מולטי טסקינג באייפון ובאייפד
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
OO לא שווק לכל האוכלוסיה על מוצרי צריכה אבל השתמשו בזה רבות בסוף שנות ה90 ותחילת שנות ה00 לשיווק תוכנות .
אני זוכר תקופה שזה היה מופיע כמעט בכל ברושור של תוכנה.
מה שמצחיק הוא שלרוב אנשי השיווק והמכירות לא היה מושג ירוק מה זה בעצם OO, מושג מעולם התכנות והsoftware design, אך הם איך שהוא אימצו את המושג שהם שמעו את המהנדסים אומרים ונתנו לו משמעות חדשה והיא אוביקטים על המסך. כלומר כל תוכנה שבUI שלה היו אוביקטים על מסך שאפשר לעשות עליהם פעולות נהייתה OO.
אגב, סביר שרוב התוכנות הללו היו באמת OO בתוכו וסביר אף שאוביקט על המסך באמת מומש על ידי אוביקט בתוכנה עצמה, ולו בגלל התקופה בה הן נכתבו.
אני זוכר תקופה שזה היה מופיע כמעט בכל ברושור של תוכנה.
מה שמצחיק הוא שלרוב אנשי השיווק והמכירות לא היה מושג ירוק מה זה בעצם OO, מושג מעולם התכנות והsoftware design, אך הם איך שהוא אימצו את המושג שהם שמעו את המהנדסים אומרים ונתנו לו משמעות חדשה והיא אוביקטים על המסך. כלומר כל תוכנה שבUI שלה היו אוביקטים על מסך שאפשר לעשות עליהם פעולות נהייתה OO.
אגב, סביר שרוב התוכנות הללו היו באמת OO בתוכו וסביר אף שאוביקט על המסך באמת מומש על ידי אוביקט בתוכנה עצמה, ולו בגלל התקופה בה הן נכתבו.
משה
- haimbl
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1202
אני לא מתעקש, אני אומר אומר את מה שאני יודע וחושב ובגלל זה אמרתי "תקן אותי אם אני טועה".
כבר אמרתי ואני אחזור על זה שוב, המימוש לדעתי הוא מעולה, בדיוק מהסיבות שציינת.
כבר אמרתי ואני אחזור על זה שוב, המימוש לדעתי הוא מעולה, בדיוק מהסיבות שציינת.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
MOCO,
הסיפור שלך על ה OO פשוט הזוי, אני לא אומר לרגע שהוא לא נכון (לי אישית פשוט לא יצא להתקל בזה), אני רק אומר שאם זה הסלט שאנשי מכירות עשו מ OO, זה מופרע לגמרי...
הסיפור שלך על ה OO פשוט הזוי, אני לא אומר לרגע שהוא לא נכון (לי אישית פשוט לא יצא להתקל בזה), אני רק אומר שאם זה הסלט שאנשי מכירות עשו מ OO, זה מופרע לגמרי...
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
נתחיל עם עופר,
אני שם לב שאתה חושב שאפל מימשו מנגנון לניהול משימות מעולה ואין שום צורך בשום דבר נוסף בשימוש המנגנון הזה...האומנם?!
בו נחשוב רגע מה ניתן להריץ ברקע על פלטפורמת ה iOS?
ת'כלס זה נותן מענה לשלושה דברים בלבד:
1. VOIP -לדוגמה אם אתה בונה קליינט של VOIP (נניח סקייפ) אז יש לך אפשרות לרוץ ברקע ולקבל נניח שיחה בזמן שאתה מבצע משהו אחר
2. ניגון אודיו-די מובן
3. שירותי ניווט-הכוונה היא ליכולת להגיב לשינויי מיקום שמתקבלים בדר"כ מרכיב ה GPS (לדוגמה להריץ Waze ברקע)
רק לסיים את הרשימה יש עוד מספר דברים שנכנסים תחת המעטפת של ריבוי משימות ב iOS:
4. לבקש מהמערכת לסיים משימה קצרה-במידה ואתם לא תסיימו את המשימה הזאת בזמן קצר המערכת תעיף אתכם לכל הרוחות (רק על הנושא הקטן הזה ניתן לפתח דיון שלם)
5. local notifications-הכוונה היא ליכולת לשלוח עידכון למשתמש בנקודת זמן בעתיד (לדוגמה שעון מעורר)
6. Push notifications-היכולת לדחוף נתונים מהענן (אבל רק דרך שרתי אפל) למכשיר שלכם (היכולת הזאת קיימת עוד ב iOS3)
זה הכל.........
אז בכל זאת איפה הבעייה:
1. המנגנון הזה דורש כתיבה מחדש של קוד האפליקצייה על מנת לתמוך בריבוי המשימות. כלומר Waze היו צריכים לשכתב את האפליקצייה שלהם כדי לתמוך בזה
2. יש הרבה מאוד דברים שלא ניתן לעשות במודל הסגור הזה. הבולט מכולם זה חוסר היכולת לבצע משימות עידכון ברקע (background updating) ובעיקר משימות רשת.....דברים כגון הורדת קבצים, משיכת תכנים משירות כלשהו, הורדת דף HTML לדפדפן, משיכת מיילים משרת מרוחק, משיכת עידכונים ל RSS reader, משיכת עידכונים על מזג אויר, משיכת טוייטים מקליינט טוייטר, שמירת חיבור VPN ועוד ועוד ועוד. הדבר הנוסף הוא חוסר היכולת לרנדר Open GL ברקע
רק להדגיש את הנוקשות והמוגבלות, אז הנה כמה "טיפים" מבית אפל לאנשי הפיתוח:
[left]Do not make any OpenGL ES calls from your code.
Cancel any Bonjour-related services before being suspended.
Be prepared to handle connection failures in your network-based sockets
Save your application state before moving to the background.
Release any unneeded memory when moving to the background.
Stop using shared system resources before being suspended.
Avoid updating your windows and views.
Respond to connect and disconnect notifications for external accessories.
Clean up resources for active alerts when moving to the background.
Remove sensitive information from views before moving to the background.
Do minimal work while running in the background.
