למה הכוונה 'משפריץ על המכונה מבפנים' ?eliel1010 כתב:
דרך אגב באניטה יש שובר וואקום גם כמו אצלך- זה שובר וואקום אם פטנט נחמד שאני ממש לא מבין למה לא שמים אותו בכל המכונות.
ברוב המכונות מגיע השובר וואקום הרגיל שנפתח ומשפריץ על כל המכונה מבפנים, אבל אין בעיה להזמין שובר וואקום כזה אם חיבור לצינור ניקוז(כך ששום דבר לא ישפריץ בתוך המכונה) 12$ לפני משלוח.. ביום שאני יחליף אצלי אני יעלה תמונות...
תגובות למאמר: תחזוקת מכונת קפה - ניקוי שובר ואקום
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
eliel1010
נשמע מוזר ודי על הפנים אני מוכרח לציין..
נשמע מוזר ודי על הפנים אני מוכרח לציין..
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
איפה בדיוק נמצא ה OPV של "אנדריאה" בתמונה שהעלת ? תוכל לסמן ? - תודה מראש .benk כתב:הנה תמונה של הבפנוכו של קוויק מיל אנדריאה פרימיום, בגדול המבנה דומה לאניטה
ניתן לראות בברור את ה OPV מחובר למחליף חום...
זה בידיוק ה opv
את השובר וואקום לא רואים בתמונה בגלל שהוא מוסתר מאחורה
אבל אין בעיה לזהות אותו במכונות של קוויקמיל, תראה ליד הצינור לחץ אדים, יש שסתום שמחובר לו צינור סיליקון שרץ חזרה למיכל/למגש עודפים.
וזה בעצם השובר וואקום שלך.
תסתכל בסרטון שהראתי, הוא מציג שם אנדריאה ומציג אם את השובר וואקום.
את השובר וואקום לא רואים בתמונה בגלל שהוא מוסתר מאחורה
אבל אין בעיה לזהות אותו במכונות של קוויקמיל, תראה ליד הצינור לחץ אדים, יש שסתום שמחובר לו צינור סיליקון שרץ חזרה למיכל/למגש עודפים.
וזה בעצם השובר וואקום שלך.
תסתכל בסרטון שהראתי, הוא מציג שם אנדריאה ומציג אם את השובר וואקום.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
השובר וואקום אכן יכול לעשות צרות. לי יש את הדגם הקודם של אניטה ("דור 1") ושובר הואקום אצלי נסתם פעמיים. כשזה קורה, יוצאים המון אדים ורטיבות בתוך המכונה, וזה הקפיץ וקיצר את המכונה כולה.
הפתרון הראשון היה החלפת השובר, אבל כנראה שהטכנאי עשה עבודה לא טובה.
הפתרון השני, אצל אספרסימו, היה להרכיב כוס על שובר הואקום (לאחר ניקוי ותיקון שלו), ומהכוס להוציא צינורית סיליקון אל מיכל המים. באופן כזה, לא רק שהשובר לא מלכלך את המכונה באדים מבפנים, אלא שהוא גם לא יכול להתלכלך מאבק - שזו הסיבה העיקרית לכך שהוא נתקע ונסתם.
הפתרון השני, אצל אספרסימו, היה להרכיב כוס על שובר הואקום (לאחר ניקוי ותיקון שלו), ומהכוס להוציא צינורית סיליקון אל מיכל המים. באופן כזה, לא רק שהשובר לא מלכלך את המכונה באדים מבפנים, אלא שהוא גם לא יכול להתלכלך מאבק - שזו הסיבה העיקרית לכך שהוא נתקע ונסתם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
רבותי, צפיתי בסרטון של כריס-קופי על ה'אניטה' (בלינק של אליאל למעלה), וזיהיתי בלבול מושגים כאן בפורום:
מה שנקרא כאן OPV - נקרא בסרטון של כריס Compensation Valve !
מה שנקרא כאן 'שסתום בטיחות' - מיוחס בסרטון של כריס כאל OPV (כשמו כן הוא - שסתום ייתר-לחץ - Over-Pressure Valve) !
