יורם גאון - "המוזיקה המזרחית - *** שהשטן לא ברא"
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 489 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
אין לי בעיה עם הדיעה שלה, למרות שאני חושב שהיא קצת נסחפה. מי שאוהב את הטקסטים הדלוחים האלה שיהנה אבל ההשוואה לשירי מחאה ותרבות היפ הופ קצת מוגזמת. הם היו מתים להגיע לקרסוליים של כאלה להקות.
מה שמפריע לי זה לא שפת הרחוב אלא העילגות, שכל הסגנון הזה הוא תעשיית רינגטונים ויומני נוער שאין לו בעיה לרדת הכי נמוך בסטנדרטים רק כדי למכור. לצערי אנחנו תקועים עם זה מאז זמרי הקסטות של שנות ה 80.
המציאות הקשה היא שהם הגיעו לאן שהגיעו כי עורכי מוזיקה נכנעו לבכיינות הבלתי פוסקת שלהם בתקשורת שמתעלמים מהם (אולי חלק קטן שלא בצדק) ואז נתנו זמן אויר לכל איזה חרטטן עם ג'ל ששר על כפרה ועיוני. קיבלו במה ומה יצא מזה? זה אפילו לא מה שנקרא "ים תיכוני" . אפילו מרגול לפני עידן החרטא ברטא שלה הוציאה שירים עם מילים מאוד יפות, למרות שהיא לא הסגנון שלי לא הייתי פוסל שמיעה שלה ברדיו.
מה שמפריע לי זה לא שפת הרחוב אלא העילגות, שכל הסגנון הזה הוא תעשיית רינגטונים ויומני נוער שאין לו בעיה לרדת הכי נמוך בסטנדרטים רק כדי למכור. לצערי אנחנו תקועים עם זה מאז זמרי הקסטות של שנות ה 80.
המציאות הקשה היא שהם הגיעו לאן שהגיעו כי עורכי מוזיקה נכנעו לבכיינות הבלתי פוסקת שלהם בתקשורת שמתעלמים מהם (אולי חלק קטן שלא בצדק) ואז נתנו זמן אויר לכל איזה חרטטן עם ג'ל ששר על כפרה ועיוני. קיבלו במה ומה יצא מזה? זה אפילו לא מה שנקרא "ים תיכוני" . אפילו מרגול לפני עידן החרטא ברטא שלה הוציאה שירים עם מילים מאוד יפות, למרות שהיא לא הסגנון שלי לא הייתי פוסל שמיעה שלה ברדיו.
המוזיקה המזרחית כבר לא מזרחית.
כפופ מקומי בעל חיי מדף קצרים היא משעשעת מאד
זמרים מזרחיים דוגמת אהובה עוזרי וזהר. מקומם בקלאסיקה של הזמר העברי. מי שאומר שזהר לא שר בעברית עשירה ומגוונת, לא מכיר את החומרים באמת. מלבד אלינור יש לו עוד כמה וכמה שירים, חלקם ביצועים מעולים לשירים ’אשכנזיים'.
הדוגמה הבולטת שבהם היא כנראה זו: http://youtu.be/c4QsCXPhgaU
זהו שיר עם רוסי שזכה גם לגרסא ביידיש
http://youtu.be/O4ySX3gCfYw
במקרה של עוזרי אפשר למצוא עיבודים מוזיקליים מעניינים כמו זה: http://youtu.be/ASP6Qo4M1lg
וכמו כן גם השיר 'ציפיה' הביזארי, שלא מצאתי באינטרנט (מתוך האלבום 'ילדה קטנה במזח' שכולל גם את אחד משיריה הגרועים ביותר, ירושלים של ביתר)
יש לי עוד. אבל זה מספיק, נדמה לי
כפופ מקומי בעל חיי מדף קצרים היא משעשעת מאד
זמרים מזרחיים דוגמת אהובה עוזרי וזהר. מקומם בקלאסיקה של הזמר העברי. מי שאומר שזהר לא שר בעברית עשירה ומגוונת, לא מכיר את החומרים באמת. מלבד אלינור יש לו עוד כמה וכמה שירים, חלקם ביצועים מעולים לשירים ’אשכנזיים'.