[/left]
אז עופר,
אולי זה מושלם לך, אבל מנגנון ריבוי המשימות החלקי הזה, רחוק מאוד ממושלמות וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על מעבדי ה Dual Core שכניסתם תדגיש עוד יותר את המגבלה שיש במנגנון ריבוי המשימות ב iOS. זה עוד לפני שדיברתי את חוסר היכולת לעדכן ולהציג שני חלונות בו זמנית ברקע (כפי שנעשה בגירסת Honeycomb של האנדרואיד על מכשירי טאבלט בעלי מסך גדול). למכשירים בעלי מעבד Dual Core עם GPU חזק, עם זיכרון ram של כמעט 1GB אין שום, אבל שום בעייה, להריץ תהליכים במקביל באופן מלא והמגבלה היחידה כיום שיש לזה במכשירי מובייל זה זמן סוללה. כל השאר הסיבות זה קישקושים שיווקים
אני שם לב שאתה חושב שאפל מימשו מנגנון לניהול משימות מעולה ואין שום צורך בשום דבר נוסף בשימוש המנגנון הזה...האומנם?!
בו נחשוב רגע מה ניתן להריץ ברקע על פלטפורמת ה iOS?
ת'כלס זה נותן מענה לשלושה דברים בלבד:
1. VOIP -לדוגמה אם אתה בונה קליינט של VOIP (נניח סקייפ) אז יש לך אפשרות לרוץ ברקע ולקבל נניח שיחה בזמן שאתה מבצע משהו אחר
2. ניגון אודיו-די מובן
3. שירותי ניווט-הכוונה היא ליכולת להגיב לשינויי מיקום שמתקבלים בדר"כ מרכיב ה GPS (לדוגמה להריץ Waze ברקע)
רק לסיים את הרשימה יש עוד מספר דברים שנכנסים תחת המעטפת של ריבוי משימות ב iOS:
4. לבקש מהמערכת לסיים משימה קצרה-במידה ואתם לא תסיימו את המשימה הזאת בזמן קצר המערכת תעיף אתכם לכל הרוחות (רק על הנושא הקטן הזה ניתן לפתח דיון שלם)
5. local notifications-הכוונה היא ליכולת לשלוח עידכון למשתמש בנקודת זמן בעתיד (לדוגמה שעון מעורר)
6. Push notifications-היכולת לדחוף נתונים מהענן (אבל רק דרך שרתי אפל) למכשיר שלכם (היכולת הזאת קיימת עוד ב iOS3)
זה הכל.........
אז בכל זאת איפה הבעייה:
1. המנגנון הזה דורש כתיבה מחדש של קוד האפליקצייה על מנת לתמוך בריבוי המשימות. כלומר Waze היו צריכים לשכתב את האפליקצייה שלהם כדי לתמוך בזה
2. יש הרבה מאוד דברים שלא ניתן לעשות במודל הסגור הזה. הבולט מכולם זה חוסר היכולת לבצע משימות עידכון ברקע (background updating) ובעיקר משימות רשת.....דברים כגון הורדת קבצים, משיכת תכנים משירות כלשהו, הורדת דף HTML לדפדפן, משיכת מיילים משרת מרוחק, משיכת עידכונים ל RSS reader, משיכת עידכונים על מזג אויר, משיכת טוייטים מקליינט טוייטר, שמירת חיבור VPN ועוד ועוד ועוד. הדבר הנוסף הוא חוסר היכולת לרנדר Open GL ברקע
רק להדגיש את הנוקשות והמוגבלות, אז הנה כמה "טיפים" מבית אפל לאנשי הפיתוח:
[left]Do not make any OpenGL ES calls from your code.
Cancel any Bonjour-related services before being suspended.
Be prepared to handle connection failures in your network-based sockets
Save your application state before moving to the background.
Release any unneeded memory when moving to the background.
Stop using shared system resources before being suspended.
Avoid updating your windows and views.
Respond to connect and disconnect notifications for external accessories.
Clean up resources for active alerts when moving to the background.
Remove sensitive information from views before moving to the background.
Do minimal work while running in the background.
[/left]
אז עופר,
אולי זה מושלם לך, אבל מנגנון ריבוי המשימות החלקי הזה, רחוק מאוד ממושלמות וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על מעבדי ה Dual Core שכניסתם תדגיש עוד יותר את המגבלה שיש במנגנון ריבוי המשימות ב iOS. זה עוד לפני שדיברתי את חוסר היכולת לעדכן ולהציג שני חלונות בו זמנית ברקע (כפי שנעשה בגירסת Honeycomb של האנדרואיד על מכשירי טאבלט בעלי מסך גדול). למכשירים בעלי מעבד Dual Core עם GPU חזק, עם זיכרון ram של כמעט 1GB אין שום, אבל שום בעייה, להריץ תהליכים במקביל באופן מלא והמגבלה היחידה כיום שיש לזה במכשירי מובייל זה זמן סוללה. כל השאר הסיבות זה קישקושים שיווקים
- haimbl
-
- חבר ותיק

osherov,
רוב הדברים שציינת לא פוגעים בחווית משתמש, אלא במפתחים
רוב הדברים שציינת לא פוגעים בחווית משתמש, אלא במפתחים
- osherov
-
- גורו Android

איך הגעת לזהhaimbl כתב:osherov,
רוב הדברים שציינת לא פוגעים בחווית משתמש, אלא במפתחים...
1. כנראה שלא קראת את כל ההודעה שלי
2. בגלל הצורך לשכתב את הקוד מחדש, הרבה מאוד אפליקציות לא תומכות ביכולות האלה ולכן חווית המשתמש נפגמת
המצחיק הוא, שאני עוקב תקופה ארוכה אחרי יש\אין מנגנון ריבוי המשימות של האייפון ובמקביל אני עוקב אחרי תגובות של הרבה אייפוניסטים וכמה אייפדיסטים (חלק מהם הם מפתחי iOS) ומשעשע שבתקופה שלא הייתה תמיכה בכלל לריבוי משימות לאפליקציות צד ג' באייפון, הרוב אמרו לי שממש אין להם צורך בכך ואחרי שהמנגנון הגיע ל iOS4 באופן חלקי, אז הדעה לפתע השתנתה ומתברר שהיכולות הזאת דווקא מאוד חשובה להם, אבל אז נאמר לי שיותר ממה שיש כבר ממש לא צריך (להפך עכשיו זה פשוט מושלם)....אני מניח שאם עוד חצי שנה יגיע שידרוג נוסף למנגנון הזה (נניח ב iOS5) ואז בטח חלק יגידו שהנה עכשיו גם החיסרון הגדול של האייפון נפתר.
