מבצע השנה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #41 

oferlaor כתב:istarmini,

אם היית רואה את הטרנספורמטורים שיש לי כאן לא היית ממליץ להגדיל.

יש לי טרנספורמטור מקצועי ששימש במקור למערכות MRI... השתמשתי בו בזמנו בשביל מגהץ אדים מקצועי שרכשנו בחו"ל (קרי - אלפי וואט)... המשקל שלו כרגע בדקתי ועומד על 23 קילו...

היו לי לא מעט מכשירים שהיו 110V בלבד, ועם השנים פיתחתי איבה לכל העניין הזה.

כיום, כבר לא מתגנבת בי אפילו מחשבה קלה שבקלות להשתמש במשהו שהוא לא 220V במערכת. ההפרעות האלקטרומגנטיות, הזמזום, בזבוז השטח והאנרגיה פשוט לא שווים לי את המאמץ. ואם יש מכשיר אחד שהיית נמנע ממנו במיוחד זה רסיבר בגלל ההספק הרב שלו.

אבל אני לא פוסל, אישית זה לא משהו שאני חושב שאחזור אליו, אבל מי שנהנה מזה, אני בוודאי לא אגיד לו לא.
...
תראה אתה מדבר איתי על מספר טרנספורמטורים אולי באמת זה הפך לענין מעיק מבחינתך.

אבל החובב המצוי ,שהחלק היקר ביותר במערכת שלו הוא הרסיבר, במידה וירכוש שנאי של נניח 1500W יניח אותו לנפשו מאחור אני מבטיח לך שלא ירגיש בעליית טמפ' בחדר וגם לא ישמע רעש טורדני.
ברגע שאתה מדבר על בית שמלא בשנאים ,מטרות שונות,זה כבר סרט אחר לגמרי. פה מדובר על מכשיר בודד ושנאי מתאים .
בהפרשי עלויות כאלו , של אלפי ש"ח, "חוסר הנוחות " מתגמד לדעתי.

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #42 

אם היית רואה את הטרנספורמטורים שיש לי כאן לא היית ממליץ להגדיל.

יש לי טרנספורמטור מקצועי ששימש במקור למערכות MRI... השתמשתי בו בזמנו בשביל מגהץ אדים מקצועי שרכשנו בחו"ל (קרי - אלפי וואט)... המשקל שלו כרגע בדקתי ועומד על 23 קילו...

היו לי לא מעט מכשירים שהיו 110V בלבד, ועם השנים פיתחתי איבה לכל העניין הזה.

כיום, כבר לא מתגנבת בי אפילו מחשבה קלה שבקלות להשתמש במשהו שהוא לא 220V במערכת. ההפרעות האלקטרומגנטיות, הזמזום, בזבוז השטח והאנרגיה פשוט לא שווים לי את המאמץ. ואם יש מכשיר אחד שהיית נמנע ממנו במיוחד זה רסיבר בגלל ההספק הרב שלו.

אבל אני לא פוסל, אישית זה לא משהו שאני חושב שאחזור אליו, אבל מי שנהנה מזה, אני בוודאי לא אגיד לו לא.
...
עופר- כאתר עם המסה הקריטית ביותר בענף, ממש אימפריה כחולה, אינך רואה את תפקידך/ תפקידכם לזעוק על פערי המחיר המוטרפים ולנסות להוריד אותם לטובת הצרכנים (שרבים רבים מהם גולשים כאן) ולא להיות משרתם של אדונים (אני מבין את הקונפליקט המובנה- אותם יבואנים משלמים לכם לפרסם אצלכם את מרכולתם ולכן קשה לכם לצאת כנגד התמחורים שלהם) אבל בכל זאת- איפה האג'נדה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #43 

ronensud

אין קונפליקט בעיני:
1. אנחנו לא חיים מהאתר או מההכנסות שלו, כך שאם לא יהיו פרסומות, No skin off my back...

2. תודה על המחמאות, אבל גילינו שכוחנו בנושא המחירים הוא זניח למדי.

3. הורדת מחירים מעולם לא היתה באג'נדה שלנו והיא עדיין לא כזו. אם המחירים יורדים, הם צריכים לרדת עם או בלי האתר.

4. גם במקרים שבהם אנחנו עושים מאמצים ולוחצים על היבואנים (ע"ע מקרה boxee box), כאשר מתח המחירים כאן הוא באמת מגוחך, עדיין יש לא מעט תלונות על מחירים. המסקנה האישית שלי היא שאין טעם להוריד מחירים בישראל - הצרכן הישראלי תמיד יתלונן על מחירים גבוהים. במקרים שכן הייתי מעורב עד לרמה של להבין כמה גרושים היבואנים מקבלים, זה בהחלט פתח לי את העיניים.

5. כפי שהסברנו לא פעם, השוואה של מחירים לארה"ב לא ממש אפקטיבית. ארה"ב מקבלת מחירים שלא קיימים בשום מקום אחר ביקום. כל יבואן מסודר חייב ללכת לפי ההנחיות של חברת האם שלו. הבעיה היא לא עם היבואנים כמו שהיא עם היצרנים שנותנים עדיפות לא הוגנת לשוק האמריקאי ומחירים הרבה פחות תחרותיים בשאר העולם.

6. אני לדוגמא נורא רציתי לרכוש בארה"ב עדשה. כמובן שנכנסתי ל-B&H וקיבלתי מחיר מצויין (בוודאי ביחס לישראל). חרשתי את ארה"ב בשבועות האחרונים מחוף לחוף ובשום מקום אין אפילו קרוב למחירים האלה. המחירים בחנויות, הפלא ופלא, לא היו ממש שונים מהמחירים בחנויות כאן. עשיתי מאמצים כבירים בשביל לנסות ולארגן את העדשה אבל פשוט לא הצלחתי למצוא מקום אחר פרט ל-B&H שמגיע למחירים שהופכים את הרכישה בארה"ב לכלכלית עבורי... אז אני ממתין לראות אם וכאשר יתקנו את העדשה הקיימת שלי (camera mia) ואם לא תתוקן, כנראה שארכוש את העדשה הבאה שלי בארץ.

