נראה לי קניתי בסוף מטחנה לא טובה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
thedoctor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154

שליחה

כמו כל דבר בחיים, גם כאן יש עלות מול תועלת. למטחנות בסדר גודל של המחיר הזה - זה המנגנון. יש מנגנונים נוחים בהרבה אבל מדובר בקפיצה משמעותית במחיר - השאלה היא מה מקובל עליך לשלם.
אני כבר שנה וחצי בערך עם לליט, ואני מאוד מרוצה מהמנגנון הזה כבר מההתחלה. הוא מאפשר לי להתאים את רמת הטחינה בדיוק לטעם והזרימה שאני אוהב. בניגוד גמור - למשל לאח שלי יש גם סילביה עם רוקי. בסה"כ הוא מרוצה, אבל כבר קרה כמה פעמים שהטחינה המושלמת הייתה בנקודה דמיונית בין שתי רמות טחינה על הסקאלה וזה מבאס.
העדפתי לקנות את ה-k3 שכנראה קצת יותר נוחה וטוחנת גם קצת יותר טוב אבל היא גדולה משמעותית והיתה מחוץ לתקציב באותו זמן.

למטחנות עם המנגנון הרציף יש שני חסרונות - עקומת למידה תלולה יותר, וחוסר יכולת לעבור בקלות בין סוגי טחינות (מכונת אספרסו/מקינטה/טורקי). קניתי א המטחנה כשאני מודע לחסרונות האלה ואולי בגלל זה - זה לא מפריע לי. אני מאוד מרוצה ממנה ומהמנגנון, ומסכים לחלוטין עם הדברים שמוטי כתב בנושא.

אם לא היית מודע לחסרונות ולקושי לפני ולא בא לך על ההתעסקות והלמידה - תמיד תוכל להחזיר/להחליף - רק קח בחשבון את הקפיצה במחיר.
אישית - למדתי הרבה מההתעסקות עם רמת הטחינה המדויקת, למשל - שפעם בשבוע כדאי לסובב עוד רבע סיבוב כדי לפצות על התיישנות הקפה, ואיך המשחק בין רמת הטחינה לכמות הקפה משפיע על התוצאה הסופית.

בהצלחה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

eliel1010 כתב:אני משתמש ב wpm ואני יכול להעיד שהקפיצות בין הדרגות לפעמים ממש מעצבנות בגלל שנגיד בספרה 7 הקפה יצא מהר ו ב6 הוא נסתם, אם היה לי את הכיוונון הרציף הטחינה שלי היתה הרבה יותר מדוייקת ובכך גם החליטה והדחיסה.
ככה יוצא מצב שאני כל הזמן צריך לתקן את אחד הפרמטרים בגלל הטחינה.
...
8O

אליאל, אם לא הייתי מכיר אותך, הייתי בטוח שזה מישהו שמסתלבט עלי.

אחרי שהשקעת כ"כ הרבה טקסט בלהסביר למה מטחנה רציפה זה לא נוח ומאוד מבלבל, ו-WPM זו מטחנה מעולה ודרגות זה מתת האל לאדם, וכשבהר סיני ניתנה התורה, אז ביחד איתה משה ירד עם WPM... אתה כותב שלמעשה הדרגות זה לא אידיאלי כי צריך דרגה באמצע?!?

סמייליל, אני חושב שלאורך כל השרשור הזה אנשים ממשיכים להסביר לך את מה שאתה כבר מבין בעצמך. כשמסובבים את הבורג, הוא מסתובב. כשהבורג מסתובב, הטחינה משתנה. כשהטחינה משתנה, רואים את זה בכוס.

שתי המטחנות הכי טובות בקטגוריה של המטחנות שקנית (האיימיני והלליט) באות עם בורג.
כל המטחנות המקצועיות הן רציפות ולא עם דרגות. בחלקן יש סקאלה ברורה, בחלקן לא.
ה-K3 שהיא המטחנה שמומלצת כאן בפורום ע"י כולם, בהתרגשות ועם דמעות בעיניים ורעד בגב, היא גם רציפה וגם כוללת את הסקאלה הכי פחות קריאה שיש בעולם. אז מה?

אני לא טוען שסקאלה זה לא טוב. אני פשוט מסביר שסקאלה זה נחמד, אבל עדיף שהמטחנה תהיה נוחה, אמינה, מהירה ובלי גושים, ומעבר לכך - הכי חשוב שהיא תהיה רציפה כי מטחנה עם דרגות תביא אותך מאוד מהר למצב שבו תמיד תהיה לך דרגה חסרה באמצע. אפשר להתגבר על זה עם משחק של כמות הקפה או דחיסה, אבל הרבה יותר קל, בטח שלמשתמש מתחיל, זה לשחק בעובי הטחינה עם המטחנה.

נראה לי שמעבר למה שכתבו לך, כבר אין מה לכתוב.

אם אתה עדיין לא מסתדר עם המטחנה, אז כדאי שתמכור אותה ותחליף לרוקי. תוכל למצוא רוקי ביד-שניה באיזור ה-1000 ש"ח, אולי קצת פחות, תלוי במצב. היא מטחנה מצויינת, קצת איטית והרבה מגיישת, אבל יש לה סקאלה עם סטפים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

אחח מוטי אתה והתיאורים שלך! אני יושב בשיעור וקורא את מה שרשמתה ואף אחד לא מבין ממה אני צוחק פתאום...
שמע עד שאני לא אשכנע אותך שהwpm היא מטחנה לא רעה בכלל.. אנחנו תמיד נתווכח על הנושא.
שמע אני תמיד אמרתי וגם במכתב הארוך רשמתי שמטחנה רציפה זה הרבה יותר עדיף! אבל רשמתי בפירוש! ובבקשה יש לנו פה הוכחה חיה, שלמשתמש המתחיל הכיוונון הרציף יכול להיות תסכול אחד גדול!!
שמע זה ברור שבשרשור כזה אני אנסה לשכנע את הבחור שהוא עשה קניה מעולה(ובאמת הוא עשה כזאת)
אבל כנראה שwpm אצל הבחור היתה נותנת התחלה הרבה יותר נעימה מאשר האסקסו.
ואם אתה באמת רוצה את הדעה האמיתית שלי, אני חושב שבמידה וקנית את המטחנה מחנות מתמחה אז לך ותחליף אותה ל wpm שהם שוות במחיר ועושות את אותה עבודה(לא מאמין שלאחר שבוע המוכר יתנגד להחליף לך).
דרך אגב אתם כל הזמן משווים את הרוקי לאסקסו ותשמעו זה פשוט בלתי אפשרי להשוות אותן אחת לשניה הן פשוט יושבות בשתי קטגוריות שונות לגמרי...

עד היום באמת שלא הגבתי כשדיברם רעות על הwpm אבל היום אחרי כמעט שנה איתה אני יכול להעיד שאתם ממש טועים!
ואני אגלה לכם סוד! יש לה גם אופציה של דרגות ואופציית סטפלסס ! (לא מדוייקת כמו האסקסו אבל אם סוג של קומבינה היא הופכת להיות סטפלסס!!!)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

מבין מעט מאוד ממה שכתבתם, ובכל זאת קראתי כל מילה כאן (לא יודע למה , מעניין ...) ...ובכל זאת הקטע עם הבורג נשמע מעצבןןןן ...
ראבק מה בקשנו ? כוס קפה !

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 156
שם מלא: גלעד מוסקוביץ

שליחה

סמייליל שלום

באיזו מכונה אתה משתמש?

אתה מוזמן להגיע אלינו ולקבל סיוע והדרכה לכיוון המטחנה. מבטיח לך שתצא מרוצה :)

דבר עם רועי 09-8301020 ותאם אתו.

דרך אגב, סיבוב מיכל הפולים אינו קשור לשינוי רמת הטחינה - המיכל אינו מחובר לגוף באופן "קשיח".