השסתום 'שובר וואקום' - הוא היחיד שנקרא בשני המקומות זהה.
אני טועה ? כריס טועה ? או אולי ההתייחסויות כאן בפורום מטעות ?
מה שנקרא כאן OPV - נקרא בסרטון של כריס Compensation Valve !
מה שנקרא כאן 'שסתום בטיחות' - מיוחס בסרטון של כריס כאל OPV (כשמו כן הוא - שסתום ייתר-לחץ - Over-Pressure Valve) !
השסתום 'שובר וואקום' - הוא היחיד שנקרא בשני המקומות זהה.
אני טועה ? כריס טועה ? או אולי ההתייחסויות כאן בפורום מטעות ?
נערך לאחרונה על ידי roli_bark ב 19/01/2011 16:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
מוטי אם יצא לך לצלם את זה, אני אשמח לראות זהmoti_r כתב:השובר וואקום אכן יכול לעשות צרות. לי יש את הדגם הקודם של אניטה ("דור 1") ושובר הואקום אצלי נסתם פעמיים. כשזה קורה, יוצאים המון אדים ורטיבות בתוך המכונה, וזה הקפיץ וקיצר את המכונה כולה.
הפתרון השני, אצל אספרסימו, היה להרכיב כוס על שובר הואקום (לאחר ניקוי ותיקון שלו), ומהכוס להוציא צינורית סיליקון אל מיכל המים. באופן כזה, לא רק שהשובר לא מלכלך את המכונה באדים מבפנים, אלא שהוא גם לא יכול להתלכלך מאבק - שזו הסיבה העיקרית לכך שהוא נתקע ונסתם....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש כמה שמות וכולם נכונים - בכולם יש שסתום שנפרץ בלחץ מסוים כל העניין הוא לאן ואיך מחברים אותו.
ממה שאני מבין מהמבנה של קוויק מיל זה נס שהיא בכלל מוציאה קפה...
חסכו OPV של 13 בר למחליף חום ושמו אחד לחליטה והגנה עלהמחליף?....תכמנות איטלקית עילגת.
זה כמו שמישהו יכוון את ה OPV באוסקר ל 9 בר ויחזיר את המים למיכל - לא יעלה על הדעת...
כל זה גם עם דוד עומד.
דווקא שובר הוואקום ממחיש כמה התכנון הזה רע כי הוא מפזר את הרסס שלו על כל האזור הקטן בראש הדוד ואם לא בונים כלוב כמו של מוטי אז חייבים לשים את השובר מהסוג החדש בלבד.
ממה שאני מבין מהמבנה של קוויק מיל זה נס שהיא בכלל מוציאה קפה...
חסכו OPV של 13 בר למחליף חום ושמו אחד לחליטה והגנה עלהמחליף?....תכמנות איטלקית עילגת.
זה כמו שמישהו יכוון את ה OPV באוסקר ל 9 בר ויחזיר את המים למיכל - לא יעלה על הדעת...
כל זה גם עם דוד עומד.
דווקא שובר הוואקום ממחיש כמה התכנון הזה רע כי הוא מפזר את הרסס שלו על כל האזור הקטן בראש הדוד ואם לא בונים כלוב כמו של מוטי אז חייבים לשים את השובר מהסוג החדש בלבד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
גם ברוקט\ECM הOPV מחובר על אותו רעיון, של OPV אחד ל2 המטרות
אני אומר את זה מניסיון, יום אחד פתחתי אותו שהוא עוד היה מחובר למכונה והיא עוד היתה חמה ובנוסף לכל גם אם קצת לחץ בפנים, ואפשר להגיד שקיבלתי אחלה מקלחת של מים רותחים(לא נעים)
כנראה במשאבות רטט זו השיטה המקובלת.
אני אומר את זה מניסיון, יום אחד פתחתי אותו שהוא עוד היה מחובר למכונה והיא עוד היתה חמה ובנוסף לכל גם אם קצת לחץ בפנים, ואפשר להגיד שקיבלתי אחלה מקלחת של מים רותחים(לא נעים)
כנראה במשאבות רטט זו השיטה המקובלת.