המצב שלנו מיוחד. אנחנו מקבלים הרבה יותר אינפורמציה על השוק הישראלי מכפי שמרבית האנשים כאן מודעים לו. מצד אחד, המידע הזה סודי, אבל יבואנים רבים על סף קריסה, ומרבית חנויות קולנוע הביתי והאודיו במצב כלכלי לא מזהיר (חלקן עם חובות של מאות אלפי ש"ח ויותר מול היבואנים).

כשאני שומע את המצב של החנויות, במיוחד שחלק מהבעלים שלהם מוכרים לי כבר כעשור, וכשאני יודע שכל התעשיה הזו על כרעי תרנגולת, אני מתקשה לקבל את הדברים האלה שהם גזלנים וגנבים.

אותו דבר גם כתבתי על יס והוט. נכון שהבעלים של החברות הללו לא ממש רעבים ללחם, אבל זה עסקים והם צריכים להרוויח. בתור בעל עסק בעצמי, אני מקבל לא מעט פניות של חברות שמבקשות הנחות דרמטיות במחיר. גם לנו יש הבדלי מחיר בין מקומות שונים בחו"ל (כי ה-OVERHEAD שונה לחלוטין בכל מדינה, לא מתוך רצון להרוויח יותר ממי שאפשר) וגם לנו יש מצבים שבו רוכש ממדינה A קונה ממדינה B בכדי לקבל מחיר טוב יותר. כמובן שהם עדיין מצפים לתמיכה כאילו הם רכשו במדינה B, למרות שהעלויות שלנו במקרה כזה הן כפולות (עלויות התקנה, תמיכה, צריך לשלם עכשיו לשני סוכנים - גם זה ממדינה A וגם זה ממדינה B). בקיצור, באלגן.

אני לא אומר שזה ככה בכל המקרים, שס ושלילה, חס וכרפס. יש בהחלט מקרים שבהם מורגש שיבואן כזה או אחר נכנס כל כך עמוק לתוך הכיס שלי שהגרון שלי כואב מהאצבעות שלו. אבל זה לא בכל המקרים, ויש מנגנוני תיקון מובנים במקרים כאלה (ע"ע יבוא אפור).

iStarmini,

מה שהיה לי למשך תקופה ארוכה, זה תשתית כפולה. טרנספורמטור גדול אחד בסלון שהחזיק עם מפצל את כל הציוד 100V שהיה לי שם, ועוד אחד מעט קטן יותר לחדר הבדיקות בשביל הציוד שהולך לבדיקות האתר.

כיום המצב הוא שהטרנספורמטור הכבד הועבר לאחר כבוד למחסן של חדר הבדיקות. שלפתי אותו משם אולי פעם או פעמיים במהלך השנה האחרונה, במקרה הטוב.

וטוב לי הרבה יותר כך...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #44 

oferlaor כתב:ronensud

אין קונפליקט בעיני:
1. אנחנו לא חיים מהאתר או מההכנסות שלו, כך שאם לא יהיו פרסומות, No skin off my back...

3. הורדת מחירים מעולם לא היתה באג'נדה שלנו והיא עדיין לא כזו. אם המחירים יורדים, הם צריכים לרדת עם או בלי האתר.

4. גם במקרים שבהם אנחנו עושים מאמצים ולוחצים על היבואנים (ע"ע מקרה boxee box), כאשר מתח המחירים כאן הוא באמת מגוחך, עדיין יש לא מעט תלונות על מחירים. המסקנה האישית שלי היא שאין טעם להוריד מחירים בישראל - הצרכן הישראלי תמיד יתלונן על מחירים גבוהים. במקרים שכן הייתי מעורב עד לרמה של להבין כמה גרושים היבואנים מקבלים, זה בהחלט פתח לי את העיניים.

5. כפי שהסברנו לא פעם, השוואה של מחירים לארה"ב לא ממש אפקטיבית. ארה"ב מקבלת מחירים שלא קיימים בשום מקום אחר ביקום. כל יבואן מסודר חייב ללכת לפי ההנחיות של חברת האם שלו. הבעיה היא לא עם היבואנים כמו שהיא עם היצרנים שנותנים עדיפות לא הוגנת לשוק האמריקאי ומחירים הרבה פחות תחרותיים בשאר העולם.

6. אני לדוגמא נורא רציתי לרכוש בארה"ב עדשה. כמובן שנכנסתי ל-B&H וקיבלתי מחיר מצויין (בוודאי ביחס לישראל). חרשתי את ארה"ב בשבועות האחרונים מחוף לחוף ובשום מקום אין אפילו קרוב למחירים האלה. המחירים בחנויות, הפלא ופלא, לא היו ממש שונים מהמחירים בחנויות כאן. עשיתי מאמצים כבירים בשביל לנסות ולארגן את העדשה אבל פשוט לא הצלחתי למצוא מקום אחר פרט ל-B&H שמגיע למחירים שהופכים את הרכישה בארה"ב לכלכלית עבורי... אז אני ממתין לראות אם וכאשר יתקנו את העדשה הקיימת שלי (camera mia) ואם לא תתוקן, כנראה שארכוש את העדשה הבאה שלי בארץ.

המצב שלנו מיוחד. אנחנו מקבלים הרבה יותר אינפורמציה על השוק הישראלי מכפי שמרבית האנשים כאן מודעים לו. מצד אחד, המידע הזה סודי, אבל יבואנים רבים על סף קריסה, ומרבית חנויות קולנוע הביתי והאודיו במצב כלכלי לא מזהיר (חלקן עם חובות של מאות אלפי ש"ח ויותר מול היבואנים).

כשאני שומע את המצב של החנויות, במיוחד שחלק מהבעלים שלהם מוכרים לי כבר כעשור, וכשאני יודע שכל התעשיה הזו על כרעי תרנגולת, אני מתקשה לקבל את הדברים האלה שהם גזלנים וגנבים.

אותו דבר גם כתבתי על יס והוט. נכון שהבעלים של החברות הללו לא ממש רעבים ללחם, אבל זה עסקים והם צריכים להרוויח. בתור בעל עסק בעצמי, אני מקבל לא מעט פניות של חברות שמבקשות הנחות דרמטיות במחיר. גם לנו יש הבדלי מחיר בין מקומות שונים בחו"ל (כי ה-OVERHEAD שונה לחלוטין בכל מדינה, לא מתוך רצון להרוויח יותר ממי שאפשר) וגם לנו יש מצבים שבו רוכש ממדינה A קונה ממדינה B בכדי לקבל מחיר טוב יותר. כמובן שהם עדיין מצפים לתמיכה כאילו הם רכשו במדינה B, למרות שהעלויות שלנו במקרה כזה הן כפולות (עלויות התקנה, תמיכה, צריך לשלם עכשיו לשני סוכנים - גם זה ממדינה A וגם זה ממדינה B). בקיצור, באלגן.

אני לא אומר שזה ככה בכל המקרים, שס ושלילה, חס וכרפס. יש בהחלט מקרים שבהם מורגש שיבואן כזה או אחר נכנס כל כך עמוק לתוך הכיס שלי שהגרון שלי כואב מהאצבעות שלו. אבל זה לא בכל המקרים, ויש מנגנוני תיקון מובנים במקרים כאלה (ע"ע יבוא אפור).

iStarmini,

מה שהיה לי למשך תקופה ארוכה, זה תשתית כפולה. טרנספורמטור גדול אחד בסלון שהחזיק עם מפצל את כל הציוד 100V שהיה לי שם, ועוד אחד מעט קטן יותר לחדר הבדיקות בשביל הציוד שהולך לבדיקות האתר.

כיום המצב הוא שהטרנספורמטור הכבד הועבר לאחר כבוד למחסן של חדר הבדיקות. שלפתי אותו משם אולי פעם או פעמיים במהלך השנה האחרונה, במקרה הטוב.

וטוב לי הרבה יותר כך...
...
...
עופר אף אחד לא חושב שהחנויות הן הבעיה.

הבעיה היא היבואנים.

אני אתן לך דוגמה אישית.
בזמנו חשקה נפשי ברמקול סנטר מכובד

עכשיו שים לב:
1.המחיר מחירון היה כזכור לי כ 13000 ש"ח.
2.בגלל קשרים קיבלתי מחיר סוחר 8000 ש"ח
3.כמה נראה לך עלה ליבואן? אני מניח שלא יותר מ 4000-5000 ש"ח.
4.למה היבואנים הגדולים לא נותנים לחנות לתמחר את המוצר במחיר שמתאים להן? הם אונסים אותם לתמחר אותו במחיר מחירון וכל הוזלה של כמה מאות שקלים מעמידה את החנות במצב לא נוח מול היבואן ,שטוען ששוברים לו את השוק.

עכשיו תסביר לי איך מעלות של כ 5000 ש"ח מבקשים מהצרכן בחנות 13000 ש"ח וחנות שמנסה לתת מחיר טוב יותר משקשקת מפחד?

יש פה גזירת קופון ענקקקקקקקקקקקקקקק ע"י היבואנים. החנוית לא אשמות.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #45 

oferlaor כתב:היו לי לא מעט מכשירים שהיו 110V בלבד, ועם השנים פיתחתי איבה לכל העניין הזה.

כיום, כבר לא מתגנבת בי אפילו מחשבה קלה שבקלות להשתמש במשהו שהוא לא 220V במערכת.
...
מה לגבי יבוא מאירופה? איפה זה נופל במערכת השיקולים?
סביר להניח שזה יהיה יותר יקר מארה"ב, אבל אולי עדיין בכמה אלפים יותר זול מבארץ..?

סתם בשביל התרגיל, השוויתי מחירים באמזון ארה"ב, אמזון אנגליה, אמזון גרמניה וזאפ על האונקיו 308, 608 ו-3008:

אונקיו 308
- ארה"ב: $199
- אנגליה: £200
- גרמניה: €230
- ישראל: 2,000 ש"ח

אונקיו 608
- ארה"ב: $380
- אנגליה: £374
- גרמניה: €389
- ישראל: 4,000 ש"ח (רציתי לכתוב 5, אבל מנסיון אפשר להשיג אותו גם בפחות מ-4, וזה יותר הגיוני גם מול המחירים בחו"ל...)

אונקיו 3008
- ארה"ב: $1,300
- אנגליה: £1500 (מחיר מייצג, אבל לא של אמזון, כי הם לא מחזיקים את הדגם הזה...)
- גרמניה: €1500 (יש עכשיו מבצע 10% הנחה על הכסוף :wink:)
- ישראל: 15,000 ש"ח

טוב, המחקר-שוק הקטן הזה מוכיח דבר אחד: מפיצים של רסיברים לא יודעים מתימטיקה, אז הם פשוט משנים את הסימן של המטבע ממדינה למדינה, ובארץ גם מוסיפים עוד אפס למחיר, שיהיה..!

עוד מסקנה: כצפוי, הכי זול לקנות בארה"ב, אבל אם לא רוצים להוציא עוד כסף על שנאים וכיו"ב, רכישה באירופה גם יכולה להוזיל את העלויות לעומת רכישה בארץ.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #46 

...
במוצרי אלקטרוניקה בתחום האודיו והוידאו, אני לא מבין.
אך, בציוד צילום אני קצת מבין. וזה פשוט לא נכון מה שאתה מתאר פה.
בנוסף לחנות (המאוד גדולה ואחת הטובות אולי בכל ארה"ב) של B&H, יש לך את ADORAMA.
בנוסף, אפשר למצוא לא מעט דילים בAMAZON, בחנויות מקומיות ועוד. פשוט צריך לדעת איך ואיפה לחפש. כפי שצריך לדעת איפה לחפש ואיפה לקנות ציוד אודיו ווידאו. תמיד יהיה אחד שמוכר X ב3000 ועוד כמה חנויות שמוכרות ב6000 וגם ב9000.

בקשר למחירים בארץ, כמו שאמרתי, יש לא מעט דברים שהמחירים שלהם בארץ, לא רק לא יותר יקרים אלה יותר זולים אחרי הוספת מע"מ ומשלוח. כך, ששוב, התמונה שאתה מצייר היא תמונה שממה שאני יודע לא נכונה.

נכון, עדיין יש מוצרים שהם אינם mainstream, כמו מצלמות העלית (קרי 1D\S וD3\X\S) שהמחירים בחו"ל הרבה יותר משתלמים. אך, זה לא עיקר הסחורה.

מצב ציוד הצילום בישראל הוא מצב שיש בו תחרות בין חנויות (קרי, ארליך, קמרה מיה, פוטופריזמה, פוטופילם, יוגנד ועוד) שגורמת למחירים אטרקטיביים. מצב שבריא ללקוחות.
בלי לפגוע באף אחד, תכלס, לא מעניין אותי מה המצב הכלכלי של היבואן- אם המחיר לא אטקרטיבי, אני לא אקנה אצלו (עם כל הרצון הטוב כן לקנות בארץ). אני לא חושב שאני צריך להיכנס לכיס של היבואן. זה עסק והוא יעשה את השיקולים הכלכליים שלו. משפטים כמו "חלקם קורסים" וכדומה לא מעניינים לקוחות בשורה התחתונה וגם לא צריכים לעניין. הלקוח רוצה לקבל את המוצר שלו ואת השירות שעליו הוא מוכן לשלם Y ש"ח. אם יש מישהו שמוכן לספק לאותו לקוח את המוצר בתנאים אטרקטיביים יותר, אז ברור שמי שאין לו לקוחות לא יחזיק הרבה זמן.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #47 

epony כתב:
oferlaor כתב:היו לי לא מעט מכשירים שהיו 110V בלבד, ועם השנים פיתחתי איבה לכל העניין הזה.

כיום, כבר לא מתגנבת בי אפילו מחשבה קלה שבקלות להשתמש במשהו שהוא לא 220V במערכת.
...
מה לגבי יבוא מאירופה? איפה זה נופל במערכת השיקולים?
סביר להניח שזה יהיה יותר יקר מארה"ב, אבל אולי עדיין בכמה אלפים יותר זול מבארץ..?

סתם בשביל התרגיל, השוויתי מחירים באמזון ארה"ב, אמזון אנגליה, אמזון גרמניה וזאפ על האונקיו 308, 608 ו-3008:

אונקיו 308
- ארה"ב: $199
- אנגליה: £200
- גרמניה: €230
- ישראל: 2,000 ש"ח

אונקיו 608
- ארה"ב: $380
- אנגליה: £374
- גרמניה: €389
- ישראל: 4,000 ש"ח (רציתי לכתוב 5, אבל מנסיון אפשר להשיג אותו גם בפחות מ-4, וזה יותר הגיוני גם מול המחירים בחו"ל...)

אונקיו 3008
- ארה"ב: $1,300
- אנגליה: £1500 (מחיר מייצג, אבל לא של אמזון, כי הם לא מחזיקים את הדגם הזה...)
- גרמניה: €1500 (יש עכשיו מבצע 10% הנחה על הכסוף :wink:)
- ישראל: 15,000 ש"ח

טוב, המחקר-שוק הקטן הזה מוכיח דבר אחד: מפיצים של רסיברים לא יודעים מתימטיקה, אז הם פשוט משנים את הסימן של המטבע ממדינה למדינה, ובארץ גם מוסיפים עוד אפס למחיר, שיהיה..!

עוד מסקנה: כצפוי, הכי זול לקנות בארה"ב, אבל אם לא רוצים להוציא עוד כסף על שנאים וכיו"ב, רכישה באירופה גם יכולה להוזיל את העלויות לעומת רכישה בארץ.
...
epony יופי של סקר (Y) ...

מה עם ebay שם המחירים יורדים בעוד לפחות 20-30% פחות...(כמובן חדש 8) )
על יד שנייה/פתוח/תצוגה/ללא אריזה וכד'...ישנה עוד הורדה של 50%....

בכל אופן, השוק הגלובלי בהחלט מסביר היטב, על מונופליות אפשרית של חברות יבואן בארץ...
ולפי מה שאני רואה..גם בגרמניה, הם יחסית לא כאילו זולים...אבל ההפרש עם ארצנו הקטנטונת הוא בגבול האבסורד עד קפיטליזם צרכני..וזה בהחלט מקומם...

גילוי נאות:
לאחר שירותי הצבאי, עבדתי כשנה ב-top audio בשיתוף עם לייזר סנטר הרצליה, בשלהי שנת 2000, באיזור התצוגה וההדגמה...של מוצרי top audio....נלחשה לאוזני..את חישוביו של היבואן למוצריו...כמובן לא אפרסם את דרך החישוב... (f)
אבל תהיו בטוחים, שהיבואן בהחלט עושה לעצמו קופה לא קטנה בכלל...בחישובים אסטרונומיים :evil:

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #48 

oferlaor כתב:ronensud

אין קונפליקט בעיני:

iStarmini,

וטוב לי הרבה יותר כך...
...
היי עופר,

קודם כל- תודה. מעריך את תשובתך המושקעת.

לגבי הטיעונים שהעלית- כפי שכתב יואב איני בא בטענות לחנויות בארץ, לא אצלן נמצא השומן, זה ברור לי ואני גם מכיר קצת את התעשייה מבפנים אחרי מעל עשור שאני בתחביב הזה ויצא לי להכיר יבואנים וסוחרים למכביר.

עיקר האש שלי הולכת לכיוון היבואנים.

קצת סתרת את עצמך כשכתבת שאתם לא רואים הורדת מחירים כאחת המטרות שלכם אך בכל זאת יצא לכם להיות מעורבים בנסיונות הוזלה כאלה ואחרים.

הייתי שמח לראות אתכם משתמשים יותר בכח שלכם מול היבואנים לא מול הדילרים שכפי שכתבת חלקם בקושי שורדים.

אין לי עניין להיכנס לכיסם של היבואנים, שירוויחו כמה שרוצים.
מה שמפריע לי זה שאינם מבינים שאם מוצר מסויים בייבוא אישי חוקי למהדרין עולה לי כלקוח פחות מחצי מהמחיר שהם מציעים לי בארץ אזי יש פה בעיה שכדאי שיתנו עליה את הדעת.
אומר לך יותר מכך- מטעמים אידיאולוגיים ולא רק (תשלומים, אחריות, מישוש המוצר טרם הקניה) אשמח להשאיר את כספי בארץ גם בפער של 20% אך הפערים כיום מגיעים להרבה יותר מכך גם בהשוואה לשווקים בארופה, לא לארה"ב הגדולה.

