מבקש עזרה. יש לי התלבטות קשה בקנית טלוויזה גדולה 54-58 אינטש
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
שטויות, להורים לא מגיע להנות? אבא שלי לא ידע מה זה HD, הבאנו לו ממיר והוא נהנה מאוד 
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
אני מצטער, אבל אני לא מתכוון לזלזל. ברור לי שאם תקנו להורים מסך מעולה וממיר HDֿ, הם יהנו מאוד. אבל רוב האנשים המבוגרים (ולצערי, גם רב האנשים היותר צעירים. אפילו הסביבה הקרובה שלי בעבודה, ואני עובד עם אנשים מאוד טכניים...) שאני מכיר, וברור לי שיש גם חריגות (כמו, ספציפית, אבא שלי) שההבדל לא משמעותי בשבילם.asaf23 כתב:שטויות, להורים לא מגיע להנות? אבא שלי לא ידע מה זה HD, הבאנו לו ממיר והוא נהנה מאוד...
הכוונה היא שבמקרה ספציפי זה לא צריך לחפור, אלא פשוט לקנות את המסך שנותן את התמורה הטובה ביותר לכסף, ובעל הכי פחות חסרונות, ולכן לא פלאזמה. הם יודו לכם, יהנו מאוד מהמסך, ולא יבדקו אם דפקתם אותם בכך שלא קניתם להם את המסך עם איכות התמונה הטובה ביותר. אני בטוח שהם גם לא יקראו את השרשור הזה או יחפשו באינטרנט סקירות על המסך.
ואם להיות קצת ציני, תצפה לטלפון כל שני וחמישי "איך עושים ככה? איך עושים ככה? למה זה לא פה? למה זה לא שם?".
Been There, Done That.
-
rannyz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 552
אני שמח לשמוע דעה של כולם ולכן פתחתי את השירשור הזה. אין ספק שאתה התייחסת לנקודה הכי חשובה וזה קהל היעד של הטלוויזיה ולכן ציינתי שהטלוויזיה עבור אנשים מבוגרים להם חשובה מאוד למשל האסתטיות של המסך והעובי שלו (הם רוצים שיבלוט מה שפחות מהקיר) פרמטר שאצלנו הצעירים הוא בתחתית הרשימה.maoravni כתב:אתם כולכם שוכחים פה את הדרישה הגדולה ביותר - הבחור טוען שהטלויזיה היא לאנשים מבוגרים. מן הסתם להורים.
כל הדברים הללו לא חשובים - איכות תמונה, כיולים, תדר רענון, S VIDEO, SCART, מתיחה חכמה, מתיחה טפשית.
מנסיון שלי, תכני 4:3 יעבדו במסך מלא. הטיעון של אבא של אשתי: בשביל מה קניתי טלויזיה? בשביל ששליש מסך יהיה שחור?
הם לא רואים עיוותי פרופורציה, זה לא מעניין אותם. לא מעניין אותם זווית צפיה, לא מעניין אותם תדר רענון, לא מעניין אותם קומפוזיט, לא מעניין אותם HD.
דרך אגב, אני בטוח שאתם שמים לב לזה, אבל גם הרבה טכנאי אולפן לא שמים לב לעיוותי פרופורציה. זה לא מעניין מעל 95% מהאנשים.
הם רוצים לראות תמונה גדולה, וזהו. (זה אולי קצת סטריאוטיפי, אבל מה לעשות, רוב האנשים לא מבדילים)
בנתונים כאלה הייתי קונה רק LCD, לא משנה עם או בלי LED. צריכת חשמל נמוכה (אם צופים במסך הרבה שעות זה עוד יותר חשוב)ֿ, עמידות בצריבה, בהירות גבוהה. לך על הLCD הכי גדול שנכנס גם לתקציב וגם לסלון, וזהו. למרות שכנראה שאתה תסבול כל שנייה כשתצפה במסך, הם יודו לך....
אתה התייחסת לעוד פרמטרים מנקודת ראות שלהם ואתה ללא ספק צודק. אם כל זאת לא אתן להם לקחת מסך לא איכותי רק בגלל שהוא רק סקסי או דק או שהם ראו כזה אצל חברים שלהם.
אני אישית למשל הייתי הולך על ה-V10 בלי למצמץ.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
גיא,guyezra כתב:![]()
וואלה לא הבנתי את שיקול צריכת החשמל לקניית טלויזיה...
