כוונון מידת הטחינה ב-Ascaso i-mini
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אודי, אני מאמין לך, אבל אני חושב שיש משהו לא בסדר במכונה או בקפה.
אתה מדבר על הלאווצה הכחול? זו אחת התערובות הכי פחות טובות שיצא לי לשתות. מאוד אנמי וחסר טעם.
קשה לי להאמין שאפשר להתבלבל בינה לבין קליה מקומית טריה, ולא חשוב מאיפה הקליה (ובטח שהתערובת של אמיגו היא מצויינת).
יכול להיות שהיחס/שירות שקיבלת מאפיל על איכות הקפה?
ניסית עוד מותגים איטלקיים בשקית? למשל דנזי?
אתה מדבר על הלאווצה הכחול? זו אחת התערובות הכי פחות טובות שיצא לי לשתות. מאוד אנמי וחסר טעם.
קשה לי להאמין שאפשר להתבלבל בינה לבין קליה מקומית טריה, ולא חשוב מאיפה הקליה (ובטח שהתערובת של אמיגו היא מצויינת).
ניסית עוד מותגים איטלקיים בשקית? למשל דנזי?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הקפה שלו בסדר, פשוט הוא לא מגיע לחליטה טובה שבאמת סוחטת מהקפה את כל הטוב שבא.. בגלל זה הוא עדיין לא מרגיש את הטעם שאנחנו הרגשנו בתערובות של אמיגו.
הלוואצה מלאה במרירות ואנמיות והמון רובוסטה, בגלל זה גם בחליטה לא מוצלחת תקבל ממנה טעם של קפה, כמו שבאוט׳ מקבלים טעם של קפה חחח
השאט עדיין יוצא לך מהר ובלונדי?
הלוואצה מלאה במרירות ואנמיות והמון רובוסטה, בגלל זה גם בחליטה לא מוצלחת תקבל ממנה טעם של קפה, כמו שבאוט׳ מקבלים טעם של קפה חחח
השאט עדיין יוצא לך מהר ובלונדי?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לוואצה אנמי? איזה מהם? הסופר קרמה זה קפה מעולה!!! רק יקר מדי בארץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- שם מלא: אודי
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
מוטי, ציינתי שאני מתכוון ללווצה טחון. Rosa הוא אדום.moti_r כתב:אודי, אני מאמין לך, אבל אני חושב שיש משהו לא בסדר במכונה או בקפה.
ניסית עוד מותגים איטלקיים בשקית? למשל דנזי?...
השרות באמיגו היה בסדר והדגימו לי יפה איך לטחון על מכונת שלהם מאותו דגם. אך את שלי קבלתי ארוזה ללא כיול ובכל מקרה גם אחרי שלמדתי לכיילה עדיין הקפה נוראי. מוכן לספקו לכ"א שמוכן לבא אלי לפני שאני זורק אותו. שוב, בינתיים נסיתי תערובות מגרג, פסטו ואווה שהיו בסדר גמור אבל כאשר חזרתי לאמיגו הוא פשוט נורא.
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

להלן התמונות
בעקרון המצ"ב מתאר קפה "טזורו זהוב" מאוא לאחר הטחינה המיטבית שהצלחתי להפיק מן ה- i-mini. אין גושים בקפה הטחון - אני מוודא זאת ע"י ערבוב במזלגון קודם להידוק בטמפר. הקפה משמש להכנת קפה הפוך שיוצא טעים למדי. למרות זאת איני מבין מדוע החלק של התמצית השחורה אורך לא יותר מ-2-3 שנ'. על כל פנים כוונון אחר מביא לתוצאות נחותות. גם סוגי פולים אחרים לא הביאו ליותר תמצית שחורה.
משום מה איני יכול לצרף יותר מ-3 תמונות - לכן ההמשך יופיע בשרשור הבא.
משום מה איני יכול לצרף יותר מ-3 תמונות - לכן ההמשך יופיע בשרשור הבא.
-
- כף החליטה לפני החליטה.
-
- 5 שניות - תחילת הטפטוף.
-
- 8 שניות - קרמה.
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

המשך התמונות
3 התמונות האחרונות -
-
- 12 שניות - עיקר הקרמה כבר מאחורנו.
-
- 20 שניות - סוף התהליך מבחינתי.
-
- כף החליטה אחרי הביצוע.
מה שאתה רואה בתמונה השלישית בפוסט התמונות הקודם זה תקין לגמרי, זה לא בלונד.
לפי הפילטר אחרי החליטה, נראה שאתה טוחן גס מידי. לכן הכל רטוב. טחן דק יותר, לפחות 3 סיבובי בורג, הדק עדין יותר, וכרגיל עם סטופר לא יותר מ 30 שניות מרגע ההפעלה.
יש לי שתי תערובות מאמיגו בבית, נאפולי וטוסקנה. הנאפולי טעימה לי מאוד על חלב, ממש לא כאספרסו. הטוסקנה טובה מאוד גם כאספרסו. אגב השייח מרוצה מהנאפולי באספרסו ואני מניח שזה בגלל השוני הגדול במכונות (אצלו סילביה אצלי אלקטרה ידנית).
לפי הפילטר אחרי החליטה, נראה שאתה טוחן גס מידי. לכן הכל רטוב. טחן דק יותר, לפחות 3 סיבובי בורג, הדק עדין יותר, וכרגיל עם סטופר לא יותר מ 30 שניות מרגע ההפעלה.
יש לי שתי תערובות מאמיגו בבית, נאפולי וטוסקנה. הנאפולי טעימה לי מאוד על חלב, ממש לא כאספרסו. הטוסקנה טובה מאוד גם כאספרסו. אגב השייח מרוצה מהנאפולי באספרסו ואני מניח שזה בגלל השוני הגדול במכונות (אצלו סילביה אצלי אלקטרה ידנית).
what's next?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אני האחרון שילכלך על K3 . היא המטחנה הראשונה שלי. מסיבית, יפה, נראית 'כמו מטחנה' (בניגוד לאסקסו שנראית קצת כמו צעצוע) ותמיד הכיול לוקח מקסימום 2 שוטים. אבל על דבר אחד אני מסכים עם מוטי - הכיוון שלה לא נוח:moti_r כתב:להחליף בין מכונות? כמה אנשים אתה מכיר שיש להם שתי מכונות בבית? (חוץ מאיזה אחד שקונה את כל ebay איטליה...)
אז אתה בעד מטחנה רציפה, רק שלדעתך עדיף להלחם במנגנון התקוע של ה-K3 והמאצר במקום להזיז בורג?
נו שוין. שיהיה. העיקר שברור לך שעדיף רציפה מעל דרגות.
אגב, גם אם נבדוק פורומים בחו"ל, כולם משבחים שם את המאקאפ מעל המאצר בגלל הבורג. זו הסיבה הכמעט יחידה שאנשים קונים מאקאפ במקום מאצר.
לי יצא לעבוד עם 4 ברגים שונים (לליט, אסקסו, איבריטל ושני דגמים של מאקאפ) ואני אומר לכם שזה פי אלף יותר מדויק ונוח לכיוון מאשר המאצר מיני וה-K3....
1. המספרים לא בולטים.
2. הציר רחוק מדי מהגוף - מה שמקשה על כיוון מדויק.
3. קשה להזיז את הציר ו'לפגוע' במיקום בלי להזיז יותר מדי.
מעבר לכך, באמת שאין לי תלונות
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

בוודאי, סלסלה כפולה מקורית.
בשלב הקודם טחנתי יותר (סבוב אחד נוסף) דק אבל ואז עברו 8 שניות לתחילת טפטוף. נראה שהמכונה כמעט סתומה.
מה שאני מכיר כתקין גם במכונות אספרסו מקצועיות וגם במכונות הזולות הקודמות שהיו לי (אז לא טחנתי אלא קניתי טחון של לאווצה) זה שמקבלים תמצית שחורה בין 5-10 שניות. פה אין לי את זה בשום רמת טחינה. עם זאת הטעם בסדר.
בכל מקרה בהמשך אטחן יותר.
בשלב הקודם טחנתי יותר (סבוב אחד נוסף) דק אבל ואז עברו 8 שניות לתחילת טפטוף. נראה שהמכונה כמעט סתומה.
מה שאני מכיר כתקין גם במכונות אספרסו מקצועיות וגם במכונות הזולות הקודמות שהיו לי (אז לא טחנתי אלא קניתי טחון של לאווצה) זה שמקבלים תמצית שחורה בין 5-10 שניות. פה אין לי את זה בשום רמת טחינה. עם זאת הטעם בסדר.
בכל מקרה בהמשך אטחן יותר.
לפי התמונה של הקפה בסלסלה אחרי החליטה, באמת רואים שהטחינה כנראה קצת גסה מדי
אתה יכול לנסות בדרגת טחינה הזאת קצת יותר קפה ודחיסה יותר חזקה וזה אולי יביא לתוצאות טובות יותר.
לדעתי התמונות נראות בסדר אבל בסופו של דבר לא כל כך אפשרי להביע דעה מתמונה, אין ברירה צלם סרטון.
ככה גם אני למדתי איך לחלוט רק מהעלאת סרטונים לפורום
כך לדוגמא סרטון מהגאגיה פיור שהיתה לי בהתחלה: (קפה קלוי בין יומיים וטחון על המקום)
לא הצלחתי להבין איזו תמצית שחורה התכוונתה, אצלי רואים את התמצית המדוברת?
אתה יכול לנסות בדרגת טחינה הזאת קצת יותר קפה ודחיסה יותר חזקה וזה אולי יביא לתוצאות טובות יותר.
לדעתי התמונות נראות בסדר אבל בסופו של דבר לא כל כך אפשרי להביע דעה מתמונה, אין ברירה צלם סרטון.