הדוגמה הבולטת שבהם היא כנראה זו: http://youtu.be/c4QsCXPhgaU
זהו שיר עם רוסי שזכה גם לגרסא ביידיש
במקרה של עוזרי אפשר למצוא עיבודים מוזיקליים מעניינים כמו זה: http://youtu.be/ASP6Qo4M1lg
וכמו כן גם השיר 'ציפיה' הביזארי, שלא מצאתי באינטרנט (מתוך האלבום 'ילדה קטנה במזח' שכולל גם את אחד משיריה הגרועים ביותר, ירושלים של ביתר)
יש לי עוד. אבל זה מספיק, נדמה לי
הוא פשוט שר כל מה שכותבים לו, בין אם זה *** ובין אם זה טקסט מהתנ"ך
לזוהר ארגוב כמו שאמרתי יש הרבה טקסטים , הבעיה שהנושאים הם בדרך כלל אלוהים , או נשים.
בכל מקרה, מבחינת הטקסטים הוא עוד בסדר יחסית , רוב השירים שלו הם בעברית תקנית.
אבל , פרנק סינטרה, נהג, לא כמו שאר זמרי הזמר המזרחי, להעביר סינון קשה את השירים ששר, שבדרך כלל העבירו מסר והיו בעלי ליריקה מגוונת. מה שכן הוא גם שר ברמה ווקאלית מסויימת שזמרי הזמר המזרחי ברובם לא מתקרבים אליה.
העויינות של רבים למוזיקה המזרחית היא לאו דווקא בגלל גזענות
המוזיקה של היום היא פשוט מוזיקת ***, לחן יווני גנוב לעיתים בלי קרדיט, מילים שילד בכיתה א' לא היה כותב ובמיוחד הזמרים עם הקול הצומרני ומהעצבן.
[/quote]
לזוהר ארגוב כמו שאמרתי יש הרבה טקסטים , הבעיה שהנושאים הם בדרך כלל אלוהים , או נשים.
אלביס פרסלי הוא באת דיי ***בעיני אדורנו, כל תעשיית המוזיקה הקלה בנויה על מילים שדופות וקלישאות ולחנים הבנויים על נוסחאות ידועות ועייפות בכדי למכור את הסחורה. עם זאת, אדורנו ראה לנגד עיניו את המוזיקה הפופולרית של תקופתו – אלביס פרסלי, הביטלס, פרנק סינטרה ואחרים, שיצירתם נחשבת כתרומה משמעותית למוזיקה המערבית....
אבל , פרנק סינטרה, נהג, לא כמו שאר זמרי הזמר המזרחי, להעביר סינון קשה את השירים ששר, שבדרך כלל העבירו מסר והיו בעלי ליריקה מגוונת. מה שכן הוא גם שר ברמה ווקאלית מסויימת שזמרי הזמר המזרחי ברובם לא מתקרבים אליה.
המוזיקה של היום היא פשוט מוזיקת ***, לחן יווני גנוב לעיתים בלי קרדיט, מילים שילד בכיתה א' לא היה כותב ובמיוחד הזמרים עם הקול הצומרני ומהעצבן.
[/quote]
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

[/quote]amitvv כתב:הוא פשוט שר כל מה שכותבים לו, בין אם זה *** ובין אם זה טקסט מהתנ"ך
אלביס פרסלי הוא באת דיי ***בעיני אדורנו, כל תעשיית המוזיקה הקלה בנויה על מילים שדופות וקלישאות ולחנים הבנויים על נוסחאות ידועות ועייפות בכדי למכור את הסחורה. עם זאת, אדורנו ראה לנגד עיניו את המוזיקה הפופולרית של תקופתו – אלביס פרסלי, הביטלס, פרנק סינטרה ואחרים, שיצירתם נחשבת כתרומה משמעותית למוזיקה המערבית....
...
אני באמת לא מעריץ גדול של אלביס אבל להגיד שהוא *** ? הבן אדם הזה הוא תופעת תרבות של פעם בדור, עם מיליוני מעריצים עד היום. ויחסית לאדם שמת כבר הרבה שנים זה אומר משהו.
