אם כבר ALEX אז עדיף לטעמי את הדואטו עם דאבל בוילר, שם ה PID עושה את העבודה היטב וזו אחת מכונות ה E61 האיכותיות ביותר שניתן למצוא, בנויה באופן מעולה עם רכיבים מהשורה הראשונה, קרא עליה פה:
http://www.bellabarista.co.uk/pdf/IzzoA ... lookv4.pdf
הבעיה כמובן (מלבד המחיר הגבוה) שאין יבואן מסודר ל IZZO בארץ וזה קצת בעייתי אך אני מאמין שלא תהיה בעיה לתקן במידת הצורך במעבדות מתמחות כמו אספרסימו -> חלקים תמיד אפשר להזמין מחו"ל אבל זה משבית את המכונה לשבוע - שבועיים ...
צ'ימבלי לא הייתי קונה, לדעתי מכונת E61 כבר מוציאה קפה טוב יותר ממנה. הויואלדי זו בהחלט אופציה טובה וראויה.
מכונה מסחרית לבית, לקנות?
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- שמוליק_טל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
נראה קצת מוזר לשים שתי מערכות שעושות את אותה עבודה בדיוק - גם PID וגם ראש E61.
אמנם PID יותר מדוייק, אז למה לשים גם ראש E61 יקר?
סתם מייקר את המכונה.
אמנם PID יותר מדוייק, אז למה לשים גם ראש E61 יקר?
סתם מייקר את המכונה.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
שני דברים שונים לגמרי.
ה PID מחליף את הפרסוסטאט שמודד לחץ שיחסי לטמפרטורת הדוד - לא קשור ישירות לחליטה.
על מחליף החום אין PID.
E61 לא מייצב טמפרטורה כמו PID - PID לחליטה נמצא במכונה עם דוד לחליטה ומייצב את טמפרטורת הדוד בצורה יזומה.
כל מה ש E61 עושה זה להתחבר לתרמוסיפון ובסוף הקולינג פלאש בגלל שיש מסה גדולה הוא ישמור על אותו חום לאורך השוט.
אתה לא יכול לתכנת טמפרטורת חליטה ב E61 - זה סתם בלוק פליז.
באיצו אלכס דאבל יש PID לדוד חליטה ואם תעלה בו את הטמפרטורה ל 100 מעלות ככה הקפה ייחלט בלי קשר ל E61.
ה PID מחליף את הפרסוסטאט שמודד לחץ שיחסי לטמפרטורת הדוד - לא קשור ישירות לחליטה.
על מחליף החום אין PID.
E61 לא מייצב טמפרטורה כמו PID - PID לחליטה נמצא במכונה עם דוד לחליטה ומייצב את טמפרטורת הדוד בצורה יזומה.
כל מה ש E61 עושה זה להתחבר לתרמוסיפון ובסוף הקולינג פלאש בגלל שיש מסה גדולה הוא ישמור על אותו חום לאורך השוט.
אתה לא יכול לתכנת טמפרטורת חליטה ב E61 - זה סתם בלוק פליז.
באיצו אלכס דאבל יש PID לדוד חליטה ואם תעלה בו את הטמפרטורה ל 100 מעלות ככה הקפה ייחלט בלי קשר ל E61.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
זה נכון.
מצד שני, לפעמים מוצאים מכונות E61 HX עם PID וזה כבר די מטופש (אפשר להשיג בחו"ל אניטות כאלה, למשל).
אתה שם PID אבל לא באמת מקבל יציבות טמפ' כי צריך קולינג פלאש בכל מקרה.
תדעו לכם שאחת המכונות שהכי מעניין אותי לטעום זה E61 סינגל בויילר עם PID - כמו האלקסיה של קוויקמיל. היא זכתה ב-HB בציון יותר גבוה מכל ה-E61 האחרות (ציון כמו של האלקטרה סמיאוטומטיקה). מאוד משעשע אותי לחשוב על לקנות כזו מכונה ולהוסיף לה דוד שני להקצפה בקומבינה של פירוק מכונה אחרת.
מצד שני, לפעמים מוצאים מכונות E61 HX עם PID וזה כבר די מטופש (אפשר להשיג בחו"ל אניטות כאלה, למשל).
אתה שם PID אבל לא באמת מקבל יציבות טמפ' כי צריך קולינג פלאש בכל מקרה.
תדעו לכם שאחת המכונות שהכי מעניין אותי לטעום זה E61 סינגל בויילר עם PID - כמו האלקסיה של קוויקמיל. היא זכתה ב-HB בציון יותר גבוה מכל ה-E61 האחרות (ציון כמו של האלקטרה סמיאוטומטיקה). מאוד משעשע אותי לחשוב על לקנות כזו מכונה ולהוסיף לה דוד שני להקצפה בקומבינה של פירוק מכונה אחרת.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -