלא אם אתה פותח עשרות שירשורים במקביל...)
לא רק ה- app tabs, גם הסינכרון (שהיה בעבר כ- add on) יציאה לא רעה בכלל,
לא צריך לסחוב מחשב לשום מקום.
...
זה לא ממש פתרון.
גם בגלל שאני מהר מאוד יפתח 6 שרשורים והלך עלי, אבל בעיקר כי זה לשלם 100 ש"ח כדי לחסוך 50 ש"ח
התהליך של פיצול לקבוצה חדשה (ברגע שהטאבים מתקצרים) ארוך ומסורבל מאשר להזיז את העכבר לקבל את הtooltip.
הtab group זה דבר מצויין, אבל לא פתרון לבעייה הזו.
משה
- fighter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1144
סידרתי את הבעיה עם הפונטים...
נכנסים לabout:config, משנים את gfx.direct2d.disabled מfalse לtrue
אבל לפי מה שאני מבין זה מבטל את ההאצת חומרה? או שרק מה שקשור לטקסט?
liordrz, תתקין את פיירפוקס 4 ותעשה את מה שכתבתי, גם אם זה מבטל האצה עדיין יש שיפורי אבטחה וכל מיני שיפורים אחרים ואפשר להשאיר את זה ככה עד שיוציאו תיקון
liordrz, תתקין את פיירפוקס 4 ותעשה את מה שכתבתי, גם אם זה מבטל האצה עדיין יש שיפורי אבטחה וכל מיני שיפורים אחרים ואפשר להשאיר את זה ככה עד שיוציאו תיקון
- moco
-
- גורו

מה מייחד אתכם מול אלה שזה בסדר אצלם?
Win7 (אני ויסטה) ?
Win7 (אני ויסטה) ?
משה
- fighter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1144
הלוואי שידעתי, אחרי חיפוש קצר מצאתי שיש את זה לאנשים עוד מלפני המון גרסאות בטא של פיירפוקס 4 וזה מה שהם עשו תמיד
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
מה אגיד לכם, ניסיתי את FF4 כרגע במשרד וכתוצאה מכך שברתי שיא עולם חדש בשנמוך גירסה חזרה ל 3.6.
להגיש שאני לא אוהב את הממשק החדש זה בלשון המעטה. מהירות הדפדפן מספיקה לי בהחלט ב FF3 ואני לא מוכן לזנוח את הממשק הנוח והפשוט תמורת חוסר התאמה בתוספים ועבודה עם ממשק שנראה בעיני מאוד ביזארי ומייגע.
להגיש שאני לא אוהב את הממשק החדש זה בלשון המעטה. מהירות הדפדפן מספיקה לי בהחלט ב FF3 ואני לא מוכן לזנוח את הממשק הנוח והפשוט תמורת חוסר התאמה בתוספים ועבודה עם ממשק שנראה בעיני מאוד ביזארי ומייגע.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
Catskinner
אתה יכול לשמור על אותו ממשק גם ב- 4.
פשוט בכפתור ימני על הבר למעלה, ותוסיף את כל הברים שנעלמו.
תמיכה בתוספים זה עניין של זמן.
תמיכה בתוספים זה עניין של זמן.
- LiorDrZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
fighter,fighter כתב:סידרתי את הבעיה עם הפונטים...
liordrz, תתקין את פיירפוקס 4 ותעשה את מה שכתבתי, גם אם זה מבטל האצה עדיין יש שיפורי אבטחה וכל מיני שיפורים אחרים ואפשר להשאיר את זה ככה עד שיוציאו תיקון...
ביטול האצת חומרה פותר את בעית החדות של הטקסט. לי יש בעיה שהפונט שאני רגיל אליו באתרים בעברית (ARIAL) משתנה לפונט תנכ"י (Adobe Hebrew או Times New Roman ) שאינני סובל כלל. מה גם שחלק מהאתרים התעוותו חלקם מוצגים בסדר וחלקם לא. אני מודע ליכולות ולשיפורים אבל אם האתר לא נראה טוב ואני "נאלץ" לעבוד עם IE9 במקום אז אני מוותר וחוזר אחורה ל 3.6.
ליאור
- moco
-
- גורו