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
לא לתקוף - זו רק השערה
פעם חשבתי על זה ,ניסיתי להסביר לעצמי את התופעה של המזרחית הירודה עם הטקסטים המפגרים , איך אנשים יכולים לאהוב את המוזיקה הזאת , ממש להקשיב לה ולשיר אותה והשם ישמור ללכת להופעות , וההופעות מלאות בקהל ,יללה לך הביתה מוטי אני לא זמינה ..ושאר אוצרות השפה העברית, אז עשיתי חושבים , הגעתי למסקנה שלפחות 90% מאלו ששומעים ואוהבים את המוזיקה הזאת הם כאלו שלא מבינים\מדברים אנגלית , והצורך שלהם לשיר ולשמוח לא מותיר להם ברירה אלא לשמוע מזרחית . עם כל הכבוד לשאר האומנים הישראלים הטובים(הלא מזרחיים) הם לא אופציה כי הם מעטים מידי .
אין אין על עופר לוי .
אין אין על עופר לוי .
GO VEGAN
אני באמת לא מעריץ גדול של אלביס אבל להגיד שהוא *** ? הבן אדם הזה הוא תופעת תרבות של פעם בדור, עם מיליוני מעריצים עד היום. ויחסית לאדם שמת כבר הרבה שנים זה אומר משהו.[/quote]mulder כתב:amitvv כתב:הוא פשוט שר כל מה שכותבים לו, בין אם זה *** ובין אם זה טקסט מהתנ"ך
......
מבחינת הליריקה כמובן.
זה הנושא בו אני מדבר רוב ההודעה הקודמת שלי.
חוץ מזה, גם אייל גולן הוא תופעת תרבות, מה זה אומר בדיוק?
שהוא אדם דגול?
גם היטלר הוא תופעת תרבות עם המון מעריצים , גם היום
גם סטלין, זה לא אומר שום דבר.
amitvv כתב:mulder כתב:מבחינת הליריקה כמובן.amitvv כתב:הוא פשוט שר כל מה שכותבים לו, בין אם זה *** ובין אם זה טקסט מהתנ"ך
quote]]
אני באמת לא מעריץ גדול של אלביס אבל להגיד שהוא *** ? הבן אדם הזה הוא תופעת תרבות של פעם בדור, עם מיליוני מעריצים עד היום. ויחסית לאדם שמת כבר הרבה שנים זה אומר משהו....
שהוא אדם דגול?
גם סטלין, זה לא אומר שום דבר.......
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
Re: לא לתקוף - זו רק השערה
לא נראה לי ,כי מי שנמשך למוסיקה הזו או לצליל הזה יאהב את זה בכל שפה , כמו שהם שומעים שירים בטורקית ולא מבינים מילה, או ביוונית ולא מבינים מילה וכו' .....Eff כתב:פעם חשבתי על זה ,ניסיתי להסביר לעצמי את התופעה של המזרחית הירודה עם הטקסטים המפגרים , איך אנשים יכולים לאהוב את המוזיקה הזאת , ממש להקשיב לה ולשיר אותה והשם ישמור ללכת להופעות , וההופעות מלאות בקהל ,יללה לך הביתה מוטי אני לא זמינה ..ושאר אוצרות השפה העברית, אז עשיתי חושבים , הגעתי למסקנה שלפחות 90% מאלו ששומעים ואוהבים את המוזיקה הזאת הם כאלו שלא מבינים\מדברים אנגלית , והצורך שלהם לשיר ולשמוח לא מותיר להם ברירה אלא לשמוע מזרחית . עם כל הכבוד לשאר האומנים הישראלים הטובים(הלא מזרחיים) הם לא אופציה כי הם מעטים מידי .
אין אין על עופר לוי ....
אני לא מבין מילה באיטלקית אבל נהנה לשמוע את רמאזוטי , למה ? לא יודע , ראיתי אותו בהופעה של שעתיים + , בהלסינקי באולם מבלי להבין חצי מילה ונהניתי לאללה .
גם אלו שרצים לראות את גליקריה או שנהנים מפוליקר שר יוון לא נראה לי יודעים יוונית ,....... אבי למשל היה חולה על מוסקית פלאמנקו וכל מה שמסביב לזה , ושירים בספרדית והוא הבין אולי שתי מילים בספרדית
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
לא רואה איך אפשר לקרוא לאלביס ***. הוא היה קול ענק ותופעה רחבה גם מבחינה מוזיקלית וגם מבחינה חברתית. הוא עלה על רקע גזעני.. הזמר הלבן הראשון ששר באמת כמו שחור. אבל התחיל את מה שנהיה הליברליות(הערצה ופתיחות מינית) שסללה את הדרך שנים אחכ לדור ההיפים.