מוזר לי כיצד יבואני הייאנד יכולים להביא מגברים יקרים ולמכור אותם במחיר חול פלוס מעמ ויבואנים גדולים שמוכרים פי עשרות מתמחרים ככ גרוע. האם המשוואה שיותר מכירות אמורות להוזיל את המחיר לא נהירה להם?

רונן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #49 

istarmini,

לא צריך לצטט את כל ה rant שלי, רק את החלקים הרלווטים מספיק...
...
אין לי שמץ ירוק, והאמת שרוב הסיכויים שגם לך אין. במקרים שאני כן יודע, מתח הרווחים (למשל במסכים) הוא מגוחך וזו גם הסיבה שיבואנים רבים נכנסים שותפים לחנויות בכדי לנסות ולהרוויח פחות בכל שלב מהמכירה, לכדי רווח אחד גדול מכפי שיש להם היום.
4.למה היבואנים הגדולים לא נותנים לחנות לתמחר את המוצר במחיר שמתאים להן?
...
אתה כנראה מאוד תמים. נניח ולקוח בא לחנות Y ואומר לה שחנות X מוכרת את אותו מוצר במחיר זול יותר. לחנות Y לא מתאים למכור את המוצר במתח רווחים כזה. אז הם לא ימכרו. עכשיו אתה אומר שזה תקין. מה שיקרה בהמשך הדרך הוא פחות תקין, רוב הסיכויים שאותה חנות תרים מיד טלפון ליבואן ותגיד לו שאם היא שוב שומעת שחנות X חותכת מחירים היא לא תעבוד עם היבואן הזה יותר.

epony

השרשור הזה ספציפית דיבר על יבוא מארה"ב. לגבי יבוא מאירופה, לפחות מדברים כאן על תפוחים מול תפוחים. אל תשכח להוסיף אחריות MACK, הובלה ומיסוי לפני שאתה משווה מחירים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #50 

ronensud
קצת סתרת את עצמך כשכתבת שאתם לא רואים הורדת מחירים כאחת המטרות שלכם אך בכל זאת יצא לכם להיות מעורבים בנסיונות הוזלה כאלה ואחרים.
...
זה לא סתירה, אנחנו בפירוש לא הקמנו את האתר עם אג'נדה להכנס לאף אחד לכיס. נקודה. במקרים שכן ניסינו, תמיד נכוונו וכמו שכתבתי, הצרכן הישראלי האופייני יבלבל לחנות 4 שעות את המח ויקנה בסוף מ-EBAY. זה בסדר, רק שלא יתלונן שלא לוקחים אותו ברצינות אח"כ...
הייתי שמח לראות אתכם משתמשים יותר בכח שלכם מול היבואנים לא מול הדילרים שכפי שכתבת חלקם בקושי שורדים.

אין לי עניין להיכנס לכיסם של היבואנים, שירוויחו כמה שרוצים.
...
בדיוק כמוך, גם אנחנו לא רוצים להכנס לכיס של אף אחד - לא של מישהו שקונה ציוד וגם לא למי שמוכר את הציוד. זה לא התפקיד שלנו ולא מענייננו. אם אתה רוצה להוריד מחירים, דבר עם GROUPON, לא איתנו, זה המטרה שלהם.
מה שמפריע לי זה שאינם מבינים שאם מוצר מסויים בייבוא אישי חוקי למהדרין עולה לי כלקוח פחות מחצי מהמחיר שהם מציעים לי בארץ אזי יש פה בעיה שכדאי שיתנו עליה את הדעת.
...
אבל זה היופי של השוק החופשי. אין שום מגבלה על אף אחד וכל אחד יכול לעשות את זה. ליבואנים רשמיים יש תחרות עם יבוא אישי ועם יבוא אפור, שלא לדבר עם חברות אחרות. השוק החופשי צריך למצוא את נקודת המאזן שבו המחיר שווה את העסק.

באחד התחומים שאני עוסק, נרכשה חברה גדולה שמחזיקה 70% משוק כלשהו (לא יעזור לך שאסביר לך, זה סופר טכני). הם לא נחשבים למונופול (למרות שבפועל הם כן) והחברה שרכשה אותם מעלה באופן קבוע את המחירים. המחירים שלהם כיום פי 3 ממה היו לפני הרכישה לפני כשנה וחצי. אז מה קורה? קמים מעתיקים, מתחרים וכו'. ברור שהם לא יחזיקו 70% מהשוק לאורך זמן. אבל זה בסדר להם גם כי הם מאמינים שהרווח שלהם בסופו של יום יהיה גבוה יותר וגם כי הם רוצים להתעסק עם 100 לקוחות של 100K דולר על פני 1000 לקוחות של 10K דולר. ליגיטימי.

כך גם בישראל, יש נקודת SWEET SPOT ויש מספיק יבואנים ומתחרים בשביל למצוא אותה. אם יש לדעתך מקום לעוד מתחרים, איך אתה מסביר שכל החברות פחות או יותר נמצאות באותו % MARKUP?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #51 

oferlaor כתב:epony

השרשור הזה ספציפית דיבר על יבוא מארה"ב. לגבי יבוא מאירופה, לפחות מדברים כאן על תפוחים מול תפוחים. אל תשכח להוסיף אחריות MACK, הובלה ומיסוי לפני שאתה משווה מחירים.
...
עופר

אני חושב שלהעלות את הסוגיה של יבוא מחו"ל, אך לא מארה"ב (או יפן לצורך העניין) שם יש בעיה של מתח שונה מזה הנהוג בארץ, היא לגיטימית במסגרת השרשור הנ"ל, בדיוק כמו הדיון הנוכחי על האם יבואנים בארץ דופקים לקוחות או לא...