בברכה,
גלעד
אינטרפרק קפה - יבואני ASCASO
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

roli_bark
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה

gedkoz כתב:ואוו.... זה היה הפוסט האינטנסיבי ביותר שפגשתי בפורום. כל הכבוד אל ניסיונות לעזור ולהרגיע.... אני משתמש בלליט,מרוצה ממנה(בשלב זה),וכן עשיתי לי סימן קטן אל הבורג לצורך כיוונון עדין כשה יש שינוי בקפה....אני בטוח שסמייליל יצליח אל הבוקר ללכת לפי המלצות ויהיה טוףףףףףף.... :D
...
מצטרף להערות וגם לעצה לסימון. רצוי מאד לסמן נק' עבודה - כמו עליון, תחתון, וכמה סוגיי קפה, מידת הטריות ...

במאזר למשל יש [חייבים לדעתי] לסמן את הגבול התחתון של הטחינה, גבול בו הסכינים אוטוטו נוגעות אחת בשנייה. יש הנחייה מפורטת ב- Home-Barista.com - אסור לרדת מתחת לגבול זה. מילימטר/שניים מתחת לגבול זה, המטחנה מתחילה להשמיע צליל נגיעת סכינים אחת בשנייה, צליל שלא ניתן לטעות בו !.

כל הייתר, כמו שציינו כאן רבים וטובים בסבלנות מרובה, הוא ניסוי וטעייה.

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה

תודה רבה רבה לכולם אני בעבודה אבל קורא את התגובות וכבר אני מתנצל שלא אוכל להגיב לכולם
אבל קראתי את כולם ולמדתי מכולם אני מקווה שכשאני הבייתה אני איישם ואולי אפילו אשתמש בסיוע שהיבואן הציע לי שהם יכוונו לי
בקיצור תודה רבה הפורום הזה ממש עזר לי מאוד מההתחלה ועד עכשיו יותר מכל פורום אחר שהייתי בו.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

אל תדאג.
כשתשדרג מכונה ומטחנה זה יתחיל מחדש...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

הפתרון לכל התסבוכת פשוט, סמייליל ו eliel1010 צריכים להחליף מטחנות אחד עם השני...
what's next?

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902

שליחה

כל כלך הרבה רע נאמר בשירשור הזה על ה אסקסו מיני ואני קראתי את הכל בשקידה, ובכן גם לי יש מה לומר על המטחנה הזו ולצערי אין לי דברים טובים לומר:
1. לא ממש חייב סימון של דרגות הטחינה אבל סימון או סטופר של קו אדום שאותו אסור לחצות אחרת הסכינים יטחנו את עצמן חייב להיות !!!
לצערי חיפשתי את הנקודה הזאת ומצאתי אותה בגרימת כאב רב למטחנה ואולי גם נזק.

2. המירכוז של הסכינים על ציר הסיבוב ממש לא מדויק כלומר,הסכין המסתובבת ממש זורקת וכשהגעתי לנקודת המגע היא היתה חלקית ,
- מצופה ממטחנה של 1110 שח שתהיה יותר מדוייקת

3. הדרך של הקפה החוצה לאויר העולם מאד ארוכה ו לאחר טחינה של מנת קפה נשאר המון קפה תקוע במטחנה, מן הסתם צריך לטפוח על גוף המטחנה ולטלטלה על מנת לשחרר את עודפי הקפה אחרת הוא מתקשה מהלחות הסביבתית וסותם את פתח היציאה.
כתוצאה מכך המטחנה מאד בזבזנית בקפה על כל 7 גרם קפה טחון אני מאבד 5 גרם נוספים.

4. הכיוון משתנה מכוס לכוס לא נתקלתי בחוסר יציבות כזה במטחנות השונות שהכרתי

5. מיכל הפולים אינו אטום ו מעט הקפה ש אני ממלא בו תופס לחת אחרי פחות מיום

6. ניקוי המטחנה, לאחר הרמת מכסה המנוע שלה התבלבלתי קצת, אין לי מושג כיצד מפרקים את ה סכינים החוצה :?
לא כל שכן הברשה של מערכת הסכינים ללא פירוקם גורם לנפילה של שיירי קפה לתוך חלל המכונה דרך שני פתחים מיותרים ומטופשים שנמצאים בשתי הפינות, אלוהים יודע לאן הקפה הזה נופל צריך לפרק את כל גוף המטחנה כדי להבין את זה.