כל תופעה תרבותית בתחום האומנות קשורה לתנאים שבהם היא צומחת ולהקשרים חברתיים. אתה שומע אלביס וזה לא רק הוא, זה תקופה.
הזמר המזרחי של פעם באמת נקטל ונאסר לשידור ממניעים אליטיסטיים תרבותיים וסלידה מ'מזרחיות' שהיתה מושרשת בממסד. דווקא בגלל זה הוא נהיה חלק ככ מהותי מהמוזיקה בארץ. הוא מנציח מצב חברתי. זהר ארגוב הוא ממש לא רק זוהר ארגוב (וכולנו יודעים שהאיש עצמו לא היה ראוי להערצה) והיו עשרות זמרים מהתחום שנעלמו ואיש לא זוכר אותם (ואולי,בהרבה מקרים, טוב שכך).
לכן, יתכן שהפופ המזרחי ייחשב בעתיד כהצהרה תרבותית או חברתית רחבה יותר מכפי שהוא נראה כרגע, מאד ייתכן שלא. נכון לעכשיו הוא מעצבן למדי.
כל תופעה תרבותית בתחום האומנות קשורה לתנאים שבהם היא צומחת ולהקשרים חברתיים. אתה שומע אלביס וזה לא רק הוא, זה תקופה.
הזמר המזרחי של פעם באמת נקטל ונאסר לשידור ממניעים אליטיסטיים תרבותיים וסלידה מ'מזרחיות' שהיתה מושרשת בממסד. דווקא בגלל זה הוא נהיה חלק ככ מהותי מהמוזיקה בארץ. הוא מנציח מצב חברתי. זהר ארגוב הוא ממש לא רק זוהר ארגוב (וכולנו יודעים שהאיש עצמו לא היה ראוי להערצה) והיו עשרות זמרים מהתחום שנעלמו ואיש לא זוכר אותם (ואולי,בהרבה מקרים, טוב שכך).
לכן, יתכן שהפופ המזרחי ייחשב בעתיד כהצהרה תרבותית או חברתית רחבה יותר מכפי שהוא נראה כרגע, מאד ייתכן שלא. נכון לעכשיו הוא מעצבן למדי.
- roig
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 436
- שם מלא: רועי גואטה
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
Re: לא לתקוף - זו רק השערה
סלח לי על השאלה אבל האם אתה מכיר את כל אותם 90% שעליהם דיברת,אני בטוח שלא.Eff כתב:פעם חשבתי על זה ,ניסיתי להסביר לעצמי את התופעה של המזרחית הירודה עם הטקסטים המפגרים , איך אנשים יכולים לאהוב את המוזיקה הזאת , ממש להקשיב לה ולשיר אותה והשם ישמור ללכת להופעות , וההופעות מלאות בקהל ,יללה לך הביתה מוטי אני לא זמינה ..ושאר אוצרות השפה העברית, אז עשיתי חושבים , הגעתי למסקנה שלפחות 90% מאלו ששומעים ואוהבים את המוזיקה הזאת הם כאלו שלא מבינים\מדברים אנגלית , והצורך שלהם לשיר ולשמוח לא מותיר להם ברירה אלא לשמוע מזרחית . עם כל הכבוד לשאר האומנים הישראלים הטובים(הלא מזרחיים) הם לא אופציה כי הם מעטים מידי .
אין אין על עופר לוי ....
יש לא מעט שירים שלא מהז'אנר המזרחי שמספיק שמחים וגם אותם 90% יכולים להבין.
אז תעשה לעצמך טובה ועל תגיע למסקנות שגובלות בהתנשאות.
גם אתה וגם אני רוקדים בארועים לאותם שירים וגם אתה וגם אני אוהבים שירים בשפות שאנחנו לא מכירים.
אני חושב שבכול סגנון יש שירים שירודים ברמתם.