בכל אופן, מן הסתם יש עלויות הכרוכות ביבוא מוצרי חשמל מאירופה, אבל סביר להניח שהן לא גבוהות יותר מאשר יבוא מארה"ב, ובכל מקרה הן לא נכנסו למחקרונצ'יק שעשיתי מכיוון שבאמצע יום רביעי יש לי לצערי פחות זמן מהרצוי להשקיע בהשוואה מסודרת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #52 

epony

לא אמרתי שלא... פשוט התייחסתי למחירים ולנקודות שקשורות לארה"ב. לי אישית אין ממש נסיון ביבוא מארופה של ציוד. אם עשיתי זאת, זה היה זניח מבחינתי כך שאני לא יודע הרבה בנוגע לעלויות, כדאיות או משמעויות נוספות.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #53 

בסה"כ חשבתי שזו יכולה להיות אלטרנטיבה לגיטימית לבצע יבוא אישי מאירופה ובכך להימנע מהסיבוכים הטכניים הכרוכות ביבוא מוצרי חשמל מארה"ב (כנגד פגיעה מסויימת בכדאיות הכלכלית של העסקה) :wink:

אני אישית הבאתי עכשיו אונקיו 608 מאנגליה, אבל במסגרת הטבות של תושב חוזר, כך שלא שילמתי מיסים בכלל מצד אחד (כולל פטור ממע"מ באנגליה), אבל השילוח היה הרבה יותר מורכב (הרסיבר היה חלק מ-12 קוב של חפצים אישיים שהגיעו לארץ במכולה דרך הים...).
בשורה התחתונה, העלות במקרה שלי הסתכמה בפחות מ-3,000 ש"ח, ובדיעבד אני קצת מתבאס שלא הבאתי רסיבר מסדרה יותר גבוהה (למשל ה-808) בהתחשב בחיסכון הגלום בכך. מה שכן, עכשיו שאני יודע מבין קצת יותר את מבנה העלויות לתושב חוזר, אני בהחלט שוקל להביא סט רמקולים מסדרת הסילבר של מוניטור אודיו לפני שיפוג תוקף הזכויות שלי :)

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #54 

כך גם בישראל, יש נקודת SWEET SPOT ויש מספיק יבואנים ומתחרים בשביל למצוא אותה. אם יש לדעתך מקום לעוד מתחרים, איך אתה מסביר שכל החברות פחות או יותר נמצאות באותו % MARKUP
...
עופר,
אין לי באמת מושג ואני מניח שגם לרוב הכותבים פה בפורום מהו % MARKUP של כל היבואנים לכן קשה לענות על השאלה. אבל אם להסתמך על כך שאתה כן יודע שלכולם יש אותו אחוז מה שלי זה אומר שגם אלו שלא היו חמדנים ראו כי טוב והפכו לכאלו...לדעתי, גם החנויות שהם בעצם היד המבצעת של הרשות החמדנית אשמות והעובדה שחלקן נמצאות במצוקה מוכיחה שיש צדק בעולם.

אני מתגאה בכך שכול המערכת שלי הובאה מחו"ל, בנוסף אני עזרתי, עוזר וימשיך לעזור לכל דחפין בכל מידע הקשור בייבוא מחו"ל ובכך אני מביע את מחאתי הצנועה על החמדנות הבלתי מוסברת של כלל היבואנים בארץ.

ייבוא נעים ופורה לכולם (l)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #55 

לא צריך לצטט את כל ה rant שלי, רק את החלקים הרלווטים מספיק...
...
אין לי שמץ ירוק, והאמת שרוב הסיכויים שגם לך אין. במקרים שאני כן יודע, מתח הרווחים (למשל במסכים) הוא מגוחך וזו גם הסיבה שיבואנים רבים נכנסים שותפים לחנויות בכדי לנסות ולהרוויח פחות בכל שלב מהמכירה, לכדי רווח אחד גדול מכפי שיש להם היום.
4.למה היבואנים הגדולים לא נותנים לחנות לתמחר את המוצר במחיר שמתאים להן?
...
אתה כנראה מאוד תמים. נניח ולקוח בא לחנות Y ואומר לה שחנות X מוכרת את אותו מוצר במחיר זול יותר. לחנות Y לא מתאים למכור את המוצר במתח רווחים כזה. אז הם לא ימכרו. עכשיו אתה אומר שזה תקין. מה שיקרה בהמשך הדרך הוא פחות תקין, רוב הסיכויים שאותה חנות תרים מיד טלפון ליבואן ותגיד לו שאם היא שוב שומעת שחנות X חותכת מחירים היא לא תעבוד עם היבואן הזה יותר.

epony

...
אין לי שמץ ירוק, והאמת שרוב הסיכויים שגם לך אין
...
במקרה הזה ידידי ,בגלל קשרים עמוקים שהיו לי ,אני אומר לך שמחיר הרמקול הנ"ל ליבואן עמד על 4500 ש"ח.

לא הבנתי את הלוגיקה שלך.
היבואן צריך לצמצם את אחוזי הרווח האסטרונמיים שלו זה דבר ראשון. שנית לאחר המכירה של המוצר לחנות הוא את שלו קיבל שיתן לכל חנות להתמודד לבד . אנחנו כצרכנים רק נרוויח כי תהייה אחלה תחרות ושלא נדבר על שרות טוב יותר. אף חנות לא תצטרך להתקשר ליבואן ולהתבכיין ,כי תדע שזה לא מזיז לו. אותה חנות רוצה למכור? שתתאמץ , שוק חופשי כבר אמרנו.
בסופו של יום תהיינה חנויות שיאלצו לותר על הביזנס ואלו שתשארנה ימכרו בהפרשים זניחים, תוך מתן דגש על שרות,אמינות ויחס אישי.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #56 

