תגובות לביקורת: Audiophilleo1 - ממיר USB ל-S/PDIF
לא , אתה צודק , אבל אני מניח שאם יש מכשיר שמיובא לארץ באופן סדיר , ויש עליו המון ביקורות אוהדות באיטנרנט , והוא עולה יחסית מעט , אזי הייתי בהחלט מצפה לבדיקה שלו לעומת מכשיר לא ידוע ומחברה לא כ"כ מפורסמת שעולה פי 2HazooM כתב:למה לרכוש נגן דיסקים ב 10K (או אפילו 50K) אם יש נגן דיוידי ב 100ש"ח??? הם הרי עושים את אותה עבודה לא?כי גם הייפייס שעולה גרושים מ, וגם הדגם הבכיר שעולה כ500 דולר בארה"ב , הם מכשירים שעושים את אותה עבודה...![]()
אני בטוח שזו תהיה השוואה מעניינת (לא היה ברשותי את ההייפייס) אבל אתה יכול לטעון שלא נעשתה השוואה גם במיליון
ביקורות אחרות במגזינים ואתרים שונים......
ושלא תבין לא נכון, אין לי בעיה עם חברות לא מפורסמות , להפיך , אם יש פנינים במחיר מצחיק , זה בד"כ בחברות כאלו (לפני שהן מתפרסמות ), אבל כאן יש לנו ביקורת שנשמעת די פושרת , יחסית לביקורות שקראתי על הייפייס , כך שנראה שנקנה משהו יקר יחסית רק לשם היותו אקזוטי .
אם זו טעות מצידי אני מתנצל , אבל על פניו כך זה נראה ולכן זה מוזר , שלא מעמתים אותו עם כמעט המכשיר שדה פקטו כמעט שולט בתחום
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
מהדיון עד כה אני מבין שספק רב אם יהיה הבדל בפלט של ממיר USB-S/PDIF ב-$15 (כמו כרטיס הקול שנמכר בדילאקסטרים) לבין המוצר שנבדק בביקורת ושעולה קרוב ל-$900. ואם כן יהיה הבדל, אז אפילו אודיופילים/מוזיקאים לא יוכלו לשמוע אותו. האמנם?
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
לאוזן האנושית לא קטן מ- 80db- אות רעש, לא קטן מ- 40db- ה - Crosstalk ולא פחות מ - 1ns ה - Jitter לא שמיעים ...
אבל כשאתה מוכר ציוד היי אנד (ולא רק) הרבה יצרנים מבינים שאנחנו שומעים גם (וחלקנו בעיקר) דרך העיניים (נתונים טכניים, גימור, גימיק כלשהו, וכד').
במקרה הנ"ל זה נתוני ה - Jitter שאני בטוח שאף אחד (גם לא אני) פה לא יודע מה המשמעות של נתון הנמוך החריג מאוד ...
אבל כשאתה מוכר ציוד היי אנד (ולא רק) הרבה יצרנים מבינים שאנחנו שומעים גם (וחלקנו בעיקר) דרך העיניים (נתונים טכניים, גימור, גימיק כלשהו, וכד').
במקרה הנ"ל זה נתוני ה - Jitter שאני בטוח שאף אחד (גם לא אני) פה לא יודע מה המשמעות של נתון הנמוך החריג מאוד ...
- yossi126
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 778
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
עברו אצלי שני ממירי USB-S/PDIF - אחד זה Teralink-X והשני זה הייפייס.boren כתב:מהדיון עד כה אני מבין שספק רב אם יהיה הבדל בפלט של ממיר USB-S/PDIF ב-$15 (כמו כרטיס הקול שנמכר בדילאקסטרים) לבין המוצר שנבדק בביקורת ושעולה קרוב ל-$900. ואם כן יהיה הבדל, אז אפילו אודיופילים/מוזיקאים לא יוכלו לשמוע אותו. האמנם?...
הבדלים בסאונד יש והם יהיו שמיעים לכל אחד. איך אפשר להסביר את ההבדלים האלה? זה נשגב מבינתי.