7. אכן הקפה הטחון יוצא בגושים כמו נס קפה מגורען וזה מפריע לדחיסה
הרעיון של עירבוב הקפה הטחון הוא לא פרקטי והופך את כל תהליך הכנת כוס קפה וארוך מלכלך ומורכב מדי.

8. מאד מעצבנים שני מוטות הברזל שעליהם מניחים את ה פרוטפילטר,
הם גבוהים מדי ל טעמי ובכלל ראיתי דגמים של א. מיני ללא המוטות האלה

9. חוץ מזה היא נהדרת :|

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

סעיפים 3,5,7 רלוונטיים גם לשאר המטחנות הקוניות במחיר דומה לאסקאסו (האמת גם להרבה מטחנות יקרות יותר) עם הבדלים קלים בגלל מימוש מעט שונה ועיצוב.

האסקאסו עדיין הכי יפה ואיכותית מרובן לבטח יותר מהאיבריטל ומה WPM (אולי רק לא מהלליט שהיא מאסיבית יותר).

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188

שליחה

...
השאלה היא למה חיפשת אותה? כשקניתי את המטחנה התלהבתי וסובבתי איזה 5-6 סיבובים כדי שיהיה דק. קיבלתי אבקת קפה שלקח לי עוד 6 שוטים כדי להגיע למצב שאני לא סותם את המכונה. הסכינים לא נגעו. מה שחוזר לשאלה.. גם אבקת קפה לא היה מספיק דק בשבילך או סתם מתוך סקרנות?
3. הדרך של הקפה החוצה לאויר העולם מאד ארוכה ו לאחר טחינה של מנת קפה נשאר המון קפה תקוע במטחנה, מן הסתם צריך לטפוח על גוף המטחנה ולטלטלה על מנת לשחרר את עודפי הקפה אחרת הוא מתקשה מהלחות הסביבתית וסותם את פתח היציאה.
...
מעצבן ביותר, ידעתי את זה גם לפני שקניתי אותה מביקורות בפורומים בחו"ל. אני פשוט מטלטל אותה כדי שתיכנס השארית לתוך הפורטפילטר. בסופו של יום השארית שנשארה קצת פחות טרייה מהשוט הקודם לא גורמת לקפה להיות לא טוב כשהיא מצטרפת לקפה שנטחן באותו רגע. אני לא מאבד כלום.

עם כל שאר מה שאמרת, לצערי אני לא מזדהה... אבל כל אחד ומה שמבעס אותו.. בכל זאת אם אני לא טועה שנינו קנינו אותה בהזדמנות במחיר שבו אפשר לקנות רק מטחנות שלא מתאימות לאספרסו (כמו זאת שהייתה לי), שזה בעצם מחיר שאני אפשר היה לנצח...

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902

שליחה

shtik כתב:
...
השאלה היא למה חיפשת אותה? כשקניתי את המטחנה התלהבתי וסובבתי איזה 5-6 סיבובים כדי שיהיה דק. קיבלתי אבקת קפה שלקח לי עוד 6 שוטים כדי להגיע למצב שאני לא סותם את המכונה. הסכינים לא נגעו. מה שחוזר לשאלה.. גם אבקת קפה לא היה מספיק דק בשבילך או סתם מתוך סקרנות?
...
מעצבן ביותר, ידעתי את זה גם לפני שקניתי אותה מביקורות בפורומים בחו"ל. אני פשוט מטלטל אותה כדי שתיכנס השארית לתוך הפורטפילטר. בסופו של יום השארית שנשארה קצת פחות טרייה מהשוט הקודם לא גורמת לקפה להיות לא טוב כשהיא מצטרפת לקפה שנטחן באותו רגע. אני לא מאבד כלום.