בעיני זה לא נמצא על סקאלת השיקולים בכלל....
מה קרה לך?
10ש"ח בחודש זה 120 בשנה.
12,000 ב 100שנה.
אם המסך יחזיק אצלך יותר מ 5 שנים תגיד תודה
- frankym
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
אח יקר תלך לפיוצר אודיו וידאו דבר עם בחור בשם דור ותראה את הv10 58 אין לי ספק שהמחיר שתקבל יהיה הטוב ביותר מעבר לכך שזה פשוט מסך אליפות וכן הגודל קובע וכעבור שעתיים של צפיה גם ה58 ירגיש לך קטן 
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
בעדינות - אתה לא צודק.maoravni כתב: הם לא רואים עיוותי פרופורציה, זה לא מעניין אותם. לא מעניין אותם זווית צפיה, לא מעניין אותם תדר רענון, לא מעניין אותם קומפוזיט, לא מעניין אותם HD.
...
הורי אנשים מבוגרים, שיהיו בריאים, הגילאים שלהם מתחילים ב 7 וב 8. קניתי להם מסך דק ושניהם התלוננו על התמונה המעוותת. כל המתיחות, טיפשות, חכמות וגאונות - כולן מעוותות את התמונה במידה הניתנת להבחנה. תראו לי מסך שבו המתיחה לא ניתנת לאבחנה - ואקרא לכם שקרנים.
מכיוון שבמסך שלהם אין סקארט, הפתרון היחידי היה לשים להם מפענח HD, ולקנפג אותו ל PILLAR BOX, שזה בדיוק מה שאני עושה גם אצלי בבית.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
לא מדוייק.nir11 כתב:בעדינות - אתה לא צודק.maoravni כתב: הם לא רואים עיוותי פרופורציה, זה לא מעניין אותם. לא מעניין אותם זווית צפיה, לא מעניין אותם תדר רענון, לא מעניין אותם קומפוזיט, לא מעניין אותם HD.
...
הורי אנשים מבוגרים, שיהיו בריאים, הגילאים שלהם מתחילים ב 7 וב 8. קניתי להם מסך דק ושניהם התלוננו על התמונה המעוותת. כל המתיחות, טיפשות, חכמות וגאונות - כולן מעוותות את התמונה במידה הניתנת להבחנה. תראו לי מסך שבו המתיחה לא ניתנת לאבחנה - ואקרא לכם שקרנים.
מכיוון שבמסך שלהם אין סקארט, הפתרון היחידי היה לשים להם מפענח HD, ולקנפג אותו ל PILLAR BOX, שזה בדיוק מה שאני עושה גם אצלי בבית....
נכון שכל המתיחות מעוותות בצורה כל שהיא...כשמדובר בתוכן 4:3 על מסך מלא 16:9.
אבל...יותר ויותר תכנים כבר מגיעים ב 16:9 ואז אין בעיה.
לתכני 4:3 שעוד נשארו...לטושיבה יש מצב מתיחה מצויין ללא עיוות האנשים במרכז התמונה...
כל מרכז התמונה נשאר כמו שהוא במקור והמתיחה מבוצעת על השוליים של התמונה מימין ומשמאל.
אפשר לקרוא על זה התייחסות בסקירה על ה 685 (כולל על איכות תמונה מעולה ב SD):
http://www.hometheater.co.il/article016 ... 94-46SV685
- nir11
-
- חבר מביא חבר

דייקתי לחלוטין.
1) לגבי תכנים שבפורמט 16:9 - אין שום צורך במתיחה, לא אליהם התייחסתי. כל ערוצי הברודקאסט הישראלים משודרים ב4:3, ואני חושש שהאולכוסיה המבוגרת צופה דווקא בהם במידה רבה.
אצלי בבית, להערכתי, במשך 90 אחוז מהזמן רואים תמונה בפורמאט 4:3. הידלים רואים את הערוצים שלהם, שאף אחד מהם לא בפורמאט רחב, והאישה (שמכריחה גם אותי) רואה רק ערוץ 2 ו 10. שוב, לא עשיתי סקר מדעי, אבל אני חושב שבבתים רבים בישראל (לא בפורום, בישראל), המצב דומה.
2) לגבי מתיחה חכמה של טושיבה, לצערי צפיתי בה רבות. כל הרעיון באמת מתבסס על ההנחה שמה שחשוב נמצא במרכז התמונה, לכן שם לא מותחים, או מותחים מעט מאוד. זה באמת מצויין, אבל ברגע שיש תנועת PAN שך המצלמה, ז"א אוביייקטים נעים ממרכז המסך הצידה, יש מריחה עצומה שלהם. זה דבר דוחה. זה נפוץ למשל במשחקי כדורגל, אבל גם בתכנים אחרים. טושיבה "בונים" על זה שתנועות PAN של מצלמה הן דבר נדיר, אבל הן קיימות מפעם לפעם.
הבעיה של מתיחת תמונה, בפורמאט 4:3, ל 16:9, בזמן אמיתי, הנה בעה בלתי פתירה מבחינה גאומטרית. זה כמו לרבע עיגול. כל עין מבחינה במתיחה הזו. אני עוד לא נתקלתי במסך שמותח כמו שצריך, ולכן אני משתמש אך ורק ב PILLAR BOX, מה שכמובן מונע ממני את היכולת להשתמש במסך פלזמה.
הפתרון היחידי לבעית המתיחה, הוא פשוט שכל הערוצים יעברו לשידור במך רחב. בישראל אף אחד מערוצי הברודקאסט לא עשה את זה, ולא ידוע לי על כוונות כאלה.
1) לגבי תכנים שבפורמט 16:9 - אין שום צורך במתיחה, לא אליהם התייחסתי. כל ערוצי הברודקאסט הישראלים משודרים ב4:3, ואני חושש שהאולכוסיה המבוגרת צופה דווקא בהם במידה רבה.
אצלי בבית, להערכתי, במשך 90 אחוז מהזמן רואים תמונה בפורמאט 4:3. הידלים רואים את הערוצים שלהם, שאף אחד מהם לא בפורמאט רחב, והאישה (שמכריחה גם אותי) רואה רק ערוץ 2 ו 10. שוב, לא עשיתי סקר מדעי, אבל אני חושב שבבתים רבים בישראל (לא בפורום, בישראל), המצב דומה.
2) לגבי מתיחה חכמה של טושיבה, לצערי צפיתי בה רבות. כל הרעיון באמת מתבסס על ההנחה שמה שחשוב נמצא במרכז התמונה, לכן שם לא מותחים, או מותחים מעט מאוד. זה באמת מצויין, אבל ברגע שיש תנועת PAN שך המצלמה, ז"א אוביייקטים נעים ממרכז המסך הצידה, יש מריחה עצומה שלהם. זה דבר דוחה. זה נפוץ למשל במשחקי כדורגל, אבל גם בתכנים אחרים. טושיבה "בונים" על זה שתנועות PAN של מצלמה הן דבר נדיר, אבל הן קיימות מפעם לפעם.
הבעיה של מתיחת תמונה, בפורמאט 4:3, ל 16:9, בזמן אמיתי, הנה בעה בלתי פתירה מבחינה גאומטרית. זה כמו לרבע עיגול. כל עין מבחינה במתיחה הזו. אני עוד לא נתקלתי במסך שמותח כמו שצריך, ולכן אני משתמש אך ורק ב PILLAR BOX, מה שכמובן מונע ממני את היכולת להשתמש במסך פלזמה.
הפתרון היחידי לבעית המתיחה, הוא פשוט שכל הערוצים יעברו לשידור במך רחב. בישראל אף אחד מערוצי הברודקאסט לא עשה את זה, ולא ידוע לי על כוונות כאלה.
-
rannyz
-
- חבר פעיל במיוחד

ניר (או מישהו אחר) אתה יכול להסביר מה זה מצב PILLAR BOX, למה יש אותו רק בממיר HD ולמה זה מונע מלהשתמש בפלאסמה?nir11 כתב: הבעיה של מתיחת תמונה, בפורמאט 4:3, ל 16:9, בזמן אמיתי, הנה בעה בלתי פתירה מבחינה גאומטרית. זה כמו לרבע עיגול. כל עין מבחינה במתיחה הזו. אני עוד לא נתקלתי במסך שמותח כמו שצריך, ולכן אני משתמש אך ורק ב PILLAR BOX, מה שכמובן מונע ממני את היכולת להשתמש במסך פלזמה....