מישהו יכול לספר לי על איכות השיר "כלבלב הו בידי בם בם" של כותב מוכשר ואיכותו כמו מתי כספי?
או אולי על אתי בטי בם?או אפילו על קזבלן שאותו יורם גאון שר.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
roig , אני למשל מאוד מתחבר לליריקה בשיר הזה , ותודה שגם אתה , על הימהה שלך זה ילך יופי
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
ההתייחסות לליריקה כמדד לאיכות של סגנון מוזיקלי היא משוללת כל בסיס.
הרי לא חסרה ליריקה מפגרת בהמון שירים שנחשבים איכותיים.
מה שאמר גאון אולי נכון, אבל זה לא יותר נכון מאשר להרבה מוזיקה פופולארית לא "מזרחית".
פשוט בארץ זה מה שהולך כיום אז זה מה שמפריע לו.
הרי לא חסרה ליריקה מפגרת בהמון שירים שנחשבים איכותיים.
מה שאמר גאון אולי נכון, אבל זה לא יותר נכון מאשר להרבה מוזיקה פופולארית לא "מזרחית".
פשוט בארץ זה מה שהולך כיום אז זה מה שמפריע לו.
משה
אז שוב,buga כתב:לא רואה איך אפשר לקרוא לאלביס ***. הוא היה קול ענק ותופעה רחבה גם מבחינה מוזיקלית וגם מבחינה חברתית. הוא עלה על רקע גזעני.. הזמר הלבן הראשון ששר באמת כמו שחור. אבל התחיל את מה שנהיה הליברליות(הערצה ופתיחות מינית) שסללה את הדרך שנים אחכ לדור ההיפים.
לכן, יתכן שהפופ המזרחי ייחשב בעתיד כהצהרה תרבותית או חברתית רחבה יותר מכפי שהוא נראה כרגע, מאד ייתכן שלא. נכון לעכשיו הוא מעצבן למדי....
מבחינת הליריקה בלבד
אלביס רחוק מלהיות ***.
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

מבחינת הליריקה כמובן.amitvv כתב:אני באמת לא מעריץ גדול של אלביס אבל להגיד שהוא *** ? הבן אדם הזה הוא תופעת תרבות של פעם בדור, עם מיליוני מעריצים עד היום. ויחסית לאדם שמת כבר הרבה שנים זה אומר משהו.mulder כתב:amitvv כתב:הוא פשוט שר כל מה שכותבים לו, בין אם זה *** ובין אם זה טקסט מהתנ"ך
.........
שהוא אדם דגול?
גם סטלין, זה לא אומר שום דבר.[/quote]
נו אתה יודע מה הכוונה ואל תתחיל איתי
אתה באמת משווה את אייל גולן לענקים כמו אלביס או לביטלס? אולי הוא תופעת תרבות בחלק מהאוכלוסיה המקומית, אבל זהו.
הם תופעה כי הם אהובים אוניברסלית (למעט אולי כמה מדינות מוסלמיות) והמוזיקה שלהם תחיה עוד הרבה אחריהם. נכון שגם הם שרו לפעמים שירים סתמיים וכיפיים בהמוניהם ואם הם היו כותבים רק 10 שירים בחייהם אז בטוח היינו מתעלפים מרוב האיכות, אבל א. זה המקצוע שלהם וב. הם עשו אותו ממש ממש טוב גם כשהם לא היו בשיאם.
amitvv כתב:אני מצטער
אבל השפה העברית היא אחת מהאוצרות של העם הזה
והמוזיקה המזרחית פשוט משחיתה אותה בכל שיר מחדש, בעזרת שגיאות תחביריות, סלנג ומילות ***
אפשר לעשות מוזיקה שמחה בעזרת שפה תקינה, או לחליפין בעזרת קטעים אלקטרונים שבמהותם הם נועדו למסיבות....
אני לא יודע לאיפה אני שייך אבל :
אני שונא מוזיקה מיזרחית על כל גווניה.זו מוזיקה רדודה ביותר וחסרת כל טעם.שלא לדבר על עלבון השפה העברית היפה
שלנו.אפשר לראות מה ומי שומע את הזוועה הזו ואיך הם מתנהגים ומדבר "כאילו" ו"כולה" "סבבה כזה" "תמאים"
יצורים שלא יודעים בכל עברית תקינה וממציאים את השפה מחדש.מדברים בסלנג וולגרים וצעקנים.