פושט עורות חתולים,
עיניין התוספים זה בהחלט סיבה לחכות אם יש לך תוסף קריטי שאינו נתמך, אבל זה בדיוק אותו סיפור שהיה בכל שדרוג מאז'ורי של FF וכמה שדרוגי ביניים, כך שזה שיש לך 3.6 מראה שכנראה כבר היית במצב הזה (או שאתה חדש לFF בכלל או שסתם היה לך מזל עם התוספים הספציפים).
אני וויתרתי עכשיו על כמה תוספים משניים, אבל כל הקריטיים שלי נתמכים ב4. זה לא מפליא כי היה להם המון זמן להכין את זה והתוספים הקריטיים הם כאלה שנתמכים, לפעמים על ידי יותר מאדם אחד, ולא one offs.
האמת, כשהייתי במצב כזה בעבר, פשוט חיפשתי תחליפים לתוספים שלא נתמכו ומצאתי. עוד לא היה לי זמן לעשות זאת לFF4.
זה די סביר, משהו שבאמת חשוב, חשוב להרבה אנשים וה"שוק" ימלא מהר את החוסר.
עיניין התוספים זה בהחלט סיבה לחכות אם יש לך תוסף קריטי שאינו נתמך, אבל זה בדיוק אותו סיפור שהיה בכל שדרוג מאז'ורי של FF וכמה שדרוגי ביניים, כך שזה שיש לך 3.6 מראה שכנראה כבר היית במצב הזה (או שאתה חדש לFF בכלל או שסתם היה לך מזל עם התוספים הספציפים).
אני וויתרתי עכשיו על כמה תוספים משניים, אבל כל הקריטיים שלי נתמכים ב4. זה לא מפליא כי היה להם המון זמן להכין את זה והתוספים הקריטיים הם כאלה שנתמכים, לפעמים על ידי יותר מאדם אחד, ולא one offs.
האמת, כשהייתי במצב כזה בעבר, פשוט חיפשתי תחליפים לתוספים שלא נתמכו ומצאתי. עוד לא היה לי זמן לעשות זאת לFF4.
זה די סביר, משהו שבאמת חשוב, חשוב להרבה אנשים וה"שוק" ימלא מהר את החוסר.
משה
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78956
- שם מלא: עפר לאור
נורא מוזר, בלפטופ אין שום בעיות והכל סבבה עם FF4
אז אני, בהגיון ובבטחון, משדרג את FF3 ל-FF4 במחשב הראשי.
שוד ושבר. הפונטים זוועה - גם באתר (בדיוק כמו שדווח כאן). נאלצתי לעשות שינויים באתר בכדי לתקן זאת (מתברר שאין תמיכה בפונטים expanded, בתכונת Bolder של CSS2.1 ובעוד מני דברים).
הטשטוש בפונטים משגע פילים. נראה שהם מאיצים את הרינדור על ידי שימוש ב-Anti aliasing שלהם פרטי. הבעיה שהפונקציה פשוט לא עובד, הפונטים נראים טיפה משובשים. גררר...
ככה אותו טקסט נראה בשלושת הדפדפנים המובילים.
אז אני, בהגיון ובבטחון, משדרג את FF3 ל-FF4 במחשב הראשי.
שוד ושבר. הפונטים זוועה - גם באתר (בדיוק כמו שדווח כאן). נאלצתי לעשות שינויים באתר בכדי לתקן זאת (מתברר שאין תמיכה בפונטים expanded, בתכונת Bolder של CSS2.1 ובעוד מני דברים).
הטשטוש בפונטים משגע פילים. נראה שהם מאיצים את הרינדור על ידי שימוש ב-Anti aliasing שלהם פרטי. הבעיה שהפונקציה פשוט לא עובד, הפונטים נראים טיפה משובשים. גררר...
ככה אותו טקסט נראה בשלושת הדפדפנים המובילים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אני יודע את זה. אבל זה לא פותר לי שום דבר כי ברגע שאני מוריד את הטאבים למטה ומוסיף את שורת התפריטים אז החלק העליון הופך להיות לעבה יותר מאשר ב FF3, כלומר, אני לא מרוויח אלא מפסיד שטח לתוכן בחלון.ufffnick כתב:Catskinner
תמיכה בתוספים זה עניין של זמן....
זה גם נראה זוועה יחסית ל FF3. קשה לשים את האצבע על הסיבה המרכזית אבל הממשק לא נראה מהוקצע ואלגנטי אלא סתם כאילו שהסירו מ FF3 אלמנטים חזותיים וקראו לזה ממשק חדש ומשופר. עאלק משופר....
המחסור בתוספים באמת מעצבן. יכלתי לחיות בלי כמה מהתוספים אילו היה ב FF4 משהו שהיה מביא לי את הוואוו! אבל אין כזה.
- moco
-
- גורו

ה wow זה ללא ספק הביצועים, וזו הסיבה לגרסה הזו בכלל, שהתבקשה לאחר שFF פיגרו חזק אחרי כרום.
כל השאר משני.
הוסיפו גם פיצ'רים נחמדים שהזכרנו מקודם, אבל הם לא סיבה לעבור, אם נוח לך יותר בישן.
כל השאר משני.
הוסיפו גם פיצ'רים נחמדים שהזכרנו מקודם, אבל הם לא סיבה לעבור, אם נוח לך יותר בישן.
משה
- avirokach
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 571
אני דיווחתי על בעיית הפונטים ב- FF4 לפני כחצי שנה
http://www.hometheater.co.il/vt122416.% ... -Firefox-4
http://www.hometheater.co.il/vt122416.% ... -Firefox-4
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
מה, רק אני שמתי לב שבגירסה העברית שורת הכתובות מיושרת לימין? זוועה! איך מחזירים את זה?
- avirokach
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 571
רק אתה משתמש ב- FF בעברית...Nunatak כתב:מה, רק אני שמתי לב שבגירסה העברית שורת הכתובות מיושרת לימין? זוועה! איך מחזירים את זה?...
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
גם זו אפשרות... עד עכשיו השתמשתי בבטא באנגלית על המחשב הראשי ובשאר המחשבים ב3.6, עכשיו אני משדרג גם את שאר המחשבים לגירסה 4 וחלק מהם חייבים להיות בעברית אבל כל הסידור של השורות העליונות נראה הפוך לגמרי. מה הבעיה שלהם להשאיר את זה כמו בגירסה האנגלית ורק לתרגם את הטקסט?!