עם כל שאר מה שאמרת, לצערי אני לא מזדהה... אבל כל אחד ומה שמבעס אותו.. בכל זאת אם אני לא טועה שנינו קנינו אותה בהזדמנות במחיר שבו אפשר לקנות רק מטחנות שלא מתאימות לאספרסו (כמו זאת שהייתה לי), שזה בעצם מחיר שאני אפשר היה לנצח...
...
אני בחור סקרן

אין נקודה שאני לא אעבור ואין קו שאני לא אחצה :)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

ככל שהפוסט הזה מתארך בה לילהרים בפורום נושא של קניה מרוכזת של VARIO. :roll: ..מישהו כתב אל מספר מטחנות שנמכרו מקדמה? מוטי אולי אפשר לבדוק את זה? ב קדמה זה היה 2170 https://www.kedmagift.co.il/showSingleP ... p?p_id=773 ,והיה גם geresh שקנה בחו''ל ב2054..מה אתם אומרים? :wink:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

כל מטחנה לא מרוקנת לגמרי את המשפך הפנימי. גם לא K3 שיש לה דלת קפיצית במשפך - בתוך המטחנה עדיין נשאר קצת קפה וכשמשנים דרגת טחינה אז טוחנים קצת לנוקבוקס.
אטימה של ההופר? לא מכיר מטחנה שיש לה את זה - אני חושב ש היי קפה עובדים על משהו כזה.
קרןאוכל - אתה צריך versalab
לא נשאר גרגיר במטחנה: http://www.versalab.com/server/coffee/grindernew.html
נערך לאחרונה על ידי דבוטאנט ב 17/01/2011 20:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

יפה ה HI-END, Versalab הזה,חומרים,דיוק -הכל במקום...והמחיר שמראה שאנחנו עדיין שפוים :wink:

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

הייתי בחנות אמיגו וסובבנו את הבורג עשרים פעמים לכל הכיוונים וזה לא נגמר אין לזה סוף אין לו קצה/(גבול תחתון כלשונו של roli_bark.)

אני נשאר עם המטחנה אחרי שכמעט כל האנשים פה ממליצים עליה וושכנעו אותי שלמרות החסרונות היא באמת מעולה ושגם מטחנות ברמות מחירים יותר גבוהות יש להם את אותם חסרונות ואפילו יש פה כמה שאמרו שזה לא חסרון ואני כבר לא זוכר מי..
אז סליחה שאין לי כח לעבור אחורה לכתוב שמות אבל ממש תודה לכולם על התגובות אני הכנתי סרטון טחינה ואני לא יודע איך לעלות לפה סרט אני גם לא חושב שאפשר לדעת לפי הסרטון מה הגודל של הגרגירים.. שמתי את הגרגירים הטחונים בידית וחלטתי את הקפה עם המים בלחץ ויצא קפה סבבה אבל אני לא יודע אם זה המינון הנכון.

ההמלצה הכי מובנת לראש שלי קיבלתי מדבוטאנט שאני מאוד אוהב את העצות שלו שאמר לי שצריך לתת למים לזלוג 30 שניות ואם יוצא 30 מ"ל קפה זה אומר שזה נכון. הבעיה שאין לי כרגע איך למדוד 30 מ"ל ואני צריך לקנות כוס מדידה עכשיו. יש למשהו מושג איפה קונים?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

סמייליל כתב:אז סליחה שאין לי כח לעבור אחורה לכתוב שמות אבל ממש תודה לכולם על התגובות
...
:roll:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

טוב נו מוטי בעיקר לך לכפיר ש ואליאל1010 ואודי610 והוסק וגם שטיק דבוטאנט וגדקוז 'רן פוד רולי ברק וגלעד ... שכחתי מישהו?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

תחסוך כסף ואל תקנה כוס מידה.
אם יש לך בלנדר של קיצ'ן אייד אז בפקק יש כבר סימון של 30 ו 60 מ"ל.
אם יש לך תינוק בבית אז בכלל יש לך מידה בכל בקבוק...
אתה יכול לקנות כוס זכוכית פשוטה כמו זאת: http://www.chefdepot.co.il/default.asp? ... F2064D6AFA}
יש בה 85 מ"ל ממש עד הסוף אז בעין אתה יכול להעריך כמה זה 30 מ"ל (לא סופרים לך מ"ל כן? זה בגדול...)

פעם שמעתי שבאיטליה בריסטה נחשב טוב אחרי 500 קפוצ'ינו מוצלחים - אז קח את הזמן.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”