אני לא בא לפגוע באיש אבל זו דעתי על המוזיקה הזו.
לדעתי זו מוזיקה ערבית טהורה ואנחנו יהודים לכל דבר.אדם שחובב שומע שר מוזיקה כזו הוא סוג מזרחי --->שאצלו מושרשת מנטלית ערבית לטוב ולרע.
יורם גאון צדק.ויפה שהוא העיר את הקונצנזוס על המוזיקה נוראית הזו.
לדעתי זה סך הכל הרמת ראש של עדות המיזרח מול האשכנזים ותו לא.ראו בערוץ 24 תוכנית של אייל גולן
"כוכב נולד" של המוזיקה המיזרחית.
כל יום באות 6 פקצות ומחדשות שירים בסטייל מיזרחי.
ועל מה כל הרעש? לתפוס פרסום !!.זו הרמה של האנשים וזו תיהיה גם הרמה של המוזיקה.מתחת לאפס...
^לפי הגזענות פה , המגיבים פה מתחת לאפס .
אנחנו יהדות עדות המזרח קהילות לתפארת שהקמנו לעם ישראל גאונים אדירים בתורה ביראה
וחונכנו על יראת שמים ומידות טובות לאורך כל הגלות .
אבל שבאנו לארץ אמרו לנו הס מלהזכיר שם שמים .
ילדים חונכו פה מגיל 0 כאילו הכל טבע מקרה ומזל
ועל ידי זה מן הסתם פרקו כל יראת שמים ויצאו לתרבות רעה .
דרך האגב הערס החוצפן הוא לא פחות גרוע מאשכנזי יהיר שמתעב כל מה שמזכיר לו את אחיו הספרדים שתיהם חסרי תרבות באותה מידה .
ולסיום נשים שיר של נעים זמירות ישראל האחד והיחיד זוהר ארגוב .
אנחנו יהדות עדות המזרח קהילות לתפארת שהקמנו לעם ישראל גאונים אדירים בתורה ביראה
וחונכנו על יראת שמים ומידות טובות לאורך כל הגלות .
אבל שבאנו לארץ אמרו לנו הס מלהזכיר שם שמים .
ילדים חונכו פה מגיל 0 כאילו הכל טבע מקרה ומזל
ועל ידי זה מן הסתם פרקו כל יראת שמים ויצאו לתרבות רעה .
דרך האגב הערס החוצפן הוא לא פחות גרוע מאשכנזי יהיר שמתעב כל מה שמזכיר לו את אחיו הספרדים שתיהם חסרי תרבות באותה מידה .
ולסיום נשים שיר של נעים זמירות ישראל האחד והיחיד זוהר ארגוב .
- roig
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 436
- שם מלא: רועי גואטה
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
dany75 כתב:amitvv כתב:אני מצטער
אבל השפה העברית היא אחת מהאוצרות של העם הזה
והמוזיקה המזרחית פשוט משחיתה אותה בכל שיר מחדש, בעזרת שגיאות תחביריות, סלנג ומילות ***
אפשר לעשות מוזיקה שמחה בעזרת שפה תקינה, או לחליפין בעזרת קטעים אלקטרונים שבמהותם הם נועדו למסיבות....
אני לא יודע לאיפה אני שייך אבל :
אני שונא מוזיקה מיזרחית על כל גווניה.זו מוזיקה רדודה ביותר וחסרת כל טעם.שלא לדבר על עלבון השפה העברית היפה
שלנו.אפשר לראות מה ומי שומע את הזוועה הזו ואיך הם מתנהגים ומדבר "כאילו" ו"כולה" "סבבה כזה" "תמאים"
יצורים שלא יודעים בכל עברית תקינה וממציאים את השפה מחדש.מדברים בסלנג וולגרים וצעקנים.
אני לא בא לפגוע באיש אבל זו דעתי על המוזיקה הזו.
ממש כואב ישראל 2011 ואני לא מדבר על גזענות. למה להכליל???
האם כל השירים כתובים בצורה עילגת? האם כל הזמרות מהתוכנית של אייל גולן פקצות???