לצערי השרשור הפך פה שוב פעם לתקיפה על יבואנים וחנויות, ההמלצה הטכנית של עופר ולמעשה גם שלי היא להימנע מלייבא מוצרים שמיועדים לשוק האמריקאי בלבד. בארה"ב ניתן לרכוש מוצרים שמיועדים ל 220V רק שהם עולים 30 אחוז יותר בד"כ, לגבי הייבוא האישי כל אחד יעשה את שיקוליו, אני באופן אישי לא ממליץ לייבא מוצרים גדולים כמו רסיבר בגלל ההתעסקות והסיכון הכרוך בכך.אני מוכן לשים כסף שרוב החברים באתר למרות הדיבורים הרבים אינם רוכשים בחו"ל מוצרים כאלה אלא כמו רובנו גאדג'טים קטנים בלבד.
הדוגמה שהוצגה פה למחירים למוצרי HI END ממש לא במקום והסיבה שפה בארץ המחיר דומה למחיר לחו"ל + מע"מ היא הרווח העצום שיש על המוצרים האלה גם בחו"ל, רווח שיכול להגיע לעשרות אלפי ש"ח למוצר, הסיכון וההתעסקות של היבואן עם מוצרים שמראש מיועדים לקהל לקוחות מצומצם ושהיבואן יכול למכור כאן כמה יחידות בודדות מכל דגם הופך את העסק לעסק מסוכן ליבואן ואני מכיר לא מעט סוחרים שפשוט לא מסוגלים להתפרנס מזה ולבסוף מרימים ידיים למרות הרווח "הגדול".
היום בעידן הגלובלי אנו יכולים לבצע חיפוש בלחיצת כפתור ומי כמונו הישראלים לא אוהב לצאת "פראייר"
רק שלא לכל אחד יש את הסבלנות או העצבים להתחיל להתעסק עם המוכר בחו"ל המכס פה בארץ או עם שרות במקרה של תקלה.
אגב גם רכישה מאירופה היא לא תענוג גדול יש לי נסיון לא נחמד עם רכישה של מוצרים קטנים מגרמניה
ומבריטניה, הסוחרים האירופים הרבה פחות אדיבים לרוכשים מישראל וגם לא תמיד יסכימו בכלל למכור לישראלים.

אמר לי פעם קולגה לעבודה אמריקאי שהוא רוכש מאונליין (MAIL ORDER אם לצטט אותו) רק שההבדל הוא כל כך גבוה שהסיכון הופך למשתלם, גם האמריקאים יעדיפו קודם לשמוע ולצפות במוצר ויעדיפו לרכוש בחנות יחסית קרובה אליהם (אצל האמריקאים גם 170 ק"מ נחשב קרוב) ולא לרכוש מסוחר מניו יורק בעוד שהם גרים ביוסטון למשל.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #57 

arotman, שאלה לי אליך- אני יודע שהחזקת מלאי זה דבר יקר. אז, למה לא להחזיק מלאי מינימאלי ואת כל שאר המוצרים להציג באתר עם אספקה תוך 7-14 ימי עסקים? אני יודע שישנן חנויות צילום שעושות זאת עם מוצרים יקרים.
מהלך זה צריך להוריד את המחיר, הרי אין אתה מתעסק עם מלאי ותחזוקה של המוצר עד שקונים אותו. אתה לא צריך להחזיק מחסן, שרק השכירות שלו כל חודש בטח לא זולה.
עבור קונה פוטנציאלי, ההזמנה מחו"ל מרגע הקליק גם כך תיקח לכל הפחות שבוע אם לא חודש ויותר. אם אני יכול לשלם בשביל המוצר X אותו מחיר, או קצת יקר יותר אבל לא בצורה משמעותית, בארץ אז אני אקנה בארץ. גם כך, אני אמתין לאותו מוצר הן בהזמנה בארה"ב והן בישראל. בארץ, בתוספת של 10-15 אחוז אני ארוויח גם אחריות וגם "אשאיר" את הכסף בתוך המדינה.

אני מאמין שרוב הישראלים והחברים שהגיבו פה כנגד הקנייה בארץ, שלדעתי יש לדבר רגליים (והמחירים מוכיחים את זה), יעדיפו לבצע את הקנייה בארץ בעדיפות ראשונה. אך, ההבדל העצום במחיר הוא דבר שלא ניתן "לגישור". לפחות עבורי. ניחא, היה הבדל של כ10 אחוז במחיר (אחרי מע"מ). אבל הבדל של עשרות אחוזים ואפילו מאות אחוזים, לא דבר שאני מקבל. אני מרגיש שעושקים אותי ומנסים לעשות עלי קופה. לא מתאים לי.

לא משנה איך נהפוך את הגלגל, לדעתי, הבדלים של עשרות ומאות אחוזים הם הבדלים שלא מתיישבים לי בשכל הישר. הרי, גם אותו בעל עסק בארה"ב, בריטניה, גרמניה ועוד מרוויח מהמכירה של המוצר באותו מחיר שאותו הוא מוכר.

כמו שאמרתי, ראיתי כבר את המצב הזה בתחום הצילום. עם כל הסיבובים והניסיונות להסביר למה המחיר היה כל כך גבוה, עלו בתוהו. לבסוף, לא הייתה לחנויות המקומיות ברירה, אלא להוריד מחירים למחירים אטרקטיביים. כיום, חלק לא קטן מהמחירים בארץ לפעמים זולים מהמחירים בארה"ב אחרי הוספת מע"מ. אני משער, שאף חנות לא תמכור מוצר באלפי שקלים, או לא תחזיק אותו במלאי, בידיעה כי אין היא עושה עליו רווח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #58 

רק להבהיר שתי נקודות:
1. אין לי שום אינטרסט בשום גוף בתחום הזה (גם לא כמחזיק מניות), אני פשוט רואה מצב אסימטרי שבו אנשים חושבים שגוזלים להם כסף בעוד שבצד השני חלק מהשחקנים בקושי שורדים

2. מי אמר שלכולם יש את אותו % MARKUP? לכל חנות בישראל יש מחיר שהיא מקבלת ששונה מכל חנות אחרת. בנוסף, אני מכיר לא מעט מקרים שבהם שווה לחנות למכור בהפסד, בכדי להזרים מזומנים או בכדי להביא לקוח לחנות בשביל לעשות UPSALE.