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
Pillar Box זה אומר שהטלוויזיה מציגה תוכן 4:3 בצורתו המקורית, כשששאר המסך מימין ומשמאל שחורים. הבעיה עם פלאזמה היא שאתה גורם לאנטי צריבה - אתה צורב את המסך ב4:3 בצורה אחידה, כששאר המסך אין עליו בכלל תמונה.rannyz כתב:ניר (או מישהו אחר) אתה יכול להסביר מה זה מצב PILLAR BOX, למה יש אותו רק בממיר HD ולמה זה מונע מלהשתמש בפלאסמה?nir11 כתב: הבעיה של מתיחת תמונה, בפורמאט 4:3, ל 16:9, בזמן אמיתי, הנה בעה בלתי פתירה מבחינה גאומטרית. זה כמו לרבע עיגול. כל עין מבחינה במתיחה הזו. אני עוד לא נתקלתי במסך שמותח כמו שצריך, ולכן אני משתמש אך ורק ב PILLAR BOX, מה שכמובן מונע ממני את היכולת להשתמש במסך פלזמה.......
ניר - אני איתך, גם אצלי הממיר הוא PillarBox, אולם לצערך ולצערי אנחנו במיעוט. רוב האנשים לא שמים לב, ולא מעניין אותם. שים לב גם לאותה בעיה במסכי מחשב - לא מעט פעמים ראיתי מסך 16:9 עם רזולוציה 4:3.
שמתי לב לכך כבר לפני 10 שנים בימי הDVD העליזים, ושם הבעיה היתה כפולה: אנשים עם טלויזיות 4:3 הגדירו את הDVD עם 16:9, מה שגרם למתיחה אנכית. ואנשים עם טלויזיות 16:9 הגדירו את הDVD עם 4:3, מה שגרם למתיחה רוחבית "רגילה".
בסופו של דבר, רוב האנשים רוצים תמונה כמה שיותר גדולה, ולא מעניין אותם הפרופורציות.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

אני לא מצליח למה אנשים מוכנים להשקיע לפעמים סכומים בני 5 ספרות במסכי ענק - ואז לצפות בתמונה מעוותת.
כתבתי על כך רבות בעבר, לדעתי זה קשור אך ורק התכונה הישראלית של לא לצאת פראייר - קניתי מסך של 65 אינץ, ואנ י לא אשתמש בכולו?
PILLAR BOX זה כנראה לפראיירים.
לגיב מה שהזכרת על DVD, שם המצב היה הרבה יותר גרוע - כי זו מתחיה טיפשית, וכולם נראים גבוהים ורזים (או שמנים ונמוכים), תלוי מה עיוותו למה.
כתבתי על כך רבות בעבר, לדעתי זה קשור אך ורק התכונה הישראלית של לא לצאת פראייר - קניתי מסך של 65 אינץ, ואנ י לא אשתמש בכולו?
לגיב מה שהזכרת על DVD, שם המצב היה הרבה יותר גרוע - כי זו מתחיה טיפשית, וכולם נראים גבוהים ורזים (או שמנים ונמוכים), תלוי מה עיוותו למה.
-
rannyz
-
- חבר פעיל במיוחד

לא חושב שזה ה קטע של "לצאת פראייר". זה פשוט די מוזר לראות טלוויזיה עם שוליים שחורים בצדדים.nir11 כתב:אני לא מצליח למה אנשים מוכנים להשקיע לפעמים סכומים בני 5 ספרות במסכי ענק - ואז לצפות בתמונה מעוותת.
לגיב מה שהזכרת על DVD, שם המצב היה הרבה יותר גרוע - כי זו מתחיה טיפשית, וכולם נראים גבוהים ורזים (או שמנים ונמוכים), תלוי מה עיוותו למה....
חוץ מזה יש היום מתיחות חכמות שכמעט שלא מעוותות את התמונה. זה די תלוי בטלוויזיה.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

בפעם האלף: לא קיימת מתיחה שלא מעוות את התמונה כך שלא ניתן להבחין במתיחה. זה פשוט לא קיים, ואני מוכן להעמיד את האמירה ההזו למבחן.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
אני נאלץ להסכים עם nir11. עיוות יהיה קיים בכל מצב שיחס המסך יהיה שונה מהיחס המקורי של התוכן הנצפה. אני צופה תמיד ביחס המקורי של התוכן גם "בהקרבת" השוליים של המסך שכן לקח לי לא יותר מרבע שעה להתרגל. עם זאת, בזמן שאני אישית לא מסוגל לצפות בתוכן מעוות יותר וגם פחות יש כאלו שממש לא מבדילים בין מקור למתוח העיקר שכל המסך ינוצל וגם זה בסדר.nir11 כתב:בפעם האלף: לא קיימת מתיחה שלא מעוות את התמונה כך שלא ניתן להבחין במתיחה. זה פשוט לא קיים, ואני מוכן להעמיד את האמירה ההזו למבחן....