סלח לי אבל אתה אדם עלוב וחזק מאחורי שם משתמש. אם היית כזה חכם אולי היית מציג את עצמך.
תתבייש
לדעתי זו מוזיקה ערבית טהורה ואנחנו יהודים לכל דבר.אדם שחובב שומע שר מוזיקה כזו הוא סוג מזרחי --->שאצלו מושרשת מנטלית ערבית לטוב ולרע.
יורם גאון צדק.ויפה שהוא העיר את הקונצנזוס על המוזיקה נוראית הזו.
לדעתי זה סך הכל הרמת ראש של עדות המיזרח מול האשכנזים ותו לא.ראו בערוץ 24 תוכנית של אייל גולן
"כוכב נולד" של המוזיקה המיזרחית.
כל יום באות 6 פקצות ומחדשות שירים בסטייל מיזרחי.
ועל מה כל הרעש? לתפוס פרסום !!.זו הרמה של האנשים וזו תיהיה גם הרמה של המוזיקה.מתחת לאפס......
mulder כתב:מבחינת הליריקה כמובן.amitvv כתב:אני באמת לא מעריץ גדול של אלביס אבל להגיד שהוא *** ? הבן אדם הזה הוא תופעת תרבות של פעם בדור, עם מיליוני מעריצים עד היום. ויחסית לאדם שמת כבר הרבה שנים זה אומר משהו.mulder כתב:amitvv כתב:הוא פשוט שר כל מה שכותבים לו, בין אם זה *** ובין אם זה טקסט מהתנ"ך
.........
שהוא אדם דגול?
גם סטלין, זה לא אומר שום דבר....
"אין להזכיר את הביטלס ואת אייל גולן באותו משפט"נו אתה יודע מה הכוונה ואל תתחיל איתי![]()
אתה באמת משווה את אייל גולן לענקים כמו אלביס או לביטלס? אולי הוא תופעת תרבות בחלק מהאוכלוסיה המקומית, אבל זהו.
הם תופעה כי הם אהובים אוניברסלית (למעט אולי כמה מדינות מוסלמיות) והמוזיקה שלהם תחיה עוד הרבה אחריהם. נכון שגם הם שרו לפעמים שירים סתמיים וכיפיים בהמוניהם ואם הם היו כותבים רק 10 שירים בחייהם אז בטוח היינו מתעלפים מרוב האיכות, אבל א. זה המקצוע שלהם וב. הם עשו אותו ממש ממש טוב גם כשהם לא היו בשיאם....
זהו מקרה פרטי של החוק הקודם
"אין להזכיר את הביטלס ואת זוהר ארגוב באותו משפט"
חוץ מזה, אוניברסלית, מקומית , זה לא משנה.
ברמת העיקרון מוזיקה שאהובה על ידי עם מסויים או על ידי כל העולם
היא לא בהכרח מוזיקה איכותית או טובה.
זה רק אומר שהיא בעיקר קליטה, נעימה לאוזן רבים, ופשוטה.
כלומר אלביס פרסלי, ביטלס, פרנק סינטרה, קווין וכו...
אבל מבחינת הליריקה אלביס שר בעיקר שירי סרק ללא שום משמעות
יש לו כמה שירים מיוחדים לדוגמא
אבל יש לו הרבה להציע בתחומים מוזיקליים אחרים.
יש לו יכולות ווקליות מאוד מרשימות וקול נעים מאוד לאוזן.
לפעמים כתיבה פשוטה היא ייתרון, מוזיקה קלילה היא דבר שלעיתים
אחרי דיסקים ארוכים של מטאל/ג'אז/וואטאבר , מושמע במערכות הסטריאו שלנו.
אבל, המוזיקה המזרחית לא רק פשוטה, אלא המוטיב בה חוזר בכל השירים.
"אני אוהב אותך", "אני לא בוגד בך"
ויש גם תחום מתוחכם אחר, שאותו רק הדוקטורים מורשים לשיר, הוא נקרא "דיכאון"
המוטיב בו הוא קצת יותר מסובך: "למה עזבת אותי " , "תחזרי אליי"
כמובן שהמוטיב נכתב בעזרת מילים מסובכות מאוד, הכתיבה היא מאוד יצירתית
ומגוונת.