דבר נוסף מוזר לי הוא שלרוב "האייפדיסטים" אין ממש דרישה לקבל מנגנון ריבוי משימות מלא למכשיר הענק שלהם. לטאבלטים אין בעייה רצינית של סוללה כמו לסמארטפון. לטאבלט יש מסך ענק שפשוט דורש ריבוי משימות (שלא לדבר על הצורך להריץ מספר חלונות במקביל) ולטאבלטים החדשים כיום יש מעבד כפול ליבה....אז תהרגו אותי איך אתם לא מבינים שחוסר תמיכה מלא בריבוי משימות פוגע לכם בחווית השימוש (עם כל הכיף שיש לכם בחוייה הזאת כיום עם האייפד שלכם)....
- moco
-
- גורו

צודק מאוד.osherov כתב:איך הגעת לזהhaimbl כתב:osherov,
רוב הדברים שציינת לא פוגעים בחווית משתמש, אלא במפתחים...![]()
1. כנראה שלא קראת את כל ההודעה שלי![]()
2. בגלל הצורך לשכתב את הקוד מחדש, הרבה מאוד אפליקציות לא תומכות ביכולות האלה ולכן חווית המשתמש נפגמת...
אפשר פשוט להגיד שכל מה שפוגע במפתח או יצרן של מוצר (וזה לאו דווקא רק למוצרי תוכנה), בהכרח פוגע במשתמש המוצר . או שביכולות המוצר או שבמחיר המוצר (או שניהם כמובן).
שום יצרן/מפתח לא ישכב על הגדר למען הלקוח.
ופה לדעתי אתה טועה.osherov כתב: דבר נוסף מוזר לי הוא שלרוב "האייפדיסטים" אין ממש דרישה לקבל מנגנון ריבוי משימות מלא למכשיר הענק שלהם. לטאבלטים אין בעייה רצינית של סוללה כמו לסמארטפון. לטאבלט יש מסך ענק שפשוט דורש ריבוי משימות (שלא לדבר על הצורך להריץ מספר חלונות במקביל) ולטאבלטים החדשים כיום יש מעבד כפול ליבה....אז תהרגו אותי איך אתם לא מבינים שחוסר תמיכה מלא בריבוי משימות פוגע לכם בחווית השימוש (עם כל הכיף שיש לכם בחוייה הזאת כיום עם האייפד שלכם).......
אשתי משתמשת כבדה מאוד באייפאד (מבחינת שעות אייפאד, אין הכוונה שהיא גיק שמנסה לעשות כל דבר על האייפאד). בגדול היא גולשת וקוראת/כותבת אימייל. בנותי גם משחקות ים משחקים עליו.
מתוך הכרות עם עוד כמה משתמשים ובעיקר מקריאה, די ברור לי שהיא משתמשת אייפאד מאוד אופיינית מבחינת אופי השימוש.
MT לא חסר לה ולא לבנות.
גם לי הוא לא חסר חוץ מבעיניין אחד - אני רגיל לפתוח טאבים בדפדפן שיטענו בעוד אני קורא אחר.
ברור לי שאני גם די חריג.
למדתי בעבודה איזה מיעוט קטן מעולם הגולשים (בלי קשר לאייפאד) בכלל משתמש בטאבים, שלא לדבר על מנצל אותם "לחסוך זמן" כמוני.
אז זה כנראה יפגע לך בחווית השימוש בטאבלט, אבל אותך ואותי לא צריכים לספור בכלל. אנחנו פלח שוק זניח.
אגלה לך עוד משהו. סביר שגם מ"ה של מחשב ביתי הייתה מצליחה כיום לגמרי לא רע בלי MT.
זה שיש לה MT (ועוד הרבה מאוד יכולות נוספות) זה עיניין היסטורי כי הPC לא התפתח בשנותיו הראשונות כמכשיר גלישה באינטרנט.
אפשר להגיד שסמארטפונים וטאבלטים זה בעצם סיפור ההצלחה הראשון (כקטגוריה) למכירת מחשבים כמוצר צריכה (appliance) שווה לכל נפש. הChromOS גם כזה, רק שמוקדם להגיד עליו שהצליח.
משה
- haimbl
-
- חבר ותיק

אתה טועה, ובגדול!צודק מאוד.
אפשר פשוט להגיד שכל מה שפוגע במפתח או יצרן של מוצר (וזה לאו דווקא רק למוצרי תוכנה), בהכרח פוגע במשתמש המוצר . או שביכולות המוצר או שבמחיר המוצר (או שניהם כמובן).
שום יצרן/מפתח לא ישכב על הגדר למען הלקוח....
את בתור לקוח תשתמש בתוכנה שהיא לא ידידותית? המטרה של החברה זה לעשות כסף ואם היא לא משקיעה בתוכנות/ משחקים שלה היא לא תעשה שקל. החברה תעשה הכל! כדי שתשתמש בתוכנות שלה.
אתה שוב טועה, אפילו ההורים שלי, שלמדו לגלוש לא מזמן משתמשים בטאבים.למדתי בעבודה איזה מיעוט קטן מעולם הגולשים (בלי קשר לאייפאד) בכלל משתמש בטאבים, שלא לדבר על מנצל אותם "לחסוך זמן" כמוני....
osherov
לגבי טאבלט אני יותר ממסכים איתך. מכשיר עם מסך כל כך גדול לא צריך להיות מוגבל לאפליקצייה אחת.
חווית המשתמש תפגע רק כאשר המפתח לא מתייחס לצרכיי ורצונות המשתמש
תזכיר לי איפה קונים טאבלט אחר שהוא לא גלאקסי, שאגב גם עליו יש לי המון דברים רעים להגיד?ולטאבלטים החדשים כיום יש מעבד כפול ליבה...
- osherov
-
- גורו Android

משה,
אני לא דיברתי על הצרכים שלי כי הם שונים ולא רלוונטים לדיון, אני מדבר על מגוון היכולות שחסרות לבעלי טאבלטים. זה שאישתך לא משתמשת בהם לא נובע בהכרח מזה שהיא לא צריכה את זה, אלא סתאם מהעובדה שזה לא מאופשר במערכת ולכן אתם לא יודעים האם זה היה נוח יותר או פחות (זאת בדיוק הנקודה שלי). כל כך הרבה יכולות שלא מאופשרות בגלל החסימה הזאת עד כדי כך שאין לי ספק שהדברים האלה היו עושים הבדל חוויתי עצום במידה והם היו נתמכים ב OS. דברים כמו לדוגמה:
-פתיחה ועבודה של שני חלונות במקביל אחד לשני
-הורדת מיילים ברקע, בזמן שאני גולש
-כתיבת מסמך כאשר ברקע רצה ומתעדכנת לי אפליקציית פייסבוק
-קריאת מסמך PDF כאשר ברקע אני מוריד קובץ מהרשת
-רבלת הודעות IM באחת מתוכנות הצ'אט, כאשר אני משחק בינתיים ב Angry Birds
-עבודה אמיתית בדפדפן מבוסס טאבים
-ווידג'ט שמציג לי מידע עדכני של מניות מהבורסה כאשר אני קורא ספר על הטאבלט
-נגן וידאו שמציג לי סרט וידאו ב VLC בזמן שאני בדיוק שולח SMS לחבר
-צפייה בתמונות שצילמתי בזמן שאני..................