כך לדוגמא סרטון מהגאגיה פיור שהיתה לי בהתחלה: (קפה קלוי בין יומיים וטחון על המקום)
לא הצלחתי להבין איזו תמצית שחורה התכוונתה, אצלי רואים את התמצית המדוברת?
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה אליאל -eliel1010 כתב:לפי התמונה של הקפה בסלסלה אחרי החליטה, באמת רואים שהטחינה כנראה קצת גסה מדי
וזה כבר שגדלתי והתקדמתי לe61
לא הצלחתי להבין איזו תמצית שחורה התכוונתה, אצלי רואים את התמצית המדוברת?...
התפוקה של הגאג'יה שלך מאוד דומה למה שאני מוציא בסילביה - 5-6 שנ' השהיה, 2-3 שנ' כהה ("תמצית שחורה") ובהמשך מתבהר. לעומת זאת ב-E61 כל הזמן הרבה יותר כהה.
האם ההבדל בטעם בין שתי המכונות שלך כ"כ משמעותי שהיה שווה את ההשקעה? אני מניח שבהפוך ההבדל לא כה משמעותי כמו באספרסו. האם אני צודק?
בהפוך באמת ההבדל המשמעותי זה בנוחות הקצפה, בחוסר צורך בהמתנה בין החליטה להקצפה ובכוח שיש בהקצפה.
אבל גם הפוך טוב בסופו של דבר מתבסס על ״אספרסו״ טוב.
באספרסו באמת מרגישים בהבדלים והטעם באמת השתפר, אבל אתה בסופו של דבר אם רנציליו ולא אם גאגיה מה שאומר שאתה צריך להגיע לחליטה ממש טובה!
הדרך הטובה ביותר ללמוד אם החליטה שלנו מתבצעת כראוי זה לרכוש ידית נייקד(הבעיה שהיא לא זולה) ולראות את כל תהליך החליטה.
אני בגאגיה כדי להבין איך נראית החליטה שלי ״בערך״ הייתי משתמש המון פעמים בלי משפך בכלל ואז זה מייצר לך סוג של נייקד כלשהוא, אז תנסה גם אתה אולי אם זה תצליח להגיע לתוצאות טובות יותר.
שאלה
כשרשמתה שלקח 8׳ שניות עד שיצא הקפה, הוא יצא בטפטוף איטי כשיצא או שפשוט התחיל
לזרום?
באספרסו באמת מרגישים בהבדלים והטעם באמת השתפר, אבל אתה בסופו של דבר אם רנציליו ולא אם גאגיה מה שאומר שאתה צריך להגיע לחליטה ממש טובה!
הדרך הטובה ביותר ללמוד אם החליטה שלנו מתבצעת כראוי זה לרכוש ידית נייקד(הבעיה שהיא לא זולה) ולראות את כל תהליך החליטה.
אני בגאגיה כדי להבין איך נראית החליטה שלי ״בערך״ הייתי משתמש המון פעמים בלי משפך בכלל ואז זה מייצר לך סוג של נייקד כלשהוא, אז תנסה גם אתה אולי אם זה תצליח להגיע לתוצאות טובות יותר.
שאלה
לזרום?
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

יצא בטפטוף אטי.eliel1010 כתב:בהפוך באמת ההבדל המשמעותי זה בנוחות הקצפה, בחוסר צורך בהמתנה בין החליטה להקצפה ובכוח שיש בהקצפה.
שאלה
לזרום?...
תנסה לדחוס קצת יותר קפה בסלסלה ולראות אם יש הבדלים בזרימה-אני מתכוון בטחינה שהמכונה נחנקה.
דבר שני- מהמצב שהגעתה שהמכונה נחנקה מכאן אתה צריך לטחון קצת גס יותר, השאלה אם אפשר במטחנה לעשות במקום סיבוב שלם, חצי סיבוב בלבד?
דבר שני- מהמצב שהגעתה שהמכונה נחנקה מכאן אתה צריך לטחון קצת גס יותר, השאלה אם אפשר במטחנה לעשות במקום סיבוב שלם, חצי סיבוב בלבד?
לא מכיר יותר מדי טוב את האסקסו אבל ממה שאני מכיר ומבין, אני הייתי עושה על הגלגל כיוון סימן קטן אולי איזה קו כזה מאין סימון רדיוס על מעגל, כך שיהיה משהו וויזואלי להבין בערך
היכן הגלגל נמצא או כמה סיבובים הוא עשה.
אני סימנתי ככה את opv לדוגמא וככה ידעתי לפרק אותו ולהחזיר אותו למקום בלי יותר מדי ניסיונות, רעיון דומה.
היכן הגלגל נמצא או כמה סיבובים הוא עשה.
אני סימנתי ככה את opv לדוגמא וככה ידעתי לפרק אותו ולהחזיר אותו למקום בלי יותר מדי ניסיונות, רעיון דומה.