זה לא מצב בריא ולא מצב שיכול להמשיך לאורך זמן.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #59 

triger772 כתב:arotman, שאלה לי אליך- אני יודע שהחזקת מלאי זה דבר יקר. אז, למה לא להחזיק מלאי מינימאלי ואת כל שאר המוצרים להציג באתר עם אספקה תוך 7-14 ימי עסקים? אני יודע שישנן חנויות צילום שעושות זאת עם מוצרים יקרים.
שאף חנות לא תמכור מוצר באלפי שקלים, או לא תחזיק אותו במלאי, בידיעה כי אין היא עושה עליו רווח.
...
עושים זאת במוצרי יוקרה למשל חברה מסויימת שמוכרת טלביזיות יוקרה מגרמניה מחזיקה מלאי קטן של מוצרים בארץ ואת המוצרים היקרים יותר הם מספקים עד 14 יום.
כאשר אתה מייבא מוצר לארץ למשל מזרימדיה (נושא שאני מכיר) אתה נידרש להזמין כמות מינימלית שבד"כ לא יורדת מ 100 יחידות ויש יצרנים שגם לא ימכרו לך פחות מ 1000 יחידות.
בתחום הטלביזיות למשל חברת יורוקום נאלצת להזמין מלאי לכל השנה חצי שנה מראש מהיצרן PANASONICוגם לשלם מראש את סכומי כסף נכבדים, כל מוצר כזה חייב לעבור מכון תקנים פעמיים, פעם כדגם ופעם מהמישלוח הראשון עלות הבדיקה כ 3500 עד 5000ש"ח לכל פעם ורוב המוחלט של המקרים המוצר ישרף בבדיקה ושלא לדבר על כך שכל בדיקה לוקחת כ 3 שבועות במקרה הטוב. הדבר נכון גם לכל רסיבר או מוצר חשמלי שאתה רוצה לייבא ולא משנה אם אתה יבואן אפור והיבואן הרשמי כבר העביר את אותו הדגם בדיקה פעם אחת.
השיטה שאתה מציג מחייבת שיתוף פעולה עם סוחר שמחזיק מלאי בחו"ל ושולח מוצר קטן בדואר אוויר או במשלוח גדול יותר פעם בשבועיים לאותו סוחר בארץ. למוצרים קטנים זה יכול להיות כדאי למוצרים גדולים זה כלכלי רק שעובדים עם מוצרי יוקרה שהרווח עליהם גדול.
מלבד זאת רוב המכירה הקימעונאית בארץ מבוססת על מלאים ועל מכירה עכשיו ומייד, רוב הלקוחות לא רוצים לחכות שבועיים למוצר ולא מוכנים לחכות אפילו יומיים. אם יצא לך פעם לבקר ברשתות החשמל הגדולות והמחסנים למיניהם שאחראים לרוב מכירות מוצרי החשמל בארץ אתה יודע למה אני מתכוון.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #60 

אני מבין את הנקודה שלך. אך, עדיין קשה לי להבין מאיפה נובע ההפרש העצום בין המחירים לדוגמה באירופה לבין המחירים בישראל. (נשים את השוק של ארה"ב בצד. כי זה שוק בפני עצמו, הן גיאוגרפית והן בהיקף מכירותיו).
נגיד לכל מוצר הליך הבדיקה במכון התקנים עולה 10K שח בסה"כ. אם אנחנו מדברים על מוצר שנמכר בשנה ב15 יחידות (סתם לצורך הדוגמה), אז מדובר פה על כ670 שח תוספת למחיר. ונגיד אחזקה של המוצר במחסנים עולה עוד 50-100 שח בחודש, ונגיד ששער היורו עומד על 5.3 שח (למרות שהוא 5 ש"ח). עדיין אני לא מצליח להבין למה ההבדל הוא עצום בחלק מהמיקרים. לדוגמה, מחירי הרסיברים שהוצגו באחת ההודעות הקודמות.

לדוגמה, ניקח את האונקיו 308 במחיר של 230 יורו. זה 1220 שח, נוסיף עוד 670 שח ונוסיף עוד חצי שנה של מחסן (מה שאני מאמין שזה המקרה הגרוע יותר) שזה עוד 600 שח. הגענו לפחות מ2500 שח. בדקתי ומצאתי כי המע"מ בגרמניה זה 19 אחוז. אז בשביל ההגזמה נוסיף עוד 16 אחוז מע"מ, עדיין נגיע לפחות מ2900 שח. וזה אחרי ששילמת גם מעמ גרמני וגם מעמ בארץ, הוספת גם את עלות הבדיקה במכון התקנים, גם את עלות האיחסון. ועדיין, המחירים בארץ ממה שאני יודע מדברים יותר על כיוון ה3500-4000 שח. שזה בין 20% תוספת למחיר עד כ38.5% תופסת למחיר.

עדיין, לא מסתדר לי. ממש מצטער. אבל אני באמת מנסה בכל הכוח להצדיק קנייה בישראל, כי אחרי הכל אני גר פה, ולא מצליח למצוא את ההיגיון למחירים האלה.

נתת דוגמה למוצרי חשמל. ההורים שלי קנו לאחרונה מקרר ומכונת כביסה. הלכנו לחנות, רשת גדולה, שהציעה לנו את המקרר בכ13 אלף שח. לאחר דיון על המחיר- הבנתי שחבל על הזמן שלנו והפער הגדול מבין מה שמצאתי באינטרנט לא יצטמצם. נתתי למוכר את המספר שלי ואמרתי לו שהוא מוזמן להתקשר אלי אם הוא מצליח להשיג לי מחיר אטרקטיבי יותר. לא הסתרתי את העובדה כי מצאתי את אותו מקרר ב9.5K שח בחנות אינטרנט ישראלית.
בזמן שהמוכר ניסה לברר לי מחיר זול יותר, הלכתי עם הוריי לחנות פרטית. לאחר שיחה בנושא המחיר, ולאחר שפרשתי בפניו את כל הדברים (כולל מחיר שמצאתי באינטרנט, כולל את העובדה כי ביררתי בחנויות אחרות ועוד), לבסוף מכרו לנו את אותו מקרר בכ11 אלף שח אם אני זוכר נכון. הבדל של 2000 שח מהמחיר שהציעו לי.

שוב, אינני מהתחום, אני לא יודע מה עומד מאחורי כל ההוצאות הכרוכות. אך, אני מאמין שאותה חנות פרטית לא הייתה מוכרת לנו את המקרר במחיר הנ"ל אם היא הייתה מפסידה. הרי לא מדובר על מקרר שהוא mainstream, אלא על אחד הדגמים היוקרתיים של אותה חברה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”