ועוד ועוד ועוד ועוד
ת'אמת אין לי בכלל צורך לשכנע בחשיבות המנגנון הזה. מכיוון ש 2/3 מאנשי העולם עושים שימוש אינטנסיבי בריבוי משימות מידי יום. אז האם ההבדל בין מחשב נייד למכשיר לטאבלט הוא כל כך גדול?! לטעמי ממש לא, בטח כאשר מסתכלים על החומרה של הטאבלטים. ת'אכלס רובנו רוצים לעבוד על הטאבלט בדיוק כמו שאנחנו עובדים על חלונות 7, רק שבטאבלט אנחנו מעונינים שה OS יתמוך גם באופן חוויתי מאוד במסך מגע.....
haimbl,
לדוגמה, בדיוק היום, טאבלט ה XOOM המפלצתי של מוטורולה נחת בחנויות בארה"ב
אני לא דיברתי על הצרכים שלי כי הם שונים ולא רלוונטים לדיון, אני מדבר על מגוון היכולות שחסרות לבעלי טאבלטים. זה שאישתך לא משתמשת בהם לא נובע בהכרח מזה שהיא לא צריכה את זה, אלא סתאם מהעובדה שזה לא מאופשר במערכת ולכן אתם לא יודעים האם זה היה נוח יותר או פחות (זאת בדיוק הנקודה שלי). כל כך הרבה יכולות שלא מאופשרות בגלל החסימה הזאת עד כדי כך שאין לי ספק שהדברים האלה היו עושים הבדל חוויתי עצום במידה והם היו נתמכים ב OS. דברים כמו לדוגמה:
ועוד ועוד ועוד ועוד
ת'אמת אין לי בכלל צורך לשכנע בחשיבות המנגנון הזה. מכיוון ש 2/3 מאנשי העולם עושים שימוש אינטנסיבי בריבוי משימות מידי יום. אז האם ההבדל בין מחשב נייד למכשיר לטאבלט הוא כל כך גדול?! לטעמי ממש לא, בטח כאשר מסתכלים על החומרה של הטאבלטים. ת'אכלס רובנו רוצים לעבוד על הטאבלט בדיוק כמו שאנחנו עובדים על חלונות 7, רק שבטאבלט אנחנו מעונינים שה OS יתמוך גם באופן חוויתי מאוד במסך מגע.....
haimbl,
לדוגמה, בדיוק היום, טאבלט ה XOOM המפלצתי של מוטורולה נחת בחנויות בארה"ב
- moco
-
- גורו

הרגת אותיhaimbl כתב:אתה טועה, ובגדול!צודק מאוד.
שום יצרן/מפתח לא ישכב על הגדר למען הלקוח....
את בתור לקוח תשתמש בתוכנה שהיא לא ידידותית? המטרה של החברה זה לעשות כסף ואם היא לא משקיעה בתוכנות/ משחקים שלה היא לא תעשה שקל. החברה תעשה הכל! כדי שתשתמש בתוכנות שלה....
התחלת ב"אתה טועה בגדול" והמשכת בהסבר שיכולתי להביא בעצמי למדוע אני צודק
ברור שהחברה תעשה את הכל כדי שנשתמש במוצרים שלה, וככל שיש יהיה לה קשה יותר או שאתה לא תקבל משהו, או שתקבל אותו מאוחר יותר או שיעלה לך יותר - בדיוק כי מטרת החברה היא להרויח.
בתוכנה קצת קשה לתת דוגמא מיידית כי יותר מידי מודלים עסקיים מבוססים על טווח לא מיידי.
קח דוגמא מבניית בית. אם מי שבונה לך מגלה שזה יותר קשה מהרגיל, לדוגמא הבית נבנה על מדרון, מי אתה חושב יפסיד מזה כסף, הוא או אתה? (בהנחה כמובן שהחוזה לא סגור כבר)
איך אני יכול לטעות כאשר אני בכלל לא מכיר את הוריךhaimbl כתב:אתה שוב טועה, אפילו ההורים שלי, שלמדו לגלוש לא מזמן משתמשים בטאבים.למדתי בעבודה איזה מיעוט קטן מעולם הגולשים (בלי קשר לאייפאד) בכלל משתמש בטאבים, שלא לדבר על מנצל אותם "לחסוך זמן" כמוני.......
אני מניח שאתה לימדת אותם. יפה, בן טוב.
אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא מה השימוש בטאבים בציבור הרחב והלא Internet savvy, ואגב, לא הייתי לוקח את הציבור הישראלי כדוגמא אלא דווקא את האמריקאי.
אתה לא תאמין כמה תלונות קיבלנו מאתר שפתח דפים בטאב חדש כדיפולט - מה שנראה כל כך סביר במקרה המדובר. התלונות לא היו "אני לא אוהב את זה", אלא "לאן נעלמה האפליקציה" או "אני לא יכול לעשות back" והצביעו על חוסר מודעות בכלל לקיום הטאבים (למרות שהדפדפן תמך).
משה
- moco
-
- גורו

קודם כל בשני דברים אתה פשוט טועה עובדתית. קבלת אימיילים וIM (לפחות בקליינט שאני התקנתי) כן עובד ברקע.osherov כתב:משה,
ועוד ועוד ועוד ועוד...
את שאר הרשימה אני יכול להואריך עד אין סוף. אני לא טוען שMT אמיתי לא יכול לאפשר פיצ'רים שלא קיימים היום. אני טוען שאלה תכונות לא קריטיות ובעצם בכלל לא חשובות לשימוש בטאבלט.
המשפט המודגש (על ידי) זה בדיוק הטעות שלך.osherov כתב: ת'אמת אין לי בכלל צורך לשכנע בחשיבות המנגנון הזה. מכיוון ש 2/3 מאנשי העולם עושים שימוש אינטנסיבי בריבוי משימות מידי יום. אז האם ההבדל בין מחשב נייד למכשיר לטאבלט הוא כל כך גדול?! לטעמי ממש לא, בטח כאשר מסתכלים על החומרה של הטאבלטים. ת'אכלס רובנו רוצים לעבוד על הטאבלט בדיוק כמו שאנחנו עובדים על חלונות 7, רק שבטאבלט אנחנו מעונינים שה OS יתמוך גם באופן חוויתי מאוד במסך מגע........