כרטיס מסך איכותי עם יציאת HDMI
היודע להוציא גם סאונד (סטראו ואפילו DTS HD)בחיבור ישיר לרסיבר לא יעשה עבודה טובה יותר ??
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ולאן ישלח אותו בדיוק?
הטענה מאחורי אותם ממירים היא שהם מאפשרים להוציא אות bit perfect ב jitter נמוך ל DAC ייעודי חיצוני ומשם למגבר. כל הכוונה היא לשמור על מסלול הקרוב ככל האפשר לאות המקורי כדי ש DAC יוכל להמיר אותו לאודיו אנלוגי.
ממשק HDMI מגביל את המשתמש לחיבור למכשיר שיש לו גם DAC וגם כניסת HDMI, כיום זה בהכרח מגביל את המשתמש לחיבור לרסיבר - מה שאינו נחשב למסלול איכותי בקהילת האודיופילים.
הטענה מאחורי אותם ממירים היא שהם מאפשרים להוציא אות bit perfect ב jitter נמוך ל DAC ייעודי חיצוני ומשם למגבר. כל הכוונה היא לשמור על מסלול הקרוב ככל האפשר לאות המקורי כדי ש DAC יוכל להמיר אותו לאודיו אנלוגי.
ממשק HDMI מגביל את המשתמש לחיבור למכשיר שיש לו גם DAC וגם כניסת HDMI, כיום זה בהכרח מגביל את המשתמש לחיבור לרסיבר - מה שאינו נחשב למסלול איכותי בקהילת האודיופילים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
הצעתי לגבי HDMI היתה
בנוגע לחיבור בחדר מחשב :
לפני כשנה מאסתי בכל אותם רמקולים מוגברים של לוגיטק אשר הציעו איכות סאונד סבירה אבל אמינות אפסית מבחינתי (זרקתי לפח יותר ממערכת רמקולים אחת יוקרתית בשל כבלים "מחורבנים"(סליחה) אשר מחווטים ישירות לרכיבים וללא יכולת תיקון או החלפה (רמקול הסנטר לדוגמא מקבל צמא עם כלל החיבורים ומפצל את הסאונד והכל בהלחמות סיניות זולות).
ולכן רכשתי רסיבר בסיסי - DENON 1610 בעל כניסות HDMI וכן סט רמקולים מלא כמו "בסלון".
מכאן שאלתי האם בכדי לקבל סאונד טוב יותר מזה שמוציא יציאת ה S\PDIF שעל הלוח כדאי לקנות כרטיס מסך עם יציאת HDMI או לחלופין מכשיר המרה כמו זה ?
האם יהיה שיפור מורגש ? האם הרכיב האמור מוציא סאונד רב ערוצי ?
אני חושב שהשאלה רלבנטית גם למי שיש מחשב קולנוע ביתי בסלון ולא בחדר המחשב.
לפני כשנה מאסתי בכל אותם רמקולים מוגברים של לוגיטק אשר הציעו איכות סאונד סבירה אבל אמינות אפסית מבחינתי (זרקתי לפח יותר ממערכת רמקולים אחת יוקרתית בשל כבלים "מחורבנים"(סליחה) אשר מחווטים ישירות לרכיבים וללא יכולת תיקון או החלפה (רמקול הסנטר לדוגמא מקבל צמא עם כלל החיבורים ומפצל את הסאונד והכל בהלחמות סיניות זולות).
ולכן רכשתי רסיבר בסיסי - DENON 1610 בעל כניסות HDMI וכן סט רמקולים מלא כמו "בסלון".
מכאן שאלתי האם בכדי לקבל סאונד טוב יותר מזה שמוציא יציאת ה S\PDIF שעל הלוח כדאי לקנות כרטיס מסך עם יציאת HDMI או לחלופין מכשיר המרה כמו זה ?
האם יהיה שיפור מורגש ? האם הרכיב האמור מוציא סאונד רב ערוצי ?
אני חושב שהשאלה רלבנטית גם למי שיש מחשב קולנוע ביתי בסלון ולא בחדר המחשב.