- ocsi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1609
nir11 כתב:בפעם האלף: לא קיימת מתיחה שלא מעוות את התמונה כך שלא ניתן להבחין במתיחה. זה פשוט לא קיים, ואני מוכן להעמיד את האמירה ההזו למבחן....
גם בתור בעלים של צלחת פרטית הבעיה קיימת,גם בחו"ל הרבה ערוצים משודרים בפורמט 4:3 (אבל שם המגמה ברורה),בארץ לא רואה בשנים הקרובות מעבר של שידורי הברודקאסט לפורמט רחב
והשד יודעה למה,הרי ממילה כל הצילומי אולפן/פירסומות/הפקות של היום מבוצעים בציוד המתאים,הסרטים במקור גם כן....אז מקסימום המצב יהיה הפוך,לפעמים הם ישדרו משהו עם שוליים שחורים בצד.כך למשל קורה בערוץ FOX HD,שמשדר סדרות 24 שעות,וחלק מהישנות הוקלטו בפורמט 4:3,אתה רואה אותם עם שוליים שחורים,הם לא מנסים להתחכם עם "מתיחה חכמה",והגדרתך יפה "לרבע מעגל"
יש לי אשה שחדות/רמת פירוט/רזולוציה לא מרגשים אותה יותר מדי,אבל עוות
ואל תשכח,יש פה חסידים "כבדים" של פלזמה,בשבילם PILLAR BOX מילה גסה,ויביאו לך מיליון טיעונים שיחזקו את "העדפת פלזמה",וההתמודדות המופלא שלהם עם שידורי SD,ועד כמה השחורים שלהם פשוט "תענוג",שממש לא מעיניין אותי אישית,הרי ממילה כל סרט/סדרה/סרטי טבע/ארועי ספורט אני רואה ב-NATIVE HD....(וכן חבר שלי,בעל KURO,קצת נפל איך רואים שידורי HD אמיתיים כגון BBC HD/SKY HD על מסך LCD מיושן B550 בת שנתיים +).ואת הזוועת החדשותי/או תוכנית ראליטי אינפנטילי אקבל אותו עם שוליים בצדדים (אכן ב-KURO ניראה יותר טוב)....אבל זה אני
-
rannyz
-
- חבר פעיל במיוחד

חברים אף אחד לא טוען שקיימת מתיחה שלא מעוותת את התמונה. ברור שאם משנים את היחסים של התמונה מ4:3 ל16:9 או ההפך אז יהיה עיוות. אני רק טוען שהיום יש מנגנונים שנותנים מענה טוב יחסית למצב של לפני 5-6 שנים.
יש מנגנונים שלא מותחים את כל התמונה אלא רק מעט בשוליים וזה יורגש רק שהמצלמה תזוז מצד לצד (משחקי ספורט) ופחות בתמונות עוברות (נגיד סרטים). כמו כן יש מצבי זום בהם אתה מאבד מעט מידע מלמעלה ולמטה תמורת רווח בצדדים וכו' וכו'. אלו פתרונות די נוחים לגבי רוב האוכלוסיה ופחות לאודיופולים.
יש מנגנונים שלא מותחים את כל התמונה אלא רק מעט בשוליים וזה יורגש רק שהמצלמה תזוז מצד לצד (משחקי ספורט) ופחות בתמונות עוברות (נגיד סרטים). כמו כן יש מצבי זום בהם אתה מאבד מעט מידע מלמעלה ולמטה תמורת רווח בצדדים וכו' וכו'. אלו פתרונות די נוחים לגבי רוב האוכלוסיה ופחות לאודיופולים.
- dude69il
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 774
אתה צודק רק ב- 99%nir11 כתב:בפעם האלף: לא קיימת מתיחה שלא מעוות את התמונה כך שלא ניתן להבחין במתיחה. זה פשוט לא קיים, ואני מוכן להעמיד את האמירה ההזו למבחן....
בטלוויזיות LOEWE יש מתיחה חכמה שאינה מעוותת באף נקודה במסך.
זה אחוז הטעות שלך.
בשאר אתה צודק.
חוץ מזה, חפירה מדהימה, בסיום אפשר למלא מים וליצור כנרת חדשה