אתה רגיל לPC ורואה את הטאבלט כעוד PC, רק יותר נייד. (וכמובן, גם בPC אתה משתמש מתוחכם, ומתוחכם בהרבה יחסית לשימוש הנפוץ).
אז גם PC היום הוא ברוב הגדול של המקרים מכשיר לצריכת תוכן (לא אצלי ואצלך כמובן) , ולגבי טאבלט זה נכון הרבה יותר.
כדוגמא, הרצון שלך לקרוא ספר ולראות בצד ווידג'ט עם עדכוני מניות הוא לא סביר. הוא לא סביר אפילו על מסך PC גדול כי בספר צריך להתרכז
תוכל לעשות switch in לווידג'ט ואז הוא יהיה מעודכן גם במערכת בלי MT אמיתי.
ברור שיהיה MT גם באייפאד ולו בגלל שהמתחרים יצביעו על זה כחוסר, אבל האם הוספת היכולת הזו תשנה מהותית את אופני השימוש של רוב המשתמשים יחסית להיום? ממש לא.
משה
- haimbl
-
- חבר ותיק

עם התחרות של היום חברות לא יכולות להרשות לעצמן להשאר מאחור, אני אתן לך דוגמא בחברה שעבדתי בה בעבר התחילו לפתח ב .Net עוד בזמן הבטא! למה? כדי להיות ראשונים, כי זאת הייתה, ועדין, טכנולוגיה מדיהימה.
תראה ב AppStore, יש מאות תוכנות שהמטרה שלהן זהה, מי תהייה המרוויחה הגדולה? הזולה ביותר עם הממשק משתמש הכי נוח. הדוגמא שלא אולי נכונה אבל לא לדיון הנוכחי מאחר ואנחנו כן מדברים על תוכנה
אפשר פשוט להגיד שכל מה שפוגע במפתח או יצרן של מוצר (וזה לאו דווקא רק למוצרי תוכנה), בהכרח פוגע במשתמש המוצר
אתה טועה כי מפתח שרוצה להרוויח כסף בעולם האפליקציות צריך לעשות את המיטב. לעומתי אתה טוען שהחברה תגלגל את העלויות עליי, או שכן או שלא מה שבטוח זה שאם התמכור יהיה תאום לחווית משתמש כנראה שאנחנו נספוג את הדולר הנוסף.
אתה מוזמן להכיר את ההורים שלי הם אחלה אנשים
אומנם הם עדין אומרים "האינטרנט לא עובד לי" כשהאספלורר נתקע אבל אני יכול להגיד שהם מראים התקדמות רצינית.
לגביי הדוגמא שלך, עד לפני שלמדתי פיתוח הייתי איש QA ובתור QA אתה לומד דבר מאוד מאוד חשוב. אם התוכנה מגיבה בצורה שהיוזר לא יכול לצפות או להבין, יש לך באג. הבאג הוא כמובן עיצובי, תכנוני או איך שתרצה לקרוא לזה.
דוגמא נוספת היא שינויי ממשק שעשית באחת התוכנות שבניתי בעבודה. היוזרים התלוננו שיש הרגשה של כבדות בתוכנה, אתה יודע מה עשיתי? שיחקתי קצת עם הGUI הוספתי 3-4 Progress bar וכמו קסם כל התלונות הפכו לשבחים על כך שהאתוכנה עובדת מהר, למה? כי במקום לראות חלון תקוע הם רואים איזה שהיא התקדמות
תראה ב AppStore, יש מאות תוכנות שהמטרה שלהן זהה, מי תהייה המרוויחה הגדולה? הזולה ביותר עם הממשק משתמש הכי נוח. הדוגמא שלא אולי נכונה אבל לא לדיון הנוכחי מאחר ואנחנו כן מדברים על תוכנה
אפשר פשוט להגיד שכל מה שפוגע במפתח או יצרן של מוצר (וזה לאו דווקא רק למוצרי תוכנה), בהכרח פוגע במשתמש המוצר
אתה טועה כי מפתח שרוצה להרוויח כסף בעולם האפליקציות צריך לעשות את המיטב. לעומתי אתה טוען שהחברה תגלגל את העלויות עליי, או שכן או שלא מה שבטוח זה שאם התמכור יהיה תאום לחווית משתמש כנראה שאנחנו נספוג את הדולר הנוסף.
אתה מוזמן להכיר את ההורים שלי הם אחלה אנשים
לגביי הדוגמא שלך, עד לפני שלמדתי פיתוח הייתי איש QA ובתור QA אתה לומד דבר מאוד מאוד חשוב. אם התוכנה מגיבה בצורה שהיוזר לא יכול לצפות או להבין, יש לך באג. הבאג הוא כמובן עיצובי, תכנוני או איך שתרצה לקרוא לזה.
דוגמא נוספת היא שינויי ממשק שעשית באחת התוכנות שבניתי בעבודה. היוזרים התלוננו שיש הרגשה של כבדות בתוכנה, אתה יודע מה עשיתי? שיחקתי קצת עם הGUI הוספתי 3-4 Progress bar וכמו קסם כל התלונות הפכו לשבחים על כך שהאתוכנה עובדת מהר, למה? כי במקום לראות חלון תקוע הם רואים איזה שהיא התקדמות
- moco
-
- גורו

חיים,
אתה כותב דברים נכונים אבל בדיוק לזה התכוונתי ב"מודלים עסקיים מבוססים על טווח לא מיידי".
אתה כתבת "רוב הדברים שציינת לא פוגעים בחווית משתמש, אלא במפתחים" ואני טוען שבסופו של דבר זה אכן מתגלגל על המשתמש, בין אם זה יהיה דולר נוסף, 100 דולר נוספים (לא כל אפליקציה בהכרח תמכר בדולרים בודדים), בעודף פרסומות מעצבן או בזה שהאפליקציה תהיה קיימת עוד שנה ולא עכשיו.
בתור מפתח אני בטוח שאתה יודע שאתה לא לוקח על עצמך פגיעות בדמות מאמץ יתר בעבודה בחינם ואף לא בזול. לפחות כך אני מקווה
. ההיפך, האתגרים במימוש הם מה שמבטיחים לך פרנסה אז הם רק כביכול "פוגעים" במפתחים, בעצם הם מאוד מיטיבים עמם. אם אפל, רק כדוגמא, היו עושים את זה כל כך קל שכל שמנדריק היה מפתח אפליקציה מדהימה תוך יום, המפתחים של היום היו הנפגעים.
לגבי מה שכתבת על חשיבות הממשק אז אתה כמובן צודק. הנקודה שלי הייתה שהתפלאנו לגלות שברגע שאוכלוסיית המשתמשים פורצת מעבר ל"חוג הגיקים" או סתם וותיקי האינטרנט לעבר האוכלוסיה הכללית, אז פתאום הפתיחה בטאבים חדשים שהיה בעצם אחלה פיצ'ר למי שהכיר טאבים, הפך מאחלה פ'צ'ר לבאג שגרם לאנשים לחשוב שהאפליקציה לא עובדת.
אתה כותב דברים נכונים אבל בדיוק לזה התכוונתי ב"מודלים עסקיים מבוססים על טווח לא מיידי".
אתה כתבת "רוב הדברים שציינת לא פוגעים בחווית משתמש, אלא במפתחים" ואני טוען שבסופו של דבר זה אכן מתגלגל על המשתמש, בין אם זה יהיה דולר נוסף, 100 דולר נוספים (לא כל אפליקציה בהכרח תמכר בדולרים בודדים), בעודף פרסומות מעצבן או בזה שהאפליקציה תהיה קיימת עוד שנה ולא עכשיו.
בתור מפתח אני בטוח שאתה יודע שאתה לא לוקח על עצמך פגיעות בדמות מאמץ יתר בעבודה בחינם ואף לא בזול. לפחות כך אני מקווה
לגבי מה שכתבת על חשיבות הממשק אז אתה כמובן צודק. הנקודה שלי הייתה שהתפלאנו לגלות שברגע שאוכלוסיית המשתמשים פורצת מעבר ל"חוג הגיקים" או סתם וותיקי האינטרנט לעבר האוכלוסיה הכללית, אז פתאום הפתיחה בטאבים חדשים שהיה בעצם אחלה פיצ'ר למי שהכיר טאבים, הפך מאחלה פ'צ'ר לבאג שגרם לאנשים לחשוב שהאפליקציה לא עובדת.
משה
- haimbl
-
- חבר ותיק

כל מה שקשור לעבודה אתה יכול להיות רגוע, חינם לא היה ולא נברא, זול? יחסית למי? אני לא מתלונן 
תשמע, יש אנציקלופדיות ומומחים בכל דבר שקשור לuser interface ככה שקטונתי.
כשאני מפתח תוכנה, אם זה בעבודה או לצרכיים אישיים אני מקפיד על דבר חשוב Keep It Simple, Stupid!
אני לא יודע אם אתה בא מעולם של פיתוח תוכנה אבל זה דבר מאוד נפוץ כשאתה מסתכל על קוד שכתבת לפני חודש ואתה אומר לעצמך בלב "מי האידיוט שפיתח את זה". אין מה לעשות, דברים שהם לא common sense לעולם לא ימכרו.
ולדוגמא ה"הודעתית". בחברה הקודמת שעבדתי עשו סימולטורים ללמערכות למידה, בעיקר טיסה. כשהחליטו להתרחב לעולם הרכב גילנו דבר מדהים. BMW סידרה 7 נמכרה פחות מהמצופה בגלל התפעול של המחשב! הוא פשוט היה מסובך מדי. מה שעישנו זה בעצם סימולטור שמלמד אותך להשתמש במחשב רכב. מגוכך אה?
תשמע, יש אנציקלופדיות ומומחים בכל דבר שקשור לuser interface ככה שקטונתי.
כשאני מפתח תוכנה, אם זה בעבודה או לצרכיים אישיים אני מקפיד על דבר חשוב Keep It Simple, Stupid!
אני לא יודע אם אתה בא מעולם של פיתוח תוכנה אבל זה דבר מאוד נפוץ כשאתה מסתכל על קוד שכתבת לפני חודש ואתה אומר לעצמך בלב "מי האידיוט שפיתח את זה". אין מה לעשות, דברים שהם לא common sense לעולם לא ימכרו.
ולדוגמא ה"הודעתית". בחברה הקודמת שעבדתי עשו סימולטורים ללמערכות למידה, בעיקר טיסה. כשהחליטו להתרחב לעולם הרכב גילנו דבר מדהים. BMW סידרה 7 נמכרה פחות מהמצופה בגלל התפעול של המחשב! הוא פשוט היה מסובך מדי. מה שעישנו זה בעצם סימולטור שמלמד אותך להשתמש במחשב רכב. מגוכך אה?
- moco
-
- גורו

יפה, אני מקווה שברור לך ששימוש בטאבים בדפדפן הם לא פשטות, הם ההיפך.
יש להם יתרונות גדולים לאחר שמתרגלים, אבל פשטות היא לא אחת מהן.
תוסיף לכך את העובדה שפעם בדפדפנים לא היו טאבים, כך שחוץ מעיניין הפשטות האינטרינזי יש גם עיניין של חידוש, וחידוש הוא גם לרוב הפוך מפשטות. מה שמוכר לך, תמיד יהיה פשוט ממה שחדש לך (עד שתלמד ותתרגל כמובן).
בקיצור, תעשה לך מנהג להסתכל מעבר לכתף
של גולשים שאינם מהעולם הטכנולוגי, תתפלא מה תגלה.
כנראה שילדים שלא הספיקו לפתח הרגלי גלישה ללא טאבים לא יתאימו להדגמה הנ"ל.
יש להם יתרונות גדולים לאחר שמתרגלים, אבל פשטות היא לא אחת מהן.
תוסיף לכך את העובדה שפעם בדפדפנים לא היו טאבים, כך שחוץ מעיניין הפשטות האינטרינזי יש גם עיניין של חידוש, וחידוש הוא גם לרוב הפוך מפשטות. מה שמוכר לך, תמיד יהיה פשוט ממה שחדש לך (עד שתלמד ותתרגל כמובן).
בקיצור, תעשה לך מנהג להסתכל מעבר לכתף
כנראה שילדים שלא הספיקו לפתח הרגלי גלישה ללא טאבים לא יתאימו להדגמה הנ"ל.
משה
- osherov
-
- גורו Android

משה,
רוב משתמשי הטאבלט כיום הם אנשים קצת יותר "מתוחכמים" ממשתמש PC ממוצע והניסיון שלך לטעון שרוב המשתמשים האלה לא צריכים מעבר למה שקיים ב iOS פשוט לא נכון. המשפט הנכון בתיאור שלך הוא "שהאייפד כיום נותן תמורה טובה בעד האגרה והוא נוח מאוד לשימוש גם כיום", אבל בין זה ובין להגיד שריבוי משימות אמיתי לא נחוץ יותר על המידה, המרחק גדול מאוד. משעשע אותי שאני מנסה לשכנע שריבוי משימות אמיתי הוא מצרך חובה במכשיר טאבלט בעתיד הקרוב ובמקביל גם אותה חברה עלייה אנחנו מדברים (אפל) הולכת לשחרר טאבלט בעל מעבד Dual Core (אם לא עכשיו אז במכשיר הבא) שכל תפקיד רכיב זה הוא להריץ יותר ממשימה אחת בו זמנית (ממש-ממש אבל ממש לא צריך מעבד כפול ליבה בשביל לקבל עידכון ברקע שאומר לך שיש לך מייל חדש בזמן שאתה גולש ברשת). הרי אם אפל באמת חושבת כמוך, אז בכיף היו מוסיפים עוד קצת ram לאייפד הנוכחי ויוצאים לעולם עם מכשיר זול ואם המשפט, "שחבר'ה, אין צורך להתקין מעבד חזק כפול ליבה על הטאבלט שלנו מכיוון שאף אחד לא באמת צריך את זה (חבל על הכסף, חבל על זמן הסוללה)"
נסה להסביר שוב, למה אתה חושב שאנחנו לא מחפשים "חלונות 7" גם במכשירי טאבלט (הכוונה שאנחנו מחפשים משהו עם יכולות זהות רק עם חווית משתמש למכשיר בעל מסך מגע) בדיוק כמו שאנחנו דורשים אותם נניח במכשיר Netbook?! תסביר לי מה ההבדל בין משתמש שרוכש לעצמו מחשב רשת לבין מחשב טאבלט (שזה ת'כלס בהקצנה, מחשב רשת בלי מקלדת).אני אשמח להעלות את השרשור הזה בעתיד לאוויר שכאשר אפל תייצר עידכון גירסה למנגנון ניהל המשימות שלה (בטח למכשירי טאבלט) ואז אני אזכיר גם לך לגבי זה שאמרת שלרוב האנשים אין באמת צורך בעידכון הזה, נראה עם כל תגובתך תהיה שזה ספין שיווקי ובאמת אין בכך צורך
אפליקציית המייל בה אתה משתמש עובדת ב Push דרך שרתי אפל ולכן אתה יכול לקבל עדכון של הודעה חדשה ברקע. אני מדבר על קליינט שעובד במנגנון של משיכת מידע. עכשיו שאלה שמעניינת אותי, האם כאשר אתה מקבל עידכון על מייל שמכיל נניח קובץ מצורף (נניח pdf בגודל 3-4 מגה), ברגע שאתה פותח את העידכון הזה על מייל חדש (זה פותח את קליינט המייל שלך), האם המייל כבר נמצא מקומית על הטאבלט או שיש לך צורך למשוך את התוכן אלייך מהשרת לטאבלט? במילים אחרות, האם אתה יכול לפתוח מייד את קובץ ה pdf או שאתה צריך להמתין שהוא יירד אלייך?
רוב משתמשי הטאבלט כיום הם אנשים קצת יותר "מתוחכמים" ממשתמש PC ממוצע והניסיון שלך לטעון שרוב המשתמשים האלה לא צריכים מעבר למה שקיים ב iOS פשוט לא נכון. המשפט הנכון בתיאור שלך הוא "שהאייפד כיום נותן תמורה טובה בעד האגרה והוא נוח מאוד לשימוש גם כיום", אבל בין זה ובין להגיד שריבוי משימות אמיתי לא נחוץ יותר על המידה, המרחק גדול מאוד. משעשע אותי שאני מנסה לשכנע שריבוי משימות אמיתי הוא מצרך חובה במכשיר טאבלט בעתיד הקרוב ובמקביל גם אותה חברה עלייה אנחנו מדברים (אפל) הולכת לשחרר טאבלט בעל מעבד Dual Core (אם לא עכשיו אז במכשיר הבא) שכל תפקיד רכיב זה הוא להריץ יותר ממשימה אחת בו זמנית (ממש-ממש אבל ממש לא צריך מעבד כפול ליבה בשביל לקבל עידכון ברקע שאומר לך שיש לך מייל חדש בזמן שאתה גולש ברשת). הרי אם אפל באמת חושבת כמוך, אז בכיף היו מוסיפים עוד קצת ram לאייפד הנוכחי ויוצאים לעולם עם מכשיר זול ואם המשפט, "שחבר'ה, אין צורך להתקין מעבד חזק כפול ליבה על הטאבלט שלנו מכיוון שאף אחד לא באמת צריך את זה (חבל על הכסף, חבל על זמן הסוללה)"
נסה להסביר שוב, למה אתה חושב שאנחנו לא מחפשים "חלונות 7" גם במכשירי טאבלט (הכוונה שאנחנו מחפשים משהו עם יכולות זהות רק עם חווית משתמש למכשיר בעל מסך מגע) בדיוק כמו שאנחנו דורשים אותם נניח במכשיר Netbook?! תסביר לי מה ההבדל בין משתמש שרוכש לעצמו מחשב רשת לבין מחשב טאבלט (שזה ת'כלס בהקצנה, מחשב רשת בלי מקלדת).אני אשמח להעלות את השרשור הזה בעתיד לאוויר שכאשר אפל תייצר עידכון גירסה למנגנון ניהל המשימות שלה (בטח למכשירי טאבלט) ואז אני אזכיר גם לך לגבי זה שאמרת שלרוב האנשים אין באמת צורך בעידכון הזה, נראה עם כל תגובתך תהיה שזה ספין שיווקי ובאמת אין בכך צורך
אפליקציית המייל בה אתה משתמש עובדת ב Push דרך שרתי אפל ולכן אתה יכול לקבל עדכון של הודעה חדשה ברקע. אני מדבר על קליינט שעובד במנגנון של משיכת מידע. עכשיו שאלה שמעניינת אותי, האם כאשר אתה מקבל עידכון על מייל שמכיל נניח קובץ מצורף (נניח pdf בגודל 3-4 מגה), ברגע שאתה פותח את העידכון הזה על מייל חדש (זה פותח את קליינט המייל שלך), האם המייל כבר נמצא מקומית על הטאבלט או שיש לך צורך למשוך את התוכן אלייך מהשרת לטאבלט? במילים אחרות, האם אתה יכול לפתוח מייד את קובץ ה pdf או שאתה צריך להמתין שהוא יירד אלייך?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78952
- שם מלא: עפר לאור
הבעיה העיקרית במולטיטסקינג באייפון ובאייפד כיום זה בעיקר המעבר המסורבל בין אפליקציות. אין צורך לראות כמה דברים בו זמנית, לפחות לא ברמה של פעולה רגילה. בעבודה שוטפת צריך אפליקציה אחת - זה בדיוק ההבדל בין pc לטאבלט. אם אתה צריך יכולת כזו ויש לך יכולת להתרכז בכמה חלונות במקביל, אז אתה צריך pc או מק, לא אייפד.
וויג׳טים זה באמת חסר בעמודי הבית, מחוות צריכות להחליף את double home והבעיה הקשה של נוטיפיקציות צריכה כבר להפתר.
וויג׳טים זה באמת חסר בעמודי הבית, מחוות צריכות להחליף את double home והבעיה הקשה של נוטיפיקציות צריכה כבר להפתר.
- haimbl
-
- חבר ותיק

אני נוטה להסכים עם osherov, אני לא רואה סיבה למה שלא יהיה מולטי טאסקינג מלא בטאבלט.
זה מאוד מזכיר מצב של פיצ'ר חדשים שפשוט לא חשבנו עליהם קדום, למשל:
- הUSB הדו כיווני. אנחנו מסתדרים עם הUSB הרגיל ואז בא איזה גאון ואומר "יש לי משהו יותר טוב להציע, משהו שלא חשבתם עליו קודם." ואז כולנו אומרים "וואו, איך לא חשבו על זה קודם" וכל זה פשוט כי אנחנו מסתדרים כרגע עם מה שיש ולא מרגישים בחוסר בדברים שלא קיימים.
- דוגמא נוספת היא השליטה במערכת הרכב דרך ההגה. אם הייתי אומר לך לפני כמה שנים שאתם לא תסדרו בלי היכולת הזאת הייתם אומרים לי "בשביל מה? יש את הפנל של המערכת של ומשם צריך לתפעל". אבל אחרי יומיים של שימוש בשלט על ההגה לא תבינו איך הסתדרתם בלי זה.
זה מאוד מזכיר מצב של פיצ'ר חדשים שפשוט לא חשבנו עליהם קדום, למשל:
- הUSB הדו כיווני. אנחנו מסתדרים עם הUSB הרגיל ואז בא איזה גאון ואומר "יש לי משהו יותר טוב להציע, משהו שלא חשבתם עליו קודם." ואז כולנו אומרים "וואו, איך לא חשבו על זה קודם" וכל זה פשוט כי אנחנו מסתדרים כרגע עם מה שיש ולא מרגישים בחוסר בדברים שלא קיימים.
- דוגמא נוספת היא השליטה במערכת הרכב דרך ההגה. אם הייתי אומר לך לפני כמה שנים שאתם לא תסדרו בלי היכולת הזאת הייתם אומרים לי "בשביל מה? יש את הפנל של המערכת של ומשם צריך לתפעל". אבל אחרי יומיים של שימוש בשלט על ההגה לא תבינו איך הסתדרתם בלי זה.
- OldMan
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
מבחינת ראות של מתכנת (לא של אייפון או אייפוד) יש משמעות למולטיטסקינג (או מולטי טרדינג) גם ברמה של אפליקציה. מלבד השיפור בביצועים ישנם מקרים בהם אתה מבצע משימת חישוב ארוכה ואתה רוצה שתוך כדי כך המשתמש יקבל חיווי לגבי ההתקדמות ויוכל להפסיק את הפעולה. במקרה כזה מערכת שלא תומכת בריבוי משימות מקשה מאוד.
הרצה של מספר יישומים בו זמנית זה לא אומר שהמערכת היא רב משימתית - אם כאשר אתה עובר ממשימה אחת לאחרת המשימה הראשונה מפסיקה אז זה לא אומר שיצאת ממנה לחלוטין.
הרצה של מספר יישומים בו זמנית זה לא אומר שהמערכת היא רב משימתית - אם כאשר אתה עובר ממשימה אחת לאחרת המשימה הראשונה מפסיקה אז זה לא אומר שיצאת ממנה לחלוטין.
- osherov
-
- גורו Android

oferlaor כתב: וויג׳טים זה באמת חסר בעמודי הבית, מחוות צריכות להחליף את double home והבעיה הקשה של נוטיפיקציות צריכה כבר להפתר....
נו.........ואיך בדיוק ממומש מנגנון ווידג'טים שחסר לך?! .......מולטיטסקינג!
כדי לממש ווידג'טים ב iOS (וזה בטוח יקרה בשלב כלשהו בעתיד), אפל יצטרכו "לשחרר עוד קצת חבל" ממנהל המשימות שיאפשר הוספת יכולת חדשה על רכיב חדש שיאפשר לו לקבל עידכונים כל זמן מסוים (אינטרול מסוים)......אבל, רגע זה לא מספיק! חלק מהווידג'טים צריכים לרוץ ברקע על מנת שבכל אינטרוול יהיה להם את המידע המתאים להציג על המסך (הרי אם אני ווידגט ששואב תכנים מהענן ומעבד אותם באיזה שהוא אופן, אז על מנת לרנדר משהו על החלון שלי, אני חייב זמן מעבד, מעבר לאותו אינטרוול בו המערכת קוראת לי)......באנדרואיד מנהל המשימות מאפשר לווידג'ט לקבל טריגרים כל זמן מוגדר (AppWidgetProvider) ובאנדרואיד יש לך יכולת לרוץ ברקע לזמן מסוים, במידה וזה נחוץ לך (כ Service)...אבל באפל?! אם אתה לא נגן אודיו, אפליקציית VOIP או אפליקציית ניווט....לך חפש
אין לי ספק שאת החלק הראשון אפל ישחררו ל iOS שלהם די מהר (זה בטח יבוא עם התמיכה בווידג'טים), אבל את החלק השני (לרוץ כ Service) הם כמובן לא יאפשרו...למה?! כי זאת אפל לטוב ולרע (הם יקשקשו שזה קשור לחיסכון בזמן הסוללה וחלקכם תשכנעו מזה עד שיום אחד גם את זה הם יביאו ל iOS שלהם)
העיקר שטוב לכם עם מה שיש.....בשביל לא מעט מאיתנו It's Not Good Enough (בדיוק כמו שאני חושב שגלקסי טאב לא מספיק טוב)